31. kolo
05.04.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - SM Caen 1:2

Caen předvedlo v závěru zápasu s Nantes parádní obrat a raduje se ze tří bodů. Domácí dostal do vedení zkraje Alejandro Bedoya, jenže to nakonec neudrželi. Deset minut před koncem totiž proměnil penaltu Emiliano Sala a v nastavení strhl vítězství na stranu hostů Thomas Lemar. Mezi oběma celky je tak v tabulce už jen dvoubodový rozdíl.

Nantes mohlo udělat opravdu výrazný krok k záchraně. A tomu opravdu nebylo daleko. Avšak poslední desetiminutovka byla z jeho strany tragická. Zatímco Kanárci tak nenavázali na poslední dvě domácí vítězství nad Guingampem a Évianem, svěřenci Patriceho Garandeho přerušili sérii tři zápasů bez výhry.

Lepší vstup do utkání si mužstvo Michela Der Zakariana nemohlo ani přát. Dlouhý aut Veigneaua do vápna nedokázali odvrátit do bezpečí nedůrazní Appiah, Da Silva ani Saad, takže se k míči mohl propracovat Bedoya, jenž z blízkosti neměl problém uklidit balón za záda gólmana Vercoutreho.

Nantes i nadále drželo taktovku hry, v 15. minutě třeba nebezpečně zahrozil Gakpé, ale neuspěl. Nakonec však mohlo dojít pět minut před obrátkou k vyrovnání. Obránce Appiah, který byl na pravé straně neustále v pohotovosti, poslal centr na Privata, jenž měl smůlu v koncovce. Trefil totiž tyčku.

Ve druhém dějství se Caen o dost zlepšilo a směrem dopředu hrozilo daleko víc než soupeř. A velkou chuť utkání zvrátit měl především Bazile. V 60. minutě poslal dobrý pas na Féreta, jehož musel zastavit až bek Djilobodji, v 66. minutě vyzkoušel svou střelou připravenost gólmana Rioua, s nímž jeho klub nedávno prodloužil smlouvu.

O tři minuty později Bazile zkusil štěstí z přímého kopu, Riou byl však opět proti. Tlak SMC sílil a v 77. minutě Lemar trefil brankovou konstrukci. V 80. minutě se hosté dočkali zasloužené branky, Audel ve vápně fauloval Féreta a kopala se penalta. Náhradník Sala se pak z bílého puntíku prosadil snadnou střelou doprostřed brány.

Zápas nakonec rozhodl mladík Lemar, francouzský reprezentant do 20 let, který na hřiště přišel v 73. minutě za Bazileho. Zaznamenal vůbec svou první trefu v Ligue 1 a zároveň asi tu nejdůležitější ve své kariéře. Ve druhé minutě nastavení zahrával přímý volný kop, balón nepříjemně dopadl na zem a zmatený Riou už nedokázal zareagovat.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele