22. kolo
18.02.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Lišácky zahraný přímý kop Toulouse přispěl k další domácí porážce Monaka

Toulouse využilo ve 22. kole Ligue 1 nevýrazné formy Monaka a favorita porazilo 2:1. Hosty poslal do vedení pohotový Vincent Sierro, který rychlou rozehrávkou přímého kopu dokonale zaskočil gólmana Philippa Köhna. Knížecí celek se sice krátce po změně stran dokázal vyburcovat k vyrovnávací trefě, jenže vítězství nakonec překlopil na stranu Les Violets Logan Costa. Červenobílí tak před vlastním publikem padli již potřetí z předchozích čtyř duelů.

Po posledním triumfu poskočilo Monako na třetí místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů. Pro udržení této pozice musel knížecí klub zlepšit domácí formu, o což se chtěl pokusit proti Toulouse. To se nacházelo těsně nad sestupovým pásmem a sebevědomí mu v týdnu nedodala ani porážka v Evropské lize s Benfikou.

Červenobílí poprvé zahrozili už na konci druhé minuty, kdy se po pravém křídle hnal sám na gólmana Folarin Balogun. Bývalý útočník Arsenalu zakončil akci ranou směřující k zadní tyči, Guillaume Restes však předvedl jistý zákrok. Domácí sice po většinu času drželi míč na svých kopačkách, další velkou šanci si ovšem v úvodním dějství nevytvořili.

Naopak Toulouse v závěru poločasu dvakrát výrazně zahrozilo. Samostatný únik Franka Magriho ještě dokázal zažehnat Köhn, ve 41. minutě ale švýcarského gólmana zaskočil jeho krajan Sierro. Kapitán hostů rychle rozehrál přímý kop a nepříliš razantní střelou k pravé tyči překonal nepřipraveného brankáře.

Monačané vlétli do druhé půle s velkým elánem a už ve 48. minutě se radovali z vyrovnání. Maghnes Akliouche se po několika šťastných odrazech od obránců soupeře zmocnil míče a bez váhání ho uklidil do dolního rohu. Les Violets další horké chvíle před svou bránou ustáli a před hodinou hry byli sami blízko druhého zásahu. Christian Mawissa Elebi však zpoza šestnáctky jen orazítkoval levou tyč. Více štěstí měl v 70. minutě Costa, k němuž propadl Sierrův nepříliš povedený rohový kop a reprezentant Kapverd propálil vše, co mu stálo v cestě.

Toulouse tak odčinilo čtvrteční porážku s Benfikou a nad Monakem zvítězilo. V příštím kole přivítá 25. února doma Lille, knížecí klub ve stejný den zamíří na hřiště Lens.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele