Ligue 1 - souhrn 31. kola

03.04.2015, 22:23, aktualizováno 05.04.2015, 23:03
Komentáře a souhrny
PSG otočilo duel na hřišti Marseille a vrací se zpátky na čelo, kde má na Lyon, jenž vyhrál na půdě Guingampu, bodový náskok. Z nedělních zápasů slaví tři body Caen a Bordeaux, uspěly rovněž Rennes a Lille. Metz porazilo Toulouse a vrátilo se do boje o záchranu, vyhrál rovněž Montpellier. Nice s Évianem a Monako se Saint-Étienne se rozešly smírně...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:3

05.04.2015 21:00

Góly: 30. André-Pierre Gignac, 43. André-Pierre Gignac - 35. Blaise Matuidi, 49. Marquinhos, 51. Jérémy Morel (vl.)

PSG pokračuje v úspěšném zvládání Le Classique, svého největšího rivala z Marseille porazil 3:2 a vrátil se zpátky na čelo tabulky. Domácí tak v tuhle chvíli ztrácejí na svého soupeře už pět bodů. Přitom utkání se pro ně vyvíjelo dobře, dokonce zásluhou dvou branek Gignace dvakrát vedli. Jenže vstup do druhého dějství byl z jejich strany mizerný.

Opravdu dlouho nebyl na hřišti vidět, pařížská defenzíva si ho velmi dobře hlídala. André-Pierre Gignac však udeřil v pravý moment a Marseille po půlce vedla. Jenže PSG předvedl po přestávce parádní obrat. Na trefu Matuidiho dokázal navázat Marquinhos a pak mužstvu Laurenta Blanca pomohla vlastní branka Jérémyho Morela.

Hosté mohou být s výkonem i s konečným výsledkem spokojení. Především ve druhém dějství byli jednoznačně lepším týmem a kolikrát mohli dávno rozhodnout o třech bodech, nebýt perfektního výkonu domácího brankáře Steva Mandandy. Ten svůj tým dlouho držel nad vodou, platné to ale nakonec nic nebylo.

Jediné, co pařížský klub může mrzet, je zranění dvou jeho hráčů. Už ve 33. minutě totiž musel opustit hřiště David Luiz, jenž si při běhu pravděpodobně něco natrhl, a závěr utkání nedohrál ani Thiago Motta. Uvidíme, jak dlouho budou oba Blancovi chybět, nebo zda-li budou k dispozici už pro středeční semifinále Coupe de France se St. Étienne.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté. Verratti vyslal svou kolmicí Pastoreho, který si zaběhl za obranu, naštrádoval si to někam za vápno, odkud ale nepřesně vypálil. V 19. minutě se již činil Mandanda, který likvidoval hlavičku Davida Luize. Naopak domácí po půlhodině hry udeřili na druhé straně gólově.

Payet poslal z pravé strany pěkný centr do šestnáctky, na zadní tyč si seběhl Gignac, který předskočil nedůrazného Marquinhose a hlavou překonal Sirigua. Soupeř však zareagoval záhy. Ve 35. minutě totiž Matuidi ukázal, jak vytříbenou techniku má, a jeho technický pokus krásně zaplul od tyčky za brankovou čáru.

Závěr prvního dějství se ovšem Pařížanům hrubě nevydařil. Gignac dostal OM znovu na koně, když využil špatné spolupráce protihráčů, převzal míč od bojujícího Romaa a pak sám před Siriguem v zakončení zase nezaváhal. V nastavení byl blízko hattricku, tentokrát však Sirigu zasáhnout dokázal.

Ve 49. minutě PSG podruhé srovnal stav. Ibrahimovicova prudká přihrávka ze standardky se sice neujala, balón se však odrazil k Marquinhosovi, který z blízkosti neměl problém zacílit. A jen o dvě minuty později si Pastoreho centr z levé strany pod tlakem nabíhajícího si Ibrahimovice srazil do vlastní brány nešťastník Morel.

Z tohohle šoku se již Marseille nevzpamatovala. Nepomohly ani příchody čerstvých sil v podobě Ocampose, Batshuayie a Alessandriniho. PSG vzadu šlapal slušně, jistě působil i brankář Sirigu. Blancovi muži byli naopak ještě aktivnější, jenže skvělý Mandanda jakoukoli snahu o navýšení náskoku překazil.

V 61. minutě vychytal Matuidiho, pak si dokázal poradit s Lavezzim, pět minut před koncem zlikvidoval i šanci Ibrahimovice. Skórovat mohl v 66. minutě také Pastoreho, jeho pokus ale minul kýžený cíl. Les Phocéens byli v útoku opravdu bezzubí, snad jen Payet se neustále snažil ostřelovat pařížskou branku, jenže zakončení byla povětšinou slabá.

Marseille navíc asi přijde na několik zápasů o svého útočníka Andrého Ayewa, s nímž bude zahájeno disciplinární řízení. Ten totiž po závěrečném hvizdu pravděpodobně ostře zkritizoval hlavního arbitra Ruddyho Buqueta přímo na hrací ploše a ten se s ním následně nemazal. Ukázal mu červenou kartu.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SM Caen 1:2

05.04.2015 17:00

Góly: 11. Alejandro Bedoya - 80. Emiliano Sala (pen.), 90+2. Thomas Lemar

Caen předvedlo v závěru zápasu s Nantes parádní obrat a raduje se ze tří bodů. Domácí dostal do vedení zkraje Alejandro Bedoya, jenže to nakonec neudrželi. Deset minut před koncem totiž proměnil penaltu Emiliano Sala a v nastavení strhl vítězství na stranu hostů Thomas Lemar. Mezi oběma celky je tak v tabulce už jen dvoubodový rozdíl.

Nantes mohlo udělat opravdu výrazný krok k záchraně. A tomu opravdu nebylo daleko. Avšak poslední desetiminutovka byla z jeho strany tragická. Zatímco Kanárci tak nenavázali na poslední dvě domácí vítězství nad Guingampem a Évianem, svěřenci Patriceho Garandeho přerušili sérii tři zápasů bez výhry.

Lepší vstup do utkání si mužstvo Michela Der Zakariana nemohlo ani přát. Dlouhý aut Veigneaua do vápna nedokázali odvrátit do bezpečí nedůrazní Appiah, Da Silva ani Saad, takže se k míči mohl propracovat Bedoya, jenž z blízkosti neměl problém uklidit balón za záda gólmana Vercoutreho.

Nantes i nadále drželo taktovku hry, v 15. minutě třeba nebezpečně zahrozil Gakpé, ale neuspěl. Nakonec však mohlo dojít pět minut před obrátkou k vyrovnání. Obránce Appiah, který byl na pravé straně neustále v pohotovosti, poslal centr na Privata, jenž měl smůlu v koncovce. Trefil totiž tyčku.

Ve druhém dějství se Caen o dost zlepšilo a směrem dopředu hrozilo daleko víc než soupeř. A velkou chuť utkání zvrátit měl především Bazile. V 60. minutě poslal dobrý pas na Féreta, jehož musel zastavit až bek Djilobodji, v 66. minutě vyzkoušel svou střelou připravenost gólmana Rioua, s nímž jeho klub nedávno prodloužil smlouvu.

O tři minuty později Bazile zkusil štěstí z přímého kopu, Riou byl však opět proti. Tlak SMC sílil a v 77. minutě Lemar trefil brankovou konstrukci. V 80. minutě se hosté dočkali zasloužené branky, Audel ve vápně fauloval Féreta a kopala se penalta. Náhradník Sala se pak z bílého puntíku prosadil snadnou střelou doprostřed brány.

Zápas nakonec rozhodl mladík Lemar, francouzský reprezentant do 20 let, který na hřiště přišel v 73. minutě za Bazileho. Zaznamenal vůbec svou první trefu v Ligue 1 a zároveň asi tu nejdůležitější ve své kariéře. Ve druhé minutě nastavení zahrával přímý volný kop, balón nepříjemně dopadl na zem a zmatený Riou už nedokázal zareagovat.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - RC Lens 2:1

05.04.2015 14:00

Góly: 81. Mariano, 90+3. Nicolas Maurice-Belay - 86. Pablo Chavarría

Les Girondins se podařilo stáhnout manko na páté St. Étienne na rozdíl dvou bodů, na ty tři proti poslednímu Lens se ale pořádně, pořádně nadřeli. Vše podstatné se událo v samotném závěru zápasu. A hrdinou pro domácí fanoušky se stal Nicolas Maurice-Belay, jenž rozhodující trefu zaznamenal ve třetí minutě nastavení.

Svěřenci Willyho Sagnola potřebovali tohle vítězství jako sůl. Museli prostě bezpodmínečně napravit poslední porážku v Toulouse, aby se vrátili do bojů o Evropskou ligu. Už pět zápasů v řadě nedokázali udržet čisté konto, a ačkoli se jim tuhle bilanci nepodařilo přerušit ani nyní, kýžený a ten nejdůležitější cíl se ve finále splnit podařilo.

Lens, horlivě bojující o záchranu, soupeře svou hrou především v první půli určitě zaskočilo. Byli to právě hosté, kdo byl v ofenzívě nebezpečnější. V 19. minutě se do dobré pozice dostal Guillaume, který byl sám před brankářem Carrassem, ale jeho slabý pokus se nakonec neujal a míč pak do bezpečí odkopl Yambéré.

Ve 29. minutě měli domácí zase velké štěstí. Chavarria z levé strany poslal přihrávku do vápna, míč se pár sekund na to dostal ke Coulibalymu, jenž ho zasekl, jenže z blízkosti trefil trestuhodně vracejícího se beka Contenta. Bordeaux malinko zahrozilo ve 44. minutě po Marianově hezké akci, avšak z ní stejně nezapršelo.

Zkraje poločasu se osmělil také Thelin, ani on však bezbrankový stav nezměnil. V 76. minutě se Les Sang et Or radovali překvapivě z branky, ovšem Lemoigneho zásah platit nemohl kvůli ofsajdu. V 81. minutě se naopak dokázalo prosadit Bordeaux. Po autovém vhazování Thelin prodloužil balón za sebe, a protože Baal ho odvrátit nedokázal, mohl skórovat volný Mariano.

Vedení však domácí nevydrželo dlouho. Obrovskou chybu totiž vyrobil obránce Yambéré, kterého ve vápně přetlačil Chavarria a tváří v tvář proti Carrassovi nezaváhal. Nicméně v posledních vteřinách sebral Lens nadějný výsledek Maurice-Belay, jenž z šestnáctky uklidil míč po zemi podél ležícího brankáře Rioua.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - SC Bastia 3:1

04.04.2015 20:00

Góly: 69. Lucas Barrios (pen.), 72. Anthony Mounier (pen.), 90+1. Morgan Sanson - 35. Giovanni Sio

Slavnostní večer prožili fotbalisté Montpellieru - jejich klub dnes nastoupil k jubilejnímu 850. ligovému zápasu, týden po oslavách rovných 40 let existence, a vzpurnou Bastii navíc porazil 3:1. Hosté šli do kabin s jednogólovým náskokem, po změně stran však favorit otočil symbolicky díky trefám tří největších letošních opor, Lucase Barriose, Anthonyho Mouniera a Morgana Sansona.

Právě tato trojice byla aktivní už od samého úvodu a hned v šesté minutě z toho mohl být vedoucí gól - Mounier se Sansonem si vyměnili míč a mladý playmaker jej naservíroval Barriosovi, ten však na něj nedosáhl, ačkoliv před ním zívala prázdná branka. Po aktivním začátku pak hra Montpellieru postupně uvadala, a ve 35. minutě za to Les Pailladins pykali: korsický záložník Yannick Cahuzac vybojoval míč ve středu hřiště a nahrál Ayitému, který včas zpozoroval nabíhajícího Giovanniho Sia. Reprezentant Pobřeží slonoviny následně z hraničního ofsajdového postavení poslal hosty do vedení.

Frustrovaní domácí ještě v prvním poločase zahodili další stoprocentní šanci - Barrios nacentroval do vápna na Djamela Bakara, ale talentovaný útočník, který se vrátil do základní sestavy po dlouhé osmnáctiměsíční pauze, na zadní tyči těsně minul. Na gól tak fanoušci v modro-oranžovém museli čekat až do 69. minuty, kdy Ayité fauloval ve vápně pronikajícího Bryana Daba a Barrios z nařízené penalty srovnal skóre.

Jen o tři minuty později se pískala další desítka - tentokrát se provinil Guillaume Gillet, který před vlastní bránou zahrál rukou. Barrios uvolnil místo Mounierovi, který rovněž nezaváhal. Povzbuzeného Montpellieru bylo rázem plné hřiště a v samém závěru lovil hostující gólman Alphonse Aréola míč ze sítě ještě jednou: jeho protějšek Geoffrey Jourdren dlouhým nákopem přes celé hřiště donutil francouzského mládežnického reprezentanta k neočekávanému zákroku, ten se mu ale vůbec nepovedl a balon se od něj odrazil pouze k pohodlně dorážejícímu Sansonovi.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Évian Thonon Gaillard 2:2

04.04.2015 20:00

Góly: 45+1. Alexy Bosetti, 68. Valentin Eysseric - 18. Dany Nounkeu, 78. Kévin Gomis (vl.)

V záchranářském souboji na Riviéře se body nakonec dělily - atraktivní utkání mezi domácím Nice a Évianem totiž skončilo remízou 2:2. Hosté mohou litovat zahozené penalty Daniela Wasse, jeho krajan Adrian Thomasson však alespoň v 78. minutě nádhernou brankou zajistil bod.

Pravý bek Les Roses Kassim Abdallah v týdnu prohlásil, že k definitivní jistotě záchrany by mělo stačit sedm bodů ze zbývajících osmi zápasů - a dnes to chvílemi vypadalo, že hosté z této porce hned na úvod ukrojí rovnou tři. Clarck N'Sikulu šel ve vápně k zemi už po deseti minutách, gólman Simon Pouplin však napravil svůj prohřešek, když parádním zákrokem zlikvidoval Wassovu penaltu.

Brzy poté se však už hosté radovali; Wass si neúspěšným pokusem naštěstí nenechal svoji hru znechutit, vybojoval přímý kop a rovnou jej sám rozehrál na Danyho Nounkeua, jehož hlavička zapadla přesně do Pouplinovy sítě. Nice se nicméně dokázalo oklepat z úvodního tlaku a těsně před odchodem do kabin zničehonic vyrovnalo: teprve devatenáctiletý forvard Saïd Benrahma, který se v sestavě Les Aiglons objevil vůbec poprvé, obelstil hostující obranu a krásným míčem našel kolegu Alexy Bosettiho, s jehož lobem nemohl brankář Benjamin Leroy dělat zhola nic.

Povzbuzené Nice následně dokázalo otočit skóre v 68. minutě - opět u toho byl aktivní Bosetti, jehož ránu sice obrana hostí zblokovala, k odraženému míči se však dostal Valentin Eysseric a pohotově jej uklidil za Pouplinova záda. Poslední slovo však měl opět přeci jen lepší Évian, konkrétně v roce 2015 skvěle hrající Thomasson. Dánský univerzál dvanáct minut před koncem převzal míč na hraně pokutového území a levačkou vystřihl parádní halfvolej, který zapadl přesně k zadní Leroyově tyči.

Více informací k zápasu

FC Metz - Toulouse FC 3:2

04.04.2015 20:00

Góly: 25. Modibo Maïga, 42. Modibo Maïga, 54. Modibo Maïga - 22. Wissam Ben Yedder, 90. Tongo Doumbia

Métská naděje na záchranu přece jen žije! Les Granats dnes v existenčním utkání přestříleli Toulouse 3:2 a posunuli se na devatenáctou příčku, hosté zůstávají osmnáctí. Hrdinou utkání se stal domácí útočník Modibo Maïga, díky němuž mohli svěřenci Alberta Cartiera oslavit první výhru od 12. (!) kola.

Oba týmy šly do zápasu s mimořádnou motivací - hrálo se totiž o holé udržení. Les Violets mohli v případě výhry vyšplhat ven ze sestupové zóny, a povzbuzeni poslední výhrou 2:1 v derby s Bordeaux (což byl zároveň první zápas pro nového trenéra Dominique Arribagého) začali hodně zostra. Jejich ofenzivní, nátlakový fotbal byl odměněn vedoucí brankou ve 22. minutě, kdy Aleksandar Pešić po rychlém útoku narýsoval přesný pas na zakončujícího Wissama Ben Yeddera.

Zdálo se, že rozjetí hosté co nevidět přidají druhou trefu, Méty však měly vlastní zbraň - malijský reprezentant Maïga se dnes rozhodl ukázat, že ještě nepatří do starého železa, a připomenout fanouškům svoje léta slávy v dresu Sochaux. Jen o tři minuty později tak už bylo vyrovnáno: střelu Yéniho Ngbakota hostující obrana zblokovala, Maïga se však dostal k odraženému míči, otočil se a z první vypálil. Gólman Ali Ahamada neměl šanci.

A najednou to byli domácí, kdo soupeře tlačit k vlastnímu vápnu. Ahamada tak musel ve 34. minutě zasahovat proti povedené ráně Ferjani Sassiho, který si vyměnil míč s Maïgou a pohotově vystřelil; proti mladému brankáři neuspěl ani veterán Florent Malouda. Přesto se však Métám podařilo otočit skóre ještě před přestávkou. Levý bek Gaëtan Bussmann nacentroval do vápna, Maïga se vysvobodil z péče bránícího Uroše Spajiće a ránou pod víko poslal domácí do vedení.

Nezastavitelný forvard sice nakonec nezaznamenal čistý hattrick, nicméně fakt, že jeho třetí branka přišla až v 54. minutě, kouči Cartierovi ani fanouškům v ochozech Saint-Symphorien určitě nevadil. Napotřetí se Maïga prosadil po velké chybě hostující obrany, která se příliš snadno vzdala míče, takže úspěšnému střelci stačilo zpracovat a vypálit mimo dosah bezmocného Ahamady.

Za stavu 1:3 se Toulouse opět vydalo do útoku, nicméně druhá žlutá karta pro mladého beka Marcela Tisseranda (60') pro něj znamenala obrovskou komplikaci; Ahamada navíc musel zasahovat proti další nebezpečné ráně Bouny Sarra. I v deseti mužích se však Les Violets vzepjali k závěrečnému náporu a Martin Braithwaite mohl v 84. minutě snižovat, gólman Anthony Mfa však ze souboje jeden na jednoho vzešel jako vítěz. Čestný zásah tak zaznamenal až pár vteřin před koncem Tongo Doumbia, který úspěšně hlavičkoval po přímém kopu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 0:3

04.04.2015 20:00

Góly: 17. Mexer, 43. Sylvain Armand, 50. Abdoulaye Doucouré

Stade Rennes po vynikajícím výkonu vyloupilo lorientský Stade du Moustoir, díky čemuž poskočilo do horní poloviny tabulky, zatímco hosté budou mít ve zbývajících sedmi kolech ještě co dělat, aby nesestoupili.

První branka přišla na pořad dne, resp tedy večera, po necelých dvaceti minutách hry. Paul-Georges N’Tep rozehrával přímý kop a obránce Mexer jej přízemní hlavičkou zužitkoval ve prospěch týmu Philippa Montaniera - 0:1. Následně Benoita Costila svým protiútokem pozlobili Jordan Ayew a Lamine Koné. Ovšem rozhodně ne tolik, jako zpětná hlavička spoluhráče Sylvaina Armanda.

Těsně před pauzou však už kapitán Rennes mířil hlavou na tu správnou branku. Stalo se tak po rohovém kopu Pedra Henriqueho a Benjamin Lecomte se mohl jen ohlédnout - 0:2. Pro čtyřiatřicetiletého obránce to byla první branka po předloňském příchodu z PSG. Do druhé půle tedy jeho tým vstupoval s dvougólovým náskokem.

S dvougólovým náskokem, jenž se v 50. minutě změnil v třígólový. Paul-Georges N’Tep předběhl na levé straně hřiště Lamineho Gassamu a následně přihrál na hranici vápna Abdoulayemu Doucourému, jenž placírkou překonal Lecomteho - 0:3. Teprve potom se domácí probrali, jenže v rozhodujících momentech si nevedli zrovna přesvědčivě.

Po hodině hry mohl snížit Benjamin Jeannot, jenže Costil jej vychytal. O deset minut později poslal Gianni Bruno výborný centr Ayewovi, ale ten jej nezpracoval. A když už sám Bruno Costila překonal, zastavila jeho střelu tyčka. A to znamená, že - na rozdíl od svého soupeře - má Stade Rennes setrvání v Ligue 1 už víceméně jisté.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Reims 3:1

04.04.2015 20:00

Góly: 18. Sébastien Corchia, 47. Divock Origi, 72. Nolan Roux - 52. Nicolas De Préville

Lille si nad očekávání dobře poradilo s Remeší a nadále může doufat v pohárovou Evropu. Oproti tomu hosté se nebezpečně přiblížili sestupovým vodám.

Z první branky se mohli domácí příznivci radovat v 18. minutě. K přímému kopu si stoupnul Sébastien Corchia. Jeho střelu tečoval hlavou ve zdi stojící Prince Oniangué, tudíž se balon odrazil do protipohybu Kossiho Agassy - 1:0.

Ve 35. minutě fauloval ve vápně hostující Grégory Bourillon a kopala se penalta. Divock Origi ji zahrál dobře, ale přesto na reprezentanta Toga nevyzrál, což se nepovedlo ani dorážejícímu Gueyemu. Domácí se tedy mohli podruhé radovat až těsně po změně stran. A znovu šlo o přímý kop. Tentokrát jej zahrával Sofiane Boufal. A udělal to tak šikovně, že balon přeletěl všechny hráče Remeše, tudíž na zadní tyči stojící Origi už měl před sebou relativně snadnou úlohu - 2:0.

Záhy poté se však poprvé výrazněji připomněli hosté. Jmenovitě to byl Nicolas De Préville, jehož hlavičku ovšem senzačně vytěsnil Vincent Enyeama. Za tři minuty nigérijský brankář už ale přeci jen lovil balon ze sítě. De Préville totiž zakroutil svůj přímý kop opravdu precizně - 2:1. Girardovi svěřenci sice pak měli míč více na svých kopačkách, ale využít toho dokázali až po dvaceti minutách.

Rychlý protiútok zakončil Origi centrem na zadní tyč, kde číhal Nolan Roux. Kulatý předmět si nejprve nechal spadnout na zem, aby se do něj v zápětí hlavou opřel s takovou razancí, až se mnozí nestačili divit. Nejvíce pak výběr Jean-Luka Vasseura, jenž má zatím tříbodový náskok na osmnácté Toulouse. Oproti tomu celek Davida Rozehnala se nyní nachází na osmé pozici s osmibodovou ztrátou na čtvrté Monaco, které má ale utkání k dobru.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Lyon 1:3

04.04.2015 17:00

Góly: 80. Claudio Beauvue - 26. Nabil Fekir, 39. Alexandre Lacazette (pen.), 61. Clinton N'Jie

Olympique Lyon si poradil s Guingampem a vrátil se zpět do čela ligové tabulky, kde čeká, jak dopadne šlágr kola mezi Marseille a PSG.

Les Gones nemohli nastoupit v nejsilnější možné sestavě. A možná i proto se první branky dočkali až po šestadvaceti minutách hry. Čerstvý francouzský reprezentant Nabil Fekir to zkusil zpoza pokutového území a brankář Jonas Lössl se zřejmě ještě teď diví, jak mu mohl tenhle pokus proniknout mezi prsty - 0:1.

Neuběhla ani čtvrthodinka a hosté už vedli 2:0. Baissama Sankoh fauloval ve vápně Alexandre Lacazetta, jenž následně pokutový kop proměnil, díky čemuž si připsal na konto svou čtyřiadvacátou branku v této sezoně, přičemž sedmkrát se prosadil právě z penaltového puntíku. Těsně před pauzou to bylo pro skvadru Huberta Fourniera ještě veselejší, neboť po útoku na Jordana Ferriho musel ze hřiště po červené kartě Christophe Kerbrat.

Po hodině hry přihrál Ferri kamerunskému spoluhráči Clintonu N’Jiemu, jenž z hranice pokutového území zamířil přesně po zemi ke vzdálenější tyči - 0:3. Domácí si na čestný úspěch museli počkat až do 80. minuty. Po zmatcích v obraně Lyonu na hranici vápna poslal Mustapha Diallo parádní oblouček Beauvuemu, jenž nečekaně vnější stranou kopačky překonal Anthonyho Lopese - 1:3.

Více toho už hráči na Stade du Roudourou nestihli. Nicméně tým Jocelyna Gourvenneka bude mít příležitost k nápravě už v úterý, kdy se v rámci semifinále Coupe de France, tedy soutěže, ve které Lyon už nefiguruje, utká s druholigovým AJ Auxarre. To Olympique si na další soutěžní zápas musí počkat do příštího víkendu, kdy se utká s Bastií. A pak už je na programu prestižní derby s AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:1

03.04.2015 20:30

Góly: 68. Anthony Martial - 62. Mevlüt Erdinç

Monako odmítlo možnost dotáhnout se na dostřel vedoucí trojici, ze souboje se St. Étienne bralo nakonec jen bod. Ten přitom zachránil svou trefou Anthony Martial, který tak odpověděl celkem záhy na úvodní gól Melvüta Erdinca. Les Verts zůstali na páté příčce, v jejich situaci je remíza vlastně slušným výsledkem.

Zprvu určovali tempo hry hosté. Prvním, kdo ozkoušel připravenost domácího brankáře Subašiče, byl Lemoine, jehož střela ze 17. minuty rozhodně přísnější parametry snesla. Poté se k odraženému míči po pokusu Molla dostal Monnet-Paquet, avšak jeho zakončení nebylo vůbec dobré, takže Subašič tentokráte v pohodě zasáhl.

ASM v první pětačtyřicetiminutovce nevypálil na bránu ani jednou, přesto si nějaké příležitosti vytvořit dokázal. Například ve 32. minutě Joao Moutinho hezky poslal balón na Matheuse Thiaga, jenž se dokázal propracovat k hlavičce, jenže nakonec zamířil těsně mimo Ruffierovu svatyni.

I ve druhém dějství St. Étienne více zlobilo, po úvodní brance bylo zkrátka hladovější. A zasloužené odměny se dočkalo v 62. minutě. Tabanou z levé strany poslal výborný centr do vápna, Erdinc si dokázal naběhnout mezi obránce Raggiho a Wallace a hlavou usměrnil míč přesně pod břevno.

V tu chvíli na situaci zareagoval monacký kouč Leonardo Jardim, který ze hry stáhl Matheuse Thiaga a poslal na hřiště Martiala. Tenhle tah se ve finále parádně osvědčil. V 68. minutě Kurzawa poslal prudkou přihrávku zleva někam na hranici vápna, kde se do balónu hezky opřel právě Martial a vyrovnal stav.

Jardimovi svěřenci budou brát konečný výsledek určitě jako neúspěch. Pokud ještě chtějí zabojovat o Ligu mistrů, nemluvě dokonce o titulu, potřebují získávat vítězství jako na běžícím páse. Budou mít ale šanci na reparát, neboť příští týden přivítají na svém placu v dohrávaném utkání Montpellier.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain311711358:3062
2.Olympique Lyon31187660:2561
3.Olympique Marseille31176862:3457
4.AS Monaco30159636:2254
5.AS Saint-Étienne311411638:2553
6.Girondins Bordeaux31149840:3851
7.Montpellier HSC301461042:3348
8.Lille OSC311281130:2744
9.Stade Rennes311191131:3742
10.FC Nantes3110101125:3240
11.EA Guingamp311231633:4439
12.SM Caen311081346:4538
13.OGC Nice311081335:3938
14.SC Bastia319101231:3737
15.Évian Thonon Gaillard311131734:4836
16.Stade Reims31981437:5335
17.FC Lorient311041734:4434
18.Toulouse FC31951733:5232
19.FC Metz31681725:4426
20.RC Lens31671828:4925

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tahle ztráta Monaka bude dobrá v případě, pokud Marseille v neděli urve všechny body, na co bych ale moc nevsadil

Reagovat
Langi

Snad neprohrajete

Reagovat
juninho8

ale na nas v Guingampu by som si asi tiez nevsadil

Reagovat
Langi

No prave...proto vy vyhra PSG mohla byt konecna i pro nas

Reagovat
smazaný uživatel

prostě nesmíme, jinak bude hotovo, troufám si říct

Reagovat
Godwinson

Pěkně Štěpáni

Reagovat
Spalovač šancí

Pěkný tričko máš

Reagovat
smazaný uživatel

Martial este neni v repre?

Reagovat
Langi

Na acko ma jeste 2-3 roky cas

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tam lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Dizzee Rascal

Reagovat
smazaný uživatel

ten na fotce je jasnej....

Reagovat
Israha

Jako za co se občas ve Francii dávají rudé...jsem tady několik týdnů zpátky ne úplně souhlasil s vyloučením Morela proti Lyonu, ale oproti tomu, za co šel ven dneska Kerbrat, to byla hotová řezničina. Zákrok jednou nohou, zepředu, ještě navíc netrefený...kdoví jestli žlutá, a pokud jo, tak za přerušení akce v prostoru blízko vápna, ale rudá ani omylem. Neskutečné, jak jsou rozhodčí někdy až příliš úzkostliví.

Reagovat
Langi

Hlavne zejtra neprohrajte

Reagovat
Israha

To se lehce řekne, ale hůře udělá

Reagovat
Robbie

Toulouse jsou pěkný mrtky...

Reagovat
fenixLFC

WTF LIlle? neboli este pred par tyzdnami pomaly na zostup?

Reagovat
domingo

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

alex vyrovnal strelecky rekord lyonu v ramci jedne sezony v lize

Reagovat
smazaný uživatel

super,je na tom stejně jako Bernard Lacombe

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ted koukam, ze guy drzi rekord lyonu s 25 goly takze potrebuje jeste jeden na vyrovnani

Reagovat
monty25

Bordeaux bylo můj poslední zápas na tiketu a už jsem si myslel, jak budu hořekovat nad tím, že Yambere neumí dát gólmanovi míč hlavou. Nakonec to teda dobře dopadlo (litr doma), ale příště už si radši rozmyslím dávat na tým, kterému chybí tři hráči základní sestavy... Co se týče úrovně zápasu, tak to byl podprůměr. Spousta nepřesných přihrávek a zbytečných ztrát míče. V první půli to byl snad i Lens, kdo měl větší šance. Bordeaux ve 2. poločase zvýšilo obrátky, ale prakticky celý zápas jim chyběla finální přihrávka. Jediná kloudná akce se jim naštěstí povedla v 93. minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky PSG.

Reagovat
onze

2:3 !!!!!!!!!!!!!!!!! MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

nic jineho se cekat nedalo

Reagovat
Israha

No, titul je zdá se v řiti, teď bude spíš důležité udržet LM, Monaco už začíná otravovat přílíš intenzivně...

PSG má větší zkušenosti s těmito velkými zápasy, ve kterých jde o hodně, a to se ukázalo. Na nepříznivý stav dokázali velice dobře zareagovat, na opačné straně po vlastenci Morela v podstatě ani jedna gólovka, ofenzivní křeč nějakých 40 minut. Citelně chyběl Imbula, s Payetem naprosto nejdůležitější hráč Bielsova systému...Lemina ho fyzickou presencí zastoupit ani nemohl, musel mu pomáhat Romao (hrající celý zápas se žlutou a tím pádem defakto stínující), který pak chyběl před stopery a ti na to skrz zapomínání se fullbacků vpředu byli zase jednou sami, jedno se vezlo s druhým. Obligátně příšerný byl Thauvin...nechápu (když už teda Bielsa odstřelil Alessandriniho), proč tam místo něho nebývá aspoň ten Ocampos, který přišel jako Bielsův kůň. Všechno špatně, a ten jeden jediný bod z celkem zatím pěti zápasů s přímými konkurenty v tabulce nejspíš nebude náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, mám dost obavy i o to 3. místo. Se vším souhlas. My jsme v těch zápasech s přímými konkurenty nebyli nějak špatní, ale prostě ty mače nedokážeme strhnout na svou stranu. Jediný bod je opravdu málo, to na titul stačit nemůže. Je to velká škoda, ale stále je o co hrát. Tak snad ten závěr nevypustí.

Jinak, co se týče Steva - přijde mi strašně nedoceněný. Ten včera dělal co mohl, jen jsem žasl nad jeho zákroky. Úplně v pohodě si ho dovedu představit v nějakém věhlasnějším klubu. Bohužel pro něj, že o něj nebyl větší zájem už dříve. Zase na druhou stranu, jsem rád, že ho stále máme.

Reagovat
Langi

Obavy bych nemel...neni podle me v silach Monaca si tu formu udrzet az do konce sezony...mate to ve vlastnich rukou...stejne jako PSG titul

Reagovat
Israha

Tak on Steve nikdy nějak neexplodoval výkonnostně ani na mezinárodní, ani na pohárové úrovni, k tomu z různých důvodů neměl moc příležitostí. Navíc se s ním dost vleče ten cejch občasného kiksaře, který si udělal na začátku působení v OM...a popravdě, i teď má semtam zápas, kdy vyřeší špatně pár řekněme rutinních situací. Dlouhodobě už sice stabilní je, ale ty zápasy jako včera, kdy fakt chytl co mohl, nemívá tak často, je to spíš jistý držák, než nějaký kouzelník, chytající pravidelně jisté góly. Tohle tolik pozornosti nepřitahuje...a jako fanoušek OM jsem za to rád.

Reagovat
Israha

Gignac rudá po zápase za kecy na sudího...přitom bych řekl, že to byl ze strany rozhodčích s přehledem zvládnutý zápas s minimem nepřesností, tady prostě promluvila frustrace, nebylo si na co stěžovat. Ruka van der Wiela sice byla, ale po odrazu od jeho stehna, takže o nějakém přímém zabránění gólu se mluvit nedalo, tohle se pískat nemuselo.

Reagovat
Israha

Tak Ayew...ten si o to ale vysloveně říkal, napružený už od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musím říct po první poločase jsem to viděl černě.

Reagovat
sensei25

Ako je na tom David Luis a Motta?Nieco vážne či nie?

Reagovat
smazaný uživatel

A jak je na tom Luiz Zuáres?

Reagovat
Israha

Ta expreska o snaze udržet Morela je taky...úsměvná. Gignac se poslal do háje, stejným směrem asi poputují Ayew a Fanni, tedy všechno stabilní hráči základu, a Morela, který i přes letošní výrazné zlepšení je pořád spíš squad player, než stavební kámen základní sestavy, je eminentní snaha udržet. Já bych někdy tadytu logiku chtěl pochopit

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele