Ligue 1 - souhrn 14. kola

28.11.2009, 20:58, aktualizováno 29.11.2009, 22:56
Komentáře a souhrny
Lyon s Rennes jen remízoval a bodově se tak nedotáhl na Bordeaux, které zvítězilo v Nancy a vede ligu, jelikož Auxerre prohrálo na hřišti PSG. Marseille překvapivě prohrála na hřišti Lens. Lorient v nastavení zachránil alespoň bod z duelu s Grenoblem, problémy naopak nemělo Lille, které rozstřílelo Valenciennes. Doma nezaváhaly Toulouse a Sochaux...

FC Sochaux - OGC Nice 1:0

28.11.2009 19:00

Góly: 29. Yassin Mikari

Dva mančafty bojující kolem středu tabulky sehrály velmi pohledné utkání, kde prakticky rozhodl jeden moment. Sochaux se tak alespoň částečně vyhrabalo ze samého dna a poskočilo na 14. místo, od sestupových příček je tak vzdáleno úctyhodných šest bodů. To Nice zůstalo přesně na hraně horní poloviny a s 20 body na kontě zatím nemusí vůbec smutnit. Jedinou trefu zařídili domácí krátce před půlhodinou hry.

Nice vstoupilo do utkání lépe, ale na druhou stranu také komičtěji. Už ve druhé minutě se zázračně propletl obranou Mamadou Bagayoko, který ale zakončení uspěchal a branku hodně minul. O tři minuty později zatáhl balón hlouběji Anthony Mounier a krásně uvolnil nabíhajícího útočníka Loice Remyho, jeho pravačka však nechala vyniknout domácího gólmana Teddyho Richerta.

Nice tlačilo až do čtvrthodiny hry, kdy opět zaúřadoval Mounier. Richert ale i tentokráte stál na správném místě a svůj výběr podržel. Ovšem od této chvíle už převzalo otěže Sochaux a několik varování nakonec vyvrcholilo brankou. Po krásném průniku zakončil podél gólmana pohotově Yassin Mikari a domácí stánek byl v extázi. Sedm minut před přestávkou mohl vyrovnat Emerse Fae, jenže s přehledem zase úřadoval Richert.

Richert v podstatě vychytal Sochaux výhru, i když v úvodu druhé půle již tolik práce neměl. Po hodině hry to zkusil po další nezištné nahrávce Mouniera aktivní Fae, ovšem jeho pokus šel vedle tyče. Na druhé straně se v 65. minutě ukázal také český forvard Václav Svěrkoš, jenže po krásně přihrávce Marvina Martina na gólmana Ospinu nevyzrál. O pět minut později Richert brilantně zlikvidoval pokus Mahamane Traoreho, ani závěrečný tlak však Nice bodové korálky nezařídil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - US Boulogne 1:0

28.11.2009 19:00

Góly: 29. Mohamed Fofana

Krize Boulogne pokračuje. Dnes tým nevyhrál již desátý zápas v řadě a na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí již čtyři body. Důležitou výhru si naopak připsalo Toulouse, jemuž vítězství jedinou brankou vystřelil Mohamed Fofana.

FCT sice v minulém kole prohrálo 0:1 s Nice, opět ale najelo na vítězné koleje, které byly až do zápasu s OGC v provozu. Díky tomu se tým přehoupl do první desítky, na pohárovou Evropu ale stále ztrácí čtyři body. Naproti tomu se Boulogne utápí v mizerných výkonech. Již deset zápasů nevyhrálo a čtyři v řadě dokonce nezískalo ani bod. Stále ale zůstává na osmnáctém místě, ačkoliv na nesestupová místa již ztrácí čtyři body.

Domácím k výhře stačila pouze jediná branka. Na svědomí ji z pohledu Boulogne měl Mohamed Fofana, obránce domácích se z první branky v ročníku radoval v 29. minutě. Za tři body ale musí tým vděčit i Yohannu Pelému, jenž i přes zranění v poslední minutě uchránil svůj tým od inkasování, když na brankové čáře skvěle zasáhl.

Jako první se brankáři hostů Bédénikovi představil zapomenutý kanonýr z minulé sezony André-Pierre Gignac. Jeho střela ale pro obranu Boulogne neznamenala mnoho nebezpečí. Zkušený brankář, který si svou ligovou premiéru odbyl kvůli zranění Ibrahima Koneho a Matthiea Valverdeho, si následně poradil i s volejem Sissoka, jenž za tlaku svého týmu pálil po centru Didota.

Po ojedinělém útoku Boulogne se k zakončení dostal Ramaré, ale Pelé s jeho střelou neměl příliš problémů. Na druhé straně to ale bylo horší. Bédénik špatně vyběhl, přímý kop nevyrazil a již do prázdné branky nasměroval míč Fofana - 1:0. Boulogne chtělo na inkasovanou branku rychle zareagovat, Ramaré ale ani tentokrát na Pelého nevyzrál.

Bédénik se zase vytáhl proti skvělým nůžtičkám Gignace, kterého letos stíhá veliká smůla v zakončení. To se potvrdilo i chvíli po změně stran. Gignacova rána pouze o pár centimetrů minula branku Boulogne. Francouzský reprezentant pak raději upustil od zakončování a raději přihrával. To se mu jednou povedlo velice dobře, když našel volného Tabanoua. Ten ale nastřelil pouze hostujícího brankáře.

Hosté se ale v posledních minutách dostávali do tlaku, místy až drtivého. V posledních pár minutách se vyznamenal především brankář Pelé. Nejdříve si brilantním zákrokem poradil s nůžtičkami Kevina Das Nevese, následně ve čtvrté minutě nastavení zachránil svůj tým od inkasování. Přestože se srazil s útočníkem Moussilouem, na brankové čáře míč polapil a jeho tým tak získal důležité tři body.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre 1:0

28.11.2009 19:00

Góly: 67. Jérémy Clément

Sedm zápasů, sedm výher. Tato série je dnes u konce. Paris Saint-Germain nutně potřebovalo vyhrát a - tři body vystřelil jedinou brankou záložník Clément.

Skončila tak ojedinělá série sedmi výher v řadě, kterou Auxerre až doteď drželo. Bordeaux, Lyon i Montpellier tak mají v dohrávce možnost proniknout do samého čela Ligue 1. Naopak PSG třetí prohru v řadě již nepřipustilo - a postoupilo o jednu příčku výše - na dvanáctou. Na poháry nyní ztrácí šest bodů.

První půle byla nesmírně vyrovnaným bojem a bylo snad prakticky jasné, že v úvodní pětačtyřicetiminutovce branka nepadla. Až ve druhé půli začali domácí svého soupeře mírně přehrávat a dokonce se nakonec dočkali rozhodující a jediné branky - v 66. minutě přesně zamířil Jéremy Clément.

PSG bylo v samém začátku pravděpodobně mírně lepším týmem, nedokázalo se ale dostat přes dobrou a kompaktní defenzivu Auxerre. Úvodní pokusy domácích zablokovali již bránící hráči soupeře - nejdříve Grichting, poté obraně vypomohl i Pedretti. Nejlepší šancí prvních minut tak byl oblouček z hlavy Zoumany Camary, jenž ale brankáře Sorina příliš nevystrašil.

Lepší příležitosti ke skórování ale měli paradoxně hosté, kteří hrozili především z rychlých protiútoků. Jeden takový předvedl Contout, který o míč obral Giulyho a rychle poslal vpřed Niculaeho. I tato střela ale skončila na spolehlivém brankáři - tentokrát Gregorym Coupetem. Ve 32. minutě se před rumunským forvardem dokonce ukázala prázdná branka. Nahrával mu opět Contout, jehož skvělá kolmá přihrávka obalamutila Coupeta i celou defenzivu. Niculae ale, jak je u něho mimo stadion v Auxerre zvykem, zklamal a nepochopitelně míč minul.

Důkaz, jak byli domácí v ofenzivě neškodný, přišel hned na začátku druhé půle. Narychlo rozehraná standardní situace našla na levé straně Sessegnona, který měl již v úvodní půli jednu menší příležitost, a jeho zblokovaný centr byl vůbec největší šancí domácích za šedesát minut. S PSG to vypadalo špatně, postupně se ale začalo dostávat do hry čím dál tím více. Potvrdil to do této chvíle neviditelný Mevlüt Erdinc, jenž hlavičkoval ale opět pouze do náručí připraveného brankáře.

Domácí, ač stále horší tým, se ale nakonec dočkali možná i nezaslouženého vedení. Ceará se rozběhl po pravé straně, vysokým centrem poslal míč do pokutového území a tam se ho již ujal Jéremy Clément, záložník Paris Saint-Germain - 1:0. Vypadalo to ale, že vedení trvat příliš dlouho nebude. Sakho v pokutovém území srazil Contouta a vypadalo to na pokutový kop. Rozhodčí Said Ennjimi ale nechal pokračovat ve hře.

Pařížané si své vedení poté drželi velice zkušeně. Auxerre se prakticky již k ničemu nedostalo, a to ani v závěrečných minutách, kdy zraněného gólmana Coupeta nahradil Edel. Přesto AJA zatím zůstává na prvním místě; naopak PSG učinilo důležitý krok k útokům na poháry.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Valenciennes FC 4:0

28.11.2009 19:00

Góly: 42. Pierre-Alain Frau, 52. Gervinho, 61. Gervinho, 87. Yohan Cabaye (pen.)

Vypadá to, že výkony Lille snad ovlivňuje Bůh skákající na trampolíně. Tak totiž zatím vypadají výsledky OSC - jednou si dole, jednou nahoře. Nyní se fotbalový Bůh odrazil až k samým výšinám a Lille na svém stadionu porazilo Valenciennes 4:0.

Skončila tak sympatická série hostů - pět zápasů bez porážky, díky které se ještě před zápasem drželi (a stále se drží) na šesté příčce. Naopak Lille po nepovedeném zápase v Montpellieru opět zabralo a postoupilo o příčku výše, na třináctou pozici. I to je ale určitě pro tým takových kvalit stále málo.

Gólové hody přišly až těsně před změnou stran. Ve 42. minutě začal psát gólový účet Pierre-Alain Frau. Po přestávce pokračoval v kanonádě především Gervinho, jenž se blýskl dvěma přesnými zásahy. Konečné skóre určil v 87. minutě mladý záložník Yohan Cabaye, na pátý gól a pověstného "bůra" již ale domácí nestačili.

Jako první se ale dostali k nebezpečnému zakončení hosté. Fahid Ben Khalfallah pálil ze zhruba deseti metrů přesně k tyči, brankář Landreau si ale s míčem nadvakrát poradil. Domácí zahrozili daleko lepším pokusem. Gervinho již obešel brankáře N'Dy Assembého, možná se již radoval z úvodní branky, na brankové čáře ale vynikajícím zákrokem zachránil hosty Gaëtan Bong, střídající obránce.

Lille se ale nakonec dočkalo, a ještě v prvním poločase. Cabaye rozehrál rohový kop tak přesně, že našel přímo hlavu naskakujícího Fraua. Zkušený útočník již s umístěním veliké problémy neměl a přidal tak svou šestou branku v ročníku - 1:0. Před přestávkou mohli domácí vést dokonce o dvě branky - v nastavení se ale vyznamenal brankář N'Dy Assembé, jenž vynikajícím reflexním zákrokem vyrazil střelu Gervinha.

Kanonýr z Pobřeží slonoviny se ale dočkal ve druhém poločase, již po sedmi minutách obešel v pokutovém území řadu obránců Valenciennes a zkušeně, ač by tomu věk nenapovídal, zavěsil do protipohybu brankáře k pravé tyči - 2:0. Utkání pak definitivně rozhodl v 61. minutě. To se octl jako zakončující hráč rychlého protiútoku v rohu velkého vápna a - nemýlil se ani tentokrát - 3:0.

Pro hosty ale utkání skončilo ještě hůř. Tři minuty před koncem totiž inkasovali z pokutového kopu a mohli tak odjíždět s potupným debaklem. Náhradník Eden Hazard byl faulován ve vápně a k penaltě se postavil Yohan Cabaye. Ten nezadržitelnou ranou rozhodl o drtivém vítězství Lille.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Grenoble Foot 38 2:2

28.11.2009 19:00

Góly: 37. Boštjan Cesar (vl.), 90. Kévin Gameiro - 63. Daisuke Matsui, 71. Jimmy Juan

Tak tohle je opravdu ztráta a počítal s ní vskutku málokdo. Fotbalisté Grenoble potvrdili nárůst formy, získali svůj třetí bod a opět alespoň malinko oživli záchranářské ambice. To naopak Lorient ztratil v boji o poháry, a i když prozatím poskočil na druhou příčku, na vyrovnané špici to nemusí vůbec nic znamenat. Přitom za bod může být nakonec rád, vyrovnávací trefu vsítil až v nastaveném čase.

Hostům se stále lepí smůla na paty, o čemž hovoří oba inkasované góly. Jeden byl vlastní a ten druhý se urodil téměř v závěrečný okamžik zápasu. Domácí byli od začátku mnohem lepším mančaftem a tlačili, vytvořili si též úvodní celkem solidní příležitost. Po rohovém kopu Vahiury se vyklubal ve vápně velký závar, gólman Ronan Le Crom ale dokázal přeci jen balón před dotírajícími protihráči schovat do náručí.

Poté se hrálo bez vyložených možností, krátce před půlhodinou hry to dobře zkusil z přímého volného kopu Vahiura, i tentokrát však nechal vyniknout gólmana Le Croma. Tlak ale přeci jen vyvrcholil brankou. Po dalším z mnoha rohových kopů Vahiury se snažil odvrátit Cesar, jenže odkop mu nesedl a proto se brzy třepetala síť - 1:0. Minutu před pauzou Vahirua uvolnil Gameira, avšak Le Crom v přímém souboji s forvardem neuspěl.

Domácí se částečně uklidnili, jenže po hodině hry byli opařeni horkou vodou. Ještě předtím sice skončil volný kop Daniela Ljoboji v rukavicích Lionela Capponeho, ovšem pak se Grenoble přeci jen radoval. Okolo protihráče perfektně prošel David Sauget a nacentroval do vápna na Daisuke Matsuie, jenž střelou mezi dvěma obránci zamířil přesně - 1:1. Fanouškům Lorientu bylo ještě hůře o necelých deset minut později.

Po volném kopu Laurenta Battlese výrazně chyboval gólma Lionel Cappone a neudržel celkem lehký míč, do volné klece pak pohodlně zakončoval důrazný Jimmy Juan. Avšak týmu Grenoble tři body vskutku dopřány nejsou. Ve druhé minutě nastaveného čas byl v pravou chvíli na správné místě Kevin Gameiro a jinak skvělému strážci Le Cromovi nedal nejmenší naději.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Marseille 1:0

28.11.2009 21:00

Góly: 90. Eduardo

Jeden z nejžhavějších kandidátů na titul Olympique Marseille zase ztratil. V Lens nedokázal ani z jedné šance vytěžit branku a Lens jako tichý nepřítel nakonec udeřil Dos Santosem ve třetí minutě nastavení. A to domácí po hodině hry stačili ještě spálit penaltu.

Že Lens nebude pro Marseille žádný nazdárek, potvrdily už úvodní minuty. Ve čtvrté minutě Hermach sebral míč Cissému, rychle rozehrál na Maoulidu, s jehož ránou si jen těžko poradil gólman Mandanda. Marseille poprvé více zahrozila ve 21. minutě, ale na druhé straně zase ukázal proti Taiwovi své umění brankář Runje.

Hosté pokračovali v tlaku, Koného znovu vychytal Runje, jen o dvě minuty později byl zase úspěšnější chorvatský strážce branky. I ve druhé půli byl Olympique o něco lepším týmem. Nejaktivnější muž zápasu Koné ovšem musel sedm minut po přestávce ze hřiště, odkulhal za postranní čáru, kde ho nahradil Lucho Gonzales.

A za deset minut bylo pro hosty zle. Bocaly srazil ve vápně Demonta a pískala se penalta. Sám postižený se chopil příležitosti, trestuhodně jí ale nevyužil. Mandanda udržel naděje svého týmu a jeho pokus pokryl. Hostující Cheyrou pak nebezpečně hlavičkoval do Runjeho, rovněž proti levačce Diawary domácí gólman hezky zasáhl.

Lens nakonec neproměněný pokutový kop vadit nemusel. Ve třetí minutě nastavení, v poslední šanci celého zápasu, zužitkoval přímý kop Roudeta hlavou pod břevno Dos Santos a rozhodl tak v dramatickém závěru o třech bodech pro domácí.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux 0:3

29.11.2009 17:00

Góly: 24. Fernando, 60. Wendel, 74. Yoan Gouffran

Bordeaux již třetí prohru v řadě nepřipustilo. A díky zisku tří bodů proti Nancy se dokonce vyhouplo do samého čela tabulky, kde vystřídalo Auxerre. O branky se podělili Fernando, Wendel a Gouffran.

Pro AS to znamená další nepříjemné starosti. Potřetí ze tří zápasů totiž prohrálo a v tabulce se nepříjemně přibližuje pásmu sestupu. To Bordeaux má docela jiné "problémy". Po výhře nad Juventusem totiž zvládlo i ligový zápas a v Ligue 1 není momentálně lepšího týmu, alespoň podle bodového ohodnocení.

Vítězný zápas odstartoval svou brankou ve 24. minutě Fernando Menegazzo. Na další gólový okamžik jsme ale museli čekat až do druhého poločasu, kdy se po hodině hry prosadil také Wendel. Konečný stav utkání dal svou třetí brankou v sezoně útočník Yoan Gouffran.

Nancy neútočilo příliš často a tomu, že zápas neskončil větším debaklem, mohlo vděčit pouze dobrým zákrokům Gennara Bracigliana. Domácí ale vstoupili do zápasu velice nadějně, když již po několika minutách našel Lotiesův centr přesně hlavu nabíhajícího Diy. Hosty ale vynikajícím zákrokem zachránil brankář Cedric Carrasso.

Hosté se ale ujali vedení ze své první vážnější příležitosti. Gouffran svým centrem našel před vápnem postaveného Aloua Diarru, jenž svou střelu z první za pomoci Fernandovy teče poslal za záda bezmocného Bracigliana - 0:1. Ke konci poločasu se ještě o vyrovnání pokoušel aktivní Dia, ale nebylo mu to nic platné, v bráně Bordeaux totiž stál a nyní i létal vzduchem jistý gólman Carrasso.

Zatímco start do první půle se podařil více domácím, úvod druhého dějství patřil hostujícím borcům. Bracigliano ale v první minutě předvedl hned dva vynikající zákroky, jež dávaly jeho týmu ještě jakousi naději. Nejdříve zlikvidoval skvělou ránu Gouffrana, následně si poradil i s Wendelovou dorážkou.

Bordeaux dále tlačilo. Gouffran byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti, což potvrdil o pět minut později, kdy k samostatnému úniku vyzval Marouane Chamakha. Ten ale z penaltového puntíku nastřelil opět pouze gólmana Nancy. Bracigliano byl ale bezmocný v 60. minutě. Po fantastickém běhu Wendela, během něhož přelstil jak Lotiese, tak Andreho Luize, totiž brazilský záložník vybíhajícího brankáře prostřelil přesnou ranou pod břevno - 0:2.

Druhá pojišťující branka měla na hosty velice dobrý vliv, pokud byli do té doby nervní, tak všechny podobné emoce vyprchaly. Závěr zápasu si již spíše užívali a domácí se do žádné šance již nedostali. Šestnáct minut před koncem nakonec ještě přidal Bordeaux na šťastnou cestu gól Gouffran, jenž střelu procedil mezi nohama obránce Lemaitreho a poslal svou ránu od tyčky do sítě - 0:3.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - AS Saint-Étienne 1:1

29.11.2009 17:00

Góly: 72. Anthony Le Tallec - 17. Ilan

Duel mezi Le Mans a St. Etienne svého vítěze nenašel. Hosté se sice v 17. minutě zásluhou Ilana ujali vedení, ale dvacet minut před koncem vyrovnal domácí Le Tallec a rozhodl o dělbě bodů.

Remíza příliš nepomohla ani jednomu celku, St. Etienne je na sedmnácté pozici, domácí jsou na tom ještě hůře a patří jim osmnáctá, tedy sestupová příčka.

První šanci utkání si v 15. minutě vytvořilo Le Mans. Le Tallec oklamal tři obránce hostů a přesným centrem našel Thomase. Ten však z dobré pozice trefil pouze gólmana Janota. Hosté na tuto příležitost odpověděli nejlepším možným způsobem - hned o dvě minuty později se ujali vedení. Benalouane našel milimetrovou přihrávkou Saka. Ten si balón zpracoval na hrudi a poté přihrál Ilanovi, který měl vcelku jednoduchou pozici ke skórování - 0:1.

První poločas poté přinesl ještě dvě vážnější šance. Čtyři minuty před přestávkou se k hlavičce dostal domácí Helstad, ale jeho pokus skončil v náručí gólmana Janota. Poté hlavní rozhodčí neuznal branku hostujícímu Bergessiovi pro údajný faul na brankáře Le Mans Makaridzeho.

Sporný moment přinesl i úvod druhé půle, tentokrát byla domácím fotbalistům upřena penalta, když Le Talleca fauloval v pokutovém území Matuidi.

Le Mans se vyrovnání nakonec dočkalo v 72. minutě, Baal poslal do šestnáctky hostů centrovaný míč, na který si nejvýše vyskočil Le Tallec a hlavičkou k pravé tyči vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:1

29.11.2009 21:00

Góly: 42. Lisandro López - 14. Asamoah Gyan

Ani poslední zápas 14. kola nejvyšší francouzské soutěže neměl svého vítěze. Střetnutí mezi Lyonem a Rennes totiž skončilo remízou 1:1. Obě branky mohli diváci vidět už v první půli - po čtvrthodině hry se trefil hostující Gyan, tři minuty před přestávkou však vyrovnal Lisandro López.

Fotbalisté Lyonu do zápasu vstupovali s bilancí čtyř zápasů bez výhry a tuto pro sedminásobného mistra Francie nepříznivou bilanci nedokázali "zlomit" ani v neděli večer.

Domácí do utkání nevstoupili dobře a už po čtrnácti minutách inkasovali. Ostrostřelec Gyan využil přihrávky Bangoury a bez rozpaků vyslal míč na Llorisovu svatyni. Míč k nelibosti domácích fanoušků zapadl do branky a Gyan tak mohl oslavovat svůj osmý gól v letošní sezóně Ligue 1, který znamená momentální druhé místo mezi střelci nejvyšší francouzské ligy.

Lyon si první příležitost připravil až po půlhodině hry, Makoun vybídl ke střele Crise, ten však jen o pár centimetrů minul branku Rennes. Svatyni domácích poté ohrozil střílející Bangoura, na druhé straně musel vytáhnout gólman Diallo pohotové zákroky proti pokusům Pjaniče a Bastose.

Zvyšující se tlak domácích přinesl ovoce ve 42. minutě, k exekuci přímého kopu se postavil Linadro López a technickou střelou přes zeď překonal gólmana Dialla. Do kabin se tak šlo za poločasového výsledku 1:1.

Na začátku druhého poločasu mohla obě mužstva strhnout vedení na svou stranu, ale lyonský Lisandro i útočník Rennes Gyan v koncovce selhali.

Stejná situace nastala pár minut před závěrečným hvizdem. Hosty do vedení odmítl poslat Lemoine, střelu domácího Gomise zase perfektně zneškodnil brankář Rennes. Obě mužstva se tak rozešla smírně remízou 1:1.

Domácí tak po nedělní remíze ztrácí na vedoucí Bordeaux dva body, Rennes patří desátá příčka v tabulce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux1491423:1028
2.Olympique Lyon1475224:1826
3.AJ Auxerre1482415:1126
4.FC Lorient1474324:1325
5.Montpellier HSC1373321:1624
6.Valenciennes FC1472524:2023
7.Olympique Marseille1364323:1622
8.AS Monaco1371516:1322
9.Toulouse FC1463515:1121
10.Stade Rennes1455420:1420
11.OGC Nice1462616:2220
12.Paris Saint-Germain1354418:1319
13.Lille OSC1454518:1619
14.FC Sochaux1360714:1918
15.RC Lens1453614:2118
16.AS Nancy-Lorraine1452718:2217
17.AS Saint-Étienne1442811:1814
18.Le Mans UC 721423912:219
19.US Boulogne132389:239
20.Grenoble Foot 381403118:263
Zbývající zápasy
28.11. 19:00AS Monaco - Montpellier HSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No nehovoril som to? Dobre PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

To Grenoble fakt jede

Reagovat
božský John

Maj zaděláno na 11 remíz za sebou..pak už jenom ty výhry

Reagovat
smazaný uživatel

Chachá. Nějak jsi prohrál. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dej pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

:) Do mrtvol se nekope.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už nás porazí Sochaux tak ať dá gola aspoň Svěrky :(

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to se stalo v prvním kole :)

Reagovat
smazaný uživatel

Komu fandíš ty? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem je rád v době kdy tam hral Renda Bolf :)

Reagovat
smazaný uživatel

:) obrana Auxerre byla vždycky kvalitní a je i teď, koukni na obdržený branky...hráče jako Mexes nebo Boumsong ti představovat nemusím :)

Reagovat
smazaný uživatel

To nemusíš :) A co myslíš že udrží Jeleně? ty jo teĎ nevím jak to mám napsat sry :D

Reagovat
smazaný uživatel

Správně je Jelen s tečkou nad n, já píšu Jeleń, normální je i Jeleň a na dresu má Jelen, takže si můžeš vybrat :)

Jinak jsem si téměř stoprocentně jistej, že neudrží, nejspíš odejde už v zimě. Přesvědčit by ho mohlo pohárový umístění po podzimu a příslib nějakých posil, hlavně dopředu..., na druhou stranu má Auxerre rád, dostal se tam na výsluní, do reprezentace... už teď je skoro klubovou legendou, ale pokud uvidí, že v AJA nedosáhne na poháry, odejde. Jenom doufám, že to vyřeší líp než Kahlenberg ( blb jeden, kde bysme s ním teď byli... )

Reagovat
honziss

Vyřeší líp než Kahlenberg = odejde do Lyonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si ho umím představit v Bordeaux. Lyon ať si trhne nohou, mají Boumsonga, stejně ho nestaví, nemají nás rádi

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole proč máš písmena naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože PSG vyhrálo...

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses vsadil, ze auxerre bez jelene vyhraje v parku princu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. :)

Já teda čekal plichtu (měl jsem ji i vsazenou) a obraz hry tomu víceméně odpovídal, pořád tam je dost hráčů schopných dát gól ze střední vzdálenosti (Chafni, Hengbart, Pedretti), navíc ta penalta nepenalta...ale Frankie mě vyprovokoval ke dvojce :) ty šance byly 60%-40%, spolíhal jsem na to, že budou hráči chtít ukázat, že se to s odchodem Jeleńe úplně nesesype, že není žádnej mesiáš a že i zbytek týmu má svoji kvalitu. Sice to nevyšlo, ale nebylo od toho daleko, ten jeden gól mohl dát kdokoliv a když k tomu přičteš psychický rozpoložení podpořený sérií výher, nezněla ta dvojka zase jako taková utopie

Reagovat
smazaný uživatel

no, osobne bych si na dvojku fakt nevsadil, ale dneska jsem vam aspon na tu plichtu veril...

Reagovat
smazaný uživatel

No dyť já chtěl 02.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaká sázka?

Reagovat
herbage

Na polské wikipedii je Jeleń a to se mi tam zobrazují i ty jejich klikyháky

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt jo? Tak to píšu dobře :)

Reagovat
herbage

No mě by spíš zajímalo, kde jsi vzal to N s tečkou nahoře. Existuje vůbec něco takového?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že jsem to v nějakým polským textu viděl, ale ověřený to nemám.

Reagovat
onze

PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me velmi prekvapive vysledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille začíná ukazovat, kam patří, tleskám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Dovolím si překopírovat svůj komentář z preview:

honziss28.11.2009 12:31

Tak dneska Valenciennes dostane bůra.

Daleko od pravdy jsem nebyl. JEDÉÉÉÉM LILLE!

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem vážně nečekal... asi nejhorší zápas Valenciennes...

Reagovat
honziss

A další známky vzestupu Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Lille Bastos zas tolik nechybí, jak se na začátku sezony všude psalo. Těch šancí jste si stále tvořili mraky, akorát nebyli zas tak dobří v koncovce, nyní se to obrátilo a vypadá to podle toho.

Reagovat
honziss

Právě že podle mě chyběl hlavně na začátku, protože když byl v týmu on, dalo se na něj spoléhat, že když to týmu nepůjde, vezme to na sebe. Teď to bylo jen zvyknout si na to, že tam není. Což už vypadá, že si to sedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to sice na první pohled nevypadá, ale ono má Lille tu zálohu vcelku našlapanou i bez Bastose. Je to právě jak řikáš, chtělo se to akorát odprostit od té závislosti na brankách Bastose a posadit na lávku tragéda Aubameyanga. :)

Reagovat
honziss

Tak Aubameyang hrál jenom proto, že přišel z velkoklubu.

Je to tak, ta záloha je pořád dobrá, Cabaye patří k tomu nejlepšímu v lize. Mavuba je excelentní defenzivní záložník a Balmont, to je správný podsaditý chlapík. Tahle trojka se mi fakt líbí. K tomu ty kraje jsou taky velmi dobré, škoda že je Tulio taková skleněnka. Co mě navíc těší je že máme pořádného brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z toho byl úplně rozčarovanej, že Aubameyang furt hraje a dvojka Frau - Gervinho zahřívá lavici, naštěstí dostal García rozum. Gervinho - Frau je bezca dvojka a pořádně se uzdravit de Melo, nemá ten útok chybu. Právě de Mela mi je fakt líto, kvality má obrovský, je to sympaťák, ale je už pěknou řádku měsíců zraněný..

Jak říkáš, záloha je vynikající a když k tomu připočteme možná největší talent, hrající ve Francii, je rozhodně o co stát a možná se zase blíží výprodej.

Tu letní brankářskou rošádu v Ligue 1 jsem do teď nepochopil, každopádně Lille na tom vytěžilo snad nejvíc a branářská dvojka Butelle - Landreau je možná nejkompaktnější v celý lize.

Reagovat
honziss

Tak já věřím, že žádný výprodej už nebude. Ikdyž Hazarda a Cabayeho bude těžké udržet, asi i toho Ramiho. Bude záležet jestli příští rok se Lille probojuje do pohárů. Pokud jo, jakože nemám důvod tomu nevěřit, snad ten exodus nebude hrozit.

S tím, že Lille na té brankářské rošádě vydělalo nejvíc, souhlasím. Landreau je podle mě spolu s Llorisem a Mandandou nejlepším brankářem v lize, Butelle je navíc výtečná dvojka. Tam jsem rád, že na tom vedení zapracovalo, jelikož Malicki nebyl zrovna nějaký super brankář a ani předtím Sylva nedosahoval kvalit Landreaua, ikdyž své kvality samozřejmě měl.

Jinak podle mě se blíží doba, kdy už Lille nebude jen provinčním klubem, který vychovává hráče pro lepší celky, ale samo se bude chtít posunout na tu úroveň neříkám že Lyonu nebo Bordeaux, ale takovou, kdy bude chtít atakovat každoročně ty příčky nejvyšší. Ostatně, Stade de'l Borne de'l Espoir si určitě bude zasluhovat takový tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lille vždycky patřilo mezi nejlepší týmy a to i když prakticky pořád prodávali své nejlepší hráče. Pokud by od vás odešel jen Rami na Stade Gerland, věřím, že byste se s tím vypořádali solidně.

A pokud by se navíc v zimě přivedl někdo kvalitní, vzestup určitě přijde a ke konci sezony i poháry, přecejen ztráta 6 bodů neni nic extra.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda... on ani Bastos teď v Lyonu moc nezáří, podle mě se mu vážně jenom hodně povedla minulá sezóna...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se opět ukázalo, že Contout, Oliech a Capoué prostě kvalitní útočnou fázi nevytvoří, protože na to prostě a jednoduše nemají. Jeleń je o tři třídy výš nad zbytkem ofenzivy a když chybí, lítají všichni na půli soupeře jako splašené atomy a nejsou schopni ani ohrozit bránu.

Překvapuje mě Niculae, kterej zatím hraje skoro jako fotbalista. Koncovku má sice pořád tragickou (když už se k ní dostane), ale dneska jsem u něj viděl dokonce něco jako techniku Ještě bych vypíchnul Ndingu, ten tam taky nemá co dělat. Hraje jako prase a není schopnej nahrát dopředu.

Jo a Sessegnon je pro mě docela záhadou, dneska byl opravdu špatnej, střely mimo, párkrát zabrzdil akci nahrávkou na obránce v bílým, nedařilo se mu uvolnit se na malým prostoru, vlastně jenom běhal...:/

A Coupet je vůl, a jestli má něco vážnějšího s nohou, tak i neskutečnej smolař...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a posuzuju druhej poločas, první jsem neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre bylo vždycky bez Jeleně poloviční... fakt jsem dnes věděl, že osmá výhra to nebude... se Sessegnonem máš pravdu, odminulý sezóny nehraje to skvělý, co hrával...

Reagovat
onze

To by ma zaujimalo preco je COUPET vul, mozes to vysvetlit ?

Reagovat
domingo

Třeba proto, že se úplně nesmyslně vyřadil ze zbytku sezony? X metrů kolem něj nikdo, ten balón byl od něj tak daleko, že bylo jasný, že to nestihne...docela pech, je mi ho fakt líto, kvůli takové kravině si zničit kotník, ale fakt nerozumím tomu, jak si představoval, že to stihne

Reagovat
smazaný uživatel

Hergot, já si nezvyknu :/

Reagovat
Godwinson

to, že zabojoval bych neodsuzoval, přesto, že to z křesla může vypadat jako volovina ...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě bych podotkl, co s Gameirem? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Střed tabulky PL, tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že se hodí do PL? Mně přišel jako takovej střízlík, v PD by mi seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

V PD by mi seděl taky, ale mám takovej pocit, že přesně po těchhle hráčích - kvalitní, nijak zvlášť drazí (ne reprezentanti), neokoukaní, s potenciálem, z ověřené země... půjdou týmy jako Portsmouth. I když to by šlo taky říct asi o každým.

Reagovat
smazaný uživatel

co treba atletico madrid? ted budou shanet konstruktivniho utocnika za sinamu...

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze ho dokonce v lete i chteli, pokud si dobre vzpominam..

Reagovat
smazaný uživatel

nn, to byl gervinho toho bych ted taky bral vsema deseti. vlastne bych vsema deseti bral oba dva, jeste bych privedl gio dos santose, vyrazil dvere s reyesem a maxim, poslal sinamu na hostovani do lorientu jako soucast prestupu gameira...jezis, proc ja vlastne nejsem sportovni reditel atletica?

Reagovat
smazaný uživatel

a za toho maxiho bych si privedl ze sportingu diego castra...

Reagovat
smazaný uživatel

Samý kvalitní hráči, za který se platí, ale přijde mi jako škoda, aby Gervinho a Gameiro byli trojka a čtyřka v útočný fázi Atletica. :)

Reagovat
smazaný uživatel

gervinho je spis kridelnik, ne? gameiro by si se soucasnou formou forlana zahral az az

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já Gervinha beru jako hroťáka, co umí i na křídle, ale nejvíc se m líbí v útoku ve spolupráci s nějakým snajprem, pro kterého bude moct vytvářet šance.

Reagovat
smazaný uživatel

ja spis naopak, ale i takhle by se hodil jako teoreticka nahrada za aguera...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Marseille neustálí formu, tak se může s titulem rozloučit.

Reagovat
herbage

A co Auxerre, to se bude loučit kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Až ho přeskočí PSG a Lille :)

Reagovat
smazaný uživatel

Lens. Tak se mi to líbí, hezky do klidnýho středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fernando je sakra dobrý, už aby byl v Janově.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Gouffran s Plašilem ukazují, že odchod Gourcuffa Bordeaux opravdu nemusí tolik mrzet, protože jestli půjde za nějakých 30 milionů, tak může Blanc investovat do pravého beka (Onyekwuchi Apam ), nebo klidně i Fanniho.. Jinak kádr zase tolik zlepšovat nepotřebuje, hráči jsou sehraní.. Navíc na pořádnou šanci čeká Sertic, kterej se v minulé sezoně ukazoval velmi dobře.. Odchod Chamakha bude ztráta, ale věřím, že ne nějak vyjímečná.. Když se dostane do formy Cavenaghi, nebo případně se někdo koupí.. (Sow, Gyan) v nejlepším případě se bude více dostávat do hry konečně i Saivet, tak by to mrzet nemělo, spíš naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

plně souhlasím... Bordeaux má tak kvalitní zálohu i včetně náhradníku, že, jak říkáš, odchod Gourcuffa až tak citelný nebude... jinak pro mě na pravého beka spí Apam, Fanni mi prostě sedí na stopera... ztratit Šamacha, s tím se podle mě až zas tak snadno nepopere...

Reagovat
smazaný uživatel

Fanni je dobrý jak na stopera tak na pravého beka... Ostatně to samé má i Apam... Já upřednostňuju Apama jen, protože ho mám strašně rád.. jinak je samozřejmě lepší Fanni..

Reagovat
honziss

Kura tento víkend byl nějaký soumrak gólmanů nad Ligue 1. Coupet, Pelé oba docela vážné zranění a na dost dlouhou dobu mimo hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tooulouse má výhodu, že má rozchytaného Blondela i když ten jeho kvalit nedosahuje.. Ale PSG bude mít asi velkej problém..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza, co ten Lyon zas předváděl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele