Ligue 1 - souhrn 24. kolo

02.02.2018, 22:37, aktualizováno 04.02.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
AS Monako i v deseti heroicky otočilo šlágr s Lyonem z 0:2 na 3:2. Lille vyhořelo na domácí půdě tváří v tvář PSG, které vyhrálo jasně 3:0. V sobotu obecně přálo štěstí připraveným hostům - venku loupily také celky Bordeaux, Toulouse a Saint-Étienne. Tenisový výsledek se zrodil v předehrávce; Marseille doma rozstřílela Méty 6:3...

AS Monaco - Olympique Lyon 3:2

04.02.2018 21:00

Góly: 31. Keita Baldé, 36. Falcao, 88. Rony Lopes - 12. Mariano, 27. Bertrand Traoré

Ačkoli Monaco hrálo celý druhý poločas o deseti mužích v poli, dokázalo urvat tři body z důležitého souboje proti Lyonu. Ten prohrál podruhé v řadě a ztrácí na druhou příčku již tři body. A to přitom Les Gones vedli dokonce o dvě branky. Jenže soupeř se nevzdal, do přestávky vyrovnal, a dvě minuty před koncem se ještě trefil Rony Lopes.

Poté, co Marseille v páteční předehrávce skolila Méty, věděly oba týmy moc dobře, že musejí na tenhle výsledek zareagovat. A s větší chutí do zápasu vstoupil zcela určitě OL. Už ve 12. minutě poprvé gólově udeřil, to když situaci ve své vlastní bráně hodně podcenil Subašič, jenž překvapivě pustil za svá záda slabou dalekonosnou střelu Díaze.

A to se navíc při snaze zachytit balón Subašič zranil, narazil nepříjemně o tyčku, a už po čtvrthodině hry ho musel nahradit Sy, až obvyklá trojka knížecího klubu. Ve 27. minutě přitom hosté znovu skórovali, to když po dlouho trvající kombinaci nakonec centr z levé strany od Mendyho ztečoval do sítě na bližší tyči sbíhající si Traoré.

ASM působil během první půlhodiny opravdu hodně nevýrazně, a tak mu určitě hodně pomohla snižující branka ze 31. minuty. Baldé, letní posila z Lazia, nabral rychlost, zbavil se vracejícího se NDombélého a Aouara a namířil svůj pokus i s pomocí teče Morela přesně ke vzdálenější tyči, byť si gólman Anthony Lopes na míč lehce sáhl.

O pět minut později měl Lyon po náskoku. Rony Lopes zahrával standardku centrem do šestnáctky, kde se Mendy zbytečně přetahoval s Glikem, a i když rozhodčímu Bastienovi chvilku trvalo, než nařídil penaltu, asi udělal správné rozhodnutí. Falcao sice z bílého puntíku Anthonyho Lopese nepřekonal, z bezprostřední dorážky už ovšem ano.

Hodně zajímavé první dějství ještě nabídlo jednu důležitou situaci, a to vyloučení Baldého. Ten inkasoval první žlutou kartu ve 40. minutě, ale evidentně mu varování od Bastiena nepomohlo zklidnit svoje emoce, u lajny na útočné polovině zbytečně zaskluzoval do Mendyho, a po druhé žluté a následné červené se musel pakovat ze hřiště.

Druhý poločas už tolik divoký nebyl, je ale jinak pravda, že i bez zraněného Falcaa, jenž musel kvůli zranění odstoupit v 55. minutě, byli oslabení domácí překvapivě nebezpečnější. Rony Lopes s Tielemansem se ještě neprosadili, v 88. minutě však již střídající Jovetič sklepl balón pro Ronyho Lopese, a ten ho levačkou usměrnil do dolního rohu brány.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Nantes 3:2

04.02.2018 17:00

Góly: 35. Ivan Santini (pen.), 52. Damien Da Silva, 80. Damien Da Silva - 31. Yacine Bammou, 57. Yacine Bammou

Do Caen se přijelo představit páté Nantes. Domácí se pohybují v dolní polovině tabulky, kde jsou týmy bodově napěchované vedle sebe a nutně potřebovali zvítězit. Po gólu Damiena Da Silvy se jeho mužstvo po výhře 3:2 posunulo na jedenáctou příčku. Hosté se stále drží na pozici páté.

V první obrovské šanci zápasu se ocitl Koffi Djidji, který pálil z levé strany malého vápna z první, ale míč trefil nepřesně. O dvě minuty později se dostal do brankové příležitosti Yacine Bammoua. Z ostrého úhlu nasadil jednomu z bránících hráčů housle a balón zaplul až za brankovou čáru.

Vzápětí fauloval Duboise a domácí kopali pokutový kop. K němu se postavil Ivan Santini a prudkou ranou umístěnou do levého horního rohu snížil na 1:1. V prvním poločase byli lepší hráči Nantes, avšak do kabin se šlo za remízového stavu.

Caen dokonal obrat krátce po poločasu. Po rohovém kopu Stefa Peeterse hlavičkoval Damien Da Silva a brankář inkasoval podruhé.

Hosté s odpovědí nečekali dlouho. Adrian Thomasson našel křižnou přihrávkou Yacine Bammoua, který z první přesně vypálil k levé tyči a srovnal skóre na 2:2.

O výhře domácích se rozhodlo v 80. minutě. Ronny Rodelin prodloužil hlavičkou míč na zadní tyč a Damien Da Silva rybičkou rozhodl o zisku třech bodů pro Caen.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - EA Guingamp 0:1

04.02.2018 15:00

Góly: 90. Yeni N'Gbakoto

V zápase 24. kola přivítalo Rennes na svém stadionu Guingamp. Domácí měli v tabulce před zápasem dvoubodový náskok nad svým sokem, ten se ovšem stal již minulostí. V poslední minutě utkání se hosté neuvěřitelně rychle dostali na půlku soupeře a Yenia Ngbakota rozhodl o třech bodech pro svůj tým.

V 10. minutě uviděl žlutý kartónek Joris Gnagnon a mohl být rád, že rozhodčí nevytáhl kartu s jinou barvou. O tři minuty později se dostal jeho spoluhráč Ismaila Sarr do zajímavé střelecké pozici, ale jeho zakončení bylo zblokováno jen na rohový kop.

První půle moc pohledný fotbal nenabídla. Diváci viděli pouze čtyři žluté karty, dvě na každé straně, i přesto diváci vytvářeli skvělou atmosféru.

Ani druhá půle nenabídla příliš mnoho krásných fotbalových momentů. To nejdůležitější však přišlo v poslední minutě nastavení. Domácí se dostali k rohovému kopu a měli možnost strhnout vedení na svoji stranu. Propadlý míč si vzal na kopačky Ludovic Blas a přes více než půl hřiště vyslal do úniku Yenia Ngbakota. Ten se dostal na roh velkého vápna a z první nakopl míč na bránu. Brankář Koubek stál až příliš vysoko a balón jej přeskočil a od tyče se odrazil do brány.

Z vyrovnaného utkání tak nakonec vytěžili všechny tři body hosté a v tabulce se posunuli na deváté místo o bod před svého soupeře.

Více informací k zápasu

Amiens SC - AS Saint-Étienne 0:2

03.02.2018 20:00

Góly: 62. Mathieu Debuchy, 85. Rémy Cabella

Lepší debut si v novém dresu nemohl Mathieu Debuchy ani přát. Po návratu z Anglie zaznamenal rozhodující trefu v utkání na půdě Amiens, a jeho St. Étienne vyhrálo již podruhé v řadě. Nováček ligy naopak ani na druhý pokus nevsítil jedinou branku, nedokázal napravit minulou porážku v Angers, a nachází se nebezpečně blízko sestupovým pozicím.

Když se Les Verts radovali z plného bodového zisku naposledy, psalo se září loňského roku. Tehdy mužstvo ještě pod vedením trenéra Óscara Garcíy fungovalo velmi slušně, od té doby ale výsledky nabíraly klesající křivku. Během zimního přestupového období tak vedení klubu přivedlo několik posil. A ty se evidentně velmi dobře zpracovávají.

ASSE si vytvořil první vážnější šanci tohoto střetnutí v 19. minutě. Berič vyzrál na ofsajdovou past a řítil se sám na bránu, jenže tváří v tvář proti brankáři Gurtnerovi z blízkosti trestuhodně neuspěl. Ve 33. minutě se poprvé výrazněji osmělil Debuchy, Gurtner ale stačil zasáhnout, jinak toho první poločas, a to na obou stranách, opravdu moc nenabídl.

Po přestávce pořád jako by St. Étienne bylo po vítězství hladovější. Po kombinaci Bamby a Debuchyho se na bližší tyčce snažil prosadit Cabella, jenže slabou hlavičku z 53. minuty usměrnil pouze do rukavic Gurtnera. A v 60. minutě Berič zase neuspěl v koncovce a svou střelu poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány.

O dvě minuty později se již hosté ujali zřejmě zaslouženého vedení. Bambovu dělovku z vápna stačil Gurtner vyrazit pouze do cesty Debuchyho, jenž pak snadno zamířil do poloodkryté branky. Když se tenhle Francouz trefil v Ligue 1 naposledy, bylo tomu v roce 2012 za Lille, tedy ještě před angažmá v Newcastlu a Arsenalu.

Amiens v poslední třetině tohoto střetnutí nenašlo absolutně žádný recept, jak urvat alespoň remízu. I nadále se v ofenzívě značně trápilo. A to navíc po přihrávce Cabelly mohl náskok navýšit Bamba, jenže z vyložené pozice pouze minul. V 85. minutě přece hosté přidali ještě jeden gól, přihrávku zprava od Pajota snadno zužitkoval Cabella.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Angers SCO 2:1

03.02.2018 20:00

Góly: 42. Paul Lasne, 71. Isaac Mbenza - 20. Karl Toko Ekambi (pen.)

Montpellier inkasoval jenom jeden gól (v Ligue 1 celkově dvacátý). A protože dva vstřelil, má na kontě už čtyřiatřicet bodů, což za současné konstelace stačí na skvělé šesté místo. Angers naopak zůstává nad sestupovými vodami pouze o skóre.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby se události ze 3. minuty odehrály trochu jinak. Prince Oniangué střílel, Benjamin Lecomte vyrážel a Pierrick Capelle, hrdina minulého utkání proti Amiens, dorážel do ... břevna. V minutě dvacáté už to bylo pro hosty veselejší. Karl Toko Ekambi dostal míč za obranu, kde byl následně faulován gólmanem MHSC.

Sám se ujal penaltové exekuce, přičemž si počkal do posledního možného okamžiku, aby zacílil do protipohybu - 0:1. La Paillade s první střelou mezi tři tyče otáleli až do dvaačtyřicáté minuty. Paul Lasne to po šikovné pobídce zkusil zpoza velkého vápna, a protože míč cestou tečovali dva obránci, nemohl Ludovic Butelle mezi třemi tyčemi vůbec nic dělat - 1:1.

Po změně stran o sobě dal znovu vědět Benjamin Lecomte. Bohužel v negativním slova smyslu, neboť jeho chabou přihrávku na Pedra Mendese ukořistil Toko Ekambi. Chybu domácí jedničky svým dvanáctým zásahem ale nepotrestal, což ho ve výsledku mohlo hodně mrzet. V 68. minutě se totiž na trávník místo Keagana Dollyho podíval Isaac Mbenza a hned za tři minutky to přineslo ovoce.

Z první totiž přesně zakončil precizní akci Montpellieru na jeden dotek, ve které měli prsty čtyři hráči. Angers si do závěrečného hvizdu rozhodčího Jochema vytvořilo ještě dvě dobré šance. Billy Ketkeophomphone nejprve vyzval Karla Toko Ekambiho, jenž však o kousíček minul. A následně to laoský fotbalista zkusil sám. Nicméně jeho odvážný pokus k vyrovnání taky nevedl.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 0:1

03.02.2018 20:00

Góly: 67. Max Gradel

Nice nezvládlo další domácí zápas a umožnilo Toulouse, aby se po druhé těsné výhře dostalo nad sestupovou zónu. Těžko hledat příčiny, proč to letos Orlům tolik nešlape.

Jednou z nich by mohla být nesehranost obranné linie, jak ostatně už po dvou minutách hry doložili Dante a Malang Sarr. Z nedorozumění mezi nimi mohl těžit Max Gradel, jenomže přestřelil. Za chvíli se balon po ose Bassem Srarfi-Patrick Burner dostal Jean-Victoru Makengovi, jehož hlavičku výtečně zneškodnil Alban Lafont.

Ve 23. minutě si parádně narazili Pléa se Srarfim, leč prvnímu jmenovanému chyběly centimetry. Úvodní poločas tedy branku nepřineslo. A v tom druhém se na ni čekalo dvaadvacet minut. A že tedy rozhodně stála za to! Max Gradel převzal u hranice šestnáctky míč, aby jej mohl pravačkou nádherně technickou střelou poslat do levého horního rohu brány - 0:1.

Les Aiglons s něčím takovým evidentně vůbec nepočítali a ve zbytku utkání působili při absenci Maria Balotelliho dosti zakřiknutým dojmem. Teprve až v samotném závěru se mohl po zaváhání Steeva Yaga prosadit zanedlouho devatenáctiletý kamerunský záložník Ignatius Kpene Ganogo, nicméně se projevil nedostatek zkušeností, a tak střela mířila vedle.

Pro Toulouse šlo o první vítězství na soupeřově hřišti od zápasu v Angers. V dalším duelu to ovšem - třebaže na domácí půdě - na body zrovna nevypadá, jelikož se skvadrou Mickaëla Debéva změří síly vedoucí PSG. Nice prohrálo za celou minulou sezonu čtyřikrát. V té aktuální už podesáté, přičemž do konce zbývá odehrát ještě čtrnáct kol. V tom následujícím se Favreho svěřenci utkají s Dijonem.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux 0:2

03.02.2018 20:00

Góly: 3. Younousse Sankharé, 53. Gaëtan Laborde

Léčba odvoláním trenéra Jocelyna Gourvenneca u Bordeaux evidentně slaví úspěch. Celkově vyhrál už svůj čtvrtý zápas v uplynulých pěti kolech, konkrétněji už třetí v řadě, což se mu naposledy podařilo na konci loňské sezóny, a nový trenér Gus Poyet se zdá být pro tým tou správnou volbou. Tentokráte se mu podařilo skolit trápící se Štrasburk.

Hosté vstupovali do tohoto utkání zdravě sebevědomí, v předchozích dvou případech totiž porazili jak letošní překvapení z Nantes, tak naposledy i slavný Lyon. Jestli ještě před několika týdny byli namočení do bojů o záchranu, nyní mají blíže k evropským pohárům. To domácí naopak padli už popáté z minulých šesti ligových kol.

Již po třech minutách hry se Les Girondins ujali vedení. A byla to poměrně kuriózní úvodní branka. De Préville využil ve středu pole zaváhání obránce Manganeho, jehož obral o míč, následně však vystřelil pouze do brankáře Kamary. Balón se pak snažil odkopnout záložník Grimm, trefil ale jen Sankhareho, od něhož meruna zapadla obloukem do sítě.

Alsaský celek nenacházel na tenhle inkasovaný gól absolutně žádnou odpověď. FCGdB působil vzadu velmi kompaktně, přitom v závěru půle mohl svůj náskok ještě navýšit. Malcom zahrával standardku z hloubky pole ostrým centrem do šestnáctky, který nakonec nikdo netečoval, a tak mezi třemi tyčemi musel zasahovat Kamara.

V 53. minutě Poyetovo mužstvo skórovalo podruhé. De Préville ze středu hřiště uvolnil na pravé straně Labordeho, jenž i z nelehkého úhlu z vápna namířil svůj pokus ke vzdálenější tyči. Štrasburk v ofenzívě i nadále tápal. Snad jen Lala mohl v 62. minutě střetnutí zdramatizovat, jenže z přímého kopu napálil pouze brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:3

03.02.2018 17:00

Góly: 45. Yuri Berchiche, 77. Neymar, 87. Giovani Lo Celso

PSG i díky dalšímu gólu Neymara porazilo Lille a dál vcelku suverénně kráčí za titulem. Tým Christopha Galtiera naopak zřejmě čeká ještě hodně náročná práce v boji o záchranu.

Střecha nad moderním Stade Pierre-Mauroy byla zatažená, ale to vůbec nevadilo zmíněné brazilské superstar, která poprvé vypálila na Mikea Maignana už v 9. minutě. Za dalších devět minut předvedl dobrou práci Anwar El Ghazi, nicméně Hamza Mendyl z ní nic nevytěžil, protože se mu do cesty připletl Alphonse Aréola.

Nedlouho před závěrem úvodního dějství byl Edinson Cavani v pozici, kdy mohl sám vystřelit. Místo toho volil nezištnou přihrávku na Neymara, který z ní nic nevytěžil. Celek z hlavního města Francie šel ale do vedení ještě před odchodem do šaten. Neprosadil se žádný z jihoamerických ofenzivních klenutů, ačkoliv oba měly v úvodní trefě zápasu prsty.

Brazilský reprezentant stál před velkým vápnem, když do něj poslal centr, který ten uruguayský skepnul zády pro Yuriho Berchicheho, který přízemní střelou propálil Maignana - 0:1. Nutno ovšem dodat, že Cavani stál podle opakovaného záběru v době Neymarovy přihrávky snad ve více než metrovém ofsajdu.

Nepopulární "šatňák" byl ale na světě a LOSC se s ním málem vyrovnalo gólem z přímého kopu. El Ghazi mířil výborně, ale Aréola se překonat nenechal. Jeho protějšek na druhé straně hřiště nejdříve zkazil radost Neymarovi. A poté si počíhal na Cavaniho hlavičku, které předcházel výborný centr od Ángela Di Maríi.

V 77. minutě si Kouadio Yves Dabila před vlastní šestnáctou ostře vyšlápnul na Cavaniho a mohl být rád, že nevyfasoval ani žlutou kartu. Balon si nějakých osmnáct metrů od brány postavil Neymar a přesnou ranou pravačkou (při spolupráci s levou tyčí) zajistil svému týmu pohodlnější dvoubrankový náskok - 0:2.

V pondělí šestadvacetiletý fotbalista se v této sezoně prosadil už poosmnácté, přičemž se dá očekávat, že vylepší své maximum z ročníku 2015-2016, které čítá čtyřiadvacet přesných zásahů. V samotném závěru ještě sledoval v akci Giovaniho Lo Celsa. Jednadvacetiletý Argentinec převzal balon, došel na hranici pokutového území, podíval se na Maignanovo nepříliš dobré postavení, a nasledně jej ukázkově přeloboval - 0:3. Zasloužená dvacátá výhra.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Metz 6:3

02.02.2018 20:45

Góly: 6. Morgan Sanson, 9. Florian Thauvin, 44. Florian Thauvin, 49. Valère Germain, 56. Florian Thauvin, 75. Konstantinos Mitroglou - 73. Florent Mollet, 84. Florent Mollet, 90. Ibrahima Niane

V Ligue 1 nevídaných devět branek viděli diváci na Stade Vélodrome. Domácí Marseille přestřílela Mety, zůstává na druhé příčce tabulky a čeká, jak dopadne vzájemné klání mezi třetím Lyonem a čtvrtým Monakem.

Tým Rudiho Garcíi začal výborně. V průběhu zápasu dokonce vedl už 5:0. A těžko soudit, jestli pak posledních pětadvacet minut vypustil, nebo se Mety pokusily ještě o obdivuhodný obrat. Se současnou formou a odhodláním by si možná nejeden vsadil na druhou variantu. V každém případě to byla výborná fotbalová podívaná.

V 6. minutě si u hranice šestnáctky vyměnili balon Valére Germain s Morganem Sansonem, jenž při snaze udělat kličku Kawashimovi podklouznul, ale nakonec se mu přeci jen podařilo dostat balon přízemní střelou do sítě - 1:0. Běžela devátá minuta, když Florian Thauvin vedl protiútok tak, že přihrál po své pravé ruce nabíhajícímu Sansonovi, který následně poslal balon zpět do vápna, kam zatím doběhl Thauvin a z první prostřelil japonského gólmana podruhé - 2:0.

Následně se musel Steve Mandanda vytáhnout proti hlavičce Georgese Mandjecka. Závěru úvodního dějství ovšem znovu patřil Marseille, resp. přímo jejímu pětadvacetiletému navrátivšímu se forvardovi. Dimitri Payet poslal dlouhý míč za obranu na Germaina, který využil drobného Kawashimova zaváhání při vybíhání a balon se pomalu kutálel za čáru. Moussa Niakhaté jej málem vykopnul, kdyby ovšem spolu s ním nedobíhal Thauvin, pro něhož to tak byla vskutku jednoduchá práce - 3:0.

Brzy po změně stran přišla řada na samotného Germaina. Thauvin centroval do vápna mezi obránce a brankáře, čehož jeho spoluhráč dokonale využil. A i když tedy rozhodně nešlo o žádnou pumelici, za brankovou čáru se kulatý předmět dokutálel - 4:0. V šestapadesáté minutě bylo pro bývalého hráče Newcastlu United dílo dokonáno.

Florian Thauvin si jednoduše ve vápně počíhal na Payetův centr a zblízka nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout - 5:0. Pak se zapotil Steve Mandanda. Nejprve ve dvaasedmdesáté minutě zlikvidoval pokus Florenta Molleta, nicméně za necelou minutu byl tím samým fotbalistou přeci jen pokořen. Taková rána z nějakých deseti metrů se opravdu nechytá snadno - 5:1.

Avšak hned po rozehrávce zase Hantzova družina prohrávala o pět branek. Payet na rozdíl od svých spoluhráčů nestál v ofsajdu, takže mohl převzít balon, přiběhnout před vyběhnuvšího Kawashimu, nezištně přihrát Kostasu Mitroglouovi, jemuž skutečně nedělalo problém zacílit do prázdné svatyně - 6:1.

Čtyři minutky poté si Thauvin při střídání vysloužil od náročných fanoušků OM ovace vestoje. Celově má na kontě už třináct branek, pouze o dvě méně, než za celou minulou sezonu dohromady. V posledních osmi duelech skóroval šestkrát a na další dvě branky přihrál. Pokud mu forma vydrží, bylo by obrovským překvapením, kdyby ho minula nominace do Ruska.

Ale pojďme ještě k těm zbývajícím trefám. Pod tu první se ve čtyřiaosmdesáté minutě podepsal znovu Florent Mollet, když patičkou přiťuknul Danijel Miličević a šestadvacetiletý francouzský záložník střelou po zemi zpoza velkého vápna překonal Mandandu, který toho přes obránce patrně mnoho užitečného neviděl - 6:2.

V poslední minutě řádné hrací doby byste v pokutovém území Marseille našli hned pět lidí v dresu Les Grenats. Jedním z nich byl Iván Balliu, který z pravé strany centroval na Ibrahimu Nianého, jenž stál v malém vápně a v záklonu se prosadil hlavou - 6:3. Uvidíme, nakolik tento výsledek ovlivní výkony obou celků v následujících zápasech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain24202275:1762
2.Olympique Marseille24156353:2751
3.AS Monaco24155456:2650
4.Olympique Lyon24146454:2848
5.FC Nantes24114924:2437
6.Montpellier HSC24810622:2034
7.OGC Nice241041029:3434
8.Girondins Bordeaux24951029:3232
9.EA Guingamp24951025:3232
10.Stade Rennes24941128:3331
11.SM Caen24931218:2830
12.AS Saint-Étienne24851124:3829
13.Dijon FCO23841133:4628
14.Racing Strasbourg24761128:4127
15.Toulouse FC24751222:3226
16.Angers SCO24510927:3425
17.Amiens SC24741320:2725
18.Lille OSC24741321:3725
19.ES Troyes23731322:3224
20.FC Metz24531623:4518
Zbývající zápasy
20.02. 18:30ES Troyes - Dijon FCO

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Ferguson6

Toľko gólov, aj keď napiču výsledok pre Metz, a ja som to kvôli komentátorovi vypol

Reagovat
smazaný uživatel

Co mas z toho, ja jsem predpokladal, ze bude po 35. minutach hotovo, takze jsem to ani nezapinal A ono bylo hotovo uz driv, ale padl ranec golu Aspon, ze ten Dortmund neskoncil 0-,0

Reagovat
TheTopFootbaler

Ten Thauvin je neskutečný. Snad neskočí v létě po lepším a pomůže Marseille v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál.. druhé místo je reálné

Reagovat
Yanek

Lo Celso hraje v PSG na pivotu? Jeho primární pozice při příchodu byla CAM, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho primární pozice skutečně na šestce není. Ale teď tam hrál. Motta je zraněn, Rabiot tam hrát nechce. Jiní nejsou. Než se dostane do herní kondice Diarra (dostane-li) nebo než se dá do kupy Motta, bude tam hrát on. Nutno říci, že je tam ale zápas od zápasu lepší. Dnes tam hrál do doby než přišel Lass a hrál fakt suprově

Reagovat
Yanek

Diky. Docela me prekvapuje, ze PSG tuhle pozici neresi. Motta uz dosluhuje, Lass podobne. Rabiot si rika, kde bude hrat. Ale holt od Emeryho v tomhle progresivni pristup cekat nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

A Verratti by šestku hrát nemohl?

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot tam nechce hrať? V plnej zostave by nebol v základe? Toto je naj. zostava podľa mňa:

Areola, D. Alves, Silva, Kimbembe, Kurzawa (Yuri), Rabiot, Veratti, Do María, Mbappe, Cavani, Neymar. Nie?

Reagovat
smazaný uživatel

bordeaux jede. jeste bude 5. misto meite super, jsem strasne rad za gol Laborda, protoze to vzdycky vepredu odpracuje. Malcolm nic moc a divim se, ze vubec hral po tom divu v minulem zapase.

Reagovat
Godwinson

Montpellier to je válec, vzhůru do LM.

Reagovat
Gedofrey

Nevíte někdo, zda má ASSE na Cabellu opci? Rád bych ho ještě viděl v našem dresu.

Reagovat
Israha

Nemá, po sezoně se vrací. Můj velký oblíbenec, jen při aktuálním stavu kádru moc není kam s ním. Na krajích je plno, a přes Payeta a Thauvina stejně šanci nemá, není lepší než oni. Na false nine je zas vhodnější N'Jie, lepší produktivita a přímočarost. Teoreticky by mohl zdvojit Sansonův post, ale na to mi zas přijde málo komplexní, přeci jen práci ve středu pole a výpomoc dozadu mu tolik nejdou. No a pak zbývá jen post "prvního náhradníka" za Ocampose, který je teda horší fotbalista, ale rozumím, proč si Rudi vybral právě jeho - Cabella je další technický hračička, kterých už v týmu je dost; Ocampos nabízí trochu odlišný herní profil. Já tam to místo pro něj nevidím . Leda by někdo odešel za lepším...

Reagovat
smazaný uživatel

opci nemáte ale podle mě jej prodáme takže možnost tam je.

Reagovat
Israha

On nefandí ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

hahahh vlastne ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Člověk když sleduje Lyon tak se vždy něco stane. Gól a Subasic se přerazil o tyčku tak střídal.

Reagovat
juninho8

Ja som až teraz zapol. Ako to vyzeralo od začiatku?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak můžeš vypnout no. Zlatá PL tam člověk má infarkt až v závěru u OL je vždy. Měli na začátku jednu solidní šanci ale celkově si myslím že nám pomohl hodně první gól. Co teď s toho...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak ale po Tottenhamu další výživné match. Si umím vybrat. :D

Reagovat
Pyroman

Lyooon

Reagovat
Seydou Doumbia

Dva x vyhrajete a už ti je do smíchu? Nejsmutnější na tom je ale to že pořád můžete pianko skončit na pátém místě vlastně. Mezi sestupem a pátým místem těch bodů tolik není.

Reagovat
Pyroman

Neboj, já bych se smál, i kdyby se v Amiens prohrálo. Takhle dojebat vyhraný zápas je prostě úplně lyonská klasika, to se neomrzí, rok co rok stejný scénář: dopředu skvělý tým, který jednu dobu drtí všechny, a pak to všechno zahodí tím, že nedá přesně tyhle zápasy, kde se možná rozhoduje o TOP 3. A s pátým místem bych to zase krotil, úspěch asi bude první polovina tabulky.

Reagovat
Seydou Doumbia

OM i OL maji takove zapasy kazdy rok no.

Reagovat
Israha

Letos ty zápasy té velké čtverky na špici tabulky jsou úžasné. Vyrovnané (s výjimou Garciova propadáku na Monaku), kvalitní, atraktivní, prostě super. A to přetahování se o LM a válčení o každý bod taky...škoda, že PSG má tu individuální kvalitu o tolik vyšší a skrz ni urve i to, co zbytku čas od času uteče.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebýt těch všiváků tak je to nejvyrovnanější boj o titul za posledních par let a hned mezi třemi týmy.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Israha

Anglický komentátor mě dneska nicméně rozsekal. "Jeremy Morel, in his 33, probably the best defender on the pitch."

Reagovat
Pyroman

Morel je boží, on někdy fakt vypadá, že to prostě sabotuje. Popravdě vůbec nechápu, proč on hraje a Diakhaby sedí.

Reagovat
Langi

ono to fakt asi vidíme jenom my, že je uplně k hovnu...

Reagovat
smazaný uživatel

to mě přesně rozsekalo, jsme si rikal wtf. Jako chapu kdyby nejak že zkušenej apod. Ale vzdyt tam byli takovy týpci jako Raggi ktery si to porad dava apod.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi fanoušek Arsenalu, kde by si v současné obraně pořád své odkopal.

Reagovat
Langi

jinak Subašič je letos parodie na gólmana...viděl jsem ho v několika zápasech a v každém z nich šel nějaký gól za ním

Reagovat
Seydou Doumbia

chtěl nám pomoct a marně

Reagovat
Frantszek

Po poločase jsem to vypnul s tím, že Lyon to dá. A ono ejhle. Každopádně Keita je fakt hrozné děcko. Hraje dobře, ale bude mít v hlavě asi tolik co Nasri.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro Lazio super prodej. Pořád to je hráč s obrovským potenciálem, ale to ne vždy stačí.

Reagovat
Frantszek

Mario by mohl vyprávět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele