16. kolo
08.12.2012 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AC Ajaccio 3:0

Montpellier se doma s trápícím Ajacciem příliš nepáral a jasnou výhrou 3:0 se vzdálil od sestupových pozic; zatímco domácí vystoupali do středu tabulky, problémy Korsičanů přetrvávají.

Přestože oba celky nastupovaly do zápasu z pozice tabulkových sousedů, kvalitativní rozdíl mezi nimi se jednoznačně projevil a Girardovi svěřenci si připsali na své konto vítězství, které by se loni počítalo do kategorie povinných, zatímco v současné situaci má nesmírně velkou cenu. Góly si připsali John Utaka, Rémy Cabella a Younes Belhanda.

V Montpellieru dobře věděli, že případná výhra je v našlapané tabulce posune na šest bodů za čtvrtou, poslední pohárovou příčku, a na hřišti to podle toho od začátku vypadalo. Ochoa musel zasahovat už v samém úvodu, kdy vykopával Utakovu hlavičku po Belhandově přímém kopu.

Druhý souboj nigerijského útočníka s mexickým gólman však už domácí borec zvládl. Psala se 29. minuta, Utaka zpracoval míč ve vápně, obehrál postupně Carla Medjaniho i Johana Cavalliho a svoji ukázkovou akci zakončil precizním angličanem - 1:0.

A o pouhé čtyři minuty později už Pailladins vedli o dvě branky. Belhandův centr sice ještě Medjani odvrátil, ale pouze ke kopačkám Cabelly, který si srovnal míč na levačku a nekompromisně vypálil po zemi k pravé tyči - 2:0.

Domácí i přes pohodlné vedení nepolevovali a hostující obrana byla celou první půli pod tlakem; do další šance se dostal Daniel Congré, ale jeho střelu zblokoval obránce Samuel Bouhours. Montpellier si nastolené tempo přenesl i do druhé pětačtyřicetiminutovky, a volej Romaina Pitaua jen těsně přelétl Ochoovu bránu.

Ajaccio se do první šance dostalo až poté, ale šlo o poměrně kontroverzní situaci - bránící Congré ve vápně stáhnul Sigamary Diarru. Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí byl k jejich prosbám hluchý. Ironické je, že krátce poté sami inkasovali potřetí.

V 66. minutě sebral Belhanda míč, který odvrátila obrana Ajaccia, naznačil před Medjanim střelu a vyslal na bránu úžasný pětadvacetimetrový projektil, za kterým se Ochoa pouze ohlédl - 3:0.

Nebohý Medjani, který se negativně podepsal pod většinu zmatečných situací v korsické obraně, následně ještě naservíroval gólovku před nos Charbonnierovi, ale mladý útočník pálil vedle. To však Montpellieru za tohoto stavu už vůbec nevadilo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele