Ligue 1 - souhrn 3. kola

21.08.2010, 20:59, aktualizováno 22.08.2010, 22:57
Komentáře a souhrny
Bordeaux dokázalo vyhrát v Paříži, jinak se v neděli zrodily dvě bezgólové remízy. Až ve třetím kole bodoval mistr z Marseille, který včera doma porazil Lorient. Tři body z vlastního hřiště bere také Lyon a Toulouse. Nice remizovalo s Nancy a Racing Lens hrál nerozhodně s Monakem. V Rennes branka nepadla a po bodu si rozdělilo i Auxerre s Valenciennes.

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 1:2

22.08.2010 21:00

Góly: 76. Guillaume Hoarau - 67. Alou Diarra, 90. Michaël Ciani

Prakticky dvě třetiny zápasu hráli Pařížané lepší fotbal, nicméně překonat gólmana Carrassa se jim podařilo až v 76. minutě zásluhou Hoaraua. A ten tehdy pouze srovnával na 1:1, deset minut předtím se totiž trefil po rohovém kopu Diarra. Nakonec Bordeaux odjelo z hlavního města Francie s plným počtem bodů, protože rovněž po rohu ve čtvrté minutě nastavení skóroval na konečných 1:2 Ciani.

První hodinu bylo PSG lepším týmem, Bordeaux si zkrátka směrem dopředu nevytvořilo vůbec nic. Brankář Carrasso se tak na hostující straně opravdu měl co ohánět. Nejprve vyrazil hlavičku Hoaraua nad bránu, poté se mohl jenom dívat, jak po Neneho standardní situaci střílel vedle z bezprostřední blízkosti u bližší tyče Sessegnon.

Nene pak zkusil na Carrassa vyzrát střelou z trestného kopu, i tentokráte byl gólman Les Girondins pozorný. Na střelu Erdinga deset minut před koncem sice nedosáhl, ale míč nakonec skončil pouze vedle branky. Těsně před půli měl Erding ještě jednu stoprocentní šanci, jenže Carrasso dokázal na poslední chvíli vyrazit jeho hlavičku konečky prstů mimo nebezpečí.

Pořekadlo do třetice všechno dobré se u Erdinga nekonalo. Sedm minut po přestávce vyzkoušel svojí levačku, avšak ta Carrassa také nepřekonala. V 67. minutě se k první velké příležitosti dostali i hosté. A hned z ní vytěžili gól. Plašilův centr z rohového kopu našel ve vápně hlavu Diarry, který uklidil balón parádně pod břevno.

O deset minut později se PSG podařilo vyrovnat. Nene uvolnil do běhu Giulyho, ten ještě vracel míč pod sebe do malého vápna na Hoaraua, který už poloodkrytou branku neminul. Jenže ani bod nakonec svěřenci kouče Kombouarého neudrželi. V poslední šanci utkání se totiž po rohovém kopu Gourcuffa trefil hlavou přesně k tyči hostující Ciani.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Lille OSC 0:0

22.08.2010 17:00

Góly: -

Třetí remízu v řadě si připsali na své konto fotbalisté Lille, kteří nedokázali vyhrát na půdě Sochaux. To má naopak ze tří zápasů čtyři body za jednu výhru, remízu a prohru. Hosté byli po celý zápas asi o něco lepším týmem, hlavně Cabaye měl velkou smůlu v zakončení. Ovšem i domácí kousali a ten hlavní stisk měl na svědomí pět minut před koncem Tulasne.

Do první třicetiminutovky si museli fanoušci na stadionu počkat, až je nějaká fotbalová akce vyzdvihne alespoň k zatleskání. Gervinho přihrál do vápna na De Mela, s jehož ránou si gólman Dreyer ještě stačil poradit, jenže neposedný míč se vrátil zpět ke Gervinhovi, který mohl pohodlně dorážet. Pro Lille bohužel, že jen dokázal přestřelit.

Na druhé straně se potit gólman Landreau nemusel, jediná vážnější střela Sochaux v první půli, kterou vyslal Butin, totiž skončila vedle. Pět minut před přestávkou naopak zasahoval zase Dreyer, jenž ovšem tentokráte neměl tolik práce, jelikož Cabayeho rána za vápnem neměla ty správné a potřebné parametry.

Jenže jen o pár chvil později se Cabaye připomenul znovu. Dokonce se mu podařilo Dreyera překonat, a ač by chtěl, balón svým pohledem do branky prostě nedotlačil a ten tak skončil pouze na tyčce.

Po poločase se domácí dožadovali penalty, Sauget přece jenom nesvedl gentlementský souboj s hostujícím Chedjouem, avšak sudí Coué na bílou tečku neukázal. Lille pak získalo výbornou pozici pro trestný kop, poněvadž Anin si počínal proti Sowovi nedovoleně. Cabaye na vzdálenější tyči našel právě Sowa, ale ten hlavou mířil nad bránu.

Nakonec to mohlo být Sochaux, které by strhlo všechny body na svou stranu. Mikari krásně nahrál do vápna na střídajícího Tulasneho, ten se snadno dostal přes svého strážce Beriu a dokázal i vystřelit, jenže brankové konstrukce byly na toto nedělní odpoledne zkrátka silně proti. Konkrétně to byla v 85. minutě zase tyč.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - SM Caen 0:0

22.08.2010 17:00

Góly: -

Po vítězstvích v Marseille a nad Lyonem zatím největší překvapení v podobě Cean už není stoprocentní. Ze hřiště Montpellieru si odváží jen bod za bezbrankovou remízu. Domácí byli hlavně v první půli o třídu lepší, v branku však nevyústila ani jedna šance. Druhá půle byla o něco vyrovnanější a v závěru si málem hosté vezli domů výhru.

Montpellier se famózní formy z úvodu sezóny vůbec nezalekl. A hned na začátku si hosté vyzkoušeli velkým testem své štěstí. Estradaovo rozehrání volné kopu zamířilo kolem vápna na Spahiče, jenž kolenem změnil směr střely a napálil tyčku. Camara byl pak další, kdo ohrozil branku Cean, ale hlavou přestřelil.

Tlak domácích pokračoval i nadále, jenže rozvlnit síť se jim pořád nedařilo. Jeunechamp mířil na bližší tyč, ale netrefil, proti Giroudově pokusu dobře a včas vystartoval gólman Thébaux a ani Camarova střela na hostujícího strážce tří tyčí nevyzrála. HSC neustoupil od své aktivní hry ani ve druhé půli a Cean se povětšinu doby jenom bránilo.

Kabze měl opravdu velmi dobře nabito a div že míčem nezbořil břevno, Estrada se pak snažil ještě dorážet, ale v ten moment fantasticky zasáhl Thébaux. Až zhruba deset minut před koncem trochu vystrčil hlavu z domečku i nováček ligy. El Arabi unikl po pravé straně, s ničím se nemazlil a balón vyslal směrem na Jourdrena, který jen tak tak vyrážel nad břevno.

Sedm minut před koncem nemělo Cean k možným, hodnotili bychom však nezaslouženým třem bodům vůbec daleko. Spahičovo odvrácení do bezpečí najednou skončilo v nebezpečí Yatabarého, jenž nastřelil břevno. A opravdu jen pár centimetrů chybělo k tomu, aby balón brankovou čáru překročil.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Valenciennes FC 1:1

21.08.2010 21:00

Góly: 70. Ireneusz Jeleń - 67. Gaël Danic

Jen třetí remízu si na své konto připsali fotbalisté Auxerre, kteří doma nedokázali porazit ani Valenciennes. To naopak zůstává neporaženo s pěti body na kontě a na čtvrtém místě tabulky. Hosté přitom byli asi o chlup lepší než AJA. Parádní branku nejprve zařídil Danic, o tři minuty později ovšem srovnal na konečných 1:1 domácí Jeleň.

Valenciennes bylo v první půli očividně lepší. Auxerre mělo snad jedinou šanci a to si problémy způsobili ve 35. minutě sami hosté, když Ducourtioux ne zcela zdařenou malou domů hlavou vystrašil svého gólmana Penneteaua, který radši míč boxoval pryč.

Jinak mohl být mezi střelci utkání třeba Biševac, jehož hlavičku vytěsňoval do bezpečí u tyče na brankové čáře Grichting. Velice hezký pokus po zemi, leč vedle, vyslal také Cohade a před ním Pujol z úhlu tvrdou pumelicí prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Asi zaslouženého vedení se VA dočkalo v 65. minutě. Z velké, možná až čtyřicetimetrové dálky napřáhl Danic a přesně mířenou ranou ke vzdálenější tyči nechal položit gólmana Sorina, který už na neposedné skákavé Roteiro nedosáhl.

V 69. minutě se podařilo vyrovnat Jeleňovi. Pedretti rozehrál rohový kop, následnou hlavičku sice Penneteau chytil, na dorážku polského ostrostřelce z blízkosti už však neměl. Zbytek zápasu byl spíše pro ty, co chtěli snadno usnout, protože fotbalovou nudou to v posledních dvaceti minutách jen hýřilo.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AC Arles-Avignon 2:1

21.08.2010 19:00

Góly: 36. Daniel Braaten, 62. Étienne Didot - 64. Franck Dja Djédjé

První a poslední. Toulouse dnes na svém hřišti těsně přehrálo nováčka z Arles. Třetí letošní branku si připsal záložník Daniel Braaten, o gól méně má zatím na kontě Etienne Didot. Za hosty se prosadil Franck Dja Djédjé.

Toulouse vedlo již o dvě branky, půl hodinky před koncem ale dokázalo Arles alespoň snížit. K prvnímu bodovému zisku mu to ale nepomohlo - v kolonce "body" stále zůstává kulatá nula. Naopak v Toulouse se mohou radovat z prozatím stoprocentního zisku. Ze tří zápasů vytěžili devět bodů a vévodí tabulce.

První příležitost ale měli hosté. Nepříjemně zahrál přímý kop záložník Camel Meriem a brankář Valverde měl co dělat, aby míči zamezil cestu do branky. Zlikvidoval ho až na druhý pokus. A musel se činit i o čtyři minuty později. To totiž z hranice pokutového území nebezpečně pálil Dja Djedje. Třetí šanci mělo opět Arles. Další pokus Meriema ale ani tentokrát brankou neskončil.

Poté, co se Toulouse podařilo přestát vichřici, udeřilo. Deset minut před koncem poločasu dostál své statistiky gólu na zápas Daniel Braaten. Etienne Capoue uvolnil svého norského spoluhráče v pokutovém území a zkušený útočník s přesností pokořil Plantého - domácí se ujali vedení 1:0.

Po 58 minutách se v další skvělé příležitosti opět objevil Braaten. I tentokrát mířil sám na Plantého, ale tentokrát se činil gólman z Avignonu. Toulouse přesto trvalo jenom další dvě minuty, než se ujalo vedení. Didot hezky kombinoval s Braatenem a následně prostřelil brankáře z veliké blízkosti - 2:0.

Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali zaslouženého gólu. Meriemův přímý kop se skrze Elamine Arbata dkostal až k Dja Djedjemu, jenž hlavičkou zavěsil. Jeho druhý letošní gól znamenal snížení 1:2.

Vyrovnání se ale Arles nedočkalo. Naopak, blíže ke skórování měli ke konci poločasu domácí. Cettův pokus z bezprostřední blízkosti ale dokázal vyškrábnout Planté.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 0:0

21.08.2010 19:00

Góly: -

Zaslouženou dělbou bodů skončilo střetnutí mezi domácím Rennes a St. Étienne. Gólových situací nebylo až zas tak málo, akorát že síť zůstala na obou brankách naprosto v klidu. Snad jen lehký větřík je mohl rozvlnit. Rennes i tak zatím zůstává neporaženo s pěti body na kontě, jeho soupeř má jen o bodík méně.

V 7. minutě Leroy lehce získal míč, vypracoval pozici pro spoluhráče Gyana, jenž se za vápnem snažil najít prostor u vzdálenější tyče, ale našel pouze reklamní bariéry za bránou. Poté se hra hodně vyrovnala. Sako byl prvním v St. Étienne, kdo se odvážil, ač nepřesně, z velmi dobré pozice vypálit, Riviere po centru Ebonda také hlavou neuspěl.

Hostující gólman Janot pak musel zasahovat proti střele M'Vily, na druhé straně uzavřel svým přízemní pokusem mimo první půli Payet.

Do druhého dějství vstoupili oba týmy hezky rozehranými standardkami. V 53. minutě to byl Marchal, ke kterému doputoval balón od pravé tyče, jenže poloodkrytou branku z pádu hlavou netrefil. Na druhé straně si Leroyův centr našel Gyana, jenže ten trefil jenom prostředek branky, kde stál brankář Janot,

Poslední desetiminutovka nabídla dvě hezké šance na obou stranách. Nejprve se renneský Montaňo hezky uvolnil ve vápně, pokud však rychlá otočka s balónem byla parádní, tak o sto procent horší byla střela, kterou počastoval tribuny za bránou. Na druhé straně se zase výtečně předvedl Douchez, jenž s lehkostí lapil do náručí nelehkou ránu střídajícího Bergessia.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 1:1

21.08.2010 19:00

Góly: 27. Emerse Faé - 86. Paul Alo'o

Šest minut před koncem se prosadil Paul Alo'o a hosté mohli slavit. Konkrétně bod za remízu 1:1 v Nice. Domácí dlouho vedli po brance Faého, nakonec ale berou pouze bod. Hosté navíc dohrávali zápas bez vyloučeného N'Guema.

Nancy tak získalo již čtvrtý letošní bod na půdě soupeře. A čtyři body jsou zatím také konečné bodové ohodnocení ASNL, jenž stačí k dvanácté příčce. To Nice má o jeden bodík více a je zatím na solidní páté pozici.

První příležitost ale nevyužili hosté. Přímý kop Maramy Vahiruy totiž skončil pár decimetrů mimo. Domácí kontrovali příležitostí Moulounguiho, jeho tvrdá rána ale skončila těsně mimo. Nakonec se z úvodní branky radovali domácí - v 27. minutě se prosadil Emerse Faé. Ten využil zaváhání Kafoumby Coulibalyho a nezkrotnou ranou otevřel skóre - 1:0.

Domácí pak mohli děkovat brankáři Ospinovi, jenž si poradil s pokusem Jonathana Brisona. Ten nejprve pálil zpoza pokutového území, následně se pokoušel ještě jednou. Jeho volej levačkou ale dokázal Ospina rovněž krýt.

Nice bylo celý první poločas jasně lepším týmem, blízko měl k brance Renato Civelli. Jeho hlavičce chybělo opravdu málo. Bracigliano poté pěkným zákrokem zamezil ve skórování Mounierovi, jenž se pokoušel z voleje.

Činil se ale na druhé straně i Ospina. Ten si parádním zákrokem poradil s ranou Chretiena, který mířil zblízka. Domácí si poté vytvořili další příležitost. Mouloungui si naběhl na dlouhý nákop a pohotovou střelou pěkně vystrašil Bracigliana. Ale rána skončila právě na tomto brankáři a kopal se pouze roh.

Domácí se pak mohli dlouho zlobit na svou obranu. V 85. minutě se totiž z bezprostřední blízkosti prosadil Paul Alo'o a byla z toho remíza 1:1.

V závěru ještě viděl druhou žlutou kartu Landy N'Guemo, Nice přesto již nedokázalo odpovědět.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Brestois 1:0

21.08.2010 19:00

Góly: 20. Jean Makoun

Loni druhému celku tabulky z Lyonu se po dvou neúspěšných kolech, kdy doma nevyhrál nad Monakem a následně prohrál v Cean, konečně podařilo zvítězit. Jedinou branku proti nováčkovi ligy z Brestu zařídil už v prvním poločase pohotovou dorážkou Makoun. Brest si naopak na nejvyšší soutěž zatím moc nezvyká, s jedním bodem na kontě je předposlední.

Už domácí Gomis mohl velice hezky skórovat, když si zpracoval míč na prsa a pravačkou se do něj následně opřel, avšak zamířil jen mimo. Na druhé straně se musel Lloris vytáhnout proti Tourému. V 19. minutě Lyon vstřelil branku. Delgado nacentroval do vápna na Brianda, balón nakonec doputoval k Makounovi, který dorážel od břevna za brankovou čáru.

Gomis pak hezky zakombinoval s Briandem a ten se tak ocitl v hezké příležitosti, nicméně tentokráte mu šanci vychytal pozorný gólman Elana. Brest měl asi největší možnost na vyrovnání v 51. minutě, když Ferradž unikl po levé straně, dodal na Tourého, jehož hlavička skončila na břevně.

Velmi blízko ke gólu měl znovu Touré, jenže jen o chlup minul cíl. Na druhé straně musel zasahovat znovu Elana proti Gomisově šanci. Poslední možnost, jak s výsledkem něco udělat, měl v samotném závěru hostující Grougi, ale ani on mezi tři tyče nezamířil.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 2:0

21.08.2010 19:00

Góly: 6. Gabriel Heinze, 72. Taye Taïwo

Konečně body, mohli si oddychnout všichni příznivci Marseille. Obhájce trofeje až do této chvíle paběrkoval, ve třetím kole ale svou smůlu prolomil a o dvě branky porazil trápící se Lorient. Branky vstřelili - nepříliš překvapivě - dva obránci. Nejprve se prosadil Heinze, poté Taiwo.

Marseille nezačala sezonu vůbec dobře. V úvodním zápase podlehla Caen, následně nestačila ani na Valenciennes. Navíc ji sužovaly problémy s útočníky. To by měl brzy vyřešit příchod Andrého-Pierra Gignaca, jenž by měl k obhájce mistrovského titulu dorazit za 18 milionů eur z Toulouse. Přestup Rémyho se komplikuje kvůli srdečnímu problému.

Ani bez těchto útočných hvězd ale neměla Marseille se skórováním příliš problémů. Již v šesté minutě se totiž prosadil argentinský obránce Gabriel Heinze. Brankář Cappone si sice poradil se střelou Lucha Gonzáleze, dokonce zneškodnil i hlavičku Ayewa. Na dorážku Heinzeho již byl ale krátký - 1:0.

Lorient ale nechtěl zůstat pozadu a dal se rovněž do útočení. Arnold Mvuemba ale pálil mimo. Následně Fabien Robert vyslal Gameira do samostatného úniku, mladý kanonýr se ale zatím neradoval. Nohou mu míč vypíchl brankář Mandanda.

Z kraje druhé půle se musel Mandanda činit znovu. Gameirův točený pokus vyrazil s větší námahou na roh. Cappone poté udržel naděje oranžových nad vodou, když pěkným zákrokem zamezil ve skórování Taiwovi. Jeho pěkná střela z dálky měla gólové parametry.

Nigerijský obránce se ale poté své branky přeci jenom dočkal. Po rohovém kopu Lucho Gonzáleze k němu propadl míč a on si nedělal žádné starosti, míč jednoduše napálil do sítě - 2:0.

Domácí měli ještě jednu šanci, Ayewova hlavička ale zamířila nad branku.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Monaco 2:2

21.08.2010 19:00

Góly: 73. Adriano Pereira (vl.), 83. Sébastien Roudet - 19. Daniel Niculae, 69. Pierre-Emerick Aubameyang

Lens dokázalo zvrátit nepříznivý stav 0:2 a nakonec proti Monaku bere bod za remízu 2:2. Monako tak nadále musí čekat na svou první ligovou výhru. Za hosty otevřel skóre Niculae, ve druhé půli zvýšil Aubameyang. Za domácí poté snížil vlastní brankou Pereira, vyrovnal Roudet.

Monako tak potřetí v sezoně pouze remizovalo a má na svém kontě zatím tři body. Lens je na tom o bod lépe - jednou zvítězilo, poté prohrálo. To zatím stačilo k osmému místu. Na druhé straně knížecí celek je patnáctý.

Hosté začali aktivněji. Již po pár minutách se v dobré pozici objevil Chu-Young, k němuž doputoval míč po pěkné kombinaci s Niculaem. Levou nohou ale napálil míč nad branku. Rumunský útočník poté dal svému parťákovi doučování ze zakončování v 19. minutě totiž poprvé našel branku soupeře. V 18. minutě využil nahrávku talentovaného Muratoriho a předtím, než pokořil Vedrana Runjeho ještě nastřelil tyčku - 0:1.

Největší nebezpečí pro brankáře hostů Ruffiera znamenal s jistotou záložník Roudet, jenž dvěma přímými kopy mířil nebezpečně blízko sítě.

Ve druhé půli byl blízko vyrovnání domácí Eduardo, na brankové čáře ale jeho pokus vykopával obránce Djimi Traoré. Jeho volej tak vyrovnání neznamenal. Naopak - druhou branku přidalo Monako. Aubameyang si připsal svou první branku za knížecí celek, když po pěkném centru Niculaeho nekompromisní hlavičkou zvýšil již na 2:0.

Ale vedení o dvě branky trvalo pouhé tři minuty. Roudet nacentroval z pravé strany a hledal Eduarda. Míč se ale odrazil od soupeřova obránce Pereiry tak nešťastně, že skončil za bezmocným brankářem Ruffierem - 1:2.

Domácí se nakonec dočkali vyrovnání. Pěknou přihrávkou mezi záložníky se blýskl Henri Bedimo, nemálo horší bylo provedení Roudeta, díky němuž se dostal přes dva obránce a následně zavěsil. Lens nakonec bralo remízu 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Toulouse FC33006:29
2.SM Caen32105:37
3.Stade Rennes31204:15
4.Valenciennes FC31204:35
5.OGC Nice31203:25
6.Montpellier HSC31201:05
7.Paris Saint-Germain31114:34
8.RC Lens31114:44
 FC Sochaux31114:44
10.Olympique Lyon31113:34
11.AS Saint-Étienne31114:54
12.AS Nancy-Lorraine31113:54
13.Olympique Marseille31025:53
14.AJ Auxerre30304:43
15.AS Monaco30302:23
16.Lille OSC30301:13
17.Girondins Bordeaux31023:43
18.FC Lorient30123:61
19.Stade Brestois30121:41
20.AC Arles30032:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konecne Marseille vyhrala

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra nad Brestem se pocita..

Reagovat
smazaný uživatel

Braaten

Reagovat
kubys

Ta tabulka teď vypadá zajímavě.

Reagovat
Studna

Toulouse

Reagovat
Godwinson

Špatný výsledky, špatný. Arles bodovat mohlo, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse to zvladli

Reagovat
FC Porto FC

Braaten řádí !!!!!!!!!

Reagovat
Godwinson

Hm, Auxerre začalo sezónu rozvážně ... tak třeba. Tak a teď se těšit na ty dva zítřejší parádní zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

marseile chybí utočník když vyhraje 2-0 a oba goly daj obranci tak je vidět že ta utočna řada neni dobra

Reagovat
smazaný uživatel

vsak uz taky na tom zapracovali ze jo

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Rémy a Gignac by měli zítra podepsat v Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

snad

Reagovat
Godwinson

Výsledek na vyližprdel, Caen můžou děkovat bohu za tu plichtu, snad spadnou.

Reagovat
domingo

Nespadnou ani náhodou, mají kvalitní tým.

Reagovat
Godwinson

Neříkej

Reagovat
domingo

Letos tuším hodně zajímavou sezonu, ty první čtyři týmy aktuální tabulky se můžou klidně motat někde kolem pohárů

Reagovat
Godwinson

Klasika. No, tak kolem pohárů se reálně může motat asi deset týmů, ale z těch prvních čtyř bych to tak optimisticky neviděl, Toulouse a Rennes ... u Toulouse ještě koho přivedou za Gignaca.

Reagovat
domingo

Toulouse potřebuje jenom hrota, jinak má perfektní tým, ta jejich záloha je snad nejlepší v lize Caen půjde dolů, Rennes to do top 4 taky nedotáhnou, ale nepodceňoval bych Va'nnes (pokud se jim někdo nezraní, protože ta jejich sestava je spolu s AJA snad nejstálejší v lize).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za Gignaca utŕžili na kvalitného hrota slušný bojem...

Reagovat
domingo

Chvíli mi trvalo, než jsem to rozlouskl

No to určitě, ale trh ve Francii je docela probranej.

Reagovat
Godwinson

Tak, ono za současný situace je těžký tipovat, kdo v tý první čtyřce bude

Jj, letos jste začali proti loňsku ve velkém stylu, třeba titul uděláte.

Reagovat
domingo

Teď koukám, že nastoupili v rozestavení 4-6-0

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Hm, tak Kombouaré a Tigana se předhánějí v kokotskosti sestav.. ten první asi fakt chce odehrát sezonu se středem Makélélé - Bodmer a ten druhej pošle na hřiště čtyři křídla

Reagovat
Godwinson

No, ta ofenzíva Bordeaux je libózní, u PSG nic novýho, takhle to holt u nich bude ....

Reagovat
domingo

Ještě jsem zapomněl na dvojici beků Ceará - Jallet, když má na lávce Armanda

Jussie ale zatím hraje dobře. Sleduješ?

Reagovat
Godwinson

Tak oproti tomu Bordeaux je to jen malichernost

Nesleduju, jak to vypadá?

Reagovat
domingo

PSG je lepší, Hoarau je hodně nebezpečnej, oproti tomu Mevlüta není vůbec vidět. Bordeaux vůbec nefunguje stoperská dvojice, Sané je tam jak namalovanej. Carrasso jeden výbornej zákrok... Bordeaux hrálo dobře prvních pár minut, kdy to dobře rozjížděl Jussie, teď je to takový rozkouskovaný. Pro ně vede cesta středem přes Bodmera, kterej docela nestíhá a má žlutou.

Reagovat
Godwinson

Hm, dobrý. Tak jsem zvědavej, s tou sestavou Bordeaux to už snad ani nic jiného než jednička být nemůže, ale stejně je štěstí, že má PSG na lavičce takovýho šaška.

Reagovat
smazaný uživatel

Na lavicce Clement, Chantome, Armand, neskutecny..

Dvojka Hoarau - Erdinc dneska ale rozhodne, stred Bordeaux nestiha.

Reagovat
Godwinson

Hlavně první dva jmenovaní mě pěkně štvou ... ale co naplat.

Reagovat
domingo

Jussie už byl i na hrotu

Reagovat
domingo

S tím Carrassem je to obrovskej rozdíl, Olimpa by tam už měl dva kousky... Ciani a Sané jsou příšerná stoperská dvojice, Pat a Mat hadra.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ma Cedric vazne fantasticky zakroky, jestli to nekdo muze Bordeaux udrzet, je to on.

Reagovat
Pipo123

PSG zatial hraje dosť dobre, tá obrana Bordeaux je tragická ani Tremu nezvláda situácie ked ho tam prečísli Jallet a Sesse inak Makelele a Nene

Reagovat
domingo

z Bordeaux něco hrají jenom Jussie a Wendel, pak jsou tam neviditelní (Plašil, Gouffran, Trémoulinas) a tragédi (Alou, Fernando, Ciani, Sané); Chalmé je něco mezi posledníma dvěma.

Reagovat
smazaný uživatel

Carrasso

Reagovat
$dolar$

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL zaslouzene

Reagovat
Godwinson

Ale né.

Reagovat
domingo

To jsou luckeři, to není možný

Reagovat
Godwinson

Taky mě zarazilo výše slovo zaslouženě

Reagovat
$dolar$

Koukam jenom na 2. polocas

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik stesti snad mit nemuzou..

Reagovat
smazaný uživatel

Kraaasna akce.

Reagovat
$dolar$

Jezis, to jsou luckeri

Reagovat
$dolar$

Gourcuff je tragickej Okamzite bych ho vyhodil do Becka...

Reagovat
domingo

Ty máš zvláštní metr do béčka (nejen) po dnešku patří především Sané, to je takový Žigić v obraně.

Reagovat
$dolar$

Tak od tech to jde cekat, ale to co predvadi Gourcuff

Reagovat
domingo

Není v pohodě, no.. už někdy od března.

Reagovat
Godwinson

To je ono, pískej konec.

Reagovat
Pipo123

PSG musí vyhrať, tragédi na to nemajú

Reagovat
$dolar$

Ach jooooooooooooo Modeste Modeste

Reagovat
Godwinson

Koliks na ně vsadil?

Reagovat
$dolar$

1000

Reagovat
Godwinson

Na Bordeaux 1000, odvážný. Nerozumný, ale odvážný.

Reagovat
domingo

Vsázet na letošní Bordeaux v Parku princů může jenom idiot... a to ještě Tiganu navštívila Prozřetelnost a vyndal z brány Olimpu, jinak by dopadli jak Blackpool.

Reagovat
$dolar$

Dik (Mam jejich neprohru a i vyhru, kdyz neprohraji, tak taky neprohraju, kdyz vyhraji tak vyhraju )

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Já myslim, že celkově zatím vsázet na Bordeaux není dobrej nápad. Na prvních 7 kol jsem jim vypočítal 3 body, dnes mě asi vyvedou z omylu, špaténka.

Reagovat
domingo

Jo? S kým? :)

Reagovat
$dolar$

To mi chcete rict, ze behem pul roku se z adeptu na titul stal adept na sestup?

Reagovat
domingo

To ne, reálnej je boj o poháry, ale to i u PSG (který navíc hraje doma).

Reagovat
Godwinson

To zase ne, záleží na tom, co bude vyvádět Tigana. Pokud to bude takhle, adept na střed tabulky

Reagovat
domingo

Tigana je zatím velký zklamání, sestavy si snad losuje a poznat nějakou taktiku nebo rozestavení je takřka nemožný.

Reagovat
Godwinson

Nice venku, možná jednu plichtu z domácí dvojky Lyon/Marseille. Ale uvidíme, začátek mají složitej, ale když zplichtí dneska, celý propočty budou ztraceny.

Reagovat
$dolar$

Nekdo by mel naucit obranu Bordeaux ofasjdovy pasti

Reagovat
$dolar$

Celkove obranna faze je neskutecne tragicka

Reagovat
domingo

Strašně tam chybí Planus.

Reagovat
smazaný uživatel

V prvni puli to bylo jeste horsi..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PSG si to podelalo samo.

Reagovat
smazaný uživatel

bwahahahaaaa

Reagovat
domingo

Jojo, bylo to sice naprosto nezasloužený, ale taky mám radost, vidět Tiganu v té teplákovce běhat po hřišti :)

Reagovat
$dolar$

LOL GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
domingo

Gratuluju dolarovi ale že dá gól zrovna tenhle antifotbalista...

Reagovat
$dolar$

Dik, proste dobre promyslena sazka

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Prej promyšlená, ještě teď máš stáhnutý půlky.

Reagovat
Godwinson

Do hajzlu, to je špatný. Teď se zvednou a zase nebude žádná sranda.

Reagovat
$dolar$

Tak ja se tresu o vyhru 100Kc a nakonec vyhraju 1500 Diky Bordeaux priste zase

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace, mas slusny stesti..

Reagovat
$dolar$

V dnesnim zapase jo, jinak ani ne

Reagovat
Godwinson

Začni sázet na PD. Třeba pod tíhou tvýho nehoráznýho štěstí Barca konečně sestoupí.

Reagovat
$dolar$

Mohl bych to zkusit

Reagovat
Pipo123

ježiš druhý polčas som nepozeral, jak to Bordeaux mohlo vyhrat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dva rohy, dva goly a Carraso v brane..

Reagovat
domingo

první gól - centr vzduchem na zadní tyč, Diarra využil svoji obří velikost a sílu a zavěsil zkušeně hlavou, Camara(??) od něj odlítl jak sušinka

vyrovnání - krásná akce po ose Makelele (btw hodně dobrý výkon) - Giuly - Hoarau, Hoarau dával do prázdné

vítězný gól - asi 10 vteřin do konce, PSG se na to už vysralo a neubránili hlavičkujícího CIaniho, byli tam kolem něj snad tři.. a taky Coupet to nezvládl, dalo se to chytat...

jinak bylo PSG lepší.

Reagovat
domingo

Jinak ale to rozhodně nebylo nic ve stylu SUI - SPA, ale fakt nesktuečný luck a skvělý výkon gólmana.. obrana GdB byla strašná.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mene zaslouzeny vysledek jsem uz dlouho nevidel

Reagovat
Pipo123

PSG vyzerá byť túto sezónu docela silné, ale tá obrana neni moc dobrá

Reagovat
Godwinson

Obrana je dobrá, trenér je špatnej.

Reagovat
domingo

A to samozřejmě taky :)

Reagovat
vlastik

:D aspon neco me rozesmalo, kdyz uz ne vysledek

Reagovat
domingo

Obrana je v pohodě, slabina je akorát v bráně.

Reagovat
Pipo123

mne tam ten Camara moc nesedí jak ho mám rád, tak sa mi nejak herne nepáči

Reagovat
smazaný uživatel

Vedle Sakha asi nikoho lepsiho nepostavis, teoreticky ten Bodmer, ale zase proc mit dva stopery vyvazece, k Sakhovi je spis potreba nejaky bijec a na to se Camara hodi.

Reagovat
domingo

Oni tvoří dobrou dvojici, stejně jako Planus-Ciani, Marchal-Koscielny atd.

Reagovat
$dolar$

Obrana neni dobra, nebo mozna na francouzskou ligu staci, ale to co jsem dneska videl, prochazeli ni hraci jako po masle...

Reagovat
domingo

Tak to je do značné míry tím, že na LB byl Ceará, což je nevracející se tragéd. Kdyby hrál normálně Armand, tak přes něj projde tak o 90% míň balonů... jinak Jallet je skvělý, Sakho totéž, o Camarovi viz výše. Dobrá, vyvážená obrana.

Pokud ale do obranné linie počítáš Bodmera na DM, tak už to je docela problém... Maka je známý právě tím, že obstará obrovské penzum práce na obrovském prostoru, a Sakho je ze stejného těsta. Bodmer je tam trochu navíc, měl by hrát vysunutější CM, aby byl ten systém efektivní - to ale on neumí, protože je to napůl stoper. Tam to skřípe.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, s momentalnim rozpolozenim mi vychazi nejlepsi asi tohle defenzivni slozeni - Jallet, Camara, Sakho, Armand - Maka, Clement

A pokud chce PSG do poharu, melo by urychlene koupit kvalitniho golmana, Coupet na vic nez na dvojku uz nema.

Reagovat
domingo

Exactly.

Reagovat
domingo

100. pro AJA

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem aby to vyznelo provokačne či rasisticky, ale prečo mi zápasy z tejto ligy pripomínajú Africký pohár národov?

Reagovat
smazaný uživatel

Bienvenue en France

Reagovat
Godwinson

Kitambala do Lorientu, hmm.

Reagovat
domingo

U nás by se neprosadil a Lorientu pomůže, potěšilo mě to.

Reagovat
Godwinson

Tak hostovačka v Ligue 2 a v příštím roce jako náhrada za Jeleńe ...

Reagovat
domingo

Ha ha.

I když to vypadá, že ze začátku nebude hrát ani v Lorientu, snad to není zamýšlená náhrada za Gameira. Popravdě ani nevím, jestli může na křídlo... na pravým by bylo místo, Jouffre celou sezonu formu asi neudrží.

Reagovat
Godwinson

No, nesměj se, na to, že je to Jeleńova poslední sezóna v Auxerre bych vsadil a nějakej střelec se bude hodit, to splňuje.

Na křídlo ne, třeba začne hrát Gourcuff 4-3-3

Reagovat
domingo

Gourcuff hraje 4-3-3 s útokem Jouffre - Gameiro - Diarra, jak ho tam chceš teda vecpat? Pokud je to ortodoxní hrot, tak začne na lávce, v případě výpadku Jouffreho může napravo Gameiro a Kitambala doprostřed, Dubarbier asi zůstane jako univerzální náhrada. Diarra je jasnej.

Reagovat
Godwinson

Já viděl Gourcuffovo 4-4-2, tak to jo. No, jak píšeš, Gameiro, Kitambala, Diarra, to by bylo fajn.

Reagovat
Godwinson

Resp. s Kitambalou jsou dvě možnosti, Gameiro-Kitambala-Diarra, Jouffre-Gameiro-Kitambala. U mně by vyhrála ta první

Reagovat
domingo

Ono se to přepisuje jako 4-4-2 s Jouffrem a Diarrou na krajích zálohy a Amalfitanem v útoku, ale to moc neodpovídá obrazu na hřišti... dalo by se to přepsat i jako Mvuemba, Romao - Jouffre, Amalfitano, Diarra - Gameiro, to je vcelku jedno. Každopádně když koukneš na pozici Amalfitana, tak se pohybuje sice v útočné fázi, ale za linií křídel a za zadkem Gameirovi, přičemž křídla jsou roztažený hodně dopředu a do stran, takže je to opravdu 4-3-3...

A z možností určitě ta první, Diarra si asi nesedne. Navíc on umí i bránit, což vyhovuje Morelovi za ním, který zase rád útočí, to by s Kitambalou asi nešlo (a byl by to ještě větší poušťák než je teď).

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcruff prestup?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele