Ligue 1 - souhrn 20. kola

10.01.2014, 22:22, aktualizováno 12.01.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain otočil zápas na půdě Ajaccia a navýšil svůj náskok v čele na pět bodů. Nahrálo mu jak Monako, které přivezlo pouze bod z Montpellieru, tak i Lille. Pohároví aspiranti Saint-Étienne a Bordeaux doma nedokázali vyhrát, tři body naopak berou Marseille, Valenciennes, Lyon a nakonec i Nantes...

Lille OSC - Stade Reims 1:2

12.01.2014 21:00

Góly: 88. Anthony Weber (vl.) - 73. Odaïr Fortes, 76. Grzegorz Krychowiak

Lille nečekaně klopýtlo s Remeší, která, jak její trenér prorokoval, opět vstřelila nejlepší ligové obraně dvě branky, a možnost posunout se zpět na druhé místo tabulky tak jen s díky odmítlo.

Domácí přitom mohli jít poměrně záhy po úvodním hvizdu sudího do vedení. Papa Souaré sice ideálně balon netrefil, nicméně ten přesto doputoval k Djibrilovi Sidibému, jenž jej zase naservíroval Salomonu Kalouovi, kterého vychytal Kossi Agassa. Následně oba borci stanuli proti sobě podruhé, ovšem tožský brankář včasným vyběhnutím afrického kolegu znovu předčil. Do třetice všeho dobrého? Tentokrát to tak docela neplatilo, byť hlavička útočníka z Pobřeží slonoviny byla gólová. Nicméně na brankové čáře stojící Anthony Weber jí v cestě do sítě zabránil.

V úvodu druhé půle bušili domácí soustavně na vrata hostující obrany, nicméně v podstatě to jediné, co z toho vzniklo, byl paradoxně nebezpečný protiútok Remeše, z něhož Nicolas de Préville naštěstí pro většinu příznivců na Grand Stade Lille Métropole minul. Kossi Agassa pak nadále přiváděl domácí střelce téměř k šílenství. A nutno dodat, že ti jej za celý zápas nepřekonali.

Brankář, který si za Togo zachytal i na mistrovství světa v Německu v roce 2006, se zaskvěl i parádní robinsonádou proti Sidibého pokusu do horního rohu v 70. minutě. Ale pak už na severu Francie skutečně začaly padat góly. Hned ten první byl ovšem z kategorie nejšťastnějších. Remeš rozjela slušnou akci, ale finální přihrávka nepatřila k nejpřesnějším, takže mohl Sidibé prakticky na hraně vápna míč odkopnout. Trefil však do obličeje Odaïra Fortese, načež balon k překvapení všech zapadl za Enyeamova záda. A nutno dodat, že to nakonec byl vcelku pěkný gól - 0:1.

Zatímco první branka byla tedy stejně spíše dílem náhody, v případě té druhé šlo o zcela jasně nacvičenou situaci. De Préville zahrával roh, který prodloužil Souaré na zadní tyč, kde Grzegorz Krychowiak přeskočil svého strážce a dostal balon hlavou do sítě - 0:2. Jenže Remeš dostává v této sezoně dost gólů v závěrečné patnáctiminutovce a nejinak tomu bylo i tentokrát. Po centru Simona Kjaera zamířil (ne)omylně do vlastní branky Anthony Weber. V té době zbývaly do konce řádné hrací doby jen dvě minuty, takže domácí už vyrovnat nestihli, ovšem stále zůstávají třetí. Nicméně vzhledem k tomu, že se v příštím kole utkají se čtvrtým ASSE, nemůže být pochyb, že proti Remeši měli jít za vítězstvím odhodlaněji.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 1:2

12.01.2014 17:00

Góly: 15. Modou Sougou - 22. Benoît Cheyrou, 38. André-Pierre Gignac

Domácí Évian sice vedl, ale přesto si Marseille odvezla všechny body na jih Francie.

Někdejší obávaný kanonýr André-Pierre Gignac už znovu ví, jak střílet góly. Sem tam to ale ještě stále nevyjde. V některých případech to však není neseřízenými mířidly, nýbrž nešikovným pohybem. Tak jako v úvodu tohoto zápasu 20. kola Ligue 1, kdy ho přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování bývalý hráč Évianu Saber Khalifa, jenže Gignac zakopl a ani nevystřelil.

Nějakých deset minut poté zahrával přímý kop Cédric Barbossa na neobsazeného Moudoua Sougoua, jehož střela byla však sražena na roh. Po něm už se kmenový hráč Marseille díky přesně mířené hlavičce trefil - 1:0. Jenže už za sedm minut bylo srovnáno. Domácí ofsajdová past nesklapla podle plánu, a tak si mohl Benoit Cheyrou po své zakroucené střele poprvé v této sezoně vychutnat radost z gólu - 1:1.

Hned v další minutě se nepodařilo Kévinu Bérigaudovi překonat v dobré šanci Mandandu a po půl hodině hry neuspěl na druhé straně proti Laquaitovi hostující Florian Thauvin. Přesto do druhého poločasu vstupoval OM s jednobrankovým vedením. Thauvin totiž svým pohybem vyřadil ze hry Cédrika Cambona a z jeho nezištné přihrávky vytěžil Gignac maximum - 1:2.

Po změně stran si to k soupeřově obraně neohroženě namířil Khalifa, ale když viděl, že neprojde, pokusil se domácího gólmana přelobovat. To se mu sice povedlo, ale do branky míč nedoputoval, jelikož se zastavil o břevno. Na druhé straně mohla další spolupráce dua Barbosa-Sougou přinést vyrovnání, kdyby ovšem střela do dolního rohu druhého jmenovaného nepostrádala větší razanci.

V 65. minutě došlo pro změnu na další spolupráci Floriana Thauvina a André-Pierra Gignaka, přičemž ten zakončil své malé žonglérské vystoupení hlavičkou nad branku. V závěru měl ještě dvě dobré šance dánský obránce ve službách francouzského Évianu Daniel Wass, ovšem jeho první - umístěný a zároveň dostatečně razantní - pokus přesto zneškodnil Steve Mandanda, a napodruhé rovnou překopl branku.

Takže Évian bude muset napravovat zaváhání v rámci středečního duelu Ligového poháru, ve kterém se utká s celkem Troyes, a následně se v lize pokusí vyzrát na Rennes. To Marseille před pohárovým soubojem s Lyonem tato výhra určitě přidala na sebevědomí, protože v případě vítězství proto sedminásobným šampionům už může slavit postup do semifinále.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Lorient 1:0

12.01.2014 14:00

Góly: 89. Ismaël Bangoura

Téměř vyprodané Stade de la Beaujoire vydělo těsnou výhru domácího celku. Ten ji nutně potřeboval, protože v poslední době to z jeho strany nebylo úplně ono.

První velkou šanci si Nantes vypracovalo už v 9. minutě, kdy Johan Audel centroval na hlavu Serge Gakpého, ale bylo z toho jen břevno. Pak se osmělili i hosté z Lorientu. Raphaël Guerreiro pláchl všem po levé straně a ještě k tomu přidal přesný centr na Jérémieho Aliadiéra, který zblízka z voleje přestřelil.

Následně se Gakpé proměnil v nahrávače, přičemž svůj centr nasměroval na hlavu Alejandra Bedoyy, který v souboji přeskočil kapitána Lorientu Bruna Ecueleho Mangu, toho odpoledne hrajícího jubilejní stý zápas v Ligue 1, ovšem ani americký reprezentant nemířil přesně. Tožský útočník Gakpé pak mohl v 50. minutě konečně rozjásat domácí příznivce.

Wesley Lautoa totiž předvedl velmi nepovedený odkop, nicméně Serge poslal balon přímo na Florenta Chaigneaua. O deset minut později přihrál Sunu Aliadiérovi, který však místo přímého postupu vpřed volil přihrávku střelci Vincentu Aboubakarovi, který z ní ale tentokrát vůbec nic nevytěžil. Gilles Sunu se pak odhodlal ke střele z velkého úhlu, takže Rémy Riou míč vyrazil a případným dorážkám zabránil obránce Oswaldo Vizcarrondo. Před poslední slibnou šanci Lorientu stál Aboubakar na hraně ofsajdu. Na hraně, nikoliv v něm, což jeho samotného evidentně překvapilo, takže tváří v tvář Riouovi neuspěl.

Gakpé byl dále neúnavný a zkoušel to ze všech pozic. Třeba i z dobrých třiceti metrů. S jeho pumelicí si však Chaigneau přeci jen poradil. V 89. minutě se o slovo přihlásil také do té doby neviditelný kapitán-kanonýr Filip Djordjević. Tentokrát ale ani on nestřílel. Na gólu má však podíl, protože právě jeho hlavičku usměrnil do sítě střídající Ismaël Bangoura - 1:0. FC Nantes se tak s Remeší a Marseille srovnalo na 32 bodech, což konkrétně v případě Les Canaris znamená místo uprostřed této trojice, tedy na šesté pozici.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 0:0

11.01.2014 20:00

Góly: -

Nice dokázalo v Rennes uhrát bezbrankovou remízu, která toho příliš neřeší ani na jedné straně. V kuriózním zápase viděli diváci hned dvě zahozené penalty - za domácí neproměnil Foued Kadir (29'), za hosty Darío Cvitanich (54').

Rennes, které potřebuje na jaře notně vylepšit své matné podzimní výkony (což se do určité míry dá říct i o Nice), začalo lépe, a bylo to zejména zásluhou agilního Kadira - už v deváté minutě si alžírský playmaker udělal místo na okraji vápna a vypálil nad břevno. Hostující kouč Claude Puel postrádal kvůli zraněnému tříslu klíčového stopera Nemanju Pejcinoviće, což bylo na defenzivním projevu Les Aiglons hodně vidět; o tři minuty později se nesehranou obranou probil jiný záložník Rennes, Tiémoué Bakayoko, ale také on střílel příliš vysoko.

Gólman David Ospina si tak sáhl na míč až po dvaceti minutách, kdy jej střelou zdálky prověřil Romain Alessandrini; o minutu později se domácím dokonce podařilo skórovat, ale rozhodčí Sébastien Desiage usoudil, že Jean Makoun dorážel do sítě Alessandriniho přímý kop v ofsajdovém postavení. Zvyšující se tlak domácích nakonec vyústil v první penaltovou situaci: mladý Grégoire Puel stáhnul ve vápně k zemi probíjejícího se Juliena Féreta, avšak Kadir si při exekuci vylámal zuby na vynikajícím Ospinovi.

Nice si v prvních pětačtyřiceti minutách nevytvořili jedinou gólovou šanci, a vůbec poprvé ohrozilo domácí bránu až devět minut po změně stran - a také tentokrát šlo o pokutový kop, nařízený za jasný faul Jeana-Armela Kana-Biyika na Valentina Eysserice. Míč si na bílý puntík postavil Cvitanich, který v probíhající sezoně vsítil už sedm branek, ale tentokrát ho zradila přílišná nervozita a výsledná střela tak letěla příliš vysoko.

Les Aiglons mají pod Puelem ve Francii pověst týmu, který takřka nikdy neremizuje - v lize se statisticky nejvyšším počtem nerozhodných výsledků ze všech velkých soutěží Evropy působila jejich patnáctizápasová šňůra bez plichty skutečně mimořádným dojmem. Přerušení této série však hráče určitě netrápí - získaný bod má pro ně velkou hodnotu, zvláště poté, co Ospina musel ukazovat svůj talent proti střelám střídajícího Silvia Romera (64') a neúnavného Makouna (90').

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - SC Bastia 3:2

11.01.2014 20:00

Góly: 33. Mathieu Dossevi, 35. Mathieu Dossevi, 55. Majeed Waris - 71. Romaric, 82. Ilan

Stíhací jízda Valenciennes za záchranou pokračuje - normandský klub dnes ve strhujícím utkání vyválčil výhru 3:2 nad Bastií. Hlavním hrdinou se stal dvougólový Mathieu Dossevi, vítěznou branku si při svém debutu připsal mladý ghanský útočník Majeed Waris.

V Bastii čekali na zimní pauzu jako na slitování; po velmi slušné sérii výsledků, která vystřelila korsický klub až těsně pod pohárové příčky, totiž s blížícím se koncem roku přišel znatelný útlum a pád na 13. místo. Po dnešku čekají svěřenci Frédérica Hantze na výhru už pět utkání, a to mohou být za výsledek ještě rádi, neboť domácí na začátku druhé půle vedli už 3:0.

Bastia přitom na dalekém severu zahrozila jako první, ale Romaricova střela zpoza vápna prolétla nad břevnem (6'); šlo zřejmě o největší příležitost v několika úvodních minutách, které nabídly otevřený, atraktivní fotbal. Tempo zápasu však brzy pokleslo a další vzrušení, tentokrát už s gólovým efektem, přišlo až zhruba po půlhodině hry.

Valenciennes perfektně využili chaosu v hostující obraně, když Masuaku přenesl hru z levého křídla na nabíhajícího Rudyho Matera na druhé straně, a centr pravého beka pohodlně doklepával do sítě číhající Dossevi. Tentýž hráč se o pouhé dvě minuty později postaral o dvoubrankové vedení: Masuaku se tentokrát rozhodl rovnou střílet a veterán Mickaël Landreau vyrazil míč pouze Dossevimu do cesty. Šikovnému křídelníkovi stačilo balon pouze zpracovat a uklidit k bližší tyči.

Ani po změně stran si korsická obrana nevydechla, naopak: Waris, jedna ze zimních posil v kádru Ariela Jacobse, se hned při své premiéře zapsal mezi střelce. Běžela 54. minuta, když Bastia ztratila na vlastní polovině míč, Mater okamžitě vybídl Tonga Doumbiu a ten posouval rovnou na ghanského forvarda, s jehož střelou si Landreau nedokázal poradit.

Les Athéniens zakončili podzim šokující výhrou 2:1 v Monaku a zdálo se, že za stavu 3:0 už se jim nic nemůže stát, jenže hráči Bastie potvrdili pověst bojovníků a dokázali zápas ještě zdramatizovat. Hodně velkou roli v tom sehrál příchod zkušeného brazilského forvarda Ilana, který vystřídal matného Djibrila Cissého; v 71. minutě se Ilan po Boudebouzově rohu uvolnil od bránícího Matera a hlavou poslal míč do cesty Romaricovi, kterému stačilo zblízka dorážet do sítě.

Hosté vycítili šanci a jejich rostoucí nápor vyústil sedm minut před koncem ve druhou, kontaktní branku - Adama Ba našel Ilana krásným pasem z levého křídla, a čerstvý útočník bez potíží propálil Penneteaua podruhé. Na vyrovnání se však Ostrované už nezmohli a zůstávají tedy i nadále třináctí, zatímco Valenciennes se dotáhlo na jediný bod za sedmnáctý Montpellier.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Sochaux 2:0

11.01.2014 20:00

Góly: 57. Clément Grenier, 75. Yoann Gourcuff

Desátou porážku na venkovním hřišti si v této sezóně připsali fotbalisté Sochaux. Na Stade de Gerland neměli co ztratit, a ačkoli v první půli soupeře několikrát nepříjemně potrápili, Lyon nakonec roli favorita uhájil. Na branky si ovšem musel počkat až do druhé půle - tu první zařídil Grénier, druhou Gourcuff.

Sochaux nevstoupilo do utkání vůbec špatně. Ačkoli už ve 2. minutě mohlo inkasovat po Fofanově příležitosti, Bakambu nejprve svou ránou ze střední vzdálenosti protáhl gólmana Lopese, po standardce nové posily Ayewa následně hlavičkoval těsně nad bránu Kanté. Od té doby na hřišti vládl pouze Lyon.

Ve 21. minutě gólman Cros musel zlikvidovat tutovku Gomise, ten o pár minut později vymyslel pěknou přihrávku pro Lacazetteho, jehož pokus nakonec skončil mimo. V závěru prvního dějství si po Sinkalově faulu zahrál přímý volný kop sám postižený a dělovku namířil smolně do břevna.

Zkraje druhého dějství se domácí opět hodně zapotili, měli štěstí, že po spolupráci Bakambu - Ayew skončila střela druhého jmenovaného jen těsně vedle. Na druhé straně se naopak do zakončení opět tlačil stále více aktivnější Gourcuff, který po centru Fofany mířil z blízkosti trestuhodně jen do Crose.

OL otevřel účet v 57. minutě. Tentokráte se k přímému kopu postavil kapitán Grénier a míč zakroutil přesně tam, kam potřeboval. Domácí udělali opravdu dobře, že ho nedávno nepustili Neapoli. FCSM mohl vyrovnat Ayewem, jenž mohl potrestat chybu Biševace, nicméně mezi třemi tyčemi podržel Les Gones jistý Lopes.

Když výběr Remiho Gardeho zvýšil sedmnáct minut před koncem na 2:0, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Je pravda, že Gourcuff měl velké štěstí, že přihrávka z pravé strany doletěla přes několik odrazů a tečí v šestnátce přesně tam, kam potřeboval. Domácí si ve zbytku utkání jinak tři body bez problémů pohlídali.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:0

11.01.2014 20:00

Góly: -

Saint-Étienne nepotvrdilo vynikající formu ze závěru podzimu a na hřišti Guingampu uhrálo pouze bezbrankovou remízu, i ta mu však stačila k uhájení čtvrté příčky s tříbodovým náskokem na Bordeaux. Bretaňský nováček zůstává v bezpečném středu tabulky.

Les Verts přitom začali rok 2014 vítězně, když v dohrávaném utkání v týdnu porazili Évian 1:0 (a to ještě zahodili celou řadu dalších šancí), Guingamp se však ukázal jako mnohem houževnatější protivník. Na Stade du Roudourou se tradičnímu celku dlouhodobě nedaří, nevyhrál zde ani jednou z dosavadních šesti pokusů.

Remízu lze označit jako zaslouženou - domácí, jejichž forma s blížícím se Novým rokem znatelně upadala a do utkání vstupovali s jedinou výhrou z posledních osmi duelů, zahrozili pouze v úvodní pětačtyřicetiminutovce, kdy Jonathan Martins Pereira málem vymetl Ruffierovu šibenici efektními nůžkami; hosté o sobě dávali vědět až po přestávce, zejména prostřednictvím Maxe-Alaina Gradela.

Po vyloženě nudné úvodní pětačtyřicetiminutovce se nejprve osmělil domácí Claudio Beauvue - agilní křídelník obral o míč Francoise Clerka a vyslal na Ruffiera přízemní ránu, proti níž se reprezentační gólman vytasil s parádním zákrokem. Z následujícího rohu pak musel nebezpečnou hlavičku Jérémyho Sorbona odklízen z brankové čáry Jérémy Clément.

To však byla zároveň poslední zaznamenáníhodná šance celého utkání - diváci na Roudourou sledovali až do závěrečného hvizdu nudné, takticky svázané utkání, v němž jako by se nikomu nechtělo skórovat. Saint-Étienne má tak před dalším zápasem s Lille o čem přemýšlet, jelikož pouze výhra jej udrží v reálném boji o Ligu mistrů; Guingamp si zase musí vzpomenout, jak dostat míč do sítě. Svěřencům Jocelyna Gourvenneca se to nepovedlo už potřetí za sebou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 0:1

11.01.2014 20:00

Góly: 53. Martin Braithwaite

Divoké utkání v Bordeaux nakonec lépe zvládli fotbalisté Toulouse, o jehož výhře rozhodl ve druhé půli jedinou brankou utkání Martin Braithwaite. Hosté se tak svému soupeři přiblížili v tabulce na rozdíl tří bodů. Oba týmy se mimochodem musely poprat s hrou o deseti mužích prakticky ve dvou třetinách zápasu.

První poločas byl z obou stran hodně vyrovnaný. Do první větší šance se dostali už v 5. minutě hosté zásluhou Ben Yeddera, který si naběhl na pěkný pas Aguilara na hranici ofsajdu, čelil pak brankáři Carrassovi, jenže svůj pokus namířil jen mimo tři tyče. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Sané, pálil však jen do obránce před sebou.

Na řadu přišla první červená karta. Pod sprchy se nejprve pakoval bek Spajič, pro něhož to bylo již druhé vyloučení v této sezóně. Sudí Duhamel dlouho konzultoval celou situaci se svými asistenty, nakonec zákrok na Maurice-Belaye posoudil jako surovou hru. O deset minut později se ovšem počet hráčů na hřišti srovnal.

Ben Yedder se ocitl ve vápně úplně sám a Poundjé byl tím, kdo ho fauloval na poslední chvíli. Ani tady se Duhamel s ničím nemazal a domácímu hráčovi udělil také červenou kartu. Toulouse mělo navíc k dispozici pokutový kop, avšak Ben Yedder jako exekutor selhal - Carrasso směr jeho střely skvěle vystihl.

Pět minut před přestávkou mohl ještě změnit skóre Saivet, jemuž do středu hřiště přihrával Mariano, následný pokus ovšem nebyl úspěšný. V 53. minutě se již TFC gólově prosadil. Ben Yedder zakombivonal s Akpem Akpou, balón se nakonec vrátil do středu pole, odkud zamířil po zemi za záda Carrasso nehlídaný Braithwaite.

Les Girondins byli jako opaření, jejich neaktivitu mohl trestat Ben Yedder nebo Ragettin z volného kopu, ani jeden z nich však ve svých možnostech neuspěli. Bordeaux se snažilo vyrovnat marně. Rolán totiž po dobré práci Hoaraua pálil jen do břevna a druhý jmenovaný poté svou hlavičku usměrnil pouze do gólmana Aliho Ahamady.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Paris Saint-Germain 1:2

11.01.2014 17:00

Góly: 6. Eduardo - 41. Ezequiel Lavezzi, 74. Blaise Matuidi

Pařížané to v Ajacciu vůbec neměli jednoduché a po brzké brance Eduarda dokonce prohrávali, nakonec však dokázali otočit skóre a po výhře 2:1 navýšili svůj náskok na čele tabulky už na pět bodů.

Korsický celek rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům úřadujícího mistra - PSG jej nedokázalo porazit v předchozích třech duelech, a i dnes to zpočátku vypadalo všelijak poté, co Eduardo v šesté minutě uklidil míč zblízka do sítě. Důležitou roli však sehrála vyrovnávací trefa Lavezziho, která přišla ještě před přestávkou, a v 74. minutě rozhodl o finálním výsledku Blaise Matuidi.

Poslední duel obou soupeřů skončil nečekanou remízou, a to zejména díky fantastickému výkonu Guillerma Ochoy - na mexického gólmana ve službách ACA šlo tehdy neuvěřitelných 38 střel, ale do sítě propadla pouze pozdní vyrovnávací trefa Edinsona Cavaniho. I dnes se Ochoa uvedl v parádním světle, když hned v úvodu vyrazil Ibrahimovicův přímý kop nad břevno.

Domácím se podařilo skórovat hned z prvního útoku - Mehdi Mostefa nachytal na hruškách laxního Maxwella a z pravého křídla nabil Andrému, který pálil z první; tato střela ještě k ničemu nevedla, ale míč se nakonec odrazil až k Eduardovi, který na zadní tyči nezaváhal.

Ajaccio hrálo obětavě a mohlo své vedení dokonce zdvojnásobit - ve 14. minutě nacentroval Eduardo z levé strany, Paul Lasne zpracoval míč hrudníkem a kapitán Johan Cavalli opřel svůj volej těsně vedle Siriguovy brány. PSG však i přesto drželo otěže utkání pevně v rukou a jen v prvních deseti minutách vyprodukovalo šest střel na bránu.

S blížícím se poločasem tlak Pařížanů stoupal; další Ibrahimovicův přímý kop se jen těsně nevešel mezi Ochoovy tyče, mimo pálil i Cavani z pohotové otočky. Zdálo se, že vyrovnání je pouze otázkou času, a ve 41. minutě se hostující fanoušci dočkali - po krásné souhře Cavaniho, Matuidiho a Ibrahimovice se k míči dostal Lavezzi a bez problémů jej uklidil do sítě.

Ajaccio bylo sice herně horším týmem, ale hráči PSG se i přesto pořádně zapotili - v 66. minutě je musel zachraňovat Sirigu, který famózním zákrokem okradl o gól aktivního Eduarda. Až čtvrt hodiny před koncem se favorit konečně dočkal vedoucí trefy: střídající Javier Pastore se skvěle uvolnil od bránícího Andrého a zpoza vápna nacentroval na zadní tyč, kde číhající Ibrahimovic sklepl balón přímo do cesty zakončujícímu Matuidimu.

I za tohoto stavu mohlo Ajaccio ještě vyrovnat, ale nikým nehlídaný Lasne hlavičkoval ve skvělé šanci po Eduardově pasu mimo. Na druhé straně se ještě vytáhl Ochoa proti Cavaniho ráně v nastavení, ale domácím to už k ničemu nepomohlo.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 1:1

10.01.2014 20:30

Góly: 68. M'Baye Niang - 52. Layvin Kurzawa

Monako znovu potvrdilo, že na celky ze spodku tabulky prostě neumí, a utkání s Montpellierem dopadlo tak jako drtivá většina na podzim - remízou. Pro domácí to byl již dvanáctý nerozhodný výsledek sezóny. Hosté naopak zaznamenávají další nečekanou ztrátu, po které PSG na čele může znovu odskočit.

Ani penězi mocný ASM nedokázal úplně vymazat šikulku Cabellu, který spolu s novou posilou Niangem patřili k nejnebezpečnějším hráčům. Bohužel tahle dvojice zpočátku měla problémy s vytvářením šancí. To soupeř se naopak tlačil více do zakončení a brankář Jourdren musel být v pohotovosti.

Z dálky to na něj nejdříve zkoušel Joao Moutinho, po něm také Falcao, který by měl být po zranění stehenního svalu už definitivně fit, s oběma pokusy si nakonec domácí gólman poradil. Kolumbijec mohl skórovat ještě jednou z dobré pozice, po centru Jamese Rodrígueze ale na brankové čáře zasáhl obránce El Kaoutari.

Největší možnost HSCM v první půli nemohl mít na kopačce nikdo jiný než nejaktivnější Cabella. Deplagne si to namířil do vápna, míč se následně odrazil od Abidala k volnému záložníkovi, jehož dokázal zastavit až zákrok brankáře Subašiče. První branky se diváci dočkali těsně po přestávce.

K nevoli těch domácích se trefil Kurzawa. James Rodríguez ho z přímého kopu vybídl parádním centrem a hlavička zapadla přesně pod břevno. Montpellier vyrovnal celkem brzy. Jen co na hřiště přišel střídající Camara, už vymyslel přihrávku na Cabellu, po níž Abidal fauloval v šestnáctce a kopala se penalta.

Té se jal Niang, úspěšný autor pokutového kopu z minulého víkendu proti Rodezu v rámci Coupe de France. Tentokráte měl velkou dávku štěstí, Subašič totiž jeho střelu vyrazil, nicméně zpět pouze k jeho nohám. A dorážka již našla správný cíl. Závěrečné minuty patřily spíše Monaku, které mělo k vítězství přece jenom blíže.

Riviére, který na podzim smetl Montpellier hattrickem, avšak nyní nebyl tolik vidět, pálil těsně mimo, Falcao rovněž nezamířil přesně, ačkoli Jourdren stál v brance přibitý jako hřebík. Poslední příležitost na změnu skóre měl Ferreira-Carrasco, nicméně ten střílel pouze doprostřed Jourdrenovy svatyně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain20145146:1447
2.AS Monaco20126232:1442
3.Lille OSC20124423:1040
4.AS Saint-Étienne20104628:2034
5.Olympique Marseille2095629:2132
6.FC Nantes20102824:1732
7.Stade Reims2088425:2232
8.Girondins Bordeaux2087527:2231
9.Olympique Lyon2077630:2728
10.Toulouse FC2077621:2428
11.FC Lorient2083926:2727
12.EA Guingamp2067719:1925
13.SC Bastia2066823:2924
14.OGC Nice20731018:2524
15.Stade Rennes2057822:2422
16.Évian Thonon Gaillard20551020:3420
17.Montpellier HSC20212619:2518
18.Valenciennes FC20451120:3017
19.FC Sochaux20251315:4111
20.AC Ajaccio20161314:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda ztráty Monaka, snad Lille taky zaváhá.

Reagovat
smazaný uživatel

to sotva

Reagovat
noustres

a stalo se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Doufám, že nezaváhá...Protože PSG a Monacu opravdu nepřejuju nic...

Reagovat
smazaný uživatel

som velmi stastny ze umely klub bez fanusikov Monaco stratilo body.

ps. Falcao po prestupe z Atletica do Monaca vyzera podobne ako Torres po prestupe z Liverpoolu do Chelsea. je cim dalej slabsi

Reagovat
Godwinson

Podle mě je to o motivaci. Chce víc. Ne nadarmo se už asi v říjnu spekulovalo, že je na odchodu. Docela bych si tipl, že v létě fakt půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tiez myslim. zalezi ako sa mu bude darit strelecky. ja mu prajem aby odisiel

Reagovat
smazaný uživatel

A co si cakal, ze hned po prestupe do novozlozeneho muzstva v najdefenzivnejsej lige z top lig , bude sukat goly ako na beziacom pase? Este k tomu pri tom bezpohlavnom futbale, co Monaco predvadza?

Reagovat
k0udy

Falcao je pičus nic víc, první jde za prachama a teď nemá motavaci? ať táhne do kolumbie, šašek.

Reagovat
Elliasson

Chlape, koukám, že o něm víš moc... Víš, Radamela už dlouho nevlastnil z větší poloviny klub, ve kterém hrál, ale jeho agent - Jorge Mendes, který si s ním může dělat, co chce. To jen díky němu přestoupil z Porta do Atlétika. A taky díky němu přestoupil z Atlétika do Monaka. Jsem si jistý, že kdyby si mohl Radamel vybrat sám, tak své působení v obou týmech prodlouží. Měli ho tam fanoušci rádi a on měl rád je. To samé platí o Hulkovi ze Zenitu? Proč si myslíš, že nepřestoupil do Chelsea, ale do petrohradského týmu? Protože mu to řekl Mendés. Hulk zákonitě nemůže být v týmu spokojen. Fanoušci ho nemají rádi, spoluhráči ho dlouhou dobu nemohli vystát.

To jenom tak pro ujasnění situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Si zapsal dobu, otroctví už skončilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Niang ještě dovede Montpellier do Evropy ... pravá hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

2 góly z penalty víceméně

Reagovat
smazaný uživatel

kde bol dneska Falcao ? druhy najdrahsi hrac francuzskej ligy v historii ?

Reagovat
smazaný uživatel

presne za mesiac bude mat Radamel 30 rokov. prajem mu vsetko najlepsie.

ten vek je uz pomaly na jeho vykonoch vidiet

Reagovat
Godwinson

Nebude mít náhodou 28? :)

Reagovat
smazaný uživatel

to bolo ironicky. ten kto cita vie co myslim. ohladom falcaova veku su velke dohady. udajne je rocnik 1984, niekto totiz ukazal akysi doklad v case ked hral v Columbi. jeho otec to poprel, avsak ziadny doklad nepridal.

preto to aj s jeho odhcodom z monaca bude tazke. nemaju totiz istotu ci kupuju tridsiatnika. nikto nechce macku vo vreci

Reagovat
smazaný uživatel

achh dodal doklad

Reagovat
TheAdy

V tom textu je napísané "Nigna" ale gol vstřelil "Niang"

Reagovat
Posledni Kovboj

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit, nebo to jen mrdnout do diskuse a čekat, až si toho někdo všimne.

Reagovat
TheAdy

neboj. já ji oznámil a ještě k tomu jsem to mrdnul do diskuze aby sis všimnul i ty

Reagovat
Posledni Kovboj

tak za pečlivost

Reagovat
TheAdy

už je opraveno. pro ně za rychlost

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu jak AS Monaco muze bejt druhy kdyz predvadi to co predvadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu jak AS Monaco muze bejt druhy kdyz predvadi to co predvadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaas Montenegro!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten chlapec sa ešte rozbehne. Snáď sa potom nevráti do AC, mal by ostať vo Francúzsku.

Reagovat
Kenneth

Snad Lille udělá to 2. místo a Monaco v předkole LM padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ztráta jak prase 1:1 čekal jsem výhru domácích

Reagovat
Godwinson

Obrovské překvapení, byla to tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Cabella by mohl jít brzy do Španělska Zapadl by tam, jak fotbalovými schopnostmi, tak i hereckými. Ne vážně, je to skvělý fotbalista. Jakmile jde 1v1, tak vždy projde, má famozní individuální schopnosti Akorát některé to padání si může odpustit, jinak si dost zahrává do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Allez TFC! To byl match jako řemen!

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
Chazy

NFL OT: http://www.eurofotbal.cz/souteze/bosna-a-hercegovina/premijer-liga/2013-2014/reportaz/nk-vitez-nk-travnik-351431/?forum=1&nocount=1#forum

Článek k dnešní NFL :) Jak říkám, je to PO, vrchol sezony, ideální čas na to zkusit mrknout, navíc to celý vysílá Sport Tv.

Reagovat
Langi

Dneska se obrana vyznamenala pomalu tomu neverim

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, hráli dobře

Reagovat
smazaný uživatel

no jednoduché víťazstvo to nebolo, a obrana, čo ja vime skôr A.Lopes sa vyznamenal

Reagovat
smazaný uživatel

*viem

Reagovat
Maresma

Vy si fakt koledujete..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to vybírá ty topicy?

Reagovat
Godwinson

Proč to sem serete

Reagovat
Ferguson6

A to sa mi tu craft smial, keď som písal, že Reims môže pokojne vyhrať

Reagovat
.13

ja som v to aj v kutiku duse celkom veril. Oni aj u nas vzdy podaju dobry vykon. Celkom im aj prajem

Reagovat
Ferguson6

ja im prajem aby Realu raz vrátili tie finále zo začiatkov LM, ale k tomu majú ešte ďaleko (výzva pre nejakého šejka)...

ale pre troche šťastia by to mohli vytiahnuť na EL, ten boj o 4. miesto bude neskutočne vyrovnaný až do konca. Škoda, že nejdú 2 kluby, inak by som to prial aj Nantes.

Reagovat
domingo

Fournier a Der Zakarian, ja to teda rikam furt, ale tihle dva jsou proste uzasni.

Reagovat
.13

Velmi pekny vikend, 5bodov je uz celkom dost.

Len tak dalej a titul je nas.

PSG

Vedel by mi inak niekto povedat ako realne je to s postupom Lens?

Reagovat
domingo

maji nejlepsi tym v Ligue 2 imo, takze snad v pohode..

Reagovat
smazaný uživatel

ti mi v lize chybi nejvic

Reagovat
.13

Mne prave Lens a Auxerre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele