Ligue 1 - 29. kolo. Tipy a analýzy

22.03.2009, 09:15
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po představení francouzských klubů v Poháru UEFA a některých i v domácím poháru proběhne další kolo Ligue 1. Jasným šlágrem kola je nedělní zápas Toulouse - PSG, ale zajímavé bude sledovat i Václava Svěrkoše, jak se mu povede na hřišti mistrovského Lyonu. Poprvé se totiž alespoň na jeden den může měnit vedoucí tým ligy. Zkuste si s námi zatipovat.

AUXERRE - LE MANS (sobota 19 hodin)

Domácí v minulém kole šokovali celou Evropu, když si odvezli všechny body z Lyonu za výhru 2:0. Předtím v Rennes tak úspěšní nebyli, ale doma naposledy remizovali s Toulouse 1:1, což je také slušný výsledek a rázem je Auxerre na desáté příčce. Navíc i loňský zápas s Le Mans zvládli, samozřejmě jejich "tradičním" výsledkem 2:0.

Auxerre budou stále chybět obránce Jean-Pascal Mignot a záložník Moussa Narry. Také útočníci Julien Quercia a Dennis Oliech budou mimo.

Le Mans spadlo až na čtrnácté místo, především díky remízám v poslední době s Rennes nebo v Nancy, oba zápasy se shodnými výsledky 2:2.

Hostům budou chybět obránce Saber Ben Frej a především útočník Anthony Le Tallec.

V tomto zápase mi jako nejvhodnější tip přijde under 2,5 gólu.

LE HAVRE - BORDEAUX (sobota 19 hodin)

Le Havre se bude opět pokoušet o nemožné, totiž o setrvání v Ligue 1. Doma naposledy sice porazilo Sochaux, ale v posledním zápase prohrálo v nastavení ve Valenciennes 2:3 a na nesestupová místa již ztrácí jedenáct bodů. Vzájemný výsledek z podzimu vyzněl pro Bordeaux v poměru 4:0.

Za domácí nebudou moci nastoupit obránci Nicolas Gillet, Loic Nestor a Maxime Baca, také útočník Jean-Pascal Fontaine není fit.

Hosté na čtvrtém místě nemohou ztrácet kontakt s čelem tabulky, obzvláště, když je letošní ročník tak vzácně vyrovnaný. Doma v posledním zápase porazili Nice 2:1, ale prohra 0:3 v Toulouse se rozhodně opakovat nesmí.

Bordeaux budou chybět potrestaní záložníci Fernando Menegazzo a Alou Diarra, také útočník Fernando Cavenaghi je stále mimo hru.

Nejlepší kurz na dvojku má zřejmě Sportingbet, dvojka za 1,7 s maximální důvěrou a vkladem.

LILLE - GRENOBLE (sobota 19 hodin)

Také Lille na šestém místě tabulky ztrácí na první místo pouhé 4 body a v poslední době hraje ve výborné formě. Nejdříve si doma poradilo s Lyonem 2:0, aby úspěch potvrdilo i výhrou v Caen 1:0. Na podzim se s Grenoble rozešlo bez gólů, ale to měl soupeř úplně jinou formu. Navíc v týdnu vypadlo z francouzského poháru po penaltách na hřišti Toulouse, takže cesta do Evropy pro něj vede jen přes prvních pět míst v Ligue 1.

Domácí zřejmě nastoupí bez zálohy, potrestaní jsou Ludovic Obraniak a Yohan Cabaye, zranění pak další jejich kolegové Stephane Dumont a opět Mathieu Debuchy.

Grenoble dvěma domácími výhrami v posledních zápasech odvrátil hrozbu sestupu, postupně porazil Caen 2:1 a naposledy St.-Étienne 1:0. Grenoble však v týdnu porazil ve francouzském poháru Monako 2:0, takže se může blýskat na lepší časy.

Hosté mají na soupisce zraněných z klíčových hráčů jen záložníka Sofiane Feghouli.

Že by však mohli získat bod se mi nezdá až tak utopií, ale zahraju si jedničku v kurzu 1,5 téměř všude s maximální důvěrou.

NANCY - MONACO (sobota 19 hodin)

Nancy se posledními tragickými výkony dostalo již na hranici sestupu, a to by u loňského lídra málokdo čekal. Prohra v Sochaux, doma remíza se Le Mans a zpětně samé další prohry. Na nesestupovém místě mají náskok pouhý jeden bod a ani loňský vzájemný zápas s Monakem (1:3) neskýtá nějaké velké naděje na zlepšení.

Domácím stále chybějí jen obránce Michael Chretien a útočník Issiar Dia.

Monaco naopak doma překvapivě porazilo Toulouse 3:2 a předtím remizovalo v Nice 0:0. V týdnu prohrálo v poháru v Grenoble a tím si definitivně uzavřelo cestu do Evropy v příští sezóně, protože dostat se nahoru v letos našlapané tabulce není v jeho silách.

A v sobotu bude chybět v obraně Adriano, v záloze Camel Meriem a Alejandro Alfonso a v útoku i Alexandre Licata.

Tentokrát hodně věřím domácím, v kurzu 2,15 u Unibet za vyšší střed.

RENNES - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)

Rennes dle předpokladů porazilo v týdnu Rodez z národní ligy 2:0, ale v Ligue 1 začalo trochu ztrácet. Remíza v Le Mans se nečekala, takže je snad může těšit jen poslední domácí výhra nad Auxerre 2:0. Vzájemný loňský zápas s výsledkem 0:0 však trošku straší.

Rennes ani tak moc nebude chybět útočník Gyan Asamoah, který je jako jediný neschopen.

Hráči Valenciennes se výbornými výkony z poslední doby dostali ze sestupových pozic až na třináctou příčku. Naposledy doma porazili Le Havre, předtím remizovali v Marseille 0:0.

Hosté jsou na tom s marodkou o maličko hůře, budou chybět obránce potrestaný Siaka Tiene, jeho zraněný kolega Mody Traork, dále záložník Jose Saez a útočník Jean-Claude Darcheville.

Něco mi říká, že bezgólová remíza by se mohla opakovat, rozhodně však nasadím under v kurzu 1,53 u Unibet.

NICE - CAEN (sobota 19 hodin)

Hráčům Nice už špička tabulky utekla a tak opět příští sezónu budou bez pohárové Evropy. Prohráli v Bordeaux, doma remizovali s Monakem 0:0 a bod by jim měl stačit k jistotě záchrany. V loňském zápase se rozešli s Caen výsledkem 1:1. Domácím chybí jediný hráč, záložník Drissa Sialite.

Caen má problém, protože sérií tří proher z posledních třech zápasů se dostalo až na druhé sestupové místo. Přitom vždy šlo o porážky o gól, doma s Lille nebo v Grenoblu.

Hostům zřejmě nebude chybět vůbec nikdo, obránce Jeremy Sorbon by již měl být zpět.

Caen musí v sobotu získat minimálně bod a já jsem si téměř jist, že jej získá. Nasazuji remízu v kurzu 3,1 u Unibet za vyšší střed.

MARSEILLE - NANTES (sobota 21 hodin)

Hráči Marseille hráli úspěšně Pohár UEFA, když postoupili přes Ajax a řekněme, že trochu se štěstím. Tento zápas je však stál hodně sil. V lize naposledy šokovali Park princů, kde uštědřili domácím PSG porážku 3:1, předtím však jen remizovali doma s Valenciennes bez gólů. Také vzájemný zápas na podzim skončil výsledkem 1:1.

Domácím budou chybět zranění obránce Laurent Bonnart a útočník Mamadou Samassa.

Nantes se remízami v poslední době dostalo ze sestupových míst, ale vyhráno určitě nemá. Ostatně kdyby nemělo Ivana Klasniče, byli by již dávno na odpis, protože tento chorvatský internacionál je alfou a omegou klubu. Remíza 1:1 doma s Lorientem, předtím sice prohra v St.-Étienne 1:2, ale dva zápasy zpět zase další remízy 1:1.

Hostům bude chybět akorát potrestaný obránce Jean-Jacques Pierre.

Marseille to v tomhle zápase nebude mít rozhodně jednouché a já jsem pro vás vybral tip, že hosté dají gól. Unibet nabízí fantastických 2,15, já budu hrát za vyšší střed.

LORIENT - ST. ETIENNE (neděle 17 hodin)

Lorient si drží dvanáctou příčku, v posledním zápase získal bod za remízu v Nantes, jinak předtím samé prohry. Jedná se ale o klub, který je naprosto bez ambicí, jejich jedinou touhou je hrát Ligue 1, a to se jim již několik sezón plní. Na podzim ve vzájemném zápase vyhrál 4:1.

Klubu chybějí obránci Bakary Soro a Michael Ciani, záložníci Ulrich Le Pen a Bertrand Robert a útočník Andre Ayew.

St. Etienne skončilo vystoupení v poháru UEFA, ale ve dvojzápase s Werderem Bremen rozhodně ostudu neudělalo. Takže očekávám, že se začne také snažit v Ligue 1 opustit ostudnou sestupovou pozici a příležitost na to má právě dnes. V posledním zápase sice prohrálo v Grenoble 0:1, ale předtím porazilo Nantes 2:1.

Na hřiště se nedostanou stále ještě zranění záložníci Loic Perrin, Geoffrey Dernis a Blaise Matuidi, ale klub již bez nich hraje nějakou dobu a věřím, že až tolik chybět nebudou.

Neprohra hostů je v kurzu 1,5, pro odvážné čistá dvojka v kurzu 3,1 a že oba týmy dají gól má Unibet za 1,86. Vše s vyšší důvěrou, dvojka za střed.

LYON - SOCHAUX (neděle 17 hodin)

Lyon poprvé letos na jeden den přišel o vedení v Ligue 1. Důsledkem jsou především poslední ne zcela vydařené zápasy, doma prohra s Auxerre, předtím prohra v Lille a je po náskoku. Na podzim však porazil Sochaux 2:0.

Lyon má opět problémy v obraně, zcela jistě nebude hrát Cris, otazníky jsou také nad jeho kolegy John Mensah a Jean-Alain Boumsong, ale ti se snad dají ještě dohromady. To se určitě stále ještě nepovede útočníku Sydney Govou.

Sochaux se poprvé letos dostalo mimo sestupové vody a hlavní zásluhu má na tom určitě Svěrkoš, který se neskutečně chytil. Po prohře v Le Havre totiž přišla domácí výhra nad Nancy v poměru 2:1 a při rozhozené obraně Lyonu dokonce není nemožné, že by se Svěrkoš netrefil i do sítě tohoto velkoklubu. Tuhle možnost (hosté dají gól) nabízí Unibet v kurzu 2,0 a lze zkusit za střed.

TOULOUSE - PSG (neděle 21 hodin)

Toulouse sice ještě účinkuje ve Francouzském poháru, ale určitě by rádo do Ligy mistrů. Výsledky z posledních zápasů tomu docela odpovídají, i když prohra v Monaku 2:3 byla dost nešťastná, tak debakl uštědřený Bordeaux kolo před tím je dost velkou výzvou. Také podzimní vzájemný zápas s PSG skončil 1:0.

Dlouhodobě zraněný útočník Fode Mansard je jedinou vážnější komplikací.

PSG šokovalo portugalskou Bragu, když vyhrálo na jejím téměř nedobytném stadionu a postoupilo do další fáze poháru UEFA. V posledním ligovém zápase se mu však tolik nevedlo, podlehlo doma Marseille 1:3.

V neděli nenastoupí akorát potrestaný obránce Zoumana Camara, jeho zraněný kolega Gregory Bourillon s osmi starty v soutěži tolik chybět nebude.

Tohle bude typický underový zápas, v kurzu 1,53 za nejvyšší důvěru a já očekávám jednogólovou výhru domácích.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasím , osobně to jen u dvou utkání "vidím trošku jinak". Nancy-Monako bych zkusil 0 a Rennes-Valenciennes spíš 1

Reagovat
smazaný uživatel

to je také pravděpodobné, u Nancy ale apeluju na oslabený kádr Monaka a hrozbu sestupu pro Nancy a to Rennes je ve hvězdách, spíš to má být varování před jasnou jedničkou a ten under mi přijde hratelnější...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, uvidíme večer, jak to dopadne

Reagovat
One-Real

Auxerre-Le Mans -2,5 golu nebo dvojitá šance 0-0

Le Havre-Bordeaux 2

Lille-Grenoble 1

Nancy-Monako dvojitá šance 0-0 nebo oba dají gol

Rennes-Valenciennes 1

Nice-Caen 0 nebo -2,5 golu

Marseille-Nantes 1

Reagovat
smazaný uživatel

to se moc nelyšíme... , akorát tomu Monaku se mi nechce tolik věřit...

Reagovat
One-Real

uvidíme, Monako je takový tým, od kterého nikdo neví, co vlastně čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Le Havre-Bordeaux 2

Lille-Grenoble 1

Rennes-Valenciennes -2.5 / Ugljanov tip skusim/

Marseille-Nantes handicap 0:1 x2 / že neprehraju viac ako o gol

Reagovat
smazaný uživatel

tohle vypadá hodně dobře!

Reagovat
smazaný uživatel

Stále si myslím, že Rennes to doma uhraje. Gyan jim ani tak chybět nebude, jako hostům ostatní hráčí. Jsem celkem zvědavý jak zahraje Audel, v minulém zápase to až tak špatné nebylo.

Reagovat
Bakary3

Mám 1 na Lille a 2 na Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Bordeaux.. To bych nesázel ani já.. Protože se poslední dobou na každou výhru opravdu hodně nadřou a Le Havre půjde o záchranu, do toho pro Bordeaux důležitý post defenzivního záložníka tam bude jen mladý Ducasse

Reagovat
Bakary3

Já vim, ale ten Le Havre je poslední, tak trochu čekám, že už to vzdávaj... A Bordeaux se minule chytlo, tak doufám, že to potvrděj, Cavenaghi by taky moh dát nějakýho toho gola..

Reagovat
One-Real

Cavenaghi chybí

Reagovat
smazaný uživatel

No minule chytlo Nice je dost tlačilo štěstí, že nevyrovnali.. Cavenaghi nehraje a Gourcuff bude muset víc bránit než obvykle, já bych viděl velkou šanci kdyby v útoku s Chamakhem nastoupil Gouffran, který když přišel na hřiště hrál s velkou chutí a mohl být třeba tíím kdo tu hru zvedne...

Reagovat
Bakary3

Jo tak Cavenaghi nebude ? Škoda.. a důležitý je, že vyhráli a aspoň se trochu vrátili do boje o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono taky dost záleží na to projevu hry, protože venku se hraje přece jenom trochu jinak... Cavenaghi má problémy s vazy v koleni, ale Le Havre není až takový soupeř, že by na něj měl chybět útočník spíš vidím jako oslabení, že dva nejlepší defenzivní záložníci hrát nemůžou.. I když Ducasse je talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Bakary, Bakary, nečteš zdejší bibli! Cavenaghi je stále zraněnej...Navíc mezi oběma kluby je rozdíl minimálně jedné ligy, netvrdím, že Le Havru dá Bordeaux opět čtyřku, ale o jeho vítězství ani na okamžik nepochybuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu mám menší pochybnosti, protože jestli si viděl ten zápas s Nice, tak musíš uznat, že si Bordeaux možná ani nezasloužilo vyhrát. Jsou v obrovský krizi proto bych na ně raději vůbec nesázel

Reagovat
smazaný uživatel

Také mám divné tušení, že to dnes nevýde, ale asi bych vsázel Over..

Reagovat
smazaný uživatel

No že by zaúřadoval Allassane s Chamakhem?

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím nevím, vidim to na 3-4 góly. Chamakh by se mohl trefit a věřím, že bude v sestavě Yoan.

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuffovi v tomhle zápase moc nevěřím, protože Ducasse bude potřebovat vzadu hodně pomáhat, spíš to vidím, že ze zálohy budou útočit spíš křídla Jussie-Wendel

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff má 2 "n", ale přece jen se prosadil :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je jenom dobře Na zápas nekoukám, kouknu pak až na sestřihy.. ty koukáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne se mi to sekalo, takže z toho moc nemám...

Reagovat
Bakary3

A co je zdejší bible ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

No nevim, no

Reagovat
smazaný uživatel

no tohle preview. Když tam bylo napsáno, že Cavenaghi nebude hrát a tys napsal, že dá góly, jemně jsem tě opravil, no...

Reagovat
Bakary3

Aha Tak to jo, já to opravdu nečtu, jen jsem psal, protože to mam na tiketu..

Reagovat
smazaný uživatel

MARSEILLE - NANTES ... 5:0

Reagovat
Slejdy

ty jo tak ted sem to pokrenil

Reagovat
božský John

Ach jo...ty už lyonu nefandíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem nekdy minuly tyden psal,ze Marseille doma rupne s Nantes,ale dneska sem nabitej optimismem a doufam,ze je doma svali a konecne by se titul mohl stehovat tam kam patri a to na Velodrom.Tenhle rok ten titul proste musi urvat.Lyon neni v idelanim rozpolozeni a navic ma Marseille solidni los do konce sezony.Uz se na ten dnesni zapas tesim a verim ze to bude hezkej fotbal s peknym vysledkem ( 2-0 )

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Nancy dnes bezchybně!

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat..

Reagovat
herbage

Gratulace a smekám. Škoda že já blb si podle tebe vsadil minulé kolo, což moc nevyšlo a tohle se na to vysral

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme natom hodně stejně, ja když podle Uhljana vsadim, tak mi to bouchne a když ne, tak mu vychází úplně vše

Reagovat
božský John

A OM..jestliže berem tip že Nantes dá gol..

Reagovat
smazaný uživatel

jo samozřejmě. Chválil jsem se ještě před sobotním večerním zápasem, tam mi tip také nevyšel. Na druhou stranu jsem chytil dva přesné výsledky ze sedmi zápasů a jednu ostrou plichtu.

Reagovat
božský John

Jo jo,to jsem zapomněl..chtěl jsem Tě pochválit:)

Reagovat
smazaný uživatel

tak Ugljane, klobuk dolu, sobota Ti pekne vyšla....okrem drobných výnimiek, ale to bolo ťažké tipovať....., a možem sa spýtať, čo Ti v zápasse Rennes Valenciennes hovoriolo, že bude bezgolová remíza...?

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes docela fandím a Valenciennes sleduju také pořádně, tak se to nějak sešlo. ostatně jsem mluvil i o přesném výsledku 2:0 v Auxerre, dnešek snad bude také dobrý a ještě bude Chorvatsko, a to dnes bude také hodně zajímavé s velkými kurzy!

Reagovat
smazaný uživatel

no minulý týžden som bol s Chorvátskom spokojný...., uvidíme ako dnes....

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tím Rennes si měl pravdu :( Příště se vyjadrovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

ale jen se vyjadřuj, od toho to tady je. A pak víc hlav víc ví a já nemám patent na chytrost!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš jak hrál Audel?

Reagovat
smazaný uživatel

no hrál jedenáct minut, ale neviděl jsem ho v akci...

Reagovat
smazaný uživatel

Za neděli se tedy nepochválím, čekal jsem výhru Toulouse, ale ne debakl PSG...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele