La Liga preview - 11. kolo

03.11.2007, 11:59, aktualizováno 04.11.2007, 09:55
Previews
Sevillu čeká další těžký zápas, po Valencii a Atlétiku se utká s lídrem tabulky Realem Madrid. Dalším šlágrem kola by mohl být souboj čtvrtého Atlétika se třetím Villarrealem. Druhá Barcelona hostí Betis, trápící se Valencia cestuje na Mallorku, Espanyol se představí v Santanderu.
Real Mallorca - Valencia CF  (sobota 20:00)
Souboj osmé, dobře naladěné Mallorky se šestou a ve velkém útlumu hrající Valencii uvidí diváci na stadionu Son Moix.

Valencia prochází velmi těžkým období, tým třikrát za sebou prohrál a skóre 1:10 z těchto tří zápasů je velice výmluvné. Klub z východního pobřeží Španělska si za nynější situaci může do jisté míry může sám, funkcionáři klubu příliš dlouho věřili trenérovi Quiquemu Sánchezovi Floresovi, který po dvou prohrách (s Rosenborgem 0:2 a se Sevillou 0:3) dostal minulý víkend výpověď. Měnit trenéra v týdnu, kdy se hrají tři kola během sedmi dnů, není určitě také ideální varianta. Na uvolněné trenérské místo byl dočasně dosazen Oscar Fernandez, dosavadní trenér rezervy Valencie. Fernandez vedl tým již ve středečním utkání na Mestalle proti Realu Madrid, premiéra na trenérském postu však skončila katastrofálně, Los Ches doma prohráli 1:5. Fernandez bude mužstvo vést i proti Mallorce, přestože v pátek byl oficiálně jmenován nový trenér Valencie, Ronald Keoman, jenž tým převezme až po zápase s Mallorkou.

Kapitán David Albelda označil toto období za nejtěžší bod jeho kariéry: "Potřebujeme se všichni uklidnit a ukončit ten rozruch kolem nás. Nemyslím si, že by ponížení od Realu mělo něco společného se hrou. Musíme překonat naši psychickou krizi a dívat se na věci pozitivně. Je na čase ukázat co v nás je, musíme více bojovat, pracovat a mít větší touhu po vítězství. Jsme ve velkoklubu a jsme za to dobře placení, každý z nás si to musí v hlavě srovnat, abychom začali konečně vítězit."

Los Ches stále chybí mnoho hráčů. Ze zranění se stále nevyléčil David Villa, chybět bude také Ruben Baraja, Carlos Marchena a Santiago Canizares. Stoprocentně fit není ani Edu, červená karta brání ve hře Raulu Albiolovi. Naopak po delším zranění se vrací Manuel Fernandez, portugalskému reprezentantovi se u netopýrů blýská na lepší časy, trenér Koeman společně s Fernandezem působil v Benfice Lisabon. V Portugalsku si nemohl Koeman vynachválit talentovaného středopolaře, nyní se po letech oba setkávají znovu, tentokráte ve Valencii.

Mallorka je v úplně jiné pozici než její soupeř, momentální osmé místo je na ostrovech po několika záchranářských sezonách bráno jako úspěch. Navíc svěřenci Gregoria Manzana předvádějí doposud velice pohledný fotbal, týmu se daří hlavně v ofenzivě, kterou táhnou Juan Arango, Ariel Ibagaza a Daniel Guiza, který už má na kontě šest branek. V posledních čtyřech duelech Barralets neprohráli ani jednou, připsali si na své konto dvě remízy a dvě vítězství. Jediné, co brání Mallorce v cestě za ještě lepšími výsledky, jsou červené karty, ostrované jich v posledních pěti utkáních viděli pět. Kouč Manzano před duelem s Valencií řekl:"Je jisté, že se Valencia bude chtít zvednout a produkovat dobrou hru před novým trenérem. "

V případě vítězství se domácí tým dostane v tabulce před Valencii, Manzanovi bude chybět brankář Miguel Angel Moya, jenž v minulém kole dostal červenou kartu, zatímco David Navarro nemůže nastoupit proti svému bývalému klubu. Zraněn je Javier Dorado a Pierre Achille Webo.
Real Mallorca - pravděpodobná sestava:
Lux - Molinero, Nunes, Ramis, F. Navarro - Varela, Basinas, Jonas, Arango – Ibagaza - Guiza
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Miguel, Helguera, Alexis, Moretti - Joaquin, Albelda, Sunny, Vicente - Silva – Morientes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Madrid  (sobota 22:00)
Další bonbónek čeká v 11. kole nejvyšší španělské soutěže na diváky na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Místní Sevilla přivítá momentálního lídra La Ligy Real Madrid. Domácí se budou chtít otřepat z nevydařeného úvodu sezóny i trenérské výměny a postoupit v tabulce výš. Na den zápasu navíc připadá v Seville Den fanoušků, takže o motivaci nebude u hráčů jistě nouze. Bílý balet má s týmem andaluského hlavního města zase nevyřízené účty za prázdninový španělský Superpohár, kdy ho sevillský tým vypráskal v Madridu 5-3 a získal tak cennou trofej. Navíc Real v Seville už od 27.dubna roku 2003 nezvítězil.

Sevilla v minulém kole těsně a po boji prohrála na hřišti Atlética Madrid a před vlastními diváky se bude určitě chtít vytáhnout. Nástupce Juande Ramose na lavičce domácích, Manuel Jiménez, nechá odpočívat Boulahrouze s Keržakovem a na soupisku naopak zařadil obránce Dragutinoviče a útočníka Kanoutého.

V brance bude chytat, dle odvážného tvrzení sevillského kouče "nejlepší brankář Španělska" Andrés Palop. V obranné čtveřici nastoupí navrátilec Dragutinovič s Argentincem Faziem jako stopeři a na krajích se objeví Alves a odchovanec Crespo. Střed hřiště dostane na starost duo Poulsen – Keita, po stranách se budou snažit pronikat skrze linie Realu Brazilec Adriano a Jesús Navas, který oslaví stý zápas v dresu Sevilly. V útoku se budou doplňovat Kanouté a střelecky inspirovaný Luis Fabiano.

Real bude po triumfu ve Valencii postrádat více hráčů. Robben je stále zraněný a pro jistotu nebude ještě nasazen ani Pepe, který by se měl objevit až v zápase LM proti Olympiakosu. Do Sevilly nepojede ani druhý gólman Jerzy Dudek, který má problémy se zády a doma zůstanou i Salgado se Soldadem. Posledními ve výčtu nepřítomných jsou Wesley Sneijder, který má zhmožděný stehenní sval, a Gonzalo Higuaín, jenž dosud zcela nevyléčil natažený sval na pravé noze. Do sestavy se naopak po dvou zápasech vrací Royston Drenthe.

Madridskou svatyni bude hájit Iker Casillas, který prohlásil, že Madrid nejede hrát do Sevilly ustrašeně, ale že předvede stejný fotbal jako proti Valencii. Jeho přání se bude snažit splnit velice podobná sestava jako v zápase proti "Netopýrům". Stoperskou dvojici vytvoří Cannavaro a Metzelder, na pravé straně nastoupí Sergio Ramos, na opačné straně dostane patrně Marcelo přednost přes Heinzem. I středová řada zůstane stejná jako proti Valencii, tedy Diarra na postu štítu, doplňovaný Gagem, před nimi bude organizovat hru Guti. V útoku se budou snažit rozrušit obranný systém Sevilly Robinho, Raúl a Van Nistelrooy.

Výsledek zápasu bude záviset hlavně na dvou faktorech. Prvním bude souboj středu záloh, kde budou svádět tuhé boje Poulsen a Keita na jedné straně a Diarra s Gagem na druhé. Druhou otázkou rovněž je, jak se Real, respektive Robinho a Marcelo, vypořádají s výbornou pravou stranou Sevilly, tvořenou Alvesem a Navasem. Na druhé straně střelecká disponovanost madridského útoku by mohla připravit horké chvilky středu sevillské obrany.

Utkání v bouřlivém prostředí andaluské metropole začíná v 22.00 CET a řídit ho bude Álvarez Izquierdo.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop-Alves, Fazio, Dragutinovič, Crespo - Navas, Poulsen, Keita, Adriano - Kanouté, Fabiano
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Cannavaro, Metzelder, Marcelo - Diarra, Gago, Guti, Robinho - Raúl, Van Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.05 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Osasuna Pamplona - Getafe CF  (neděle 17:00)
Osasuna Pamplona hraje s Getafe, má zatím vyrovnaou ligovou bilanci tří vítězství, tří remíz a tří porážek, plus odložené utkání se Sevillou navíc.

V posledním zápase Baskové přehráli 3:0 Betis, portugalský útočník Dady vstřelil dvě branky a za poslední dva zápasy mířil do černého třikrát. Byla to první výhra Osasuny venku v této sezoně. V utkání s Valladolidem Osasuna prohrávala už o dvě branky a nakonec byla ráda za remízu, podobné drama ale už Baskové nechtějí zopakovat. Druhá část trestu za vyloučení v duelu s Valladolidem čeká na obránce Corralese.

Hosté vstoupili do sezony špatně, tým se chytil až domácími výhrami nad Murcií a Bilbaem, také zvítězil v Poháru UEFA na Tottenhamu. Je sice stále na sestupové příčce, tato část tabulky je ale velmi vyrovnaná. Právě dvě ligová vítězství vrátila Azulones na dohled středu tabulky. V tomto utkání je nejistý start stopera Belenguera, zcela mimo hru je Celestini. Po zranění kolene už trénuje Contra, ale na zápasové zatížení to asi ještě nebude. Z infekce se vyléčil Francisco Javier Casquero. V duelu s Tottenhamem se zranil Cortés a i on by měl posílit vzmáhající se tým.
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo - J. Flaňo, M. Flaňo, Cruchaga, Monreal - H. Font, Puňal, Azpilicueta. Margairaz - Dady, Vela
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri - Pallardó, Mario, Cata Díaz, Licht - Pablo Hernandez, De la Red, Casquero, Sousa - Uche, Kepa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Jak Racing, tak Espanyol zatím v sezoně předvádějí velice dobrý fotbal, umístění na čelních místech tabulky je toho důkazem, diváci na stadionu El Sardinero by tak měli shlédnout velice vyrovnanou bitvu.

Racing má dobrou formu, v posledních pěti utkáních ani jednou neprohrál (třikrát vyhrál a dvakrát remizoval). V týdnu si Santander na své konto připsal další bod, když remizoval na hřišti Huelvy. Výkon proti Recreativu ovšem nebyl ideální, svěřenci trenéra Marcelina mohou za bod děkovat hlavně brankářovi Tonovi. Otazník visí nad argentinským záložníkem Aldem Duscherem, který má podvrtnutý kotník.

V Espanyolu zavládlo zklamání po čtvrtečním utkání s Murcii, Los Pericos nedokázali na svém stadionu vstřelit nováčkovi gól a zápas skončil 0:0. Takový výsledek je pro tým kouče Valverdeho v této sezoně zklamáním. Espanyol má ještě o jeden zápas delší sérií bez prohry než jeho soupeř, tedy šest (čtyři výhry, dvě remízy). Chybět bude trojice zraněných fotbalistů, David Garcia, Rufete a Jonatas. Naopak po karetním trestu se vrací obránce Clemente Rodriguez.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Tono - Pinillos, Sanchez, Garay, Fernandez - J. Lopez, Colsa, Duscher, Serrano - Munitis, Smolarek.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Zabaleta, Torrejon, Jarque, C. Rodriguez - Valdo, Hurtado, Lola, Riera - Luis Garcia, Coro.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Murcia - Deportivo La Coruňa  (neděle 17:00)
Deportivo La Coruňa nastoupí vůbec poprvé na stadiónu Nueva Condomina a nutně zde potřebuje zvítězit. S prozatím jen dvěma výhrami ztrácí na svého soupeře z Murcie čtyři body a nebezpeečně se začíná přibližovat sestupovým pozicím. To domácí jsou na tom o poznání lépe a pokusí se špatné formy Deportiva naplno zužitkovat.

Pokud hosté prohrají, vyrovnají nejhorší vstup do soutěže ve své historii. Přesto zůstává trenér Miguel Ángel Lotina optimistou, nejspíše ho k tomu vede fakt, že La Coruňa ještě nikdy neprohrála proti týmu vedeném Lucasem Alcarazem, tedy současným trenérem Realu Murcia. Jako vždy se budou "Los Blanquiazules" spoléhat na osu Aouate – Coloccini – Guardado. V základu by se taktéž měl objevit Sergio Sánechez a odchovanci Barcelony Cristian a Verdú, kteří sice v úvodu sezóny začínali na lavičce, postupně však nabývají důvěru svého lodivoda. A konečně, na hrotu by měl operovat zkušený Bodipo, své šance má ovšem i Xisco.

Co se týče domácích, je otázkou, jak moc se na nich projeví únava z předchozího kola, kdy cestovali do Barcelony, aby zde následně urvali bod proti tamnímu Espanyolu. Remíza s velmi dobře hrajícími Katalánci jen potvrdila výborný vstup do sezóny, a tak pravděpodobně nad únavou převáží dobré rozpoložení "Los Pimentoneros". Problémem by mohly být nepříjemné absence v obranné řadě. Paco Peňa je vykartovaný a Curro Torres pro změnu zraněný. Novinkami bude nasazení debutanta Maraňóna a návrat do sestavy pro Pignola, Gallarda a Fernanda Baiana.
Real Murcia - pravděpodobná sestava:
Notario - Maraňón, Arzo, Ochoa, Pignol - Lucas, Movilla, Pablo García, Regueiro, Baiano, Alonso
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Aouate - Pablo, Coloccini, López, Luis - Cristian, Rodríguez, De Guzmán, Guardado - Verdú, Bodipo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Nejatraktivnější duel nedělního programu uvidí diváci na stadionu Vicente Calderóna.

Atlético čeká po středečním těžkém duelu se Sevillou další velice důležité utkání, zápas s Villarrealem bude přímým soubojem o třetí příčku v tabulce. Rojiblancos se po pomalejším rozjezdu do sezony naplno rozjeli a v lize vyhráli tři utkání v řadě. Poslední tři body si připsali svěřenci trenéra Javiera Aguirreho v zápase s již zmíněnou Sevillou, krásné utkání vyšperkované sedmi brankami skončilo šťastněji pro domácí Atlético – 4:3.

"Vždy jsme měli o našich cílech jasno. Loni to byl Pohár UEFA, letos je to Liga mistrů. Nikdy jsme však ještě nepřemýšleli o titulu," řekl obránce Luis Perea, a dále pokračoval:"Chceme se pořád zlepšovat a pohybovat se okolo třetího, čtvrtého místo a cokoli bude navíc, bude příjemná prémie."

Kouč Aguirre bude muset v utkání oželet služby útočníka Diega Formana, jenž má svalové problémy. Bývalý útočník Manchesteru United tak přijde o možnost hrát proti svému bývalému klubu, právě z Villarrealu totiž v létě Forlán do Atlética přišel. Další vrásky na tváři dělá Aguirremu Sergio Aguero, který zápolí s nataženým stehenním svalem a jeho start v utkání je ohrožen. Možná tak nedojde na souboj šestigólových střelců této sezony - Giuseppe Rossiho na straně Villarrealu a právě Aguera na straně druhé.

Villarreal v posledním kole vyhrál v poklidném tempu 3:0 nad posledním Levante a dal tak zapomenout na týden starou prohru v Zaragoze 1:4. Zatím výborné výkony pro žlutou ponorku odvádí krajní obránce Joan Capdevila, který před utkáním potvrdil, že ztráta Forlána je pro klub z hlavního města velkým oslabením:"Forlánova nepřítomnost může sehrát důležitou roli, každý člověk ví, že je to mimořádný střelec – je to pro nás určitě výhoda. Atlético je však u bez Forlána velmi silné v ofenzivě. "
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Leo Franco - Seitaridis, Perea, Pablo, Pernia, - Reyes, Raul Garcia, Maniche, Luis Garcia - Maxi, Aguero.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Viera - Angel, Fuentes, Cygan, Capdevila - Cani, Josico, Senna, Pires - Rossi, Tomasson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - UD Almería  (neděle 17:00)
Levante hostí Almeríi, oba celky dělí v tabulce celých deset bodů. Domácí jsou s jediným bodem poslední a cítí šanci konečnš zvítězit a oživit záchranářské ambice.

I přes příchod kouče De Biasiho Levante naposledy opět prohrálo, tentokrát 0:3 s Villarrealem. A byla to osmá porážka v řadě. Po sérii těžkých soupeřů mají ale domácí konečně větší šance sbírat body. Do kádru se vrací po zranění italský útočník Christian Rigano, mimo hru je stále krajní bek David Castedo. Drobná zranění výlečili Acasiete a Aitor López Rekarte, poraněnou achilovku má Cabrera.

Almería může být se svým vstupem do Primera division spokojená, se třemi výhrami je na třinácté příčce tabulky. Kouč Unai Emery ale varuje: "Bude to velmi složité a komplikované. Očekávám, že Levante bude hrát dobře, bude vědět, že vítězství nad námi pro ně bude velkým krokem dopředu." V posledním dvou zápasech Almería prohrála s Barcelonou a Zaragozou a nevstřelila branku, trenér očekává zejména zlepšení brankové potence.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Storari - Descarga, Bruno, Alvaro, M. Gaspar - Miguel Angel, Juanma, Tommasi, Courtois - Riga, Geijo
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Bruno, C. García, Acasiete, Mané - Corona, Juanito, F. Melo - Ortiz, Negredo, Crusat
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Real Valladolid  (neděle 17:00)
Stánek Zaragozy La Romareda navštíví v tomto kole Real Valladolid. Domácí měli špatný start do sezony, když vyhráli jediné ze šesti utkání v Primera division, navíc vypadli z Poháru UEFA. Pak ale přišly výsledky a tým se pro pracoval už na šestou příčku průběžné tabulky.

Spokojen je kouč Víctor Fernandez: "Opět jsme začali hrát naši hru a zkusíme v neděli získat třetí vítězství v řadě." Speciální zápas to bude pro gólmana Césara, který před dřívějším působení v Realu Madrid působil právě ve Valladolidu. V posledním zápase s Almeríí se sice lehce zranil, měl by být ale v pořádku. Soupiska je ale prořídlá, ve čtvrtek si na tréninku poranil koleno stoper Pavón, zraněni jsou také Cuartero, Matuzalem, Generelo, Celades, Sergio a Juanfran. Po disciplinárním trestu ale může hrát Ayala, uzdravený je Aimar. Z 30ti dosavadních vzájemných zápasů v Primera division, kdy byla Zaragoza domácím celkem a Valladolid hostujícím, prohrála Zaragoza jen jednou.

Valladolid je s jediným vítězstvím předposlední, ale i jeho forma se zlepšuje. V minulém kole dokázal remizovat s Barcelonou, bod získal i dříve s Realem Madrid. Minulý rok vyhrál druhou ligu, letos začal výhrou na Espanyolu, ale od té doby na další vítězství čeká. Z možných 27 bodů získal jen čtyři. Ve čtvrtek ale mohla tým nabudit remíza s Barcou a kouč José Luis Mendilibar věří ve vítězství: "Opět jsme nevyužili šance, které jsme měli. " V nominaci na utkání je také uzdravený Iňaki Bea.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
César - Diogo, Goni, Sergio, Paredes - Zapater, Luccin, Oscar - S. García, D. Milito, Oliveira
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Alberto - P. López, G. Calvo, Rafa, Marcos - Sisi, V. Dorado, A. Rubio, Sesma - Kome, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.35 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (neděle 19:00)
Na Barcelonu čeká nevděčný zápas, ve kterém může málo získat, ale hodně ztratit. Svěřenci Franka Rijkaarda jsou doma bezchybní, oproti tomu venku je to katastrofa. Nyní na Camp Nou přijíždé Betis Sevilla, nacházející se v obrovské krizi na sedmnácté příčce.

Barca doma neprohrála od února roku 2006, což je opravdu úctihodná bilance. V Ciudad Condal to Kataláncům zkrátka klape. Proto si Rijkaard dovolil opomenout v nominaci Gabirela Milita, jemuž dal před náročným programem oddych. V obraně tím pádem nezůstává příliš otazníků: Zambrotta a Abidal (již plně fit) po stranách, Puyol s Márquezem ve stoperské dvojici. Jasno je i ve složení zálohy, nizozemský kouč totiž stále věří dvojici Xavi – Iniesta, přestože se už několikrát ukázalo, jak moc hra Blaugras trpí, když spolu vedle sebe hrají tito tolik si podobní hráči. Niméně adekvátní náhrada za Deca (co se týče stylu hry) v týmu chybí. Každopádně dva zmiňované odchovance doplní rázný Yaya Touré. V útoku se objeví lehce se zlepšující Ronaldinho na levé straně, Messi na straně pravé a na hrotu buďto Thierry Henry, nebo Bojan Krkic. Rozhodujícím faktorem bude to, na kolik se Francouz cítí zdráv po zranění, jenž ho stálo účast ve Valladolidu.

V Betisu začíná být skutečně horko. "Los Verdiblancos" mají stejně bodů jako momentálně na sestupové příčce usazené Getafe. Z desíti již odehraných kol vyhráli jedinkrát a není se tedy moc co divit, že fanoušci jsou značně nespokojeni. Trenér Héctor Cúper se na tiskové konferenci vyjádřil, že by byla chyba se na Nou Campu "zabarikádovat" a ujistil, že jeho tým bude mít útočné myšlenky, přestože sám dobře ví, jak je to na Barceloně obtížné. Závěrem dodal, že důležitější než předvedená hra jsou body, čímž naznačil, že to s útočnými výpady Betisu nebude zss tak horké. "Los Beticos" přijíždějí do hlavního města Katalánska se celou řadou absencí. Jen v obraně chybí Melli, Nano, Rivas a Damía, bývalý hráč Barcelony. Cupér taktéž nemůže počítat s Davidem Odonkorem, Rafaelem Sobisem a Jesús Capitánem, všechny tři trápí svalové problémy.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Abidal - Xavi, Touré Yaya, Iniesta - Messi, Henry, Ronaldinho
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Ilic, Juanito, Lima, Vega - Juande, Somoza - Xisco, Fernando, Gonzáles - Edu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.55 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Recreativo Huelva  (neděle 21:00)
Další zápas a další naděje na první domácí vítězství pro Athletic Bilbao v sezóně. Proti bude stát Recreativo Huelva, které potřebuje body jako sůl, ostastně domácí na tom nejsou jinak. Hosté z posledních pěti zápasů získali jen jeden jediný bod a pomalu začínají naplňovat nepříznivé předsezónní prognózy.

Pro Basky bude zásadní novinkou návrat Fran Yesteho, dost možná vůbec nejdůležitějšího hráče Athleticu. Joaquín Caparrón kvůli němu i lehce pozmění taktiku, přičemž Yeste by se mohl pohybovat za útočným hrotem a konečně přinést do útočných snah Bilbaa nějakou myšlenku. Možná to bude rozhodující faktor ve změně k lepšímu, protože je to právě absence gólů, která domácí tolik tíží, vždyt v poslední šesti zápasech vsítili jen tři góly. Dalšími novinkami v základní sestavě Baskických lvů bude Asier Del Horno, jehož Caparrós nepovolal do předchozích dvou utkání, a Javi Martínez.

Ještě mnohem hůře na tom jsou se střeleckou produktivitou hosté. Huelva, věřte nebo ne, hledá cestu do sítě již 500 minut herního času. Pak se není co divit, že prohráli čtyři zápasy v řadě a jediný bod získali za bezbrankovou remízu. Víctora Muňoze trápí rovněž hra ve vzduchu ze strany Bilbaa. Proto se možná rozhodne nasadit schopnější hlavičkáře, konkrétně Edua Moyu a Dani Bautistu na úkor Pampy Calva a Rosua, zbytek týmu by měl být totožný s tím, který remizoval se Santanderem.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Ocio, Ustaritz, Del Horno - Ozbaiz, Martínez - Susaeta, Yeste, Gabilondo - Aduriz
Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Moya, Beto, Cáceres, Bautista - Varela, Martins, Vázquez, Aitor - Camuňas, Pongolle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid1081125:725
2.FC Barcelona1063120:821
3.Villarreal CF1070318:1321
4.Atlético Madrid1062220:1020
5.Espanyol Barcelona1053214:1118
6.Valencia CF1060415:1918
7.Real Zaragoza1052316:1417
8.Real Mallorca1044218:1316
9.Racing Santander104428:816
10.Real Murcia103438:813
11.Sevilla FC940519:1412
12.Osasuna Pamplona933313:1112
13.UD Almería1032510:1111
14.Athletic Bilbao102447:1210
15.Recreativo Huelva102357:139
16.Deportivo La Coruňa102358:169
17.Real Betis101548:128
18.Getafe CF102269:158
19.Real Valladolid1014512:207
20.Levante UD100193:231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

sevilla real madrid 3:0

Reagovat
HOST*119IVANHOE

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ti to vyšlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele