23. kolo
11.02.2012 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AC Ajaccio 3:0

Fotbalisté Montpellieru bez větších problémů zvládli zápas s nevyzpytatelným Ajacciem a díky vítězství 3:0 se alespoň do neděle dostali na vedoucí příčku před PSG. Hosté v lize prohráli po pěti kolech. Branky přitom začaly padat až ve druhém poločase, postarali se o ně Belhanda, Cabella a Giroud.

První poločas byl hodně nudný. Ajaccio se celkem slušně bránilo, Montpellier byl směrem dopředu hodně tragický. Až na Utakovu nebezpečnější střelu pravačkou z 8. minuty vlastně nestojí nic za zmínku. Druhé dějství bylo o poznání zajímavější. A vše nastartovala penalta z 53. minuty.

To už předtím HSCM vstoupil do poločasu jako uragán. Dvě šance měl Utaka, jenže z vyložených pozic pouze minul. Nejprve nevyzrál na gólmana Ochou v bezprostřední blízkosti a poté jeho střela nezamířila do branky jen o centimetry. V 52. minutě domácím hodně napomohla odpískaná penalta.

Nebylo co řešit. André si zkrátka proti Bedimovi ve vápně pomohl faulem. I když pokutový kop chtěl zahrát nejlepší střelec Olivier Giroud, exekutorství mu vyfoukl jeho spoluhráč Belhanda. A udělal dobře, protože při zahrání nechyboval a načal účet. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat.

V 64. minutě Ajaccio špatně rozehrálo. Nakonec Giroud svou kolmicí našel volného Cabellu, který si sám před Ochoaou v pohodě poradil. A o tři minuty později bylo definitivně rozhodnuto. Branku si na své konto připsal také Giroud, jehož si vyhlédl centr přes celé hřiště od Bedima a poté už jen přesně zacílil.

Hosté se z téhle studené sprchy nevzpamatovali. Přesto ještě sympaticky podnikli ve zbývajících minutách nějaký ten útok dopředu. V 81. minutě se o kousek netrefil Eduardo, v samotném závěru spálil tutovku Mostefa Sbaa. Těsně předtím mimochodem vytasil Ochoa skvělý zákrok proti střele Estrady.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0(Giroud,Bedimo)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele