15. kolo
28.11.2009 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille rozdrtilo Valenciennes 4:0

Vypadá to, že výkony Lille snad ovlivňuje Bůh skákající na trampolíně. Tak totiž zatím vypadají výsledky OSC - jednou si dole, jednou nahoře. Nyní se fotbalový Bůh odrazil až k samým výšinám a Lille na svém stadionu porazilo Valenciennes 4:0.

Skončila tak sympatická série hostů - pět zápasů bez porážky, díky které se ještě před zápasem drželi (a stále se drží) na šesté příčce. Naopak Lille po nepovedeném zápase v Montpellieru opět zabralo a postoupilo o příčku výše, na třináctou pozici. I to je ale určitě pro tým takových kvalit stále málo.

Gólové hody přišly až těsně před změnou stran. Ve 42. minutě začal psát gólový účet Pierre-Alain Frau. Po přestávce pokračoval v kanonádě především Gervinho, jenž se blýskl dvěma přesnými zásahy. Konečné skóre určil v 87. minutě mladý záložník Yohan Cabaye, na pátý gól a pověstného "bůra" již ale domácí nestačili.

Jako první se ale dostali k nebezpečnému zakončení hosté. Fahid Ben Khalfallah pálil ze zhruba deseti metrů přesně k tyči, brankář Landreau si ale s míčem nadvakrát poradil. Domácí zahrozili daleko lepším pokusem. Gervinho již obešel brankáře N'Dy Assembého, možná se již radoval z úvodní branky, na brankové čáře ale vynikajícím zákrokem zachránil hosty Gaëtan Bong, střídající obránce.

Lille se ale nakonec dočkalo, a ještě v prvním poločase. Cabaye rozehrál rohový kop tak přesně, že našel přímo hlavu naskakujícího Fraua. Zkušený útočník již s umístěním veliké problémy neměl a přidal tak svou šestou branku v ročníku - 1:0. Před přestávkou mohli domácí vést dokonce o dvě branky - v nastavení se ale vyznamenal brankář N'Dy Assembé, jenž vynikajícím reflexním zákrokem vyrazil střelu Gervinha.

Kanonýr z Pobřeží slonoviny se ale dočkal ve druhém poločase, již po sedmi minutách obešel v pokutovém území řadu obránců Valenciennes a zkušeně, ač by tomu věk nenapovídal, zavěsil do protipohybu brankáře k pravé tyči - 2:0. Utkání pak definitivně rozhodl v 61. minutě. To se octl jako zakončující hráč rychlého protiútoku v rohu velkého vápna a - nemýlil se ani tentokrát - 3:0.

Pro hosty ale utkání skončilo ještě hůř. Tři minuty před koncem totiž inkasovali z pokutového kopu a mohli tak odjíždět s potupným debaklem. Náhradník Eden Hazard byl faulován ve vápně a k penaltě se postavil Yohan Cabaye. Ten nezadržitelnou ranou rozhodl o drtivém vítězství Lille.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele