20. kolo
11.01.2014 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Valenciennes FC - SC Bastia 3:2

Stíhací jízda Valenciennes za záchranou pokračuje - normandský klub dnes ve strhujícím utkání vyválčil výhru 3:2 nad Bastií. Hlavním hrdinou se stal dvougólový Mathieu Dossevi, vítěznou branku si při svém debutu připsal mladý ghanský útočník Majeed Waris.

V Bastii čekali na zimní pauzu jako na slitování; po velmi slušné sérii výsledků, která vystřelila korsický klub až těsně pod pohárové příčky, totiž s blížícím se koncem roku přišel znatelný útlum a pád na 13. místo. Po dnešku čekají svěřenci Frédérica Hantze na výhru už pět utkání, a to mohou být za výsledek ještě rádi, neboť domácí na začátku druhé půle vedli už 3:0.

Bastia přitom na dalekém severu zahrozila jako první, ale Romaricova střela zpoza vápna prolétla nad břevnem (6'); šlo zřejmě o největší příležitost v několika úvodních minutách, které nabídly otevřený, atraktivní fotbal. Tempo zápasu však brzy pokleslo a další vzrušení, tentokrát už s gólovým efektem, přišlo až zhruba po půlhodině hry.

Valenciennes perfektně využili chaosu v hostující obraně, když Masuaku přenesl hru z levého křídla na nabíhajícího Rudyho Matera na druhé straně, a centr pravého beka pohodlně doklepával do sítě číhající Dossevi. Tentýž hráč se o pouhé dvě minuty později postaral o dvoubrankové vedení: Masuaku se tentokrát rozhodl rovnou střílet a veterán Mickaël Landreau vyrazil míč pouze Dossevimu do cesty. Šikovnému křídelníkovi stačilo balon pouze zpracovat a uklidit k bližší tyči.

Ani po změně stran si korsická obrana nevydechla, naopak: Waris, jedna ze zimních posil v kádru Ariela Jacobse, se hned při své premiéře zapsal mezi střelce. Běžela 54. minuta, když Bastia ztratila na vlastní polovině míč, Mater okamžitě vybídl Tonga Doumbiu a ten posouval rovnou na ghanského forvarda, s jehož střelou si Landreau nedokázal poradit.

Les Athéniens zakončili podzim šokující výhrou 2:1 v Monaku a zdálo se, že za stavu 3:0 už se jim nic nemůže stát, jenže hráči Bastie potvrdili pověst bojovníků a dokázali zápas ještě zdramatizovat. Hodně velkou roli v tom sehrál příchod zkušeného brazilského forvarda Ilana, který vystřídal matného Djibrila Cissého; v 71. minutě se Ilan po Boudebouzově rohu uvolnil od bránícího Matera a hlavou poslal míč do cesty Romaricovi, kterému stačilo zblízka dorážet do sítě.

Hosté vycítili šanci a jejich rostoucí nápor vyústil sedm minut před koncem ve druhou, kontaktní branku - Adama Ba našel Ilana krásným pasem z levého křídla, a čerstvý útočník bez potíží propálil Penneteaua podruhé. Na vyrovnání se však Ostrované už nezmohli a zůstávají tedy i nadále třináctí, zatímco Valenciennes se dotáhlo na jediný bod za sedmnáctý Montpellier.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele