31. kolo
04.04.2015 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Évian Thonon Gaillard 2:2

V záchranářském souboji na Riviéře se body nakonec dělily - atraktivní utkání mezi domácím Nice a Évianem totiž skončilo remízou 2:2. Hosté mohou litovat zahozené penalty Daniela Wasse, jeho krajan Adrian Thomasson však alespoň v 78. minutě nádhernou brankou zajistil bod.

Pravý bek Les Roses Kassim Abdallah v týdnu prohlásil, že k definitivní jistotě záchrany by mělo stačit sedm bodů ze zbývajících osmi zápasů - a dnes to chvílemi vypadalo, že hosté z této porce hned na úvod ukrojí rovnou tři. Clarck N'Sikulu šel ve vápně k zemi už po deseti minutách, gólman Simon Pouplin však napravil svůj prohřešek, když parádním zákrokem zlikvidoval Wassovu penaltu.

Brzy poté se však už hosté radovali; Wass si neúspěšným pokusem naštěstí nenechal svoji hru znechutit, vybojoval přímý kop a rovnou jej sám rozehrál na Danyho Nounkeua, jehož hlavička zapadla přesně do Pouplinovy sítě. Nice se nicméně dokázalo oklepat z úvodního tlaku a těsně před odchodem do kabin zničehonic vyrovnalo: teprve devatenáctiletý forvard Saïd Benrahma, který se v sestavě Les Aiglons objevil vůbec poprvé, obelstil hostující obranu a krásným míčem našel kolegu Alexy Bosettiho, s jehož lobem nemohl brankář Benjamin Leroy dělat zhola nic.

Povzbuzené Nice následně dokázalo otočit skóre v 68. minutě - opět u toho byl aktivní Bosetti, jehož ránu sice obrana hostí zblokovala, k odraženému míči se však dostal Valentin Eysseric a pohotově jej uklidil za Pouplinova záda. Poslední slovo však měl opět přeci jen lepší Évian, konkrétně v roce 2015 skvěle hrající Thomasson. Dánský univerzál dvanáct minut před koncem převzal míč na hraně pokutového území a levačkou vystřihl parádní halfvolej, který zapadl přesně k zadní Leroyově tyči.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele