Ligue 1 souhrn - 19. kolo

22.12.2007, 19:09, aktualizováno 23.12.2007, 23:02
Komentáře a souhrny
Olympique Lyon remizoval v Nancy 1:1 a na čele tabulky má i nadále čtyřbodový náskok. Tři body ze hřiště soupeře naopak vezou Bordeaux a PSG. Ve fantastických výkonech pokračuje Stade Caen, Auxerre doma zdolalo 1:0 Monako a stejným výsledkem skončily i duely Marseille s Le Mans a Nice proti Valenciennes. Beznadějně poslední zůstávají Méty.

AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon 1:1

22.12.2007 17:10

Góly: 87. Chris Malonga - 80. Milan Baroš

Souboj mezi druhým Nancy a vedoucím Lyonem neměl vítěze. Zápas skončil remízou 1:1, všechno podstatné se stalo během poslední desetiminutovky. V 80. minutě otevřel skóre Baroš, o sedm minut později srovnal domácí Malonga a rozhodl o dělbě bodů.

V prvním poločase byli domácí lepším týmem, Lyon držel nad vodou brankář Vercoutre. Největší příležitost Nancy měl pár minut před koncem prvního dějství Fortune, ale gól vsítit nedokázal. Hosté hrozili především z rychlých protiútoků, nejvíce domácí obraně zatápěl Benzema.

Po hodině hry měl hned za sebou dvě obrovské příležitosti záložník Nancy Hadji, ztroskotal ale na výborném Vercoutrem. Skóre zápasu otevřel Baroš, který už v prvním poločase nahradil zraněného Govoua. Ben Afra našel přesným pasem českého reprezentanta, který se nemýlil a poslal Lyon do vedení. Hosté se však neradovali dlouho, o sedm minut později vyrovnal domácí Molongo a stanovil konečné skóre utkání na 1:1.

Lyon má před krátkou zimní přestávkou v čele tabulky čtyřbodový náskok právě před Nancy.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Monaco 1:0

22.12.2007 20:00

Góly: 69. Sammy Traoré

Auxerre si poradilo s Monakem a trochu se vzdálilo sestupovým příčkám O tom, že knížecí klub odjede z Auxerre bez bodů, rozhodla Traoreho branka z 69. minuty.

Auxerre vstoupilo do zápasu lépe s jednoznačným cílem zvítězit. První branku mohlo vsítit už v 15. minutě, Kahlenberg vyslal projektil na branku Monaka, ale brankář Roma byl připraven. Průběhu utkání nepomohl ani hlavní arbitr, který chvílemi předváděl nejistý výkon.

Domácí dostali Monako pod tlak, několikrát se ocitli v dobrých příležitost, ale branky se neuměli dočkat. Zasloužené odměny se dočkali v až 69. minutě, kdy jedinou branku střetnutí vsítil Traore, který krásnou střelou překonal brankáře Romu.

Auxerre je na 15. místě se ziskem 23 bodů, Na sestupové příčky má náskok šesti bodů. Monako má o dva body více a je na místě devátém.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Girondins Bordeaux 0:1

22.12.2007 20:00

Góly: 85. Jussiê

Bordeaux vyhrálo na půdě Sochaux 1:0 a odsoudilo domácí k přezimování na sestupové 19. příčce.

Hosté měli v prvním poločase míč na kopačkách častěji, ale do žádné vážnější situace se nedostali. Nejblíže gólu tak byl domácí N'Daw, který po půlhodině hry pořádně vyděsil brankáře Bordeaux Ramého.

Utkání na kráse také nepřidalo počasí, které oběma týmům výrazně stěžovalo život. V druhé půli měli domácí vyloženou šanci, ale Quercia gól vstřelit nedokázal. Už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, míče se ale chopil Wendel, předložil přihrávku Brazilci Jussiemu, který vstřelil jedinou branku utkání a rozhodl o tom, že všechny body poputují do Bordeaux.

Pro domácí to byla nezasloužená prohra, hlavně v druhé půli byli Bordeaux více než vyrovnaným soupeřem. Bordeaux přezimuje na třetím místě, domácí jsou předposlední.

Více informací k zápasu

SM Caen - Racing Strasbourg 2:0

22.12.2007 20:00

Góly: 40. Juan Eluchans, 80. Cédric Hengbart (pen.)

Domácí Caen navázalo na výkony z předcházejících zápasů, porazilo Strasbourg 2:0 a jeho obrana zůstala opět nepřekonána.

Štrasburk byl sice od začátku lepším týmem, ale domácí dokázali deset minut před koncem každého poločasu vstřelit branku a rozhodnout tak o svém vítězství. V první příležitosti se ocitl obránce hostů Bellaid, jeho prudká hlavička v brance neskončila. Domácí vstřelili první gól z ojedinělé akce, na Florentinův centr si naběhl Eluchans a ve 40. minutě otevřel brankový účet zápasu.

Gól dostal domácí do herní pohody, ve druhém poločase bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Vítězství Caen zpečetil deset minut před koncem z penalty Hengbart. Navíc v 85. musel hřiště opustit hráč Štraburku Paisley, který byl po zbytečném faulu a druhé žluté kartě vyloučen.

Caen je na výborném čtvrtém místě se ziskem jednatřiceti bodů, Štrasburk má o sedm bodů méně a patří mu třináctá pozice.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Metz 2:0

22.12.2007 20:00

Góly: 57. Rafik Saïfi, 90. Nicolas Marin

Lorient bez problémů porazil poslední Méty 2:0 a navázal tak na úspěšnou šňůru zápasů bez porážek – nyní jich má na kontě osm.

Do první šance zápasu se dostali hosté, ve čtvrté minutě prověřil brankáře domácích Balde. První poločas nepřinesl nijak oslnivý fotbal, branky viděli diváci až v poločase druhém.

Skóre zápasu otevřel v 57. minutě Saifi. Abrielovu střelu sice gólman hostů Marichez vyrazil, ale pro Saifiho nebyl problém uklidit míč do prázdné branky. Na druhý gól čekali diváci až do devadesáté minuty, Saifiho přihrávku výborně zužitkoval Marin a uzavřel účet zápasu na 2:0.

Vítězství poslalo domácí na osmé místo, Méty jsou beznadějně poslední a sestup se zdá takřka nevyhnutelný. Na Sochaux, které je o příčku výš, už ztrácejí 9 bodů.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Le Mans UC 72 1:0

22.12.2007 20:00

Góly: 14. Mamadou Niang

Olympique Marseille si vítězstvím 1:0 nad Le Mans zajistil před zimní přestávkou 11. místo a sedm zápasů trvající neporazitelnost.

Domácí sice nepředvedli ideální výkon, ale ukázali, že se jejich herní projev zlepšuje. V jarní části soutěže budu chtít jistě zasáhnout do bojů o evropské poháry. Útočníci Le Mans nedokázali překonat provizorně sestavenou obranu domácích, ve které chyběli dva klíčoví hráči. Dále domácím chyběl kapitán Cana.

Jedinou branku utkání vstřelil ve 14. minutě Niang, který zužitkoval přesný pas spoluhráče Nasriho. Pro Nianga to byla desátá branka v sezóně. V první půli měl dobrou příležitost ještě Cissé, ale jeho lob v síti neskončil. Hosté měli největší příležitost vyrovnat těsně před koncem poločasu, Matsui brankáře Marseille Mandanda nepřekonal.

V druhé půli se do vážnější příležitosti dostal De Melo, s jeho střelou si domácí brankář poradil, a tak Olympique Marseille zaslouženě zvítězil 1:0. Le Mans je v tabulce na pátém místě, domácí jsou o šest příček níže.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Valenciennes FC 1:0

22.12.2007 20:00

Góly: 44. David Hellebuyck

Nice dokázalo proti oslabenému Valenciennes zvítězit 1:0. Utkání ovlivnilo brzké vyloučení hráče hostů Bezzaza, který šel do sprch už v 16. minutě.

V šesté minutě se do dobré přiležitosti dostal Hellebuyck, jeho střela skončila mimo branku. O deset minut později měli hosté na hřišti pouze deset hráčů. Po bezohledném faulu na Jeunechampa byl vyloučen Bezzaz. Nice dokázalo využít převahu jednoho muže v poli těsně před koncem prvního poločasu, Hellebuyck se nejlépe zorientoval v pokutovém území hostů a poslal Nice do vedení.

Po hodině hry mohli domácí vést o dva góly, ale Edersonovu střelu brankář hostů Penneteau zlikvidoval. Fotbalisté Valenciennes se v druhém poločase dostali do jedné slibné šance, Pujolova střela skončila vedle tyče domácí branky. Nice se dostalo ještě do několika příležitostí, ale žádnou nedokázalo využít, přesto vyhrálo zaslouženě 1:0.

Valenciennes je na šestém místě, domácím patří sedmá pozice a zisk 29 bodů.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 0:0

23.12.2007 18:00

Góly: -

Trenér Lacombe se hned v prvním zápase na lavičce Rennes dočkal bodového úspěchu. Jeho tým si veze z Toulouse bod za bezbrankovou remízu. Hostům se podařilo bodovat po sedmi porážkách v řadě, Toulouse už neprohrálo tři utkání.

Do první šance se dostal domácí Mansaré, brankář Pouplin jeho příležitost zneškodnil. O několik minut později zaútočilo Rennes a Douchez musel předvést proti Sorlinově střele výborný zákrok. Těsně před koncem první půle se do šance dostal švédský klenot Elmander, ale jeho pokus miříl mimo tři tyče. Domácím se sice podařilo vstřelit gól, ale ten nebyl pro útočný faul Sissoka uznán.

Hned v úvodu druhé půle dal o sobě znovu vědět Elmander, jeho projektil brankář hostů na poslední chvíli vyrazil. O několik okamžiků později švédskému střelci zkazil radost znovu Pouplin, který napravil obrovskou chybu obrany Rennes a Elmandera už poněkolikáté v zápase vychytal.

Ve vyrovnané taktické bitvě gól nepadl a oba soupeři si rozdělili po bodu. Domácí přezimují na dvanáctém místě se ziskem 25 bodů, Rennes je se stejným bodovým ziskem o příčku níže.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

23.12.2007 21:00

Góly: 51. Péguy Luyindula

St. Etienne ztratilo domácí neporazitelnost, tři body si z jeho hřiště veze PSG za výhru 1:0. Utkání hrané v mrazivém večeru rozhodl jediným gólem ze začátku druhého poločasu Luyindula.

Domácí mohli skóre zápasu otevřít už po 180 sekundách, ale Gigliotti na brankáře hostů Landreaueho nevyzrál. O sedm minut později se v šanci ocitl znovu Gigliotti, jeho střela mezi tyče nemířila. PSG se v prvním poločase dostalo do jedné vážnější příležitosti, s Luyindulovým pokusem si gólman domácích Janot poradil. Do konce první půle měli domácí na kopačkách ještě několik nadějných šancí, ale žádná z nich v síti neskončila.

Na začátku druhého poločasu rozhodl o výsledku utkání Luyindula, který si v 51. minutě naběhl na Cearaeho pas a přesnou hlavičkou poslal PSG do vedení. Domácí se snažili vyrovnat, ale hosté ucítili šanci na zisk tří bodů a St. Etienne již do žádné vážnější šance nepustili.

Výhra vytáhla PSG ze sestupových příček, Pařížané stráví Vánoce na 16. místě. St. Etienne se dělí s Olympiquem Marseille o desáté místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon19123438:1639
2.AS Nancy-Lorraine1998225:1135
3.Girondins Bordeaux1996427:2333
4.Stade Caen1994623:1931
5.Le Mans UC 721993726:2630
6.Valenciennes FC1985623:1729
7.Olympique Nice1978419:1429
8.FC Lorient1969420:1927
9.AS Monaco1974822:1925
10.Olympique Marseille1967620:2025
AS Saint-Etienne1974820:2025
12.Toulouse FC1967619:2125
13.Stade Rennes1974818:2325
14.Racing Strasbourg1966718:2024
15.AJ Auxerre19721017:2623
16.Paris Saint-Germain1957716:2022
17.Olympique Lille1849518:1821
18.Racing Lens1855816:2120
19.FC Sochaux1937915:2516
20.FC Metz1914149:317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Hafna

První půlka tabulky: Nancy, Caen, Le Mans, Valenciennes, Nice, Lorient.....

Druhá půlka tabulky: Marseille, Toulose, Rennes, Auxerre, Lille, Lens, PSQ....

Jako nezaujatý fanoušek se ptám: Nemělo by to být čistě teoreticky aspoň trochu naopak

Reagovat
smazaný uživatel

aspon ze ten lyon porad vede co?

Reagovat
Shevchenko

Pravda, ale PSQ

Reagovat
smazaný uživatel

Veru minulú sezonu to bolo naopak...ale medzi 9. a 17. miestom sú len 4 body vyrovnané ako hrom

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mně, co baroš

shittkov.myminicity.com/tra klikni .. nic ti to neudělá :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele