25. kolo
15.02.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Metz - EA Guingamp 0:2

Guingamp porazil Méty, které si tak posichrovaly poslední místo v tabulce. Naopak Jocelyn Gourvennec svůj celek vytáhl už do její první poloviny. Jaká to příjemná změna oproti minulé sezoně.

Svěřenci Alberta Cartiera nedali v rámci Ligue 1 gól už ve třech zápasech, což hodlali v duelu s Guingampem napravit už v 6. minutě, kdy Juan Falcón našel svým centrem na zadní tyči osamoceného kolegu Palomina, jenže ten trestuhodně minul. Na druhé straně se pro trenéra stal útočníkem č. 1 Christophe Mandanne, přestože jedenáctigólový Claudio Beauvue vstřelil do 26. minuty tohoto zápasu o pět branek více.

Po dvaceti minutách hry vyzval právě Mandanneho ke skórování svým šikovným obloučkem Younousse Sankharé, avšak Johann Carrasso stihl na poslední chvíli balon nohou vyrazit do bezpečí. Cédrikův bratr však po další akci hostujícího celku lovil míč ze sítě. Jérémy Pied napálil svou střelu pouze do tyče, avšak Mandanne jej hlavou hned poslal do branky - 0:1.

Šest minut před koncem prvního poločasu spolupracoval Pied s tyčí znovu, a tentokrát už úspěšně, takže šel Guingamp do dvoubrankového vedení - 0:2. Domácím se pak dlouho nedařilo dostat se do opravdu nebezpečné situace. Teprve až v 71. minutě mohl po rohovém kopu snížit Guirane N’Daw, ale to by musel mířit trochu níž. O sedm minut později už mohlo být zcela vymalováno, jenže střídající Ronnie Schwartz napálil jenom břevno.

Poté už se Méty k ničemu nedostaly, takže počtrnácté v této sezoně prohrály a na první nesestupovou pozici ztrácejí šest bodů. Kdežto pro Guingamp už to byla jedenáctá výhra, která je katapultovala na osmou příčku. Uvidíme, jak si ve čtvrtek poradí s lídrem ukrajinské ligy Dynamem Kyjev, se kterým se na Stade du Roudourou utká v rámci Evropské ligy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele