24. kolo
03.02.2018 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:3

PSG i díky dalšímu gólu Neymara porazilo Lille a dál vcelku suverénně kráčí za titulem. Tým Christopha Galtiera naopak zřejmě čeká ještě hodně náročná práce v boji o záchranu.

Střecha nad moderním Stade Pierre-Mauroy byla zatažená, ale to vůbec nevadilo zmíněné brazilské superstar, která poprvé vypálila na Mikea Maignana už v 9. minutě. Za dalších devět minut předvedl dobrou práci Anwar El Ghazi, nicméně Hamza Mendyl z ní nic nevytěžil, protože se mu do cesty připletl Alphonse Aréola.

Nedlouho před závěrem úvodního dějství byl Edinson Cavani v pozici, kdy mohl sám vystřelit. Místo toho volil nezištnou přihrávku na Neymara, který z ní nic nevytěžil. Celek z hlavního města Francie šel ale do vedení ještě před odchodem do šaten. Neprosadil se žádný z jihoamerických ofenzivních klenutů, ačkoliv oba měly v úvodní trefě zápasu prsty.

Brazilský reprezentant stál před velkým vápnem, když do něj poslal centr, který ten uruguayský skepnul zády pro Yuriho Berchicheho, který přízemní střelou propálil Maignana - 0:1. Nutno ovšem dodat, že Cavani stál podle opakovaného záběru v době Neymarovy přihrávky snad ve více než metrovém ofsajdu.

Nepopulární "šatňák" byl ale na světě a LOSC se s ním málem vyrovnalo gólem z přímého kopu. El Ghazi mířil výborně, ale Aréola se překonat nenechal. Jeho protějšek na druhé straně hřiště nejdříve zkazil radost Neymarovi. A poté si počíhal na Cavaniho hlavičku, které předcházel výborný centr od Ángela Di Maríi.

V 77. minutě si Kouadio Yves Dabila před vlastní šestnáctou ostře vyšlápnul na Cavaniho a mohl být rád, že nevyfasoval ani žlutou kartu. Balon si nějakých osmnáct metrů od brány postavil Neymar a přesnou ranou pravačkou (při spolupráci s levou tyčí) zajistil svému týmu pohodlnější dvoubrankový náskok - 0:2.

V pondělí šestadvacetiletý fotbalista se v této sezoně prosadil už poosmnácté, přičemž se dá očekávat, že vylepší své maximum z ročníku 2015-2016, které čítá čtyřiadvacet přesných zásahů. V samotném závěru ještě sledoval v akci Giovaniho Lo Celsa. Jednadvacetiletý Argentinec převzal balon, došel na hranici pokutového území, podíval se na Maignanovo nepříliš dobré postavení, a nasledně jej ukázkově přeloboval - 0:3. Zasloužená dvacátá výhra.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele