Ligue 1 - preview 14. kola

28.11.2009, 10:58, aktualizováno 29.11.2009, 08:54
Previews
Hned dva kluby mají šanci sesadit Auxerre z prvního místa tabulky. Lyon přivítá Rennes a očekává se jeho výhra, Bordeaux pak cestuje do Nancy. První po tomto kole mohl být i Montpellier, jeho zápas na hřišti AS Monaco ale byl odložen. Třetím nedělním utkáním bude souboj Le Mans se Saint-Etienne...
FC Sochaux - OGC Nice  (sobota 19:00)
Sochaux dnes na svém stadionu přivítá velice těžkého protivníka. Nice vyhrálo již čtyřikrát v řadě a číslo by určitě rádo zaokrouhlilo na hezčí pětku.

Nice se sice příliš nepovedl start do nové sezony, nyní se ale vyšplhalo zpět tam, kam patří. Minimálně do středu tabulky. Případná dnešní výhra by navíc znamenala již šestou z posledních sedmi zápasů - díky tomu je nyní OGC na devátém místě s dvaceti body. Jejich skvělé jízdě podlehl například také Olympique Lyon, jenž na svém stadionu nestačil 1:4. A to byl ještě tým na začátku října druhý od konce.

Hlavní postavou posledních týdnů je pak v Nice útočník Loïc Rémy, který má na svém kontě již sedm ligových branek. Naposledy se trefil v minulém kole, když jedinou brankou rozhodl duel s ambiciózním Toulouse. Mladý francouzský kanonýr započal hned býti srovnáván s legendou Thierrym Henrym a - pochopitelně - se o něho začali zajímat anglické kluby, v čele s londýnským Arsenalem.

Zatím to ale na žádný veliký přesun nevypadá. Sám Rémy totiž působiště změnit nechce. "Pokud jde o odchod z Nice... Získal jsem zde svou první pozvánku do reprezentace a nevidím jediný důvod, proč bych měl dres před světovým šampionátem měnit. Jsem zde maximálně spokojený," prohlásil talentovaný mladík, který byl v minulé sezoně nejlepším střelcem svého týmu a k něčemu podobnému se schyluje i letos.

Na druhé straně je Sochaux, které se musí vypořádat s dlouhodobou ztrátou amerického forvarda Charlieho Daviese. Bývalý hráč švédského Hammarby stačil za Francouze skórovat pouze dvakrát, poté se ve Státech zapletl do automobilové nehody a bude mimo ještě zrhuba deset měsíců. O branky se tak musí starat mladičký Sloan Privat a český kanonýr Václav Svěrkoš.

Ani jednomu se to zatím ale příliš nedaří a to je vidět na výsledcích týmu. Žlutí prohráli již dvakrát v řadě a v tabulce klesli až na patnáctou příčku. Případná dnešní výhra by je ale mohla vynést zpět k první desítce. Pokud by vše šlo podle plánů Sochaux, mohl by se tým s českým reprezentantem Svěrkošem radovat znovu z jedenáctého místa.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Mikari - Gavanon, Nogueira - Martin, Dalmat, Maurice-Belay - Svěrkoš
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Mabiala, Apam, Paisley, Gace - Hellebuyck - Coulibaly - Diakite, Mounier - Bagayoko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - US Boulogne  (sobota 19:00)
Fotbalisté Toulouse hostí Boulogne a jejich cíl před sobotním duelem je jasný - vyhrát a vrátit do horní poloviny tabulky. Momentální jedenácté místo je totiž daleko za předsezónním očekáváním.

"Chceme vyhrát v každém utkání. Máme za sebou sérii povedených zápasů, která byla přerušena až minulý týden v Nice. Tři body ze sobotního utkání nám dají na poslední utkání zapomenout a posunou nás zase o kus dále," řekl kouč domácích Casanova.

Nejvyšší francouzská soutěž sehraje poslední zápas v tomto roce 23. prosince, poté má přestávku až do 16. ledna. O čtyři dny dříve se však hraje Ligový pohár. "Nestanovujeme si žádné cíle, ale pokud budeme mít po Vánocích mezi 25 a 30 body, budu spokojený," dodal lodivod Toulouse.

Boulougne patří k nejhorším týmům soutěže, z posledních sedmi zápasů získalo pouhý bod. Hosté jsou ale limitováni velkým počtem zraněných hráčů. Dlouhodobě mimo hru je trojice Thil, Moreira a Agouazi. Do sobotního utkání navíc nebudou připraveni ani Robert a Lachort. Zraněný útočník Thil v průběhu týdne řekl: "Věříme, že se v soutěži zachráníme. Musíme ale začít okamžitě sbírat body a ne čekat na to, až nějaký z našich soupeřů klopýtne."

Domácí výběr sice v minulém kole prohrál v Nice 0:1 kvůli nesprávně nařízené penaltě, předtím ale získal ze čtyř zápasů deset bodů. Přesto se však nachází ve středu tabulky, kam před sezónou rozhodně pasován nebyl.

Na straně domácích je nejistý start Gignace, který má drobné svalové zranění. Do hry se naopak vrací Pele, Braaten a Capoue.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Ebondo, Congre, Fofana, M'Bengue - Braaten, Didot, Capoue, Sissoko, Tabanou - Gignac
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Borne, Touré, Soumare, Rabuel - Das Neves, Marcq, Ramaré, Da Rocha - Blayac, Cuvillier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.95 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Auxerre, ač prožilo přímo strašlivý začátek sezóny, po 13 kolech vede ligu. Na svém kontě má úctyhodných sedm výher v řadě. Zato jeho soupeř básničky skládat nemůže. PSG je hodně za svým očekáváním, aktuální třinácté místo rozhodně nebylo v plánech na tuhle sezónu.

Podobně jako třeba Toulouse nebo Lille se Pařížanům jako loni prostě nedaří. Z posledních šesti utkání získali pouze pět bodů, jak před třemi týdny doma s Nice, tak naposledy v Marseille prohráli. "Výsledky nám chybí," přiznal i dvacetiletý záložník Younousse Sankharé.

Klub z hlavního města svými výkony opravdu své příznivce moc netěší. "Bylo mi našich fanoušků v Marseille líto. Fandili, ale ten konečný výsledek je určitě zklamal," uvědomoval si Sankharé. "Z porážky v Marseille bychom si měli vzít ponaučení. Doma nad Auxerre potřebujeme nutně vyhrát. Bez ohledu na to, kde se v tabulce aktuálně nachází."

AJA je už druhým měsícem k nezastavení. Do cesty se mu postavilo Bordeaux nebo Monaco. Všichni do jednoho byli smeteni z povrchu zemského. A hosté si za to vysloužili vedoucí pozici, ačkoli po prvních čtyřech kolech měli na svém kontě jeden bod, navíc bez vstřelené branky.

"Na konci zápasu jsem se málem musel štípnout, protože jsem nevěděl, zda půjdeme na první místo nebo ne," popisoval pocity kouč Jean Fernandez po poslední výhře 2:0 nad Monakem, která Auxerre posunula do čela. "Být v čele tabulky nám sluší," dodal.

Fernandez ovšem do utkání proti PSG musí nasadit sestavu bez nejlepšího střelce Ireneusze Jeleně. Ten si během středečního tréninku poranil stehenní sval a je mimo hru. Autorovi čtyř letošních gólů se přitom na klub z hlavního města Francie daří. Na konci minulé sezóny v Parku princů vstřelil dva góly a právě díky němu možná tehdy domácí nepostoupili do evropských pohárů.

Birsa je po reprezentační pauze zpět, na marodce však zůstává pořád útočník Licata, start Lejeuneho je nejistý. Trenér domácích Antoine Kombouaré může zpět přivítat Makeleleho, i Camara se objeví znovu ve stoperské dvojici se Sakhem poté, co si první ligový start sezóny připsal naposledy v Marseille.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Makelele, Clément - Giuly, Sessegnon, Luyindula - Erding
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Birsa, Chafni, Pedretti, Capoue - Oliech, Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.45 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Již čtvrté venkovní utkání z posledních pěti čeká na fotbalisty šestého Valenciennes. Jako by jim ale podpora jejich fanoušků příliš nechyběla, ve všech třech předchozích střetnutí venku totiž zvítězili. Aspoň že nyní hosté nepocestují daleko, mohou jásat. Zajíždí do Lille, které je vzdáleno jen 50 kilometrů.

Oba kluby leží ve stejném kraji, a proto dávají zápasu velkou váhu. Derby chce zkrátka vždy vyhrát každý. "Bude to opravdu skvělé derby," těší se kouč domácích Rudi Garcia. "Samozřejmě to vybudí každého. A my chceme získat tři body," burcoval.

Před sezónou by pořadí obou týmů tipoval možná naopak. Jenže letos se rozhodně lépe daří VA. To má na svém kontě o sedm bodů víc než úhlavní konkurent a je rovněž o osm příček v tabulce výše. A čím se ještě může pyšnit? Je to nejlepší tým Ligue 1 na cizích hřištích. "Uvědomujeme si, že to bude hodně těžké. Valenciennes má nyní plno sebevědomí," říkal Garcia.

Lille si prostě letos nedokáže v lize vytvořit větší sérii vítězství. Narozdíl od soupeře. Před třemi týdny porazili Dogy tehdy vedoucí Bordeaux, jenže naposledy nestačili Montpellieru. Ve čtvrtek na ně čeká důležité utkání Evropské ligy ve španělské Valnecii. "Nestanovíme si jasnou taktiku. Ale odhodlání musí být velké," zdůrazňoval Garcia.

Hosté mají skvělou formu. Neprohráli již pět zápasů v řadě, nevyhráli pouze doma nad Montpellierem. V předchozím kole dokonce sesadili Bordeaux z první pozice, když ho obrali na jeho hřišti díky výhře 1:0 o všechny body. "Lille ale také Bordeaux porazilo. Takže nejsme favoriti," uculoval se útočník Johan Audel. "Je to derby a my jsme odhodláni Lille sezónu udělat znovu složitější tak jako jí míval na začátku."

VA se bude muset obejít pouze bez obránce Biševace. "Máme vždycky k dispozici 17 nebo 18 schopných fotbalistů. Samozřejmě že nám to dobrý výsledek zajistit nemůže, ale máme solidní zásoby," pochvaloval si kouč Philippe Montanier. Lille je bez Plestana a Dumonta.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Mavuba - Gervinho, Balmont, Cabaye, Obraniak - Frau
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Mater, Abardonado, Schmitz, Tiéné - Gomis - Ducourtioux, Cohade, Sanchez, Audel - Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.45 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Rozjetý Lorient v sobotu večer vyzve fotbalisty posledního Grenoblu. Ti sice v posledních dvou zápasech dokázali bodovat, stále jsou však se ziskem dvou bodů beznadějně poslední.

Naopak Lorient se rozjel k výborným výkonům. V posledních osmi zápasech prohrál pouze jednou a na své konto si v nich připsal sedmnáct bodů. Celkový zisk 24 bodů tak vyšvihl domácí celek na čtvrtou pozici Ligue 1.

Jako varování pro hosty mohou posloužit poslední dva výsledky Lorientu - ten v minulém kole porazil St. Etienne na jeho hřišti 2:0, o dva týdny dříve ale rozdrtil tým z Boulogne 5:0. Ve formě je i útočné duo Gameiro - Vahirua, které ve dvou zmiňovaných střetnutích nasázelo soupeřům hned pět gólů.

"Jsme ve formě a věřím, že se ještě zlepšíme," nechal se slyšet kapitán domácích Marchal. Ačkoliv doposud získané dva body na kontě Grenoblu by neměly znamenat pro Lorient nebezpečí, Marchal je v tomto směru opatrný: "To mužstvo se od začátku sezóny dost změnilo. Navíc remízy s Monakem a Lyonem nebudou náhody."

Hosté právě v posledním kole překvapili domácí remízou s Lyonem. "Byl to náš nejlepší zápas od začátku letošní sezóny," řekl o tomto zápase gólman Le Crom.

V domácím dresu se neobjeví pouze Morel. Hosté postrádají potrestané Courtoise a Jemmaliho, na seznamu zraněných je Ravet.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Cappone - Sosa, Marchal, Koscielny, Le Lan - Amalfitano, Ducasse, Mvuemba, Diarra - Gameiro, Vahirua
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Calvé, Cesar, Paillot, Sauget - Macquet, Romao, Batlles, Matsui, Akrour - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Sportovní ředitel Marseille Jose Anigo označil výhru nad Lens za povinnost, pokud se l’OM chce po 38 kolech nacházet na čele tabulky. Jeho výchozí pozice pro takový cíl však není vůbec ideální. Úřadující mistr ovládl jen polovinu svých zápasů a momentálně okupuje až sedmou příčku. Lens je na tom ještě hůř, doma čtyřikrát v řadě nezvítězil.

Marseille se na další klíčovou ligovou bitvu připravil docela dobře, když v týdnu alespoň nepatrně přiživil šance na postup mezi nejlepších 16 letošního ročníku Champions League. I jen remíza 1:1 dala Anigovi podnět k ryze pozitivnímu smýšlení. "Jedeme tam s vědomím, že budeme hrát na stadionu, jako je ten náš, s publikem kompletně stojícím za jejich mužstvem. To jim dá sílu, ale my máme dostatečné technické i fyzické kvality na to, abychom průběh zápasu zvládli," nepochybuje Anigo o síle svých podřízených, kteří v sobotu hodlají prodloužit sérii bez porážky už na deset střetnutí. K tomu už by Deschampsovu týmu měl pomoci i Stephane M’Bia, který se již v týdnu zapojil do tréninkového cyklu poté, co nějakou dobu marodil s bolavým kotníkem.

V Lens dlouho čekali na prolomení nevídané výsledkové krize. Racing sice z úvodních tří kol vyválčil krásných šest bodů, pak ho však osmizápasové šňůra bez vítězství srazila na pokraj sestupové propasti a i kouč Wallemme pomalu začínal propadat panice. Až s příchodem měsíce listopadu se Lens zmátožilo a poměrem 2:1 si poradilo jak se Sochaux, tak naposledy s Nancy. "Je to souboj, ve kterém budeme muset podat svůj optimální výkon spíše než kdy jindy," uvedl těžkou bitvu teprve 42letý lodivod RC. Tomu bude v sobotu scházet záložník Doumeng (lýtko), takže si jeden z nejmladších trenérů v Ligue 1 pomohl povýšením "béčkaře" El Adouy.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Sartre, Yahia, Ramos - Hermach, Kovacevic, Monnet-Paquet, Roudet, Boukari - Eduardo
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Taiwo - Cheyrou, Cisse, Abriel - Valbuena, Brandao, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.35 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Vrátit se do čela tabulky bude chtít Bordeaux na půdě Nancy, šestnáctého celku tabulky. Odcestuje ovšem znovu bez klíčového záložníka Yoanna Gourcuffa, který se stále nezotavil ze zranění přitahovače na levém stehně. Šrám si přivodil před deseti dny v barážovém utkání proti Irsku.

A není to jen on, kdo Les Girondins chybí. Rovněž Henrique má poraněné koleno a nenastoupí, Jurietti, Keita a Jussie už alespoň minulý týden pracovali s klubovým fyzioterapeutem Das Nevesem a třetí jmenovaný doufá návrat už proti Nancy. "Cítím se dobře. Pokud věci půjdou dobře, budu na zápas připravený," prozradil Brazilec.

V Lize mistrů to obhájcům francouzského titulu šlape na jedničku. Ač už mají dávno postup do osmifinále v kapse, doma si poradili s italským Juventusem a vyhráli 2:0. Jenže v lize prohráli jak v Lille, tak naposledy doma senzačně i s Valenciennes. "Proti Nancy očekáváme podobné utkání jako se hrálo to před týdnem. Bude to těžké střetnutí, protože francouzská mužstva velmi dobře brání," uvedl Jussie.

Jestli se Bordeaux podaří si odvést všechny body, postoupí znovu do čela tabulky. "Teď je po dvou porážkách nutné přivést domů body, ať už vyhrajeme, nebo jen remizujeme," tyčí jasný cíl Jussie. "Musíme se především soustředit sami na sebe. Až pak myslet na protivníka."

Výkony domácích jsou jako na houpačce. Po dvou hezkých výhrách venku přišly na řadu dvě prohry se St. Étienne a naposledy v Lens. Ačkoli mají na sestupové pásmo dostatečný náskok, šestnáctá příčka oslňovat jejich příznivce nemůže. Postrádat bude Nancy zraněného Gunnarssona, do tréninku se vrátil Chretien.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Loties, Ouaddou, Andre Luiz, Lemaitre - Traoré, Berenguer, Féret, Hadži - Dia, Alo'o Efoulou
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plašil, Diarra, Fernando, Wendel, Gouffran - Šamach
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Boj o udržení? Již nyní? Ano, dva týmy se budou prát o naději do jarní části sezóny. Saint-Etienne může uniknout již o sedm bodů, naopak Le Mans se může dotáhnout na body pouhé dva.

Saint-Etienne se letos opět nedaří přímo podle jeho představ, když z posledních pěti zápasů vyhrálo pouze jednou - a získalo pouze ony tři body. V tabulce sice zatím není na sestupové pozici, na osmnácté Boulogne má ale náskok pouhých čtyř bodů. Zeleno-bílí tak dnes na hřišti Le Mans musí bezpodmínečně uspět, což by mohlo znamenat postup na šestnáctou pozici.

"Je to pro nás opravdu velice důležitý zápas," říkal záložník Augusto Fernandez pro webové stránky St. Etienne. "Musíme se vrátit na vítěznou vlnu. Toto je zápas, který prostě musíme vyhrát za každou cenu. Je to zápas, který musíme brát jako finálový. Le Mans je naším potenciálním konkurentem," byl si vědom Argentinec. Na druhou stranu si je ale také vědom síly soupeře a dodává: "I v životě jsou někdy složité situace. Nesmíme na sobě dát znát jakoukoliv slabost, musíme působit jednotně."

"Musíme se koukat dopředu. Pokud bychom se ohlíželi na zápasy, které jsme před nedávnem nezvládli, zklameme znovu. Musíme se soustředit na jedinou věc - výhru, díky níž bychom se stali opět více klidnými," rozpovídal se Fernandez.

Proti Le Mans pak budou mít Les Verts ideální šanci na výhru - tým totiž v listopadu ještě nezískal ani bod. Skóroval přitom pouze jednou, v minulém utkání s Rennes se trefil Roland Lamah. Kouč hostů Alain Perrin ale ví, že domácí se bez velikého boje nevzdají a že jeho svěřence čeká ještě veliký boj. "Le Mans, které má daleko lepší kádr, než na jaké se nyní vyskytují pozici, také nutně potřebuje body. Jsou velice běhaví, dobře kombinují. Mají navíc velice houževnatou mentalitu," říkal trenér hostů před zápasem.

Hosté se budou muset obejít hned bez pěti zraněných hráčů. Mimo je Dimitri Payet, Boubacar Sanogo, Loic Perrin, Malick Faye i Moustapha Bayal. Blaise Matuidi a Christophe Landrin se ještě podrobí testům a o jejich startu se rozhodne až těsně před utkáním.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Makaridze - Corchia, Andrade, Cerdan, Baal - Keita, Goulon, Thomas - Le Tallec, Helstad, Lamah
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Andreu, Benalouane, N'Daw, Varrault - Fernandez, Fernandes, Matuidi, Sako - Ilan, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Nevyhrál již čtyřikrát v řadě. To by se sedminásobnému mistru a jednomu z nejlepších francouzských klubů Olympiquu Lyon nemělo stávat. Svou nepříznivou sérii se dnes pokusí vylepšit na vlastním stadionu proti Rennes.

Výkony v lize pak silně kontrastují s pozicí v Lize mistrů. V té si Les Dogues již zajistili postup do vyřazovacích částí, přestože naposledy podlehli ve Fiorentině 0:1. Naopak v Ligue 1 tým z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jednou, a několikrát tak promeškal dobrou příležitost jít do čela tabulky. Naposledy tým Clauda Puela trapně remizoval v Grenoblu 1:1, kvůli čemuž se nyní na vedoucí Auxerre dívá až ze třetí pozice.

Právě porážka s Fialkami dala Rennes dobrý důkaz, jak lze l'OL přehrát. Toho si je vědom i kouč Fréderic Antonetti, jenž doufá i přes věhlas svého soupeře v zisk tří bodů. "Máme dobrý, konkurenceschopný tým, v Lyonu uděláme vše pro to, aby byl výsledek pro nás nakonec příznivý. Musíme hrát na sto padesát procent," věděl. "Lyon je stále na stejně dobré úrovni, ale mnoho týmů se zlepšilo. To je pro francouzský fotbal jenom dobře. Předtím byla mezera mezi Lyonem a ostatními týmy příliš veliká, nyní se výrazně zmenšila. Stále je to ale jeden z nejlepších týmů a musíme k zápasu přistoupit svědomitě," hlásil dále Antonetti.

Rennes se po dobrém vstupu do soutěže mírně tabulkou propadlo. Ambiciózní celek před včerejšími zápasy uzavíral první desítku mužstev, což pro takový tým je velice málo. Červení chtějí navázat na dobrý výkon z minulého kola, kdy porazili 2:1 Le Mans. Lyon chce ale naopak ukončit čekání na výhru již nyní, pět zápasů bez tří získaných bodů by pro vedení OL rozhodně nebylo dobrou vizitkou.

"Musíme drtivě vyhrát, aby se nám vrátila ztracená sebedůvěra," myslí si křídelní útočník Michel Bastos, jedna z velikých letních posil. "Bylo by skvělé, kdyby se tak stalo již v neděli, před našimi vlastními fanoušky," dodal. Totéž si myslí také jeho kolega - talentovaný bosenský záložník Miralem Pjanić. "Musíme zvednout hlavy a jít dál i přes špatné výsledky. Jsme trochu smutní, protože jsme proti Fiorentině zkusili snad všechno, ale nestačilo to."

Hosté se možná budou muset obejít bez poraněného dua - obránce Luciena Aubeye a klíčového útočníka Asamoaha Gyana, sedmibrankového střelce. Na tři týdny je pak zraněný Kader Mangane. Za domácí se k trénování vrátil Mathieu Bodmer a Anthony Reveillere, zatímco obránce Aly Cissokho se po trestu může opět vrátit do sestavy. Mimo ale zůstává hned kvarteto hráčů - se stehnem laboruje záložník Maxime Gonalons, kanonýr Bafetimbi Gomis se středopolařem Jeremym Toulalanem má problémy s přitahovačem a Francouis Clerc s kolenem.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Kallstrom - Makoun, Pjanic - Delgado, Lopez - Gomis
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danze, Fanni, Hansson, Bocanegra - M'Villa - Tettey, Lemoine - Bangoura, Marveaux - Gyan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.70 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AJ Auxerre1382315:1026
2.Girondins Bordeaux1381420:1025
3.Olympique Lyon1374223:1725
4.FC Lorient1373322:1124
5.Montpellier HSC1373321:1624
6.Valenciennes FC1372424:1623
7.Olympique Marseille1264223:1522
8.AS Monaco1371516:1322
9.OGC Nice1362516:2120
10.Stade Rennes1354419:1319
11.Toulouse FC1353514:1118
12.AS Nancy-Lorraine1352618:1917
13.Paris Saint-Germain1244417:1316
14.Lille OSC1344514:1616
15.FC Sochaux1250713:1915
16.RC Lens1343613:2115
17.AS Saint-Étienne1341810:1713
18.US Boulogne122379:229
19.Le Mans UC 721322911:208
20.Grenoble Foot 381302116:242
Zbývající zápasy
28.11. 19:00AS Monaco - Montpellier HSC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja bych dal

02,1,02,02,1,2

Reagovat
smazaný uživatel

Allez PSG!

Reagovat
smazaný uživatel

no toto..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro dnešek jsem jasnej. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajú.

Reagovat
domingo

Pojď se vsadit, že bude 02. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na 02 ti kašlu..

Reagovat
domingo

2.

Reagovat
smazaný uživatel

O co?

Reagovat
domingo

Klasika, nick...Auxerre_Yeah

Reagovat
smazaný uživatel

Na týden?...dimongo? :)

Reagovat
domingo

Deal.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sochaux - OGC Nice...0

Toulouse FC - US Boulogne...1

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre...10

Lille OSC - Valenciennes FC...1

FC Lorient - Grenoble Foot 38....1

RC Lens - Olympique Marseille...2

Reagovat
didosh

Nevím jestli jsem to nepochopil blbě i když bych si to moc přál ale Marseille není úřadující mistr.....

Reagovat
smazaný uživatel

chybička se asi vloudila...

Reagovat
smazaný uživatel

jinak domingo, dnes u nás v PSG nevyhrajete... nemáte Jeleně a my nemůžem prohrát tři utkání v řadě...

Reagovat
smazaný uživatel

A přeje vám Frankie.

Reagovat
smazaný uživatel

toho si musíme aspoň na jedno kolo užít...

Reagovat
domingo

Zato máme Oliecha :)

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
honziss

Tak dneska Valenciennes dostane bůra.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tvrdý to nečekám, derby ve většině případů nevyhraje jeden tým o víc branek... ale taky si myslím, že Lille dnes VA porazí...

Reagovat
smazaný uživatel

Abyste nedopadli jak Bordeaux. :)

Reagovat
honziss

Myslíš jak Bordeaux, když hrálo v Lille?

Reagovat
didosh

Doufám že dnes vyhrajem v Lens

Reagovat
smazaný uživatel

caute chlapi prídte sa podeliť s vašimi radami na www.tipforum.sk

Reagovat
domingo

Allez AJA !!!

Reagovat
domingo

Ten Sakho má na hlavě dobrou komedii...

Reagovat
domingo

Nejhezčí dresy v soutěži proti sobě

Reagovat
domingo

Fuck. Dokonalej centr.

Reagovat
domingo

Coupet :) To je vůl, kaviárový toasty snad mu nic není...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to s Rennes bude arci-těžký, jejich defenzíva je často spolehlivá, ale doufám, že to zvládneme. Allez O'L!

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes hrálo výborně... kdyby v závěru nezmařili dvě tutovky, neměli byste nic, Frankie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele