Ligue 1 - preview 20. kola

10.01.2014, 09:11, aktualizováno 12.01.2014, 09:00
Previews
Lille se může proti Remeši vrátit na druhé místo, jelikož Monaco v pátek jenom remizovalo. Marseille se pokusí uspět v Évianu a přiblížit se pohárovým příčkám. Nedělní program francouzské ligy startuje v Nantes, kam zavítá Lorient.
FC Nantes - FC Lorient  (neděle 14:00)
FC Nantes nutně potřebuje vylepšit současnou pozici. A konkrétně před zápasem s Lorientem to platí dvojnásob, jelikož bretaňský rival by v případě výhry měl bod náskok. Nantes, před nedávnem ještě okupující čtvrté místo, však v poslední době podávalo dosti nevyrovnané výkony, což vyvrcholilo vypadnutím z Coupe de France. I když, Les Canaris sice prohráli, ale s ligových soupeřem z Nice, kdežto na Lorient si vyšlápli hráči amatérského klubu AS Yzeure, hrajícího až čtvrtou nejvyšší francouzskou soutěž!!!

"V prvním poločase jsme hráli opravdu nemožně. Nepředvedli jsme vůbec nic. Po změně stran už to sice bylo o něčem jiném, ale přesto jsme si až do samotného nastavení nedokázali vytvořit pořádné příležitosti. Hráči na mě působili dojmem, že v té soutěži hrát nechtějí. Nevypadali jako fotbalisté, kteří chtějí vyhrát zápas," nechal se slyšet Michel Der Zakarian, trenér Nantes.

A co prohlásil pro prohře Christian Gourcuff? "Byl to klasický zápas Coupe de France. Odhodlání, s jakým hráči Yzeure do toho zápasu vstoupili, mě vůbec nepřekvapilo, protože přesně tak se v této soutěži amatérské týmy proti těm profesionálním prezentují. Poté, co skórovali, už v tom zápase dominovali. My jsme si sice dokázali nějaké šance vytvořit, ale vyrovnat se nám nepodařilo," prohlásil vcelku poklidně Gourcuff.

Zápas těchto dvou sousedů bude také do značné míry soubojem kanonýrů. Lorientský Vincent Aboubakar už stihl nastřílet jedenáct branek, zatímco jeho konkurent z Nantes, Filip Djordjević, se dosud trefil osmkrát. A protože obě mužstva mají co napravovat, nebylo by překvapením, kdyby vzájemný duel byl na branky bohatý.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Nový kouč Marseille hodlá nadále bojovat o umístění mezi prvními třemi. Nereálné to pro Josého Aniga a spol. určitě není, přestože síla PSG a Lille OSC je opravdu veliká. Na třetí místo si ale brousí drápky hned několik kandidátů. Olympique v současné době ztrácí na pozici zaručující účast v předkole Ligy mistrů jedenáct bodů a "dřepí" na šesté pozici. Nicméně Ligue 1 vstupuje tímto kolem teprve do své druhé poloviny. Poslední čtyři duely navíc klub ze známého přístavního města neprohrál.

"Abychom splnili náš cíl, budeme muset podniknout vcelku unikátní cestu. V podstatě musíme bodovat v každém zápase a naši nejbližší soupeři budou muset zaváhat," řekl dvaapadesátiletý kouč, jenž za Marseille v minulosti odehrál přes 200 ligových zápasů. Minulý víkend zvládli jeho svěřenci zápas Coupe de France proti Remeši, byť o vítězi rozhodly až dvě branky André-Pierra Gignaca v první a druhé části prodloužení.

V lepší druhou polovinu sezony doufá také záložník Giannelli Imbula, který sice začal v dobré formě, ovšem později i díky jeho chybám přišel tým o důležité body. "Výpadky formy mohou postihnout během sezony kdekoho. Ale mě se nepovedlo se do ní znovu dostat. Naštěstí trenér Anigo věří v mé schopnosti a nechává mě hrát, za což mu děkuju," uvedl pro internetové stránky klubu Imbula, mimochodem nejmladší hráč, který kdy nastoupil v Ligue 2.

To cíle domácího Évianu jsou docela odlišné - v první řadě je třeba vyhnout se sestupu. Na rozdíl od Olympiku Marseille se týmu z východní části Francie nepodařilo v rámci zmíněného poháru proklouznout dále, jelikož jej nejtěsnějším možným výsledkem, stejně jako o tři dny později v případě ligové dohrávky s ASSE, zdolala Bastia. Nicméně svěřenci Pascala Dupraze už jednou proti jasnému favoritovi dokázali překvapit, ba doslova šokovat, protože výhru 2:0 nad PSG snad nečekal vůbec nikdo. Zvláště pak sázející, samozřejmě. A když se to povedlo proti úřadujícím šampionům, proč by se to nemohlo povést proti klubu, jenž v v tomto ročníku Ligy mistrů neuhrál v základní skupině ani bod?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Stade Reims  (neděle 21:00)
Protože Monaco zaváhalo, může se Lille dostat zpět na druhé místo tabulky. Obrana Lille OSC v čele s bezchybným Vincentem Enyeamou pracuje v letošní sezoně na jedničku. Ale tři týmy přesto dokázaly tým Davida Rozehnala porazit - Bordeaux, Nice a právě Remeš. LOSC však vypadá být před druhou polovinou sezony ve velké pohodě. Soustředění ve španělské Marbelle si všichni hráči pochvalují a po příletu si hravě poradili v rámci Coupe de France s AC Amiens, ačkoliv klub hrající až čtvrtou ligu rozhodně nemohl naplno prověřit jejich schopnosti.

"To soustředění rozhodně nebyla žádná relaxační dovolená, naopak hráči tvrdě dřeli, takže se ani není čemu divit, že první polovina toho pohárového utkání nebyla z naší strany zrovna optimální. Nicméně jsme ho zvládli, což bylo pro rozjezd důležité. Zvláště proto, že v lize hrajeme úvodní zápas s Remeší, ve kterém chystáme odvetu za ten srpnový," řekl trenér Girard.

No, ono to třeba bude obtížnější, než to vypadá, protože se také tváří býti v docela dobré pohodě. V prosinci ani jednou neprohrála a získala deset bodů z dvanácti možných. Dobrou formu pak využila i při výhře 4:1 nad Ajacciem. V tabulce je tedy osmá, ovšem v Coupe de France už nadále nepokračuje, jelikož na rozdíl od Lille dostala protivníka o poznání silnějšího. S Olympiquem Marseille to byl vyrovnaný souboj, který dospěl až do prodloužení, ve kterém rozhodly dva Gignakovy góly.

Stejného soupeře přitom dokázali svěřenci Huberta Fourniera v lize porazit. Dokonce na jeho hřišti. Venkovní zápasy zvládá Remeš vůbec dobře. Z deseti výjezdů mířila domů s prázdnou jen dvakrát. Oproti tomu Lille doma osmkrát vyhrálo.

"My se v první řadě chceme vyhnout sestupu. Setrvání v Ligue 1 totiž ještě nemáme zaručeno. Jakmile se to podaří, začneme se bavit o našich dalších ambicích. Co se pohárového zápasu proti Marseille týče, určitě mě prohra mrzí, nicméně pokud bych si měl vybrat, tak bych rozhodně preferoval tři body v lize," nechal se slyšet Fournier a dodal: "Statistiky ukazují, že proti Lille budeme čelit nejlepší ligové defenzivě, kterou diriguje takřka nepřekonatelný brankář. Nicméně minule se nám pořadilo vstřelit mu dvě branky, takže nevím, proč by se to nemohlo podařit i tentokrát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Papírově jednostranný souboj prvního s posledním uvidí diváci na Stade Francois Coty: PSG odstartuje ligový rok 2014 na půdě tamního Ajaccia.

Úřadující mistr už jeden soutěžní zápas letos odehrál, v Coupe de France se postavil Brestu a po výhře 5:2 postoupil s přehledem do osmifinále. Utkání bylo rozhodnuto už po prvním poločase, v němž soupeře hattrickem sestřelil ve formě hrající Zlatan Ibrahimovic. "Chci se i nadále rozvíjet a v roce 2014 být ještě lepší," prohlásil ambiciózní Švéd. "Jako tým pak chceme vyhrát všechny trofeje, o něž usilujeme, a samozřejmě bavit naše fanoušky."

Ibrahimovic je největším kandidátem na zisk titulu pro nejlepšího střelce ligy; po podzimu vede tabulku s 15 góly a jedním z jeho cílů je vylepšit loňských 30 tref (po podzimu 2012 jich měl na kontě 18). K tomu však bude zapotřebí zapracovat zejména na venkovní formě, jelikož tam se urostlému kanonýrovi nedaří ani zdaleka tolik jako doma v Parku princů.

Pařížané jsou v polovině sezony stále ve hře o všechny čtyři trofeje (Ligue 1, Coupe de France, Coupe de la Ligue a Liga mistrů). "Kromě ligy musí PSG vyhrát alespoň jeden z domácích pohárů. S hráči jako Zlatan je to klidně možné," plánuje záložník Blaise Matuidi.

Laurent Blanc strávil zimní přípravu se svými svěřenci ve slunném Kataru, a už proti Brestu vyslal na hřiště de facto nejsilnější možnou sestavu; jedinou změnou oproti zaběhlým standardům bylo nasazení náhradníka Nicolase Doucheze mezi tyče. "Po dvou týdnech bez soutěžního utkání jsem chtěl, aby se nejlepší hráči patřičně rozehráli před výjezdem na Korsiku," vysvětloval bývalý reprezentační kouč. "Paříž sice bude bojovat o všechny dostupné trofeje, ale je zapotřebí určit si jasné priority."

Ostrovní celek zažívá přesně opačné problémy - je přikován ke dnu tabulky, nevyhrál už 12 ligových klání v řadě, a na sedmnáctý Montpellier ztrácí plných osm bodů. Před dvěma lety se Ajacciu (tehdy v nováčkovské sezoně) podařilo z podobné situace vybruslit, ale současná situace vypadá ještě mnohem hůře; sebevědomí hráčů je na nule a ztráta se zdá být už příliš velkou.

Za těchto okolností se mohou v Ajacciu radovat, že v Coupe de France vůbec postoupili dále; amatérský celek Quimperlé jim dělal mnohem větší problémy, než by bylo záhodno, a favorit musel dokonce otáčet skóre. Konečná výhra 2:1 byla vůbec prvním úspěchem pod vládou trenéra Christiana Bracconiho, který v průběhu podzimu nahradil odvolaného Fabrizia Ravanelliho.

"Léčba Bracconim" zatím v lize vůbec nezabírá - ze sedmi duelů pod jeho taktovkou uhráli Korsičané všehovšudy dva body, naposledy pak v 19. kole podlehli Remeši vysoko 1:4. "Nesmíme se vzdát, do druhé půle sezony musíme jít se vztyčenými hlavami," burcoval Bracconi po poslední podzimní prohře. "Jsou tu určité náznaky zlepšení, tým vykazuje progres. Tento klub je na těžké časy zvyklý, ale za každých okolností si zachovává pozitivní přístup a spoléhá se pouze sám na sebe. V záchranu věříme, musíme věřit," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 7.00 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (sobota 20:00)
Rennes a Nice toho mají hodně společného - oba kluby vyznávají červenou a černou, mají mladé týmy s řadou odchovanců, a zatím se jim vůbec nedaří naplňovat předsezonní pohárové ambice. Jejich vzájemný zápas v Bretani tak může hodně napovědět..

Domácí lodivod Philippe Montanier by pochopitelně rád viděl svůj tým na vyšších příčkách a varoval hráče, aby si vzali poučení z posledního kola, v němž prohráli 1:2 na hřišti Sochaux. Byla to jejich už třetí porážka v řadě, a proti Nice budou chtít tento trend stůj co stůj zvrátit.

Rok 2014 odstartoval pro Les Rouge et Noir remízou 1:1 s lokálním rivalem z Valenciennes v Coupe de France, ale Montanier tomuto výsledku přílišnou váhu nepřikládá. "Musíme si dobře zapamatovat detaily z posledního ligového utkání," vracel se uznávaný kouč k duelu v Montbéliardu. "Takovéto představení se už nesmí opakovat."

Nice na tom bylo dlouho ještě hůře, avšak se závěrem podzimu se mu podařilo překonat sedmizápasovou šňůru porážek impozantním návratem do formy, jak potvrzují čtyři po sobě jdoucí vítězství; Montanier proto důrazně varuje před jejich silou. "Ta série špatných výsledků byla zapříčiněna několika faktory, včetně zranění," vypočítává. "I přesto však hráli dobrý fotbal a nejsem překvapen, že se jim opět začalo dařit. Loni skončili na čtvrtém místě, a přes léto se u nich mnoho věcí nezměnilo."

Bývalý lodivod Valenciennes a Realu Sociedad zároveň uznal, že se jeho tým nebude snažit vyrovnat se soupeři v jeho hlavní disciplíně, kterou je diktování tempa hry a držení míče. "Přizpůsobíme se, stejně jako v zápase proti Saint-Étienne, který jsme nakonec vyhráli," připomíná poslední ligový triumf Rennes. "Je to pro nás důležitý zápas, protože tlak bude s blížícím se koncem sezony jenom narůstat. Každý výsledek se počítá," zakončuje Montanier.

Hostující kouč Claude Puel se bude moci spolehnout na služby svého elitního kanonýra Daría Cvitanicha, který se vrátil z rodné Argentiny a bude připraven nastoupit; Mahamane Traoré, oproti tomu, své zranění doléčit nestihl. Puel je se silou svého kádru nicméně plně spokojen. "Můj tým mi dělá radost. Je skvělé, že máme k dispozici tolik hráčů," neskrývá zkušený kouč. "Náš kádr je kvalitní, každou pozici máme dobře zdvojenou. Možná se v přestupovém období něco semele, ale neplánujeme to."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Přiblížit se záchraně bude chtít Valenciennes, které i přes zlepšené výkony pod novým koučem Arielem Jacobsem stále zůstává v sestupové zóně. Ligový rok 2014 odstartuje normandský celek soubojem proti Bastii, která podniká daleký výlet na sever s vědomím, že pouze zodpovědné sbírání bodů ji udrží v klidném středu tabulky..

Přestupové okno se sotva otevřelo, ale Les Athéniens dokázali už nyní slušně posílit - alžírský reprezentant Carl Medjani a jeho ghanský kolega Abdul Majeed Waris jsou mimořádně zajímavými hráči, kteří by měli dodat výslednému koktejlu tu správnou šťávu. Medjaniho úkolem bude zúročit bohaté zkušenosti s vedením obranných šiků, Waris má zase rozhýbat na podzim často poměrně statický útok.

Sebevědomí ve valencienneském táboře navíc podporuje i výsledek z posledního podzimního kola - impozantní výhra 2:1 na půdě Monaka nejenže představovala první domácí porážku sezony pro knížecí celek, ale navíc notně přiblížila Jacobsovy koně sedmnáctému Montpellieru. Výhra přišla v pravý čas - Valenciennes se to předtím nepodařilo šest kol v řadě.

Proti Bastii může belgický kouč využít služeb obou posil, neboť jak Medjani (přestoupil z Olympiakosu), tak Waris (Spartak) dorazili už minulý týden a jsou připraveni nastoupit; Medjani by mohl ve středu obrany nahradit vykartovaného Angouu. "Carl kombinuje disciplinovaný projev, skvělou mentalitu a agresivní herní styl," pochvaloval si Jacobs přínos osmadvacetiletého Alžířana. "Waris je zase hrozně rychlým, explozivním typem hráče se skvělým tahem na bránu. Doufám, že se oběma podaří tyto kvality potvrdit i u nás, ale nerad bych, aby se cítili pod přílišným tlakem," shrnul zkušený kouč.

Bastia měla na podzim pár vynikajících okamžiků, ale aktuální série čtyř zápasů bez výhry znamená pád na 13. místo v tabulce. Zpět do první poloviny má ostrovní tým vytáhnout slavný kanonýr Djibril Cissé, který se bude snažit dosáhnout na metu 100 prvoligových gólů (a možná se i propracovat do reprezentačního kádru pro mistrovství světa). Na Korsiku se vrátil také řízný středopolař Sambou Yatabaré, ten však ještě dnes připraven nebude, stejně jako zraněný obránce Francois Modestó.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - FC Sochaux  (sobota 20:00)
Lyon měl jen málo času na to, aby se vzpamatoval z podzimní blamáže, a přes Vánoce spořádal plány na vylepšení současné mizerné desáté příčky. Snad se definitivně bude moci spolehnout na služby kapitána Maximeho Gonalonse, který nakonec v klubu zůstává. Zápas se Sochaux? Povinné tři body, jinak ho brát domácí ani nemůžou.

Hosté jsou totiž v současné chvíli na předposlední příčce s pouhými jedenácti body na kontě, na sedmnáctou nesestupovou ztrácejí hrozivých sedm. Venku přitom patří suverénně k nejhorším týmům Ligue 1, z deseti utkání vytěžili jen jeden bod a hned osmadvacetkrát inkasovali. Klub ovšem jasně naznačil, že se chce zachránit.

Během krátké chvíle přivedl hned tři hráče. Útočník Jordan Ayew z Marseille rozhodně pomůže vylepšit už tak bídný útok a netřeba ho více zkoušet, co se týče dvou zambijských reprezentantů, ti si ještě reputaci budou muset vybudovat. Nathan Sinkala se Stophirou Sunzuem přišli z konžského Mazembe.

U druhého jmenovaného se FCSM nebál vysázet africkému celku rovný jeden milión euro. "Přišli jsme sem, abychom Sochaux zachránili," uvedl Sunzu, který byl už loni na zkoušce v anglickém Readingu. "Oslovil mě přímo trenér Herve Renard. Jsem šťastný, že tu můžu být," dodával čtyřiadvacetiletý obránce.

OL má během zimního přestupového období velké problémy udržet Gonalonse. Ačkoli byl jeho přestup do Neapole na spadnutí, prezident klubu Jean-Michel Aulas po schůzce s hráčem nakonec transfer zatrhl. Což je určitě skvělá zpráva pro kouče Remiho Gardeho. "Jsem opravdu rád, že Max zůstává," mnul si ruce.

Domácí mají ve druhé polovině sezóny jasný cíl - smazat patnáctibodovou ztrátu, skončit minimálně třetí, a tudíž příští rok bojovat v předkole o Ligu mistrů. "Vím, že tým by bez Maxe nebyl totéž. Je mi jasné, že pokud chceme splnit požadavky určené na začátku sezóny, je pro nás důležité, že neodejde," dodával Garde.

Do utkání nebude moci nasadit kvůli zranění Mahamadoua Daba a Rachida Ghezzala. "Doufám, že nám humbuk okolo Gonalonse dodá větší klid a že budeme mít k dispozici prostředky na lepší výsledky," věří Garde. "Musíme se pohnout kupředu. Já tomu věřím. Aktuální pozice neukazuje to, co jsme dosud předváděli na hřišti."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Pro fotbalisty St. Étienne začala podzimní část Ligue 1 o něco dříve než ostatním celkům. Ve středu totiž dohrávali odložené podzimní střetnutí s Évianem a po výhře 1:0 se posunuli na čtvrté místo tabulky. Guingamp nebude ve druhé polovině sezóny zajímat nic jiného než záchrana. K té má nasměrováno zatím dobře.

Les Verts si nemůžou na nic stěžovat. Podobně jako loni kráčejí vstříc pohárovým příčkám, reálně můžou zabojovat znovu o Evropskou ligu. Pokusit se můžou i o dohání vedoucí trojice, byť sedmibodová ztráta je už předem těžkou překážkou. "Rok 2013 byl pro klub hodně úspěšný," broukal si spokojeně trenér Christophe Galtier.

V loňské sezóně vyšel leden i únor hostům na jedničku, podobný průběh i nyní by znamenal pojištění čela tabulky. Galtier však v prvé řadě hodlá krotit emoce. "V následujících dvou měsících nesmíme koukat na tabulku. Musíme být silní po fyzické i mentální stránce a sbírat body. V březnu se uvidí, jak na tom jsme," vysvětloval.

V příštím kole Galtierovi svěřenci přivítají Lille. A právě tenhle souboj hodně napoví, zda-li se budou moci prát třeba i o třetí pozici. "Leden vypadá celkově dost náročně," ví st. étiennský stratég. "Máme 33 bodů, to je dobré číslo. Musíme zůstat ambiciózní, zároveň však nadále pracovat tak, jako doposud, a zůstat nohama na zemi."

Poslední vzájemný zápas Guingampu a St. Étienne se datuje na rok 2008, tehdy EAG smetl svého soupeře v rámci Coupe de la Ligue na svém hřišti 4:1. "Od té doby, co se soupeř dostal na čelo tabulky, posílil na sebevědomí," říkal domácí trenér Jocelyn Gourvennec. "My jsme ale také pokročili. Jsme lepší než na začátku sezóny."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Bordeaux už letos stihlo přijít o čtvrtou příčku, na kterou se po výhře v dohrávaném utkání s Évianem vrátilo Saint-Étienne, a návrat na pohárové pozice tak svěřencům Francise Gillota zajistí pouze domácí úspěch proti Toulouse. Talentovaný kouč však své svěřence varoval, aby nebrali nic na lehkou váhu.

Les Violets se totiž po všelijakém startu do sezony začalo poměrně dařit, neprohráli už pět zápasů v řadě a vyšplhali se na jedenáctou příčku v tabulce. Půjde o souboj dvou týmů v dobré formě - Bordeaux čeká na porážku dokonce šest utkání.

Toulouský kouč Alain Casanova letos učí své svěřence hrát novým systémem 3-5-2, což pro Gillota není nic nového - on sám se s podobnou revolucí v Bordeaux popasoval výborně a ve své první sezoně u Girondins dotáhl tým až na pohárové příčky. Není proto divu, že progres, který Toulouse v posledních týdnech zaznamenává, jeho pozornosti neunikl.

"Toulouse hraje 3-5-2, stejně jako jsme to nedávno hráli my," připomíná domácí stratég. "Je to těžký soupeř. Viděl jsem jejich zápas proti Nantes, který vyhráli. Začíná jim to fungovat," chválí dnešního soka. "Na začátku měli pochopitelné problémy, ale už se sehrávají. Čeká nás složitý zápas, protože mají hodně dynamické hráče, kteří jsou zvyklí rychle si měnit pozice, a kreativní, technický střed zálohy. Bude to dobrý test na začátku jarní sezony."

Bordeaux v následujících dnech nečeká nic jednoduchého, v úterý se totiž ve čtvrtfinále Coupe de la Ligue postaví PSG; v lize se pak s úřadujícím mistrem střetnou na začátku února. "Pokud se nám proti Toulouse, PSG a Bastii nepodaří předvést bojovné výkony, příliš bodů si neodneseme," varoval Gillot. "Teď jsme pátí, takže se hráči soustředí hodně na ligu. Náš kalendář je však hodně nabitý, v následujících 15 dnech sehrajeme pět zápasů, a bylo by chybou myslet na ty další, když jsme se ještě nepopasovali s Toulouse," dodává.

Je pravděpodobné, že se kouč Girondins bude muset uchýlit ke změnám v sestavě; kádr, který má k dispozici, je i s novou akvizicí Guillaume Hoarauem pořád hodně uzký. "Budu muset rotovat. Jsou tu hráči, kteří nebudou moct nastoupit v sobotu, ale proti Paříži už ano. Všichni se prostřídají," přiznává Gillot.

Alain Casanova má do druhé půlky sezony jasný cíl - zajistit konzistentní výkony a i nadále se posouvat tabulkou vzhůru. "S podzimem nemůžeme být úplně spokojeni," nechal se slyšet pro oficiální stránky klubu. "V lednu a únoru nás čekají zajímavé, ale také náročné zápasy. Náš tým má potenciál, ale musíme být efektivnější."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AS Monaco  (pátek 20:30)
Druhé Monako nezakončilo svou podzimní část úplně tím nejlepším způsobem. Právě ztráty s celky z dolní poloviny tabulky aktuálně určují až jeho druhou pozici, tři body za vedoucím PSG. Takže Montpellier, který je na tom letos dost bídně a zvítězil pouze dvakrát, nehodlá tentokráte v žádném případě podcenit.

Těsně před Vánoci mělo být Valenciennes jen jakýmsi předkrmem před štědrovečerní večeří, nakonec však Monaku zbyla jen hořká pachuť v puse. Porážka 1:2 až s osmnáctým celkem tabulky prakticky kopírovala předchozí výsledky s celky ze chvostu tabulky - překvapivá byla remíza s předposledním Sochaux nebo šestnáctým Évianem.

Kouč Claudio Ranieri pochopitelně nemohl být s posledním soutěžním utkáním roku 2013 spokojený. "Trenér nás nyní dostal před zápasem s Montpellierm pod tlak. Jsme nyní opravdu připraveni," uvedl obránce Andrea Raggi. "Neúspěch s VAFC nás hodně bolel. Teď musíme myslet na budoucnost."

Hosté mohou počítat s útočníkem Lacinou Traorém, jehož klub koupil nedávno z ruského Anži. Chybět ovšem bude kvůli poraněnému kolenu Anthony Martial a ani Andreas Wolf s Borjou Lópezem nebudou připraveni. "Měli jsme dobrou první polovinu sezóny, ta druhá bude daleko těžší," uvědomuje si Raggi.

HSCM se musí konečně začít učit vyhrávat, jinak jeho naděje na záchranu nenaberou správný směr. Remízový král Ligue 1 má jen tříbodový náskok na sestupové pásmo. "Monako je pořád Monako, ale já věřím, že proti němu můžeme hrát dobrý zápas," uvedl útočník M'Baye Niang, jenž je v klubu nově na hostování z AC Milán.

Mladý Francouz se na francouzskou scénu vrací po dvou letech, naposledy oblékal dres Caen. "Vyrazit na úvod proti Monaku je pro mě velká výzva, ale já mám hlad," prohlásil. "Jsem fyzicky připravený a doufám, že v pátek podám dobrý výkon. Hrajeme doma, takže je jen na nás, abychom tenhle mač vyhráli."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.60 - 3.30 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain19135144:1344
2.AS Monaco19125231:1341
3.Lille OSC19124322:840
4.AS Saint-Étienne19103628:2033
5.Girondins Bordeaux1987427:2131
6.Olympique Marseille1985627:2029
7.FC Nantes1992823:1729
8.Stade Reims1978423:2129
9.FC Lorient1983826:2627
10.Olympique Lyon1967628:2725
11.Toulouse FC1967620:2425
12.EA Guingamp1966719:1924
13.SC Bastia1966721:2624
14.OGC Nice19721018:2523
15.Stade Rennes1956822:2421
16.Évian Thonon Gaillard1955919:3220
17.Montpellier HSC19211618:2417
18.Valenciennes FC19351117:2814
19.FC Sochaux19251215:3911
20.AC Ajaccio19161213:349

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Langi

OT:

1. Lens chce na hostování Daniče (ten dopadl)

2. Arsenal se zajímá o Lacazetta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on byl hlavně dlouho zraněný a pak se přestalo hrát na křídla...

Reagovat
Langi

no hůř už to pro něj dopadout asi nemohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

- JMA už odmietol ponuku 10 ME za Sašu od Arsenalu (píše sa že JMA ho pod 15 ME nepustí), ale Saša aj tak nechce prestupovať teraz v zime

- Newcastle sa chystá ponúknuť 6 ME za Fofanu

Reagovat
Godwinson

Škoda, že absolutně nejsem schopen najít na L1 stream, který by se nesekal, na tohle bych byl zvědav.

Jinak Ajaccio pustilo Pierazziho? Machři

Reagovat
smazaný uživatel

Na sportlemonu bývají dobré streamy a na wiziwigu jakbysmet. Navíc, když bude hrát Monako, tak určitě tam bude něco koukatelného.

Reagovat
Godwinson

Tam jsem vždy sháněl a vždy to stálo za hovno. I co nejsem doma a mám rychlý net, pořád stejné. PL je výjimka, tam najdu nesekající stream asi i na čtvrtou ligu. Ale Monaco byl za poslední rok asi jediný zápas francouzského týmu, který se mně nesekal, to je fakt.

Reagovat
Godwinson

* se

(jinak PL tedy hledám na firstrow, jako ostatně vše v poslední době)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já vždycky na Lyon našel stream úplně v pohodě. Canal+, francouzsky a nesekající se. Ale tak Monako je asi výjimka, bo ti stejně nemají žádné fanoušky a kdo by na ně koukal, že?

Reagovat
smazaný uživatel

skus toto: vzdy iba funkne linky a ja osobne som spokojny. uz ani sportlemon nepouzivam.

http://firstrownow.eu/sport/football.html

Reagovat
smazaný uživatel

Chceme vidět pěkný fotbal se spoustou ofenzivních akcí Sice vím, že to bude naopak, ale tak aspoň jsem zkusil

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco nejsilnější. Takže laskavě válec

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Cabella je jak Januzaj. Dobrý fotbalista, ale hrozný simulant. Už v tak mladém věku doplácí na svoji pověst simulanta, takže rozhodčí mu máloco písknout. Jinak Falcáč nic moc. Jakoby bez formy. Ale to rozhodnutí jít do Monaca.. Kdo z nás by odolal? Milionářské Monaco, parádní plat, skvělé počasí, úžasné pláže. Lepší tam, jak v chladné Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

+ žádné daně

Reagovat
Godwinson

Srovnávat Cabellu s nějakým no-namem a ještě v takto negativním smyslu? Fuj. Hrozný simulant to není, občas rád spadne, ale není to žádné drama, nijak se neliší od dnešního průměrně stabilního fotbalisty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Niang?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc, průměr. Nejlepší byl Cabella.

Reagovat
pepinho2

na Isport jsem četl,že Zouma patří Interu,kravina,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Only 3 PSG fans are in the away end for their game v Ajaccio.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň vidieť ktorý klub má fanúšikov a ktorý má divákov...

Reagovat
smazaný uživatel

Jean II Makoun refuse d'aller à l'ASSE par respect pour l'OL !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten sudí je od začiatku na smiech

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon 66% držení míče, ale ani jedna střela mezi tyče

Reagovat
smazaný uživatel

11 mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff namieril z priameho do brvna ale to asi neberú ale príde prvá a hned skončí v sieti

Reagovat
smazaný uživatel

konečne ... Grenier

Reagovat
smazaný uživatel

Sunzu volejbalista

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

kristofyk11.01.2014 17:29

Only 3 PSG fans are in the away end for their game v Ajaccio.

Jo byli ...ale takhle na obrázku to je ještě komičtější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele