20. kolo
11.01.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 0:1

Divoké utkání v Bordeaux nakonec lépe zvládli fotbalisté Toulouse, o jehož výhře rozhodl ve druhé půli jedinou brankou utkání Martin Braithwaite. Hosté se tak svému soupeři přiblížili v tabulce na rozdíl tří bodů. Oba týmy se mimochodem musely poprat s hrou o deseti mužích prakticky ve dvou třetinách zápasu.

První poločas byl z obou stran hodně vyrovnaný. Do první větší šance se dostali už v 5. minutě hosté zásluhou Ben Yeddera, který si naběhl na pěkný pas Aguilara na hranici ofsajdu, čelil pak brankáři Carrassovi, jenže svůj pokus namířil jen mimo tři tyče. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Sané, pálil však jen do obránce před sebou.

Na řadu přišla první červená karta. Pod sprchy se nejprve pakoval bek Spajič, pro něhož to bylo již druhé vyloučení v této sezóně. Sudí Duhamel dlouho konzultoval celou situaci se svými asistenty, nakonec zákrok na Maurice-Belaye posoudil jako surovou hru. O deset minut později se ovšem počet hráčů na hřišti srovnal.

Ben Yedder se ocitl ve vápně úplně sám a Poundjé byl tím, kdo ho fauloval na poslední chvíli. Ani tady se Duhamel s ničím nemazal a domácímu hráčovi udělil také červenou kartu. Toulouse mělo navíc k dispozici pokutový kop, avšak Ben Yedder jako exekutor selhal - Carrasso směr jeho střely skvěle vystihl.

Pět minut před přestávkou mohl ještě změnit skóre Saivet, jemuž do středu hřiště přihrával Mariano, následný pokus ovšem nebyl úspěšný. V 53. minutě se již TFC gólově prosadil. Ben Yedder zakombivonal s Akpem Akpou, balón se nakonec vrátil do středu pole, odkud zamířil po zemi za záda Carrasso nehlídaný Braithwaite.

Les Girondins byli jako opaření, jejich neaktivitu mohl trestat Ben Yedder nebo Ragettin z volného kopu, ani jeden z nich však ve svých možnostech neuspěli. Bordeaux se snažilo vyrovnat marně. Rolán totiž po dobré práci Hoaraua pálil jen do břevna a druhý jmenovaný poté svou hlavičku usměrnil pouze do gólmana Aliho Ahamady.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele