Ligue 1 - preview 31. kola

11.04.2009, 11:17, aktualizováno 12.04.2009, 10:01
Previews
Bordeaux včera předstihlo Lyon, úřadující mistři se však mohou na první místo vrátit, pokud doma bodují proti Monaku. V závěsu se bude snažit udržet Marseille, která přivítá Grenoble, v duelu ze špičky tabulky se střetnou Lille a Paříž...
OGC Nice - FC Lorient  (sobota 19:00)
Oba celky, sousedi v tabulce, mají osm kol před koncem už téměř jistou záchranu v nejvyšší soutěži. Souboj osmého a devátého nemůže nabídnout ten správný náboj, když se o něco hraje. Nice totiž ztratil naději na evropské poháry v období po únoru, Lorient se nachází v klidném středu tabulky, kde se zkrátka nedá získat nic.

Hosté platí za hodně nepříjemného protivníka, se kterým není radno si v Ligue 1 zahrávat. Ovšem ani Nice nezaostává. Třeba v listopadu vyhrál všechny čtyři zápasy včetně toho na půdě jeho soupeře (1:0) a vyhlašoval útok na přední pozice. Jenže po zimní pauze se stroj zadrhl, z posledních deseti zápasů vyhráli Antonettiovi hoši pouze dvě utkání. "Jsme z těch třech měsíců zklamaní. Je dobré slyšet hráče, že to tvrdí také," smutnil i za celý mančaft.

Dalším neúspěchem pro Nice je třeba domácí prohra v Ligovém poháru s druholigovým Vannes. Místo něho si teď finále proti Bordeaux zahraje druholigový tým. "Celý svůj život na tuhle příležitost čekáte. Je těžké se s tím vyrovnat," vysvětloval Antonetti, že nervozita z úspěchu byla kamenem úrazu. "Odehráli jsme některá velmi dobrá utkání, ale po cestě jsme ztratili mnoho bodů. To pak svoje cíle nemůžete úspěšně dokončit."

Domácí čekají na ligovou výhru už šest zápasů. Naposledy nestačili v Parku princů na PSG a podlehli 1:2. Proti Lorientu se určitě nepředstaví Cyril Rool, který se stále zotavuje po zranění achilovky. Start Anthonyho Modesta je nejistý, avšak schopen hrát by měl být.

Lorient zvládl klíčové období na jedničku. Ze tři důležitých zápasů proti Nantes, St. Étienne a Grenoble, jež jsou vážně ohroženy sestupem, vytěžil skvělých sedm bodů. Na sestupové pásmo má nyní v celku dostatečný devítibodový náskok. V Nice nebude moci nastoupit zranění Mickael Ciani s Fabricem Abrielem, Sylvain Marchal zůstává také na marodce.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Coulibaly, Apam, Kanté, Cid - Echouafni - Bamogo, Faé, Hellebuyck, Traoré - Remy.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Jallet, Calvé, Genton, Le Lan - Vahirua, Amalfitano, Mansouri, Morel - Saifi, Gameiro.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - SM Caen  (sobota 19:00)
Caen čeká důležitý souboj o záchranu v Ligue 1. V jednatřicátém kole totiž zajíždí na půdu posledního Le Havru. V případě zisku všech tří bodů by se hosté mohli radovat z vykročení ze sestupového pásma.

Oba týmy budou muset hrát na výhru, remíza pro ně nic neřeší. Le Havre je stále beznadějně poslední, ztrátu na sedmnácté, nesestupové místo ale snížil z jedenácti bodů na devět. V minulém kole si dokonce připsal svou druhou výhru z posledních pěti zápasů, v Monaku se radoval z vítězství 1:0.

Domácí celek ale na svém stadionu v letošní sezoně neoslňuje. Z 45 možných bodů má na svém kontě pouze dvanáct, což z něho dělá nejhorší domácí tým Ligue 1. Na Stade Jules Deschaseaux navíc obdržel 26 branek. To dělá téměř dva inkasované góly na zápas.

Zatímco Le Havre si minulý týden připsal svou šestou výhru v soutěži, Caen na zisk tří bodů čeká již téměř pět měsíců. Dlouhá série zapříčinila propad caenského týmu až na devatenácté místo, se sedmibodovým náskokem na svého sobotního soupeře.

"Proti Le Havru musíme konečně zabrat, dlouho jsme se neradovali z vítězství. Jedná se navíc o souboj dvou týmů bojujících o udržení v lize, o to to bude pikantnější zápas," přemýšlel před zápasem záložník hostů Rémy Gomis. "Do každého zápasu musíme jít s odhodláním získat tři body. Tentokrát musíme hrát na 120 %, abychom zvítězili."

Svěřenci Francka Dumase ale v posledních dvou týdnech zabrali a obrali o body dva ambiciózní celky. Nejdříve venku udrželi Nice, doma poté uhráli bezbrankovou remízu se šestým Toulouse. "Pokud bychom takto hráli každý zápas, určitě bychom se v tabulce pohybovali někde jinde," uznal trenér hostů. "Máme před sebou dva důležité zápasy, nejdříve jedeme do Le Havru, poté doma změříme síly s Nancy. Pokud se nám tyto dva zápasy podaří, stále máme velkou šanci uspět."

Le Havre se s Caen v minulosti utkával v druhé nejvyšší soutěži, jejich první vzájemný prvoligový duel skončil lépe pro Le Havre. Ten dokázal na začátku listopadu zvítězit v Caen 1:0. Naději na úspěch domácích živí i kompletní sestava. Po zranění se totiž vrací devitigólový střelec Alassane. Hostům budou chybět dva hráči - suspendovaní záložníci a majitelé stejných křestních jmen Gregory Leca a Proment. Do sestavy se naopak vrací zkušený středopolař Deroin a útočník Florentin.
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault - Baca, Sambou, Franquart, Tixier - Anin, Dieuze, Noro, Alla, Alassane - Diallo.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Barzola, Gomis, Sorbon, Lemaitre - Deroin, Nivet, Yatabare, Seube, Eluchans - Savidan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.80 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Velmi důležitý zápas pro oba sobotní soupeře bude vidění v Le Mans, kde domácí fotbalisté hostí Sochaux. Vítěz utkání by si totiž výrazně zvýšil své šance na záchranu v nejvyšší francouzské soutěži. Oba týmy mají na svém kontě stejný počet bodů, o jedno místo lepší pozici má díky lepšímu skóre Sochaux.

Na velmi dobré cestě za záchranou jsou fotbalisté Sochaux. Ti z posledních šesti utkání vybojovali 12 bodů a ze sestupových příček se probojovali na momentální čtrnácté místo tabulky. Tým táhne hlavně Václav Svěrkoš, který se v novém působišti trefil už šestkrát a jeho góly patří k těm, které rozhodují o osudu utkání. Svěrkoš ale svou roli v týmu nijak nepřeceňuje: " Určitě to není mým příjezdem, že tým hraje mnohem lépe. Je to práce celého mužstva, které si jde tvrdě za svým cílem. Je ale pravda, že když celý tým pracuje na výbornou, tak i jednotlivci se hraje mnohem lépe. Já osobně bych si chtěl do dalších zápasů udržet svůj gólový průměr," řekl český útočník.

Hosté vyhráli z posledních 14 utkání pouze jediné a výrazně se přiblížují sestupovému pásmu. Mužstvo má navíc jednu z nejhorších obran v lize, v letošní sezóně ji soupeři dokázali překonat už 44 krát.

Le Mans budou chybět zranění Helstad, Stromstad, Estigarribia a Ferrand. Hosté by měli přijet v nejsilnějším možném složení.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé, Camara, Geder, Cerdan, Bouhours, Gervinho, Goulon, Thomas, Lamah, Coutadeur, Maiga
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Faty, Perquis, Afolabi, Mikari, Boudebouz, Pitau, Carlao, Dalmat, Erding, Svěrkoš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.65 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - FC Nantes  (sobota 19:00)
Toulouse se ještě nevzdalo naděje na účast v Lize mistrů a ze zápasu proti zachraňujícímu se Nantes bude chtít vytěžit maximum. Náskok soupeřů na čele tabulky totiž není nijak velký, na první Lyon ztrácí domácí fotbalisté jen šest bodů.

Domácí výběr je v utkání jasným favoritem, hostům se totiž nedaří a v posledních osmi ligových zápasech nepoznali chuť vítězství, pouze čtyřikrát remizovali. Mužstvo nevyniká ani po střelecké stránce, o čemž svědčí pouze šest vstřelených branek z již zmiňovaných osmi utkání. Nantes je sice momentálně na nesestupovém 17. místě, ale s "náskokem" jediného bodu na sestupovou osmnáctou příčku.

"Nantes nám rozhodně tři body jako dárek nepřiveze, ale pokud chceme být v tabulce na vrcholu, musíme porazit kohokoliv. Z posledních tří zápasů sice nemáme tolik bodů, kolik bychom si představovali, ale čelo tabulky je stále na dosah," řekl před sobotním zápasem kapitán Toulouse Mauro Cetto, který kdysi oblékal dres Nantes.

Toulouse sice vysokým rozdílem 4:1 porazilo PSG, ale trochu nečekaně prohrálo v Monaku a minulý týden pouze uhrálo nečekanou bezbrankovou remízu na půdě předposledního Caen.

Hosté se musí obejít bez zraněných Djordevičea Dosseviho, start Rodelina je nejistý. Toulouse chybí pouze suspendovaný Cheikh M'Bengue.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso, Congré, Cetto, Capoue, Fofana, Mathieu, Braaten, Didot, Sissoko, Bergougnoux, Gignac
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo, Tall, Piere, Poulard, Mareval, Vainqueur, N'Daw, De Freitas, Capoue, Babovic, Bagayoko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Nancy se nachází v hluboké krizi, z posledních osmi zápasů šestkrát prohrálo. V jednatřicátém kole změří síly s Valenciennes, které neprohrálo třináct zápasů v řadě a posunulo se mimo sestupové pásmo.

Domácím se nedaří, po nadějném začátku soutěže nyní drží dlouhou devítizápasovou sérii bez výhry. Z posledních deseti zápasů získali pouze pět bodů a v tabulce jsou až pátí od konce. Případný neúspěch by je mohl srazit do sestupových vod - na osmnácté St. Etienne mají totiž náskok pouhého bodu.

V minulé sezoně skončilo Nancy na opačném místě tabulky, než na jakém se momentálně pohybuje. Skončilo čtvrté, až v posledním ligovém duelu se rozhodlo o tom, že se nekvalifikuje do Ligy mistrů.

Zatímco Nancy se nedaří a naposledy vyhrálo na konci ledna, Valenciennes se rozjelo k parádním výkonům. Neprohrálo svých posledních třináct zápasů a v tabulce si polepšilo na nynější jedenácté místo - s dostatečným sedmibodovým náskokem na sestupující St. Etienne. Ve svých posledních čtyřech venkovních zápasech ale remizovalo vždy 0:0.

Obránce Abdeslam Ouaddou bývá fanoušky Nancy často viněn z nepřesvědčivých výkonů jejich týmu. Maročan, který ještě minulou sezonu oblékal dres Valenciennes se ale dočkal podpory od svých bývalých spoluhráčů i bývalého trenéra Kambouareho. "Nebylo jednoduché se opět vrátit do Nancy, musel jsem se dlouho aklimatizovat. Také proto mě tak potěšil telefonát od mého bývalého kouče. Dodá vám to potřebné sebevědomí, nemusel do přece dělat. Opravdu mi to pomohlo."

Domácím bude v zápase chybět zraněný Gaston Curbelo s Chrisem Malongou. Suspendovaný je Frederic Biancalani, naopak po zranění se vrací Issiar Dia. Hosté se budou možná muset obejít bez poraněného Gregoryho Pujola a zraněné dvojice Schmitz-Tiene. Do sestavy se pak vrací obránce Jacques Abardonado.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Chrétien, Ouaddou, Andre Luiz, Macaluso, Brison - Feret, Alfred, N'Guemo - Hadji, Dia.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Biševac, Abardonado, Mater - Jeovanio, Sanchez, Saez. Danic - Darcheville, Pujol.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Třetí Bordeaux má stále potenciál obrat vedoucí Lyon o titul. V poslední době ho ale v možná ten nejhorší možný okamžik postihují jedno zranění za druhým. K nejlepšímu střelci Ligue 1 Fernandu Cavenaghimu a Henriqueovi se přidal i Jussie a nejistý je nově start také u dalšího klíčového hráče Yoanna Gourcuffa. Před hosty tak stojí znovu nepříjemná zkouška.

I bez Cavenaghiho to mužstvu kouče Laurenta Blanca šlape slušně. V cestě za titulem jako by mu absence ani nevadily. Vyhrálo poslední tři zápasy a pustilo pouze jednu branku, ačkoli šťastnou výhru nad Nice rozhodla jen jedna trefa Šamacha z 88. minuty.

S každým kolem se Blancovi musejí na čele dělat vrásky, když musí sestavit základní jedenáctku pro zápas. Pořád mu totiž vlivem zranění někdo vypadne. Do branky se alespoň může vrátit jednička Ulrich Rame a po čtyřzápasovém trestu do zálohy také Fernando.

Desáté Auxerre není bezpodmínečně ohroženo pádem do nižší soutěže, jelikož osmibodový náskok zdá se být dostačující. I přesto, že by mohl hodit v některých okamžicích zpátečku, se právě tenhle fakt může podle obránce Bordeaux Planuse obrátit proti favoritovi utkání. "Budou hrát volně, bez tlaku, protože prakticky nemohou sestoupit. Čeká na nás opravdu těžké utkání. Auxerre hraje dobrý útočný fotbal," říkal pro oficiální stránky klubu.

Domácí jsou na Stade l'Abbé-Deschamps hodně silní. Po zimní pauze tam dokázala vyhrát pouze Marseille. Z Lyonu si navíc jako jediní odváželi tři body. "Budou chtít napravit poslední prohru 0:2 ve Valenciennes," ví Planus. Auxerre postrádá Cedrica Hengbarta, jenž má problémy se stehnem, a Dennise Oliechaa kvůli rodinným důvodům ve své rodné zemi Keni. Do sestavy se vrací Valter Birsa. Ten by měl na levém křídle podporovat ostříleného Poláka Ireneusze Jeleně.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Mignot, Coulibaly, Grichting, Dudka - Chafni, Narry, Kahlenberg, Pedretti, Birsa - Jeleň.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Diawara, Planus, Tremoulinas - Diarra - Fernando, Gourcuff, Wendel - Šamach, Bellion.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.05 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Také sobotní souboj Rennes a St. Etienne bude důležitým pro obě mužstva. Domácí získali z posledních tří zápasů pouhé dva body a pokud ještě chtějí pomýšlet na vyšší příčky, je nejvyšší čas začít znova vyhrávat. Daleko hůře na tom jsou ale hosté, které tři prohry v řadě odsunuli na sestupové příčky.

Rennes v minulých týdnech pouze doma remizovalo s Valenciennes, dělbou bodů také skončil zápas v Le Mans. V posledním kole ale Rennes dostalo těžkou ránu, když bylo smeteno Svěrkošovým Sochaux 3:0. Hosté ze St. Etienne v posledních třech zápasech prohráli a ani skóre 2:6 nevypadá zrovna příznivě.

Kouč St. Etienne Perrin však zůstává naladěn optimisticky. "V Ligue 1 nás udrží mentalita mužstva, jeho kvalitní a tvrdá práce. Každý si je vědom ošemetné situace, ve které se nacházíme, ale silná mentalita mužstva nás posune za lepšími výsledky."

Důležitost zápasu má na vědomí i lodivod Rennes Lacombe: "Bude to utkání, ve kterém se obě mužstva budou chtít "vrátit zpět". Já si ale myslím, že náš tým je tak silný, aby před vlastním publikem zvítězil a byl to právě on, kdo se odrazí zpět."

Domácí budou postrádat zraněné Gyana, Thomerta a Brianda, start gólmana Doucheze, kterého vyřadilo zranění zad, je velmi nejistý. St. Etienne budou chybět Payet (zranění kolena) a Loic Perrin (zranění stehna). Oba v tomto týdnu podstoupili operaci a do konce sezóny je na hřišti pravděpodobně již neuvidíme.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez, Fanni, Hansson, Aubey, Bocanegra, Leroy, M'Bia, Lemoine, Sow, Danze, Thomert
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Varrault, Tavlaridis, Bayal, Dabo, Mirralas, Landrin, Matuidi, Machado, Ilan, Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Grenoble Foot 38  (neděle 17:00)
V neděli odpoledne proti sobě na trávník vyběhnou fotbalisté Marseille a Grenoblu. Zatímco hosté jsou na třináctém místě tabulky a sestupovým bitvám by se měli vyhnout, domácí bojují hned na dvou frontách. Kromě francouzské ligy hraje Marseille i Pohár UEFA, ve kterém ale svěřenci kouče Geretse po prvním čtvrtfinálovém utkání tahají za kratší konec provazu.

Ve čtvrtek totiž Marseille hrála v ukrajinském Doněcku a odešla poražena 0:2. Jednu branku Šachtaru vstřelil i český záložník Tomáše Hübschman, který věří, že jeho gól pomůže Doněcku k postupu mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. "Pokud v Marseille začneme dobře a budeme hrát tak, jak jsme začali u nás doma, jsme schopni uspět a postoupit," poznamenal Hübschman.

"Osobně jsem se s tou čtvrteční porážkou ještě nesmířil, ale teď je před námi nedělní utkání, které musíme zvládnout. To je náš hlavní cíl pro nejbližší dny," nechal se slyšet domácí kapitán Cana. Hosté v minulém kole prohráli na hřišti Lorientu 1:3 a jsou na třinácté pozici v tabulce, ale záchranářské bitvě by se měli hráči Grenoblu vyhnout.

Zápas proti Grenoblu vynechá domácí Hatem Ben Arfa, který si poranil stehenní sval. Do utkání nezasáhne ani Brandao a nejspíše také Zenden, který laboruje s poraněným lýtkem. Hostům chybí pouze Grandin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.15 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (neděle 18:45)
Tohle je pro oba mančafty klíčový souboj. Kdo v něm totiž prohraje, může se mu vzdálit reálná šance na zisk ligového titulu. A hodně těžké bude také i dosáhnout alespoň třetí pozice pro účast v Lize mistrů v příštím ročníku. Šesté PSG narozdíl od pátého Lille nezažívá tolik povedené období.

Dogy z Lille vyhrály čtyři ligové zápasy v řadě, což je katapultovalo k účastníkům o čelo tabulky. Ačkoli tam bojují o mnoho větší kluby jako Bordeaux, Lyon nebo Marseille, trenér Garcia své Lille za nějaké "menší" nepovažuje. "V médiích jsme často srovnáváni s Marseille nebo PSG a to je pro nás dobré," podává vysvětlení. "Je to pro nás motivační plus. Můžeme se si sami sobě říci, že respekt nemusíme mít z nikoho."

Domácí, kteří disponují shodným počtem 55 bodů jako soupeř, mají výhodu, že bojují už jen na jedné frontě, a to v Ligue 1. To PSG má naopak náročný program a ve čtvrtek sehrálo zápas Poháru UEFA s Dynamem Kyjev (0:0). Trenér Le Guen šetřil tradičně Makeleleho s Giulym, nicméně zásobou více fyzických sil určitě disponuje LOSC. Na podzim rozhodl o vítězství PSG nad Lille v Parku princů jedinou trefou právě Giuly.

Pařížané to nebudou mít v Stadium Lille-Metropole lehké. Domácí tam prohráli letos pouze jednou a z 15 zápasů slavili jedenáctkrát vítězství. V Lille si už může zahrát po dvouzápasovém trestu stoper Camara, levý bek Sylvain Armand se však ještě zotavuje po zranění kolene. Garcia postrádá Tulia De Mela a Emila Lynga, jež laborují s kolenem, a potrestaného Yohana Cabayeho. Avšak z marodky se vrátili Stephane Dumont s Nicolasem Plestanem a i Ludovic Obraniak může po suspendaci nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco  (neděle 21:00)
Dosavadní lídr tabulky z Lyonu hostí v posledním nedělním zápase 31. kola Ligue 1 knížecí klub z Monaka. Pokud chtějí být lyonští i nadále v čele soutěže, musí bodovat. Po sobotních zápasech se totiž na vedoucí příčku vyšplhalo Bordeaux, které vyhrálo v Auxerre a má 59 bodů - stejně jako Lyon před svým nedělním duelem.

Domácí tým je jasným favoritem zápasu, hosté jsou na 11. místě tabulky a také se budou muset obejít bez opory zadních řad Daria Šimiče, který v zápase proti Le Havre viděl v 90. minutě červenou kartu. Ani Lyon nebude však kompletní, mužstvu schází Toulalan, Delgado a Sidney Govou. Nedělní utkání bude výjimečným hned pro několik fotbalistů. Lyonského gólmana Hugo Llorise dnes čeká jubilejní stý zápas v Ligue 1.

Zvláštní příchuť bude mít duel také pro Patricka Müllera, který v dresu Lyonu odehrál více než 150 ligových zápasů a s klubem získal šest mistrovských titulů. Vinou vleklých zranění a také částečně po neshodách s koučem Lyonu ale Müller odešel právě do Monaka. Ani tam se však švýcarskému hráči zranění nevyhnulo a v letošní sezóně nastoupil pouze k šesti utkáním. "Lyon je klub, který mi dal všechno. Na stadion Lyonu se vrátím s nostalgií, budu vzpomínat na to, jak nás každý zápas hnalo 40 tisíc fanoušků, a atmosféra byla vynikající. Zažil jsem tam nejlepší chvíle své kariéry," vzpomíná Müller, který si chce po nedělním utkání vyměnit dres s Jéremy Toulalanem. "Je to můj přítel. Obdivuji ho jako hráče i člověka," zakončil rozhovor Müller. To se monackému obránci ale zřejmě nepodaří, Toulalan stále není stoprocentně fit a do utkání nezasáhne.

Podobně je na tom také trenér Lyonu Puel, který se dlouhou dobu objevoval v dresu Monaka, odehrál v něm více než 480 utkání a dva roky vedl knížecí klub i jako trenér. Právě lyonský kouč Puel má jistotu, že i kdyby jeho tým letos neobhájil titul, zůstane na jeho lavičce. Navíc bude mít po sezoně maximální kontrolu nad přestupy. "Ať už se letos stane cokoliv, bude mít po sezoně stoprocentní odpovědnost ohledně přestupů," řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 3.90 - 9.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon30178541:2259
2.Olympique Marseille301610448:2658
3.Girondins Bordeaux30168648:2956
4.Lille OSC301510543:2955
5.Paris Saint-Germain30174943:3355
6.Toulouse FC301411537:2153
7.Stade Rennes301115432:2248
8.OGC Nice301181134:3341
9.FC Lorient309111037:3438
10.AJ Auxerre301071325:2937
11.Valenciennes FC308121028:2936
12.AS Monaco30991234:3636
13.Grenoble Foot 38308111120:2935
14.FC Sochaux307111233:3832
15.Le Mans UC 7230881434:4432
16.AS Nancy-Lorraine30791427:3930
17.FC Nantes30791426:4230
18.AS Saint-Étienne30851727:4629
19.SM Caen305131232:3828
20.Le Havre AC30632124:5421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Apam na stoperu? To by byla škoda ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by si Auxerre mohlo povodit Bordeaux a navázat tak na docela slušnou formu z posledních zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahim Maiga hra za Le Mans?

Reagovat
smazaný uživatel

aj mna to prekvapilo, ale jemu šport nebol nikdy cudzí v kabíne im spieva čiernu baču

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

dnešní zápas s Lille rozhodne, jestli Pařížané mají na titul..., PSG

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

no já si myslím, že nemají, ani náhodou!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím Ale stejně tak i Lyon má už celkem malé šance.

Reagovat
smazaný uživatel

držím jim palce, takže tam tu naději musím vidět..., ať mají, či nemají

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já upřímně řečeno bych u titulu Ligue 1 uvítal rád kohokoliv kromě PSG, třeba Lille!

Reagovat
smazaný uživatel

OM

Reagovat
Xavi8

Tesim sa na Lille - PSG... som zvedavy ci sa Vittek presadi

Reagovat
smazaný uživatel

měl by hrát Sességnon takže si myslim že by výhra mohlá být

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele