La Liga preview - 14. kolo

01.12.2007, 09:42, aktualizováno 02.12.2007, 09:36
Previews
Katalánsko čeká velké derby, Espanyol přivítá slavnější FC Barcelona a pokusí se potvrdit vynikající formu posledních týdnů. Real Madrid přivítá nebezpečný Santander, do Valencie zavítá Bilbao a Sevilla hostuje v Almerii. Villarreal hraje ve Valladolidu, Atletiko Madrid na půdě Betisu Sevilla...
UD Almería - Sevilla FC  (sobota 20:00)
Almeria v předehrávce čtrnáctého kola hostí Sevillu. Nováček soutěže okupuje třináctou pozici se třinácti body, na osmnácté místo Huelvy však má pouze jednobodový náskok. Klub z jihu Španělska se po dobrém vstupu do sezony trápí, na výhru čeká již pět zápasů, ve kterých si připsal jen dva body. Za horší výsledky může i těžký los, Almería postupně nastoupila proti Barceloně, Zaragoze, Levante, Atlétiku a Villarrealu. Dva body vybojovali svěřenci trenéra Emeryho v posledních dvou zápasech proti klubům z čela tabulky – Atlétiku a Villarrealu.

Sevilla určitě není spokojena se svým desátým místem, tým kouče Jimeneze má určitě větší ambice, než se pohybovat ve středu tabulky. Svojí kvalitu prokázali Andaluzané v úterním duelu Ligy mistrů proti Arsenalu, kterému uštědřili první letošní porážku. Díky cenné výhře nad londýnským klubem si zajistili Sevillští postup do další fáze milionářské soutěže. Vítěz posledních dvou ročníku Poháru UEFA tak míří za dalším úspěchem na evropské scéně. V lize je to však zatím špatné, týmu se nedaří zejména na cizích hřištích, kde vyhrál jediné utkání a v tomto ohledu mu patří třetí nejhorší pozice. Sevilla však není suverénní ani doma, což se potvrdilo v minulém kole, kdy podlehla Mallorce 1:2.

"Vždy jedeme ven vyhrát, před zimní přestávkou se musíme pokusit vyhrát každý zápas. Nyní je to Almeria, příště Osasuna," řekl trenér Manolo Jimenez pro klubové stránky. Sevilla prohrála v dosavadních dvanácti odehraných duelech sedmkrát a Jimenez, který před měsícem nahradil Juandeho Ramose, ví, že je něco špatně: "Sedm porážek není normální, špatným faktem je, že jsme ztráceli i doma. V minulých sezonách Sevilla vyhrála, protože nebyla tolik respektovaná svými soupeři," pokračoval Jimenez. "Hráči jsou přesvědčeni, že proti Almerii podají nejlepší možný výkon, do zápasu půjdeme s velkou motivací. Almeria má dobrý na to, aby dosáhla svého cíle (nesestoupit)," řekl nakonec Jimenez.

Sevilla nastoupí do utkání bez kanonýra Luise Fabiana, obránce Dragutinovice a také bez útočníka Keržakova. Do 19tičlené nominace se tak dostali Enzo Maresca a David Prieto, zatímco kapitán Dani Alvés se vrací po karetním trestu. Almería bude posílena pro utkání se Sevillou dokončením prácí na rekonstrukci stadionu, na který se nyní vtěsná 21 500 diváků. Trenérovi Emerymu bude chybět Juanito, jenž je vykartovaný, zatímco brankář David Robeno a obránce Bruno Saltor jsou zranění. Otazník visí nad startem Cabrery.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Cobeño - Rekarte, C. García, Acasiete, Mane - Ortiz, Soriano, Melo, Crusat - Negredo, Uche
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Alves, Fazio, Mosquera, Crespo - J. Navas, Poulsen, Keita, D. Capel - Kanouté, Chevanton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 2.95 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Racing Santander  (sobota 20:00)
Realu Madrid se poslední dva zápasy příliš nevyvedly. V minulém kole La Ligy pouze remizoval na hřišti nováčka z Murcie a poté prohrál v Lize místrů s Werderem Brémy 2:3. Navíc oku příznivců Bílého baletu nelahodila ani předvedená hra jejich oblíbenců. Přesto Real vede o bod La Ligu a aby si pozici udržel, bude muset porazit tradičně houževnatého soupeře z Kantábrie.

Racing Santander cestuje na Santiago Bernabéu s vizitkou mužstva, které devět zápasů v řadě nepoznalo hořkost porážky, a na tuto sérii bude určitě chtít navázat. Na poslední střetnutí se Santanderem má navíc Real hořké vzpomínky poté, co prohrál na El Sardinero 1:2.

Domácí trenér Schuster bude postrádat špílmachra Gutiho, otázkou ovšem zůstává, zda by kolísavý stav formy druhého kapitána týmu pomohl. Na jeho místo se zřejmě postaví Sneijder, pokud německý kormidelník zvolí stejné rozestavení 4-3-3 jako v Brémách. Dá se však předpokládat, že dostane prostor ofenzivnější varianta s Robbenem popřípadě Higuaínem a Robinhem jako křídly a se středem zálohy Gago – Diarra. Do sestavy se vrací stoper Cannavaro, na marodce zůstává další obránce Heinze.

Santanderští nevyužíjí na hřišti soupeře svého obránce Pinillose, který si odpykává karetní trest. Jeho náhradníkem bude bývalý hráč Castilly Sergio Sánchez, který bude usilovat se svými spoluhráči o udržení primátu v počtu nejméně obdržených branek ze všech mužstev La Ligy. O druhé místo v útoku vedle Munitise se poperou Polák Smolarek a Mohammed Tchité z Konga.

Trenér Marcelino navíc ví, co je to pokořit Real v jeho prostředí, protože na hřišti Bílého baletu vyhrál s Huelvou v minulém ročníku 3:0. Pro Santander mluví i fakt, že venku prohrál pouze jednou, a to už v září proti Atléticu Madrid.

Zápas začíná ve 20.00 SEČ a řídit ho bude Muňiz Fernández.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos - Cannavaro - Pepe - Marcelo - Higuaín - Diarra - Gago - Robinho - Raúl - Van Nistelrooy
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toño - S.Sánchez - Oriol - Garay - L.Fernández - J.López - Duscher - Colsa - Serrano - Smolarek - Munitis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Na městské derby se mohou těšit všichni obyvatelé Ciudad Condal, na slavné hoře Montjuic totiž změří síly domácí Espanyol s hostujícím FC Barcelona. Těžko v tomto šlágru kola hledat favorita – Los Blanquiazules hrají doma, navíc zažívají fantastickou sezónu. Barca má více získaných bodů, papírově lepší hráče, ale jejich letošní bilance na hřištích soupeřů je doslova tragická.

Derby bývají obvykle velmi vypjatá, tentokráte tomu všemu ještě přidal prezident Espanyolu Daniel Sánchez Llibre, který svého oponenta odmítl kvůli dávným sporům pozvat na tradiční oběd. Laportu to nicméně z míry nijak nevyvedlo a přestože mu bylo naznačeno, že není na stadiónu Montjuic vítán, dostaví se i s obvyklým doprovodem.

Espanyol zažívá nejlepší vstup do sezóny za poslední dekádu. Je na fantastickém čtvrtém místě, svého slavnějšího soupeře může v případě výhry dokonce v tabulce přeskočit. Svěřenci trenéra Valverdeho navíc dokázali to, co se letos ještě nikomu nepodařilo – porazit Real Madrid, Valencii i Sevillu. Co víc, už devět zápasů nepoznali hořkost porážky, když šestkrát vyhráli a třikrát remizovali. Důležitou zprávou pro "Los Pericos" je uzdravení dvou útočných es týmu – Alberta Riery a Luise Garcií. Oba měli během týdne jisté zdravotní problémy, avšak narozdíl do většiny hráčů soupeře se před tímto veledůležitým utkáním dokázali dát dohromady a Ernesto Valverde s nimi může na sto procent počítat.

Barca je na tom s absencemi "o něco" hůře. Chybí hned osm hráčů: Útočníci Samuel Eto’o. Thierry Henry a Giovani Dos Santos, záložníci Deco s Edmílsonem a obránci Lilian Thuram, Oleguer a Sylvinho, dva posledně jmenovaní jsou přitom věkově nejzkušenější hráči v týmu. Trenér Frank Rijkaard musel celou situaci řešit vypůjčením mladíků z béčka, po dohodě s Josepem Guardiolou vsadil na Alberta Botíu, Víctora Sáncheze a pochopitelně na Marca Crosase, který s áčkem často trénuje a a v budoucnu by se měl v prvním týmu na trvalo usadit.

Blaugranas si v týdnu zajistili postup ze skupiny Ligy mistrů, dokonce již najisto obsadí první místo poté, co remizovali v Lyonu, když tam hned dvakrát vedli. Přestože tedy nezvítězili, mohli odjíždět spokojeni, což je v letošní sezóně docela rarita. Neschopnost vítězů španělské ligy z roku 2006 napodobit výkony z Nou Campu i na jiných stadiónech je až neuvěřitelná. Statická a horizontální hra zatím stačila pouze na vyřízené Levante, jasně nejhorší celek Primera División.

Kladně by se mohlo projevit nasazení Bojana Krkice do základní sestavy. Mladý Katalánec snad jako jediný (krom Samuela Eto’oa) útočník týmu běhá i bez míče a nečeká pouze na to, až mu míč dopadne k nohám. Bojana v útoku doplní Lionel Messi a pravděpodobně Ronaldinho. Je otázkou, jestli si Rijkaard troufne zaexperimentovat a vsadí v záloze na Eidura Gudjohnsena, větší šance každopádně má dvojice Xavi – Iniesta.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Zabaleta, Torrejón, Jarque, Rodríguez - Valdo, Hurtado, Ángel, Riera - Tamudo, García
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Touré Yaya, Iniesta - Messi, Bojan, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.05 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Recreativo Huelva - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Recreativo Huelva hostí Real Zaragoza a i vzhledem k nevalné formě soupeře očekává vítězství. V tabulce na tom zatím celek není dobře, se 12 body je na sestupové příčce. Týmu nepřeje ani los a čekají jej těžké zápasy. V minulém kole Recre prohrálo s Barcelonou 0:3, do zimní přestávky budou ještě soupeři Zaragoza, Levante, Atlétiko Madrid a Villarreal. Cílem pro tuto sezonu tak bude asi jen záchrana v soutěži. Už tradičně bude tým spoléhat na elitního kanonýra Florenta Sinamu-Pongolleho, kterého bude zásobovat pětičlenná záloha. Speciální bude zápas pro kouč Muňoze, který dříve trénoval právě Zaragozu.

Zaragoze se zatím příliš nedaří, v tabulce je na devátém místě. Týmu chybí zraněný playmaker Matuzalem. Ani v Poháru UEFA tým díru do světa neudělal, když vypadl v prvním kole. V posledním ligovém zápase Zaragoza doma jen remizovala s Getafe, ráda by tak přivezla body právě z Huelvy. Po trestu se vracejí do kádru Peter Luccin a Carlos Diogo, kromě Matuzalema chybějí Carlos Cuartero, Francisco Pavon a také David Generelo, který si opět zlomil zánártní kůstku a čeká ho několikatýdenní přestávka.
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Calvo, Caceres, Bouzon, Poli - Camunas, Martins, Vazquez, Aitor - Guerrero, Pongolle.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Cesar - Diogo, Ayala, Paredes, Juanfran - D'Alessandro, Zapater, Luccin, Oscar - Milito, Garcia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.01 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruňa - Osasuna Pamplona  (neděle 17:00)
La Coruňa slavila na El Riazor v této sezóně pouhopouhé jedno vítězství. Nyní tam cestuje Osasuna Pamplona, která pro změnu prohrála již tři zápasy v řadě. Uvidíme, jak tedy tento souboj dvou trápících se celků dopadne.

Domácí byli v týdnu zasažení střevní chřipkou, a trenér Miguel Ángel Lotina tak má dost těžkou pozici při volbě sestavy. Ani nominováni vůbec nemohli být Xisco s Barrgánem, Verdú a Bodipo sice přinejmenším na lavičce (pravděpodobně však v základu) budou, ovšem rozhodně se nenacházejí v ideálním rozpoložení.

Dobrou zprávu pro kouče Deportiva je návrat Filipeho, jenž si už odpykal trest za žluté karty. Díky tomu se může Manuel Pablo přemístit zpátky na svou levou stranu, kde rozhodně vyniká. To na stoperské dvojici se nic měnit nebude, nastoupí zde Coloccini a Piscu.

Hosté, jak už bylo řečeno, prohráli ve všech třech předchozích kolech, teď se vzhledem k výborné bilanci soupeřů na stadiónu Deportiva nabízí pro svěřence Cuca Zigandy možnost, jak onu nepříjemnou sérii přerušit. Baskové nastoupí s jediným útočníkem, tím bude Dady, což znamená, že na Waltera Pandianiho (který právě na Riazoru zažil několik skvělých let, završených ne zrovna ideálním odchodem) se alespoň z úvodu nedostane.

Dady by měl vyhledávat přihrávky od hned pětice záložníků – defenzivní štít Puňal bude mít před sebou Héctora Fonta, Magairaze, Plašila a Velu, co se týče obrany, za zmínku stojí snad jen nasazení Monreala místo Corralese.
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Aouate - Pablo, Coloccini, Piscu , Filipe - Rodríguez, De Guzmán, Sergio, Guardado - Verdú, Bodipo
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Azpilicueta, Cruchaga, Flaňo, Monreal - Puňal - Plašil, Margaraiz, Font, Vela - Dady
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Na hřiště patnáctého Valladolidu míří fotbalisté zatím druhého Villarrealu. Jak by mohlo postavení obou týmů v tabulce svádět k lehkému vítězství klubu z valencijského regionu, tak tomu tak určitě nebude. Nováček soutěže se sice pohybuje ve spodních patrech tabulky, proti klubům z čela tabulky však umí. Na stadionu Josého Zorrilly nedokázal zvítězit jak Real Madrid, tak i FC Barcelona. Valladolid dokázal vyhrát na hřišti silné Zaragozy, potrápit dokázal i Valencii. V minulém kole sehráli svěřenci Josého Luise Mendilibara další velice vyrovnané utkání s klubem z čela tabulky, tentokráte to ale na body nestačilo a Valladolid prohrál s Atletikem Madrid 3:4. Hlavním problém nováčka soutěže je obranná činnost, Valladolid inkasoval už 26 branek a v této statistice je horší už jen poslední Levante. Trenérovi Mendilibarovi bude chybět Daniel Kome, který má problém s koleními vazy. Otázka visí nad startem Ogbecheho, Lopeze a Calva.

Villarreal prožívá úspěšnou sezonu, v tabulce Primera Division je na druhém místě, navíc má našlápnuto k postupu ze základní skupiny Poháru UEFA. Postavení "žluté ponorky" v tabulce mohlo být ještě lepší, nebýt zaváhání v posledním kole na El Madrigalu s nováčkem z Almerie. Tým trenéra Pellegriniho uhrál s Almeríí pouze remízu 1:1 a odmítl tak možnost jít do čela soutěže. Villarreal má konečně vyřešenou kauzu Riquelme, argentinský playmaker přestoupil v týdnu do Boky Juniors a definitivně je tak jeho spor s trenérem Pellegrinim u konce. Villarreal nastoupí do utkání bez zraněného kanonýra Giuseppe Rossiho, dále bez Josica a Caniho.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Butelle – Marcos (c), Oscar Sanchez, Rafa, Pedro Lopez – Dorado, Rubio Alvaro, Borja, Sisi – Llorente, Victor
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Vieira – Angel, Fuentes, Cygan, Capdevila – Bruno, Senna, - Pires, Nihat, Cazorla – Guillermo Franco
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.05 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Mallorca - Real Murcia  (neděle 17:00)
Mallorka hostí Murcii, tým z Kanárských ostrovů možná letos bude útočit na evropské poháry. V kurzu je i kouč Gregorio Manzano, jehož jméno je spojováno s možným přesunem do většího klubu i třeba jako nástupce Aragonése na lavičce španělské reprezentace. Trenér ale upíná pozornost na nejbližší zápas. V posledních zápasech se ale Mallorce nedařilo, poslední kolo a výhra v Seville by tak mohla tým vrátit na vítěznou vlnu. Nyní je celek osmý, na seštou Valencii ztrácí pět bodů. Domácím bude chybět gólman Miguel Angel Moya, hrát nebude ani Fernando Varela, který má disciplinární trest za vyloučení v duelu se Sevillou.

Murcia se od začátku sezony pohybuje ve středu tabulky, poslední kola pak spíše v jejím horším středu. Vše je ale velmi vyrovnané. V posledním kole dokázala doma udržet na uzdě Real Madrid, když utkání skončilo remízou 1:1. Už 5 ligových a pohárových zápasů je ale Murcia bez vítězství. Kouč Lucas Alcaraz očekává velmi těžký zápas, vysoko oceňuje kádr soupeře i svůj protějšek na lavičce. V klubu už myslí i na jarní část sezony, s předstihem už podepsali smlouvu s brazilským záložníkem Rosineiem Adolfem, který odehrál 106 zápasů za mužstvo Corinthians a vstřelil v nich 14 branek. S reprezentací se zase rozloučil Pablo García a bude se věnovat jen klubu. Pro tento zápas jsou zraněni Stephane Pignol, který je po operaci zánártní kůstky, Pablo García a Curro Torres. Po trestu už ale mohou hrát Alvaro Mejía a Mario Regueiro.
Real Mallorca - pravděpodobná sestava:
Lux - Hector, Nunes, Ballesteros, Navarro - Jonas, Pereyra, Ibagaza, Arango - Guiza, Webo.
Real Murcia - pravděpodobná sestava:
Notario - De Coz, Arzo, Ochoa, Pena - Lucas, Movilla, Richi, Abel - Baiano, Inigo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Levante UD  (neděle 17:00)
Getafe hraje s Levante a má po čtvrtečním domácím propadáku s Hapoelem Tel Aviv v Poháru UEFA co napravovat. Kouč Laudrup kritizoval především výkon svých svěřenců v první půli, kterou prohráli 0:2. Nakonec byl výsledek 1:2, když v závěru alespoň snížil z penalty Pablo Hernandez. Lépe je na tom celek v lize, kterou sice špatně začal a byl na sestupové příčce, nyní je už ve středu tabulky, v posledním utkání remizoval na půdě Zaragozy, předtím třikrát zvítězil. O výhru v Zaragoze přišel jen díky hloupé chybě jinak výborného gólmana Abbondanzieriho. V tabulce jsou jedenáctí, ta je však velmi vyrovnaná, od sestupových příček dělí Getafe jen tři body. Čeká je ale těžký zápas, protože i Levante v posledních kolech hodně boduje. Zraněný je útočník Ikechukwu Uche, šanci by tak měl dostat doposud spíše náhradník Braulio.

Levante se zlepšuje a rozhodně není odepsaným týmem na sestup. V posledním kole v souboji dvou sestupem ohrožených týmů porazilo po divoké přestřelce Betis 4:3, ale zatím zůstává poslední. Na nesestupovou příčku už ale ztrácí jen přijatelných 5 bodů. Novému kouči Giovanni de Biasimu se tak jeho práce daří. Dobrou náladu by tak neměla rozhodit ani porážka s vlastními dorostenci v přátelském zápase, který se uskutečnil v týdnu. Áčko prohrálo 0:5. Na adresu soupeře de Biasi řekl:"Getafe hraje na rychlé protiútoky. Musíme se mít na pozoru zejména tehdy, když má v míč v moci jejich brankář a chystá se rychle rozehrát. Nemůžeme se spokojit s remízou, musíme hrát na vítězství. Budujeme sebevědomí kádr." Doposud ale celek venku vše prohrál. Zraněný je Christian Rigano, elitní střelec, který chytl v posledních zápasech skvělou formu, hrát ale už mohou Damiano Tommasi, Alexandre Geijo a Juanma.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri - Cortes, Diaz, Mario, Licht - Hernandez, De la Red, Casquero, Sousa - Del Moral, Braulio.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Storari - Descarga, Serrano, Angel, Rubiales - Juanma, Tommasi, Fuego, Savio - Geijo, Riga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.46 - 3.65 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Duel mužstev s rozdílnými ambicemi svede dohromady předposlední zápas 14. kola La Ligy. V andaluské metropoli Seville se střetnou domácí Betis a madridské Atlético. Domácí nemají tento ročník Primera División rozehrán zrovna ideálně a potácejí se na samém chvostu tabulky. To mohutně posílené Atlético chce zaútočit na pozice zaručující postup do Ligy mistrů a uzavřít končící týden třetím vítězstvím v řadě.

Mexický trenér hostí Javier Aguirre zdůraznil, že jeho tým musí být jistý a důrazný ve hře dozadu, jelikož Atlético v posledních zápasech inkasovalo až příliš mnoho gólů, ač většinou ještě více nastřílelo. Pro defenzívní činnost bude moci kouč Atlétika už počítat s Brazilci Thiago Mottou a Cléberem Santanou na posty středních záložníků, otázkou ovšem je, zda proniknou do základní sestavy.

Naopak nad zkušeným argentinským kormidelníkem Héctorem Cúperem se vznáší Damoklův meč a fanoušci Betisu neočekávají nic jiného než výhru, která by zelenobílé uchránila pádu do ještě hlubší propasti, než v jaké se momentálně nacházejí. Není ani vyloučeno, že případný neúspěch by stál Cúpera hlavu. "Hráči pracují dobře, musí být však tvrdší. Naším hlavním cílem musí být změna dynamiky a vyváženost výkonů," podotkl trenér Betisu.

Pro dosažení svého cíle postaví Héctor Cúper zřejmě ofenzivnější sestavu. Na hrotu bude operovat Argentinec Pavone, podporovaný útočnou zálohou tvořenou jeho krajanem Caffou a dvojicí Brazilců Edu – Sobís. Další Argentinec Somoza s Arzem se postarají o střed pole a vykrývání prostor před obrannou čtveřicí Ilič – Melli – Zamora – Vega. Branku bude hájit Portugalec Ricardo.

Cúperův protějšek Aguirre svěří prostor mezi třemi tyčemi zkušenému Leo Francovi. Z obranné řady vypadli pro zranění stoper Perea a krajní obránce Seitaridis, takže konečná podoba defenzívy červenobílých by mohla být Pernía – Eller – Pablo – A.López. Posledně jmenovaný odehraje zřejmě zápas na opačné straně, než je zvyklý. Tradiční zdvojený střed zálohy bude v kompetenci Maniche a Raúla Garcíi. Křídla Reyes – Maxi Rodríguez podpoří duo útočníků Forlán – Agüero.

Utkání začínající na stadionu Ruiz de Lopera v 19 hodin CET bude řídit Pérez Lasa.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Ilič, Melli, Zamora, F.Vega - Arzu, Somoza, Sobís, Edu, Caffa - Pavone
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
L.Franco - A.López, Pablo, Eller, Pernía - M.Rodríguez, R.García, Maniche, Reyes - Agüero, Forlán
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.05 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valencia CF - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Valencie hostí v posledním zápase čtrnáctého kola nejvyšší španělské soutěže Bilbao. Velké zklamaní prožili fanoušci netopýrů ve středu, kdy jejich klub přišel o možnost postupu do další fáze Ligy mistrů. Los Ches na svém stadionu jen remizovali se Schalke 04, a definitivně tak přišli o možnost dále bojovat v milionářské soutěži, navíc svěřenci Ronalda Koemana mají už jenom teoretickou naději na účast v Poháru UEFA.

Nyní se tak Valencie bude moci plně soustředit na své výkony v lize, kde jsou její výsledky zatím nemastné neslané. Nedaří se hlavně doma, na Mestalle mají Los Ches bilanci tří výher a třech proher. Nad vodou drží klub z východního pobřeží Španělska výsledky na cizích hřištích, s pěti výhrami ze sedmi zápasů jsou na prvním místě venkovní tabulky. Ovšem v minulém kole se netopýrům nevedlo ani na hřišti soupeře, v Santanderu prohráli 0:1.

Koeman před nedělním duelem řekl: "Musíme reagovat na prohru s Racingem. Chceme a musíme nyní vyhrát doma a pokračovat ve výkonu, který jsme předváděli ve druhém poločase v duelu se Schalke. Rozumím zklamání fanoušků, my jsme také zklamaní z vyřazení, ale musíme myslet na budoucnost a ne na minulost. Potřebujeme podporu od každého člověka a zkusit vyhrát každé další utkání." Své k utkání řekl i Carlos Marchena, který se vrací do obrany po karetním trestu: "Potřebujeme převzít pozitivní věci z přechodního utkání a přenést je do duelu s Athleticem. Znám trenéra Bilbaa (Caparrose), on je kouč s velkým charakterem, jeho tým je agresivní po celé utkání. Očekávám velmi obtížný a komplikovaný duel."

Koeman nemůže do utkání počítat se službami zraněného obránce Caniery, kterého by měl na levé straně obrany nahradit navrátilec po zranění Moretti. Ze zápasu se Schalke si odnesli bolestivé šrámy Miguel a Edu, oba se však stihli dát dohromady a figurují v 19člené nominaci na zápas proti Bilbau. V nominaci naopak nejsou zranění záložníci Baraja a Gavilán. Na svůj 300. zápas v dresu Valencie si bude muset kvůli zranění počkat univerzál Miguel Angel Angulo.

Athletic zatím prožívá průměrnou sezonu, v tabulce se nachází na dvanácté pozici se čtrnácti body, na sestupové osmnácté místo má náskok dvou bodů. Baskové sice prohráli pět zápasů v sezoně stejně jako šestá Valencie, ta ovšem k pěti prohrám přidala osm vítězství oproti Bilbau, které vyhrálo jen třikrát. Svěřence Joaquina Caparrose brzdí především výsledky na domácím hřišti, kde vyhráli zatím jedinkrát a pětkrát remizovali. V minulém kole se potvrdila neschopnost Athleticu vyhrát na domácím stadionu, když v poslední minutě ztratil vítězství v duelu s Deportivem. "To je nedostatkem zkušeností, musíme se z toho poučit, ačkoli se nám to stalo dvakrát v řadě a zanechává to špatný dojem," podotkl trenér Caparros k neschopnosti týmu udržet vedení. Caparrosovi budou v utkání chybět zranění brankář Gorka Iraizoz a obránce Asier Del Horno, zatímco Aitor Ocio si odpyká karetní trest.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Canizares - Miguel, Marchena, Helguera (Albiol) Moretti - Joaquin, Albelda, Fernandes (Edu), Vicente - Villa, Morientes
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Iraola, Murillo, Amorebieta, Kokili - Yeste, Orbaiz, Lopez, Gabilondo - Exteberria, Aduriz (Llorente)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid1392230:1329
2.Villarreal CF1391326:1928
3.FC Barcelona1383226:1027
4.Espanyol Barcelona1374219:1425
5.Atlético Madrid1373327:1724
6.Valencia CF1380520:2024
7.Racing Santander1365211:923
8.Real Mallorca1354423:2019
9.Real Zaragoza1353520:2018
10.Sevilla FC1250724:1915
11.Getafe CF1343614:1615
12.Athletic Bilbao1335512:1614
13.Real Murcia133559:1414
14.UD Almería1334611:1513
15.Real Valladolid1334619:2613
16.Deportivo La Coruňa1334612:1913
17.Osasuna Pamplona1233614:1612
18.Recreativo Huelva133378:1812
19.Real Betis1325613:2011
20.Levante UD13211010:277

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A v hlavní roli Villarreal, tak to vypadá, že Joan Laporta už nikdy žádného hráče do týmu žluté ponorky nepustí. Ještě si vzpomínáme na neúspěšnou éru Riquelmeho v našem dresu, stejného Riquelmeho, který tvoří dnes základ argentinské reprezentace a stejného Riquelmeho, který objevil Villarreal pro Evropu - účast v semifinále Ligy Mistrů 2006 byla právě z větší části jeho zásluhou. A stejný Villarreal, kterému jsme Riquelmeho víceméně darovali nás, tedy klub FC Barcelonu okradl za bílého dne o minimálně 2,5 milionu eur. Neboť za více než podivných okolností a podmínek přenechal právě Riquelmeho Boce Juniors. Klauzule sice hovořila o procentech z Riquelmeho prodeje, ale Villarreal při uzavření smlouvy o přestupu s Bocou vyjednal podmínky, které Barcelonu vyšachovaly z milionové hry. Obávám se, že tohle v budoucnu Barcelona Villarrealu připomene.

Co to je ako mozne??? Dufam, ze to pojde na sud.Zasrany Villareal.

Reagovat
-Kopy-

UD Almería - Sevilla FC 2

Real Mad. - Santander 0

Espanyol - Barcelona 0

Mallorca - Real Murcia 1

Valladolid - Villarreal 1

Getafe CF - Levante UD 1

La Coruňa - Osasuna 0

Huelva - Real Zaragoza 2

Real Betis - Atl. Mad. 0

Valencia CF - Bilbao 1

Reagovat
smazaný uživatel

Real vyhraje.

Reagovat
-Kopy-

Ne ne

Reagovat
smazaný uživatel

joo

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ti vyjde alespon polovinu tipu, muzes to povazovat za zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takový úvod si dám líbit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vidět, že Marcelo je ještě "kluk" velice zbytečná, možná trošku přísná karta.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se to da sledovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Na netu, třebas přes Sopcast.

Baptista a Diarra ihned střídat! Higuaín a Gago za ně.

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra byl priserny uz v minulem kole a proti Bremam to same, proch ho Schuster porad stavi? Gago je v daleko lepsi forme.

Reagovat
smazaný uživatel

No to já taky nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zachrani nas mistrovstvi Afriky, na ktere v lednu vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neblbni, Baptista nám udělal zápas. A s Gagem nestraš, viděls, jak to dopadlo .

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodová výhra, hosté měli trošku smůlu, trefili tyč, ale krom ní a gólu nic moc nekázali. Pedro jezdil a dal si góla

A tomu, že nám dle některých lidí, pořád rozhodčí stranní se musím opět hluboce zasmát, dneska to bylo opět vidět... Třebas jako ten pravý hák do balonu ve vápně, ale ono to dneska bylo tím, že to nebylo potřeba co culos a spol?

Reagovat
smazaný uživatel

no ale s tou barcou to uz nie je sranda ked nehraje r!0 nema kto to tam brzdit a kazit.. uz aj vyhravaju

Reagovat
smazaný uživatel

Tak derby dopadlo jak nejlépe mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Viděli jste expresku?

11:16 Middlesbrough chce údajně Ronaldinha

List DiarioSport tvrdí, že anglický klub Middlesbrough se zajímá o fotbalistu Barcelony Ronaldinha. Manažer Gareth Southgate prý nabízí 10 milionů liber.

Tak to je už přehnaný

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

middle...to nie mozno tak chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Po minulem kole Kyslik konstatoval: " na takove jelita ztracime 2 body ". Zajimalo by me, jaky titul nam da dnes, kdyz jeho slavna Barca ztraci uz 4 body.

Reagovat
smazaný uživatel

A na taková jelita ztrácíme čtyři body.

Mění se pouze číslovka, když už se ptáš.

Reagovat
smazaný uživatel

na jedny jelita ztrácí Atlético 5b, na druhé jenom 3b.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale akorát v tvé hlavě a to nás neskutečně mrzí...

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi líto, nechci, aby někoho něco bezdůvodně mrzelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem za vás hrát viděl fotbal jen Messiho a Iniestu, takže se nedivím, že je rozdíl jaký je.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ste potom vy, kdyz my sme jelita, raci si uvedom ze obdobi Barcelony konci, stejne jak skocilo obdobi Galacticos a byly tu naprosto hlucha leta, historie se opakuje a ted dete do sracek vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak suverénní nejste, aby sis vyskakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že nejsme...ale uznej, že ta předešlá slova působí v kyslíkově podání až komicky...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč? Že se divím a kritizuji to, že i když hrajete špatně, ztrácíme na vás a nejsme schopni se dostat do čela? Nebo včem je zas problém, ty komiku?

Spíše vás to naštvalo... Což jsem ostatně chtěl, takže co.

Reagovat
smazaný uživatel

"naštvalo" Jsem rád, že se tak rád vžíváš do role psychologa, sice bez úspěchu, ale zkoušej to dál...opravdu mě to dožralo tak, že teď ani nemám chuť k jídlu, ty psychologu...

Proč?Protože nazýváš náš tým "jelitama" a jste 4 body za nama, pro to...jak by se potom tady říkalo těm vašim "komikům"?

Reagovat
smazaný uživatel

Proto, že jste to tolik řešili. Jednu větu a vzpoomínáte na ni ještě po týdnu, proto.

Ale jak křečovitě se tomu bráníš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tolik řeším?Tak já nevím, četl sjem ji a neměl jsem potřebu reagovat, teď jsem reagoval, protože ta věta vyzněla ještě úsměvněji než minule a to ještě byla ta rekace silně ironická...

"křečovitě" ...jen pokračuj, jsi zase ve formě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ty ji tolik řešíš, kdyby ne, vůbec si tu nepíšem. Ale jak říkám, byl to můj záměr a těší mě, že funguje i po týdnu. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že jsem ti pomohl se tu ukojit...i když se necítím zrovna nejlíp...

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že chtít po fanouškovy Barcy pokoru, byl jen výstřel do vzduchu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste jelita a je trapas, že na vás ztrácíme, pokud si včas nepřipustíte, že vaše výkony opravdu nejsou ideální a za normálních okolností byste první nebyli, tak časem narazíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vyhravame i presto, ze nase vykony nejsou idealni, tak az se nam ustali zakladni sestava a Schuster prestane stavet toho trageda Diarru, je jasne, ze budem smerovat dal za titulem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele