24. kolo
02.02.2018 20:45 CET
6 : 3
(3:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Metz 6:3

V Ligue 1 nevídaných devět branek viděli diváci na Stade Vélodrome. Domácí Marseille přestřílela Mety, zůstává na druhé příčce tabulky a čeká, jak dopadne vzájemné klání mezi třetím Lyonem a čtvrtým Monakem.

Tým Rudiho Garcíi začal výborně. V průběhu zápasu dokonce vedl už 5:0. A těžko soudit, jestli pak posledních pětadvacet minut vypustil, nebo se Mety pokusily ještě o obdivuhodný obrat. Se současnou formou a odhodláním by si možná nejeden vsadil na druhou variantu. V každém případě to byla výborná fotbalová podívaná.

V 6. minutě si u hranice šestnáctky vyměnili balon Valére Germain s Morganem Sansonem, jenž při snaze udělat kličku Kawashimovi podklouznul, ale nakonec se mu přeci jen podařilo dostat balon přízemní střelou do sítě - 1:0. Běžela devátá minuta, když Florian Thauvin vedl protiútok tak, že přihrál po své pravé ruce nabíhajícímu Sansonovi, který následně poslal balon zpět do vápna, kam zatím doběhl Thauvin a z první prostřelil japonského gólmana podruhé - 2:0.

Následně se musel Steve Mandanda vytáhnout proti hlavičce Georgese Mandjecka. Závěru úvodního dějství ovšem znovu patřil Marseille, resp. přímo jejímu pětadvacetiletému navrátivšímu se forvardovi. Dimitri Payet poslal dlouhý míč za obranu na Germaina, který využil drobného Kawashimova zaváhání při vybíhání a balon se pomalu kutálel za čáru. Moussa Niakhaté jej málem vykopnul, kdyby ovšem spolu s ním nedobíhal Thauvin, pro něhož to tak byla vskutku jednoduchá práce - 3:0.

Brzy po změně stran přišla řada na samotného Germaina. Thauvin centroval do vápna mezi obránce a brankáře, čehož jeho spoluhráč dokonale využil. A i když tedy rozhodně nešlo o žádnou pumelici, za brankovou čáru se kulatý předmět dokutálel - 4:0. V šestapadesáté minutě bylo pro bývalého hráče Newcastlu United dílo dokonáno.

Florian Thauvin si jednoduše ve vápně počíhal na Payetův centr a zblízka nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout - 5:0. Pak se zapotil Steve Mandanda. Nejprve ve dvaasedmdesáté minutě zlikvidoval pokus Florenta Molleta, nicméně za necelou minutu byl tím samým fotbalistou přeci jen pokořen. Taková rána z nějakých deseti metrů se opravdu nechytá snadno - 5:1.

Avšak hned po rozehrávce zase Hantzova družina prohrávala o pět branek. Payet na rozdíl od svých spoluhráčů nestál v ofsajdu, takže mohl převzít balon, přiběhnout před vyběhnuvšího Kawashimu, nezištně přihrát Kostasu Mitroglouovi, jemuž skutečně nedělalo problém zacílit do prázdné svatyně - 6:1.

Čtyři minutky poté si Thauvin při střídání vysloužil od náročných fanoušků OM ovace vestoje. Celově má na kontě už třináct branek, pouze o dvě méně, než za celou minulou sezonu dohromady. V posledních osmi duelech skóroval šestkrát a na další dvě branky přihrál. Pokud mu forma vydrží, bylo by obrovským překvapením, kdyby ho minula nominace do Ruska.

Ale pojďme ještě k těm zbývajícím trefám. Pod tu první se ve čtyřiaosmdesáté minutě podepsal znovu Florent Mollet, když patičkou přiťuknul Danijel Miličević a šestadvacetiletý francouzský záložník střelou po zemi zpoza velkého vápna překonal Mandandu, který toho přes obránce patrně mnoho užitečného neviděl - 6:2.

V poslední minutě řádné hrací doby byste v pokutovém území Marseille našli hned pět lidí v dresu Les Grenats. Jedním z nich byl Iván Balliu, který z pravé strany centroval na Ibrahimu Nianého, jenž stál v malém vápně a v záklonu se prosadil hlavou - 6:3. Uvidíme, nakolik tento výsledek ovlivní výkony obou celků v následujících zápasech.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele