Liga mistrů preview - úterý

21.10.2008, 09:41, aktualizováno 21.10.2008, 09:41
Previews
Jednoznačnou jedničkou mezi úterními zápasy Ligy mistrů je souboj Juventusu s Realem Madrid. Také v dalších zápasech se ale dá očekávat nejvyšší kvalita. Cesc Fabregas se s Arsenalem postaví bývalému kouči španělské reprezentace Luisi Aragonésovi, který nyní vede Fenerbahce. Bayern změří síly s Fiorentinou, odkud do Bavorska přišel střelec Luca Toni...
Skupina H
Zenit Petrohrad - BATE Borisov  (úterý 18:30)
V "postsovětském derby" skupiny H se proti sobě postaví úřadující mistři Ruska a Běloruska, Zenit Petrohrad hostí BATE Borisov. Získá Zenit svůj premiérový bod v Lize mistrů? Naváže BATE na předchozí výkon proti Juventusu? A bude k vidění otevřený fotbal? Na poslední otázku odpověděl Dick Advocaat a leckoho tím zaskočil, podle svých slov mužstvu naordinuje defenzivnější styl...

Trenér Zenitu Petrohrad Dick Advocaat proti Borisovu překvapivě slibuje opatrnější fotbal, uvedl to pro oficiální stránky klubu. Zenit potřebuje naplno bodovat, Juventus i Real sice herně převyšoval, ale co z toho, když nevytěžil ani bod. Kormidelník Advocaat pochopil, že Zenit je v nelehké pozici a body teď mají před atraktivitou přednost. Naopak trenér soupeře Gončarenko doufá, že diváci uvidí krásný fotbal. "Těžko bude Zenit před svým publikem měnit svůj styl," upozornil.

Nizozemec také dodal, že oproti poslednímu ligovému utkání na hřišti Spartaku Nalčik (2:2) udělá v sestavě pár změn. "Co se týče sestavy, budou drobné změny," přiznal. Konkrétnější ale nebyl. Má však z čeho vybírat, petrohradské mužstvo je s výjimkou dlouhodobě zraněného Lombaertse kompletní.

Zenitu se nedaří podle představ, v lize je pátý a na obhajobu titulu může zapomenout, v Lize mistrů z prvních dvou duelů nezískal ani bod. "Naše pozice ve skupině Ligy mistrů a ruské lize je taková, že každý zápas je pro nás poslední. Budeme se snažit zlepšit naše postavení v obou soutěžích," prohlásil kapitán Zenitu Anatolij Tymoščuk.

Běloruský BATE Borisov si udělal v Evropě velký respekt po výkonu s favorizovaným Juventusem, první poločas italské mužstvo jasně přehrával a dostal se dokonce do dvoubrankového vedení, nakonec se však musel spokojit s remízou 2:2. Borisov uspěl díky svým největším přednostem. "Jsou rychlí, agresivní a hodně pohybliví," všiml si Dick Advocaat.

BATE v domácí soutěži nemá konkurenci a může se proto v klidu soustředit na premiérovou účast v Lize mistrů, kde si zatím vede nadmíru dobře. O kvalitách běloruského mistra dobře ví i záložník Petrohradu Konstantin Zyrjanov. "Mají disciplinovaný, mladý tým a uhráli více bodů než my, tudíž našeho soupeře nemůžeme podcenit."

V základní jedenáctce BATE se pravděpodobně neobjeví talentovaný devatenáctiletý záložník Maxim Žavnerčik. "Mám ho za jednoho z nejslibnějších hráčů BATE. Bohužel nemá touhu se zlepšovat," prohlásil trenér Viktor Gončarenko, který ho odepsal po úvodním utkání Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid. Na Santiago Bernabeu byl vyloučen Anrij Chaguš, jednozápasový trest už si odpykal a je připraven nastoupit. Zranění naopak nepustí do hry Alexandra Ermakoviče.

Kormidelník Viktor Gončarenko na otázku, zda je hodnota fotbalisty Zenitu větší než rozpočet celého klubu, odpověděl: "Nechci se zabývat otázkami spojenými s penězi. Ne všechno v životě záleží na nich." Ukáže to Borisov na vyprodaném Petrovskij stadionu?
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Širokov, Puygrenier, Šírl - Zyrjanov, Tymoščuk, Denisov - Danny, Aršavin - Tekke.
BATE Borisov - pravděpodobná sestava:
Vеremko - Lichatаrоvič, Ržеvskij, Sivakov, Charuš - Krivec, Soslovskij, Nechajčik, Jurevič, Stasevič - Radionov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Real Madrid  (úterý 20:45)
Třetí kolo základní části Ligy mistrů nabídne zajímavý duel ve skupině H. Juventus Turín přivítá na svém hřišti Real Madrid. Bílý balet skupinu zatím vede, naopak "Stará dáma” se bude o postup ještě hodně poprat.

Střetnutí dvou klasiků evropského fotbalu je připraveno na první den dalšího kola skupin Ligy mistrů. Juventus musí v domácím utkání s Realem nutně bodovat, neboť překvapivě ztratil s outsiderem skupiny, běloruským BATE Borisov po remíze 2:2. Naopak Real po dvojím vítězství nad týmy z východu Evropy má plný počet bodů a necestuje do Itálie v takovém stresu.

Pozice Juventusu v Serii A není příliš záviděníhodná, černobílým patří až 12. místo a křeslo pod Claudiem Ranierim se povážlivě kymácí. Juve nevyhrálo přesně měsíc a ani herní projev není příliš vábný. Kouč se však nevzdává: "Máme toho mnoho co získat a málo ztratit, " prohlásil.

Bílý balet je na tom o poznání lépe, v lize je zatím na pátém místě s malou ztrátou na čelo tabulky a v La Lize prohrál pouze v prvním kole s Deportivem. Navíc mají hráči Realu o motivaci postaráno, neboť to byl právě Juventus, kdo je dvakrát vyřadil z Ligy mistrů v posledních letech, v roce 2003 v semifinále a o dva roky později v osmifinále. "Stará dáma” nicméně ukončila éru "galácticos”.

Vrásky na čele dělá trenérovi Ranierimu hlavně marodka, která je opravdu rozsáhlá. Chybí opory Buffon, Camoranesi a noční můra Realu David Trezeguet. Nastoupit nemohou ani Poulsen, Cristiano Zanetti, Zebina a Tiago. Do sestavy se vrací Sissoko, Iaquinta a Legrottaglie. Základní jedenáctka Juventusu by měla mít tuto podobu: V brance se objeví Manninger, před ním stoperská dvojice Legrottaglie a Chiellini, na krajích pak český reprezentant Zdeněk Grygera a De Ceglie. Záložní řadu vytvoří Sissoko, Marchisio, Giovinco a Nedvěd. V útoku nastoupí Del Piero a Iaquinta nebo Amauri.

Ranieriho protějšek Schuster svého soupeře nepodceňuje: "Bylo by lepší, kdyby hrál bez tolika zraněných, stávající situace nás může ukolébat”.Německý kormidelník nemůže počítat s Diarrou, Torresem a Gutim, naopak se uzdravil Robben, který však do základní jedenáctky asi nenastoupí. Branku bude hájit Casillas, spoléhající na čtveřici Ramos, Pepe, Cannavaro a Heinze. Záloha bude mít podobu Gago, De la Red, Van der Vaart a do útoku se postaví patrně trojice Higuaín, Raúl a Van Nistelrooy.

Utkání na Stadio Comunale začíná ve 20.45 CET pod taktovkou Wolfganga Starka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid (ESP)22004:16
2.Juventus FC (ITA)21103:24
3.BATE Borisov (BLR)20112:41
4.Zenit Petrohrad (RUS)20021:30
Skupina G
Fenerbahçe SK - Arsenal FC  (úterý 20:45)
Bez tří klíčových hráčů defenzívy odjíždí londýnský Arsenal do Turecka. Fenerbahce zatím v Lize mistrů nevyhrálo a je na posledním místě s jedním bodem na kontě. Nyní má tedy velkou šanci díky absencím favorita z Anglie potrápit, i když s formou na tom není aktuálně nejlépe.

Stoper Kolo Touré si z ligového utkání proti Evertonu, který Londýnští vyhráli 3:1 díky druhému poločasu, odnesl zranění vazů v rameni a kouči Arsénu Wengerovi tak zřejmě nebude k dispozici. Stejně jako kapitán William Gallas a Bacary Sagna, kteří marodí kvůli poraněnému kolenu. "Odehrál jsem mnoho utkání v Turecku. Nejdůležitější je, abyste na hřišti měli potenciál ukrotit tu podporu fanoušků," ví moc dobře Wenger. Dobrou zprávou pro hostujícího kouče je návrat tří jeho svěřenců. Samir Nasri je už zdráv a Nicklas Bendtner s Johanem Djourou také odletěli do Istanbulu.

Situace ve skupině G je velice vyrovnaná. Arsenal vede se čtyřmi body, uhrál remízu v Dynamu Kyjev a doma smetl Porto, Fenerbahce doma remizovalo s ukrajinským klubem 0:0, předtím prohrálo na hřišti Porta. Druhé Porto má tři body, třetí Dynamo dva.

Robin van Persie, nizozemský forvard, který v sobotu proti Evertonu vstřelil svou šestou branku sezóny, podobně jako Wenger mluví v superlativech o tureckých fandech: "Bude to obtížné. Před několika lety jsem zažil tu atmosféru a musím říci, že byla úžasná. Budeme se s tím však muset srovnat. Není to příjemné, ale když hrajete za Arsenal, musíte hrát každé utkání. Je to pro nás velký test a já si zápas užiju."

Hosté mohou svému trenérovi dát dárek k jeho devětapadesátinám, které má francouzský trenér ve středu, v podobě vítězství, jenž by už teď Arsenal hodně přiblížil k postupu do osmifinále. Fenerbahce se navíc v letošní sezóně moc nedaří, v turecké lize je až na desátém místě a ani v Lize mistrů nepředvádí nijak oslnivé výkony. Trenér Luis Aragonés, muž, jenž dovedl Španělsko k titulu mistrů Evropy, má místo v tureckém týmu dost nahnuté. "Nechci mluvit o rezignaci, otázky jen k zápasu," žádal na tiskové konferenci. V Arsenalu mimochodem hraje jeho bývalý svěřenec Cesc Fabregas.

V tomto zápase může odčinit španělský lodivod špatný začátek jeho týmu do nového ročníku. "Můžeme odehrát nejlepší utkání ve skupině. Musíme to pro fanoušky udělat," prohlásil Aragonés. Ještě dodal něco z mála k taktice soupeře. "Nemyslím si, že budou hrát ofenzivně, jak říkají. Já se ale soustředím jen na svůj tým, nic jiného mě nezajímá."
Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Volkan - Lugano, Yasin, Edu, Roberto Carlos - Kazim, Maldonado, Emre, Alex - Güiza, Sentürk
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Almunia - Eboué, Song, Silvestre, Clichy - Walcott, Fabregas, Denílson, Nasri - Adebayor, van Persie
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.30 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Porto - Dynamo Kyjev  (úterý 20:45)
FC Porto přivítá v dalším zápase Ligy mistrů na domácím hřišti Dynamo Kyjev. Portugalský tým se bude snažit odčinit drtivou porážku 0:4, kterou utrpěl v minulém kole od Arsenalu. A není lepšího místa pro hráče Porta než domácí stánek. Tam neprohráli ani jeden zápas v loňském ročníku Ligy mistrů.

Portugalci jsou po dvou odehraných utkáních na druhém místě tabulky skupiny G za jednu výhru a jednu prohru. Dynamo Kyjev je zatím třetí, se dvěma body za dvě remízy.

FC Porto zvítězilo v posledním ligovém utkání na hřišti Sportingu 2:1 a s náskokem jednoho bodu vede tabulku portugalské ligy po pěti odehraných zápasech. V domácí lize zatím nepoznalo hořkost porážky. Jedinou prohrou v probíhající sezóně tak zůstává ta s Arsenalem. O víkendu si Porto s chutí zastřílelo v portugalském poháru, když zvítězilo nad Sertanense 4:0.

Do úterního zápasu by neměl pro zranění nastoupit Helton. Nejistý je start u dvojice uruguayských hráčů Cristian Rodriguez a Fucile, kteří se vrátili z reprezentačních povinnosti zraněni.

Dynamo Kyjev se nenechalo o víkendu zahanbit a stejně jako jeho úterní soupeř zvítězilo drtivým skórem 5:0 v domácí soutěži nad Zarja Luhansk. V tabulce je první s náskokem dvou bodů nad Metalurg Doněck. Není pochyb o tom, že ukrajinský tým nemá v domácí soutěži problém se střílením gólů a obranou. Z posledních sedmi zápasů domácí ligy má skóre 20:0!

Dobrá obrana funguje Dynamu Kyjev i v základní skupině Ligy mistrů, ale s útokem už to není tak slavné. Ukrajinský tým se trefil jen jednou proti Arsenalu. Pokud nepočítáme předkolo letošního ročníku Ligy mistrů, nezvítězilo Dynamo Kyjev již v šesti zápasech Ligy mistrů v řadě. Celkově pak v posledních devíti zápasech na hřišti soupeřů.

Ačkoliv Dynamo Kyjev vstřelilo v základní skupině Ligy mistrů jen jeden gól, má ve svém týmu nejlepšího střelce letošního ročníku. Se čtyřmi góly vede tabulku střelců Ismael Bangoura, a to hlavně díky trefám v předkole proti Spartaku Moskva. Bangoura vede společně s Aguerem.

Do úterního zápasu by neměl nastoupit pro zranění Semin. Nejistota ohledně zdraví vládne u řady hráčů. V očekávání jsou Artem Milevskiy, Badr El Kaddouri, Carlos Correa, Ayila Yussuf and Milos Ninkovic.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.25
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC (ENG)21105:14
2.FC Porto (POR)21013:53
3.Dynamo Kyjev (UKR)20201:12
4.Fenerbahçe SK (TUR)20111:31
Skupina F
Bayern Mnichov - ACF Fiorentina  (úterý 20:45)
Bayern Mnichov, vedoucí tým skupiny F, přivítá v dalším kole Ligy mistrů v Allianz Aréně italskou Fiorentinu. Jde o souboj neporažených. Německý tým má na svém kontě výhru a remízu, zatímco Fiorentina jen dvě remízy.

Hlavním lákadlem tohoto duelu má být Luca Toni, který přišel do Bayernu právě z italského týmu. Tonimu se v této sezóně zatím nedaří, jak bývalo u něj zvykem. Zatím vsítil v probíhající sezóně pouhé tři góly. "Nedaří se mi střelecky v 1. Bundeslize ani v Lize mistrů. Doufám, že se trefím již brzy. Proti Fiorentině to bude speciální zápas," uvedl Toni.

Jeho start je ovšem ohrožen, neboť v sobotu musel odstoupit z ligového zápasu proti Karlsruhe kvůli naraženým žebrům. Německý tým o víkendu, v již zmiňovaném zápase, zvítězil 1:0 a přerušil tak tři zápasy dlouhou sérii bez vítězství v domácí lize. Utkání rozhodl až čtyři minuty před koncem Miroslav Klose. Bayern se nachází na 11. místě tabulky. Na vedoucí Hamburger však ztrácí pět bodů.

Vydřené vítězství v nedělním zápase by Bayernu mohlo dodat potřebné sebevědomí před důležitou bitvou s Fiorentinou. Ovšem start Toniho bude nejistý až do úplného konce.

Fiorentina si o víkendu s chutí zastřílela proti poslednímu týmu Serie A, když zvítězila na domácí půdě nad Regginou Calcio 3:0. Hvězdou utkání byl Alberto Gilardino, který zaznamenal dvě branky, jednou se trefil z penalty i Pazzini. Fiorentina se díky výhře drží na sedmém místě tabulky se ztrátou tří bodů na vedoucí Inter. Pro italský tým to byl již třetí vítězný zápas za sebou v Serii A.

Již tak silnou ofenzívu by mohl ještě v Mnichově posílit i Adrian Mutu, který je nominován k zápasu. Fit by měl být i útočník Pazzini, který schytal úder do nohy ve víkendovém zápase. Naopak mimo jsou Martin Jorgensen a Franco Semioli.

Pro oba týmy je to první vzájemný zápas v historii. Obě mužstva patří k favoritům na postup ze skupiny, a tak se dá očekávat vyrovnaný zápas. Nic na tom nezmění ani rozdílná forma obou týmů a střelecká potence útočných hvězd. Na klopýtnutí soupeřů bude jistě čekat i Olympique Lyon, který by rád postoupil ze skupiny na úkor jednoho ze svých soupeřů.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Podolski
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Danielli, Gamberini, Gobbi, Commoto - Melo, Donadel, Kuzmanovic - Jovetic, Pazzini, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Steaua Bukurešť - Olympique Lyon  (úterý 20:45)
Francouzský sedminásobný mistr dokázal ze dvou zápasů vydolovat s těžšími soupeři dva body, po úvodní šťastné domácí remíze s Fiorentinou se počítá především bod z Bayernu. Nyní čeká na Lyon možná ten nejdůležitější souboj. Pokud se totiž chce postupu přiblížit, musí na horké rumunské půdě vyhrát.

Avšak Lyon to nebude mít vůbec lehké. Steaua po prohře s Bayerem ukradla body Fiorentině na jejím hřišti a stále může promlouvat do konečných bojů o postup do osmifinále. Nicméně domácímu celku se vůbec nedaří v lize, jako by mu malý úspěch na evropské scéně stačil.

V posledních dvou kláních získali hráči proti outsiderům soutěže Otopeni a Galati pouze jeden bod a klesli na třetí místo v tabulce. Vypadli i z národního poháru v derby na půdě druholigového Sportul Studentesc Bukurešť. Lyon je na tom podobně, po úspěchu v Německu prohrál jasně na půdě Rennes 0:3, naposledy pak doma s Lille uhrál remízu 2:2. Oproti soupeři ale udržuje vedení v Ligue 1 s jednobodovým odstupem. Oba celky se utkaly přesně před dvěma lety v základní skupině E, tehdy Lyon nedal na Stadionul Ghencea soupeři žádnou šanci a vyhrál v Rumunsku 3:0.

Hostujícího trenéra Claude Puela může těšit návrat kanonýra Karima Benzemy, který už je v plné kondici: "Pokud tady ztratíme body, budeme to mít s postupovými nadějemi hodně nahnuté. Musíme zvítězit, máme na kontě jen dva body, toto utkání je pro nás veledůležité," ví forvard francouzského mistra. Lyon dlouhodobě trápí problémy dvou klíčových záložníků Mathieua Bodmera a Johna Mensaha, mimo je kvůli poraněnému lýtku také Fabio Santos. Křídlo Sidney Govou naopak nenastoupí kvůli přetrhaným vazům.

Na trávník se už ale podívají Kader Keita, Cesar Delgado a také levý bek Fabio Grosso. Ve stoperské dvojici by tak měli nastoupit Cris s Boumsongem. "Budeme potřebovat excelentní výkon, abychom byli úspěšní, ale my jsme hodně silní," důvěřuje mančaftu Benzema.

Steaua se musí obejít pouze bez obránce Ifeanyiho Emeghary, jinak je kompletní. Kouč Marius Lacatus bude stejně jako proti Fiorentině věřit rozestavení 4-2-3-1 a doufá, že jeho svěřenci nepropadnou: "Nejsme vůbec nervózní a věříme si. Pokud hráči splní to, co mají, můžeme i proti takovému velikánovi, jako je Lyon, uspět."
Steaua Bukurešť - pravděpodobná sestava:
Zapata - Ogararu, Ghionea, Goian, Petre - Lovin, Nadio, Nicolita, Stancu, Moreno - Semedo
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillère, Cris, Boumsong, Grosso - Makoun, Toulalan - Juninho, Ederson, Keita - Benzema.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov (GER)21102:14
2.Olympique Lyon (FRA)20203:32
3.ACF Fiorentina (ITA)20202:22
4.Steaua Bukurešť (ROM)20110:11
Skupina E
Villarreal CF - Aalborg BK  (úterý 20:45)
Kouče Villarrealu Manuela Pellegriniho čeká po sérii úspěchů další výzva. Tou je úspěch v milionářské Champions League, kterou má zatím španělský tým rozehranou na výbornou. Daří se mu také ve španělské lize, kde zatím drží druhou příčku.

Třetí hrací den tohoto ročníku Ligy mistrů zavítá do Villarrealu celek Aalborgu. Ten po remíze na Celticu a prohře s Manchesterem United bude chtít zajisté postavit svou taktiku hlavně a především na defenzivě. Dá se totiž očekávat "beton", který slavil úspěch například na Euru 2004 v podání Řeků. Tento styl hry domácím viditelně nesedí. V utkání s Celticem totiž "Žlutá ponorka" zvítězila pouze 1:0 a nedávné střetnutí La Ligy proti Espanyolu skončilo bezbrankovou remízou.

"Destrukce je vždy jednodušší než tvorba, jak v životě tak ve fotbale. My potřebujeme dát naší hře myšlenku, abychom tyto průměrné defenzivně založené týmy mohli přehrávat," tvrdí kouč domácího celku. "Jsem rád, že moji svěřenci rozumí mým taktickým plánům a dokáží je v zápase realizovat. Našeho úterního soupeře jsem viděl na videu třikrát. Hrají typickým severským stylem, to znamená, že nakopávají míče na vysoké útočníky, kteří se je následně snaží sklepnout na spoluhráče, musíme se na tuto variantu hry připravit," varuje lodivod Villarrealu.

Vzápětí dodává: "Jsme si vědomi toho, že budeme v tomto duelu favoritem. Ale fotbal je ošemetná hra a člověk nikdy neví, co se může přihodit." Dánský celek navíc v letošním ročníku Ligy mistrů na půdě soupeře neprohrál a zuby si brousí také na semifinalistu této soutěže z před tří let.

Domácím bude v tomto duelu chybět trojice Capdevila, Cazorla a Edmílson, zatímco Guille Franco by měl být připraven zasáhnout do hry. Naopak hostující trenér a bývalý skotský reprezentant Bruce Rioch bude moci počítat s takřka kompletním týmem. Zřejmě největší absencí bude ztráta útočníka Kaspera Risgarda, který se v kvalifikaci o Ligu mistrů trefil do soupeřovy sítě hned třikrát. Na druhou stranu už bude moci počítat s Andreassem Johanssonem a Jeppe Curthem, kteří by měli nastoupit na pravé straně hřiště.

Aalborg zažívá při své premiéře v milionářské soutěži krásné časy, avšak v lize se trápí. Momentálně okupuje předposlední pozici a jeho krizi ještě více prohloubila sobotní porážka s Nordsjaellandem. Šance na bodový zisk na stadionu El Madrigal jsou tak velmi malé. "Fotbal je krásná věc a ne vždy vyhrává lepší a kvalitnější tým, musíme věřit v zázrak a nechat na hřišti vše, co je v našich silách. Tento zápas je pro nás obrovskou příležitostí, jak si udělat jméno v Evropě," nepanikaří trenér úřadujících dánských mistrů.

"Vždy, když odcházím z kabiny, tak vidím, že moji hráči jsou odhodlaní vítězit nebo při nejhorším alespoň uhrát nějaký dobrý výsledek. Není mnoho lidí, kteří by nám dávali šanci, ale my se o ní porveme, naprosto v to věřím," hýří optimismem Rioch. Počítat už bude moci také se zkušeným obráncem Jacobsenem, jehož služeb bude v úterý rozhodně využívat. "Z předchozích chyb už jsme se poučili, doufám v pěkný zápas," zakončuje skotský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
více informací
Manchester United - Celtic FC  (úterý 20:45)
Vteřiny před popravou. Ano, se skotským Celticem to vypadá v nejprestižnější evropské soutěži hodně špatně, ze dvou duelů s papírově slabšími týmy uhrál pouze bod a teď se musí o naději prát s Manchesterem United. Pokud ale ve dvouzápase alespoň jednou nevyhraje, jeho naděje se mnohonásobně zmenší.

Odborníci navíc jasně poukazují na to, že může dojít i na katastrofální skotský scénář a v tom případě by svěřenci kouče Gorgona Strachana byli rádi za postupu do Poháru UEFA. Nicméně kouč zelenobílých si celkem věří: "S každým se dá hrát a my proti nejlepšímu evropskému velkoklubu můžeme uspět," prohlásil po nepovedeném mači ve Villarrealu.

Větší šanci bude mít určitě doma v Celtic Parku, z jejich pohledu klíčový duel tak přijde až za čtrnáct dní. Manchester se po horším začátku a absenci Cristiana Ronalda rozjel, vyhrál již pětkrát v řadě. V Premier League zdolal Blackburn, Bolton i W.B.A a posunul se na páté místo. Dařilo se i Celticu, od prohraného klání přehrál jasně Hamilton a teď vyhrál také v Invernessu, drží si proto první pozici s tříbodovým náskokem. Předloni oba soupeři v základní skupině F předvedli na Old Trafford pořádnou přestřelku, domácí Rudí ďáblové nakonec zvítězili 3:2.

Sir Alex Ferguson by bral jakoukoli ztrátu bodů za neúspěch, dá se však těžko předpokládat, že tým okolo Ronalda v této formě doma klopýtne. Ferguson bude v úterním duelu postrádat Patrice Evru, zraněné koleno na trávník nepustí ani Michaela Carricka a Owena Hargreavese, kvůli kolenu absentuje také Paul Scholes. Pozitivní zprávou zůstává, že se ve zdraví vrátili z reprezentačních zápasů Carlos Tévez a Anderson.

Ferguson nepočítá s tím, že na trávník vyšle hvězdu Cristina Ronalda, nicméně v náhradníkovi Nanim vidí dobrou alternativu. Vybral si ho společně s portugalským asistentem Carlos Queirozem: "Cristiano stále ještě není připraven hrát sobota – středa, musí odpočívat. Potřebujeme zahrát i tak kvalitní utkání a Nanimu se jistě povede zálohu oživit," je si jistý Ferguson. Dále dodává: "Je to derby, sice mezi anglickým klubem a skotským, ale oba národy mají k sobě mentalitou hodně blízko. Bude to otevřené utkání a hlavně fotbalově dobré."

Celtic přijede do ďábelského prostředí s oslabenou sestavou, chybí forvardi Georgios Samaras a Jan Vennegoor of Hesselink. Kvůli kolenu nenastoupí též Chris Killen, na marodce se nachází i Andreas Hinkel, jehož zranění mu ale snad dovolí nastoupit, Gary Caldwell a Marc Crosas. Nejvíce kouče Gordona Strachana mrzí díra v defenzívě, poté co se zranil v minulém zápase Caldwell. "Musíme se vrátit k sobotnímu mači a hrát velice podobně, pokusíme se mančaft i bez opor sestavit tak, abychom na body dosáhli."
Manchester United - pravděpodobná sestava:
van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidič, O'Shea - Park, Fletcher, Anderson, Nani - Tévez, Berbatov
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Boruc - Hinkel, Loovens, McManus, Naylor - Nakamura, Brown, Hartley, McGeady - Maloney - McDonald
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.00 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United (ENG)21103:04
2.Villarreal CF (ESP)21101:04
3.Celtic FC (SCO)20110:11
4.Aalborg BK (DEN)20110:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle toho kdo všechno je zraněný z Juve tak bych spíše počítal s čistou 2 pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Který dávaj v televizi?

Reagovat
smazaný uživatel

Na 4 je ManU - Celtic, a na 2 je Juve - Real.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, radši bych bral arsenal, ale tohle jsou dobrý matche

Reagovat
smazaný uživatel

no chapu ze je to vec osobniho nazoru ale pro me teda match mezi juve a realem neni moc pritazlivy

Reagovat
smazaný uživatel

smola

Reagovat
smazaný uživatel

dva týmy co maj velké ambice, nepovedla se jim loňská sezona v LM a kvality maj nesporné, já myslim že přitažlivý určitě je, jestli se bude hrát líbivý fotbal, to je věc jiná...

Reagovat
smazaný uživatel

Juve tu LM ani nehrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

no nechtělo se mi to rozepisovat, prostě chtěj uspět

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lyon má šanci napravit svoje dosud vcelku rozporuplné výkony,Steaua není natolik těžký soupeř,takže jestli chce tým ze Stade Gerland pomýšlet na postup do vyřazovací fáze,tak jsou 3 body povinností...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajmalo by mě,co tam dělají,už se těším na sestřih.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera tu někdo psal, že Juve - Real je tuty čistá 2, tak jsem zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

to sem byl ja

Jinak teda moje sazka na dnesek (resp. zitrek):

Zenit - BATE: oba tymy daji gol (2,15)

Juve - Real: 2 (2,35 ...grr a to jeste vcera byl 2,66)

Sachtor - Sporting 1 (2,00)

a druhej tiket:

Juventus - Real: 2 (2,35)

Zenit - BATE: vysledek 3:2 (35)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava nevypadá zas tak špatně. Nejvíc bych se bál, jestli to zvládne De Ceglie(píšu bych, protože si stejně myslím, že Claudio postaví Molinara). Jinak samozřejmě Zanetti místo Sissokka a máme docela solidní mužstvo.

Reagovat
M11

lip to postavit nejde.. snad se poperem vecer.. hlavne aby Sissoko nezklamal..

Reagovat
GEGE

Co jsem mel moznost De Ceglieho videt tak hral solidne.Libil se mic vic nez Molinaro.

Reagovat
Xavi8

Manchester 1

Villareall 1

Zenit 1

za 500 moze byt?

Reagovat
smazaný uživatel

Dej rači 500 na Real

Reagovat
Xavi8

fanusik Realu alebo odbornik?

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ty seš asi odborník, když dáváš tři jakoby tutovky s kursem 1,2...

Reagovat
F.Torres

presne tak i kdyz za 500bych to na ten real nedal, kdyz mu v pohode staci remiza, jemu o nic nejde a prijel si pro bod

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky jistil 02

Reagovat
F.Torres

tak to potom jo ja sem si vsadil na zejtrek na sachtar

Reagovat
Xavi8

Didi, ved ja som to nemyslel v zlom, len som chcel vediet

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, jo a dyžtak sem fanoušek Barcy

Reagovat
Xavi8

co hovoris na zajtra v Basileji?formalita?

Reagovat
F.Torres

na manchester a zenit sem si taky vsadil ale pridal sem tam este zitrejsi zapasy a nejakou tu uefu

Reagovat
Slejdy

villarreal nemusi byt takova tutovka jak vypada...kurz je dost osemetny

Reagovat
smazaný uživatel

Takyze podle (nizkejch) kurzu se nasazi.....

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy se to za ten risk nevyplatí, viz cluj a famagusta

Reagovat
smazaný uživatel

Viz X zapasu kazdy kolo..... na kurzy vitezstvi pod nejakejch 1,4 NESAZET - zakladni pravidlo

Reagovat
F.Torres

tak ale kdyz das neprohru a je 1,4 tak to je hodne realny ze je remiza nebo vitezstvi toho na kteryho si vsadil, ale je pravda kdyz je 1,2 na domaci ze to dost casto nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

rikam na vitezstvi

Reagovat
F.Torres

a jo ja sem se prekouk sorry

Reagovat
F.Torres

hej vono i dostkrat nevyjde kurz 1,01 a takdy treba dost casto vyjde kurz4, tak si pak vyber vid

Reagovat
smazaný uživatel

snivalo sa mi ze to bude 1-0 pre Juventus, no uvidime :-))

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte kde se dá na netu na nějakej zápas koukat? nějaký normální stream...

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit jako vzdy na: http://fczenit.blog.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

díky a ty další mače nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ostatni nepotrebuju ;)

Reagovat
smazaný uživatel

ale já jo!

Reagovat
smazaný uživatel

myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

lidi,na tom http://fczenit.blog.cz mi to bohužel nejede:(nejde se mi přihlásit ani jako anonym,nevíte o jiné stránce,kde by se dal sledovat Zenit?díky moc.nebo aspoň nějakou radu:)

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se ti nejde prihlasit? do sopcastu? v tom pripade je chyba na tvoji strane....

Reagovat
smazaný uživatel

Odkaz na strankach samozrejme funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

no píše mi to Can not...bla bla...takže nevím v čem je chyba.a ty jsi přihlášenej jako anonym?

Reagovat
smazaný uživatel

"bla ...bla" z takovyho popisu problemu tezko pomoct..... Staci SopCast stahnout, nainstalovat, kliknout na login (tak jak je defaultne nastaveno na anonym) a program jede. Nic se nemusi delat ani nastavovat.

Reagovat
smazaný uživatel

no však ano,normálně jsem ho stáhl,nainstaloval a dal hned login,tak se to přihlašuje a pak to napíše "Can not access SopCast service.." v čem může být chyba?zkoušel jsem aj reinstal,ale taky nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, divny... mozna nejakej firewall nebo neco podobnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra to mě štve:(nidky se snad nepodívám na ZENIT živě:(..a jak hrajou?maj tlak nebo něco?díky:)

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika...... dve tyce a brevno trefili..... nevim co jsme komu provedli, ze uz tak pulroku se tohle zenitu drzi v kazdym zapase

Reagovat
smazaný uživatel

už mi to jede. спасибо = díky:)

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem zastavi firewall a už se to zapne. A když se tam přihlásim,tak co potom?

Reagovat
Shevchenko

Nechceš si něco najít radši tady - www.myp2p.eu ?

Reagovat
smazaný uživatel

a na které TV to sleduješ ty?

Reagovat
Shevchenko

Taky sopcast

Reagovat
smazaný uživatel

Kliknes na odkaz na strance a ten se ti spusti v sopcastu...

Reagovat
smazaný uživatel

mě sopcast funguje, jen mi to nechce načíst ty odkazy stránek, prej to tam nějak neni přiřazený protokolu sop, nerozumim tomu alenma jinym kompu jsem nainstaloval a fungovalo

Reagovat
smazaný uživatel

To je chyba prohlizece.... tak odkaz zkopiruj (pravy tlacitko -> zkopirovat adresu odkazu) a vloz do sopcastu.

Reagovat
smazaný uživatel

výborný, hrozně dík

Reagovat
smazaný uživatel

jakou máte verzi toho SopCastu?

Reagovat
smazaný uživatel

3.0.3

Reagovat
smazaný uživatel

ale na nic jinýoh ohledně toho ti neodpovim

Reagovat
smazaný uživatel

díky:)

Reagovat
Shevchenko

To jsou zase šance.

Reagovat
smazaný uživatel

mi povidej....

Reagovat
smazaný uživatel

poslouchám to na rádio Zenit:)tak lepší než nic...jen vždycky řve a pak ou ou ou ...takže asi maji šance:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozumim tak každý 3 slovo,tak to neni zase tak strašný

Reagovat
smazaný uživatel

zajeď si na justin.tv tam si to v pohodě pustíš v solidní kvalitě

Reagovat
smazaný uživatel

promin, ale justin.tv je hnus.... abys vedel co se deje na hristi kdyz mas treba vsazeno atd, tak to staci. Ale na nejaky poradny sledovani je to fakt o nervy a vo oci...

Reagovat
Shevchenko

Achjo, tohle už není možný, snad se to změní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, měli jim tam jednoho dat už do poločasu, a dali 2 tyče a břevno j ?

Reagovat
Shevchenko

Tyč a břevno. Druhou tyč dal Borisov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel to jak tam jejich vytahoval brankar u tyce....

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzakove ty si dal 3:2 pro Zenit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Promin, ale stestenu v rukou fakt nemam ..... na tyce a brevna uz to je 3:1 - s tim fakt tezko neco delat

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to ještě vyjde a ten justin, to máš pravdu, že to je bída, ale s mým netem by to bylo všude stejné

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem měl i parkrát štěstí na dobrej přenos, PL, nebylo to ideální ale šlo to uplně v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to ale asi nikdy nepujde v pohodě s mým super netem pořád bufferin a bufferin...

Reagovat
Shevchenko

Tohle už fakt není možný!!!

Reagovat
smazaný uživatel

....... bez komentare

Reagovat
smazaný uživatel

no to si dělaj prdel !! ty vole nejdřív chytí spoluhráč Aršavinovi gola a teď ho ještě dostanou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry

Reagovat
$dolar$

BATE jedeeeeem

Reagovat
smazaný uživatel

konečně

Reagovat
$dolar$

Dobre

Reagovat
afc

Tak Zenit riadny ojeb.To su tie 1,3 kurzy

Inak Bate

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi se stejne nepoucej kazdy hraci kolo takhle padaj kurzy 1,2 a podobne... a stejne sou furt blbci co sazej vyber zapasu v kurzu 1,2 za horentni sumy a pak se divej ze nevyhravaj

Reagovat
afc

tak, takychto tiperov je plno a stavkove z nich ziju

Reagovat
smazaný uživatel

Ona už ČT nedává ty dva přenosy LM zdarma :-( ? Nevíte kde bych to mohl sledovat?jsem v práci a nemůžu nic instalovat.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus to justin. tv, ale musíš mít štěstí na kvalitní přenos

Reagovat
smazaný uživatel

ta stránka se mi ani nenačte :-// ale díky

Reagovat
smazaný uživatel

ALEX

Reagovat
smazaný uživatel

krásný, gunners, dva goly během dvou minut to se to dívá

Reagovat
smazaný uživatel

Porto

Reagovat
Xavi8

tusim sa roztrhlo vrece s golmi

Reagovat
smazaný uživatel

jj fest jich padá zatím

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

101 za ЗЕНИТ ПИТЕР!!! ..... ve trech zapasech lepsi a nakonec jedinej bod ... alespon se zase oddeli ty "pseudofanousci" co po Superpoharu a UEFE klub tak "milovali" a vynaseli do nebes. I tady jich byla spousta

Reagovat
božský John

Jak hrál dneska Zenit?...táta na to koukal doma na rusákách a říkal že zas byli lepší..tak mi řekni jaktože neporazej ani Borisov...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika.... samozrejme ze byli lepsi, BATE melo za zapas tak dve sance - jednou trefil tycku, jednou gol. Zenit dvakrat tyc, jednou brevno... dvakrat zachranoval hrac na brankovy care, jednou Tekke srazil Arsavinovi golovou strelu, nekolikrat v zavaru pred branou smolne odskocil balon, nekolikrat brankar vychytal.... co vic chces vedet? ....

Reagovat
božský John

stačí:(...už mě to štve...sice jsem kdysi fandíval Lokomotivu když sem tam bydlel ale od doby co odešel Keržakov jsem Zenit začal trošku víc sledovat a tohleto mě strašně mrzí protože teď si de facto zavřeli dveře do 1/16 finále...o ohledem na to že Juve vede je to ještě horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc zrovna po odchodu Kerzakova? ... nejaka osobni zaujatost? .... pro me Kerzakov zustane vzdycky spojenej se Zenitem

Reagovat
božský John

Vis co,to bylo v dobe kdy jsem byl jeste v Moskve a bylo z toho velky hallo v mediich a tak nejak jsem ho zacal vic registrovat

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester zatím velmi dobře! Ronaldo a dokonce i Nani

Reagovat
GEGE

Juve zatim dobre jen tak dal Del Piero Grygera

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko

Reagovat
GEGE

Jj na toho jsem zapomel

Reagovat
smazaný uživatel

Alex v LM vždy král

Reagovat
GEGE

Amauri

Reagovat
Shevchenko

No ty kráááááááávo.

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace Juventusu..., rytíři staré dámy podrželi svého kouče

Reagovat
smazaný uživatel

Taky gratuluju, Paolo byl zase jednou Grande. Jdu se stydět někam do rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se LM asi zbláznila

6:3,5:3,4:2,3:0,2:1,1:1,3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale krása

Reagovat
smazaný uživatel

nechápačka

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten zenit zazdil neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

... a proto Real Madrid nemůže vyhrál LM

Reagovat
smazaný uživatel

ten pomezní rozhodčí v utkání man - celtic totální magor. zazdil celý utkání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele