23. kolo
11.02.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - SM Caen 1:2

Šokující výsledek se podařilo uhrát Caen, které na horké půdě v Lyonu zvítězilo 2:1 a vylepšilo tak svoji situaci v boji o záchranu, zatímco domácí zatloukli další hřebík do titulové rakve.

Výhru na Stade Gerland zařídili svými góly Romain Hamouma a Livio Nabab, favorit se zmohl pouze na snížení díky Lisandrově penaltě. Caen tak dokázalo zkompletovat stoprocentní bodový zisk ze vzájemných zápasů; v září na Stade de Michel d'Ornano totiž zvítězilo 1:0. Od té doby sice zvítězilo v lize pouze dvakrát, ale dnešní úspěch je posunul tři body nad sestupovou zónu. Les Gones oproti tomu prohráli před vlastními fanoušky teprve podruhé.

První šanci zápasu měl Clément Grénier; domácí záložník však nenaložil s Lópezovým přímým kopem ideálně a těsně přestřelil Thébauxovu bránu. A tak se ve 14. minutě mohlo radovat Caen: Hamouma vtrhl mezi Koného s Umtitim a překonal Llorise poprvé - 0:1.

Nešlo přitom o žádnou náhodu; hosté hráli dobře a Lloris musel ze svého arzenálu vytáhnout skvělý zákrok proti brejkové ráně Fraua. Na druhé straně jen těsně přestřelil z voleje po Gomisově přihrávce Lisandro, který tak odmítl na konci poločasu šanci na vyrovnání.

Druhou půli potom otevřela obrovská šamce Gomise, který bůhvíjak dokázal hlavičkou z malého vápna minout Thébauxovu odkrytou klec. Mladý útočník byl důležitou postavou zápasu; svoje útočné selhání totiž dokázal napravit v obraně, když vytlačil Hamoumův přímý kop z rohu Llorisovy brány.

Caen se však nakonec dočkalo i druhého gólu. V 74. minutě vyslal Benjamin Nivet chytrou přihrávku, která našla Livia Nababa a mladý forvard vynikajícím volejem z dobrých 30 metrů propálil reprezentační oporu v bráně Les Gones - 0:2.

Lyon dokázal ještě snížit v 86. minutě. Aurélien Montaroup stáhl v pokutovém území k zemi Alexandra Lacazetteho, a López se z nařízeného pokutového kopu nemýlil - 1:2. Gardeho tým tak zdramatizoval utkání, ale ve zbývajícím čase si už nedokázal vytvořit příležitost k vyrovnání a nakonec přenechal bojovnému soupeři všechny tři body.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Langi

snad bez větších problémů...ale jak nás znám tak góla dostaneme...3-1

Reagovat
smazaný uživatel

NO POLCAS 0:1 ,, BUDEM VELMI VELMI STASTNY AK BUDE REMIZA ALE POCHYBUJEM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele