29. kolo
21.03.2009 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - Grenoble Foot 38 2:1

Lille nenechalo nikoho na pochybách a svůj zápas proti Grenoblu dotáhlo do vítězného konce. Po první půli sice vedlo už o dvě branky, ale závěr zápasu patřil hostům, kteří dostali domácí tým pod tlak. Grenoble ale dokázalo vstřelit pouze jednu branku a domů odjíždí s porážkou 2:1.

Důležitý moment přinesla hned 11. minuta, Moreira ve vápně nedovoleně zastavil Beriu a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Bastos, gólman Wimbée sice vystihl směr střely, ale prudký projektil nedokázal ve svých rukavicích zkrotit - 1:0.

Druhý gól mohl přidat po dvaceti minutách zápasu Chedjou, ale brankář Grenoblu jeho pokus lapil. Hosté poprvé vážněji zahrozili ve 22. minutě, ale projektil Romaa jen o milimetry minul domácí svatyni. Skóre se však měnilo ve 40. minutě, Bastos našel přesnou přihrávkou Vittka a ten vymetl pavučiny v horním růžku branky Grenoblu.

Po přestávce si domácí výběr vytvořil ještě dvě nadějné příležitosti, ale Bastos a po něm Hazard své možnosti nedokázali využít. Na řadu se tak dostali hosté, kteří závěr utkání zdramatizovali. V první minutě nastavení se gólově prosadil Paillot. Hned po rozehrávce se většina hráčů Grenoblu nastěhovala do pokutového území Lille, ale následnou skrumáž vyřešila razantním odkopem domácí obrana , která rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou v Lille.

Hostům dnes díky prohře skončila šestizápasová šňůra bez porážky. Domácí tým se dostal v neúplné tabulce na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě. Zda-li na této pozici zůstane, se rozhodne až po nedělních zápasech nejvyšší francouzské soutěže.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele