22. kolo
18.02.2024 17:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Wesley Saïd a Facundo Medina (© AFP)

Takticky svázanou bitvu Lens proti Reims nasměroval k remíze bujarý konec první půle

Fotbalisté Reims remizovali ve 22. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Lens 1:1. Výsledek opatrného duelu určil závěr prvního poločasu, v němž nejprve poslal červenobílé do vedení čerstvý mistr Afriky Oumar Diakité, na jehož trefu rychle odpověděl přesně hlavičkující Wesley Saïd. Útočník loňského vicemistra se dočkal první trefy od poloviny prosince, kdy svému týmu zařídil výhru právě nad klubem z Remeše.

Hráči Reims v minulém kole prohloubili své trápení, když prohráli v Lorientu 0:2. Pro Les Rouge et Blanc to byl už čtvrtý soutěžní duel v řadě bez vítězství. Ani tentokrát je nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavilo Lens, které dokázali porazit naposledy v roce 2019. Hosté navíc vstupovali do střetnutí s dobrou formou a především pevnou obranou, jež ze čtyř předchozích zápasů inkasovala jen jednou.

Opatrnou úvodní půlhodinu ozvláštnila pouze situace z 11. minuty. Při snaze ubránit unikajícího Saïda překonal vlastního gólmana domácí stoper Yunis Abdelhamid. Pomezní rozhodčí však odhalil ofsajdové postavení útočníka Lens. Převaha Reims v držení míče vedla k výrazné šanci až ve 41. minutě, kdy se také měnilo skóre. Junja Ito našel v malém vápně nestráženého Diakitého, jenž pohodlně doklepl přízemní centr do sítě. Inkasovaná branka hosty nakopla a také oni v nastaveném čase úvodní půle ze své první střely mezi tři tyče skórovali. Nechytatelnou hlavičkou se o to postaral Saïd.

Po změně stran se dění na trávníku vrátilo do zajetých kolejí. Bezradně působící útoky obou týmu brzdila řada nepřesností, a diváci si tak na další nebezpečná zakončení museli počkat až do závěrečné půlhodiny. Nejprve využil zaváhání defenzivy Lens k samostatnému úniku Diakité, který však v obrovské příležitosti vůbec netrefil bránu. Těsně vedle mířil krátce nato na druhé straně i Angelo Fulgini. Jelikož v 76. minutě prolétl kousek nad břevnem rovněž nadějný pokus Morgana Guilavoguiho, odvezl si Racing Club z Remeše jen bod.

Reims tak sérii bez vítězství neprolomilo. Oba celky se v lize vrátí zpět do akce 25. února. Les Rouge et Blanc změří síly s Le Havrem, Racing Club se utká s Monakem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele