22. kolo
17.02.2024 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jonathan David opět řádil (© AFP)

Le Havre odskákal novoroční střelecké prozření kanonýra Davida

Fotbalisté Lille si v rámci 22. kola francouzské Ligue 1 poradili na vlastním hřišti s Le Havrem jednoduše 3:0. Hlavním strůjcem úspěchu byl Jonathan David, jenž ve 49. minutě dokonal dorážkou vlastní penalty hattrick. Kanadský ostrostřelec tak od začátku ledna zaznamenal už devět soutěžních branek, což je vyšší počet než za celou druhou polovinu roku 2023. Dogy se díky němu posunuly na průběžnou třetí příčku neúplné tabulky.

Hráči Lille utrpěli v minulém týdnu dvě těžké rány, když nejprve vypadli z francouzského poháru po nepovedeném zápase s Lyonem, na což navázali ligovou porážkou proti PSG. V lize však Dogy stále bojovaly o top čtyřku a tedy kvalifikaci do Ligy mistrů. Náladu si mohly zlepšit doma proti Le Havru, který nevyhrál čtyři soutěžní duely v řadě, přičemž na hřištích soupeřů získal tři body od startu ročníku pouze jednou.

Začátek utkání však mohl být pro domácí hrozivý. Už ve druhé minutě se po zaváhání v rozehrávce hnal na branku Samuel Grandsir, ovšem gólmana nepropálil. Otevření skóre se tak diváci dočkali ve 14. minutě, kdy po přímém kopu hlavičkoval Leny Yoro, proti jeho pokusu sice dobře zasáhl Arthur Desmas, na dorážku Davida už byl ale krátký. Krátce nato se po další standardní situaci pokusil zakončit efektními nůžkami Benjamin André, mířil však těsně vedle levé tyče. Tempo utkání brzy opadlo, a Lille tak jasné statistické převahy využilo až krátce před poločasovým hvizdem, kdy kolem penaltového puntíku z první zakončoval dvougólový David.

Kanadský útočník dostal téměř ihned po změně stran možnost zkompletovat hattrick, když si postavil míč na exekuci pokutového kopu. Ten sice napoprvé neproměnil, následně však míč sám do branky dorazil. Ani třetí gól ale Kanaďanovi evidentně nestačil, a tak si v 60. minutě naběhl na vysoký centr, jeho hlavičku ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval Desmas, následnou dorážku pak nasměroval David těsně vedle odkryté branky, a další gól tak utkání nepřineslo.

Lille tedy jednoduše dotáhlo domácí duel do vítězného konce. Oba celky sehrají další ligový zápas 25. února. Dogy změří síly s Toulouse, Le Havre se utká s Reims.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele