25. kolo
14.02.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 2:2

Vypadá to, jako by Marseille s PSG snad titul ani nechtěly. Poté, co Les Phocéens v páteční předehrávce remizovali doma s Remeší 2:2, se dnes odpoledne totéž povedlo i Pařížanům - bod z Parku princů si odváží Caen, které tak potvrdilo vynikající formu v novém roce.

Úřadující šampion přitom ještě těsně před koncem vedl o dvě branky; nováček však dokázal v samém závěru heroicky vyrovnat a zabránit tak PSG k výstupu na čelo tabulky. Favoritovi nepomohla ani brzká branka Ibrahimoviće už ze druhé minuty, kterou ještě do poločasu doplnil Ézequiel Lavezzi. Jistě, kouč Laurent Blanc přišel už po čtvrthodině hry o zraněného Yohana Cabayeho, jenže to může být stěží omluva pro závěrečný výbuch.

Nutno uznat, že na zranění mělo PSG dnes opravdu smůlu. Hřiště předčasně opustil i Marquinhos, a co hůře, zdravotní problémy donutily odejít Serge Auriera (69') s Lucasem (80'); v té době už přitom Blanc využil všechna střídání, takže domácí dohrávali posledních deset minut o devíti. A přišel tvrdý direkt - nejprve přesně zacílil Emiliano Sala (89'), načež ve druhé minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů skvělým přímým kopem Hervé Bazile.

Pařížané si chtěli především zvednout sebevědomí před úterní návštěvou Chelsea, a úvod utkání naznačoval, že vše půjde podle jejich plánu - Cabaye uvolnil na levé straně rychlíka Auriera, který jedním ze svých tradičně skvělých pasů našel Ibrahimovice. Švédský fantom si udělal místo mezi bránícími Alaeddine Yahiou a Damienem Da Silvou a vstřelil svůj jedenáctý gól sezony.

První problém se objevil hned pár vteřin poté - "Ibra" si totiž na oslavu své branky svlékl dres, což rozhodčí Frank Schneider ocenil žlutou kartou. Mohutný forvard tak bude chybět ve šlágru proti Monaku, a nebude sám. Pařížané pokračovali v prvotním tlaku a caenský gólman Rémy Vercoutre se musel vytáhnout dvěma zákroky v úvodních deseti minutách; plynulost jejich hry však byla přerušena poté, co Cabayeho zradilo stehno a musel být nahrazen Adrienem Rabiotem. Ten se krátce po svém příchodu na hřišti málem postaral o překvapivé vyrovnání, Sala ale jeho chybu zužitkovat nedokázal. Rabiotovi nezbývalo než poděkovat gólmanu Salvatore Siriguovi za včasný zásah.

Suverénní výkon mohl hlavičkou potvrdit Thiago Silva, který zakončoval po Lavezziho přímém kopu; nakonec však druhou, pojišťující trefu "do šatny" přidal sám Argentinec. Po krásné týmové akci se míč dostal k Lucasovi, který nabil úspěšnému střelci na přízemní ránu z první. Zdálo se být rozhodnuto.

Po změně stran vystřídal zraněného Marquinhose na hřišti David Luiz, Pařížany to ale nezlomilo; nadále podnikali jeden útok za druhým, a nebýt Vercoutreho parádě proti Lavezzimu, mohlo být definitivně hotovo. Odchody Auriera s Lucasem a nedobrovolné dvojnásobné oslabení však vybičovaly Caen k dramatickému finále.

Jako první se prosadil Sala; pro mladého Argentince šlo o první trefu od doby, co přišel do Normandie hostovat z Bordeaux. A pak už přišla chvíle pro střídajícího Bazileho - talentovaný útočník se postavil k rozehrání přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti a parádní ránou propálil konsternovaného Sirigua podruhé. Pařížská tvrz tak sice ani tentokrát nepadla, vyhlídky před zápasem s Chelsea však nejsou zrovna dvakrát růžové..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport tip10 ???

Reagovat
robbik

ale vyšlo jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Mají to zmáklé.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Blanc je pič* tvl.. to není možné. Nejdříve všechny vystřídá a pak se 2 zraní a hrají v 9 - čili v 8 + Sirigu. Co dodat.. kok*t Blanc.

Reagovat
smazaný uživatel

neprožívej to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Já to neprožívám pouze jsem napsal názor a čekal, že někdo zareaguje a poté se budeme hádat.. takže to padlo na tebe.

Reagovat
ryzskej

Ty co vystřídal se také zranili, oslíku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele