Liga mistrů preview - středa

22.10.2008, 08:23, aktualizováno 22.10.2008, 08:23
Previews
Třetí zápasy základních skupin už velmi zřetelně ukáží, kdo může myslet na postup do osmifinále. AS Řím zatím stejně jako v domácí Lize tápe, dnes potřebuje bodovat na hřišti Chelsea. Dobře na to jsou Atlético a Liverpool, kteří hrají proti sobě. Barcelona jede do Basileje, Inter hostí Famagustu.
Skupina D
Atlético Madrid - Liverpool FC  (středa 20:45)
Pro anglické Reds je hlavním úkolem konečně uspět v Premier League, nicméně Liga mistrů rozhodně není na druhé koleji a úspěch v ní je hodně důležitý hlavně kvůli prestiži a i z finančního hlediska. Dnes se proti nim postaví Atlético Madrid, které má také postupové ambice.

Liverpoolu se teď daří i bez největší hvězdy Fernanda Torrese na všech frontách, pětkrát za sebou vyhrál. V lize mu patří druhá pozice za vedoucí Chelsea, která je lepší o skóre, v Lize mistrů má ze dvou zápasů šest bodů a Rafael Benítez může slavit též postup v Carling Cupu. Každá pohádka někdy skončí. Ale tahle se asi fanouškům Liverpoolu náramně líbí a zároveň si přejí, aby se nic neměnilo.

Atlético potkalo v současnosti ve španělské lize velmi těžký los, po úvodních devíti bodech ze čtyř utkání nezískalo proti FC Seville, Realu Madrid a Barceloně ani bod, propad na osmou pozici je tak logický. Avšak v Champions League se mu celkem daří. Ze dvou duelů též vybojovalo šest bodů, pokud dokáže s anglickým gigantem uhrát alespoň bod, postup bude téměř stvrzen.

Kouč domácích Javier Aguirre se už nechce příliš vracet k předchozím třem víkendovým porážkám, bere si alespoň ponaučení: "Bylo to špatně, protože jsme nezvádli tlak, jaký byl na nás vyvíjen. A to náš přišlo draho." Atlético mělo původně hrát 300 kilometrů od svého stadionu, když se v utkání s Marseille poprali fanoušci, UEFA nakonec dvouzápaosvý distanc dočasně odložila, protože fanoušci by už na změnu nestačili zareagovat.

Domácí budou postrádat českého stopera Tomáše Ujfalušiho, který bude pravděpodobně chybět ještě necelých čtrnáct dní. V tomto duelu by ho měl nahradit John Heitinga. Dále by měli chybět dlouhodobí marodi Maxi Rodríguez a Pablo Ibáňez. Překvapením se může stát zařazení argentinského kanonýra Sergia Agüera pouze na lavičku.

Liverpoolu bude chybět již zmiňovaný Torres, dlouhodobě absentují též Fabio Aurelio, Martin Škrtěl, Philipp Degen a Ryan Babel. Největší hrozbou by tak měl být Dirk Kuyt, jenž v sobotu zařídil vydřenou výhru nad Wiganem dvěma trefami: "V tomhle jsme se oproti loňsku zlepšili, že umíme otáčet nepříznivé zápasy," dodal po utkání nizozemský rodák. Na sílu soupeře upozorňuje hlavně gólman Reina: "Forlán a Agüero jsou dva skvělí hráči, doplňuje je také Pongolle. Umějí vymyslet spoustu kreativních akcí ze středu zálohy, nebude to jednoduché."
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Coupet - Seitaridis, Perea, Heitinga, A. Lopez - L. Garcia, Maniche, R. Garcia, Simao - S.Pongolle, Forlán.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Arbeloa, Carragher, Hyppia, Dossena - Mascherano, Xabi Alonso, Gerrard - Kuyt, Keane, Reira.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - Olympique Marseille  (středa 20:45)
Tento zápas může znamenat stopku pro oba týmy v Lize mistrů. Remíza v tomto zápase nic neřeší, pokud by se tak stalo, měly by mizivé šance na postup. Protože Marseille je předposlední, Eindhoven poslední a na jejich kontě bodů svítí nula. A to při faktu, že má Atlético s Liverpoolem bodů šest, není vůbec příznivé.

Pro belgického kouče Marseille Erica Geretse je tento zápas hodně pikantní. Jako hráč totiž v PSV působil sedm let, během kterých si připsal rovnou dvoustovku startů, jako trenér vedl mužstvo od roku 1999 tři roky. V klubu byl navíc hodně úspěšný, slavil celkem osm ligových a dva pohárové tituly včetně vítězství v roce 1988 v PMEZ.

Marseille má opravdu poslední možnost, jak se v nejprestižnější fotbalové soutěži udržet. Doma prohrála s Liverpoolem, venku s Atléticem Madrid. "Pokud bychom šli do zápasu s dvěma nebo čtyřmi body, byla by situace jiná. Teď jsme ve stresu, protože nemáme ani bod," uvědomuje si Gerets. "Máme poslední vrh kostky. Samozřejmě se mnou hýbou emoce, vždyť jsem v Eindhovenu strávil 10 let. To všechno je sice hezké, ale nejdůležitější věcí je teď situace v mém týmu, který si jede do Nizozemska pro body." A to znamená pro všechny tři.

"Pokud ve středu vyhrajeme, máme šanci na to být druzí. Na druhou stranu jestli prohrajeme, ztratíme tím šanci a můžeme už bojovat jen o třetí místo," ví belgický trenér. Pro hosty je hodně příznivou zprávou, že mají k dispozici kompletní kádr. Ten po reprezentační pauze smetl v Ligue 1 Valenciennes výhrou 3:1, po které se Marseille dostalo zpátky na druhou příčku.

S Geretesovým mužstvem to nevypadlo dobře. Ze sedmi zápasů před reprezentační pauzou včetně těch v Lize mistrů vyhrál pouze jednou, teď se však zdá, že mužstvo svou krizi přežilo a je ve slušné formě. Zato domácí kouč Huub Stevens pár absencí má. Na tréninku si poranil tříslo Jan Kromkamp, Reimond Manco je nemocný a Mike Zonneveld má poraněná záda. Eindhoven je v Eredivisie na čtvrtém místě, naposledy podlehl na hřišti vedoucí Bredy 1:2. "V sobotu jsme se nekoncentrovali hlavně v první půli. V pondělí jsme vše prodiskutovali a teď jsme dali vše do pořádku. Doufám, že hráči najdou v utkání tu správnou odpověď," prozradil Stevens.

"Tento zápas je životně důležitý pro obě mužstva. I když stejně jako my ztratili oni dvakrát, jenom jejich výsledky nás v tuto chvíli můžou potopit. Je to šance dostat se do osmifinále, takže musíme uhrát dobrý výsledek," vytyčil si cíl Stevens.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Isaksson - Maza, Marcellis, Salcido, Pieters - Simons, Wuytens, Afellay - Amrabat, Lazovič, Dzsuzsak
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Taiwo, Hilton, Zubar, Bonnart - Ziani, Cheyrou, Cana, Ben Arfa - Niang, Koné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)22005:16
2.Liverpool FC (ENG)22005:26
3.Olympique Marseille (FRA)20022:40
4.PSV Eindhoven (NED)20021:60
Skupina C
Šachtar Doněck - Sporting CP  (středa 20:45)
Pro Sporting i Doněck znamená tento zápas klíčovou bitvu v cestě za postupem. Zisk tří bodů je tentokrát pro oba účastníky nesmírně důležitý. Kdo se však bude radovat není zřejmé, favorit totiž v tomto zápase neexistuje.

Utkání může divákům nabídnout gólovou přestřelku, ale stejně tak i bezbrankovou remízu. Jedno je však jisté, ani jeden celek nedá tomu druhému nic zadarmo. Tabulka to jen dokazuje – Šachtar má na kontě 3 body a skóre 3:3, u Sportingu je to totéž.

Podle očekávání na favorizovanou Barcelonu recept ani jeden tým prozatím nenašel, ale především dnes domácí fotbalisté k tomu byli nesmírně blízko. Nad katalánským velkoklubem vedli až do 87. minuty, poté však zaúřadoval Lionel Messi a opět potvrdil, proč je jedním z nejlepších hráčů světa. Dvěma góly, když ten druhý dal až ve čtvrté minutě nastavení, otočil výsledek a zařídil tak svému celku nesmírně cenné vítězství.

Alespoň v nejvyšší ukrajinské lize si však Šachtar mohl spravit chuť. Po nepovedeném vstupu do soutěže mu nyní patří až osmé místo, poslední výsledky ale znamenají příslib na lepší zítřky. Doněck dokázal hned dvakrát po sobě vyhrát a určitě se bude snažit tuto sérii prodloužit i proti Sportingu.

Ten si na rozdíl od svého ukrajinského soka vede v lize o poznání lépe. I přesto, že mu patří sice až šesté místo, po pěti kolech ovšem ztrácí na vedoucí Porto pouze dva body. Lisabonský velkoklub touží navázat na rok staré výsledky proti úhlavnímu nepříteli Doněcku Dynamu Kyjev. Loni jej totiž hned dvakrát porazil. Na ukrajinské půdě v poměru 2:1, doma pro změnu 3:0.

Sporting si uvědomuje důležitost tohoto střetnutí, ovšem také remízu by považoval za úspěch, jelikož i nadále by mu patřila druhá příčka a zároveň by měl jeden z rozhodujících zápasů ve skupině za sebou. Hosté mají naprosto stejné výsledky jako Doněck. Také podlehli Barceloně, i když 1:3, avšak dokázali porazit outsidera skupiny Basilej 2:0. Na svou jedinou výhru se ani pořádně nenadřeli. Už v prvním poločase byli lepší, v tom druhém ještě přidali a vstřelili dvě rozhodující branky. I tentokrát by zcela jistě podobný výsledek uvítali.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Basilej - FC Barcelona  (středa 20:45)
V utkání skupiny C na sebe narazí Basilej a Barcelona, tedy kluby, které k sobě mají historicky velmi blízko. Žádné kamarádíčkování se však očekávat nedá – oba soupeři totiž potřebují bodovat, i když každý tím sleduje něco jiného.

Barcelona si může ve Švýcarsku prakticky zajistit postup do další fáze Ligy mistrů, avšak utkání v Basileji je pro Blaugranas důležité i z dalších, více historických důvodů. Bylo to právě zde, kde Barca slavně zvítězila ve veleprestižním finále Poháru vítězů pohárů a odstartovala tím moderní éru úspěchů.

A tím to vše nekončí. Joan (Hans) Gamper býval hráčem Basileje před tím, než se odstěhoval do Katalánska, kde spolu se skupinkou barcelonských nadšenců založil Futbol Club Barcelona, jehož barvy ne náhodou jsou podobné těm basilejským...

Ale vraťme se do současnosti. V ní se domácí nacházejí na posledním místě skupiny C, zatímco jejich soupeř tuto skupinu ovládá se zatím plným počtem bodů. Basilej asi nemůže reálně pomýšlet na postup, nicméně třetí místo by teoreticky mohlo být v silách svěřenců Christiana Grosse, k tomu je každopádně potřeba konečně získat nějaké body a neskončit první polovinu skupinové části s nulou na kontě.

Pravda je nicméně taková, že formou Švýcaři zrovna nehýří. Krom zatím neúspěšného působení v Evropě totiž ztratili vedení v domácí soutěži a v Basileji začíná být velmi neklidno.

Na druhou stranu je potřeba dodat, že poslední odehrané utkání Basileji vyšlo. Bylo to ve švýcarském poháru, kde vyhrála 4:1 nad FC Bulle. V tomto zápase se sestavě objevila útočná dvojice Eren Derdiyok - Marco Streller a kouč Gross podle všeho nebude dělat v základní jedenáctce výraznější změny, což značí znovu rozestavení 4-4-2 oproti Grossem preferovanějšímu 4-1-4-1.

Proti Bulle se na hřiště po zranění dostal stoper François Marque, který bude stejně jako Benjamin Huggel trenéru plně k dispozici. Nejistá naopak zůstává situace u dvojice Carlitos a Scott Chipperfield.

"Je jasné, že je Barca favoritem, ale nebudeme jen bránit," ujišťoval Gross. "Fanoušci nám budou obrovskou oporou a co více si jako hráč můžete přát, než nastoupit proti Barceloně?"

Svěřenci Josepa Guardioly narozdíl od svého soupeře vstupují do zápasu s dobrou formou. Po slabším úvodu sezóny nasbírala Barca sedm vítězství v řadě, četně posledního zápasu s Bilbaem, kde se v rámci rotací v základní sestavě neobjeivli Messi, Xavi ani Carles Puyol, tedy celá základní kostra týmu.

"Neměnné sestavy už neuvidíte, ty jsou minulostí," ujistil novináře Guardiola a snažit se odhadnout základní jedenáctku bude znovu beznadějné. Faktem je, že mimo hru zůstávají zranění Seydou Keita a Eidur Gudjohnsen (a pochopitelně Gabi Milito), naopak "naťuknutí” Márquez i Touré Yaya jsou fit.

Při zranění dvou výše zmíněných záložníků by právě nyní mohla nastat Tourého chvíle, aby výkony přesvědčil Guardiolu o svých kvalitách, zatím totiž nebýval první volbou. Konec konců ani nyní není dost dobře jasné, zda nezůstane na lavičce na úkor Sergi Busquetse. Hrát můžou také oba najednou, i když to by možná bylo vzhledem k soupeři zbytečně defenzivní. ”V Barceloně je typické podceňovat soupeře, ale v Evropě vás může jedna chyba stát zápas,” varuje Guardiola před přehnanou sebedůvěrou.

V nedělním střetnutí s Athleticem se na trávníku objevil po dlouhé době již uzdravení Hleb a Guardiola mu pravděpodobně dá tentokráte další minuty a vyloučit se nedá ani start ihned od začátku.

Ať už nastoupí za Barcelonu kdokoli, cokoli než výhra bude neúspěch a i když by tím postup Katalánců nebyl bezprostředně ohrožen, vzhledem k výše načrtnutým historickým souvislostem jde o velmi prestižní zápas.

"Máme radost, že jsme znovu zde. Pro barcelonský lid je toto město a stadión plné dobrých vzpomínek," uvedl Guardiola.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.15 - 4.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona (ESP)22005:26
2.Sporting CP (POR)21013:33
Šachtar Doněck (UKR)21013:33
4.FC Basilej (SUI)20021:40
Skupina B
Inter Milán - Anorthosis Famagusta  (středa 20:45)
Málokdo by asi před začátkem Ligy mistrů řekl, že v základní skupině bude po dvou zápasech vést kyperský tým Anorthosis Famagusta. Jenže je to tak. Teď však Famagustu čeká zřejmě nejtěžší soupeř - milánský Inter.

Je zbytečné připomínat si, jak lehce Famagusta prošla do milionářské soutěže. Teď už je jasné, že se s ní v Evropě počítá. Zabývejme se dosavadními výsledky ve skupině. Na úvod šokovala remízou na hřišti Werderu Brémy, pak zvítězila doma nad řeckým Panathinaikosem. Zaslouženě vede skupinu B. Její soupeř, Inter Milán, se kterým se utká hned v dalším kole na domácí půdě, má však na první místo zálusk.

Má určitě proč. Drtivá výhra 4:0 z ligového střetnutí na půdě dalšího účastníka Ligy mistrů AS Řím tým hodně nabudila a potvrdila jeho vedoucí pozici v Serii A. "Byl to nejlepší výkon mého mužstva v sezóně, hráli jsme hodně inteligentně," poukazuje na skvělou formu í portugalský trenér italského klubu José Mourinho. "Jsem samozřejmě spokojený se třemi body a čtyřmi góly, ale hlavně mám radost z předvedeného výkonu. Teď chci na San Siru potěšit naše fanoušky v Lize mistrů proti Anorthosisu."

Dobrou zprávou je pro něj návrat obránce Marca Materazziho, ale Luis Figo ani Patrick Vieira nejsou kvůli svalovým zraněním k dispozici. Adriano, který v neděli kvůli trestu nenastoupil do utkání, by měl vytvořit společně s Ibrahimovicem a Mancinim ofenzivní trio. "Budeme opatrní, nemyslíme na nic jiného než na vítězství," burcuje Mourinho.

Kyperském mužstvu chybí Ioannis Skopelitis, jenž marodí s kotníkem, a Stefanos Voskarides má problémy s nohou. Ovšem Predrag Ocokoljiae, Georgos Theodotou a Nikolaos Frousos jsou po svých zranění zpátky. Srbský záložník Siniša Dobrasinovič je na výsledky Famagusty v Lize mistrů náležitě pyšný. "Jakákoliv další zkušenost je pro nás jako sen. Věříme a musíme na tom pracovat, aby ten sen trval dál," svěřil se.

K Interu chová obrovský respekt. "Je jasné, že je favoritem utkání. Nesmíme prostě zapomenout, že je to velký a silný klub," vysekl soupeři poklonu. "My si ale věříme. Uděláme všechno pro to, abychom v těch dvou zápasech uspěli."

Anorthosis rozhodně nemůže těšit, že v sobotním zápase s Paphosem remizoval 0:0 a ztratil tak první body v kyperské lize. I když jí vede se skvělým skóre 8:1. Gruzínský kouč Temuri Kecbaia si musí dát pozor hlavně na zabijáka Milána Zlatana Ibrahimovice, který je na zápas po dvou vstřelených brankách do sítě AS Řím samozřejmě náležitě nažhavený. "Ty dva góly byly pro tým i pro mě velmi důležité. Máme vítěznou euforii, na kterou snad ve středu navážeme," přeje si švédský forvard.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Toldo - Maicon, Córdoba, Materazzi, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stankovič - Ibrahimovic, Adriano, Mancini
Anorthosis Famagusta - pravděpodobná sestava:
Begaj - Katsavakis, Dellas, Leiwakabessy, Constantinou - Dobrasinovič, Laban, Costa, Sávio, Nicolaou - Sosin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Panathinaikos Atény - Werder Brémy  (středa 20:45)
Panathinaikos má nůž na krku. Po dvou zápasech v základní skupině se totiž nepyšní ani bodem v tabulce a pokud chce mít ještě dobrou naději na postup, musí porazit Werder Brémy. Ten však přijíždí do Řecka s dobrou náladou, protože v minulém kole uhrál remízu 1:1 na San Siru proti Interu Milán.

Německý klub se bude muset obejít bez své brankářské jedničky Tima Wieseho, což pro něj určitě není příznivá zpráva. Volné místo zaujme Christian Vander. "Pro Tima je to samozřejmě smůla, ale těším se, že mohu hrát a jsem připraven," prozradil 28letý gólman.

Po dvou zápasech má Werder na kontě dva body za dvě remízy. S touto statistikou se ovšem moc chlubit nemůže, jelikož především domácí bezgólová dělba bodů s Famagustou se dá považovat za velké zklamání. Ovšem je důležité připomenout, že také Panathinaikos nedokázal kyperského trpaslíka porazit. Dokonce prohrál 1:3.

Hostující kouč Thomas Schaaf bude muset pro tento zápas řešit problém s útokem. Hned dva borce nepustí na trávník zranění. Jedná se o Pizarra a Hunta. "Aaron i Claudio mají problémy, a proto do Atén ani neodcestují," prohlásil Schaaf, jenž bude postrádat také Daniela Jensena. Dobrou zprávou pro něj je alespoň návrat Juricy Vranjese.

Na druhé straně moc důvodů k radosti není. Kouč Henk Ten Cate se sice snaží, ale jeho klub si zatím nevede moc dobře ani v domácí soutěži. V Lize mistrů je to navíc ještě horší, a tak fanouškům nezbývá věřit, že se to právě v tomto zápase zlomí. Pokud by Panathinaikos ani tentokrát nebodoval, jeho šance na postup by už byla minimální.

Holandský lodivod ví, že tentokrát budou muset jeho hráči proti Werderu předvést více než průměrný výkon. "Musíme vyhrát, pokud se chceme vrátit zpět do boje," uvědomuje si Ten Cate. Nečeká jej ale nic jednoduchého, a tak je návrat po zranění hned několika jeho hráčů pro něj přímo výbornou zprávou. Na hřišti by se mohl divákům opět ukázat Vangelis Mantzios a také Giorgos Karagounis. Po chřipce možná bude hrát Giannis Goumas. Chybět tak bude zřejmě pouze jen Rodrigo Souza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.35 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anorthosis Famagusta (CYP)21103:14
Inter Milán (ITA)21103:14
3.Werder Brémy (GER)20201:12
4.Panathinaikos Atény (GRE)20021:50
Skupina A
Girondins Bordeaux - CFR Cluj  (středa 20:45)
Na stadionu Chaban-Demals v západofrancouzském Bordeaux přivítají domácí Girondins jedno ze zatím největších překvapení letošní Ligy mistrů – rumunský celek CFR Cluj. Bordeaux je sice papírovým favoritem, ale aktuální forma hovoří spíše pro tým hostí.

Obránce Girondins Mattieu Chalme nabádá své spoluhráče, aby se snažili proti Cluji dokázat, že jsou hodni svého místa v evropských pohárech. Francouzský celek je totiž zatím poslední ve skupině, na kontě ani bod a hrozivé skóre 1:7 po dvou zápasech k tomu. Les Girondins však udělali značný výkonnostní skok v domácí lize. Neprohráli již páté utkání v řadě a navrátili se zpět mezi čtyři nejlepší týmy Ligue 1. Nyní je na čase, aby se tým zvedl i na evropské scéně.

"Nesmíme na sebe nechat v takovýchto zápasech vyvinout tlak. Musíme napodobit výkon, který jsme předvedli proti Římu. Byla vidět chuť do fotbalu a snaha čelit velkým týmům se zdviženou hlavou. Nyní musíme vyhrát, ať to stojí, co to stojí. V následujícím dvojzápase bereme pouze šest bodů," prohlásil pravý obránce Bordeaux.

Francouzi zažili začátkem letošní Ligy mistrů demoliční porážku 0:4 od Chelsea, ale následně se vyšvihli proti Římu. Girondins měli od začátku navrch, dokud nebyl vyloučen středopolař Henrique. Tým Laurenta Blaca dokonce vedl, ovšem ke konci nevydržel tlak, který zvýhodněný Řím přeměnil ve tři branky. Oproti tomu Rumuni si nejprve odvezli tři body z Říma a následně se o body podělili doma s Chelsea. CFR Cluj hraje velmi odhodlaně a velké týmy s ním mají problémy. Z tohoto přístupu se chtějí poučit i hráči Bordeaux.

Cluji se nedaří pouze v Lize mistrů. Tým Maurizia Trombetty si vede dobře také v rumunské nejvyšší soutěži. Po nepříznivém začátku se tým velmi zvedl. Naposledy poznala Cluj hořkost porážky před dvěma měsíci a v posledním kole si Trombettovi hoši dokonce vyšlápli na vedoucí Dinamo Bukurešť. CFR se nyní nachází na pátém místě a míří stále výš.

Domácí uvítají zpět v sestavě brankáře Ulricha Ramého, který se na hřišti objeví po třítýdenní pauze zapříčiněné svalovými problémy. Dalším navrátilcem v sestavě je marocký útočník Marouane Chamakh. Na hřišti se však neobjeví suspendované duo Henrique – Benoit Tremoulinas. Maurizio Trombetta nemá téměř žádné potíže s marodkou.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Valverde - Chalmé, Diawara, Planus, Jurietti - Gourcuff, Fernando, Traoré, Couffran - Cavenaghi, Chamakh
CFR Cluj - pravděpodobná sestava:
Stancioiu - Tony, Cadu, De Sousa, Alvaro Pereira - Dubarbier, Dani, Gabriel Muresan, Eugen Trica - Culio, Koné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - AS Řím  (středa 20:45)
Třetí hrací den Ligy mistrů přinese souboj dvou největších favoritů na postup ve skupině A. Na Stamford Bridge se střetne domácí Chelsea s AS Řím. Zraněními zdecimované týmy se budou snažit odčinit svá zaváhání s překvapením z Kluže a naplno bodovat. Chelsea má zatím čtyři body, Římané tři.

Blues stále trápí četná zranění, náhradníci ale dokazují, že i oni mají své kvality, a za zraněné kolegy dokážou dobře zaskočit. Stačí se podívat na poslední ligový duel s Middlesbrough. Chelsea postrádala Petra Čecha, Didiera Drogbu, Michaela Essiena, Michaela Ballacka, Ricarda Carvalha a Joe s Ashley Colem. Přesto si na Riverside Stadium se soupeřem pohráli a Boro si odneslo pět branek.

Svěřenci trenéra Luize Felipe Scolariho jen potvrdili dobrou formu. S 20 body jsou totiž na čele tabulky Premier League a ještě v letošní sezoně neprohráli, a to na všech frontách. V Lize mistrů čekají na přemožitele na domácí půdě již 13 zápasů, naposledy si odvezlo čtyři branky francouzské Bordeaux. Blues navíc v úvodních dvou zápasech ani jednou neinkasovali. V minulém zápase ale pouze překvapivě remizovali s Kluží.

Statisticky vše směřuje k tomu, že si Chelsea dokráčí v zápase s AS Řím pro tři body, minimálně by pak neměla prohrát. Na Stamford Bridge totiž nepadla již od 22. února 2006, kdy zde vyhrála Barcelona. Pokud ovšem vyškrtneme Ligu mistrů, se třemi body odjížděl z modrého stánku naposledy Arsenal, a to před 4 a půl lety.

Scolariho výběr sice stále sužují některá zranění, ale přesto si Blues věří a nechtějí nic jiného než tři body. Soupeřem jim bude římský AS, kterému se v úvodu sezony absolutně nedaří. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho v lize prohráli ze sedmi utkání hned čtyři a nachází se v dolní polovině tabulky. Přitom prohraná čtyři utkání měli Římané na svém kontě za celou minulou sezonu, tehdy skončili druzí. Momentálně jsou až 14. s pouhými sedmi body. V posledním kole navíc na vlastním stadionu utrpěli drtivou porážku od Interu Milán a přední příčky se jim opět vzdálily.

Ze statistického pohledu a momentální formy se dá říci, že jakýkoliv bod získaný hráči Giallorossi by byl úspěchem. Navíc se zápasy na ostrovech nemají příliš dobré zkušenosti. Anglii navštívili celkem jedenáctkrát a zvítězili pouze jednou, v sezoně 2000/01.

Jak již bylo zmíněno, oba kluby sužují početná zranění. Na domácí straně bude chybět dlouhodobě zraněný Michael Essien, stejně tak jako Ricardo Carvalho a Michael Ballack. Velké otazníky visí nad starty jmenovců Joe a Ashleyho Colea a také Petra Čecha. Start českého reprezentačního gólmana je ale ze zmiňovaného tria nejpravděpodobnější. Připraven je po zranění na plnou zátěž také Portugalec Deco.

Listina zraněných na straně Římanů se v poslední době značně vyprázdnila a alespoň tento problém je u Vlků vyřešen. Největším 'posílením' bude návrat kapitána Francesca Tottiho, jenž již odehrál více než poločas v zápase s Interem. Chybět ale ještě nejspíše bude Marco Cassetti a také Julio Baptista. V minulém zápase již nastoupili David Pizarro s Juanem a ve středu by měli být připraveni. Stejně jako Mexes s Panuccim, kteří nemohli hrát kvůli trestu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.95 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC (ENG)21104:04
2.CFR Cluj (ROM)21102:14
3.AS Řím (ITA)21014:33
4.Girondins Bordeaux (FRA)20021:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
Xavi

Na ČT 4 nebudou v přímém přenosu dávat nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že ne...

Reagovat
smazaný uživatel

proc jako? a co bude na dvojce?

Reagovat
Xavi

Na dvojce bude Chelsea s AS Roma.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak aspon tak i kdyz atletico live bude taky pekna rezba

Reagovat
smazaný uživatel

A dávají Mountfield-Slovan hokejovou LM.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm no ne ze bych hokej nemel rad ale asi je to spravedlive i dkyz ja bych radsi ten hokej ze zaznamu ve 22:30

Reagovat
Xavi

Jn. to Atlético, které bych viděl radši než Chelsea, budou dávat až pak ze záznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

chybi nam tady tvuj tip tak ho napis

Reagovat
Xavi

Atlético s Live to může dopadnout jakkoli, viděl bych to na neprohru domácích.

Ač fanda PSV, moc jim nevěřím, viděl bych to na neprohru Marseille. Šachťor asi bohužel jednička nebo plichta. Inter jednička, Werder asi plichta, neprohra Kluže, Chelsea asi bohužel jednička, ale budu fandit AS, Barca dvojka.

Reagovat
Xavi

Ale já jsem špatný tiper, já jsem spíš takový ten generál po bitvě.

Reagovat
smazaný uživatel

no když jsem ted dvakrat zkusil tu tipovacku se slavnou osobnosti tak jsem zjistil ze jako tiper stojim taky pekne za ho..o

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusíme dneska ostré:

Atlético- Liverpool 2

PSV-Marseille 0

Šachťor-Sporting 1

Inter-Anorthosis 1

Panathinaikos-Werder 0

Bordeaux-Kluž 2

Chelsea-AS 2

Basilej-Barcelona 2

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico - Live 2:3

PSV - Marseille 0:2

Šachtar - Sporting 1:1

Basilej - Barcelona 1:3

Inter - Famagusta 3:0

Panathinaikos - Werder 3:4

Bordeaux - Cluj 2:0

Chelsea - AS 4:0

muj tip

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico hraje doma nebo se to teda přeložilo někam jinam?

Reagovat
-Kopy-

Si přečti článek ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Demence...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pre admina : Hyypia nemôže nastúpiť ani teoreticky, aj keď ho máte v predpokladanej zostave. Benitezovi sa totiž nezmestil do 25-člennej súpisky na skupinovú fázu, musel tam dať totiž predpísaný počet odchovancov. Takže v LM môže hrať až najskôr vo vyraďovačke.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ,presne toto som chcel napisat aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

nazdar pani tak ako citam dnes to bude parada.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico 1 a Verder 2 takto to tam dnes nasupem za 10 000sk a zajtra si spravim pekny den inac deti moje ani Piladelpia este nevyhrala takze je aj ta na rade ale to je o inom tykete

Reagovat
smazaný uživatel

Potom sem daj link kde budeš mať ten tvoj slávny tiket. Neverím ti ani pol slova, že tieto zápasy dáš za takú sumu. Takých tiperov tu už bolo. Alebo nevieš čo s peniazmi. (aj to je jedna možnosť).

Reagovat
smazaný uživatel

jn taky nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě si začínající tiper je ti 17 ještě si nic nevyhrál a jen tady na dizkuzích házíš velké ramena že si profisázkař a házíš desetitisícema.Dej sem link zapamatuju si tvůj nick a zitra s etě zeptám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux by dneska mohlo vyhrát,Kluži se hrálo dobře když nemělo co stratit,dnesk ase od nich čeká nějaký kvalitní výsledek a to tyhle týmy když mají tvořit a o něco jde tak neumí.Bordeaux má přece lepší tým a doma by mělo vyhrát.Ale fotbal je nevyspitatelnej a nikd ypředem nejde říct kdo vyhraje.Pak si dámna tiket Marseille a Šachtar remízku.Ale jedno je jsité,každé kolo je nějaký překvápko a dneks abude určitě zas,už se těším jakej zápas bude to překvápko,vůbec netuším ale bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na dnes večer domluvený zápas. 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://www.fcslovanliberec.cz/diskuze/viewtopic.php?t=1418

Reagovat
smazaný uživatel

Bež už do riti. HOVADO

Reagovat
Kily

nechce se mi nic sepisovat, tak sem dám příspěvek, na který jsem narazil o víkendu:

VAROVANI PRED FALESNYM PRODEJCEM TIPU, KTERY OKRADA LIDI A ZADNE, JAK RIKA, ZARUCENE A 100% TIPY NEMA!

Tyto TIPY prodava Miroslav Stříž, Merhautova 9, Cerna Pole - Brno (zde znamy pod jednim z prvnich nicku BERN)

...................zde jeho fotografie:..............................

http://img186.imagevenue.com/img.php?image=07897_bern01_123_424lo.jpg

http://img174.imagevenue.com/img.php?image=07917_bern02_123_561lo.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/7708/bernse4.jpg

něco málo ze vzkazů:

http://img218.imagevenue.com/img.php?image=18381_BERN03_123_114lo.JPG

1.plno lidi(=VSICHNI) odtud je schopno podat reference ze jde o P O D V O D

UKAZUJE CIZI TIKETY

3.vydava se tu kazdou chvili pod jinym nickem, ty jsou zaBANovany z duvodu podvodneho porodeje tipu, kterym rika , jedna se 22 leteho chapce, ktery musel uteci z domova, kvuli zadluzenosti a neustalym problemum zpusebenych svym hloupym a naivnim jednanim

TAKZE KLIDNE MU ROZKOPTE NEKDO KDO HO ZNA DRZKU ZA VSECHNY CO TADY OTRAVUJE

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo, prosím, kde dnes mohu na internetu bezplatně sledovat Inter-Famagusta? Dík...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tam ale musím být zaregistrován, ne? Přímý odkaz na zápas nevíte, někdo?

Reagovat
Arne

Nemusíš. Najdi si to tam v Live Sport a mělo by tam být hodně odkazů.

Reagovat
smazaný uživatel

až bude 20:45 tak klikni na livesports a najdi si zapas interu a pak jen spustíš přes sopcast nebo třeba wmp. registrován být nemusíš

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Takový nápad...

nechce se mi nic sepisovat, tak sem dám příspěvek, na který jsem narazil o víkendu:

VAROVANI PRED FALESNYM PRODEJCEM TIPU, KTERY OKRADA LIDI A ZADNE, JAK RIKA, ZARUCENE A 100% TIPY NEMA!

Tyto TIPY prodava Miroslav Stříž, Merhautova 9, Cerna Pole - Brno (zde znamy pod jednim z prvnich nicku BERN)

...................zde jeho fotografie:..............................

http://img186.imagevenue.com/img.php?image=07897_bern01_123_424lo.jpg

http://img174.imagevenue.com/img.php?image=07917_bern02_123_561lo.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/7708/bernse4.jpg

něco málo ze vzkazů:

http://img218.imagevenue.com/img.php?image=18381_BERN03_123_114lo.JPG

1.plno lidi(=VSICHNI) odtud je schopno podat reference ze jde o P O D V O D

UKAZUJE CIZI TIKETY

3.vydava se tu kazdou chvili pod jinym nickem, ty jsou zaBANovany z duvodu podvodneho porodeje tipu, kterym rika , jedna se 22 leteho chapce, ktery musel uteci z domova, kvuli zadluzenosti a neustalym problemum zpusebenych svym hloupym a naivnim jednanim

TAKZE KLIDNE MU ROZKOPTE NEKDO KDO HO ZNA DRZKU ZA VSECHNY CO TADY OTRAVUJE

***************************************

Co z toho udělat samostatný článek a dát ho na pár dní do nepřehlédněte?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

A fotky by mohly být na titulní stránce... Pak by snad přestal spamovat

Reagovat
jtbs

to bol niekto tak naivny ze mu naletel?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne, přijde mi zcela běžné, že si jistý Miroslav Stříž z Brna domluví zápas Ligy mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

hmm ale ked niekto veri takym hovadinam ako 100% vyhra a pod...

Reagovat
smazaný uživatel

Normální člověk mu na to nemůže skočit a dobrodruzi, kteří již vše prohráli, sem snad nechodí...

Reagovat
One-Real

Co jsem slyšel, tak mu několik lidí naletělo...

Reagovat
smazaný uživatel

a o čo tam jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze AS ROMA dnes aspon udolaji remizu.....nejsem zadny fanousek AS ale nemam rad CFC nic proti

Reagovat
jtbs

nemas rad CFC a nic proti? ide to vlastne dokopy?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si za dost korunek zahraji dvojku na Marseille, Expekt má 2,85 a mezi kluby je rozdíl třídy. K tomu jedničku na Šachtar a Chelsea ( i když asi bude chytat tankista a to je nebezpečné), dvojku na Barcelonu a under na Bordeaux. Když dáte Chelsea a Barcelonu do jedné grupy a zahrajete ty 4 skupiny na jednu chybu, pořád to dává slkušný ranec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Reds mi už máme nahraný, takže jenom škoda Torrese, že nenastoupí. To by byla asi zajimavá událost. Jinak nevim co v těch sestavách dělá Hyppia, ale bude hrát Agger. Snad se poučil proti Wiganu, že dávat si míč na dlouhou před vlastní šestnáctkou je tak trochu sebevražda . Jinak teda tohle bude týden snů pro faniušky Liverpoolu, takové dva mače, tak po sobě . Doufám, že z toho vytlačíme 6 bodů, ale i 4 bych bral. Reds

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to spis na 1 bodik

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA!!!!!!!!! Vidím to na 3 body :)

Reagovat
Xavi8

nielen ty

Reagovat
smazaný uživatel

udela tady nekdo semnou web o fotbale nebo o nejakem tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem chtlě říct, že nějaký web o fotbale na české scéně citelně chybí. Jsem určitě pro, co třeba, já nevím, fotbaleuro.cz, to budem originální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takže ho spolu založíme

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

si tu:?

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Billy Costacurta do Turína. Doufám, že se to uskuteční. Vždycky jsem ho měl rád. Přeji mu úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

prosímtě můžeš mi pak hodit info o zápase? díky ti

Reagovat
One-Real

Do 60.minuty to z naší strany byla hrůza Škoda, že jsme z toho tlaku více nevyužily....

Snejider (Pěkně střílel z dálky)...

Robben (Oživil hru, snažil se)....

Pepe (Vybojoval nespočet míčů)...

Reagovat
smazaný uživatel

pravdivý a výstižný příspěvek

Reagovat
smazaný uživatel

roberto koukáš na inter a popřípadě kde??

Reagovat
Lahvac-CZ

Atlético- Liverpool 2 (1:2)

PSV-Marseille 2 (0:2)

Šachťor-Sporting 1 (3:1)

Inter-Anorthosis 1 (2:0)

Panathinaikos-Werder 0 (0:0)

Bordeaux-Kluž 1 (2:0)

Chelsea-AS Roma 1 (3:0)

Moje Tipy

Reagovat
One-Real

V zápasech Werderu pádá skoro vždy dost branek, takže 0:0 je asi tak pravděpodobné, že Tottenham v tomto roce postoupí alespon do předkola LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Víš,jak hrál doma s Famagustou?

Reagovat
One-Real

Vim, ale pro mě je to vyjímka potvrzující pravidlo, zápas jsem neviděl, ale předpokládám, že Werder tlačil, ale nic z toho nevytlačil, Werder má velmi dobrou ofenzívu, ale s defenzívou je to horší, Panathinaikos navíc nebude určitě hrát na remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč, když to takle výjde budu jenom rád

Reagovat
smazaný uživatel

Alves, Márquez, Puyol, Sylvinho; Touré, Busquets, Xavi; Hleb, Messi, Bojan

Tak uhádnout tohle, k tomu by mi ani čajové lístky nepomohly.

Reagovat
fantomas

Šetříte, šetříte jo?

Reagovat
smazaný uživatel

No asi jo, i když pokud hraje Messi, tak to největší riziko zůstává.

Reagovat
fantomas

No ale dáváte jim to pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude k nevydržení do víkendu

Reagovat
smazaný uživatel

No mylsím, že na to, že jsme v tabucle již tři týdny před Realem, tak chování fanoušků je jakobyopačné.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fanoušek a fanoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Basel!! Give us an attack to write about lads!!

Eurosport live.

Reagovat
Xavi8

dnes hrame power play?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Valdés je taková jistota, že není potřeba zmiňovat.

Reagovat
Xavi8

myslim, ze dnes by sme ho zatial ani nepotrebovali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když tam byl před ním jedne hráč Basileje sám, tak nevím jestl iby to bez Vickyho nebylo 1:1.

Reagovat
Xavi8

stale by to bolo 3:1 pre nas

Reagovat
Xavi8

sice kto vie ako by sa zapas dalej vyvijal

Reagovat
smazaný uživatel

Beztak to na čisté konto nevidím.

Reagovat
madridcan

uz to zacina

Reagovat
madridcan

prekonanie liverpool-besiktas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevypadá to na to, že by tam Brémy smrkly ještě 8 gólů.

P.S. Jaký je největší výsledek pro vítěze hostů? Rozdíl skore.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se dávaly supertutovky, tak už by to skoro bylo.

Reagovat
herbage

Koukám že nejsem sám kdo kouká na Barcu, pěknej kolotoč.

Reagovat
smazaný uživatel

"Překvapivě"...

Reagovat
herbage

No právě když jsem viděl tu sestavu, tak jsem se musel podívat. Bojan, Messi, Hleb, Xavi, Alves, i na toho Busyquetse jsem byl zvědavej. Hrajete supr, občas je to fakt na hranici možností, dobře se na to kouká.

Reagovat
smazaný uživatel

saaakra nemužu chytnout Inter

Reagovat
smazaný uživatel

saaakra nemužu chytnout Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Už to flákaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby zabrali, tak rekord bude, ale tak zase je třeba trochu úcty k soupěři

Reagovat
smazaný uživatel

Já ten rekord moc nechci, zrovna proti Basileji... Ale tak odfláknout půl hodiny je moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak já to chápu, všichni jsou už myšlenkama někde jinde...i Valdés byl nějaký zmatený

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Basilej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trenér Basileje vypadá jak Jarolím

Reagovat
božský John

Tak a budu střílet z bot...prohrát i se stuoidnim PSV je fakt moc i na mě

Reagovat
Tomanatura

Kterého porazí i Breda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele