23. kolo
06.02.2010 19:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Paris Saint-Germain je v krizi. Lorientu podlehlo 0:3

Katastrofa. Paříž, kdysi tak opěvované město, je nyní leda tak terčem posměchu. A zaslouženě. Dostat během necelého poločasu tři branky. Na domácím stadionu. S Lorientem.

Neuvěřitelný propad Paris SG pokračuje. Tým prohrál poslední čtyři ligová utkání, začíná se blížit sestupovému pásmu. Na to má nyní náskok pouhých třinácti bodů. Naopak Lorient dokázal, že by se letos opravdu mohl s trochou štěstí prorvat do pohárové Evropy. Po vysoké výhře nyní ztrácí pouze čtyři body.

První půle začala radostněji pro domácí, kteří si dokázali v úvodních osmi minutách vytvořit dvě solidní příležitosti. U obou šancí byl Hoarau. Po pěti minutách Erdinc chytře vysunul Jalleta, ten nacentroval na Hoaraua - který ale brankáře Audarda pouze přinutil k efektnímu zákroku. O pár minut později se uzdravený kanonýr mohl za hlavu držet ještě více, rozhodčí mu totiž pro ofsajd branku neuznali.

Po těchto varováních se do šance dostal i Lorient. Po Gameirově rohovém kopu se k hlavičce dostal jeho spoluhráč a donutil tak Apoulu k vůbec prvnímu vážnějšímu zákroku. Paříž se nadále snažila, jejich hru ale narušila 23. minuta. Sigamary Diarra se z levé strany prodral do pokutového území soupeře, stoper Armand si s ním nevěděl rady a poslal ho k zemi. Sudí nařídil pokutový kop, Vahirua se nemýlil - 0:1.

A netrvalo to dlouho a další potupa byla na světě. Vlastně to netrvalo ani dvě minuty, když se za Apoulou rozvlnila síť podruhé. Opět u toho byl Vahirua. Tentokrát se po několika rychlých přihrávkách s Gameirem octil v nadějné pozici, přihrál Gameirovi zpět. Ten se ocitl tváří v tvář Apoulovi a ani tentokrát se nemýlil - 0:2.

O další dvě minutky později se vše mohlo množit geometrickou řadou. Osud ale nechtěl dvě branky pro jednoho hráče, nejspíš proto pak Gameiro zvolil příliš jednoduché zakončení a Apoula si s jeho pokusem pro tentokrát poradil. Nekončící útoky pokračovaly. A nakonec se hosté své třetí branky dočkali. Deset minut před koncem první půle se prosadil Amalfitano. Mladý záložník se zprava prodral do vápna, obešel Zoumanu Camaru a chytrým obloučkem potřetí překonal bezmocného gólmana PSG - 0:3.

Paris Saint-Germain mohl alespoň kapku nové naděje vlít Mevlut Erdinc. Pár vteřinek před koncem první části ale nevyzrál na vynikajícího Audarda. Ve druhé půli jako by to bylo znát. Domácí se snad ani příliš nepokoušeli svého soupeře nějak překvapit. Lorient dobře bránil a nepouštěl soupeře do nebezpečných kombinací.

V 60. minutě ale tyto obavy rozptýlily dvě dobré příležitosti. Nejdříve se náhradník Giuly skvěle zbavil svých obránců, aby si následně tváří v tvář Audardovy vylámal zuby na jeho výborném zákroku. O pár vteřin později se do míče zase opřel Erdinc, ale z pětadvaceti metrů nastřelil pouze brankovou konstrukci.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele