Ligue 1 - souhrn 23. kola

06.02.2010, 20:56, aktualizováno 07.02.2010, 23:09
Komentáře a souhrny
Lyon jenom remizoval v Toulouse, Monaco dokonce prohrálo v St. Etienne. Bordeaux prohrálo v Rennes a dovolilo Montpellieru přiblížit se o tři body. PSG podlehlo o tři branky Lorientu, ještě větší ostudu si na své konto připsalo i Auxerre, které prohrálo 0:5 na hřišti posledního Grenoblu. Lens porazilo Le Mans a Marseille na závěr rozsekala Valenciennes...

Olympique Marseille - Valenciennes FC 5:1

07.02.2010 21:00

Góly: 33. Lucho González, 43. Brandão, 53. Benoît Cheyrou, 77. Mathieu Valbuena, 90. Mamadou Niang - 65. Carlos Sánchez

Marseille se díky pohodlné výhře 5:1 nad Valenciennes dostala na dostřel pozicím zajišťující Ligu mistrů. Na třetí Lyon nyní ztrácí jen jeden bod a ještě k tomu má zápas k dobru. VA se prosinec ani leden příliš nepovedl a ani úvodní únorový zápas nepřinesl nic dobrého. Byla to pro něj třetí porážka z posledních pěti utkání.

Rovnou půlhodinu domácím trvalo, než se ujali vedení. Ben Arfa hezky sklepl balón pro Lucha Gonzáleze, jenž z blízkosti nemohl poloodkrytou branku minout. Dvě minuty před pauzou přidal druhou trefu z podobné situace Brandao, který z otočky kolem obránce Abardonada levačkou zamířil přesně k pravé tyči.

Osm minut po pauze OM definitivně uklidnil Cheyrou, na jeho přízemní střelu ke vzdálenější tyči se hostující brankář Penneteau jen marně natahoval. Naději pro Valenciennes vykřesal v 66. minutě po rohovém kopu hlavou Sanchez, tu ale o jedenáct minut později zhasl dělovkou zpoza vápna domácí Valbuena.

Poslední úder zasadil v samotném závěru střídající Niang, který se poprvé v letošním ročníku Ligue 1 a trochu překvapivě neobjevil v základní sestavě, jemuž hezky nabil křižnou přihrávkou skrz vápno Ben Arfa.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 0:0

07.02.2010 17:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončilo měření sil mezi Toulouse a Lyonem. Pro hosty má bod cenu zlata, protože po většinu utkání byli horším týmem a jen se bránili útokům domácího výběru.

Toulouse mělo několik dobrých gólových příležitostí, ale žádnou z nich nedokázalo dovést úspěšně do konce. Domácí selhávali v koncovce nebo je vychytal gólman Lyonu Lloris.

První šance utkání přišla v sedmé minutě hry, hostující obraně utekl Braaten, mířil však do míst, kde stál brankář Lloris. Po dalších pěti minutách se uvolnil toulouský Gignac, jeho pokus však mířil těsně vedle tyče. Lyon se k první vážnější příležitosti dostal po půlhodině utkání, ale Delgadova střela nepatřila do kategorie těch nebezpečných. Těsně před poločasovým hvizdem hlavičkoval Gignac, jeho však pokus mířil nad branku.

V 66. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen lyonský Makoun a hosté tak dohrávali v deseti lidech. O několik chvil později mohli domácí tuto početní výhodu hned využít, ale ani Berson nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Poslední velkou šanci měl v závěru aktivní Gignac, ale ani tentokrát nevyzrál na brankáře Llorise, který měl vcelku velkou zásluhu na tom, že Lyon odjíždí domu s bodovým ziskem.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Monaco 3:0

07.02.2010 17:00

Góly: 14. Blaise Matuidi, 75. Gonzalo Bergessio, 90. Emmanuel Rivière

Skvělá série bez porážky je u konce. Monako padlo. A s překvapivým soupeřem. Jeho katem se stalo Saint-Etienne, které se musí ohánět v boji o udržení. Domácí se trefili hned třikrát, přesně zamířil Blaise Matuidi, Gonzalo Bergessio a v poslední minutě také Emmanuel Riviere.

Zeleno-bílí tak odčinili předchozí ligovou prohru s Auxerre, díky zisku tří bodů se dokonce dostali o jednu příčku vpřed. O skóre předskočili Nice. Monako zůstává těsně pod pohárovými příčkami, na které nyní ztrácí jeden bod. Daleko více ale bude hráče mrzet krásná série, kterou až dodnes drželi, tedy šest vítězství v řadě.

První šanci mělo ale v utkání Monako. Svůj skvělý přehled uplatnil záložník Nene, který vysunul nigerského útočníka Maazoua. Jeho střela ale neznamenala příliš potíží pro gólmana Janota. Nakonec se tak z úvodní branky radovali domácí. A byla to radost veliká, vždyť Saint-Etienne se před vlastními fanoušky trefilo vůbec poprvé po šesti utkáních. Z dobré práce Payeta těžil Blaise Matuidi, jenž z deseti metrů napálil balon do horního růžku - 1:0.

A Les Verts se málem dočkali velice brzy i druhé branky. Po hezkém lobu Bergessia se ve velice nadějné pozici objevil Bakary Sako. Jeho volej ale minul branku o pár centimetrů. O pár minutek později vedl protiútok domácího celku Guirane N'Daw, vyslal do úniku Sanoga. Ten si ale s nabídnutou příležitostí také nedokázal poradit a zamířil vedle.

V další akci se ukázal opět Sako. Ten využil špatné přihrávky soupeře, poslal míč na Payeta, jenž přerozdělil svým centrem na Sanoga. Jeho hlavička ale skončila v náruči Ruffiera. O pár momentů později se zase musel činit Janot, který si poradil se střelou Thomase Manganiho. Poté si vynikajícím zákrokem poradil Ruffier s dobře umístěnou ranou Bergessia.

Saint-Etienne se ale nakonec druhé branky dočkalo. Střídající Riviere hezky přihrál Bergessiovi, jenž v sobě objevil instinkt střelce a parádní ranou opět nedal soupeřovu brankáři šance - 2:0.

Snažili se i hosté. Po centru Neneho se k hezké hlavičce protlačil Yannick Sagbo, jeho pokus ale na brankové čáře zneškodnil obránce Yohan Benalouane. Stejný hráč spálil šanci i o pár okamžiků později, stejně jako domácí Riviere. Toho to ale nemuselo tolik mrzet, v poslední minutě utkání totiž dokázal zamířit přesně. A byl to krásný gól - běžel od svého pokutového území, přeběhl celé hřiště a nakonec vymetl šibenici. Tomu se říká umění. 3:0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 4:2

06.02.2010 21:00

Góly: 3. Sylvain Marveaux, 17. Jimmy Briand (pen.), 48. Ismaël Bangoura, 78. Asamoah Gyan - 64. Yoan Gouffran, 68. Wendel

Lídr nejvyšší francouzské soutěže prohrál v Rennes, čehož využili fotbalisté Montpellieru, kteří se přiblížili na rozdíl pouhých tří bodů.

Domácí na svého soupeře vletěli bez respektu a na začátku druhého poločasu už vedli 3:0. Bordeaux se dvěma brankami v rozmezí čtyř minut sice vrátilo do hry, ale deset minut před koncem střetnutí Gyan přidal čtvrtou branku Rennes a rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Bretani.

Diváci se na stadionu ani pořádně neusadili a už padl první gól. Ve třetí minutě se míč po ose Bangoura - Briand dostal až k Marveauxovi, který jej tvrdou střelou poslal do sítě. Ani druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Aktivní Marveaux se probíjel do pokutového území, byl ale faulován českým záložníkem Plašilem a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Briand a s přehledem poslal Rennes do dvoubrankového vedení.

Šokované Bordeaux muselo čelit s chutí hrajícím domácím, ve 22. minutě musel parádní zákrok předvést brankář hostů Carrasso, který zasahoval proti střele Bangoury. Hosté se do hry dostali až po půlhodině , slibné šance si postupně vytvořili Plašil a Gouffran, ale domácí brankář Douchez byl pozorný. Deset minut před poločasovým hvizdem si největší šanci Bordeaux vytvořil Gouffran, ale už podruhé v tomto utkání ztroskotal na dobře chytajícím gólmanovi Rennes. Do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení domácího celku.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, už po třech minutách se opět měnilo skóre. Bangoura se příliš nerozpakoval a z voleje poslal míč za Carrassova záda - 3:0.

Hosté ale zbraně rozhodně nesložili a dvěma brankami během pár minut se vrátili do hry. Po hodině se po přímém kopu Wendela trefil Gouffran. O čtyři minuty později se k rozehrání standardní situace znovu postavil Wendel, tentokrát však volil přímou střelu a rozvlnil síť za zády Doucheze - 3:2.

Bordeaux se snažilo vyrovnat a nechávalo otevřená vrátka v obraně. Toho dvanáct minut před koncem využil Gyan, který utekl obráncům a z deseti metrů překonal brankáře Carrassa. Čtvrtý gól poslal hosty do kolen a stav 4:2 tak vydržel až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine 1:1

06.02.2010 19:00

Góly: 52. Stéphane Dalmat - 32. Issiar Dia

Souboj dvou sousedů v tabulce vítěze nepoznal. Sochaux na svém stadionu pouze remizovalo s Nancy, když Dalmat ve druhé půli vyrovnal na konečných 1:1 po úvodní brance Diy. Václav Svěrkoš přišel až na závěrečnou pětiminutovku.

Domácí šli do zápasu povzbuzeni postupem do dalšího kola Coupe de France, když si jasně poradili s Le Mans. Jejich série bez porážky se tak dostala na poměrně vysoké číslo - pět. Ani to jim ale zatím nestačilo na lepší než třinácté místo, na kterém zůstávají i po dnešním utkání. Stejně tak Nancy - to má stále stejně bodů jako Montbelliard, díky skóre je ale tým na místě dvanáctém.

Nová posila Sochaux Ideye Brown se blýskla v průběhu týdne, když dvěma brankami skolila nepříliš odporující Le Mans. A i v úvodu utkání se kanonýr dral do zakončení. Z poměrně velikého úhlu ale nastřelil pouze boční síťku. Les Lionceaux byli lepším týmem, více drželi míč, ale hosté vypadali přesto více nebezpečně.

V 29. minutě přišla veliká šance Nancy, to ofenzivní záložník Julien Feret nastřelil svou ranou břevno domácí branky. Na úvodní branku ale fanoušci poté nemuseli příliš dlouho čekat, přišla již po třech dalších minutách. Issiar Dia si zpracoval míč v pokutovém území, zacílil a vymetl šibenici za bezmocným Richertem - 0:1.

Mezitím se smůla opět přilepila na paty jeho spoluhráči, Julienu Feretovi. Ten z přímého kopu již podruhé rozezvučel brankovou konstrukci. Nakonec si to středopolař mohl vyčítat o to víc, když sedm minut po startu druhé půle zamířil přesně Dalmat. Poté, co Ideye nasměroval míč na brankáře, se mu kolenem podařilo gólmana překvapit - 1:1.

Na poslední chvíli se ještě o zvrat pokoušel hostující Youssuf Hadji. Svůj nepříliš povedený večer ale přesným volejem nezakončil. Poslední šanci ještě spálil Ideye. Jeho rána se vznesla nad branku.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:1

06.02.2010 19:00

Góly: 15. Chaouki Ben Saada - 75. Túlio de Melo

Nice alespoň částečně odčinilo své poslední výsledky, když před vlastními diváky dokázalo urvat bod proti ve formě hrajícím Lille. Hosté dokonce po brance Chaoukiho Ben Saady museli dotahovat, po zranění se ale dokázal prosadit Túlio de Melo.

Pro OGC to tak znamená narušení čtyřzápasové série porážek, bod mu ale lepší pozici nevynesl. Stále je těsně nad sestupovým pásmem na šestnácté příčce. Naopak Lille jako by najednou došla forma. Z posledních pěti utkání vyhrálo pouze jednou, přičemž ostatní klání prohrálo. Ani tato ztráta ale neznamenala sesazení z třetího místa Ligue 1.

LOSC bylo jasně lepším týmem. Drželo daleko více míč a svému soupeři ho prakticky nepůjčovalo. Přesto se do žádných vážnějších šancí tým nemohl dostat. Byli to ale překvapivě domácí, kteří se ujali vedení. Z ojedinělého útoku se prosadil Chaouki Ben Saada. Dlouhý centr Remyho byl obranou Lille odvrácen, ovšem tak nešťastně, že Ben Saada dokázal tvrdou ranou obranný val překonat - 1:0.

Po vcelku povedeném výkonu v Monaku (2:3) se domácí dokázali na zápas nyní dobře soustředit, soupeřovy šance bez větších nesnází likvidovali. Brankář Lionel Letizi přesto musel ukázat dva parádní zákroky. Nejdříve si poradil s ranou Pierra-Alaina Fraua, o malou chvíli později následoval i nebezpečný pokus Hazarda.

Lille bylo daleko vzdáleno od výborných výkonů ze začátků ledna, nakonec se jim ale podařilo srovnat krok. V 74. minutě si na Obraniakův centr z přímého kopu naskočil zcela nehlídaný útočník Túlio de Melo a svou pátou trefou v sezoně rozjásal fanoušky Lille - 1:1. Svěřenci Rudiho Garcii se ještě snažili o vítězný gól, svého soupeře přitlačili, ale k ničemu to nakonec nevedlo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Lorient 0:3

06.02.2010 19:00

Góly: 24. Marama Vahirua (pen.), 26. Kévin Gameiro, 36. Morgan Amalfitano

Katastrofa. Paříž, kdysi tak opěvované město, je nyní leda tak terčem posměchu. A zaslouženě. Dostat během necelého poločasu tři branky. Na domácím stadionu. S Lorientem.

Neuvěřitelný propad Paris SG pokračuje. Tým prohrál poslední čtyři ligová utkání, začíná se blížit sestupovému pásmu. Na to má nyní náskok pouhých třinácti bodů. Naopak Lorient dokázal, že by se letos opravdu mohl s trochou štěstí prorvat do pohárové Evropy. Po vysoké výhře nyní ztrácí pouze čtyři body.

První půle začala radostněji pro domácí, kteří si dokázali v úvodních osmi minutách vytvořit dvě solidní příležitosti. U obou šancí byl Hoarau. Po pěti minutách Erdinc chytře vysunul Jalleta, ten nacentroval na Hoaraua - který ale brankáře Audarda pouze přinutil k efektnímu zákroku. O pár minut později se uzdravený kanonýr mohl za hlavu držet ještě více, rozhodčí mu totiž pro ofsajd branku neuznali.

Po těchto varováních se do šance dostal i Lorient. Po Gameirově rohovém kopu se k hlavičce dostal jeho spoluhráč a donutil tak Apoulu k vůbec prvnímu vážnějšímu zákroku. Paříž se nadále snažila, jejich hru ale narušila 23. minuta. Sigamary Diarra se z levé strany prodral do pokutového území soupeře, stoper Armand si s ním nevěděl rady a poslal ho k zemi. Sudí nařídil pokutový kop, Vahirua se nemýlil - 0:1.

A netrvalo to dlouho a další potupa byla na světě. Vlastně to netrvalo ani dvě minuty, když se za Apoulou rozvlnila síť podruhé. Opět u toho byl Vahirua. Tentokrát se po několika rychlých přihrávkách s Gameirem octil v nadějné pozici, přihrál Gameirovi zpět. Ten se ocitl tváří v tvář Apoulovi a ani tentokrát se nemýlil - 0:2.

O další dvě minutky později se vše mohlo množit geometrickou řadou. Osud ale nechtěl dvě branky pro jednoho hráče, nejspíš proto pak Gameiro zvolil příliš jednoduché zakončení a Apoula si s jeho pokusem pro tentokrát poradil. Nekončící útoky pokračovaly. A nakonec se hosté své třetí branky dočkali. Deset minut před koncem první půle se prosadil Amalfitano. Mladý záložník se zprava prodral do vápna, obešel Zoumanu Camaru a chytrým obloučkem potřetí překonal bezmocného gólmana PSG - 0:3.

Paris Saint-Germain mohl alespoň kapku nové naděje vlít Mevlut Erdinc. Pár vteřinek před koncem první části ale nevyzrál na vynikajícího Audarda. Ve druhé půli jako by to bylo znát. Domácí se snad ani příliš nepokoušeli svého soupeře nějak překvapit. Lorient dobře bránil a nepouštěl soupeře do nebezpečných kombinací.

V 60. minutě ale tyto obavy rozptýlily dvě dobré příležitosti. Nejdříve se náhradník Giuly skvěle zbavil svých obránců, aby si následně tváří v tvář Audardovy vylámal zuby na jeho výborném zákroku. O pár vteřin později se do míče zase opřel Erdinc, ale z pětadvaceti metrů nastřelil pouze brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

RC Lens - Le Mans FC 2:1

06.02.2010 19:00

Góly: 30. Kévin Monnet-Paquet, 49. Eduardo - 83. Modibo Maïga

Ani na jedenáctý pokus si fotbalisté o záchranu bojujícího Le Mans nepřipsali bodový úspěch. Lens se ujalo vedení 2:0 díky brankám Monnet-Paqueta a Eduarda, odpověď hostů zazněla až šest minut před koncem zásluhou Maigy, ovšem příliš pozdě. Zatímco domácí si stvrdili pohodlný střed tabulky, MUC 72 zůstává ve velkém ohrožení sestupu.

Pokud navíc v neděli uspěje St. Étienne v zápase s Monakem, může Le Mans ztrácet na sedmnáctou nesestupovou pozici sedm bodů. Možná, že vše by se odehrávalo jinak, kdyby Abdiho parádní ránu z voleje po centru Thomerta z 11. minuty nechytil výtečně brankář Runje.

Na druhé straně mohl domácí ve 23. minutě poslat do vedení po pasu Roudeta útočník Akalé, jenže z blízkosti jen minul branku. Nakonec se Lens dočkalo branky o sedm minut později. Bedimoův centr zleva sklepl pro Monnet-Paqueta hezky Eduardo Dos Santos a míč už se třepotal u levé tyče branky gólmana Ovonoa.

Tři minuty po přestávce založil Roudet rychlý protiútok, Eduardo napřáhl za vápnem a střela zapadla ke vzdálenější tyči - 2:0. Snížit se snažil v 51. minutě Baal, jenže proti byl brankář Runje. Málem se domácím nevyplatily nevyužité šance Eduarda, Monnet-Paqueta či Akaleho, protože v 84. minutě vstřelil kontaktní gól Le Mans střídající Maiga.

Jenže snížení zkrátka bylo vše, na co se hosté zmohli. A teď se musí modlit, aby v neděli konkurent ze St. Étienne neurval všechny body doma s Monakem.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Montpellier HSC 0:2

06.02.2010 19:00

Góly: 27. Souleymane Camara, 90. Victor Montaño

Čtvrtou ligovou výhru v řadě si připsali fotbalisté druhého Montpellieru, kteří tak poslali vedoucímu Bordeaux hodně velké varování. Další zaváhání by se totiž nemuselo obhájci titulu vyplatit. HSC v pohodě vyhrálo na půdě předposledního Boulogne 2:0 a přiblížilo se Les Girondins už na rozdíl tří bodů.

Montpellier může mít ještě radost z výsledku mezi Nice a Lille, kde třetí Dogy jen remizovaly 1:1. A na největší překvapení ligy nyní LOSC ztrácí již čtyři body. Svěřenci kouče Reneho Girarda pokračují v pohádkovém stíhání a vysněné Lize mistrů jsou čím dál blíže.

Po poslední zasloužené výhře nad Marseille měl Montpellier i utkání na půdě Boulogne, se kterým se loni potkával v Ligue 2, pod svojí kontrolou, nicméně to byli domácí, kdo si vytvořil první vážnější gólové příležitosti. V osmé minutě letěla střela Moussiloua z vápna jen těsně vedle levé tyče, Lachorův přímý kop pak našel Cuvilliera, jehož pokus byl zablokován na rohový kop.

Postupem času se však začal rozehrávat favorit. A ve 28. minutě zužitkoval na vzdálenější tyči centr Jeunechampa střelou z voleje za záda brankáře Bédenika útočník Camara. Tři minuty před přestávkou byl Camara v obdobné pozici, tentokráte ale z první přestřelil.

Druhou půli začal HSC lépe, než tu první. Dravého Montaňa, jemuž akci parádně připravil Aït Fana, zastavil až brankář Bédenik. Na druhé straně se dostal po hodině hry do velké příležitosti střídající Yatabaré, avšak jeho rána přeletěla břevno. Poté měl šanci znovu Montaňo, proti byl znovu Bédenik.

Do konce zápasu se toho až na pár faulů a střídání, které fotbal hodně zdržovaly, moc neudálo. V první minutě nastavení pečetil vítězství Montpellieru kolumbijský zabiják Montaňo, jenž přispěchal s dorážkou po vyražené střele střídajícího Belhandy.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - AJ Auxerre 5:0

06.02.2010 19:00

Góly: 8. Danijel Ljuboja, 10. Nassim Akrour, 36. Daisuke Matsui, 42. Nassim Akrour, 53. Daisuke Matsui

Poslední Grenoble, všemi odsouzený k jistému sestupu, šokoval doma ambiciózní Auxerre, které bojuje o Ligu mistrů. Pod Alpami viděli diváci pět branek, které překvapivě skončily v síti hostů. Teprve druhou výhru GF38 sezóny zařídili Matsui, Akrour a Ljuboja. Pro hosty to byla vůbec nejhorší porážka sezóny.

Jen jednou v sezóně obdrželo Auxerre více jak tři branky v utkání. O to překvapivější je, že takový náklep si jedno z nejlépe bránících mužstev Francie odvezlo z půdy jednoho z nejhůře ofenzivních mančaftů. Grenoble tak může živit naději na záchranu, na kontě má nyní deset bodů.

Už v osmé minutě vyslal nechytatelnou dělovku z třiceti metrů přesně pod břevno nejlepší střelec domácích Ljuboja a jen o dvě minuty později zužitkoval centr Matsuie zleva hlavou Akrour. Jedinou vážnější šanci AJA měl ve 23. minutě Jeleň, ale bek Calvé vykopl míč z brankové čáry.

Ve 35. minutě přidal Grenoble třetí trefu. Nezastavitelný Ljuboja se vřítil neohroženě do vápna a posadil balón na dorážku Matsuie. Perfektní první půli pečetil svou druhou brankou v zápase Akrour, jenž z vápna nůžkami poslal střelu pod břevno. Ani po přestávce se GF38 nesmiloval, ve 53. minutě skóroval na konečných 5:0 podruhé Matsui.

Alespoň vylepšit si pošramocenou reputaci a ostudu zkusili hosté ve zbytku zápasu, nedočkali se ovšem ani čestné branky, ač měli několik slibných příležitostí. Pro Grenoble to bylo mimochodem teprve třetí ligové čisté konto sezóny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux23153538:1848
2.Montpellier HSC23143632:2545
3.Lille OSC23125643:2341
4.Olympique Lyon23117538:2840
5.Olympique Marseille22116538:2539
6.AS Monaco23123830:2739
7.AJ Auxerre23116621:2039
8.Stade Rennes23107633:2137
9.FC Lorient23105836:2635
10.Toulouse FC2396825:1833
11.Valenciennes FC2395935:3532
12.AS Nancy-Lorraine23941028:3231
13.FC Sochaux2294921:2631
14.RC Lens2386922:2830
15.Paris Saint-Germain23851033:2729
16.AS Saint-Étienne23651216:2823
17.OGC Nice23651223:3823
18.Le Mans UC 7223441520:3816
19.US Boulogne23371315:3916
20.Grenoble Foot 3823241717:4210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

grenoble

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Grenoble

Reagovat
terry

To je PSG až tak tragický?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, je... PSG nehraje vůbec pospolu, nálada je tam možná ještě horší než v Grenoblu... nevím, čím to je, loni hrálo PSG opravdu krásně... jsem z toho celej půlrok nasr.nej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Mentpellier na titul

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla bomba

Reagovat
Pipo123

Remi Gaillard musí skákat radostou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

jj on je super

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mrkněte na tohle... http://www.youtube.com/watch?v=Y3LRf2DqwZA ... ... hodně dobře, Remi...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ho, mohl hrát za Montpellier...Jestli to je teda doopravdy

Reagovat
Arne

Wow, ve spojení s Thunderstruckem je to bomba.

Reagovat
Arne

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux Hádam to Rennes zvládnu...

Reagovat
Pipo123

Rennes je doma super a strašne sa mi páči ich práca, kedy sa vo francúzsku už dlhodobo držia na 5-7 mieste a v hodne doplnajú káder

Reagovat
smazaný uživatel

mě je Rennes také sympatické... nezkazilo za posledních pět let ani jednu sezónu, skoro pravidělně jsou v evropských pohárech... po včerejší výhře proti Bordeaux je to pro mě jasný černý kůň soutěže...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Rennes jako černý kůň soutěže snad od začátku sezony.. Mají vynikající kádr, srovnatelný se špičkou.. Navíc vynikajícího trenéra a vhodné typy fotbalistů..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak říkáš... Briand by mohl klidně vejš, ale on se v Rennes cítí spokojeně... vážně, moc sympatickej klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska zajímavé výsledky, ukazuje se, že Lille se poslední dobou ta mistrovská fazona vytratila, hlavně venku přestali vyhrávat. Grenoble stylově ukázal, že ještě zbraně nesložil, největší debakl Auxerre v dosavadní sezoně na půdě outsidera, to může naštvat. Lorient taktéž výborně, Koumboaré dělá vše proto, aby byl odejit. Moje oblíbené Lens opět jednou výhra, navíc proti konkurentovi v boji o záchranu, skvěle. A Rennes to má zatím taktéž rozehráno skvěle, vyjma rozjetého Montpellieru zatím konkurenti Lyonu ztratili, uvidíme zejtra, nakolik se nám zadaří v Toulouse..

Reagovat
herbage

Grenobleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani som si to nešimol...

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam.. zacina to bejt napinavy. hezky kopnutej free kick

Reagovat
smazaný uživatel

to byla kraaaaaaaaaasa!!!

Reagovat
božský John

V tom Rennes se zbláznili..chvíli Bordeaux zralý na ručník,pak dva relativně slepený góly a teď zas dá gól Rennes...

Reagovat
X-bano-X

OMG Bordeaux co to je toto.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zaslouzene vcelku, za posledni minuty bordeaux nic..

Reagovat
X-bano-X

Ja to nesledujem len som chcel ist dnes podat a pozeram celkom by som aj dal, ale nejako som si to nakoniec rozmyslel a teraz toto uff

Reagovat
smazaný uživatel

S. Marveaux to jednou dotáhne daleko, to si jsem skoro jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Hral skvelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je to za post ?

Reagovat
smazaný uživatel

Křídelník.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, obávam sa, že čierne kone LM (Bordeaux, Viola) nám odpadli... Minimálne už nie sú tak čierne...

Reagovat
smazaný uživatel

Stade Rennais

Reagovat
smazaný uživatel

pecka Grenoble, diky nim mi padnul kombik ja tady hrotim Němce a ještě jsem se snad rozhodoval, jestli tam pinknu tohle nebo Montpellier, přišlo mi to jako tutová 02 pro Auxerre, ale evidentně nejsou v Grenoblu ve srabu tak jak jsem myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé výsledky tento víkend

Reagovat
Langi

prohru Bordeaux sem tipoval...ale hlavně mě překvapily Grenoble a PSG

Reagovat
božský John

...nutno dodat,že obě překvapení jsou příjemná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

L1 nesleduju... může mi někdo vysvětlit to Auxerre??

Reagovat
smazaný uživatel

to nedokáže nikdo... ale co jsem měl možnost vidět v sestřihách, nedali si pozor na Ljuboju... a pak si otáčej zápas, když po deseti minutách prohráváš 0:2...

Reagovat
jv

Můžu se zeptat, kde si koukal na ty sestřihy?

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat
smazaný uživatel

francouzské televize, livestream... když koukáš na ten mulitplex, dávaj většinou všechny zápasy najednou a pak jdou sestřihy v přestávkách... musíš ale najít kanál +FOOT

Reagovat
Shevchenko

Grenoble

Reagovat
Godwinson

Monpellier ten titul udělají :)

jinak Grenoble, Lorient a Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

trochu mi Montpellier připomíná Hoffenheim... a snad mu to vydrží až do konce sezóny... a příště doma s Grenoblem, to by měly být jasné tři body... i když

Reagovat
Ferguson6

Daniel Ljuboja - Grenoble

Reagovat
Ferguson6

Ljuobja bol asi pri vsetkch goloch Grenoblu. A necsina s tych golov bola z kridelenej akcie a centrov

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

OGC aspoň bodíík konečněě a s Lille mě to těší ještě více :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě to bude boj..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska může Lyon děkovat bohu za ten jeden bodík.. Puel ukázal, že jako trenér je opravdu nemožnej hlavně při výběru sestavy.. Bastos se dostal do hry až během druhýho poločasu a stejně pak hrál napravo , tragik Delgado v základu, Kallstrom na levém křídle dnes taky tragický.. Situace doslova volala po Pjaničovi, ale Puel ho prostě nepovažuje za jednoho ze svých nejlepších hráčů.. Makoun ve středu hřiště slibně, ale Gonalons? Talent to jistě je, ale svojí laxností dělal neskutečný chyby.. Z Lyonu bych vypíchl hlavně Gomise a Lisandra.. Taky jsem chtěl pochválit Crise, ale ten si to hned svoji neskutečnou chybou odčinil...

Toulouse hrálo výborně ale scházel tomu gól.. Vypíchl bych Gignace, Luana a hlavně Moussu Sissoka!! Gignac potřebuje dát pár gólů, protože je to pořád jeden z nejlepších hráčů L1.. Luan dneska překvapil, nikdy se mi nelíbil, ale dneska se hodně dostával do šancí (i když hlavně chybami obrany, když dneska běžel z půlky hřiště sám na branku a Cris na něj házel patky).. A Moussa? Ten jestli nebude hrát příští sezonu za velkoklub, tak budeme muset s Toulouse do příští sezony hodně počítat..

Reagovat
Godwinson

Moussa

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje výborně už dlouho dobu, ale dneska přes sebe nikoho nepustil a v útoku mu nedělalo problém přejít přes 4-5 hráčů Lyonu.. Neskutečný, akorát chyběla koncová přihrávka, nebo střela no..

Reagovat
Godwinson

díky za info, já ho viděl asi dvakrát ale vždycky se mi líbil, půjde po sezóně do týmu mistra z Montpellier vyhrát Ligu Mistrů ...

Reagovat
smazaný uživatel

Godwinsone, nechceš na chvilku skončit se sázením na Bordeaux?

Reagovat
Godwinson

když já to Montpellieru fakt přeju :)

ale ne, řeknu ti pravdu, už asi tři týdny nemám na účtu žádný lováky, tenhle zápas už si Bordeaux zkazilo bez mého přičinění

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě je to horší, než jsem si myslel..

Reagovat
Godwinson

no jo, asi je to už teď o duševní moci, každý kolo se tak soustředim, že ten Montpellier neustále vyhrává :)) ale ne, jsem na to zvědavej, alespoň tu LM by rozhodně vykopat mohli ...

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě se hraje 15 zápasů. fakt nevěřím, že by se měli toho druhýho místa udržet.. Ale o poháry by asi mohli zabojovat..

Reagovat
Godwinson

to je pravda, hraje se toho přehršel, ale čím víc si myslíš, že budou padat dolu, tím víc si myslim já, že předběhnou Bordeaux, případně si pošlu další lováky na účet, kdyby se rozehráli :)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, moje dlouhodobý prognózy nemají tak špatnou statistiku.. Koukni třeba koho jsem tipoval na mistra v minulém roce už někdy od listopadu..

Reagovat
Godwinson

mé prognostické schopnosti jsou ale pořád někde jinde ,) nahoře jsem ti chtěl původně napsat, že Moussa bude brzo hráčem Chelsea, přesně nevim kdy, to mám zatim v mlze, ale dej na mě ...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bych Chelsea nepřál.. Hodil by se třeba Milánu, nebo Juve...

Reagovat
Godwinson

vidim tam modrou barvu, bude to Chelsea ...

Reagovat
smazaný uživatel

Z Anglie Liverpool..

Reagovat
Godwinson

Moussa se mi hodně líbí, já řikám, Chelsea :)

teď koukám na to St. Etienne? no toto :) pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se Moussa taky líbí, proto říkám do Chelsea ne!

ASSE má celkem dobrý kádr.. Ale taky docela čumim jak si poradili s letos dobrým Monakem.. Koukal si na záznam?

Reagovat
Godwinson

měl bys začít mít Chelsea rád :))

kádr mají dobrý, to je, mě tam zaujal Payet, už je to nějakej pátek :)) záznam jsem neviděl, stěží jsem tenhle víkend kouknul na Chelsea s Arsenalem, neni čas .. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukal na Toulouse.. ASSE zkouknu ze záznamu.. Payet je výbornej hráč, ale teda, že bych ho viděl zářit i někde v lepší lize než L1? To nevim..

Reagovat
Godwinson

já neřikám, že bych ho vidět zářil, jen jsem psal, že mě onehdá zaujal, což je pravda :) no, taky bych tu Francii chtěl více sledovat, škoda toho :) třeba někdy jindy, někde jinde :)

Reagovat
smazaný uživatel

..v jinym životě.. Jo to on občas někdo hodně zaujme.. Mě strašně minulou sezonu zaujal Apam, úplně jsem se do něj zbláznil.. Ale Nice sem poslední půlrok viděl jenom ze sestřihů..

Reagovat
Godwinson

snad to stihnu ještě v tomhle, ale kdo ví :))) to chápu .. Nice se letos divim snad víc jak St.Etienne, taky by měli hrát někde jinde bych řekl :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nice má takových 5 dobrých hráčů, ale v L1 to prostě nestačí..

Reagovat
Godwinson

tak, očividně ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zachránit by se měli.. Pokud ne, očekávám Apama v Bordeaux, Hellebuycka v PSG ( ) Remyho v Bordeaux, Ospinu v Lyonu..

Reagovat
Godwinson

pěkné, kde očekáváš Llorise? já ho United hrozně nepřeju :)) ono, celkově, dobrý bránkáři začinaj být v těch velkých klubech nouzí :))

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho v United viděl strašně rád..

Reagovat
Godwinson

tos mě zklamal ..

na Novinkách ti Pavlína něco radí :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Však Pavlínka na to má stejný názor jako já.. Akorát já jsem ještě trošičku liberálnější no..

Reagovat
Godwinson

ne, tak sorry, jen jsem nastartoval seznam v době, kdy jsem ti sem psal, tak to nešlo se nezmínit :)) Pavlínka je rozumná, ta ví jak se věci mají ,)))

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chodit bych s ní nechtěl.. Nelíbí se mi a bere to všechno moc vážně..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chodit bych s ní nechtěl.. Nelíbí se mi a bere to všechno moc vážně..

Reagovat
Godwinson

to se tak u ženskejch celkem často děje, no :)) ne, že bych tímto souhlasil s tím tvým vláknem minule, od toho se distancuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že jsem měl jiný povinnosti a neviděl to, naše klasická bramboračka.

Reagovat
božský John

No, překvapivý kolo, tim pádem bysme mohli překvapit i my a vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně tipuju remízu.. VA je v týhle sezoně hodně dobrý..

Reagovat
božský John

My na ně neumíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Máte s nima nějakou špatnou bilanci? Tak v tom případě vám nevěřím ještě víc..

Reagovat
domingo

Nevadí, den blbec. Furt je to jenom o bod za Lyonem, dokonce dva body před Rennes...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale Lyon je tragickej ...

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně takhle snadný body AJA jen těžko nažene, maximálně tak proti Boulogne...

Reagovat
domingo

Výhoda AJA je v tom, že hraje furt stejně, taková drobnost jako síla soupeře je nerozhodí můžou porazit Bordeaux, vyhrát v Rennes, prohrát doma se Sochaux a dostat v Grenoble...klidně ty body naženou proti nějakýmu elitnímu týmu...

Reagovat
Langi

škoda Lyonu...mohli se krásně dotáhnout téměř na dostřel Montpellier a Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro Bordeaux mistra v sezoně 2009/10

Reagovat
Godwinson

doprdel ... byls rychlejší ...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele