Ligue 1 - souhrn 16. kola

12.12.2009, 20:57, aktualizováno 13.12.2009, 22:57
Komentáře a souhrny
Bordeaux vyhrálo v Lyonu a upevnilo si první místo. Lille pokračuje ve své spanilé jízdě, tentokrát nastřílelo čtyři góly v Monaku a už se prokousalo na třetí příčku. Paříž přehrála St. Etienne, Sochaux bere tři body proti Grenoblu. Výbornými výkony dál udivuje Monrpellier, tentokrát uspěl v Toulouse.

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 0:1

13.12.2009 21:00

Góly: 85. Marouane Chamakh

Šlágr šestnáctého kola francouzské Ligue 1 se změnil v nudnou podívanou. V koncovce bylo ale nakonec úspěšnější Bordeaux, které si díky gólu Šamacha z 86. minuty upevnilo vedoucí pozici.

Francouzští giganti divákům žádnou ofenzivní podívanou nepředvedli. Brankáři na obou stranách museli řešit povětšinou snadné situace, oba týmy zkrátka hrály na jistotu s hlavním cílem neudělat chybu. První půle byla výčet naprosto bídného fotbalu bez větší gólové příležitosti.

V 11. minutě se marně snažil Sané stíhat Lisandra Lopeze, který dostal dobrou přihrávku do vápna, jeho střílený lob však zamířil jen nad branku. Na druhé straně se Bordeaux probudilo až po půlhodině hry, kdy hlavičkoval nebezpečně k pravé tyči Šamach, natáhnout se tam stačil brankář Lloris.

Ani druhé dějství nebylo co se týče atraktivnosti o moc lepší než to první. Přece jenom se ovšem s přibývajícími minutami hromadily alespoň střely na branku. V 58. minutě pálil těsně vedle Fernando, nejnebezpečnější pokus Lyonu celého zápasu vyslal v 78. minutě Gonalons a gólman Carrasso plachtící bombu se štěstím vyrazil.

V poslední desetiminutovce nejvíce OL zlobil marocký útočník Šamach. Nejprve mu do vápna nabil střídající Jussie, míč ovšem letěl pánu bodu do oken. O pár chvil později už se alespoň trefil mezi tři tyče, Lloris jeho slabou hlavičku v pohodě chytil. Napotřetí už Šamach zahrozil gólově.

Čtyři minuty před koncem Gourcuff nacentroval zlehounka na Maročanovu hlavu, která usměrnila balón směrem do branky. Lloris se ho snažil ještě vyrazit, bylo ovšem už příliš pozdě. Lyon tak ani napočtvrté nedokázal na Stade Gerland zvítězit, zatímco Bordeaux drží včetně zápasů Ligy mistrů šňůru pěti výher v řadě.

Pro Lyon může být tahle prohra smrtící následky pro možný boj o titul. Na vedoucí Les Girondins totiž nyní ztrácí osm bodů. Bordeaux naopak kráčí dál směle za obhajobou. Nejenže sestřelilo přímého rivala, v tabulce má už na druhý Montpellier náskok čtyř a na třetí Lille se čtvrtou Marseille dokonce šesti bodů.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Grenoble Foot 38 1:0

13.12.2009 17:00

Góly: 29. Yassin Mikari

Václav Svěrkoš se sice ani tentokrát neprosadil, přesto jeho tým porazil rozjíždějící se Grenoble a posunul se již na třinácté místo.

Naopak Grenoble stále zůstává na poslední příčce. V příštím kole ho pak čeká velice důležitý zápas s konkurentem o udržení - Le Mans. Sochaux se díky zisku tří bodů posunulo o tři příčky vzhůru a od sestupového bahna ho nyní dělí již deset bodů.

Grenoble do zápasu vstoupil velice odhodlaně, již po několika sekundách se do zakončení dral Matsui. Jeho střílený centr sice Richerta v bráně Sochaux vystrašil, ale k jeho likvidaci stačil jednoduchý zákrok. Ještě blíže úvodní brance byl Danijel Ljuboja v 15. minutě. Jeho hlavičku od skórování přemluvila pouze branková konstrukce za Richertovými zády.

Paradoxně se ale vedení ujali domácí, přestože do této chvíle neměli na svém kontě žádnou vážnější příležitost. Dalmatův centr doslova spadl před Mikariho a ten nechytatelným volejem zpoza pokutového území provětral do této doby klidnou síť Grenoblu - 1:0.

Mohlo být ale ještě hůř. Od druhé inkasované branky ale uchránil svůj celek Ronan Le Crom, jenž parádním zákrokem vytáhl dvacetimetrovou střelu Martina. Dvě minuty před koncem ale jako by hostům opět naskočila srdeční činnost, především pak pochopitelně jejich příznivcům. Matsui byl totiž sražen v pokutovém území a jeho tým dostal výhodu pokutového kopu. Ljuboja se měl stát spasitelem svého celku, ale jeho střela byla slabá a Richert navíc vystihl směr. Skóre se tak měnit nemohlo.

Srbský útočník se svou chybu pokoušel napravit pár minut po změně stran. Ale i tentokrát měl navrch brankář domácího celku, jenž jeho pokus s lehkostí ukryl do svých rukavic. To ale byla pravděpodobně poslední vážnější situace hostů. Poté se totiž děly věci spíše na jejich polovině. Nejdříve Le Crom parádním zákrokem vytěsnil střelu Edoaurda Butina, následně se pouze ohlédl za projektilem Martina, jenž nakonec sestřelil pouze pravou tyčku GF38.

Deset minut před koncem zase zatrnulo snad všem přítomným fanouškům modrých i obránce Sandyho Paillota. Mladý stoper totiž svůj odkop téměř namířil do vlastní sítě, nakonec ale s radostí sledoval, že míč skončil mimo branku.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 0:1

13.12.2009 17:00

Góly: 11. Souleymane Camara

Montpellier pokračuje ve vynikajících výkonech a ukázal, že kratičký výpadek z konce října byl pouze chvilkovou záležitostí. Dnes si nováček soutěže poradil s Toulouse, když jedinou branku utkání vstřelil Camara, a je již na druhém místě.

V tabulce tak předskočil Olympique Marseille, jenž sice porazil Boulogne, nyní ale na HSC ztrácí dva body. Od celkového prvenství dělí Montpellier jediný bod, vedoucí Bordeaux má ale před sebou ještě zápas s Lyonem. Zato výkony Toulouse se mění s pravidelnými intervaly. A přestože jsou fialoví čtvrtým nejlepším domácím týmem v Ligue 1, tentokrát na svého soupeře nestačili.

Hosté se od úvodních minut soustředili především na útočení, a řádně tak znepříjemňovali debut Mathieuho Valverdeho v bráně Toulouse. Hned po čtyřech minutách nebezpečně pálil Alberto Costa, jeho přímý kop ale francouzský gólman s menšími problémy vytáhl. Jeho čistá a neposkvrněná statistika u TFC však vzala brzy za své - v desáté minutě se objevil na levé straně pokutového území osamocený Souleymane Camara a nechytatelnou ranou do horního rohu branky nedal svému soupeři příliš šancí - 0:1.

Domácí inkasovaná branka nabudila k lepšímu výkonu. Již po třech minutách pálil svou tvrdou pravačkou Gignac, ale tentokrát si nevedl tak dobře jako v minulém utkání. Jeho rána se totiž od tyčky odrazila mimo a domácí nedostali ani výhodu rohového kopu. Vyrovnávací brance se ocitli blízko i později, zhruba po půlhodině hry. Francois Sirieix ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně posla míč vedle.

I ve druhé půli se snažili spíše domácí. Pokus Paula Machada ale nenadělal brankáři Jourdrenovi příliš potíží. Montpellier poté zahrozil z rychlého brejku. Camara nádherným centrem objevil nabíhajícího Montana, ten ale svou hlavičku namířil pouze do diváků za domácí brankou.

V 68. minutě byli hosté opět blízko další brance. Costa ale napálil pouze boční síť. V nastavení se ještě o vyrovnání pokoušel Moussa Sissoko, po přiťuknutí Regattina ale pálil pouze do připraveného Jourdrena, a nedokázal mu tak pošpinit jeho čisté konto.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 3:0

13.12.2009 17:00

Góly: 11. Péguy Luyindula, 13. Stéphane Sessegnon, 39. Mevlüt Erdinç

Rozhodnuto během třinácti minut. Trefil se Sessegnon a Luyindula, ještě před koncem první pětačtyřicetiminutovky vedení pojistil Erdinc. Paris Saint-Germain tak ponechává St. Etienne v krizi a samo se přemístilo do první desítky.

Zeleno-bílí tak nevyhráli již pět utkání v řadě a stále jsou velice blízko sestupovému pásmu, konkrétně pouze tři body. Vedení Saint-Etienne ale za koučem Perrinem stále stojí a jeho odvolání nechystá. Naopak PSG si před vlastními fanoušky alespoň trochu vylepšilo reputaci, když v minulém utkání nestačilo na vedoucí Bordeaux. Na pohárové příčky nyní ztrácí tři body.

Celá kanonáda měla rychlý začátek. Hned po deseti minutách zavelel k útoku Luyindula, o dvě minuty později ho následoval jeho spoluhráč Stéphane Sessegnon. Celé dílo pak dokončil svou šestou trefou v ročníku Mevlüt Erdinc, jenž se trefil přesně ve 39. minutě.

Byl to právě turecký kanonýr, který měl na kopačkách úvodní šanci zápasu. Jeho hlavička ale postrádala všechna důležitá kritéria a brankář Janot si pro míč jednoduše došel. Těžší práci připravil brankáři hostů Stéphane Sessegnon, jenž svým tvrdým a dobře umístěným volejem dal vyniknout právě svého soupeře v bráně.

Ale o pár minut již tentýž brankář tentýž zákrok nezvládl. Z pětadvaceti metrů se tentokrát napřáhl Jeremy Clement, gólman Saint-Etienne ale jeho střelu pouze vyrazil a dobíhajícímu Luyindulovi už nelze nic vyčítat - jednoduše uklidil míč do prázdné branky - 1:0. Z deště pod okap se přesunuli hosté. O dvě minuty později to bylo již o dvě branky.

Cedric Varrault, Helton Dos Reis a Guirane N'Daw. To jsou jména viníků. Ani jeden z nich totiž nedokázal odvrátit centr do pokutového území a před Sessegnonem se otevřela parádní příležitost. Beninský reprezentant ve stoprocentní příležitosti nezklamal a parádní ranou poslal svůj tým do vedení 2:0.

Poslední naděje hostů vymizela těsně před koncem první půle. Erdinc si naskočil na Jalletův centr a již to bylo. Ano, bylo to již tři ku nule. Ano, již bylo rozhodnuto. A ano, Paris Saint-Germain přestalo hrát tolik ofenzivně.

Ke slovu se tak dostali také hosté. Konečně, tedy po padesáti minutách hry. Dabo svým centrem našel volného Gelsona, švýcarský reprezentant ale nemířil přesně a dokázal tak momentální nemohoucnost svého týmu. Nakonec to mohlo skončit ale daleko větším debaklem. Čtvrtou branku měl na kopačkách Giuly, když ho perfektním pasem opět oslovil dnes skvělý Jallet. Brankář Saint-Etienne ale takovou potupu nedopustil a zůstal "pouze" u tří inkasovaných branek.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:4

13.12.2009 17:00

Góly: 39. Túlio de Melo, 55. Túlio de Melo, 71. Yohan Cabaye (pen.), 86. Pierre-Emerick Aubameyang

Lille pokračuje ve fantastických výkonech a v neděli večer nasázelo čtyři branky už čtvrtému mužstvu v řadě. Po Valenciennes, Lyonu a St. Etienne se hostujícím fotbalistům musel poklonit i knížecí klub z Monaka.

V zajímavém utkání bylo k vidění hodně šancí, skóre se ale začalo měnit až před koncem prvního poločasu. V 39. minutě hosté rozebrali obranu Monaka, míč se na hranici pokutového území dostal na kopačku De Mela a ten střelou k tyči poslal Lille do vedení.

V 55. minutě dal o sobě znovu vědět útočník De Melo, kterého nechala domácí obrana při rohovém kopu zcela nehlídaného v šestnáctce. Brazilec tak neměl se zakončením problém a hlavou poslal Lille do dvoubrankového vedení. Dvacet minut před koncem střetnutí se na branku domácích hnal Gervinho, v pokutovém území však byl sražen Alonsem a sudí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Cabaye a tvrdou ranou k pravé tyči donutil některé diváky domácích pomalu odcházet domů - 0:3.

Definitivní tečku za zápasem udělal střídající Aubameyang, který si zaběhl za obranu domácích a s přehledem poslal míč pod vybíhajícím gólmanem Ruffierem. Lille tak knížecímu klubu připravilo těžký direkt v podobě čtyřbrankového přídělu před vlastním publikem.

Šňůra vítězství katapultovala Lille už na třetí místo tabulky Ligue 1, Monako je až dvanácté.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AJ Auxerre 0:0

12.12.2009 21:00

Góly: -

Lorient dál drží sérii neporazitelnosti na domácím stánku Stade du Moustoir, vyhrát tam nedokázalo ani Auxerre posílené už o oporu Ireneusze Jeleně. Šancí na obou stranách nebylo málo, žádná z nich ale nakonec neskončila brankou, a tak se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze smírně. V tabulce si i díky zisku jednoho bodu oba polepšili.

Lépe začalo Auxerre, Pedretti nacentroval ve 3. minutě na navrátilce do sestavy Jeleně, a ačkoli si polský ostrostřelec vytvořil dobrou pozici ke střele, jeho dělovku nakonec vyrazil na roh domácí brankář Audard. O pět minut později založil Niculae rychlý protiútok, který postupoval na branku společně s dobře postaveným Oliechem i Jeleněm, jenže sobecky vypálil jen do Audarda.

Až po půlhodině hry si Lorient vytvořil svou první šanci utkání. Gameiro si skvěle stáhl balón pro sebe a tvrdě vystřelil, brankář Sorin se musel mezi třemi tyčemi tkvít. Pět minut před přestávkou měl Gameiro ještě jednu gólovou příležitost a tentokráte hezkým lobem Sorina překonal, ve skórování mu ale zamezil Coulibaly, který urval míč z brankové čáry pryč od blížící se pohromy.

Ani ve druhé půli se oba týmy v útočení nezastavily. Po přihrávce Oliecha se znovu pokoušel překonat neúspěšně domácího gólmana Audarda útočník Jeleň, v 70. minutě oba zaspolupracovali znovu a Jeleň znovu pálil do připraveného Audarda, následnou dorážku trestuhodně neproměnil Chafni, jehož hlavička zamířila jen nad břevno.

Na druhé straně se pokoušel Sorina překonat z přímého kopu Vahirua, Sosa mířil jen do boční sítě. Mvuemba pak přihrál do běhu napravo Gameirovi, avšak i on ztroskotal na brankáři Sorinovi. Dvě minuty před koncem vyškrábl ránu Koscielnyho se štěstím na břevno. V nastaveném čase zahrozil z přímého kopu ještě jednou Sossa, Sorin však nakonec udržel Auxerre alespoň remízový výsledek.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes 1:2

12.12.2009 19:00

Góly: 41. Julien Féret - 49. Bakaye Traoré (vl.), 70. Sylvain Marveaux

Každý svého (ne)štěstí strůjce. To si mohli po prohraném zápase s Rennes říkat v Nancy. AS totiž vedlo, ale vstřelilo si vlastní branku, neproměnilo penaltu a nakonec dostalo červenou kartu. Prohrálo nakonec 1:2.

Rennes tak neprohrálo již čtyři utkání v řadě a v tabulce se posunulo dokonce na čtvrté místo. Naopak Nancy si po vyhraném utkání v Auxerre opět připsalo výhru a kleslo o jednu pozici. Nyní je až na čtrnácté příčce.

Pro domácí ale vše začalo dobře. Ve 41. minutě totiž otevřel skóre domácí Julien Féret. Zkraje druhé půle ale bylo vyrovnáno - o druhý gól utkání se postaral opět domácí hráč, tentokrát ale záložník Bakaye Traoré, jenž si vstřelil vlastní branku. Nicolas Douchez poté nedovolil navrátit vedení na stranu Nancy, když chytl penaltu Luize. V 67. minutě už byl zápas hrůzy dokonán, Macaluso obdržel červenou kartu a hosté dokázali svou početní výhodu využít pouze o tři minuty později - rozhodl Marveaux.

Nancy bylo hned od začátku utkání lepším a aktivnějším týmem. Už ve druhé minutě se do nebezpečného zakončení probil Paul Alo'o Efoulou, jenž si naskočil na centr Malongy. Ve skórování mu ale zabránil brankář hostů Nicolas Douchez. Féretův volej po přiťuknutí Diy zase mířil centimetry nad branky.

Na Doucheze posléze nevyzrál ani Alo'o Efoulou, když jeho tvrdá střela skončila pouze rohovým kopem. První branka ale nakonec zaslouženě přišla. Čtyři minuty před koncem první půle se prosadil Julien Féret - toho našel svým přímým kopem zcela neobsazeného Malonga - 1:0.

Pár minut po změně stran ale bylo opět vyrovnáno. Marveauxův rohový kop směřoval mezi dva spoluhráče, nejvýše vyskočil ale domácí Bakaye Traoré. Ten ale míč uklízel tak nešťastně, že skončil pouze ve vlastní síti - 1:1. Střelu Féreta poté opět vychytal jistý Douchez.

Bylo ale ještě hůř. Féret vyhrál pro svůj tým penaltu, k míči se postavil André Luiz a - Douchez ho vychytal. To se psala 62. minuta. Vše mělo ale ještě další vyústění v 67. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Macaluso a domácí tak museli dohrávat v deseti. A obrat byl dokonán v 70. minutě. Zpoza pokutového území se napřáhl Marveaux a krásnou střelou do horního růžku branky rozhodl o vítězství Rennes.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - US Boulogne 2:0

12.12.2009 19:00

Góly: 48. Gabriel Heinze, 54. Taye Taïwo (pen.)

Marseille svůj úkol zvládla. V domácím prostředí porazil o dvě branky Boulogne a v tabulce se vyšvihla již na druhou pozici.

Tam ji ale může předstihnout hned kvarteto týmů, které své zápasy ještě neodehrály. Pro Olympique se tak jedná o druhou výhru v lize v řadě; na tu dnes útočilo také Boulogne. Nováček soutěže ale po výhře nad Lens druhou nepřidal a kvůli výhře Le Mans se dokonce posunul na předposlední pozici.

Branky začaly padat až po změně stran. A obě je měly na svědomí obránci domácího týmu. Nejdříve se trefil stoper Gabriel Heinze, jenž zaznamenal již svůj čtvrtý gól v sezoně; v 54. minutě na něj navázal Taye Taiwo. Ten se prosadil z pokutového kopu.

Vyřazeniv z Ligy mistrů, chtěl domácí celek hned o začátku utkání ukázat, že v domácí soutěži má na mnohem více, než je sedmé místo. Neuběhlo ani pět minut a Brandao již nůžtičkami hledal branku. Stejně jako posléze Lucho González s tvrdou ranou ale neuspěl, když mířil mimo branku. Lucha zase vychytal brankář Bédénik. Marseille měla často až velice drtivý tlak, nedokázala se ale dostávat do vyloženějších brankových příležitostí.

Další nebezpečná situace tak přišla až ve 25. minutě. Zajímavá přihrávka Bakari Koného málem dolétla až k úplně osamocenému Brandaovi, na poslední chvíli ale zasáhl jeden z obránců. Ke konci poločasu se ještě pokoušel o své štěstí Abriel, ale jeho střelu zblokovali obránci. Míč se odrazil k Cheyrouovi, tomu ale skórování nepřipustil Bédénik.

Vše podstatné se tak stalo až ve druhé půli. Dalo by se klidně říci, že v prvních osmi minutách druhé půle. Poté, co se hosté srdnatě bránili po celý první poločas, musel být inkasovaný gól prakticky ihned po změně stran velice silnou ranou do sebevědomí hráčů USBCA. Cheyrou jednoduše zahrál rohový kop, nejvýše vyskočil průbojný Heinze a tvrdou hlavičkou poslal svůj tým do vedení 1:0.

O pět minut později to bylo ale pro hosty ještě horší. Lucho, jehož výkony se v dresu Marseille den ode dne zlepšují, proběhl do pokutového území, kde ho srazil obránce Damien Marcq. Nařízenou penaltu bez větších problémů proměnil nigerijský levý bek Taye Taiwo - 2:0.

Nápor Marseille ale ani po druhé vstřelené brance neoslábl. Cheyrouova tvrdá střela ale dopadla pouze do náručí připraveného Bédénika, střídající Hatem Ben Arfa také nemířil příliš přesně. Na domácí hráče se ale nejspíš vkradla únava a hra tak pomalu začínala ztrácet tempo. Snad jediným poznamenání-hodným okamžikem se stala 88. minuta, kdy byl za brutální faul na Hatema Ben Arfu po druhé žluté kartě vyloučen hostující Adefami.

V nastaveném čase ještě ukázal veliký technický um Mathieu Valbuena, jenž připravil dobrou střeleckou pozici pro Lucha. Ten ale i tuto nabídku odmítl, a nakonec tak zápas skončil 2:0.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Valenciennes FC 2:1

12.12.2009 19:00

Góly: 28. Sébastien Corchia, 90. Anthony Le Tallec - 32. Gaël Danic

Premiéra se novému muži na lavičce Le Mans Arnaudu Cormierovi náramně vydařila. Pod jeho vedením mužstvo získalo tři body poprvé od 27. září, když doma skolilo Valenciennes 2:1. Hrdinou utkání se stal Anthony Le Tallec, který ve třetí minutě nastavení druhé půle rozhodl o výhře, ačkoli hráli domácí polovinu zápasu o jednoho méně.

Hostující gólman N'Dy Assembé měl první práci v 16. minutě, kdy polapil střelu levačkou od Corchii. Na druhé straně se předvedl z přímého kopu Danic, jeho pokus letěl jen o centimetry mimo. Le Mans však celkově první půlhodinu působilo lepším dojmem a ujali se ve 29. minutě zaslouženého vedení.

Rychlou akci založil Maïga a hezkým centrem našel Corchiu, jenž si na místě bílého puntíku pro pokutový kop dobře vyskočil a hlavou překonal N'Dy Assembého. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho. Jen o čtyři minuty později uvolnil Ben Khalfallah ve vápně spoluhráče Danica a ten levačkou překonal brankáře Ovona.

Těsně před přestávkou postihla Le Mans další rána, Maïga obdržel druhou žlutou kartu, takže domácí dohrávali druhé dějství o deseti. Valenciennes tak chtělo logicky přesilovku náležitě využít, s vypětím všech sil se mu ale soupeř úspěšně bránil.

Bongovu střelu vytěsňoval z brankové čáry Joao Paulo, velké problémy měl s přímým kopem Danica brankář Ovono. Ani Samassa na domácího strážce branky nevyzrál. A ve třetí minutě náhle udeřilo domácí mužstvo. Le Tallec vyslal směrem na branku nezastavitelný přímý kop a zařídil Le Mans i v oslabení vítěznou trefu.

Více informací k zápasu

RC Lens - OGC Nice 2:0

12.12.2009 19:00

Góly: 19. Kanga Akalé, 36. Toifilou Maoulida

Lens se posunulo v tabulce o bod před Nice, které doma bez většího odporu zdolalo 2:0. Obě branky padly už v první půli, kdy se trefili Akalé a po něm rovněž Maoulida. Hosté nemohli stav ve druhém dějství ani nijak otáčet, protože přišli hned po přestávce o vyloučeného Bagayoka.

Nováček ligy měl utkání od začátku pod kontrolou a na spící Nice patřičně a s elánem vyrazil. Nejprve vybojoval šanci Sow pro Roudeta a hostující gólman Ospina se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Ospina musel likvidovat další příležitost v 16. minutě, když fantasticky vytěsnil hlavičku Yahii z brankové čáry.

Jenže ani jeho skvělé zákroky nakonec tři minuty na to nestačily. Demont vypracoval pozici pro Akalého, který zamotal balón kolem Ospiny a pohodlně zakončil. Nice na obdrženou branku vůbec neodpovídalo, a tak ve 36. minutě znovu udeřilo Lens. Prsty v tom měl znovu Akalé, který zavezl míč na pravou stranu, centrem našel hlavu Maoulidu a ten prostřelil Ospinu podruhé.

Hosté nevstoupili ani do druhé půle dobře. Bagayoko si až příliš vyšlápl ve 48. minutě na Nenada Kovačeviče a sudí Chapron ho nekompromisně vyloučil ze hry. A Lens si tak mohlo proti oslabenému soupeři užít další šance, Roudet ale Ospinu nepřekonal a ani Boukhari po hodině hry třetí branku nepřidal, jelikož napálil jen břevno.

Alespoň v posledních deseti minutách si Nice vytvořilo dvě pološance, jež měli na kopačkách Paisley s Faém, Lens je ovšem s přehledem ubránilo. OSG zkrátka předvedl přímo hrozivý výkon, který na body v žádném případě nemohl stačit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux16111425:1034
2.Montpellier HSC1593324:1730
3.Lille OSC1784530:1928
4.Olympique Marseille1584328:1728
5.AJ Auxerre1683516:1427
6.FC Lorient1675424:1426
7.Stade Rennes1675423:1526
8.Valenciennes FC1682628:2326
9.Olympique Lyon1675427:2326
10.Paris Saint-Germain1674526:1625
11.Toulouse FC1773717:1324
12.AS Monaco1571717:2022
13.FC Sochaux1671815:2122
14.RC Lens1663717:2321
15.AS Nancy-Lorraine1662822:2520
16.OGC Nice1662817:2720
17.AS Saint-Étienne17431011:2515
18.Le Mans UC 7216331015:2412
19.US Boulogne16331013:3112
20.Grenoble Foot 381613129:276

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jo Marseille skvěle...věřím v titul...a když ne Marseille tak aspon Bordeaux...žádný Lyon...

Reagovat
smazaný uživatel

sazim boty na titul Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

beru te za slovo..

Reagovat
božský John

Doufám,že né nějaký křusky...

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych rada nejaky zabky na leto..

Reagovat
smazaný uživatel

a gumaky na zimu nechceš?

Reagovat
smazaný uživatel

gumaky?

Reagovat
smazaný uživatel

špatný vtip ja vim

Reagovat
božský John

Andulka je náhodou fešanda..tý spíš ty žabky no..

Reagovat
smazaný uživatel

oo, dekuji.. john je samozrejme take poradnym stramakem..

Reagovat
smazaný uživatel

jj Andulka je kočka

Reagovat
smazaný uživatel

andulka je fták

Reagovat
smazaný uživatel

Muze este ted vyhrat teoreticky titul Grenoble Foot 38?

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky urcite..

Reagovat
smazaný uživatel

šance pořád žije... nikomu bychom jí přece neměli brát...

Reagovat
božský John

Myslíš, že vedení Grenoblu po 4 zápasech bez prohry vyhlásí útok na titul?

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň já bych o tom uvažoval...

Reagovat
božský John

Pokora nade vše

Reagovat
fantomas

Počkat, to jako neměl po 11 kolech ani bod? Zažila někdy Ligue 1 něco takovýho?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak říkáš... no nevím, jestli se to ještě nikdy nestalo, ale dlouho to francouzská liga nepamatuje... teď se ale Grenoble zvedá, titul není až zas tak vzdálenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, ale, takéto medzery?

Reagovat
fantomas

No to jo, Ligue 1 jde mimo mě, ať sem frankofil, jakej sem.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul vyhraje zas Bordeux

Reagovat
smazaný uživatel

taky to tak vidim..

Reagovat
božský John

Asi jo...jsou nejlepší mno

Reagovat
domingo

Už aby byla přestávka a přišel ÚTOČNÍK

Reagovat
smazaný uživatel

jelen nestaci?

Reagovat
fantomas

Chtělo by to ještě Srnu. Nákou podporu ze zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

posleme jim z boleslavi hrdlicku a bude..

Reagovat
smazaný uživatel

ono je pravda, že Jeleň to táhnout sám nemůže... tam moc nejde o nějakého tvořivého záložníka, mě se tam třeba ohromně líbí Birsa, chce to prostě koncového hráče, dalšího parťáka k Jeleňovi...

Reagovat
herbage

Á, samé ptáky. Musíš vysokou, ty laňkou

Reagovat
herbage

Do zálohy jedině Vencu Kolouška. A do brány Daněk, neinkasovat je základ

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Jeleń nestačí, ani kdyby zůstal, což se nemusí stát.

Reagovat
domingo

A Bordeaux zejtra zabrat!!! Jen ať ten Puelův cirkus zůstane za náma

Reagovat
smazaný uživatel

tipla bych to spis na remizu..

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre, že dokáže střílet goly jen s Jeleňem? Heh, po včerejšku můžu říct, že i s nim to je vcelku stejná písnička.. Koneckonců mít tři tutový šanci a nedat ani jednu je docela solidní počin. Lorient měl vyhrát, to jasně dokazuje už třeba ten fakt, že pouze v nastavení měli prakticky stejně šancí jako Auxerre za celý zápas, ale Coulibaly byl vynikající, zabránil všemu. Bez něj by jelo Auxerre domů s prázdnou.

Reagovat
domingo

Normálně přiznej, že se bojíš, že Lyon bude mít po podzimu míň bodů

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle případě vůbec nešlo o Lyon, kterej má svejch problémů dost a dost, ale o tu bramboračku, co předvedl "aspirant" na poháry Auxerre. Pro mě dost slušný vzkaz, jak na tom ve skutečnosti jsou.

Reagovat
domingo

Však jo :) ale stejně je to hezkej pocit :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by mi niekto zhodnotiť Taiwa? Mohol by hrať v Reale,

Reagovat
božský John

Mohl, myslim, že na to určitě má.

Mezi jeho přednosti patří rychlost,výbušnost a síla. Kope přímé kopy z větší vzdálenosti a penalty. Letos má trošku slabší rozjezd(dle mýho).

Jeho post je levej krajní obránce, hraje stabilně na repre,nějakž zkušenosti má

Reagovat
božský John

jinak třeba oproti Marcelovi má nevýhodu,že není takovej technik..

Reagovat
božský John

Reakce na Muhammada

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
domingo

Ale už se rozjíždí, začátek měl fakt špatnej.

Ještě doplním, že je to klasickej brousič lajny, prototyp moderního LB podporujícího ofenzivu. Dát ho na jeden kraj a naproti Ramose by možná smrdělo klasickým "kdo se vrací, nevěří gólmanovi"

Reagovat
smazaný uživatel

A čo Trémoulinas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nice Já bohužel neměl čas se podívat může mi někdo říct jestli se teda někdo díval jak to probíhalo?

Reagovat
smazaný uživatel

proto je tu ten report..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to vím ale třeba mě zajímá jak hrál Remy a podobně :)

Reagovat
smazaný uživatel

no,docela se obávám čtvrtka....

Reagovat
stas87

super dogy uz su 3

Reagovat
onze

PARIS SG

Reagovat
smazaný uživatel

De Melo se vrací. Aubameyang se taky konečně trefil, překvápko kola.

A výborně PSG, ukázalo Zelenáčům, jak se hraje fotbal.

Reagovat
GEGE

Aubameyang konečně přeju mu ať mu to tam začne padne.

Reagovat
Arne

Jestli má někdo slušnej přenos, tak se neostýchejte a sypte to sem, jo?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Merci beaucoup.

Reagovat
honziss

To je krása, Lille. Spící doga se probudila a začíná válcovat Ligue 1. Poslední tři zápasy 12 gólů, paráda.

Reagovat
Shevchenko

Sakra Lille. To bude ještě boj o titul. Jinak podle mě se Ligue 1 za poslední 2-3 roky neuvěřitelně zvedla.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom máš pravdu... dřívě Ligue 1 tolik sledovaná nebyla, především proto, že věčně vyhrával Lyon... teď se to ale neskutečně vyrovnalo, všechny velkokluby Lyon podle mýho názoru dotáhly, a navíc černí koně soutěže jako Montpellier nebo Auxerre dělají soutěž ještě zajímavější...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tedka Boumsong předvedl snad nejhorší odkop, co jsem kdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně ho poznávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat
smazaný uživatel

Kallström vytěsnil přímák Wendela stylově půlkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Cris si nebere moc servítky.

Reagovat
smazaný uživatel

No cekal sem od toho zapasu fakt vic, chvilkama se na to opravdu nedalo koukat. Ocenil bych Crise pro dnešek, hrál jistě, často sbíral balony už na půlce...jinak co ten souboj Lisandra ve vapne, par minut pred golem Chamakha?

Reagovat
smazaný uživatel

nemela byt reakce

Reagovat
smazaný uživatel

penaltička, ten obránce ho držel dost dlouho

Reagovat
Xavi8

aaaa sakra....

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně špatnej výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

,

Reagovat
Arne

Lyon byl fakt hodně slabonkej.

Byly to šílený šachy, moc dobrej dojem to na mě neudělalo. Škoda.

Jen doufám, že Blanc po sezóně převezme nároďák, jinak hrozí éra Les Girondins a to bych opravdu nechtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Co kroutíš očima? To není nic proti Bordeuax, já prostě nechci, aby někdo vyhrával tituly v řadě... Já v L1 přeju Lyonu, a přesto jsem minulou sezónu už chtěl, aby jim kdokoliv jiný tu sérii přerušil.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je teda série... Podruhý za sebou..

Reagovat
Arne

Podruhý za sebou je to asi neodvratný (v mých očích), ale aby to skutečná série nebyla, chtěl bych Blanca u francouzské repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě není nic jistýho.. Minulou sezonu vedl touhle dobou Lyon ligu snad o 11 bodů..

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle dopředu špatnej Lyon jsem letos snad ještě neviděl, Bordeaux uhrálo tři body, aniž by se na výhru nějak nadřelo, hlavně mizerná kombinace lyonských byla do očí bijící. Ale za ten výsledek jsem rád, alespoň by to mohlo leccos rozpohybovat..

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu... oba týmy hrály tužku, podle mě Bordeuax chtělo bod... kdyby na ně vlítlo s plnym elánem, má Lyon už dávno... takhle to zas rozhod Šamach...

Reagovat
herbage

Dvě kola zpátky Lyon 2. a PSG 12. , dnes sousedi v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

a to přesně jen dokazuje, jak je liga nesmírně vyrovnaná... už i ten Grenoble se zvedá...

Reagovat
smazaný uživatel

Allez les Girondins!!!

Reagovat
fantomas

A už žehlí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bod za Lyonem nemůže být pro PSG považován za špatnou sezonu

Reagovat
domingo

A co teprve bod před Lyonem

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje se Svěrkošem, jen 2goly za podzim

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu jde ta spolupráce s nějakým silovějším útočníkem.. S Erdincem jim to klapalo vlastně hned od začátku. S Daviesem to trvalo asi 3 zápasy.. A když se do toho zase začali dostávat a byla jen otázka času kdy přijde gólová nadílka, tak měl Davies autonehodu.. A s Belayem mu to pravděpodobně vůbec nesedí..

Reagovat
smazaný uživatel

zezaačátku to nebylo vůbec špatné, viděl jsem starého dobrého Svěrkoše z minulé sezóny... teď trochu zaostává... jak říká marty, asi je to tím, že chybí lepší do party než je Belay... ale třeba doufejme, že mu jenom nevyšel podzim a na jaře to bude o mnoho lepší...

Reagovat
božský John

Mrdy, dohrajem si doma zápas se Sošó a jsme zas druhý, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Allez les Girondins!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele