22. kolo
18.02.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brestu (© AFP)

Oslabený Brest se i přes absenci gólmanské stálice vyšvihl na druhou příčku

Brest porazil ve 22. kole Ligue 1 Marseille 1:0. Štika aktuálního ročníku francouzské nejvyšší soutěže se musela vypořádat s absencí suspendované brankářské jedničky Marca Bizota, červenou kartu navíc viděla i tentokrát, když byl v 60. minutě vyloučen Steve Mounié. Tento fakt sice přerušil předchozí tlak Pirátů, přesto se krátce před koncem základní hrací doby dočkali zásluhou Pierra Lees-Meloua rozhodující trefy. Domácí tak využili porážky Nice a posunuli se rovnou na druhou příčku tabulky.

Hráči Marseille si procházeli velmi těžkými časy, jelikož už šestkrát v řadě nedokázali zvítězit, což vedlo k propadu až na devátou příčku. Naopak Brest předváděl v nejvyšší francouzské soutěži stále fantastické výkony, přičemž protáhl svou neporazitelnost už na 10 klání v řadě. S výkonem v minulém kole ale nemohl být příliš spokojený, neboť jen remizoval na hřišti posledního Clermontu.

Olympionici měli v úvodu sice víc míč na kopačkách, jenže překvapení sezony z Brestu bylo nebezpečné po protiútocích. Vedení domácím mohl zajistit Mathias Pereira Lage, nicméně ten poslal střelu těsně vedle tyče. O chvíli později chybovala obrana Marseille v rozehrávce, čehož nedokázal využít Lees-Melou, jehož dalekonosný pokus nemířil mezi tři tyče. Piráti měli během první půle několik dalších příležitostí, žádnou z nich však nevyužili.

I po změně stran se o první vstřelenou branku více snažili domácí. Velmi blízko k ní byl Mounié, jehož hlavička prosvištěla vedle. Jen o minutu později se zaskvěl zákrokem Rubén Blanco, jenž fantasticky zlikvidoval ránu osamoceného Kamoryho Doumbii. Zanedlouho ale přišla pro Brest komplikace v podobě červené karty pro Mouniého. Blízko ke skórování byl Pereira Lage, domácí záložník ovšem branku přestřelil. Domácí se nakonec přece jen mohli radovat, poněvadž v samotném závěru zbrklou chybu v rozehrávce potrestal parádním únikem, a ještě lepším zakončením Lees-Melou.

Brest tak potvrdil ligovou formu i proti Marseille a doma získal tři body. V příštím kole se 24. února střetne se Štrasburkem, Les Olympiens změří o den později síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele