Ligue 1 - souhrn 16. kola

07.12.2012, 22:42, aktualizováno 09.12.2012, 22:57
Komentáře a souhrny
Lyon vyhrál v Saint-Étienne a na čele má pětibodový náskok, protože Marseille zkolabovala proti Lorientu. O skóre druhé je již PSG po výhře nad Évianem. Montpellier pokračuje ve vzestupu v tabulce díky jasné výhře nad Ajacciem. Jinak je šestnácté kolo bohaté na remízy, zrodilo se jich už šest...

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

09.12.2012 21:00

Góly: 65. Michel Bastos

Lyon po těsné výhře 1:0 nad St. Étienne i nadále drží pětibodový náskok na čele tabulky. Alpské derby, které možná nenaplnilo očekávání hektického a nádherného duelu, vyznělo už popáté v řadě ve prospěch OL. O to krutější je tahle porážka pro domácí, pokud připomeneme fakt, že soupeř hrál od 56. minuty o deseti hráčích.

A nutno podotknout, že Dabo nechal při svém vyloučení zavzpomínat na finále mistrovství světa z roku 2006. Asi se chtěl vyrovnat Zinedinemu Zidanovi, který tehdy legendárně složil hlavou protihráče Materazziho. Podobným způsobem totiž Dabo udeřil do Gradela a stejně jako francouzský reprezentant i on se musel pakovat ze hřiště.

Utkání sice nenabídlo úplně ten nejlepší fotbal, ale ostatně jako každé derby bylo hodně vyhrocené. A dokazuje to i červená karta na domácí straně, kterou musel sudí Chapron tasit vůči Alonsovi čtyři minuty před samotným koncem. Argentinský záložník přitom po svém střídání nepobyl na hřišti ani deset minut.

Až na jedenáctý pokus byli Les Verts skoleni, poslední jejich prohra se datuje na 15. září v zápase proti Sochaux. Olympique naopak může být nesmírně spokojený. A obzvláště po tomto kole, ve kterém Marseille senzačně nestačila Lorientu (0:3), před ní a druhým PSG se tak v tuto chvíli jistí moc povedeným odstupem.

Pro Lyon nezačalo utkání úplně nejlépe. Už po jedenácti minutách totiž musel střídat Clément Grénier, kterému to v posledních zápasech s Malbranquem a Gonalonsem v záloze opravdu velice dobře šlo. Ve 23. minutě mohl skórovat Malbranque, bývalý hráč ASSE, po spolupráci s Gonalonsem ale jeho pokus z první zamířil jen mimo.

Do velké příležitosti se dostal též Réveillére, když si dokázal poradit s Ghoulamem i Perrinem, a i když jeho hlavní prací je bránění, ukázal, že i směrem dopředu umí zahrát. Tentokráte ovšem nastřelil jen tyčku. Na druhé straně se musel mezi třemi tyčemi poprvé činit Vercoutre vůči Aubameyangovi.

I po přestávce byli Les Gones o něco lepším mužstvem, po Malbranqueově rohovém kopu hlavičkoval dobře Gomis, ovšem jen do brankáře Ruffiera. V 65. minutě se nakonec dokázali hosté prosadit a to už navíc byli v oslabení. Lacazette vybojoval přímý kop pro Bastose, jenž z něj následně zařídil jedinou trefu střetnutí.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 0:3

09.12.2012 17:00

Góly: 38. Jérémie Aliadière (pen.), 47. Benjamin Corgnet, 69. Kévin Monnet-Paquet

V nemalé krizi se nyní nacházejí fotbalisté Marseille, kteří odmítli alespoň do nedělního večera postup na první příčku. Před týdnem doma inkasovali čtyři branky od Lyonu, teď to proti ne příliš úspěšně hrajícímu Lorientu nebylo o nic lepší. Ostudnou porážku Olympiqueu zařídila trojice Aliadiére, Corgnet a Monnet-Paquet.

Domácí přitom do utkání nevstoupili špatnou nohou. Už v 7. minutě se do šance dostával Rémy, jehož střelu z voleje však dokázal polapit gólman Audard. Lorient ovšem po celou první půli působil o něco živějším dojmem a sedm minut před jejím koncem se nakonec dočkal vedoucí trefy.

Třicátá osmá minuta byla možná klíčová pro celé utkání. Kaboré v šestnáctce srazil Aliadiéreho, za což obdržel žlutou kartu. A protože to byla jeho druhá během první pětačtyřicetiminutovky, museli domácí od té doby dohrávat v deseti. Nařízený pokutový kop pak sám Aliadiére proměnil.

Do druhého poločasu vstoupila Marseille, která ve čtvrtek selhala i v Limassolu v rámci Evropské ligy, nejhůře, jak mohla. Ve 47. minutě totiž Traoré perfektně využil faktu, že se soupeřova obrana uchýlila k jakémusi prosincovému spánku, naservíroval balón pro Corgneta, jenž zamířil přesně pod víko. I nadále byli Les Merlus lepším týmem.

Po hodině hry měl další velkou možnost Monnet-Paquet, Mandanda si s ní ovšem dokázal poradit. O osm minut později však potřetí kapituloval a to nenechalo klidnými některé příznivce OM, kteří začínali odcházet ze Stade Vélodrome. Aliadiére připravil parádně pozici pro Monnet-Paqueta a ten již v koncovce neselhal.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Girondins Bordeaux 0:0

09.12.2012 14:00

Góly: -

Bordeaux mělo dnes možnost posunout se mezi nejlepší 3 týmy, muselo však nejprve vyhrát v Remeši. To se nepovedlo, a remíza 0:0 tak příliš nepomohla ani jednomu ze soupeřů.

Ne snad že by hosté neměli šance; problém byl v tom, že v remešské bráně stál Kossi Agassa, který několika důležitými zákroky zajistil svému týmu cenný bod. Yoan Gouffran navíc opřel svůj nebezpečný volej jen těsně vedle jeho brány. Jenže ve skutečnosti si největší gólovky připsala na konto domácí Remeš: Floyd Ayité trefil břevno, a Cédric Carrasso musel fantastickým způsobem vyrážet střelu Ghisolfiho.

První nebezpečnou situací byla střela Ayitého, který si naběhl na Ramarého centr, ale obránce Carlos Henrique byl včas na svém místě a pokus zblokoval. Jinak patřila první půle Bordeaux a zejména Jaroslavu Plašilovi, který ze svého místa ve středu hřiště neúnavně řídil hostující útoky; naneštěstí pro Les Girondins však bez gólové tečky, jelikož Trémoulinasovu střelu odvrátil Aïssa Mandi a Gouffrana vychytal Agassa.

Větší strach šel z Remeše po přestávce, a Ghisolfi už málem zvedal ruce za hlavu - jenže vzpomínaný Carrassův super-zákrok zkazil domácím radost. Agassa na druhé straně musel do akce proti Marianovi, ale jinak byli na hřišti aktivnější domácí a opět se to potvrdilo ve chvíli, kdy Ayité nabil Rigonatovi na volej, který však mířil nad.

Možná největší šancí zápasu byla následující situace, kdy hluboko zatažený Ghilas vyslal centr za obranu a Ayité bez rozpaků vypálil na Carrassa jedovatý volej - hráči Bordeaux byli proti této střele bezmocní, ale naštěstí pro ně stála v cestě ještě tyč..

V závěru zápasu se karta opět obrátila a rozhodnout mohli Les Girondins, ale Serticova zána z dobrých 30 metrů pouze donutila Agassu k dalšímu zákroku. Deset minut před koncem pak Gouffran využil špatného bránění soupeře a vypálil, ale míč proplul těsně kolem domácí tyče, a tak se oba soupeři rozešli (zaslouženou) remízou.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Brestois 2:2

08.12.2012 20:00

Góly: 62. Julien Féret, 69. Romain Alessandrini - 71. Benoît Lesoimier, 87. Charlison Benschop

Skvělou podívanou se čtyřmi góly viděli diváci v Rennes, kam zavítal jeho bretaňský sok z Brestu. Domácí byli po celou dobu lepším týmem, nakonec ale o konečné remíze 2:2 rozhodla trefa náhradníka Charlisona Benschopa. Hostům se zkrátka vyplatilo hrát na brejky a zaslouženě slaví svůj druhý bod zvenku.

Už první půle naznačovala, že zápas nabídne hezký fotbal. Do úvodních minut lépe odstartovalo Rennes, které jen díky koncovce na soupeřovu dezorientovanou obranu nevyzrálo. Pajotovu střelu vyrazil Thébaux, po následném rohovém kopu si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby také hlavičkující Théophile-Catherine.

Brest poprvé zahrozil po čtvrthodině hry. Touré si dokázal parádně poradit na pravé straně, poslal prudkou přihrávku skrz malé vápno až na zadní tyč, kde se zjevil Ben Basat, ten ale míč netrefil dobře a zamířil jen mimo. Po půlhodině hry zahrozil Alessandrini, nejlepší hráč zápasu, Thébaux proti němu ovšem skvěle vyběhnul.

O minutu později mohl sudí Gautier nařídit pokutový kop, nicméně souboj Baysseho s Alessandrinim, do něhož hostující bek drkl, aby nemohl zasáhnout centr Erdinca, byl podle něho naprosto v pořádku. Do přestávky ještě SB29 zazlobil ve své největší šanci, po přihrávce od Baysseho však Grougi mířil jen do rukavic brankáře Costila.

Jestli už první dějství bylo hodně zajímavé, tomu druhému se nemohlo vůbec rovnat. Jeho prvních deset minut bylo přímo strhujících. Nejprve pálil nad hostující Mendy, na druhé straně ihned na to z dalšího protiútoku Féret dokázal balón prostrčit na Erdinca, který z vyložené pozice, zato však z otočky, pálil jen do Thébauxe.

V 54. minutě Brest, z jehož strany to nebyl typický defenzivní antifotbal, zazdil opravdu tutovou možnost. Ben Basat dostal až příliš prostoru, dokázal poslat pas na Ayitého, kterého si domácí beci vůbec nevšímali, ten se z voleje z blízkosti opřel do střely a nikdo vlastně nechápal, jak jí mohl poslat jen nad břevno. Následně ještě stačil minout i renneský Alessandrini.

V 62. minutě padla první branka utkání. Pajot parádně vyslal svou přihrávkou do běhu Féreta, jemuž nestačil Martial, ani brankář Thébaux, takže domácí záložník poté střílel do prázdné branky. O sedm minut později SRFC navýšil náskok po nádherné střele Alessandriniho levačkou a zdálo se, že si Antonettiho družina připíše tři body.

Chyba lávky. Hostům hodně pomohla snižující trefa Lesoimiera dvě minuty poté, jenž si udělal z Danzého kužel a technickou ránou prostřelil Costila. Tři minuty před koncem se hrdinou zápasu stal Benschop, jenž na hřiště dorazil na posledních jedenáct minut. A když Lesoimier po nakrátko rozehraném rohu našel jeho hlavu, nebylo co řešit.

V závěru ještě Brest dohrával o deseti mužích. Gautier, který nechával hře skvěle volný průběh, musel dvě minuty před koncem vylučovat. Sissoko totiž sestřelil nevybíravě protihráče, za což dostal žlutou kartu. To se však nelíbilo kapitánovi Kantarimu, který se za vehementní protesty musel po své druhé žluté pakovat ze hřiště.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AC Ajaccio 3:0

08.12.2012 20:00

Góly: 28. John Utaka, 32. Rémy Cabella, 67. Younès Belhanda

Montpellier se doma s trápícím Ajacciem příliš nepáral a jasnou výhrou 3:0 se vzdálil od sestupových pozic; zatímco domácí vystoupali do středu tabulky, problémy Korsičanů přetrvávají.

Přestože oba celky nastupovaly do zápasu z pozice tabulkových sousedů, kvalitativní rozdíl mezi nimi se jednoznačně projevil a Girardovi svěřenci si připsali na své konto vítězství, které by se loni počítalo do kategorie povinných, zatímco v současné situaci má nesmírně velkou cenu. Góly si připsali John Utaka, Rémy Cabella a Younes Belhanda.

V Montpellieru dobře věděli, že případná výhra je v našlapané tabulce posune na šest bodů za čtvrtou, poslední pohárovou příčku, a na hřišti to podle toho od začátku vypadalo. Ochoa musel zasahovat už v samém úvodu, kdy vykopával Utakovu hlavičku po Belhandově přímém kopu.

Druhý souboj nigerijského útočníka s mexickým gólman však už domácí borec zvládl. Psala se 29. minuta, Utaka zpracoval míč ve vápně, obehrál postupně Carla Medjaniho i Johana Cavalliho a svoji ukázkovou akci zakončil precizním angličanem - 1:0.

A o pouhé čtyři minuty později už Pailladins vedli o dvě branky. Belhandův centr sice ještě Medjani odvrátil, ale pouze ke kopačkám Cabelly, který si srovnal míč na levačku a nekompromisně vypálil po zemi k pravé tyči - 2:0.

Domácí i přes pohodlné vedení nepolevovali a hostující obrana byla celou první půli pod tlakem; do další šance se dostal Daniel Congré, ale jeho střelu zblokoval obránce Samuel Bouhours. Montpellier si nastolené tempo přenesl i do druhé pětačtyřicetiminutovky, a volej Romaina Pitaua jen těsně přelétl Ochoovu bránu.

Ajaccio se do první šance dostalo až poté, ale šlo o poměrně kontroverzní situaci - bránící Congré ve vápně stáhnul Sigamary Diarru. Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí byl k jejich prosbám hluchý. Ironické je, že krátce poté sami inkasovali potřetí.

V 66. minutě sebral Belhanda míč, který odvrátila obrana Ajaccia, naznačil před Medjanim střelu a vyslal na bránu úžasný pětadvacetimetrový projektil, za kterým se Ochoa pouze ohlédl - 3:0.

Nebohý Medjani, který se negativně podepsal pod většinu zmatečných situací v korsické obraně, následně ještě naservíroval gólovku před nos Charbonnierovi, ale mladý útočník pálil vedle. To však Montpellieru za tohoto stavu už vůbec nevadilo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Lille OSC 1:1

08.12.2012 20:00

Góly: 64. Yassin Mikari - 62. Nolan Roux

Mizérie Lille pokračuje. Dnes nedokázaly Dogy vyhrát na hřišti sestupem ohroženého Sochaux, které se díky vybojovanému bodu posunulo na "bezpečnou" šestnáctou pozici.

Favorizovaní hosté byli po většinu utkání lepším týmem a měli několik šancí ke vstřelení vedoucího gólu, ale úspěchu se dočkali až po hodině hry, kdy se trefil Nolan Roux. Jenže Les Lionceaux odpověděli okamžitě prostřednictvím tuniského krajánka Yassina Mikariho, a když se dokázali v závěru ubránit nátlaku i přes vyloučení Loïce Poujola, nakonec cenný bod uhájili.

Fakt, že v poločasové přestávce ještě na tabuli svítilo skóre 0:0, je nutno přičíst především vynikajícímu bránění domácích, a to především od Poujola; na druhé straně Lille, jak už je v posledních měsících nepříjemným zvykem, ukázalo nebývalou laxnost v zakončení.

První šanci zápasu měl Marvin Martin, jehož přízemní volej uklidil do bezpečí právě Poujol. Pak přišla na řadu ještě větší šance Payeta, který běžel sám na bránu, ale v klíčovém okamžiku zaváhal a nechal si od brazilského obránce Carlaa ustřelit míč od nohy.

Gólman Sochaux Simon Pouplin se poprvé do akce dostal krátce poté, a proti Rouxově nepříjemné ráně uspěl; hra na jednu bránu pokračovala i nadále, ale hostujícím útočníkům se vůbec nedařilo. Payet sice ukázkově zpracoval míč od Martina, ale pak jen pozoroval, jak je jeho střela zblokována (opět skvělým Poujolem) a padá na horní síť; podobně dopadl i Ronny Rodelin, který pálil těsně mimo.

A Lille bylo za svoji laxnost málem vytrestáno těsně po přestávce, kdy se k přímému kopu postavil Ryad Boudebouz a gólman Steeve Elana se musel vyznamenat proti hlavičce Yaya Banany. Tenhle okamžik jako by Dogy probral, a diváci tak konečně viděli první gól zápasu - akci rozehrál po pravé straně Benoit Pedretti, s jehož pobídkou si střelec Roux nedělal velké potíže a excelentně zavěsil do vinglu - 0:1.

Jenže o pár desítek vteřin později bylo všechno zase na začátku. Sochaux možná ani neví jak, nicméně dostalo se opět do zápasu, když Mikari převzal dlouhý pas Boudebouze, obelstil Elanu a dorážel do prázdné branky - 1:1.

Lille se pochopitelně snažilo získat své těžce vybojované vedení zpět, ale Pouplin byl pozorný a zlikvidoval další Payetovu šanci. V závěru se sice ještě odporoučel ze hřiště nadvakrát napomínaný Poujol, ale Dogy po vyrovnávacím gólu ztratily jiskru a už se k ničemu nezmohly.

Více informací k zápasu

ES Troyes - OGC Nice 1:1

08.12.2012 20:00

Góly: 32. Stéphane Darbion - 90. Darío Cvitanich

Troyes sice zatím nenaplňuje očekávání, ale rozhodně se nedá říct, že by v poslední době nemělo smůlu - dnes přišlo o výhru nad Nice až v samém závěru utkání.

Když Dario Cvitanich vsítil vyrovnávací gól, museli si hráči ESTAC vzpomenout na minulé utkání s Rennes, kdy proti vysokému favoritovi vedli ještě 10 minut před koncem 2:1. Nakonec prohráli 3:2, a bod z dnešního zápasu je tak stále posunem; není však pochyb o tom, že šest bodů by se Furlanovým svěřencům hodilo mnohem víc..

Dnes sice vedli po pohotové střele Stéphane Darbiona, ale nakonec mohou hořce litovat neproměněné stoprocentní šance Obbadiho, která mohla zápas definitivě uzavřít. Místo toho se tak ke slovu pár vteřin před koncem dostala argentinská opora Les Aiglons.

Osmadvacetiletý útočník o sobě dal vědět už mnohem dříve - v osmé minutě se volejem opřel do Meriemova pasu a zasahovat musel gólman Yohann Thuram-Ulien. Na druhé straně se jako první osmělil veterán Nivet, který svým projektilem vyzkoušel Ospinovu pozornost, a následně vyslal do dobré šance Bahébecka, jehož střela mířila těsně mimo.

Domácí byli v úvodu lepším týmem, a po půl hodině hry se dočkali zasloužené odměny. Opět u toho byl Benjamin Nivet, který fantastickou přihrávkou našel Darbiona, jemuž stačilo pouze dorážet z krátké vzdálenosti - 1:0.

Nice se po inkasovaném gólu rychle probralo a Éric Bauthéac tři minuty nato nastřelil břevno, ale to bylo v první půli vše. Jestliže však domácí kouč Furlan o přestávce připomínal hráčům, aby měli v paměti poslední selhání proti Rennes, na hřišti to po opětovném rozehrání příliš nepomohlo - a Bauthéac znovu trefil brankovou konstrukci, tentokrát tyč.

Troyes i přesto mohlo jít do dvoubrankového vedení, ale Obbadi tváří v tvář Ospinovi zazmatkoval a nedal svojí střele potřebnou přesnost. Vypadalo to, že Nice dříve nebo později vyrovná - domácím jako by s přibývajícími minutami rostla nervozita, a Digard poslal Thuram-Ulienovi další nebezpečné varování.

V samém závěru utkání to sice vypadalo, že Troyes cenné vedení uhájí, ale Nice ještě neřeklo poslední slovo a dočkalo se zaslouženého vyrovnání. Cvitanich vytěžil v poslední akci zápasu maximum z chaotické situace ve vápně a ke zděšení domácích ochozů propasíroval míč za záda Thuram-Uliena - 1:1.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 1:1

08.12.2012 20:00

Góly: 31. Jordan Lotiès - 73. Massadio Haïdara (vl.)

Čtvrtá remíza v řadě nepomohla fotbalistům Nancy odrazit se ode dna ligové tabulky. Proti pátému celku z Valenciennes neodehrálo vůbec špatnou partii, o jeho ztrátě ovšem nakonec rozhodla vlastní trefa Massadia Haidary ze 73. minuty. Do té doby ASNL držel tři body na své straně díky zásahu Jordana Lotiése z prvního poločasu.

Domácí se hnali za teprve druhým vítězstvím v sezóně již od úvodních minut. V 7. minutě Mangani vyslal do šance Bakara, který se zpoza vápna nijak neostýchal a vystřelil. Brankář Penneteau se po střele marně natahoval, nicméně naštěstí pro něj skončila jen vedle brány. Skórovat mohl také Karaboué, jenž se z ničeho nic objevil za hostujícími beky, mířil však do boční sítě.

Na druhé straně zahrozilo VAFC v 17. minutě. Bong nacentroval na zadní tyč, kde dobře operoval Aboubakar, jeho hlavičku však dokázal z brankové čáry odvrátit pryč do bezpečí kapitán André Luiz. O čtyři minuty později se Aboubakar opět neprosadil, neměl možná tolik štěstí v koncovce, přitom ho parádním pasem našel Danic.

Bezbrankový stav vydržel do 31. minuty. Mollo poslal centr z rohu na vzdálenější tyčku, kam si seběhl Lotiés a pravačkou usměrnil míč za záda Penneteaua. Do přestávky se na hřišti nic zásadního neudálo, v 56. minutě ale již mohli hosté srovnat stav. Pujol se totiž nádherně uvolnil v šestnáctce, otočil se a vypálil, trefil ovšem pouze tyčku N'Dy Assembého svatyně.

V 73. minutě se přece jenom Valenciennes dočkalo. S Kadirovým přímým kopem si nedokázal dobře poradit N'Dy Assembé a Haidara si následně míč srazil do vlastní sítě. Nancy pochopitelně nemohlo být s remízou spokojeno, avšak další branky se nedočkalo. Ani když se po Mollově centru ocitl ve velice dobré pozici Sané.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard 4:0

08.12.2012 17:00

Góly: 28. Zlatan Ibrahimović, 31. Ezequiel Lavezzi, 84. Thiago Motta, 87. Kévin Gameiro

Fotbalisté PSG po vítězství nad Portem v Lize mistrů bez větších problémů sestřelili také Évian Thonon Gaillard, kterému tak zároveň utnuli sérii čtyř utkání bez porážky. Zatímco domácí se dotáhli alespoň do neděle na vedoucí Lyon na rozdíl dvou bodů, hosté opět zabředli do sestupového pásma. Čtyři góly zařídili postupně Ibrahimovič, Lavezzi, Motta a Gameiro.

Pařížané drželi taktovku hry už od úvodních minut. V 19. minutě poprvé zahrozila hvězda Ibrahimovič, která prostě nemá problém vystřihnout nůžky, jeho krásnému provedení ovšem chyběla přesnost, a tak střela skončila jen vedle. Švédovi však nakonec nemuselo moc vadit, že se v této situaci neprosadil, ve 28. minutě již totiž načal účet.

Jallet byl tím, kdo mu čtrnáctou branku Ligue 1 připravil, a po jeho pasu zprava Ibrahimovič pohodlně skóroval. Tři minuty na to domácí navýšili vedení. Ménez vybojoval balón pro Ibrahimoviče, jenž ho pak hrudí předal dobře postavenému Lavezzimu a ten svou dělovkou nedal gólmanovi Laquaitovi žádnou šanci. Ani po přestávce se jinak hosté na nějaký odpor nezmohli.

V 63. minutě navíc měli velké štěstí, že neudržitelný Ibrahimovič trefil z dobré pozice pouze břevno. PSG mělo i nadále několik gólových šancí, koncovka ovšem byla jeho velkým problémem. A málem mohlo být zle po Khelifově příležitosti, který však nakonec nedokázal využít velké chyby v defenzívě mužstva kouče Carla Ancelottiho.

V 80. minutě ještě naposledy zahrozil hostující Sorlin, závěr zápasu už ale patřil PSG. V 84. minutě Pastore poslal nadýchaný pas na Mottu, který se v areálu vápna zhruba v místech, kde se kope penalta, pravačkou nemýlil. O tři minuty později se trefil ještě Gameiro, ten zkrátka těžil z výtečné spolupráce Ibrahimoviče a Méneze.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SC Bastia 0:0

07.12.2012 20:45

Góly: -

Toulouse sice nedávno rozstřílelo Lyon, ale jinak se mu hrubě nedaří a dnešní domácí remíza 0:0 s Bastií se určitě nedá považovat za úspěch.

Les Violets se tak posunuli na osmé místo, ale jejich ztráta na čelo tabulky se prakticky nezmenšila. Domácí zradila nedostatečná schopnost vnutit protivníkovi svoji hru a dotlačit ho k chybám - tedy přesně to, na co trenér Alain Casanova poukazoval už před zápasem.

Ve skutečnosti však mohli jeho svěřenci i prohrát; Bastia totiž nepřijela do Okcitánie v poraženecké náladě a v úvodu utkání byla lepším týmem. Anthony Modeste uhájil míč před Zebinou a dokázal vypálit; střelu musel odvracet na roh blokující Steeve Yago.

Pak už přišli na řadu domácí, a dvojitá šance Pavle Ninkova. Hostující obrana však zblokovala jak první střelu srbského beka, tak i následnou dorážku; k další dorážce se ještě dostal Moussa Sissoko, ale pálil mimo. Neuspěl ani elitní střelec Wissam Ben Yedder, kterého o chvíli poté vyslal do dobré šance Zebina.

Domácí gólman Ali Ahamada si pak zachytal proti Modestemu; bývalý útočník Bordeaux či Blackburnu však střílel z velkého úhlu. Na druhé straně se opět neprosadil Sissoko, který i tentokrát dojel na špatně seřízená mířidla, a Regattinův pas v gólovou tečku proměnit nedokázal.

Rovněž ve druhé půli nabídly oba celky vyrovnaný souboj s několika šancemi na obou stranách. Favorizované Toulouse asi nejvíce zahrozilo prostřednictvím Pantxi Sirieixe, který po Tabanouově pasu hlavičkoval těsně mimo; v samém závěru se k přímému kopu postavil sám Tabanou, ale tyče hostující branky zkrátka byly dnes zakleté.

Bastia zahrozila sérií několika krátce po sobě jdoucích úspěchů, a Ahamada se musel vytasit z nejdůležitějším zákrokem zápasu, když excelentním reflexem vyrazil další Modesteho střelu. Na mladého gólmana si nepřišel ani Florian Thauvin, a z velké části i díky němu se tak v utkání nakonec zrodila zasloužená remíza.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon16104229:1534
2.Paris Saint-Germain1685328:1229
3.Olympique Marseille1692520:1929
4.AS Saint-Étienne1675424:1126
5.Valenciennes FC1675429:1726
6.Girondins Bordeaux1668220:1326
7.Stade Rennes1682623:2126
8.FC Lorient1666426:2724
9.Toulouse FC1665523:1723
10.OGC Nice1658322:2123
11.Lille OSC1657417:1622
12.Montpellier HSC1655622:1920
13.SC Bastia1654721:3319
14.Stade Brestois1653817:2218
15.AC Ajaccio1646615:2218
16.Stade Reims1645713:1517
17.FC Sochaux1644816:2316
18.Évian Thonon Gaillard1644817:2716
19.ES Troyes1616917:339
20.AS Nancy-Lorraine1616911:279

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
didosh

tabulka zatím nádherná, Marseille a ASSE nahoře,jen mě tam sere Lyon....

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

pročpak?už to není ten tým co mám jen drahé hvězdy,ale začíná razit cestu mládí

Reagovat
klvana

Lyon na čele, to je na ní to nejhezčí.

Reagovat
Rarášek

Prohodit Evian a Sochaux a může ta tabulka takhle skončit klidně!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že PSG nevyhraje ligu stejně tak jo city, City i CFC už vypadli z LM PSG to čeká nanejvýš ve čtvrtfinále... doufám že se fotbal vrátí ke starým hodnotám a už nebudou vyhrávat peníze šejků, pro připískávání Barce

Reagovat
raduinho

Starými hodnotami myslíš např. obrovské půjčky Realu Madrid, či nějaký jiný "tým" který hráčům platí chlebem a solí ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já u těch barcelonskejch šachů vždycky usínám:)

Reagovat
.13

Dneska konecne pekny vykon, Pastier sa bavil hrou a Ibra aj ked dal "len jeden" tak velmi dobry vykon. V takychto zapasoch ale myslim ze by bolo super nasadit mladeho Rabiota aj, skoda. Dolezite vitaztvo

Reagovat
rossoneri89

Ibrakadabrovic

Reagovat
Yanek

Lavezzi se pěkně rozstřílel.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo ale jak vždycky vycení ty zuby tak vypadá jak myšák ale fotbalista výborný

Reagovat
smazaný uživatel

to jo ale jak vždycky vycení ty zuby tak vypadá jak myšák ale fotbalista výborný

Reagovat
Godwinson

Nice a Valenciennes zabrat.

Reagovat
Godwinson

Trenér Paris Saint-Germain Carlo Ancelotti by se rád v Lize mistrů střetl s AC Milán, který vedl v letech 2001-2009. "Ale nechci Milán v příštím kole, rád bych si proti němu zahrál ve finále," uvedl Ancelotti.

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Ta čtyřstoperová obrana Montpellieru docela slušná. El Kaoutari by měl mít 0+2. Škoda, že ho Girard lépe nezapracovat už po té postupové sezóně, kde dnes mohl být.

Cabella jednoduše famózní, jsem zvědav, jestli po něm někdo půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Cabella mě zaujal už vloni, divím se že kolem něj bylo úplné ticho, ten chlapec ještě všem ukáže.

Reagovat
Godwinson

On zaujal už předloni v Arles, kde z té šedi dosti vynikal. Už před loňskou sezónou jsem ho cpal do základu, což Girard moc nevyslyšel, ale letos je klíčovým hráčem. Bez něj by byl Montpellier ztracenej.

Reagovat
Godwinson

Dnes supr, každopádně při pohledu na Montpellier nemůžu ubránit pořádný lítosti, co s tím Nicollin udělal. Zítra musím nainstalovat nový FM

Reagovat
Pipo123

Hrávaš FM ?

Reagovat
Godwinson

Teď moc ne, ale minulý týden jsem si koupil 13ku, tak se to chystám nainstalovat a vyzkoušet. Chelsea a Montpellier mi letos dávají dost důvodů zkusit to alespoň v FM, když v reálu je to tak na hovno :)

Reagovat
.13

Reagovat
juninho8

football ci fifa?

Reagovat
Godwinson

football :)

Reagovat
AjaxFans

Cvitanich už 7 gólů Přitom to bylo pro mě strašné kopyto . . . .

Reagovat
.13

on aj je kopyto

Reagovat
Israha

Ten Kaboré je blbec...já už to zas vidím, že všechny body se "přenechají" Lorientu

Reagovat
smazaný uživatel

sbíráme více červených karet než bodů ...

Reagovat
domingo

Ja vam rikal, ze s Baupem si uzijete spoustu srandy

Reagovat
Israha

Akorát člověk musí mít rád černý humor

Reagovat
Godwinson

Traoré zraněn. V tom Lorientu s těma hráčema musí pracovat znamenitě.

Reagovat
Israha

Jestli QPR bude ochotno dát tu desítku za Rémyho, prodal bych ho...víc za něj stejně nikdo nedá a vzhledem k jeho aktuálním nevýkonům to nebude žádná ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Corgnet další gól

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille len tak dalej takto sa mi to pači

Reagovat
Israha

No, ASSE by mohlo vyhrát, ať je to vepředu co možná nejvyrovnanější, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

nemate niekto link na ASSE:OL? ten na atdhenet mi nejde

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.frombar.tv/v-4/8/146/v-494690.html Sice jsou hráči jedny velké kostky, ale zatím se to neseká

Reagovat
juninho8

dik aspon nieco....no s clemo to vyzera zle....ku*va....hned takto zo zaciatku

Reagovat
smazaný uživatel

Hm. tak Grenier končí.

Reagovat
juninho8

az mi ho je luto....normalne plakal.... zacinam ho zboznovat

Reagovat
Langi

kurva ona je diskuse tady?

Reagovat
smazaný uživatel

Všude

Reagovat
Langi

no u preview to moc nevypadá

Reagovat
juninho8

taka pomensia

Reagovat
juninho8

ledva stiham sledovat a ucit sa a nie este diskutovat

Reagovat
Langi

to já stíhám vždycky všechno

Reagovat
Langi

a podle toho pak to učení vypadá

Reagovat
juninho8

no zly termin zapasu vybrali zase budem tahat do noci

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak první poločas strašná holomajzna. Tohle skončí remízou, nebo výsledkem 0:1 || 1:0.

Nebyla tam ani na jedné straně žádná šance, Gomis marný, zato faulů požehnaně. Trochu to vypadá jako kdyby hrála Příbram s Budějovicemi, akorát stokrát rychlejší

Reagovat
Langi

no je to hrozný, nebyla ani pořádná střela na bránu co sem tak viděl...dost svázaný, nikdo nechce prohrát...rozhodne jeden gól

Reagovat
juninho8

bola to taka sprosta ruka ale bola....

Reagovat
juninho8

steeda tu asi nemaju radi hajzli fanusikovsky

Reagovat
smazaný uživatel

dabo ty si kokot

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

chce to Bastosa na lavu obranu a nejaký brejk...

Reagovat
juninho8

garde to asi cital

Reagovat
Langi

tak ono jiný řešení asi neni...Bastos se za tu půl hodinu trochu víc naběhá, a pořád to můžeme vyhrát

Reagovat
juninho8

keby aspon zastavil unik sam na brankara alebo co ale odplacanie....,,facepalm,,

Reagovat
smazaný uživatel

BASTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS PICOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

gonalons na stoperu Umtiti na lavom beku a Bastos na krídle..

Reagovat
Langi

Gonalons na stoperu už nééééé

Reagovat
juninho8

aj on sa pokazi ako toulalan

Reagovat
smazaný uživatel

Dabo redka? ono už v prvním poločase vypadalo že nedohraje

Reagovat
Langi

Zidane vs. Materazzi

Reagovat
juninho8

pici.....daba som nemal rad uz predtym a teraz ho nemam o nic radsej...pane boze to je ko*ot....keby hral ako zidane a nie daval hlavicky ako on dpc

Reagovat
Langi

Gooooool

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

BASTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS PICOOOOOOO

Reagovat
juninho8

bastoooooooooooooos tak nakoniec mozno bude dobre to co dabo spravil

Reagovat
smazaný uživatel

nojo tak by mozno nenastupil vobec

Reagovat
Langi

buďme rádi...Gourcuff by pálil na tribunu

Reagovat
Langi

buďme rádi...Gourcuff by pálil na tribunu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos prisiel v tu pravu chvílu.....ked Lyon nemoze tak Ruffier pomoze

Reagovat
smazaný uživatel

No ale v deseti ...snad to ukopem, každopádně tohle se dá vyhrát. ASSE toho zatím moc neukázalo.

Reagovat
Langi

spíš nic...letos sem je teda ještě hrát neviděl, ale jejich dnešní hra teda 3. místu v lize neodpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

O to větší průser bude, jestli prohrajem. Ani nemám nervy na to koukat

Reagovat
smazaný uživatel

*ztratíme body

Reagovat
Langi

twl snad ne...ikdyž do konce času dost...hlavně nesmíme zas začit bránit

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem Steed nerobi nič viac len sa otáča a poťahuje a aj tak spraví 3 hračov naraz

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte jim do držky štěpánům

Reagovat
Langi

Aubameyang nehádej se...za měsíc budete spoluhráči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Klasika Štěpáni, klasika Galtier. Nechá se doma porazit s Lyonem hrajícím o deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

No teď solidně tlačí, nám pomalu docházejí síly. Podle mě vyrovnají.

Reagovat
Langi

nevyrovnaj ani hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem přehnaně skeptický, abych pak nebyl zklamaný nebo naopak příjemně překvapený.

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Jej. Už jsem ho tam viděl

Reagovat
Langi

kurva čo chybělo

Reagovat
juninho8

teraz to bude ako na baskete tak budeme branit keby sme hrali doma tak divaci zacnu skandovat defence,defence

Reagovat
smazaný uživatel

Ale solidní beton od nás. Loni nepředstavitelné.

Reagovat
Langi

hlavně bráníme konečně zodpovědně...a ještě stíháme rychle přecházet do protiútoků...takhle to má vypadat, vloni to bylo hrozně křečovitý

Reagovat
smazaný uživatel

Keby Umtiti rozmyslal tak lahne a Alonso dostane červenu...ale on chce vyhrať o desiatich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadni kreténe

Reagovat
smazaný uživatel

To je derby panečku

Reagovat
Langi

to bylo rychlý...trošku nervy...pěkně Umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

ani Umtitimu vela nechýbalo... uz tam lietal nervozny...ale ani sa mu necudujem..za ten zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso sa sam odjebal...kretén...jebnuty...

Reagovat
Godwinson

Alonso frajer, takhle to dosrat .. i když oni by to stejně nesrovnali.

Reagovat
juninho8

umenie dostat za pol minuty 2 zlte....to dabo sa s tym nejebal a mal to rovno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No snad Benzia dokáže zpracovat aspoň jeden centr. Dneska to nebyl Gomisův zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzia len sa nezatahujme...

Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutre to s prehladom kryl

Reagovat
Langi

to byla snad největší šance ASSE v zápase ne

Reagovat
smazaný uživatel

no ta prva....ta druha..bol Hamouna v offside

Reagovat
smazaný uživatel

Rémy ♥ ♥

Reagovat
Langi

uplně v pohodě ...už aby byl konec

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jeden centr do vápna a klepne mě

Reagovat
juninho8

bolo piskane sa mi zda ale aj tak pekne....nedavno tu niekto zrovnaval landreaua a remyho....remy som si osobne nemyslel ze je tak kvalitny ale zatial nam bohate staci a zasluzi si uz byt konecne jednotka a som sam zvedavy kde skonci landreau

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám vypnutý zvuk, tak nevím , každopádně skvělý reflex

Reagovat
Godwinson

Podle všeho v Bastii.

Reagovat
Langi

twl 4 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

4 minuty ? to chce aby ma kleplo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pískej konec

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOO. In your face etienne fags

Reagovat
Langi

jooooo

Reagovat
juninho8

je mi luto greniera....ale bolo vidno aky bol stastny....by s tam najradsej rozbehol.....dufam ze to nebude nic vazne

Reagovat
Langi

snad bude v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Objevují se zprávy, že PSG je dohodnuto na Sneijderovi :) To by bylo dokonalý, chyběl by tomu snad už jen Evra a Balotelli.

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená Pastore někam do pryč? I když oni jsou schopni tam mít oba dva.

Reagovat
Godwinson

Doufám ne, líbilo by se mi, kdyby hnil na lavičce. Navíc přijde ten Moula, za 45 ho tam Ancelotti bude muset procpat do základu. Ale ne, o Pastorem se hodně spekuluje v souvislosti s Milánem, ale tedy jen o hostovačce, což by byla pro PSG hotová paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni by teď měli povinně fandit Lyonu, ať PSG utře i s těma svýma debilníma nákupama.

A na Mouru jsem zapomněl, takže oni tam budou mít do té trojky Lavezziho, Pastoreho, Mouru, Sneijdra a Méneze. Skvělé

Reagovat
Godwinson

A stejně je všechny do kapsy pak strčí Cabella (dobře, nejen on, jen přihřeju polívčičku)

Reagovat
smazaný uživatel

Který přestoupí do PSG?

Reagovat
Godwinson

Docela by se mi to líbilo, kdyby to tam ukázal i v reálném porovnání :) Ale ne, na ně je málo hvězdnej ... ale je pravda, že má italské předky, což ho vysoce zvýhodňuje.

Reagovat
juninho8

a este dokupit niekoho za 20 mega

Reagovat
.13

a zrovna posledne zapasy Javierovi vysli uplne super, dufam, ze to nieje pravda. Ja som si ho celkom oblubil

Reagovat
Godwinson

No, je pravda, že jsem četl po tom LM zápase zcela nepochopitelně, jak je výbornej, ale tam byl na pěstí, takže možná ten poslední :) Hráč za 42 mil. s takovým hypem by měl asi předvádět víc než ty hovna ...

Reagovat
smazaný uživatel

Na jeho obhajobu, on nemůže za to, že za něj někdo dal 42 mega.

Reagovat
Godwinson

Tak ale v tomhle případě to nebyl jen rozmar PSG, tuším, že Chelsea taky nabízela hodně a hodně. Ale samozřejmě nemůže, může jen za to směšný představení, co nám týden, co týden nabízí.

Reagovat
Langi

o Evrovi se taky spekulovalo

Reagovat
Langi

ale tohle je prostě paráda ...vyhráváme důležitý zápasy...do konce roku ještě 7 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sa mi páči, že už niesme závislí na jednom hráčovi, túto sezonu to tak vyzerá, raz sa darí Lichovi, raz to sype Bafemu, sem tam aj Bastosovi, potom prekvapí mladosť v podaní Sašu alebo Clementa , niekedy zase skuseny Steed proste ťaháme ako jeden tým či hraje ten alebo onen dúfam že PSG klepne na Valenciennes, my dáme doma Nancy a do Paríža pojdeme s 8 bodovym náskokom na PSG. Allez OL

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme perfektné výkony Tonyho a Maxima

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
smazaný uživatel

plus Marseiile ide do Bastie a dufam že body ostanú doma

Reagovat
Langi

Marseille to docela sere, takže je to klidně možný

Reagovat
smazaný uživatel

no Marseiile idu do Bastie a tak do Toulousu, to nevidim pre nich ružovo

Reagovat
Israha

Možné to určitě je, po dnešku už se duševně připravuji na další trojku nebo čtyřku

Reagovat
Langi

kurva až mě to děsí jak to máme parádně rozehraný, jak v lize, tak v EL...hlavně z týhle vítězný vlny nespadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ta LM už musí vyjít.

Reagovat
Langi

já nás vidim ještě výš

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci být optimista přehnaný, pro mě jsou favority stále bohužel PSG. Oni si zase koupí pár hráčů v lednu a Ibra jim to vystřílí.

Reagovat
Langi

musíme se udržet na tyhle vlně co nejdýl a pude to...PSG bude ztrácet, nemůžou vyhrát všechny zápasy do konce sezóny...fakt je, že sme s těma nejtěžšíma soupeřema posbírali hafo bodů a jesi obereme i PSG tak se nám to v závěru může sakra hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ten los vypadal hrozivě, tak jsme ztratili jenom s Toulouse. S PSG beru i remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo 9 bodov z 12 s týmami ako Montpellier, Marseiile, Toulouse a Etiene a pritom 3 zapasy hrané vonku...

Reagovat
smazaný uživatel

už nepametam kedy sme vyhrali 2 krat za sebou vonku

Reagovat
smazaný uživatel

A s nulou

Reagovat
Godwinson

Valenciennes by je mohlo klepnout, budu jim strašně fandit, doma jsou navíc bezvadní. A pak mají tuším Lyon, takže by bylo ideální, kdyby z těch dvou zápasů udělali nulu.

Reagovat
Godwinson

Tolik příspěvků pod L1, to bude minimálně roční rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál se nejlepší zápas sezony, tak se nediv.

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, Montpellieru to docela šlo, ale zrovna s Ajacciem nic světoborného.

Reagovat
smazaný uživatel

Boje o záchranu nikoho nezajímají

Reagovat
Godwinson

Třikrát vyhrajou a jsou v boji o titul, žádnej problém. Jen dali solidárně tomu zbytku náskok.

Reagovat
smazaný uživatel

Good guy Montpellier

Reagovat
Langi

* i Montpellieru

Reagovat
Israha

Spíš se všichni vezou na vlně hateu na PSG...to je stejně krásné, jak se v tomhle ohledu shodnou fanoušci všech ostatních týmů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Enemy of my enemy is my friend

Reagovat
Godwinson

Tady se není čemu divit. Přijdou si do poklidných vod, mají neskutečně peněz a ještě za ně kupujou dementy ... a ke všemu z Itálie. Tomu už chybí jen, aby byl Ancelotti lord ze Sithu.

Reagovat
Israha

Však se nedivím...jenom se zatím k tomu hateu nepřipojuji. Začnu, až budou dominovat a po půlce sezony budou mít skoro jistý titul, do té doby se jim maximálně budu chechtat

Reagovat
Godwinson

Pak už bude na hate pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

nodo polovice sezony ostávaju už len 3 kolá a a niežeby vtedy nemali istý titul ale ani nebudú prvý

Reagovat
juninho8

ja uz sa neviem dockat zapasu s PSG....aj ked si nerobim velke oci ale tesim sa....dufam ze nas neodstreli ibrakadbra.....ako ho ja nemam rad a preto sa naneho musim ist aj pozriet v marci do ziliny....ako ho skrtel zrusi

Reagovat
smazaný uživatel

no a v utorok 119:00 všetci povinne držat prsty Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

*19

Reagovat
juninho8

vsetci okrem .13

Reagovat
juninho8

reakcia

Reagovat
smazaný uživatel

Takto by to veru mohlo aj ostať, Toulouse ešte nejaký pohár do kapsy, nech sú tiež v Európe. A ten druhý Bordeaux. Hlavne nech mamonári sú bez trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí fanoušci měli kromě tří hlavních choreografií také několik transpartentů.

Magic fans

Reagovat
smazaný uživatel

still greenhorns

Reagovat
domingo

Jasne ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

letos se liga mistru uz musi uhrat konecne... minimalne

Reagovat
db18

Snad si Lyon ten náskok uhlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik komentářů

Reagovat
j_mrazik

Bude ten Lyon nuceně prodávat?

Reagovat
Langi

psalo se že mají v zimě odejít 2 hráči...ale nevím, doufám že žádnej velkej výprodej...v půlce sezony by to bylo na hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele