Ligue 1 - preview 16. kola

07.12.2012, 08:54, aktualizováno 09.12.2012, 09:04
Previews
Šlágrem kola je večerní souboj St. Etienne s Lyonem. Domácí si na lídra ligy věří, mohou se mu přiblížit na rozdíl dvou bodů. V případě prohry Lyonu může jít do čela Marseille, která hostí Lorient, Bordeaux se představí v Remeši.
Stade Reims - Girondins Bordeaux  (neděle 14:00)
Remeš se bude snažit zvrátit špatnou formu doma proti Bordeaux a trenér Hubert Fournier doufá, že se na hostech podepíše vyčerpání ze soubojů v Evropské lize.

Les Girondins zakončili svoji pouť základní skupinou vítězstvím 2:0 nad Newcastle, čímž si zajistili první místo a ideální výchozí pozici pro jarní los vyřazovací části. Teď je však načase obrátit pozornost zpět k Ligue 1, kde Gillotovi svěřenci bojují o nejvyšší příčky a čeká je ještě několik zápasů před zimní pauzou.

V posledních dvou ligových utkáních navíc získali pouze jeden bod, a je proto načase zabrat. Remeš je na tom ještě mnohem hůře - momentálně patnáctý tým vyhrál naposledy začátkem října a z posledních sedmi zápasů získal všehovšudy dva body. Fournier proto dobře ví, že je potřeba vítězit, a že to dnes nebude nic jednoduchého.

"K zápasu přistoupíme odhodlaně. Postaví se nám protivník, který exceluje nejenom v Ligue 1, ale také na evropské scéně," zvedá domácí kouč varovný prst. "Budeme muset předvést 100% svých schopností a doufat, že Bordeaux bude unavené, protože odehrálo více zápasů."

Venkovní forma aktuálně šestých Les Girondins letos zahrnuje tři výhry a tři remízy, což není vůbec špatné. Marius Trésor, bývalý hráč a nynější zaměstnanec klubu, se k otázce únavy vyjádřil následovně: "Musíme být silní. Chlapci budou odpočatí a odhodlaní odničit poslední bodové ztráty."

"Přivézt si domů dobrý výsledek by bylo skvělé, vzhledem k tomu, že potom hostíme Saint-Étienne," připomíná Trésor. "Remeš má trochu těžkopádnou zálohu. Budeme se snažit být co nejefektivnější v útoku, ale nejdůležitější bude zachovat neprostupnou obranu. Když se nám tohle povedlo, výsledky se dostavovaly samy."
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Agassa - Mandi, Tacalfred, Weber, Souaré - Ramaré, Devaux, Ghisolfi - Fortes, Courtet, Ayité
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Henrique, Planus, Sané - Mariano, Plašil, Nguemo, Sertic, Trémoulinas - Jussie, Gouffran
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - FC Lorient  (neděle 17:00)
Marseille se může po nějaké době vrátit zpět na nejvyšší příčku tabulky - k tomu však potřebuje doma porazit jedenáctý Lorient.

Jedním z ostře sledovaných hráčů dnešního zápasu bude bezpochyby Jérémy Morel, levý bek Phocéens, který přišel v létě 2011 právě z Lorientu. Mezi fanoušky si přílišnou popularitu nevybudoval, ale trenér Élie Baup dal před utkáním jasně najevo, že svému svěřenci věří.

Podle něj je totiž Morel jednou z důležitých ingrediencí týmu, který se letos drží na dostřel čelu tabulky. "Od té doby, co jsem tady, ukázal, že je velmi schopný v útoku, a že je to bojovník s příkladným přístupem," chválí osmadvacetiletého borce Baup. "Slyšel jsem a četl, co se o něm říká, ale jeho odhodlanost a oddanost týmu jsou mimořádné. Pro trenéra jsou takoví hráči požehnáním," oceňuje.

Faktem je, že Morel se pod vedením nového kouče herně zvednul a sám přiznává, že se mu letos daří lépe než minulý rok. To platí koneckonců i o celém Marseille, které na vedoucí Lyon ztrácí pouze dva body - ačkoliv nálada v týmu je poznamenaná trapným vystoupením na Kypru, kde Phocéens prohráli 0:3 s AEL Limassol.

Baupova vybraná jedenáctka sice obsahovala řadu změn proti ideální sestavě (což není překvapivé vzhledem k tomu, že šance na postup už neexistovala), ale trenér i přesto od svých hráčů požaduje adekvátní odpověď.

Lorientu se navíc venku dlouhodobě nedaří a letos vyhrál na soupeřově hřišti pouze jednou. Po skvělém úvodu a následujícím období krize se Les Merlus vrátili ke své tradiční kolísavé formě; naposledy doma porazili 1:0 skomírající Toulouse. "Marseille je kvalitní tým, který letos bude hrát v L1 hlavní úlohu. Musíme být proto pokorní," okomentoval nadcházející zápas kouč Christian Gourcuff.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Abdallah, Diawara, Nkoulou, Morel - Kaboré, Barton - Amalfitano, Valbuena, Rémy - J. Ayew
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Pedrinho, Bourillon, Koné, Barthelme - Lautoa, Romao - Quercia, Corgnet, Monnet-Paquet - Aliadiére
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Boj na ostří nože můžeme čekat na samotném konci 16. kola francouzské Ligue 1. Pod Alpami se totiž střetnou St. Étienne a Lyon, pro které je ten druhý ten nejnenáviděnější a největší konkurent. Letos má přitom tenhle zápas opravdu hodně velký náboj - vždyť oba se drží v popředí tabulky a oba od sebe dělí jen pár bodů!

OL je jinak v těchto velkých derby poměrně často daleko lepším týmem. St. Étienne s ním prohrálo poslední čtyři zápasy, za uplynulých dvanáct let vyhrálo jen jednou jedinkrát: a to byl navíc v roce 2010 soupeř v obrovské krizi. Zdá se, že aktuální střetnutí ovšem může být nejzajímavější za několik posledních roků.

Všechny celky z popředí by si přitom přáli, aby ASSE urval všechny tři body. Lyon je totiž aktuálně na vedoucí příčce s poměrně pěkným náskokem před ostatními. Svěřenci kouče Christopheho Galtiera na něj ztrácejí pět bodů, v případě vítězství by se tak nelichotivé manko ztenčilo na dva.

A to je pořádné lákadlo pro domácí, kteří v lize neprohráli už desetkrát v řadě! "Budeme chtít derby vyhrát, budeme útočit!" hlásí do světa st. étiennský stratég. Před vlastními fanoušky dokázali porazit postupně Nancy, Rennes, Troyes i Valenciennes, z osmi zápasů na Stade Geoffroy-Guichard urvali už pět vítězství.

Hosté zatím mají dobře našlápnuto k prvenství ve francouzské lize, které jim už po dlouhých letech strádání určitě chybí. "Sním o titulu každou noc, když jdu spát. Doufám, že to tak cítí i hráči," svěřil se trenér Remi Garde. "Snít bohužel nic neznamená. Z toho bychom měli plno problémů, třeba jako že nám pohár spadne do klína."

Gardeho hoši absolvovali ve čtvrtek zápas Evropské ligy s Kirjatem Šmona, i s mnoha změnami v sestavě zvítězili 2:0. Na St. Étienne by měli být největší opory plně připraveni, včetně Bafetimbiho Gomise. "Mužstvo je vyváženější hlavně v záloze," hodnotil Garde. "V minulé sezóně jsem zkoušel všechno. Jen ne systém 4-2-4, který nám sedí." Lyonský kormidelník má samozřejmě radost, že úhlavní konkurent PSG byl v menší herní krizi. "Pořád záleží jen a jen na něm," dodával. "Měl by být daleko od všech vepředu, to ano. Ale náš pětibodový odstup neznamená, že jsme před ním v bezpečí. Naše postavení je sice příjemné, ale nejisté."
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Clerc, Bayal Sall, Perrin, Ghoulam - Hamouma, Cohade, Clément, Lemoine, Gradel - Aubameyang
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Réveillére, Biševac, Umtiti, Dabo - Lacazette, Gonalons, Grénier, Malbranque, Bastos - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard  (sobota 17:00)
Pařížané slavili v úterý vítězství 2:1 nad Portem, díky němuž vyhráli základní skupinu Ligy mistrů, a možná definitivně vyhnali horší náladu z kabiny pryč. Potvrdit tenhle výsledek se budou snažit proti Évianu Thonon Gaillard, proti kterému nemůžou brát nic jiného než vítězství. Hosté slibují, že do zápasu dají 150 procent, aby v Parku princů uspěli.

V Ligue 1 aktuálně PSG dost tápe a potvrdila to i poslední porážka 1:2 v Nice, kde nejenže to byl z jeho strany dost rozhádaný výkon, ale navíc se nechal vyloučit zbytečně Matuidi a proti Évianu tak určitě nenastoupí. Z posledních pěti ligových zápasů urvali domácí jen jednou všechny tři body a to ještě před vlastním publikem nad předposledním týmem tabulky z Troyes.

Ztráta na vedoucí Lyon se tak vyšplhala na pět bodů. Pokud nehodlá ztrácet do konci podzimu více, Évian by neměl stát v cestě. Teď už ne, těch ztrát si už PSG připsalo opravdu dost. Je ale pravda, že boj to nebude jednoduchý. Soupeř má výtečnou formu, neprohrál už čtyřikrát v řadě, dvakrát za sebou navíc venku vyhrál.

A Évian tak do hlavního města Francie odcestoval sebevědomě. "V některých ohledech jsou takové zápasy nejjednodušší na přípravu," uvedl trenér Pascal Dupraz. "Myslím hlavně na hledisko motivace. Jsme v dobré náladě. Nikdo od nás neočekává, že vyhrajeme, my ovšem víme, že budeme hrát dobře. Chystáme se vynikající PSG přepadnout."

Duprazovi hoši bojují o záchranu, a i když jsou těsně nad hranicí sestupu, v nabité dolní polovině tabulky si z toho nemusejí zatím dělat těžkou hlavu. "Musíme být precizní v naší hře. Každý hráč, který má sílu a čest na to hájit barvy svého klubu, bude muset hrát nad hranicí svých možností, až na 150 procent," dodával hostující stratég.

Venku se ÉTG daří paradoxně lépe než doma. Ze sedmi utkání třikrát mimo svůj stadion zvítězil, také ale hned čtyřikrát prohrál. "Zápas proti PSG beru také jako nejlepší přípravu na ten následující proti Troyes," dával Dupraz důraz na důležitost příštího kola. "Výsledek z Paříže by mohl mít cenu zlata, především pak pro celkové hodnocení sezóny."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell - Ménez, Chantome, Motta, Pastore - Ibrahimovič, Lavezzi
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Laquait - Dja Djédjé, Mongongu, Koné, Wass - Sorlin - Tié Bi, Barbosa, Rabiu - Adnane, Sagbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Souboj sedmého Rennes, bojujícího o přední příčky, a Brestem, jenž má naopak za úkol v nejvyšší soutěži se zachránit, slibuje jako obvykle zajímavou podívanou. Především pak z toho důvodu, že se jedná o bretaňské derby. Zatímco domácí se nyní pyšní velice dobrou formu, hosté naposledy utrpěli svou první porážku na vlastním hřišti.

O favoritovi tohoto utkání nemůže být pochyb. Rennes je samozřejmě tradičnějším klubem Ligue 1 s mnohem většími prostředky, než jakými disponuje jeho lokální kolega, aktuálně je na tom o osm bodů lépe, ale hlavně hraje před vlastními fanoušky, což je proti Brestu opravdu velká výhoda. Tomu se venku prostě šeredně nedaří.

Z osmi utkání hned sedmkrát prohrál, jediný bod uhrál před dvěma týdny v Remeši, kde ukopal remízu 0:0. V minulém kole podlehl Marseille 1:2 a přišel tím tak o svojí letošní domácí neporazitelnost. "Derby jsou ale vždy speciální zápasy. Jsou hodně vyrovnané," ví domácí záložník Julien Féret, jehož mužstvo od 11. kola vyhrálo hned čtyřikrát.

"Brest bude chtít napravit střetnutí s OM. Potřebuje body. Bude nám stát v cestě stejně jako Évian," připomínal Féret nepovedený zápas. S ním před půl měsícem doma trochu nečekaně prohrál, i když měl být podle papírových předpokladů výsledek úplně jiný. Bylo to také jediné zaváhání ze strany SRFC za jinak suverénně skvělý listopad.

"Bude to obtížné. SB29 je dobře organizovaný, spoléhá hlavně na fyzickou připravenost," uvedl kouč Frédéric Antonetti. "Viděl jsem jeho utkání v Remeši, měl více šancí. Jeho hra je také dost jednotvárná a to je nepříjemné. Proti Marseille, jednomu z nejlepších mužstev v lize, kladl velký odpor a budeme si muset prostě i my dát pozor."
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Théophile-Catherine, Kana-Biyik, Apam, Mavinga - Makoun, Pajot - Pitroipa, Féret, Alessandrini - Erding
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Baysse, Martial, Kantari, Mendy - Touré, Chafni, Sissoko, Grougi, Lesoimier - Ben Basat
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Montpellier v týdnu opustil Ligu mistrů zadními dveřmi, když ve své skupině obsadil poslední místo a nedokázal ani jednou zvítězit. Může se tak soustředit už pouze na ligu, kde mu momentálně patří neuspokojivá čtrnáctá příčka.

A trenér René Girard si od utkání s Ajacciem hodně slibuje: pokud se podaří porazit Korsičany, kteří se v tabulce nacházejí jedno místo a jeden bod nad Les Pailladins, může to prý zažehnout tolik potřebný výsledkový obrat. Domácí se mohou opřít o to, že v LM z dvojzápasu se skupinovým vítězem ze Schalke vytěžili dva body.

Alespoň v domácím poháru se zatím daří - úřadující mistr postoupil v Coupe de la Ligue už do semifinále. V lize nicméně naposledy prohrál 0:1 na půdě aktuálního lídra z Lyonu, a z posledních 15 ligových zápasů dokázal zvítězit pouze čtyřikrát. Proti Lyonu přitom HSC nehrálo špatně, ale gólman Rémy Vercoutre se dvakrát vyznamenal proti Estradovi, a svoji velkou šanci zahodil i Souleymane Camara.

Podle Girarda může za problémy jeho týmu úpadek v koncentraci a agresivitě a také řada změn, ale křídelník Lyonu Alexander Lacazette soudí, že klíčovým faktorem je právě neúspěšná anabáze v Lize mistrů. "Když nejste zvyklí hrát najednou ligu a LM, je to vždy těžké," soudí.

Obránce a kapitán Korsičanů Carl Medjani podotýká, že dívat se pouze na tabulku je zrádné: "Nejsme od nich bodově daleko, ale rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, hrajeme proti mistrovi Francie. Měli teď čtyři dny odpočinku, takže očekáváme zajímavý zápas."

"Sami jsme se svými výkony zatím víceméně spokojeni, ale víme, že umíme hrát lépe - přestože máme za sebou lepší start do sezony než loni," glosuje Medjani. "Ještě jsme nenašli to tajemství, které by nám umožnilo být konzistentnější, ale mluvili jsme o tom a víme, že to přijde," zakončuje.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Congré, Yanga M'Biwa, Hilton, Bédimo - Cabella, Pitau, Belhanda, Estrada, Utaka - Charbonn
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Diawara, Medjani, Poulard, Bouhours - Belghazouani, Faty, Cavalli, Mostefa, Diarra - Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Lille OSC  (sobota 20:00)
Lille to letos nejde, v lize se potácí ve středu tabulky a v týdnu zakončilo svoji neslavnou pouť Ligou mistrů domácí porážkou s Valencií. Kouč Rudi Garcia proto trvá na tom, aby si hráči dnes v Sochaux zvedli pošramocené sebevědomí.

Španělský celek pod vedením nového trenéra Ernesta Valverdeho vyprovodil Dogy z evropské scény výsledkem 0:1 a ustanovil jejich konečné skóre na jedné výhře a pěti prohrách; Garcia však odmítá přílišný negativismus a tvrdí, že ve hře svých svěřenců viděl určitá pozitiva.

"Chtěl jsem, abychom hráli zodpovědně zezadu a útočili po rychlých brejcích," prozradil. "To se nám úplně nepodařilo, protože jsme nebyli dostatečně rychlí vepředu. I přesto jsme si však dokázali vypracovat největší šance celého zápasu. Mám opět radost z výkonu mladých hráčů, a i ti zkušenější splnili, co se od nich očekávalo," dodává na pozitivní notu.

"Nakonec to nestačilo, ale za svými hráči pořád stojím. Musíme získat zpět naše sebevědomí, protože právě to nám někdy brání skórovat," nastiňuje trenér plány pro nadcházející zápas. "Samozřejmě, že jsme se na Ligu mistrů hodně soustředili, ale dobře víme, že v Sochaux to bude jiný zápas."

"Je to nejdůležitější utkání týdne. Musíme udělat vše pro to, abychom vyhráli a zlepšili svoje postavení v tabulce," připomíná Garcia současné desáté místo. "Je dobře, že si někteří proti Valencii odpočinuli. Dnes musíme být všichni v ideální kondici."

Sochaux je na tom ještě hůře; s 15 body zůstává na sestupové osmnácté pozici, jeden bod za dvojicí Remeš - Évian. Trenér Eric Hély navíc stále postrádá zraněné Cédrica Kantého, Kalilou Traorého a Abdoula Camaru; na druhé straně se do týmu navrací trojice obránců Mathieu Peybernes, Yassin Mikari a veterán Omar Daf.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Corchia, Carlao, Poujol, Roussillon - Nogueira, Banana Yaya - Bakambu, Boudebouz, Contout - Privat
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Elana - Debuchy, Béria, Baša, Digne - Mavuba, Balmont, Martin - Bruno, Roux, Payet
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nice minulý týden poznalo, jak chutná výhra nad PSG, ale podle trenéra Claude Puela by případné tři body z dnešního utkání v Troyes byly ještě cennější.

Les Aiglons se po pomalejším rozjezdu zvedají a pronikli už do první poloviny tabulky; jejich vzestupná forma byla potvrzena v okamžiku, kdy Valentin Eysseric vítěznou brankou z 86. minuty zpečetil nepovedený pařížský večer. Nyní cestují Puelovi svěřenci daleko na sever, a kouč doufá, že se týmu podaří v zimních podmínkách navázat na týden starý úspěch.

"Připravovat se na zápasy, jako je tento, je vždy těžké. Troyes měli smůlu, že minulý víkend neporazili Rennes," varuje zkušený lodivod. Ambice Nice pro letošní sezonu zůstávají v mezích co nejrychlejší a nejpohodlnější záchrany, což se zatím daří naplňovat - na rozdíl od Troyes, které si s údělem nováčka neví příliš rady a zůstává na devatenáctém místě.

"Tři body z tohoto zápasu by byly důležitější než ty proti Paříži," říká Puel, a obránce Nemanja Pejcinović doplňuje: "Víme, co je zapotřebí udělat. Stojí proti nám tým, který je hodně obětavý. Pokud budeme hrát dobře, můžeme tu zvítězit."

Troyes konstantně trápí špatná forma a neuspokojivá série výsledků; pokud se chtějí svěřenci Jeana-Marce Furlana zachránit, musí začít urychleně sbírat body, a to ideálně ještě před zimní přestávkou. ESTAC čekají na vítězství už pět zápasů a propast mezi nimi a posledním nesestupovým místem narostla už na hrozivých osm bodů.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Thuram-Ulien - Colin, Saunier, Jarjat, N'Sakala - Obbadi, Thiago - Camus, Nivet, Darbion - Bahébeck
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Genévois, Pejcinović, Civelli, Kolodziejczak - Digard, Traoré - Pied, Eysseric, Bauthéac - Cvitanich
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC  (sobota 20:00)
Jedni jsou v hluboké krizi, druzí naopak v obrovském laufu. Oba svými výkony trochu překvapují: Nancy dost nemile, od VAFC se naopak moc nečekalo, že by po patnácti kolech mohlo být páté. Tři body hlavně potřebují domácí, série čekání na výhru totiž stále trvá nepřetržitě od 1. kola. Hosté by ovšem také rádi na půdě posledního celku tabulky naplno uspěli.

Valenciennes předvádí jeden z nejlepších fotbalů v lize před vlastním publikem. Před ním neprohrálo ještě společně s Bordeaux jako jediný z celé Ligue 1. Pět vítězství a tři remízy z osmi utkání - to je aktuální bilance svěřenců trenéra Daniela Sancheza na Stade du Hainaut, především díky níž se drží v těsném závěsu za těmi nejlepšími.

Na venkovních hřištích je situace poměrně horší. Ale právě proto, že se hosté střetnou s asi nejvíce se trápícím mužstvem, by chtěli ke svým dvěma výhrám přidat další. "Moc dobře víme, co očekávat," říkal valencienneský trenér. "Čekám velký odpor soupeře. Obecně ví, že tvořit hru budeme my, a bude se nás snažit zastavit. Tahle past nesmí sklapnout."

ASNL v poslední době přál los, hrál s papírově stejně silnými celky, se kterými by měl bojovat o konečnou záchranu. Jenže s Troyes, Ajacciem a naposledy i s Évianem se uhrála třikrát v řadě zase pouze remíza. "Budeme to mít hodně těžké. Ale já pořád věřím. My všichni. Nevzdáváme se!" vzkazoval všem kapitán André Luiz.

Dlouholeté opoře Nancy, která je v klubu už od roku 2005, současná situace hlodá srdce možná ze všech hráčů nejvíce. "Myslím si, že proti Lyonu nebo Bordeaux bychom měli více prostoru. Ale ne proti Valenciennes. To si zřejmě myslí, že hraje v tuto chvíli lépe než my a má na to právo," dodával. "Nemáme na výběr, musíme už vyhrát bez ohledu na soupeře."
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Helder, Sami, André Luiz, Haidara, Muratori - Karaboué, Sané, Loties, Mollo - Bakar
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat-Mirin, Gil, Bong - Dossevi, Sanchéz, Kadir, Ducourtioux, Danic - Le Tallec
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - SC Bastia  (pátek 20:45)
Fotbalisté Toulouse pomalu a jistě začínají ztrácet u soupeřů respekt. Ačkoli až do 10. kola drželi slibnou sérii úspěšných zápasů, nyní se krčí až na osmé příčce. Pokud nechtějí zbytečně ztratit kontakt s těmi nejlepšími a porvat se o nejvyšší příčky, měli by v předehrávce Bastii porazit. Ta venku z osmi případů vyhrála jen jednou.

Zdálo se, že po jasném vítězství 3:0 nad Lyonem se forma Toulouse postupně vrací. Chyba lávky. Na půdě nevyzpytatelného Lorientu zase svému sokovi nestačilo a odvezlo si těsnou porážku 0:1. "Nemůžu si stěžovat na výsledek. Byli jsme horším týmem. Můžeme přitom předvádět daleko lepší výkony," uvedl kouč Alain Casanova.

TFC z posledních pěti ligových kol prohrálo hned čtyřikrát. Přesto nemusí ještě přehnaně panikařit, třeba ztráta na čtvrté PSG je zatím jen čtyřbodová. "Stále nám něco chybí, například zvyknout si na hru soupeře. V Lorientu jsme se v první půli úplně ztráceli v obraně," dodal Casanova. "Ztráceli jsme dost míčů a neudělali tolik, abychom se vyhnuli problémům."

Bastia předvádí výkony jako na houpačce. Spoléhá pak především na domácí prostředí, kde ze sedmi utkání vydolovali 12 bodů. Naposledy v Lille doslova a dopísmene urvala cennou remízu 0:0, částečně tak Dogám oplatila předchozí vypadnutí z Ligového poháru a stále se drží u středu tabulky mimo sestupové pásmo.

"Byl jsem docela spokojený. Zvláště, když si uvědomíme, jak velký rozdíl mezi Lille a námi je," mnul si ruce trenér Fréderic Hantz. Oba kluby se během uplynulých dvanácti let v rámci Ligue 1 potkaly šestkrát. Korsickému mužstvu se na Toulouse hodně daří, zvítězilo totiž během této doby hned pětkrát!
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1594228:1531
2.Olympique Marseille1592420:1629
3.AS Saint-Étienne1575324:1026
4.Paris Saint-Germain1575324:1226
5.Valenciennes FC1574428:1625
6.Girondins Bordeaux1567220:1325
7.Stade Rennes1581621:1925
8.Toulouse FC1564523:1722
9.OGC Nice1557321:2022
10.Lille OSC1556416:1521
11.FC Lorient1556423:2721
12.AC Ajaccio1546515:1918
13.SC Bastia1553721:3318
14.Montpellier HSC1545619:1917
15.Stade Brestois1552815:2017
16.Stade Reims1544713:1516
17.Évian Thonon Gaillard1544717:2316
18.FC Sochaux1543815:2215
19.ES Troyes1515916:328
20.AS Nancy-Lorraine1515910:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Woods

Zlataaan dnes hattrick

Reagovat
Godwinson

Mohl by dnes Évian šoknout .. a Mongongu přejet Ibrahimoviće.

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

A už nám to opět začíná, tak na úvod něco lehčího. Lyon se zajímá o Corchiu.

Reagovat
Langi

tak proč ne žeo...ale nevěřím, že příjde

Reagovat
Godwinson

Já tomu věřím, mládí vpřed, pro něj by to byl taky ten správný krok a pro Lyon úžasný hráč. Navíc tady je i výhoda v ceně, protože by nestál o mnoho víc, než za kolik tam šel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se kolem Lyonu točí tolik zajímavých transferů, až nevěřím ani jednomu z nich. Aubameyang <-> Briand, Corchia, Gomis za 25 milionu euro ( )...na to, že Aulas prohlašoval, že je ve ztrátě, tak se celkem rojí spekulace o příchodech a ne o odchodech.

Reagovat
Godwinson

Pořád ve ztrátě? Tak prodá Lisandra, podle mě je na to správnej čas. A Corchiu zase nesrovnávej s Gomisem za 25 mega :D

Reagovat
Langi

tak psalo se že chce do konce sezóny prodat ještě 3 hráče...počitám že někdo ze čtveřice Bastos, Gourcuff, Lisandro, Gomis se s náma v zimě rozloučí

Reagovat
Godwinson

Určitě, Lisandro je samozřejmě Lisandro, ale když vidím Pléu, Lacazetta a hlavně Benziu .. a zároveň Gardeho filozofii, ani bych se moc nebál je prodat třeba všechny najednou :)

Reagovat
smazaný uživatel

To já zase bál

Reagovat
Godwinson

Tak určitě, bál bych se je prodat v lednu, když mám možnost ukázat, že PSG je jen banda zmrdů a vyfouknout jim titul, to asi ano. Ale v létě bych neváhal.

Reagovat
smazaný uživatel

No já to beru podle toho článku, co tu kdysi byl.

Lisandra možná prodá, doufejme ale až v létě. Teď ten tým šlape, byla by škoda jej rozbít. Snad se střelí jenom Bastus s Briandem a přijde jeden útočník. V juniorce je mnoho parádních křídel, kteří by mohli dostat více šancí.

Reagovat
Godwinson

No já nevim jestli se podaří ty dva prodat. Pokud se budou opět handrkovat, nic dobrého z toho nevzejde a nekonečně dlouhé smlouvy asi taky nemají. Ale pokud je budou chtít prodat za každou cenu, tak i na platech to bude velká úspora. A s těmi mladými souhlas, toho bych se vůbec nebál ... jen na hrot tam mají snad tři extrémně slibný hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

No tam jich je strašně moc, až přespříliš mám pocit a to tam ještě přišel N'Jie ...Jsem zvědavý kdo se prosadí. Nejvíc věřím Benziovi

Reagovat
Godwinson

Já taky, ale Martial mu šlape na paty :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toho ani neznám

Reagovat
Langi

Plea byl taky skvělej pro Shmoně...a ještě vzhledem k tomu jak zahrál Sarr, tak by Rémy mohl přestat cpát Umtitho na stopera

Reagovat
Langi

asi jako každý přestupní období...počitej že brzo se zase vyrojej spekulace o Boudebouzovi

Reagovat
Langi

jako já tomu taky fandim, Corchia je supr hráč...ale zas si to nechci moc vysnít, popravdě nevim co od Aulase v lednu čekat

Reagovat
onze

Toto si pozrite chňupi: http://www.youtube.com/watch?v=KJiMpi7tlMo ALLEZ PSG ! ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Srdcaři

Reagovat
Langi

hlavně Milan zpíval pěkně

Reagovat
juninho8

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

cosi mi hovori, ze mineralka dnes vytvori velke prekvapko.

Reagovat
.13

zbozne prianie len

Reagovat
.13

Pastier sa nam akosi rozohrava

Reagovat
.13

IBRA! konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Já vidím jenom ty asistence a ty góly, ale přijde mi že PSG bez Ibry je poloviční... stejně jako jsme my teď

Reagovat
smazaný uživatel

No Ibra, no fun

Reagovat
Langi

Le groupe contre l'ASSE : Bastos, Benzia, Bisevac, Dabo, Ferri, Fofana, Ghezzal, Gomis, Gonalons, Gourcuff, Grenier, Koné, Lacazette, Lopes, Malbranque, Mvuemba, Reveillère, Umtiti, Vercoutre

neví někdo jak to vypadá s tim Lovrenem...už toho promarodil taky docela dost se mi zdá

Reagovat
smazaný uživatel

ked sa zranil tak sa tam pisalo ze vypadne z treningu do polovice decembra..takze si este pockame...Umtiti vs PSG

Reagovat
Langi

twl...to radši at dostane šanci Sarr...Umtiti jinde než nalevo pořádně neumí

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dopice vobec som nechcel toto len som pozeral co je na linku...chcel som tu dať toto

Steed MALBRANQUE prolonge jusqu'en juin 2014 !

Reagovat
juninho8

hned sa mi to nejak nezdalo

Reagovat
Langi

dnes za 3 body...Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

no dnes Steed gol na znak podpisu novej zmluvy

Reagovat
Langi

to je dobře že prodloužil, ještě by nám ho na konci sezóny vyfouk nějakej velkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

Přidejte se do nové FB skupiny o kurzovém sázení. Více hlav více ví. https://www.facebook.com/DaSeZivitSsazenim

Reagovat
smazaný uživatel

Má ten Touré co hraje v Monacu něco společného s Kolem a Yayem?

Reagovat
Godwinson

Jj, jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle kolo celá špička tabulky až na PSG poztrácela. Jsem zvědavý jak skončí derby, nebylo by špatné jít do trháku.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151275676848972&set=a.274466398971.142072.250938593971&type=1&theater

Tak už aspoň víme, jak zase postavit Gourcuffa a Greniera, aby hráli spolu

Reagovat
Langi

no to sem na to zvědavej

Reagovat
Langi

do píči

Reagovat
Langi

jinak doufám že to nebude nic vážnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele