Ligue 1 - preview 22. kola: Vzchopí se konečně Marseille?

16.02., 08:34, aktualizováno 18.02., 09:08
Previews
Oslavující Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Lorient v posledních třech zápasech výrazně zabral a pokusí se potvrdit dobrou formu ve Štrasburku. Od tří hodin odpoledne jsou na programu tradičně tři zápasy, hrát budou doma Montpellier, Rennes a Monaco. Remeš v utkání s Lens uvítá zpět mistra Afriky, vrací se jí Oumar Diakité. Marseille se večer představí v Brestu.

Racing Strasbourg - FC Lorient

neděle 13:00

Lorient evidentně zapomněl na hlubokou krizi, která ho provázela především od konce října do půlky ledna, a postupně se začíná drát pořadím vzhůru. Ač se po jednadvaceti odehraných kolech z pásma sestupu ještě nevymanil, lépe řečeno je na barážové příčce, před utkáním ve Štrasburku nemá důvod si nevěřit. Poslední dvě výhry mu jistě vrátily potřebné sebevědomí.

Už na konci ledna byli Les Merlus blízko tříbodovému výsledku, jenže tehdy se po divokém závěru nakonec urodila plichta. Poté však v Métách a doma s Remeší naplno uspěli. A rádi by na svůj výkon navázali také proti alsaskému výběru, který naopak minulé dva duely Ligue 1 nezvládl podle představ. Nejprve svěřenci trenéra Patricka Vieiry před vlastními fanoušky nestačili na PSG, pak padli v Lens. Mezitím každopádně aspoň potvrdili postup do čtvrtfinále Coupe de France.

Po celé Francii se v posledních pár dnech řešila otázka kolem pařížského útočníka Kyliana Mbappého. Ten už totiž měl informovat vedení PSG, že dále v klubu nebude pokračovat a od léta se stane volným hráčem. A z této zprávy například byl smutný Régis Le Bris, kouč Lorientu. "Je mi to líto, stejně jako mnoha jiným,” uvedl v rozhovoru pro francouzský deník Ouest-France. "Tenhle hráč vždy měnil úroveň téhle ligy, pokaždé bylo super ho sledovat a zároveň se mu postavit. Ale věřím, že se nakonec najde někdo další.”

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Senaya, L. Perrin, A. Sylla, Guilbert - Mwanga, Doukouré - Bakwa, H. Diarra, Deminguet - Emegha

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Talbi, I. Touré - G. Kalulu, L. Abergel, T. Bakayoko, Yongwa - Kari, M. Bamba, Ponceau

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.73 - 5.33

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Metz

neděle 15:00

Oba celky v tomto kalendářním roce ještě nevyhrály, a tak není divu, že se pohybují ve spodku tabulky. Méty navzdory remíze s Marseille klesly na předposlední příčku, kdežto MHSC má na kontě o pouhé dva bodíky více.

Na úvod sezony se v tom nejlepším možném světle prezentovaly dvě ofenzivní posily. Mousa Al-Tamari a Akor Adams se tvářili býti útočným duem, jaké bude budit respekt u všech obránců soupeře. Nigerijský hráč zatím skóroval sedmkrát, kdežto jeho jordánský kolega po slibném začátku porci tří branek a jedné asistence nerozšířil.

Pravda, poslední týdny strávil v Kataru na asijském šampionátu, odkud si přivezl senzační stříbro, když se ve finále zaskvěl hattrickem domácí Akram Afif (připomeňme, že skóroval výhradně z penalt). Adams naopak žádnou medaili z afrického turnaje na kontě nemá, protože se Josému Peseirovi nevešel do finální nominace. Teď by měli být oba plně k dispozici, ačkoli je možné, že starší z obou borců začne po svém návratu z Blízkého východu jenom na lavičce.

V dresu Les Grenats nenastoupí zranění Ablie Jallow a Kevin N’Doram. Důvěru naopak dál mají Didier Lamkel Zé a "největší gruzínský talent od dob Kachy Kaladzeho", totiž Georges Mikautadze. Zatímco prvně jmenovaný má na kontě zatím jediný přesný zásah, ten druhý si osvojil roli jednoho z klíčových borců, když v sedmi utkáních skóroval dvakrát a dvě branky připravil.

Ve střetnutí proti Marseille se střelecky prosadil Matthieu Udol, přičemž nutno podotknout, že Méty hrály hodinu v početní převaze. Venkovní prostředí jim zatím svědčí více, než když nastoupí na Stade Municipal Saint-Symphorien, neboť žádný jiný celek nemá horší domácí statistiku. V Montpellieru už dokázaly v minulosti nejednou vyhrát, o což se pokusí i tentokrát, přestože do utkání rozhodně nevstupují v roli favorita.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Kouyaté, Sagnan, I. Sylla - Chotard, Savanier - Mousa Tamari, Adams, Nordin

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - Van Den Kerkhof, Atta, L. Camara, Jean-Jacques - Mikautadze, Lamkel Zé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.68 - 5.54

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Clermont Foot

neděle 15:00

Na domácí scéně se bretaňskému klubu v posledních týdnech daří, tudíž se rázem ocitnul ve hře o evropské poháry. Zato Les Lanciers nepomohl ani jeden získaný bod v duelu s ve formě hrajícím Brestem k tomu, aby jim po jednadvaceti kolech nepatřila poslední příčka v tabulce.

Kdo ví, jestli by Pascal Gastien nadále koučoval, kdyby na trefu Pierra Lees Meloua neodpověděl Grejohn Kyei. Pro osmadvacetiletého forvarda šlo teprve o druhý zásah v sezoně. Ve středofrancouzkém městě se stejně hlasitě spekuluje o tom, že šedesátiletý trenér, jenž má v kádru dále svého syna Johana, po sezoně tak jako tak skončí, ač na lavičce sedí od roku 2017.

V obraně to oproti jiným celkům až takový průšvih není. Jenže ta ofenzíva, patnáct vstřelených gólů v jednadvaceti duelech zkrátka není nic k chlubení. O téměř polovinu z nich se postaral Shamar Nicholson, jenž bude pro soupeřovu defenzivu hlavní hrozbou i při nedělním mači v Roazhon Parku. Tam ještě Clermont během svého pobytu mezi elitou nebodoval.

Les Rouges et Noirs v týdnu zamířili v rámci předkola play-off Evropské ligy do Milána. Očekávání před střetnutím s tamním AC byla obrovská. Z Francie odletělo tým podpořit deset tisíc fanoušků a fanynek. Jenže po brance Rafaela Leãa a dvou trefách Rubena Loftus-Cheeka byly naděje na postup rázně zmrazeny.

"Z téhle porážky se musíme rychle oklepat. Musíme ji hodit za hlavu a soustředit se na odvetný zápas," prohlásil kouč Julien Stéphan, jemuž bude pro nejbližší utkání v Ligue 1 scházet Enzo Le Fée. Ten si poradil podkolenní šlachu a zpět by měl být až během března. Pro zranění nebude k dispozici ani talentovaný Švýcar Fabian Rieder, zdravotní potíže sužují Aboubakara Nagidu, přičemž vykartovaní jsou útočníci Arnaud Kalimuendo a Bertug Yildirim.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Seidu, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Matusiwa, D. Doué - Gouiri, Terrier

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Matsima, Caufriez, Neto Borges - J. Gastien, Gonalons - Boutobba, Cham, Allevinah - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.25 - 6.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC

neděle 15:00

Svěřenci Adiho Hüttera výhrou nad Nice alespoň částečně odčinili vypadnutí z Coupe de France, kde v osmifinále nestačili na třetiligový FC Rouen. V Toulouse se v uplynulých hodinách hovořilo především o duelu s Benficou v rámci Evropské ligy, který skončil porážkou 1:2.

"Jsme na tým hrdí. Dělali jsme všechno pro to, abychom tady uhráli dobrý výsledek. Hrát na stadionu Benfiky není jednoduché. Snažili jsme se být aktivní a mít balon na svých kopačkách. Jenže soupeř ukázal svou velkou kvalitu. Nechtěli jsme se ničím nechat zaskočit a dokonce se nám povedlo vyrovnat. V práci s míčem nemám co vytknout. Chci poděkovat jim i našim fanouškům, kteří opět ukázali, že jsou skvělí. Těšíme se na ně na našem stadionu, rozhodně není nic ztraceno," nechal se slyšet kouč Carles Martínez Novell.

O jedinou branku TFC se v Lisabonu postaral Mikkel Desler. Osmadvacetiletý dánský hráč nebude v základní sestavě chybět ani tentokrát, což platí i pro Thijse Dallingu, jehož pozdní trefa před týdnem proti Nantes stačila pouze na korekci výsledku. To znamená, že proti knížecímu klubu budou borci ze Stadium Municipal chtít odvrátit jubilejní desátou porážku v sezoně.

Že by se takové přání nemuselo rovnat utopii, naznačuje fakt, že Monaco se bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce. Wissam Ben Yedder, který v prosinci dvěma góly zařídil vítězství právě nad Toulouse a celkově skóroval už jedenáctkrát, se na trávník nepodívá kvůli karetnímu trestu. To platí také pro suspendovaného Golovina, jenž hrál v posledních týdnech rovněž dobré formě, a rovněž pro dvacetiletého Soungoutoua Magassu, ten však nepatří k oporám.

Čtyřiapadesátiletý Rakušan vede skvadru ze Stade Louis II od července minulého roku. A nesmírně si pochvaloval týden staré vítězství na půdě Nice, které v tabulce stále okupuje vynikající druhou příčku. "Tohle byla velká výhra. Proč? Protože jsme byli pod tlakem. Kdybychom prohráli, měli bychom na Les Aiglons sedmibodovou ztrátu. Tomu jsme se chtěli vyvarovat a zvládli jsme to. Navíc v derby, což hodnotu tohoto vítězství jen podtrhuje," hodnotil.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Kehrer, Maripán, Salisu - Singo, Yous. Fofana, Zakaria, Jakobs - E. Ben Seghir, Balogun, Minamino

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Mous. Diarra - Cásseres, Sierro - Babicka, Y. Gboho, Magri - Dallinga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.50 - 6.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Reims - RC Lens

neděle 17:05

Remeš obecně nepodává konstantní výkony. Když nahlédneme na její výsledky z posledních několika týdnů, uměla venku skolit ambiciózní Moncao, také ale nenašla recept na Toulouse či Lorient, jež tvrdě usilují pouze o záchranu. Teď na její půdu zavítá Lens, které je ve slušné pohodě a začíná útočit na postavení v top čtyřce. Trochu ho každopádně může trápit kondice.

Ve čtvrtek totiž svěřenci trenéra Francka Haiseho absolvovali předkolo Evropské ligy proti Freiburgu, které si jistě vybralo svou daň v podobě ubrání z fyzického fondu. Pokud ovšem Les Sang et Or i nadále míní prohánět své konkurenty v boji o první čtyři pozice, které zaručují pro příští sezónu vstup do Ligy mistrů, nesmějí na nějakou únavu myslet. V současné chvíli mají lepší formu než konkurent z Marne, o to by se měli opírat.

Domácí ve svých řadách vítají zpět útočníka Oumara Diakitého. Ten se po nedávném prvenství na Africkém poháru národů v dresu Pobřeží slonoviny a po bujarém juchání vrátil ke klubovým povinnostem a nechybí v nominaci na utkání s Lens. Radost z něho měl i remešský stratég Will Still. "Je to pro něj úžasné,” uvedl na páteční tiskové konferenci. "Tady za nás cítíme velkou hrdost, teď jsme rádi, že už ho máme k dispozici. Doufáme, že do kabiny přenese svěžest a energii, která mu je vždy vlastní.”

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Okumu, Abdelhamid, Sergio Akieme - Richardson, Stambouli, Teuma - Itó, O. Diakité

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, Abdul Samed, Thomasson, Haïdara - Sotoca, Fulgini - W. Saïd

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.26 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Marseille

neděle 20:45

Aktuální osmé místo není pro Marseille žádným uspokojivým výsledkem. Zato v Brestu si z postavení na předních pozicích mlaskají. Oba týmy měly před sezónou jiné ambice, domácí se chtěli hlavně zachránit, hosté usilovat o vklouznutí do Ligy mistrů pro příští sezónu. Zatím je ale karta obrácená naruby. A opravdu stěží se dá predikovat v tomto souboji nějaký favorit.

Teď se bretaňský celek pod vedením kouče Érica Roye bude muset vypořádat s jedním velkým handicapem. Brankářská jednička Marco Bizot se totiž v minulém nepovedeném utkání Ligue 1 na půdě Clermontu, kde Piráti uhráli pouze remízu, nechal vyloučit, vyfasoval disciplinární trest, a nahradit ho s největší pravděpodobností bude muset dosud prakticky nevyužívaná dvojka Grégoire Coudert.

Do toho je navíc suspendovaný taktéž středopolař Mahdi Camara. A abychom pak absence na straně domácích kompletně sesumírovali, zraněný je Jordan Amavi, který je mimochodem v klubu na hostování právě z řad OM. Je tedy možné, že se domácí nakonec uchýlí k netradičnímu rozestavení 4-2-3-1, ačkoli běžně hrají v systému se čtyřmi obránci, třemi záložníky a třemi útočníky.

Ani v Marseille každopádně nemůžou jásat nad stavem marodky. Blízký návrat se stále nechystá u Bilala Nadira s kapitánem Valentinem Rongierem, mimo hru jsou i Amir Murillo, Jordan Veretout a Pape Gueye. Do toho je mimochodem pro tenhle zápas rovněž vykartovaný zastupující šéf týmu s páskou na ruce Samuel Gigot. Alespoň už návrat po Africkém poháru národů hlásí stoper Chancel Mbemba.

Hosté se ve čtvrtek představili v Evropské lize na neutrální půdě v Hamburku, kde vyzvali Šachtar. A zase to nebylo ono. Konečnou remízou pouze protáhli svou sérii bez vítězství napříč všemi soutěžemi na šest utkání v řadě. "Situaci lze snadno pochopit. Ten hlavní problém je uvnitř týmu. Podívejte se na to, jaký gól jsme v závěru dostali,” hlesl hostující stratég Gennaro Gattuso po klání na evropské scéně. "Je prostě špatně, když nevycítíte nebezpečí, když nejste pozorní. Pořád ale nevidím to, že by bylo mužstvo mrtvé, jen bojuje s bázní a strachem. Můžeme se zlepšovat,” neházel flintu předčasně do žita.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Coudert - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, K. Doumbia, Le Douaron - Satriano

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Balerdi, Merlin - J. Onana, Kondogbia, Ounahi - I. Sarr, Aubameyang, I. Ndiaye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.22 - 2.92

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Lille OSC - Le Havre AC

sobota 17:00

Z dlouhodobého hlediska je současná pátá příčka pro Lille uspokojivá, ne však aktuální série dvou porážek v řadě, kterou zaznamenalo v pohárové bitvě v Lyonu a na ligové scéně v Paříži. Teď si tak určitě bude chtít spravit náladu proti nedalekému konkurentovi ze severu Francie. Le Havre nicméně není lehko k poražení, jakkoli i nováček soutěže v uplynulých dvou kláních nevykázal dobrou formu.

Také mužstvo z Normandie vypadlo z Coupe de France a před týdnem se mu nezadařilo v Ligue 1 doma proti Rennes. Ekipa trenéra Luky Elsnera tak bude mít stejný zájem jako výběr LOSC, a to co nejrychleji utnout počínající šňůru nezdarů. Hosté sice jsou v současné chvíli vzdáleni od sestupového pásma na docela bezpečný odstup, nějaká delší krize by ale zajisté znamenala zabřednutí do těch nejhorších možných starostí, se kterými nechtějí mít nic společného.

Domácí stratég Paulo Fonseca bude postrádat čtveřici zraněných hráčů, a to ve složení Samuel Umtiti, Ivan Cavaleiro, Ignacio Miramón a Andrej Ilič, mimo hru je stále Bafodé Diakité. Ani jeden ze zmíněných ovšem nepatří k letošním pevným pilířům sestavy, takže by se úvodní jedenáctka Dog neměla výrazně proměnit. Očekává se i klasické rozestavení 4-2-3-1 s Jonathanem Davidem na hrotu.

Le Havre nemůže počítat se suspendovaným Dalerem Kuzjajevem, nahradit by ho tak měl obvyklý zástup Abdoulaye Touré. Zdravotní potíže sužují Oussamu Targhallineho a Élyséeho Logbu, ti se tak rovněž neobjevili v konečné nominaci na tohle utkání. A útočník Mohamed Bayo, který je v klubu na hostování právě z Lille, proti svému kmenovému zaměstnavateli na základě dohody obou celků nenastoupí.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Bentaleb, André - Žegrova, Ang. Gomes, Ounas - J. David

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, A. Touré, Kechta - Joujou, A. Ayew, Casimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.21 - 7.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain

sobota 21:00

Když ve středu PSG zvládlo osmifinálové utkání Ligy mistrů proti Realu Sociedad, panovala v hlavní francouzské metropoli radost, byť výkon týmu hlavně v prvním poločase nepatřil ani náhodou k nejideálnějším. O pár dnů později ale francouzský útočník Kylian Mbappé údajně oznámil vedení klubu, že v létě skončí, a juchání před střetnutím v Nantes vystřídala skepse.

V pařížském klubu Mbappé překonal většinu rekordů spojených s útočnými statistikami, na domácí scéně vyhrál všechny trofeje, co mohl. Několikaleté spojení s Les Parisiens však na jaře dopíše své poslední kapitoly. I když sám hráč oficiálně žádné stanovisko nesdělil, většina velkých francouzských médií, včetně sportovního deníku L'Équipe nebo Le Parisien, či těch ze zahraničí mluví o odchodu jako o hotové záležitosti.

Nikdo z vedení PSG se k celé záležitosti vyjadřovat zatím nechce, ostatně ani trenér Luis Enrique na předzápasové tiskové konferenci s bretaňským výběrem nechtěl nic komentovat. Na klubovém webu je z tohoto setkání s novináři pouze přepis jeho slov k minulému duelu na poli milionářské soutěže, k Nantes a dvěma hráčům z kádru, konkrétním tématem byl Kang-in Lee a Nuno Mendes. Španělský stratég přitom byl na Mbappého situaci přímo dotázán.

Je to pro PSG jistě hodně nepříjemná zpráva. Dlouhodobě s jeho službami počítalo, jenže teď vše směřuje k tomu, že se po vypršení smlouvy v červenci stane volným hráčem. Jak moc tahle zpráva zamává s atmosférou, stěží odhadovat. Mbappého spoluhráči si rozhodně dobře uvědomují, že se už v následujících měsících v rámci nové sezóny nebudou moci spolehnout na pravidelnou zásobu gólů. A pro sportovní úsek klubu zřejmě bude nadlidským úkolem sehnat adekvátní zástup.

Samozřejmě že humbuku kolem Mbappého by nyní mohlo plně využít Nantes. Hostující mužstvo může být událostmi z posledních dnů minimálně rozhozené. Domácí by přitom nějaký nečekaný úspěch potřebovali, minulá výhra nad Toulouse pro ně byla jen slabou náplastí na nedávnou sérii pěti ligových porážek z předchozích šesti zápasů. Od pásma sestupu najednou nejsou vzdáleni na žádný bezpečný odstup.

Co se absencí týče, na straně pařížské ekipy se nezměnilo prakticky nic. Presnel Kimpembe a Milan Škriniar se stále nacházejí na marodce, Mendes se po zranění postupně zapojuje do sportovních činností, ale ještě k dispozici není. Nezahraje si ani Layvin Kurzawa, který nefiguruje v nominaci na tenhle mač. Kanárci postrádají trojici zdravotně indisponovaný hráčů, mimo hru je brankářská jednička Alban Lafont a také Bastien Meupiyou a Ignatius Ganago, v sestavě se pak nezjeví ani Florent Mollet, Stredair Appuah a Kader Bamba.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Descamps - Coco, Castelletto, Zézé, Cozza - Pedro Chirivella, Douglas Augusto, M. Sissoko - Bén. Traoré, Mostafa Mohamed, Kadewere

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Marco Asensio - O. Dembélé, K. Mbappé, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.62 - 4.64 - 1.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice

pátek 21:00

Jedenáct bodů, taková je nynější ztráta druhého Nice na vedoucí PSG. Ruku na srdce, tohle manko už stěží dožene nejen celek z jihu Francie, ale i ostatní konkurenti. Možná že poslední nepovedené derby s Monacem bude jedním z důležitých okamžiků, co se souboje o titul týče. Teď se hosté pokusí spravit si náladu v Lyonu, který se začíná dostávat do moc dobré pohody.

Pořád platí, že Les Aiglons mají nejlepší obranu v Ligue 1, pokud se podíváme na dosavadní počet obdržených gólů. V posledních týdnech se však zdá, že si už v defenzivní činnostech nejsou tak jistí. Budiž zářným příkladem právě nedělní vystoupení v bitvě o Azurové pobřeží, ve kterém inkasovali třikrát. Nice mimochodem utrpělo třetí ligovou porážku z předešlých šesti zápasů, i to dokazuje, jako by mužstvu trochu docházel dech.

Vylepšovat si reputaci zrovna v Auvergne-Rhone-Alpes nebude v současné chvíli vůbec snadný úkol. Olympique postupně zapomíná na obrovskou krizi, která ho provázela po celý průběh podzimní části tohoto ročníku. A v únoru potvrdil stoupající výkonnost, v derby předčil Marseille, před týdnem venku také Montpellier, mezitím skolil Lille v Coupe de France. "Lyon má teď úplně jiné sebevědomí,” uvědomoval si hostující kouč Francesco Farioli.

Tomu bude chybět pevný stoperský pilíř Dante, který vyfasoval disciplinární trest za červenou kartu z předchozího klání s ASM. Záložníci Sofiane Diop a Hicham Boudaoui jsou zranění, z osobních důvodů nenastoupí ani Alexis Beka Beka. Také v Lyonu nicméně hlásí velké ztráty na pozici středního obránce, suspendovaný je totiž Jake O'Brien a zraněný Dejan Lovren. Zdravotní potíže ještě trápí trio ve složení Henrique, Corentin Tolisso a Mohamed El Arouch, mimo nominaci na utkání je Johann Lepenant.

Nejvíce domácí stratég Pierre Sage na každý pád řešil absenci irského rodáka. Ten se v průběhu sezóny etabloval do role stabilního článku sestavy, velmi rychle a možná až nečekaně dobře od přestupu z léta zapadl do týmové hierarchie. "O’Brien má své schopnosti. Postavou je velký, ale také hbitý,” říkal lyonský šéf lavičky. "Nyní nás čeká i trochu jiný soupeř a my se tomu musíme přizpůsobit. Ve středu ráno jsme na tom všem pracovali, abychom našli to nejlepší řešení,” ujišťoval.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Maitland-Niles, Clinton Mata, Čaleta-Car, Tagliafico - Caqueret, Matič, Mangala - Nuamah, Lacazette, Benrahma

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Rosier, Todibo, Ndayishimiye, Bard - Sanson, Rosario, K. Thuram - Laborde, E. Guessand, T. Louchet

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.16 - 2.76

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
21
15
5
1
51 : 18
50
2
OGC Nice
21
11
6
4
22 : 14
39
3
AS Monaco
21
11
5
5
40 : 30
38
4
Stade Brestois
21
10
7
4
30 : 18
37
5
Lille OSC
21
9
8
4
29 : 17
35
6
RC Lens
21
10
5
6
27 : 20
35
7
Stade Rennes
21
8
7
6
31 : 25
31
8
Olympique Marseille
21
7
9
5
29 : 23
30
9
Stade Reims
21
9
3
9
27 : 29
30
10
Racing Strasbourg
21
6
7
8
22 : 29
25
11
Le Havre AC
21
5
9
7
23 : 25
24
12
FC Nantes
21
6
4
11
22 : 32
22
13
Olympique Lyon
21
6
4
11
22 : 34
22
14
Toulouse FC
21
4
8
9
20 : 29
20
15
Montpellier HSC
21
4
8
9
21 : 27
19
16
FC Lorient
21
4
7
10
28 : 42
19
17
FC Metz
21
4
5
12
18 : 32
17
18
Clermont Foot
21
3
7
11
15 : 33
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Langi

Mezi Lyonem a Marseille je 5 bodu…kde jsme mohli byt, neprohrat tu bramboracku doma s Rennes

Reagovat
Seydou Doumbia

Usnul jsem v 65. minutě, ale ta sekvence od 15 do 45. min asi nejlepší za poslední 2 nebo 3 roky. Držení míče, variabilita v útoku, hledání a náběh do volných prostorů, boj o každý míč. Ten začátek byl hrozný, čekal jsem že tam dostaneme gol. Jinak proč Mata hraje stopera a Diomandé je totálně odstřihnutý od týmu? Caqueret skvělý vykon, snad bude v sestavě kola.

Reagovat
Zemun

Dobrý fotbalek,opäť som dál čistú 1,a spokojnost ešte budú pohare

Reagovat
Seydou Doumbia

nebudou, Lyon vždy jak dá člověku naději že by o ně mohli hrát tak to potom poserou tohle se stalo poslední 3 roky úplně totožný, vzestupná forma a potom to zas dojebali...ale cíl byl nespadnout tak to už asi výjde

Reagovat
Langi

Budou…vyhrajem ten pohar, az PSG vypadne v semifinale

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo oni zase hrají s Nice, takže tutovka

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Mella28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele