24. kolo
03.02.2018 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux 0:2

Léčba odvoláním trenéra Jocelyna Gourvenneca u Bordeaux evidentně slaví úspěch. Celkově vyhrál už svůj čtvrtý zápas v uplynulých pěti kolech, konkrétněji už třetí v řadě, což se mu naposledy podařilo na konci loňské sezóny, a nový trenér Gus Poyet se zdá být pro tým tou správnou volbou. Tentokráte se mu podařilo skolit trápící se Štrasburk.

Hosté vstupovali do tohoto utkání zdravě sebevědomí, v předchozích dvou případech totiž porazili jak letošní překvapení z Nantes, tak naposledy i slavný Lyon. Jestli ještě před několika týdny byli namočení do bojů o záchranu, nyní mají blíže k evropským pohárům. To domácí naopak padli už popáté z minulých šesti ligových kol.

Již po třech minutách hry se Les Girondins ujali vedení. A byla to poměrně kuriózní úvodní branka. De Préville využil ve středu pole zaváhání obránce Manganeho, jehož obral o míč, následně však vystřelil pouze do brankáře Kamary. Balón se pak snažil odkopnout záložník Grimm, trefil ale jen Sankhareho, od něhož meruna zapadla obloukem do sítě.

Alsaský celek nenacházel na tenhle inkasovaný gól absolutně žádnou odpověď. FCGdB působil vzadu velmi kompaktně, přitom v závěru půle mohl svůj náskok ještě navýšit. Malcom zahrával standardku z hloubky pole ostrým centrem do šestnáctky, který nakonec nikdo netečoval, a tak mezi třemi tyčemi musel zasahovat Kamara.

V 53. minutě Poyetovo mužstvo skórovalo podruhé. De Préville ze středu hřiště uvolnil na pravé straně Labordeho, jenž i z nelehkého úhlu z vápna namířil svůj pokus ke vzdálenější tyči. Štrasburk v ofenzívě i nadále tápal. Snad jen Lala mohl v 62. minutě střetnutí zdramatizovat, jenže z přímého kopu napálil pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele