Ligue 1 - souhrn 29. kola

21.03.2009, 21:00, aktualizováno 22.03.2009, 22:53
Komentáře a souhrny
Marseille vyhrála nad Nantes a Bordeaux v Le Havru, před Lyonem se ale udrželi jen na den, neboť ten porazil Sochaux. Do boje o titul se hlásí Toulouse, jenž si doma smlslo na PSG. V dalším nedělním zápase si Lorient poradil se St-Étienne, již v sobotu vyhrály ve formě hrající Auxerre a Lille.

Stade Rennes - Valenciennes FC 0:0

21.03.2009 19:00

Góly: -

Oba týmy pokračují v sérii bez porážky. Zatímco domácí Rennes neprohrálo již šestý zápas v řadě, Valenciennes natáhlo svou sérii na neuvěřitelných dvanáct zápasů.

Domácí i přes získaný bod zůstávají na sedmém místě. Na evropské poháry nyní ztrácí čtyři body. Hosté se z třinácté pozice posunuli o příčku výš. Na sestupové pásmo má nyní náskok již čtyř bodů. Ještě nedávno se přitom VA pohybovalo na chvostu tabulky.

Zápas mohla vyhrát obě mužstva, průběh ale poznamenaly hned dvě červené karty, po jedné na každé straně. V pětadvacáté minutě šel předčasně do sprch domácí Mangane, o půl hodiny později ho následoval hostující Carlos Sanchez.

První šance zápasu přišla ve dvanácté minutě. Dostal se do ní útočník hostů Jean-Claude Darcheville. Svou střelou ale branku netrefil. Další šance hostů přišla po průniku Matera. Ten přešel přes Bocanegru a přesným centrem našel Filipa Šeba. Gólman Douchez ale dokázal na střelu zareagovat.

Šance domácích na výhru utrpěly veliké problémy ve 25. minutě. Za brutální zákrok na Jonathana Lacourta byl totiž vyloučen Mangane. Hostující hráč opustil zápas na nosítkách. Přesto se ve 34. minutě málem domácí radovali z výhry. Thomert prodloužil Douchezův výkop až na Brianda, jehož tvrdý volej levačkou ale hostující gólman s problémy vyrazil.

Na druhé straně se musel činit Douchez, nebezpečně střílel Pujol. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, domácí pak pouze v deseti mužích.

Domácí vstoupili do druhé půle lépe. Již po sedmi minutách se do velké příležitosti dostal Lemoine. Jeho střela z dvaceti metrů se ale pouze otřela o levou tyč Penneteauovy branky. Druhým hráčem, který se předčasně odebral do kabin, se stal hostující Carlos Sanchez, který tvrdým zákrokem skolil Mbiu.

Rennes se místy dostávalo až do drtivého tlaku, hosty ale několikrát zachránil gólman Penneteau. Thomert se po parádní přihrávce Leroye řítil sám na brankáře, nedokázal ale přesně zamířit a nechal svého protivníka vyniknout. Pár minut před koncem vyslal na Penneteaua poslední přesnější střelu Lemoine. Brankář si ale poradil a zápas skončil bez branek.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Girondins Bordeaux 0:3

21.03.2009 19:00

Góly: 12. Yoann Gourcuff, 58. Souleymane Diawara, 89. Wendel

Bordeaux jasně porazilo Le Havre a v tabulce Ligue 1 předskočilo Lyon. Ten má před sebou ještě nedělní duel se Sochaux.

Svěřenci Laurenta Blanc se díky patnácté výhře posunuli na první místo v tabulce, kde vystřídali úřadující mistry z Lyonu. Le Havre má úplně opačné starosti než jeho sobotní soupeř. Je beznadějně poslední a na nesestupové příčky ztrácí prakticky nedostižitelných jedenáct bodů.

Skóre oteřel po dvanácti minutách ofenzivní záložník Yoann Gourcuff, třináct minut po změně stran zvýšil již na rozdíl dvou branek obránce Diawara. Třetí gól Bordeaux vsítil těsně před koncem Wendel, který pečetil výsledek na 3:0.

Celý zápas mohl skončit úplně jinak, kdyby domácí využili svou první šanci zápasu. Již po deseti minutách se totiž do šance dostal Abasse Ba. Ten ale z nadějné pozice hlavou přestřelil a skóre zůstalo stejné. Odplata hostů přišla o necelé dvě minuty později. To se totiž prosadil Yoann Gourcuff. Jussie zprava nacentroval a mladý francouzský záložník levačkou z první propálil gólmana Revaulta - 0:1.

Gourcuff ukázal svůj um i o pár okamžiků později. Geniální přihrávkou vyslal Chamakha do samostatného úniku, dobrou práci ale odvedl Damien Tixier, který dokázal míč marockému útočníkovi na poslední chvíli vypíchnout. Le Havre se z vyrovnání mohl radovat sedm minut před koncem zápasu, to by ale musel s nabídnutými šancemi lépe naložit. Amadou Alassane využil nepozornosti Diawary a běžel sám na brankáře, nestihl ale vystřelit a Ramé mu míč ukradl.

Do druhé půle vstoupil lépe Le Havre. Noro z dálky mířil na Ramého, toho dokonce překonal, míč se ale zastavil na břevně. O pár minut později se neprosadil ani Alla, jeho střelu zlikvidoval Valverde; ten v průběhu druhé půle nahradil zraněného Ramého.

Le Havru nestačilo na vstřelení gólu několik šancí, Bordeaux se podruhé prosadilo ze své třetí vážnější akce. Diawara si dobře naskočil na Wendelův centr a tvrdou hlavičkou poslal svůj tým do bezpečného náskoku 2:0.

Le Havre se ale nevzdával a Valverde se musel činit proti aktivnímu Norovi. Jeho nebezpečná střela z přímého kopu ale skončila v náruči hostujícího brankáře. Konečné slovo mělo ale opět Bordeaux. Z přímého kopu uzavřel levou nohou skóre Wendel.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SM Caen 2:2

21.03.2009 19:00

Góly: 6. Loïc Rémy, 89. Olivier Echouafni - 65. Sambou Yatabaré, 76. Nicolas Seube

Caen si mohlo připsat svou první výhru po několika měsících, v poslední minutě ale inkasovalo a vytrvává v sestupových vodách. Nice zůstává na osmém místě.

Hosté nevyhráli již od poloviny listopadu a zastavili se na předposlední příčce Ligue 1. Přesto není udržení v Ligue 1 utopií, na nesestupové příčky ztrácejí dva body. Caen svou dvanáctou remízou v ročníku odvrátilo možnost čtvrté prohry v řadě. Nice se na tom není o nic lépe, nevyhrálo již v pěti zápasech v řadě a na pohárovou Evropu ztrácí již jedenáct bodů.

Skóre otevřel již v šesté minutě domácí útočník Loïc Rémy. Hostům se podařilo vyrovnat až o hodinu později, vlastní gól si vstřelil Vincent Hognon. Hosté se dokonce později ujali vedení. Třetí gól zápasu vsítil Nicolas Seube. Nice ale našlo na gól odpověď a v 89. minutě rozhodl o dělbě bodů Echouafni.

První šance přišla ve třetí minutě. Mahamane Traore vypálil na gólmana hostů, ten byl ale pozorný a střelu kryl. Na střelu Rémyho ze šesté minuty už ale nestačil. Ben Saada proběhl po pravé straně, našel centrem osamoceného Rémyho, který pravačkou překonal gólmana hostů - 1:0.

Gólman Caen Thebaux si napravil reputaci o několik okamžiků později, když dokázalk vyrazit tvrdou ránu Ben Saada. Byl to ale jeho protivník Daniel Ospina, který se blýskl efektnějšími zákroky. Několikrát se mu podařilo zlikvidovat střely hostů z těsné blízkosti.

Caen se nakonec dočkalo vyrovnání po hodině hry. Do vlastní sítě nasměroval míč Hognon, který chtěl míč odkopnout od dotírajícího Yatabareho - 1:1. Další nebezpečná situace přišla záhy. Barzola si vytvořil prostor pro střelu, nakonec ale přihrával lépe postavenému Hognonovi. Ten ale nenaložil se šancí dobře a napálil gólmana Caen.

O devět minut později se Caen dokonce ujalo vedení, po dalším kiksu v obraně domácích. Apam nedokázal uklidit míč a nabídl ho tak Seubemu. Ten ze třinácti metrů pravačkou našel bránu Nice a mohl se radovat z vedení 2:1.

Domácí se ale dočkali vyrovnání. David Helleybuck v 89. minutě našel centrem z přímého kopu Echoufaniho, který hlavou rozhodl o remíze 2:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Grenoble Foot 38 2:1

21.03.2009 19:00

Góly: 12. Michel Bastos (pen.), 40. Róbert Vittek - 90+1. Sandy Paillot

Lille nenechalo nikoho na pochybách a svůj zápas proti Grenoblu dotáhlo do vítězného konce. Po první půli sice vedlo už o dvě branky, ale závěr zápasu patřil hostům, kteří dostali domácí tým pod tlak. Grenoble ale dokázalo vstřelit pouze jednu branku a domů odjíždí s porážkou 2:1.

Důležitý moment přinesla hned 11. minuta, Moreira ve vápně nedovoleně zastavil Beriu a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Bastos, gólman Wimbée sice vystihl směr střely, ale prudký projektil nedokázal ve svých rukavicích zkrotit - 1:0.

Druhý gól mohl přidat po dvaceti minutách zápasu Chedjou, ale brankář Grenoblu jeho pokus lapil. Hosté poprvé vážněji zahrozili ve 22. minutě, ale projektil Romaa jen o milimetry minul domácí svatyni. Skóre se však měnilo ve 40. minutě, Bastos našel přesnou přihrávkou Vittka a ten vymetl pavučiny v horním růžku branky Grenoblu.

Po přestávce si domácí výběr vytvořil ještě dvě nadějné příležitosti, ale Bastos a po něm Hazard své možnosti nedokázali využít. Na řadu se tak dostali hosté, kteří závěr utkání zdramatizovali. V první minutě nastavení se gólově prosadil Paillot. Hned po rozehrávce se většina hráčů Grenoblu nastěhovala do pokutového území Lille, ale následnou skrumáž vyřešila razantním odkopem domácí obrana , která rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou v Lille.

Hostům dnes díky prohře skončila šestizápasová šňůra bez porážky. Domácí tým se dostal v neúplné tabulce na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě. Zda-li na této pozici zůstane, se rozhodne až po nedělních zápasech nejvyšší francouzské soutěže.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Monaco 0:1

21.03.2009 19:00

Góly: 70. Chu-Young Park

Jediná branka rozhodla o osudu utkání mezi domácím Nancy a knížecím klubem z Monaka. Tři body vystřelil hostům dvacet minut před koncem střetnutí Chu Young Park.

Největší šanci prvního poločasu si domácí vytvořili už ve čtvrté minutě, Berenguer zahrával přímý kop, který gólman hostů dokázal pouze vyrazit před sebe. Tam se ve stoprocentní šanci objevil Brison, ale branku Monaka trestuhodně přestřelil. O sedm minut později se po povedené kombinaci s Brisonem snažil prosadit N'Daw, jeho střela z úhlu však skončila v rukavicích brankáře knížecího klubu. Hosté poprvé zahrozili po půlhodině hry, prudký přímý kop Pokrivače ale dokázal strážce domácí svatyně Bracigliano zneškodnit. Tři minuty před poločasovým hvizdem nebezpečně hlavičkoval domácí Macaluso, ale jeho pokus neměl potřebnou razanci a byl gólmanem Monaka Ruffierem zlikvidován.

Po většinu druhé půle to byl knížecí klub, který diktoval tempo hry a dvacet minut před koncem zápasu se dočkal zasloužené branky. Juan Pablo Pino našel přesným centrem Korejce Parka, který se pověsil do vzduchu a hlavou překonal Bracigliana v domácí brance. Poslední naděje domácích na vyrovnání vyhasla minutu před koncem zápasu, Brazilec Helder ale vyslal svůj projektil do míst, kde stál brankář hostů.

Monako si tak za větší aktivitu v druhém poločase odváží domů velmi cenné tři body. Fotbalisté Nancy jsou po neúplném 29. kole na 15. místě tabulky, jen bod nad zónou sestupu.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Le Mans UC 72 2:0

21.03.2009 19:00

Góly: 8. Ireneusz Jeleń, 20. Dariusz Dudka

Auxerre potvrdilo letošní dobrou formu a Le Mans bez problémů porazilo 2:0. Obě branky padly v úvodních dvaceti minutách. Skóre otevřel v osmé minutě Jelen, druhý zásah si na své konto připsal jeho polský krajan Dudka.

Zápas nemohl pro domácí celek začít lépe. Hned v osmé minutě uvolnil Pedretti Jelena, ten si míč zpracoval, zbavil se obránce hostů Cerdana a chytrým lobem poslal Auxerre do vedení. Le Mans mohlo vyrovnat o tři minuty později, ale André tvrdou střelou orazítkoval pouze tyč branky domácích.

Náskok Auxerre zdvojnásobil po dvaceti minutách hry Dudka. Ten využil hrubé chyby obránce hostů Camary a tvrdou přízemní střelou upravil na 2:0. Po půlhodině hry to mohlo být už o tři branky, na straně hostů znovu chyboval Camara, ale Chafni nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Camara se devět minut před poločasovým hvizdem snažil svoje chyby napravit, ale jeho střela mířila pouze do náruče gólmana Sorina.

Skóre se znovu mohlo měnit hned v úvodu druhé půle, ale již překonaného brankáře hostů Pelého zachránil na brankové čáře dobrým obranným zákrokem Geder. V dalším průběhu zápasu si Auxerre kontrolovalo svůj náskok a míč se převážně pohyboval ve středu hřiště. Jedinou vážnější příležitost, která stojí za pozornost, si čtyři minuty před koncem utkání vytvořil domácí Kahlenberg, který utekl obraně Le Mans, ale dlouho váhal se zakončením. Míč mu tak dobrým vyběhnutím vypíchnul gólman Pelé a rozhodl o tom, že se stav zápasu už měnit nebude. Přesto domácí mužstvo zaslouženě zvítězilo a v tabulce se posunulo na devátou příčku.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Nantes 2:0

21.03.2009 21:00

Góly: 55. Renato Civelli, 59. Brandão

Francouzská Ligue 1 má nejméně do nedělního večera nového lídra. Marseille vstřelila Nantes v rozmezí čtyř minut dva góly a dokráčela si pro patnáctou výhru v letošní sezóně. Svěřence kouče Geretse může z trůnu zítra sesadit jedině Lyonu, který doma hostí Sochaux.

Marseille začala utkání velmi aktivně, hned v úvodních minutách se střela Koného otřela o tyč. Hosté se během prvních dvaceti minut vůbec nedostali na dostřel domácí branky. To se povedlo až ve 25. minutě N'Dawovi, ale jeho střela mířila mimo tři tyče domácí branky. Šest minut před poločasovým hvizdem vybídl Valbuena ke skórování Nianga, ten však z dobré pozice trefil pouze boční síť.

Pomalu stupňující tlak domácího týmu vyvrcholil v 55. minutě, Zenden našel přesnou přihrávkou Civelliho a ten přízemní střelou k tyči otevřel gólový účet zápasu. Neuběhly ani čtyři minuty a skóre se měnilo podruhé. Aktivní Zenden vypálil po brance Nantes, míč se však zastavil o hradbu hostujících obránců. Ti jej však nedokázali odehrát do bezpečí, k balónu se dostal Brandao a pohodlně ho dopravil do sítě - 2:0.

Hosté se snažili s nepříznivým stavem v posledních třiceti minutách ještě něco udělat, ale dobře hrající obrana Marseille byla proti a koncentrovaným výkonem si do závěrečného hvizdu dvoubrankový náskok již uhlídala. Necelých padesát tisíc diváků tak domů odcházelo s pocitem, že jejich Marseille je nejméně pro dnešní večer královnou Francie.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Sochaux 2:0

22.03.2009 17:00

Góly: 13. Ederson, 70. Anthony Mounier

Lyon nepřipustil překvapení a na svém stadionu si poradil se sestupem ohroženým Sochaux. Sedminásobný mistr Ligue 1 se tak opět posunul do čela tabulky, Sochaux musí stále řešit sestupové potíže.

Lyonští zaznamenali výhru po více jak měsíci čekání, odvrátili tak nepříjemnou hrozbu sedmi utkání bez výhry. Díky zisku tří bodů se vrátili na první místo, kde vystřídali Marseille. Ta na obhájce titulu ztrácí jediný bod. Naopak Sochaux musí stále řešit sestupové potíže. Vznáší se sice stále nad sestupovými vodami, na osmnácté Saint-Etienne ale nemá bodový náskok.

První vážnější šance zápasu přišla po osmi minutách hry. Källström našel svým centrem z rohového kopu hlavu Edersona, ten ale nezamířil přesně a míč skončil mimo brankovou konstrukci. Brazilský záložník se už nemýlil o pět minut později. Zpoza pokutového území vyslal na Richerta tvrdý volej a gólman hostů byl bez šance - 1:0.

Hosté kontrovali nebezpečnou střelou Václava Svěrkoše. Jeho střela z dálky pořádně protáhla Huga Llorise v bráně Lyonu. Po půlhodině hry se opět připomněli borci Sochaux. Z přímého kopu pálil Maurice-Belay, jeho rána ale mířila doprostřed brány. O pět minut později se musel opět činit Richert. Pohotovým zákrokem dokázal vyrazit Källströmův pokus levačkou. Těsně před koncem poločasu pak nedovolil domácím zvýšit náskok podruhé, když zneškodnil i střelu Clerca z pokutového území.

Do druhé půle vstoupili jasně lépe hosté. Do zakončení se nejdříve prodral Erding, gólman Lyonu byl ale pozorný a střelu vyrazil. Poté se do šance dostal i Svěrkoš, i napodruhé byl ale úspěšnější Lloris. Následný přímý kop Dalmata mezi tři tyče nezamířil. Nakonec to byl Lyon, který vstřelil druhý gól zápasu. Juninho přesným centrem našel dobíhajícího Mouniera, který byl na hřišti necelých pět minut, jeho první pokus ale dokázal Richert vyrazit, na následnou dorážku už byl ale krátký a Lyon mohl slavit vedení 2:0.

Poslední šanci zápasu spálil mladý turecký útočník Erding. Po Boudebouzově přímém kopu našla jeho hlavička opět pouze náruč jistého Llorise. Lyon tak dokázal vyhrát důležité utkání a zůstává v čele tabulky i pro následující kolo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Saint-Étienne 3:1

22.03.2009 17:00

Góly: 12. Morgan Amalfitano, 13. Marama Vahirua, 90. Rafik Saïfi - 39. Yohan Benalouane

Lorient zakončil svou desetizápasovou sérii bez výhry ve velkém stylu. Na domácím stadionu přejel Saint-Etienne 3:1 a nedovolil tak svému soupeři vystoupat ze sestupové zóny.

Lorient čekal na výhru od 14. prosince, kdy si poradil v Le Havru s tamním celkem 3:1. Od té doby nasbíral pouze šest bodů a tabulkou klesal níž a níž. Díky nedělnímu bodovému zisku se ale z třinácté pozice posunul o dvě příčky vzhůru a na sestupové pásmo má náskok šesti bodů. Naopak Saint-Etienne prohrálo podruhé v řadě a nadále zůstává na sestupovém osmnáctém místě.

První zajímavá situace a s ní i gól přišel po dvanácti minutách hry. Kevin Gameiro zprava nacentroval na nabíhajícího Amalfitana, ten si míč posunul dopředu a tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre zápasu - 1:0. Domácí zvýšili svůj náskok o necelou minutu později. Obrana hostů ztratila míč a umožnila tak Vahiruovi postupovat samotnému na branku. Francouzský útočník si vedl zkušeně a gólmana Janota překonal kličkou - 2:0.

Brankář hostů se poprvé vážněji poznal s balónem o pár minut později, když dokázal zlikvidovat nebezpečnou Gameirovu střelu. O šest minut později se ze snížení mohl radovat právě Janotův tým. Dmitri Payet svým pasem z přímého kopu našel neobsazeného Benalouana, který hlavou vsítil svůj první gól v sezoně.

Ve druhé části byli jasně lepší hosté, nedokázali ale využít své šance. Fabien Audard nejprve nedovolil vyrovnat Paulu Machadovi, následná střela Varraulta šla mimo branku. Právě Varrault se podepsal pod třetí gól domácích, když pod tlakem přenechal míč Jouffremu. Ten neváhal a poslal míč na lépe postaveného Saïfiho, který překonal Janota střelou k tyči - 3:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 4:1

22.03.2009 21:00

Góly: 5. Bryan Bergougnoux, 39. André-Pierre Gignac, 44. Moussa Sissoko, 80. Daniel Braaten - 70. Larrys Mabiala

Pařížané si připsali svou druhou ligovou porážku v řadě a ve dvou zápasech za sebou inkasovali celkem sedm branek. V tomto kole jasně nestačili na fotbalisty Toulouse, kteří vyhráli s přehledem 4:1. PSG tak najednou ze druhého místa po dvou kolech kleslo na šestou příčku.

Ačkoli se hosté nacházejí na šesté pozici, stále mají šanci na zisk ligového titulu. PSG uzavírá šestku týmů, které by mohly sesadit sedm let nepřekonatelného krále Olympique Lyon a ztrácí na něj jen čtyři body. Po postupu do dalšího kola Poháru UEFA přes portugalskou Bragu se ale tento ligový zápas Paříži po všech stránkách nepovedl.

Toulouse vstoupilo do utkání skvěle. Sice nejprve ve čtvrté minutě zahrozili na druhé straně Rothen s Giulym, ale o pár chvilek později se již domácí radovali z první branky. Didot z přímého kopu z dálky nenacentroval do vápna, jak se dalo očekávat, ale rychle přihrál nalevo naprosto volnému Bergougnouxovi, který krásnou střelou ke vzdálenější tyči nedal gólmanovi Landreauovi žádnou šanci.

Také hosté měli šance, ale Hoarau ani Sessegnon na gólmana Carrassa nevyzráli. Naopak šest minut před koncem Toulouse zvýšilo svůj náskok. Opět se otevřel prostor na pravé straně obrany PSG. Pak už stačilo, aby na konci skvělé kombinace stál nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac, který po střele do protipohybu Landreaua vsítil svou osmnáctou branku. Rozhodující úder inkasovali Le Guenovi hoši pár vteřin před přestávkou. Didotův přízemní rohový kop došel až k Sissokovi. Ten se do míče skvěle opřel a vymetl pavouky u levé tyče.

PSG se snažilo dál. Potřebovalo ovšem rychle odpovědět, což se nestalo. Chybělo i potřebné štěstí, vždyť M'Bengue pálil po Rothenově rohu hlavou jen do břevna. Nakonec se podařilo skórovat v 71. minutě Mabialovi. Rothen našel z přímého kopu u levé tyče Traorého, který z pádu přihrál před branku svému stoperskému kolegovi, pro něhož už prázdná branka z bezprostřední blízkosti nebyla problém.

Na konečných 4:1 pečetil v 81. minutě domácí Braathen. Na hranici ofsajdu si seběhl pro míč, obehrál bezmocného brankáře Landreaua a elegantně zakončil. Po lednovém výprasku 0:4 na hřišti Bordeaux to byla pro Paříž nejvýraznější prohra v sezóně. Toulouse naopak poprvé zaznamenalo v jednom zápase čtyři góly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon29168538:2156
2.Olympique Marseille291510445:2655
3.Girondins Bordeaux29158647:2953
4.Toulouse FC291410537:2152
5.Lille OSC291410541:2952
6.Paris Saint-Germain29164941:3252
7.Stade Rennes291115332:1948
8.OGC Nice291181033:3141
9.AJ Auxerre291071225:2737
10.AS Monaco29991134:3536
11.FC Lorient298111034:3335
12.Grenoble Foot 38298111019:2635
13.Valenciennes FC297121026:2933
14.Le Mans UC 7229881333:4132
15.AS Nancy-Lorraine29791327:3830
16.FC Nantes29791326:4030
17.FC Sochaux296111230:3829
18.AS Saint-Étienne29851627:4329
19.SM Caen295121232:3827
20.Le Havre AC29532123:5418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
$dolar$

Bordeaux parada

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bordeaux mi udělalo neskutečnou radost.. To jsem se bál, aby tam neremizovalo

Reagovat
smazaný uživatel

snad jsem taky trochu přispěl....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě moc ne, ale ostatním určitě jo.. já kdybych na ně vsadil, tak ty 3 body neuhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Ten OVer bych trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Mýlil jsem se.. A jsem rád

Reagovat
Paddy

To jsem nevidel ani nepamatuju, jsem z toho uplne zmatenej , vzdycky tam byl a najednou ne ,Lyon neni prvni , konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Bordeaux, hodně pěkný výsledek. A Lyon už konečně odpadl z prvního místa, uvidíme, jak odpoví.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že to letos bordeaux dá. lyon už něco musí vzbudit z té letargie, a co je lepšího než francouzský titul vyrvaný jiným týmem přímo před nosem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja porad verim,ze se bude titul stehovat na Velodrom.I kdyz od prvniho polocasu jsem dneska cekal mnohem vic.Zatim to vypada na vykon jako naposled proti Valenciennes.I kdyz dneska to nemuzu poradne hodnotit jelikoz se mi bohuzel casto sekal obraz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz je tam..Civelli hlavou z trestnaku

Reagovat
Xavi8

Konecne sa Vittek dostal do ako takej formy, takehoto ta budeme potrebovat v Prahe

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek je kkt

Reagovat
Xavi8

skoda ze mame taky zalostny utok v repre....

Reagovat
smazaný uživatel

to teda hej..Vittek nie je uz takym postrachom...skor by som tam daval castejsie Hološka..je to mlady rychly hrac...a nie nejakeho priemerneho Jakubka, ktory si v repre zahra len vdaka tomu ze hra v zahranici..ved ani ine alternativy do utoku nie su..Štyvar z posranej 2. anglickej ligy???..sak to je nic..nemame tam nikoho..jediny schopny je Hološko...a dedinskí hraci z Corgon ligy v repre nemaju co hladat

Reagovat
smazaný uživatel

no a vlastne este aj Šebo, ktory nehra v podstate nic v ziadnom klube kde sa dostal..na SVK mozno bol strelcom, par golikov si strelil aj za Austriu, no odvtedy nic..Rangers boli radi ze sa ho zbavili..a s Valenciennes sa moze uz pripravovat na Ligue 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co ti je smiesne???

Reagovat
smazaný uživatel

Brandao 2-0 a je hotovo...doufam ze po konci sezony budu moct napsat : Kral je mrtev,at zije kral

Reagovat
smazaný uživatel

Viťo

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Marseille. Dnes Svěrky sestřelí Lyon a bude spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille na čele..., svět se zbláznil . dotáhnout se ně proti Toulouse bude tuhá šichta..., ale snad si s tím kluci pařížští poradí.

Reagovat
božský John

Takhle kdyby liga skončila,tak jsem spokojenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Reagovat
božský John

Myslim před takovejma 2 hodinama...ale takhle to sice není titul,ale 2. místo,pěkný místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě 9 kol do konce, to může pořádně zamíchat karty

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ma nekdy Lyon prijit o titul tak teed.Vcera pri zapase Marseille jsem mel strach ze vyhori,ale zlepsenym vykonem ve druhym polocase so pohlidali 3 body.Ted jsem zvedavej na Toulouse s PSG-osobne si myslim,ze je toulouse doma udela a padne i hodne golu..

Reagovat
smazaný uživatel

tak myslim,ze jsem to odhad na 100% . Toulouse hralo doma vyborne a zaslouzene se prihlasilo do boje o titul.Tenhle rocnik se mi libi cim dal vic a je to zamotanejsi cim dal vic.Tento rok se muze klidne stat ze Lyon skonci az na 3. ci 4 miste

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 ? a to jsem v hloubi duše tušil 3 body. rázem 6.flek..., to je k smíchu a pláči zároveň, ale 3 body na druhej a 9 kol do konce je solidní doba.

Reagovat
M11

snad dotahnou aspon tu LM

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelná Ligue1!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnesku jsem si uz 100% jistej ze se Gignac v Toulouse pres leto neohreje

Reagovat
smazaný uživatel

Kam myslíš, že by mohl přestoupit?? Tottenham po něm prahne už delší dobu, ale tam je podobný typ už Pavlyuchenko a nejlepší střelec Ligue1 nebude levná záležitost..

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham byl taky muj favorit,zvlaste po prichodu Redknappa,ktery hned projevil velky zajem o 3 hrace Ligue 1 a to Brianda,Remyho a Gignace...myslim ze jeden z nich se v kadru kohoutu v lete objevi 100%...nejvic favorizuju ale Brianda.....Gignac by moh skoncit i v Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že Toulese prodá Gignace do Francie, buď půjde za hranice, nebo si ho ponechá. Přeci jen Toulese neni klub, který musí hráče okamžitě prodávat. Do Anglie mi ani moc nesedí, Spurs mají Pavlučenka, Keana, Defoa + mladé. Nemají zapotřebí kupovat další útok. Mě osobně by se líbil v Serii A.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že Toulouse opravdu hraje naprosto parádně, kdyby mi někdo po prvním kole řekl, že Toulouse budou hrát o titul, tak bych si asi zaklepal na čelo, ale opak ja pravdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ederson Juninho Benzema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele