15. kolo
28.11.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - OGC Nice 1:0

Dva mančafty bojující kolem středu tabulky sehrály velmi pohledné utkání, kde prakticky rozhodl jeden moment. Sochaux se tak alespoň částečně vyhrabalo ze samého dna a poskočilo na 14. místo, od sestupových příček je tak vzdáleno úctyhodných šest bodů. To Nice zůstalo přesně na hraně horní poloviny a s 20 body na kontě zatím nemusí vůbec smutnit. Jedinou trefu zařídili domácí krátce před půlhodinou hry.

Nice vstoupilo do utkání lépe, ale na druhou stranu také komičtěji. Už ve druhé minutě se zázračně propletl obranou Mamadou Bagayoko, který ale zakončení uspěchal a branku hodně minul. O tři minuty později zatáhl balón hlouběji Anthony Mounier a krásně uvolnil nabíhajícího útočníka Loice Remyho, jeho pravačka však nechala vyniknout domácího gólmana Teddyho Richerta.

Nice tlačilo až do čtvrthodiny hry, kdy opět zaúřadoval Mounier. Richert ale i tentokráte stál na správném místě a svůj výběr podržel. Ovšem od této chvíle už převzalo otěže Sochaux a několik varování nakonec vyvrcholilo brankou. Po krásném průniku zakončil podél gólmana pohotově Yassin Mikari a domácí stánek byl v extázi. Sedm minut před přestávkou mohl vyrovnat Emerse Fae, jenže s přehledem zase úřadoval Richert.

Richert v podstatě vychytal Sochaux výhru, i když v úvodu druhé půle již tolik práce neměl. Po hodině hry to zkusil po další nezištné nahrávce Mouniera aktivní Fae, ovšem jeho pokus šel vedle tyče. Na druhé straně se v 65. minutě ukázal také český forvard Václav Svěrkoš, jenže po krásně přihrávce Marvina Martina na gólmana Ospinu nevyzrál. O pět minut později Richert brilantně zlikvidoval pokus Mahamane Traoreho, ani závěrečný tlak však Nice bodové korálky nezařídil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele