31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AJ Auxerre - Girondins Bordeaux 0:2

Bordeaux se alespoň do neděle vyhouplo do vedení Ligue 1. Absence zraněného nejlepšího střelce Ligue 1 Fernanda Cavenaghiho svěřencům Laurenta Blanca vůbec nevadí. Úvodní branku v Auxerre obstaral navrátilec do sestavy, záložník Fernando, konečnou výhru 2:0 pečetil deset minut před koncem Wendel.

Hosté se tak stali po Marseille teprve druhým celkem, který po zimní přestávce dokázal na Stade l'Abbé-Deschamps získat všechny body. Bordeaux zůstává stále pevným uchazečem o titul. I když to opravdu vlivem několika zranění nemá tým lehké, zvládl poslední čtyři zápasy na jedničku. Nejenže získal všech možných 12 bodů, ale inkasoval pouze jednu branku.

Wendel měl první šanci utkání, když jeho střelu z přímého kopu vyrazil s vypětím všech sil gólman Olivier Sorin. Na druhé straně předvedli dobrou kombinaci domácí. Pedretti si zahrál na pravé straně vápna s Kahlenbergem a následnou střelu dánského rodáka musel likvidovat gólman Ramé.

Ve 32. minutě měl první trefu utkání na kopačce auxerrský forvard Jeleň, jenž se dostal z míčem na hranici vápna, ovšem pálil mimo. O chvilku později se již třepotala síť k nelibě domácích fandů. Wendelův rohový kop poslal z malého vápna hlavou ke vzdálenější tyči Fernando a míč se s hodně velkou dávkou štěstí dokutálel za brankovou čáru.

Po poločase mohlo být vyrovnáno, to by však slovinský záložník Birsa nesměl po centru ze standardky od Pedrettiho napálit jen břevno. Pak to zkoušel Jeleň, naštěstí pro hosty zkrotil neposedný míč na druhý pokus gólman Ramé. V 77. minutě zahrozil znovu z přímého kopu hostující Wendel, o tři minuty později dospěly jeho snahy o skórování k reálnému cíli, když Gourcuffův odražený centr poslal nekompromisně za záda Sorina.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele