Ligue 1 - souhrn 25. kola

13.02.2015, 22:24, aktualizováno 15.02.2015, 22:54
Komentáře a souhrny
Na čele tabulky zůstává při starém. Lyon totiž remizoval v Lorientu, zatímco PSG zaváhalo doma s Caen a Marseille má taktéž jen bod z utkání s Remeší. Lille hrálo s Nice bez branek, tři body mají Toulous, Bastia a Évian. Neděli otevřela výhra Bordeaux nad Saint-Étienne, Guingamp veze body z Mét...

FC Lorient - Olympique Lyon 1:1

15.02.2015 21:00

Góly: 50. Jordan Ayew - 78. Clinton N'Jie

Olympique Lyon propásl jedinečnou příležitost odpoutat se na čtyři body od svých pronásledovatelů, jelikož s o záchranu bojujícím Lorientem pouze remizoval.

Les Merlus si nebrali servítky a na svého soupeře vlétli takovým způsobem, že už po čtvrthodině hry mohli vést 2:0. Jak Benjamin Jeannot, tak Rafidine Abdullah sice Anthonyho Lopese překonali, jenže na brankové čáře vše v obou případech hasil Samuel Umtiti. Ofenzivu Lorientu na příkaz trenéra Ripolla podporovali i defenzivní hráči. Jako třeba Vincent Le Goff, jenž po sedmadvaceti minutách hry zakombinoval na levé straně hřiště s Raphaëlem Guerreirem a celou akci zakončil centrem na Jeannota, jehož volej se však nesetkal s přesností.

Teprve o tři minuty později se osmělili hosté. Corentin Tolisso nabil Nabilu Fekirovi, s jehož střelou z úhlu si ale Benjamin Lecomte v klidu poradil. O osm minut později neměl daleko ke skórování Jeannot, leč jeho hlavička nakonec za záda hostující jedničky nepropadla. Jakkoliv to o poločase musel být v šatně klubu ze Stade de Gerland pořádný masakr, hráči si slova Huberta Fourniera k srdci příliš nevzali.

A v 50. minutě inkasovali. Benjamin Jeannot tentokrát centroval a Jordan Ayew se hlavou trefil přesně - 1:0. Na straně Les Gones byl nadále nejaktivnějším fotbalistou Samuel Umtiti, jenž si o čtyři minuty později naběhl na Tolissův přímý kop, ale Lecomteho nepřekonal. Absence Alexandre Lacazetta je holt znatelná, což v 60. minutě potvrdil Nabil Fekir svým pokusem do boční sítě.

Až v 78. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Přes Yoanna Gourcuffa a Henriho Bedima se balon dostal ke Clintonu N’Jiemu, který jej placírkou uklidil do branky - 1:1. Po třiaosmdesáti minutách mohli jít Lyonští do vedení. Halfvolej Christopha Jalleta tečoval domácí Wesley Lautoa, ale do vzdálenějšího rohu díky vynikajícímu zásahu Benjamina Lecomteho nedoletěl. Lorient tedy bude chtít příští týden na tento výsledek navázat v zápase s Évianem, zatímco lídr tabulky se utká s Nantes.

Více informací k zápasu

FC Metz - EA Guingamp 0:2

15.02.2015 17:00

Góly: 26. Christophe Mandanne, 39. Jérémy Pied

Guingamp porazil Méty, které si tak posichrovaly poslední místo v tabulce. Naopak Jocelyn Gourvennec svůj celek vytáhl už do její první poloviny. Jaká to příjemná změna oproti minulé sezoně.

Svěřenci Alberta Cartiera nedali v rámci Ligue 1 gól už ve třech zápasech, což hodlali v duelu s Guingampem napravit už v 6. minutě, kdy Juan Falcón našel svým centrem na zadní tyči osamoceného kolegu Palomina, jenže ten trestuhodně minul. Na druhé straně se pro trenéra stal útočníkem č. 1 Christophe Mandanne, přestože jedenáctigólový Claudio Beauvue vstřelil do 26. minuty tohoto zápasu o pět branek více.

Po dvaceti minutách hry vyzval právě Mandanneho ke skórování svým šikovným obloučkem Younousse Sankharé, avšak Johann Carrasso stihl na poslední chvíli balon nohou vyrazit do bezpečí. Cédrikův bratr však po další akci hostujícího celku lovil míč ze sítě. Jérémy Pied napálil svou střelu pouze do tyče, avšak Mandanne jej hlavou hned poslal do branky - 0:1.

Šest minut před koncem prvního poločasu spolupracoval Pied s tyčí znovu, a tentokrát už úspěšně, takže šel Guingamp do dvoubrankového vedení - 0:2. Domácím se pak dlouho nedařilo dostat se do opravdu nebezpečné situace. Teprve až v 71. minutě mohl po rohovém kopu snížit Guirane N’Daw, ale to by musel mířit trochu níž. O sedm minut později už mohlo být zcela vymalováno, jenže střídající Ronnie Schwartz napálil jenom břevno.

Poté už se Méty k ničemu nedostaly, takže počtrnácté v této sezoně prohrály a na první nesestupovou pozici ztrácejí šest bodů. Kdežto pro Guingamp už to byla jedenáctá výhra, která je katapultovala na osmou příčku. Uvidíme, jak si ve čtvrtek poradí s lídrem ukrajinské ligy Dynamem Kyjev, se kterým se na Stade du Roudourou utká v rámci Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 1:0

15.02.2015 14:00

Góly: 42. Diego Rolán

Že jsou zápasy ASSE povětšinou o jednom gólu, to vědí všichni včetně Christopha Galtiera. No jo, jenže občas se holt stane, že padne do jejich branky.

Přestože utkání na přesné trefy nebylo bohaté, diváci se na Stade Chaban-Delmas stejně po celou dobu hodlali fotbalem bavit. A také se bavili, což dokázali už na působivém choreu před úvodním hvizdem. Po něm byl aktivním především domácí obránce Mariano, jenž na pravé lajně zaměstnával obránce soupeře, a také stihnul na Stéphana Ruffiera vyslat jednu nebezpečnou střelu, která nakonec o kousek přeletěla branku.

Na druhé straně se musel činit Cédric Carrasso, nejprve proti jedovatému pokusu z dálky, pod který se podepsal bývalý hráč Bordeaux Landry N‘Guemo, a poté se jej z ostrého úhlu pokoušel zaskočit Fabien Lemoine. Následně se po jeho pokusu chystal pálit z voleje Yohan Mollo, avšak na poslední chvíli si svůj úmysl rozmyslel a raději přihrál Francku Tabanouovi, jenž však trefil jenom do boční sítě.

Pak otestoval pozornost hostující jedničky Wahbi Khazri, ale ta s jeho snahou neměla nejmenší potíž. To na protějším konci hřiště se musel Carrasso pořádně převést proti šanci Maxe Gradela, čerstvého vítěze Afrického poháru národů. Tuniský reprezentant Khazri pak ještě, ač osamocen, poslal míč nad břevno, jenže tři minuty před pauzou už se skóre měnilo.

Tehdy popadl balon Diego Rolán a nenápadně si jen navedl do středu hřiště, odkud nečekaně vystřelil na bližší tyč. A jelikož byl zrovna Stéphane Ruffier v pohybu na druhou stranu, než by býval potřeboval, mohli domácí začít slavit - 1:0. Ve druhé půli se oba týmy rozhodly vyčkat až do 60. minuty, než si začaly vytvářet příležitosti.

Tu první prováhal Max Gradel, který místo přihrávky zcela neobsazenému a před odkrytou brankou stojícímu Mevlutu Erdingovi volil sám zakončení. Pak naservíroval Rolánovi za obranu výborný míč Isaac Thelin a ke druhému přesnému zásahu chyběly uruguayskému střelci centimetry. A protože se neujala ani další Gradelova střela, poskočilo Bordeaux na šesté místo, přičemž na čtvrté ASSE ztrácí pouhý bod.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SC Bastia 0:2

14.02.2015 20:00

Góly: 30. Giovanni Sio, 75. Floyd Ayité

Bastia protáhla svou šňůru neporazitelnosti už na osm bodů a stále se vzdaluje červeným příčkám. Zato Nantes, u kterého se ještě před novým rokem zdálo, že by mohlo zabojovat o evropské poháry, i nadále paběrkuje. Porážka 0:2 znamená naopak jeho prodloužení série bez vítězství už na šest ligových kol.

Jakmile se korsický celek dostane do vedení, je pro jeho soupeře velice těžké utkání otáčet. Tým, který spoléhá hlavně na poctivou práci vzadu, nejprve skóroval po půlhodině hry zásluhou Sia, čtvrthodinu před koncem, kdy už Kanárci hráli bez vyloučeného Aristeguiety, pojistil tři body Ayité.

Možná že zařazení Sia na levé křídlo bylo pro mnohé překvapení, byla to totiž právě čerstvá zimní posila z Basileje, která měla iniciovat rychlé protiútoky svého mužstva. A po jednom z nich se útočník Pobřeží slonoviny prosadil. Po ose Palmieri - Kamano se míč dostal do šestnáctky, odkud Sio překonal obloučkem gólmana Rioua.

Nantes nebylo schopné ani po přestávce vytvořit si na svého soka nějaký tlak. Naopak se mu situace dost zkomplikovala v 64. minutě. Aristeguieta, který je v týmu na hostování z Getafe, byl po svém střídání na hřišti sotva pět minut, aby od rozhodčího Lesageho viděl červenou kartu za zákrok na Squillaciho.

Bastia v tu chvíli hrála, co potřebovala, a v 75. minutě pohodlně navýšila náskok zásluhou Ayitého, který dostal ve středu pole až příliš mnoho prostoru, takže jeho střela levačkou skončila přesně na bližší tyčce. Hosté vedení bez větších problémů udrželi až do závěrečného hvizdu a mohou se těšit ze čtyřbodového náskoku na pásmo sestupu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 2:1

14.02.2015 20:00

Góly: 9. Óscar Trejo, 84. Aleksandar Pešić - 82. Ola Toivonen

Fotbalisté Toulouse zabrali v pravý čas, potvrdili, že na Rennes, které porazili už potřetí v řadě, se jim v poslední době daří, a zaznamenali svou teprve druhou výhru za posledních devět ligových kol. Hosté si chuť po vyřazení z Coupe de France nespravili a připustili si soupeře k tělu už na rozdíl pouhých tří bodů.

Domácí kouč Alain Casanova před utkáním moc dobře věděl, že zvítězit bude pro jeho svěřence nesmírně důležité. Klub se totiž neustále blížil sestupovému pásmu, a i když ho nynější úspěch záchranářských starostí nezbavil, rozhodně se mu dýchá lépe. TFC potřeboval podle Casanovy co nejdříve odvrátit možnou "katastrofu."

A jeho mužstvo si šlo tvrdě za svým cílem už od začátku. Již v 9. minutě vnikl drze do vápna Trejo, který se velmi snadno zbavil jak Armanda, tak Diagného, a sám před gólmanem Costilem následně nezaváhal. Navýšit náskok se snažil Akpa-Akpro, šťastný navrátilec z Afrického poháru národu, svou střelou však jen otestoval Costila.

Casanova si musel návrat Akpy-Akpra do sestavy určitě pochvalovat. Věděl, že jeho pozitivní nálada, kterou si přivezl z afrického šampionátu, může jeho tým vyburcovat k lepšímu výkonu. Záložník Pobřeží Slonoviny z euforie ale tak trošku zapomínal na zadní vrátka, ve 26. minutě měli domácí štěstí, že Pedro Henrique trefil boční síť.

V závěru poločasu se snažil přidat další zásah Pešič, jeho pokus nůžkami ovšem pouze přeletěl hostující svatyni. Ve druhé půli zahrozil až v 68. minutě Regattin, jenže ten rovněž nezamířil přesně, a po jeho přihrávce nakonec nedokázal skórovat ani Braithwaite, který z dálky Costila nepřekonal.

Rennes se podařilo vyrovnat osm minut před koncem. Toivonen nahradil v sestavě Fernandese a o pár chvil později se radoval z branky, když se po centru Pedra Henriqueho dostal k míči a z blízkosti zacílil. Toulouse nakonec dvě minuty na to urvalo tři body pro sebe, Pešič byl tím, kdo se dokázal prosadit ve skrumáži.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 0:0

14.02.2015 20:00

Góly: -

Velmi těžkou úlohu měli fotbalisté Lille proti rozjetému Nice, přesto i v deseti bez vyloučeného Djibrila Sidibého dokázali doma uhrát alespoň bod. Hostující celek dlouhou přesilovku, trvající zhruba polovinu utkání, nevyužil, a musel se tak potřetí v řadě spokojit s nerozhodným výsledkem.

Domácí obránce oslabil svoje mužstvo dosti zbytečně. Čtyři minuty před přestávkou nešetrně kopl do Carlose Eduarda někde ve středu hřiště, kde nevznikala vůbec žádná nebezpečnější akce. Jenže OGC jako by chyběla větší inspirace pro to, aby obranu soupeře překonal. LOSC vzadu, ostatně jako vždy, fungoval dobře.

První větší šanci utkání si vytvořilo Lille. Roux, který proti Nice odehrál devět zápasů, avšak ani jednou proti němu neskóroval, mohl vylepšit svou bilanci po přihrávce od Balmonta, pro něhož byl tenhle souboj zároveň již jubilejním 400. utkáním v nejvyšší francouzské soutěži, nicméně domácí forvard zamířil těsně vedle.

V 16. minutě musel hostující gólman Hassen likvidovat pokus z přímého kopu od Corchiy, míč přitom dobře polapil u své tyčky. Od té chvíle již diváci žádnou střelu na branku, ani na jedné, ani na druhé straně, neviděli. I ve druhé půli byli domácí o malinko lepším týmem, i když měli o jednoho muže v poli méně.

Lopes nejprve hlavičkoval mimo bránu a v nastavení se ocitl ve velké příležitosti mladík Boufal. Ten si vyměnil míč s Mendesem a pálil z velmi dobré pozice z vápna, jenže počínal si tak trošku zbrkle v zakončení a pouze přestřelil. I díky této skutečnosti mohl brankář Hassen mezi třemi tyčemi potřetí v řadě slavit udržení čistého konta.

Více informací k zápasu

RC Lens - Évian Thonon Gaillard 0:2

14.02.2015 20:00

Góly: 19. Mathieu Duhamel, 35. Mathieu Duhamel

Nová zimní posila Mathieu Duhamel rozhodla dvěma premiérovými zásahy o důležitém vítězství Évianu na půdě Lens. A ačkoli hosty tenhle výsledek ze sestupového pásma stejně nevyhrabal, alespoň si vytvořili na soupeře náskok čtyř bodů. Domácí naopak protáhli sérii čekání na výhru už na šest zápasů.

ÉTG venku prohrál čtyřikrát v řadě, tentokráte ale jako by už začátek utkání napovídal, že v Lens by opravdu mohl uspět. Po akci Thomassona se mohl k zakončení dostat Sunu po pár sekundách hry a zaznamenat vůbec nejrychlejší gól sezóny, nicméně brankář Riou včas vyběhl a nebezpečí před sebou zažehnal.

Nakonec se svěřenci Pascala Dupraze dočkali v 19. minutě. Tejeda poslal míč někam na hranici vápna, kde napřáhl Duhamel, a přesnou střelou na bližší tyčku rozvlnil síť. Lens se na druhé straně snažilo bleskově odpovědět. Touzghar utekl na pravé straně Sabalymu, adresoval přihrávku na Guillaumeho, který ovšem svou dělovku nasměroval jen do brankáře Leroye.

Ve 35. minutě Évian navýšil náskok. Duhamel na hranici ofsajdu utekl obránci Gbaminovi a vnikl do vápna, tam zbrkle nezakončil, ale položil si gólmana Rioua a poté poloprázdnou svatyni neminul. Domácí se sice po obrátce snažili o kontaktní gól, nicméně si nevzpomněli na přestřelku z minulého týdne v St. Étienne, kde skórovali hned třikrát.

Nejprve se osmělil se střelbou Valdivia, avšak jeho pokus z 51. minuty skončil pouze vedle branky. Na druhé straně mohlo být v 68. minutě definitivně rozhodnuto, avšak Tejeda z hranice pokutové značky nasměroval svůj pokus z náběhu jen do tyčky. Les Sang et Or se pomalu a jistě krátil čas, přesto se ještě nevzdali.

V 71. minutě se k zakončení dostal Chavarria, o pár chvil později se to podařilo také Guillaumemu, ale v obou případech stál Leroy na správném místě. Zápas nakonec skončil nepříjemnou potyčkou Baala a Wasse, kteří si snažili v nepřerušené hře vyřizovat účty, pro což neměl pochopení sudí Buquet a oba dva hráče vyloučil.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SM Caen 2:2

14.02.2015 16:00

Góly: 2. Zlatan Ibrahimović, 40. Ezequiel Lavezzi - 89. Emiliano Sala, 90. Hervé Bazile

Vypadá to, jako by Marseille s PSG snad titul ani nechtěly. Poté, co Les Phocéens v páteční předehrávce remizovali doma s Remeší 2:2, se dnes odpoledne totéž povedlo i Pařížanům - bod z Parku princů si odváží Caen, které tak potvrdilo vynikající formu v novém roce.

Úřadující šampion přitom ještě těsně před koncem vedl o dvě branky; nováček však dokázal v samém závěru heroicky vyrovnat a zabránit tak PSG k výstupu na čelo tabulky. Favoritovi nepomohla ani brzká branka Ibrahimoviće už ze druhé minuty, kterou ještě do poločasu doplnil Ézequiel Lavezzi. Jistě, kouč Laurent Blanc přišel už po čtvrthodině hry o zraněného Yohana Cabayeho, jenže to může být stěží omluva pro závěrečný výbuch.

Nutno uznat, že na zranění mělo PSG dnes opravdu smůlu. Hřiště předčasně opustil i Marquinhos, a co hůře, zdravotní problémy donutily odejít Serge Auriera (69') s Lucasem (80'); v té době už přitom Blanc využil všechna střídání, takže domácí dohrávali posledních deset minut o devíti. A přišel tvrdý direkt - nejprve přesně zacílil Emiliano Sala (89'), načež ve druhé minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů skvělým přímým kopem Hervé Bazile.

Pařížané si chtěli především zvednout sebevědomí před úterní návštěvou Chelsea, a úvod utkání naznačoval, že vše půjde podle jejich plánu - Cabaye uvolnil na levé straně rychlíka Auriera, který jedním ze svých tradičně skvělých pasů našel Ibrahimovice. Švédský fantom si udělal místo mezi bránícími Alaeddine Yahiou a Damienem Da Silvou a vstřelil svůj jedenáctý gól sezony.

První problém se objevil hned pár vteřin poté - "Ibra" si totiž na oslavu své branky svlékl dres, což rozhodčí Frank Schneider ocenil žlutou kartou. Mohutný forvard tak bude chybět ve šlágru proti Monaku, a nebude sám. Pařížané pokračovali v prvotním tlaku a caenský gólman Rémy Vercoutre se musel vytáhnout dvěma zákroky v úvodních deseti minutách; plynulost jejich hry však byla přerušena poté, co Cabayeho zradilo stehno a musel být nahrazen Adrienem Rabiotem. Ten se krátce po svém příchodu na hřišti málem postaral o překvapivé vyrovnání, Sala ale jeho chybu zužitkovat nedokázal. Rabiotovi nezbývalo než poděkovat gólmanu Salvatore Siriguovi za včasný zásah.

Suverénní výkon mohl hlavičkou potvrdit Thiago Silva, který zakončoval po Lavezziho přímém kopu; nakonec však druhou, pojišťující trefu "do šatny" přidal sám Argentinec. Po krásné týmové akci se míč dostal k Lucasovi, který nabil úspěšnému střelci na přízemní ránu z první. Zdálo se být rozhodnuto.

Po změně stran vystřídal zraněného Marquinhose na hřišti David Luiz, Pařížany to ale nezlomilo; nadále podnikali jeden útok za druhým, a nebýt Vercoutreho parádě proti Lavezzimu, mohlo být definitivně hotovo. Odchody Auriera s Lucasem a nedobrovolné dvojnásobné oslabení však vybičovaly Caen k dramatickému finále.

Jako první se prosadil Sala; pro mladého Argentince šlo o první trefu od doby, co přišel do Normandie hostovat z Bordeaux. A pak už přišla chvíle pro střídajícího Bazileho - talentovaný útočník se postavil k rozehrání přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti a parádní ránou propálil konsternovaného Sirigua podruhé. Pařížská tvrz tak sice ani tentokrát nepadla, vyhlídky před zápasem s Chelsea však nejsou zrovna dvakrát růžové..

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Reims 2:2

13.02.2015 20:30

Góly: 58. Dimitri Payet, 69. André Ayew - 6. Nicolas De Préville, 90. David N'Gog

Problémy Marseille už začínají vypadat opravdu vážně. Doteď platilo, že se svěřenci Marcela Bielsy mohli spoléhat alespoň na vynikající domácí formu; proti Remeši si nicméně připsali první ztrátu na Vélodrome po dlouhých 11 zápasech. Remíza 2:2 znamená odmítnutí šance posunout se dočasně do čela..

Podívaná to byla hodně dramatická, a postaraly se o to oba týmy; hosty poslal do šokujícího vedení Nicolas de Préville, a ačkoliv favorit dokázal otočit, v samém závěru vystřelil Remeši cenný bod David Ngog. Pro svěřence Jeana-Luce Vasseura šlo o zasloužený výsledek - nechali totiž špatnou formu z roku 2015 za sebou, zodpovědně bránili, včas napadali soupeřovu rozehrávku a spoléhali na šikovně provedené brejky.

Jejich agresivní styl přinesl první ovoce už v samém úvodu - Prince Oniangué si udělal místo na střelu a z okraje vápna ostře vypálil. Míč se od Mandandovy tyče odrazil přímo do cesty dorážejícímu de Prévillemu, jemuž stačilo zasunout jej placírkou do sítě. Šokující první trefa nicméně Les Phocéens nevykolejila a rychle si vypracovali první vlastní šance; veterán v hostující bráně Kossi Agassa se musel mít na pozoru proti Payetově přímému kopu (25') a Ayewově nebezpečné hlavičce (36').

Také po změně stran začala Remeš nebojácně; první ostrý brejk druhé půle vedl opět Oniangué, který nabil střelci první branky, mladý útočník ale zacílil svoji střelu těsně vedle Mandandovy klece. Jinak se ale zdálo být otázkou času, než Marseille přeci jen vyrovná; zejména pravá strana, kterou obstarávali Brice Dja Djédjé a Florian Thauvin, působila nezastavitelným dojmem, a v 58. minutě favorit konečně udeřil. Payetova rána z hranice vápna se otřela o bránícího Francka Signorina, takže Agassa nemohl dělat vůbec nic.

Nezbytné štěstí hrálo svoji roli i ve druhé brance domácích: v 69. minutě se Gignac po Payetově rohu položil do akrobatického voleje, tožský gólman situaci neodhadl, a Ayew tak měl se zakončováním tu nejjednodušší možnou práci. Jenže hosté se nehodlali jen tak vzdát. Nejprve Oniangué hlavou zblízka donutil Mandandu k vynikajícímu zákroku, načež Charbonnier dorážet pouze do břevna.

O chvíli později promeškal dobrou šanci na pojištění náskoku Gignac, kterému chytře nabil střídající Lucas Ocampos; Agassa však tentokrát odolal, a Remeš se tak mohla odhodlat k finální ráně. Charbonnier nacentroval zleva, Ngog si poradil s bránícím mladíčkem Baptiste Aloem a na bližší tyči hlavou srovnal skóre na konečných 2:2. Marseille tak může už zítra přijít o druhou příčku, zatímco aktuálně třinácté Remeši hrozí, že zakončí víkend o tři příčky níže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon25156449:1951
2.Olympique Marseille25154646:2549
3.Paris Saint-Germain251310243:2249
4.AS Saint-Étienne25118627:1941
5.AS Monaco24117625:1940
6.Girondins Bordeaux25117730:3040
7.Montpellier HSC24106831:2436
8.EA Guingamp251121230:3635
9.OGC Nice2597928:2934
10.FC Nantes2589820:2533
11.Lille OSC2588920:2132
12.Stade Rennes25871025:3331
13.SC Bastia2579926:2730
14.Stade Reims25861130:4230
15.SM Caen25771135:3728
16.FC Lorient25841329:3428
17.Toulouse FC25841326:3728
18.Évian Thonon Gaillard25821526:4026
19.RC Lens25571324:3422
20.FC Metz25561419:3621
Zbývající zápasy
14.02. 20:00AS Monaco - Montpellier HSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marseille začíná být pěkne trapná... nevyhrát s trápícím se Reims to ať jdou někam.

Reagovat
Langi

N'gog

Reagovat
Stamby

Legenda Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille měla už štěstí při tom brevnu. takhle by mistr neměl hrát, zaslouženě remíza

Reagovat
Godwinson

Nechat si takhle pozdně vyrovnat v domácím zápase od N'Goga, dokonalá potupa.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kubys

Skandálně nepísknutá ruka Live.

Reagovat
smazaný uživatel

parada, tak ted na ztratu marseille navazat neprohrou v lorientu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

V Lorientu to musi byt za plny pocet, tam neni o cem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille titul nedá.. po vánocích je úplně tragická. minule doma jen díky penaltě.. příště dostanou na Sain Etiene

Reagovat
Israha

Bielso, zabal to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Az po sezone

Reagovat
Israha

Letošní Marseille chybí na hřišti lídr. Dokud byla forma a dařilo se, nebylo to tak patrné, ale teď tam prostě není hráč, který by ten tým strhl a donutil ho bojovat. V tomhle se ukazuje nenahraditelnost Valbueny...Payet ho zastoupí fotbalovým umem, ale nemá tu buldočí mentalitu a chuť po vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, uz se zas muzem psg smat http://i.imgur.com/kavvwMR.gif

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíš, kdo se bude smát, až budete mít hovno a ne titul

Reagovat
smazaný uživatel

jasně ono si ho QSG koupí,stejně jako tu penaltu v Lyonu.QSG je hnus zelenej

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to ti muselo dát zabrat, tuto větu vymyslet co?

Reagovat
smazaný uživatel

každý kdo zápas Lyon - QSG viděl musí uznat že penalta byla vymyšlená,a budto jsi ten zápas neviděl a nebo jsi vymaštěnec který je pseudofanouškem QSG,který zaregistroval QSG až po vstupu šejků a ted se bije do prsou jaký je skalní fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem něco psal o nějaké penaltě? O vymyšlené penaltě tady meleš jenom ty + navíc psát pořád dokola QSG? Hlavně že ten vymaštěnec nejsi ty

Navíc PSG fandím už nějakou řádku let, ale to ty jsi asi ještě tahal kačera po dvorku co? Takže nemáš vůbec představu, o co jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak schválně od kdy fandíš QSG?? Od roku 2012???Kolikrát jsi navštívil zápas QSG??Já Lyonu fandím od roku 1988 kdy hráli poslední rok 2.ligu a postoupili do první.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, pojďme si poměřovat pinďoury podle toho od kdy fandíme našemu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně když machruje jak dlouho fandí QSG tak at se ukáže.Podle nicku je to maximálně od roku 2012.Věřím že není schopný vyjmenovat aspon tři hráče kteří hráli ještě za PSG před rokem 2012

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nevím co ti vadí na QSG??Katar Saint Germain???Bez peněz Al-Khelaïfi by to byl stále jen průměrný klub o který by jsi Ty nejevil zájem.Stejně jako pseudofandové Chelsea,kteří jí před rokem 2001 ani neznali

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší na něj nereagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už chceš být tak chytrý, tak příště piš Qatar a ne Katar.. v tvém případě by to bylo KSG No bohužel, PSG je jediný klub, do kterých šejkové a "Katarské" společností sypou peníze. Ať si to letos klidně Lyon vybojuje (titul). Po sezóně prodáte Lacazetteho a ten průměrný klub bude z koho asi?

Reagovat
smazaný uživatel

jenže narozdíl od QSG spoléhá Lyon hlavně na svoje odchovance a ne na předražené nákupy.Ale neodpověděl jsi od kdy jsi fanoušken QSG.Já tě si myslím že od roku 2012 co tam přišel Penaltovič

Reagovat
smazaný uživatel

a byl jsi se na jejich zápas vůbec podívat když jsi tak velký fanoušek??Já narozdí od tebe byl na Lyonu i v Paříži v parku princů

Reagovat
Riviera Kid

A když je mu třeba 15 let, tak jim ma fandit odkdy??

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si to poznal, že mi je 15?

Reagovat
Riviera Kid

Říkám třeba.. Já se te tu zastával ty trotle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak At tu nevyskakuje ze nekdo tahal kacera když on uz udajne fandil PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Soudil jsem tě úplně stejně, jako ty mě.. takže to neřeš

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že jsem nebyl na Lyonu v parku princů, poněvadž na Lyon bych se nerad díval. Ale jsem zaražen tvou jasností v odhalování lidí. Jak můžeš soudit lidi s takovou přesností. Ale opravdu se nemůžu s tebou rovnat, já jsem bohužel v poslední době byl pouze na PSG - Barcelona, ale závidím ti, že jsi byl na Lyonu

A čekal bych od tak "starého" odborníka na fotbal, že s léty přichází moudrost, ale tobě se asi vyhnula. Já bohužel jsem mladší, čili PSG fandím "pouze" 16 let.. čili v 5 letech jsem začal a máš pravdu, v té době se tomu zase až tak fandění říci nedalo, takže bych to počítal asi až v pozdějším věku Hold vyhrál jsi, fandíš déle, jsi prostě lepší člověk..

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

loool strateeeg jak oči .. zajtra o 9 vybombovat lorient a 4 body su tam ..

Reagovat
mastakillah

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce i rivalové to přejí Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Blancu.. v 9 se hraje perfektně!!! Pič*s

Reagovat
smazaný uživatel

Příště si strč taktické střídání do prdele.

Reagovat
Milan.B

on je ko*ot a ne trener... uplne to prepiskol

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo on?

Reagovat
Milan.B

Kto trenuje PSG? Ja?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi asi mimo.. nadávám na Blanca a ty napíšeš "on je kok*t a ne trener", tak se zeptam kdo? A ty napíšeš "kdo trenuje PSG"? Že by Blanc? no a na toho jsem nadával

Reagovat
Riviera Kid

To spis ty si mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsi mě setřel..

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
mayday

Reagovat
kubys

Tady někdo nechápe psaný text...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to prosím milí spoluobčané vysvětlete.. kde udělali soudruzi z NDR chybu

Reagovat
Riviera Kid

Dyt to pochopil i můj pes, co na tom chceš vysvětlit?

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt a co Dyt to byla provokace?

Reagovat
smazaný uživatel

že jsi se narodil to byla největší chyba soudruhů z NDR

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se snaž urážet dětskými řečmi příště zkus vymyslet urážku na úrovni, toto bych čekal od žáka prvního stupně..

Reagovat
Milan.B

co si ožraty?

Reagovat
smazaný uživatel

Po zranění v PSG a hrůze na konci raději vypínám

Reagovat
smazaný uživatel

A jak jsem již níže psal, rád provokuji lidi, takže neberte vše vážně.. velevážené publikum

Reagovat
jany kozak

to uz nezakecas

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda je v tom, že nic nezakecávám Pokaždé na někoho reaguji a snažím se ho vyprovokovat.. je na tom něco špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Další obdivovatel, vítej.

Reagovat
božský John

Lol, ty ses debil

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
Riviera Kid

Co to s tím PSG letos je?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG hrálo asi 20 minut v 9. Dement Blanc vytřídal 3 a pak se 2 zranili.

Reagovat
smazaný uživatel

Super,ztráta QSG potěší

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jsi o ty tři palce nepřišel

Reagovat
Pinturicchio

PSG je banda tupých, neschopných dementů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesuď jiné, podle sebe

Reagovat
Pinturicchio

Nebul.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo "bulí"? Já to beru s nadhledem a rád provokuju ostatní

Reagovat
Pinturicchio

... PSG to dneska prostě popíčovalo a já na ně měl vsazeno, ... takže tak trochu bulím já, ... ale stejně je to banda ocasů, dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych na ně měl vsazeno, tak taky nadávám, ale jelikož se jim v dnešním zápase 4 zranili a hráli v 9, tak to prostě ubránit nešlo.. To je fotbal no

Reagovat
mastakillah

dneska to jde jednoznačně na Blancovo triko

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zítra remíza v Lorientu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se tady mějte.. zajdu pokecat po zápase Lyonu

Reagovat
jany kozak

prosim vas kedy planuje prejst lyon na ten novy stadion? bude to uz v dalsej sezone ci az o 2 roky?

Reagovat
Langi

Bude to v roce 2016, bo se na nem bude hrat ME...do pristi sezony ale jeste nebude

Reagovat
jany kozak

aha dik to je skoda chystam sa na erazmus a dufal som ze to stihnu uz skor

Reagovat
smazaný uživatel

mel bys byt naopak rad, ze jeste stihnes stare dobre Stade Gerland

Reagovat
homeles8

PSG ?

Reagovat
Langi

ja se poseru...tohle se musi potrestat

Reagovat
smazaný uživatel

hozená rukavice no .. ale ani bych se nedivil, kdybyste tady zítra do jednoho "brečeli"

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, za chvíli tady bude podobná "kampaň" proti Lyonu jako proti Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

jojo přesně to stejné mě napadlo, ale nedovolím si tady něco rozpoutávat, protože to pořád budu přát víc Lyonu než PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Dost možné

Reagovat
smazaný uživatel

Je to špatné, už i v diskusích tady v L1 se musí člověk přehrabávat plevelem.. doufám, že je to jen ojedinělý případ. Někteří uživatelé by se fakt měli vzpamatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se na něj bude stále reagovat, tak to tu bude stále. Jinak ho to určitě přestane bavit.

Reagovat
Israha

ASSE už nejspíš definitivně došel dech . Mají šílené absence, obrana bez Salla/Pogby vůbec nemá fyzickou převahu, záloha neexistuje, Erdinga ani Wolfswinkela na hrotu se jim nedaří zapojovat do hry...a Gradel, místo aby to jako rozdílový hráč strhl, sám zazdí tři tutovky a sóluje jak blázen. Škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm.. už se těším příští týden, jestli to taky bude takhle dál nefungovat (a vůbec bych se nezlobil, sami máme svých starostí dost)

Reagovat
Israha

Příští týden už by se jim měl vrátit Clément, takže záloha bude o level výše...ale v obraně budou asi pořád docela průchozí, tam dozadu snese lepší měřítko jen Perrin. Baysse je příšerný a krajní beci se jim zapomínaj v ofenzivě. Ale na čisté konto to nevidím...očekávám gólovou remízu

Reagovat
Godwinson

Duhamel

Pěkně PSG. Aby nakonec Blanc neletěl ještě před Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

A to ten první Ibrův gol se mi zdálo jako docela vysoká noha, myslíš, že to mělo platit?

Reagovat
Godwinson

Já ten zápas neviděl a na youtube žádné video s detailní opakovačkou nenašel. Vypadá to zajímavě, ale je to PSG, těm projdou i horší věci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Já bych to neuznal, ale já bych uznával málokterý gól PSG

Reagovat
smazaný uživatel

z poslednich 4 zapasu 3x kontroverzni gol, karka se nejak musi potahnout, kdyz se nedari

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že PSG umře

Reagovat
EAG le grand amour

Velk pokojenost, jde to i bez Claudia 5 bodů na poháry a navíc 9 francouzů v základu a další 3 na lavičce

Reagovat
Godwinson

Guingamp paráda, teď ještě Lyon. Chce to jít před tím ultrablbým losem do trháku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teda necekal jsem, ze kdyz napisu, ze asse ceka jarni forma, tak ze vazne vyhraji jen jediny zapas v novem roce, z peti zapasu dva body je desna bilance

Reagovat
Godwinson

Ach jo, ten boj o titul je letos vážně souboj blbého, slepého a beznohého. Škoda promarněné šance Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon snad titul nechce , nebo snad bude přetahovaná o titul do posledního kola?

Reagovat
smazaný uživatel

uz pred zapasem jsem psal, ze bod dobrej, a plati to dvojnasob... lacazette se musi co nejdriv vratit, bez nej to neni o nicem; a zacina chybet i grenier, fekir hraje v utoku skoro porad posledni dobou a gourcuff odehral dobry zapas naposledy proti marseille v rijnu

Reagovat
lampard8

Rose a jeho osobky nemají chybu zavinil jeden gól a mohlo jich být ještě několik Cornet na hrotu dneska nulový, to samý sólíčkař N'Jie,ale fíka zase dal. Gourcuff opět geniálně vymyslel gólovou akci, ale dneska Samuel Umtiti byl zvíře a pro mě muž zápasu. Lorient hrál fakt dobře, dobře napadal a hrál agresivně, doteď nechápu, jak můžou trčet na 16. místě.

Reagovat
Langi

Letos je to proste strasna one men show v podani Lacazetta...ja si porad myslim, ze ten titul udelat muzem, ovsem co z toho az Laca v lete pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nedojde za ty prachy někdo hotový, tak nic. A hlavně i letos, pokud se nevrátí ve stejné fazoně jako odešel, tak nebude ani to třetí místo. Jeho tam fakt nemá kdo nahradit.

Reagovat
Langi

no jo...je to hold krutá realita...s Lacou máme ze 14 zápasů bilanci 12-1-1 a pak 3 zápasy chybí a my neporazíme sestupující Lorient...teď bude záležet na hodně věcech, třeba jesi si Marseille udrží tu aktuální neformu, nebo nás v březnu vypráskají 3-0...a propos...v Lille a Montpellieru to vlastně může být stejně tak

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím,že když Alex odejde tak až v zimě 2016 nebo v létě 2016.Jasně řekl stejně jako Fekir,Umtiti,Gonalons že si chtějí zahrád na novém staionu

Reagovat
smazaný uživatel

To řekli všichni? Já myslel, že jenom Maximus. Nicméně říkat si můžou co chtějí, ale ekonomické hledisko je ekonomické hledisko, což je stále ta lepší varianta, než kdyby si postavili hlavu, že chtějí odejít (jako Grenier svého času).

Reagovat
smazaný uživatel

JJ řekli to všichni,hlavně Alex řekl že chce hrát na novém stadioně a být tam prvním střelcem

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem zvědavý, jestli to všichni dodrží, zvlášť jestli se objeví nějaké City s nadbídkou 35 mega liber

Reagovat
smazaný uživatel

to jo,ale bude hodně záležet taky na JMA.Na Alexe řekl že ho nehodlá prodat za mín než šel Bale do Realu.Fekirofo otec řekl že by měl zůstat do léta 2016.No jak píšeš uvidíme co se bude dít.Jestli se OL dostane do LM tak si myslím,že nebude problém aby zůstali všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hlavně bude záležet na lize mistrů. Ale prodat Lacazetta za víc než Balea...no nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro López volným hráčem

Nové angažmá si hledá Lisandro López, argentinský útočník se dohodl na ukončení smlouvy s katarským celkem Al Gharafa. 31letý fotbalista v minulosti střílel branky za Porto a Lyon.

a lyon hraje na hrotu s dorostenci...

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas jenom čeká, až se stane volným hráčem.

Reagovat
Langi

OT: Laca a Fofana už trénují

Reagovat
smazaný uživatel

Fofana ♥

Reagovat
Langi

já sem na něj extrémně zvědavej...ten návrat do sestavy nebude mít, při té aktuální souhře v záloze, vůbec jednoduchý

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna proti lorientu vyhoreli prakticky vsichni ze zalohy navic tolissa porad beru jako zaskok, ono je dost znam, ze je puvodne obrance, kdyz hraje s gonalonsem, tak to je dohromady dost defenzivni

Reagovat
smazaný uživatel

*znat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele