23. kolo
11.02.2012 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Auxerre si neporadilo s oslabeným Lorientem

Z útěku ze sestupových pozic se mohlo radovat Auxerre. To by se ale muselo koncentrovat až do samého konce utkání a nesmělo by inkasovat v poslední minutě. Od Lorientu, který dohrával takřka celý zápas o deseti...

Ani Auxerre ani Lorient tak neprolomily svou dlouhou řadu ligových zápasů bez vítězství. Zatímco Auxerre si naposledy do tabulky připsalo tři body v polovině prosince, Lorient je na tom ještě o něco hůř. Posledně naplno bodoval 27. listopadu. Dnešní zisk jednoho bodu v postupu tabulkou pomohl alespoň Auxerre, které se z předposlední pozice vyšplhalo na tu předpředposlední a na sedmnácté místo ztrácí dva body.

Domácí přitom začali utkání zcela podle svých představ a hned z jejich první nebezpečné akce se nakonec vyklubala gólová situace. Rohový kop Kamela Chafniho našel na bližší tyči postávajícího Willyho Bolyho a obránce Auxerre neváhal. Svou hlavou poslal balon za bezmocného Audarda - 1:0.

A gólman hostujícího celku dnes rozhodně neprožíval své nejpovedenější utkání. Po první brance z 18. minuty přišla červená situace o 180 sekund později. Ben Sahar se zcela osamocen blížil k Audardovi; ten vyběhl z vápna a při pokusu Sahara mu nasadit kličku zahrál rukou. Rozhodčí neváhal a ukázal mu červený kartonek.

Lorient obětoval Maximeho Barthelmeho, na hřiště přišel náhradní gólman Benjamin Lecomte. Hosté i přesto mohli ještě před koncem prvního poločasu stav skóre vyrovnat. Emeghara si už už nabíhal do uličky na povedenou přihrávku, nakonec ho ale k zemi srazila ne/kontrola vlastního tělem.

O dvě minuty později si první ostrý zásah připsal brankář Lecomte, tomu se podařilo zlikvidovat nebezpečnou ránu Kamela Chafniho. Ve druhém poločase byli lepší domácí borci a vypadalo to, že si s velikou lehkostí pohlídají své vedení, ne-li využijí výhodu jednoho muže v poli.

Lecomte si však poradil jak s dalším pokusem aktivního Chafniho, tak i se střelou Ben Sahara. Se svou hlavičkou na něj nevyzrál ani Delvin Ndinga, Prince Segbefia musel z tohoto minisouboje s náhradním gólman rovněž odejít jako poražený. Rána Dennise Oliecha, která snad i mířila do nepokrytých míst gólmana Lecomteho, pak zase skončila u Bruna Ecueleho Mangy, který balon zblokoval do zámezí.

A když Auxerre promeškalo stoprocentní příležitost na pojištění náskoku - Oliechovi přihrál před bránu Chafni, keňský útočník ale tváří v tvář Lecomtovi opět zklamal, když brankář Lorientu předvedl neskutečný zákrok - musel přijít trest. Stejně jako domácí v první půli, i hosté se prosadili po rohovém kopu. Ten zahrával Mathieu Coutadeur; na bližší tyči však tentokrát nestál Boly, nýbrž Emeghara, který ale do brány zavěsil stejně neomylně, jako jeho soupeř v dějství minulém - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele