20. kolo
12.01.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 1:2

Domácí Évian sice vedl, ale přesto si Marseille odvezla všechny body na jih Francie.

Někdejší obávaný kanonýr André-Pierre Gignac už znovu ví, jak střílet góly. Sem tam to ale ještě stále nevyjde. V některých případech to však není neseřízenými mířidly, nýbrž nešikovným pohybem. Tak jako v úvodu tohoto zápasu 20. kola Ligue 1, kdy ho přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování bývalý hráč Évianu Saber Khalifa, jenže Gignac zakopl a ani nevystřelil.

Nějakých deset minut poté zahrával přímý kop Cédric Barbossa na neobsazeného Moudoua Sougoua, jehož střela byla však sražena na roh. Po něm už se kmenový hráč Marseille díky přesně mířené hlavičce trefil - 1:0. Jenže už za sedm minut bylo srovnáno. Domácí ofsajdová past nesklapla podle plánu, a tak si mohl Benoit Cheyrou po své zakroucené střele poprvé v této sezoně vychutnat radost z gólu - 1:1.

Hned v další minutě se nepodařilo Kévinu Bérigaudovi překonat v dobré šanci Mandandu a po půl hodině hry neuspěl na druhé straně proti Laquaitovi hostující Florian Thauvin. Přesto do druhého poločasu vstupoval OM s jednobrankovým vedením. Thauvin totiž svým pohybem vyřadil ze hry Cédrika Cambona a z jeho nezištné přihrávky vytěžil Gignac maximum - 1:2.

Po změně stran si to k soupeřově obraně neohroženě namířil Khalifa, ale když viděl, že neprojde, pokusil se domácího gólmana přelobovat. To se mu sice povedlo, ale do branky míč nedoputoval, jelikož se zastavil o břevno. Na druhé straně mohla další spolupráce dua Barbosa-Sougou přinést vyrovnání, kdyby ovšem střela do dolního rohu druhého jmenovaného nepostrádala větší razanci.

V 65. minutě došlo pro změnu na další spolupráci Floriana Thauvina a André-Pierra Gignaka, přičemž ten zakončil své malé žonglérské vystoupení hlavičkou nad branku. V závěru měl ještě dvě dobré šance dánský obránce ve službách francouzského Évianu Daniel Wass, ovšem jeho první - umístěný a zároveň dostatečně razantní - pokus přesto zneškodnil Steve Mandanda, a napodruhé rovnou překopl branku.

Takže Évian bude muset napravovat zaváhání v rámci středečního duelu Ligového poháru, ve kterém se utká s celkem Troyes, a následně se v lize pokusí vyzrát na Rennes. To Marseille před pohárovým soubojem s Lyonem tato výhra určitě přidala na sebevědomí, protože v případě vítězství proto sedminásobným šampionům už může slavit postup do semifinále.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele