16. kolo
09.12.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Derby ovládl Lyon, Dabo zavzpomínal na Zidana

Lyon po těsné výhře 1:0 nad St. Étienne i nadále drží pětibodový náskok na čele tabulky. Alpské derby, které možná nenaplnilo očekávání hektického a nádherného duelu, vyznělo už popáté v řadě ve prospěch OL. O to krutější je tahle porážka pro domácí, pokud připomeneme fakt, že soupeř hrál od 56. minuty o deseti hráčích.

A nutno podotknout, že Dabo nechal při svém vyloučení zavzpomínat na finále mistrovství světa z roku 2006. Asi se chtěl vyrovnat Zinedinemu Zidanovi, který tehdy legendárně složil hlavou protihráče Materazziho. Podobným způsobem totiž Dabo udeřil do Gradela a stejně jako francouzský reprezentant i on se musel pakovat ze hřiště.

Utkání sice nenabídlo úplně ten nejlepší fotbal, ale ostatně jako každé derby bylo hodně vyhrocené. A dokazuje to i červená karta na domácí straně, kterou musel sudí Chapron tasit vůči Alonsovi čtyři minuty před samotným koncem. Argentinský záložník přitom po svém střídání nepobyl na hřišti ani deset minut.

Až na jedenáctý pokus byli Les Verts skoleni, poslední jejich prohra se datuje na 15. září v zápase proti Sochaux. Olympique naopak může být nesmírně spokojený. A obzvláště po tomto kole, ve kterém Marseille senzačně nestačila Lorientu (0:3), před ní a druhým PSG se tak v tuto chvíli jistí moc povedeným odstupem.

Pro Lyon nezačalo utkání úplně nejlépe. Už po jedenácti minutách totiž musel střídat Clément Grénier, kterému to v posledních zápasech s Malbranquem a Gonalonsem v záloze opravdu velice dobře šlo. Ve 23. minutě mohl skórovat Malbranque, bývalý hráč ASSE, po spolupráci s Gonalonsem ale jeho pokus z první zamířil jen mimo.

Do velké příležitosti se dostal též Réveillére, když si dokázal poradit s Ghoulamem i Perrinem, a i když jeho hlavní prací je bránění, ukázal, že i směrem dopředu umí zahrát. Tentokráte ovšem nastřelil jen tyčku. Na druhé straně se musel mezi třemi tyčemi poprvé činit Vercoutre vůči Aubameyangovi.

I po přestávce byli Les Gones o něco lepším mužstvem, po Malbranqueově rohovém kopu hlavičkoval dobře Gomis, ovšem jen do brankáře Ruffiera. V 65. minutě se nakonec dokázali hosté prosadit a to už navíc byli v oslabení. Lacazette vybojoval přímý kop pro Bastose, jenž z něj následně zařídil jedinou trefu střetnutí.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

letos to bude parádní derby...navíc se hraje o čelo...rád bych výhru, ale tipuju spíš remízu.

1-1 (Aubameyang - Gomis)

Reagovat
sajty

Bohužel dostaneme klepec. 3:0

Reagovat
Langi

k takovému pesimismu momentálně není důvod

Reagovat
MichelBastos

dnes to bude 0 : 1 (Gomis) doufám

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Branky Gomis a Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra nádhera !!! Bastos žolík :D ale pěkná standartka, ale asi chyba golmana, i když asi zaplavala, ale tohle se má chytat asi... No ale venku výhra se 4. týmem v tabulce a ještě od 55 min. v deseti to je nádhera :))))

Reagovat
smazaný uživatel

Ruffier to pěkně posral; kdyby ten gól nedostali, tak by možná i vyhráli, protože se Lyon v 2. poločase v deseti vúbec nedostal za půlku.

Reagovat
Langi

ASSE vystřelilo poprvý na bránu v 88. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

šit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele