31. kolo
11.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 2:0

Až "minutu po dvanácté" se domácí Nancy dočkalo dvou branek, které znamenaly zisk tří bodů. V 91. minutě se trefil Macaluso, o dvě minuty později pečetil vítězství z pokutového kopu Hadji.

Zápas začal obrovskou šancí domácí výběru. Po dlouhém nákopu se míč dostal na kopačky Hadjiho, ten se dostal již mimo střelecký úhel, ale poradil si mazácky. Patou přihrál míč nabíhajícímu Diovi, který trefil břevno branky Valenciennes. O osm minut se v malém pokutovém území zjevil znovu Hadji, centr si dokonce na prsou zpracoval, ale jeho střelu gólman hostů fantastickým způsobem vyrazil. Poté přišla jediná vážná šance hostů za první poločas. Na rohový kop si nejvýše naskočil Audel a jeho prudkou hlavičku musel až na brankové čáře likvidovat domácí obránce Chretien.

Ve 48. minutě Nancy trefilo opět břevno, obránce Valenciennes Mater chtěl poslal "malou domů" svému gólmanovi, jeho záměr ale vystihl aktivní Hajdi a vybíhajícího brankáře se snažil přelobovat, jeho pokus však zastavila branková konstrukce. Deset minut před koncem utkání tvrdě vypálil domácí Dia, ale jeho pokus dokázal gólman hostů Penneteau vyškrábnout na roh.

Rozuzlení zápasu přinesla až 91. minuta, kdy domácí zahrávali přímý kop. Ten nedokázal brankář Valenciennes udržet ve svých rukavicích a balón pouze vyrazil před sebe do míst, kde stál Macaluso a ten v pádu dokázal míč hlavou poslat do sítě. O dvě minuty později ještě zahrál rukou v pokutovém území Traoré a kopala se penalta. Míč si na penaltový puntík postavil Hadji, který "vršovickým dloubákem" korunoval svůj skvělý výkon v dnešním zápase.

Autor: Tomáš Lavický / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele