Evropská liga - souhrn 2. kola skupinové fáze

05.10.2023, 20:50, aktualizováno 05.10.2023, 23:05
Komentáře a souhrny

Slavia nechala zapomenout na ofenzivní trápení, Šeriffu Tiraspol nadělila potupný půltucet gólů a po dvou kolech zůstává se stoprocentní bilancí na čele skupiny G. Stejně je na tom AS Řím, který rozstřílel Servette. Neuspěla naopak Sparta, která navzdory brzkému vedení prohrála 1:2 na půdě Betisu. Beze ztráty pokračují favorité West Ham, Atalanta, Liverpool nebo Leverkusen...

Skupina A

SC Freiburg - West Ham United 1:2

05.10.2023 18:45

Góly: 49. Roland Sallai - 8. Lucas Paquetá, 66. Nayef Aguerd

West Ham si ve druhém klání Evropské ligy poradil s domácím Freiburgem 2:1 a bez ztráty bodu vévodí skupině A. Ke čtvrté výhře z posledních pěti soutěžních utkání přiblížil Kladiváře už v osmé minutě přesně hlavičkující Lucas Paquetá. Breisgauští Brazilci, jak se německému týmu přezdívá, sice po změně stran srovnali, ale po hodině hry určil konečné skóre rovněž hlavou Nayef Aguerd. Z českých reprezentantů hájících barvy anglického klubu se v základní sestavě objevil pouze Vladimír Coufal, Tomáš Souček naskočil až v 71. minutě.

"Kladiváři" v prvním duelu se srbským týmem Bačka Topola stáhli jednogólové manko a nakonec si připsali 15. výhru z posledních 16 utkání na evropské scéně. Další chtěli přidat také na hřišti Freiburgu, jenž sice v zápase s Olympiakosem dvakrát přišel o vedení, i on se ovšem po závěrečném hvizdu mohl radovat ze tří bodů. Kromě bitvy o první místo šlo v tomto klání i o možnost Londýňanů připsat si premiérový triumf na německé půdě.

Do zápasu vstoupili hosté s velkou chutí a již v osmé minutě se gólově prosadil Paquetá. Jarrod Bowen poslal střílený centr do vápna, odkud se brazilský záložník hlavou nemýlil. O chvíli později se blýskla nejnovější hvězda londýnského klubu Mohammed Kudus, který prokličkoval celým pokutovým územím, jeho střelu ovšem vyrazil Noah Atubulu na tyč.

Ve 14. minutě přidal Paqueta svůj druhý gól v zápase, avšak jeho radost trvala jen pár vteřin, protože se nacházel v ofsajdovém postavení. V poslední akci prvního poločasu se ocitl James Ward-Prowse, jeho chytré uvolnění v šestnáctce však zastínilo špatné zakončení do středu branky.

Začátek druhého dějství nemohl domácím vyjít lépe. Po krásné kombinaci ve 49. minutě musel hned nadvakrát zasáhnout Lukasz Fabiaňski, ale další střelu od Rolanda Sallaie už zastavit nedokázal. O chvíli později zahodil tutovou šanci Lucas Höler, který mířil z malého vápna nad břevno. The Hammers znovu udeřili v 66. minutě. Aguerd vyskočil na výborný roh od Ward-Prowse ze všech nejvýše a tvrdou hlavičkou o břevno překonal Atubulu. V 81. minutě napřáhl z velkého vápna Bowen a jen o kousek minul pravou tyč. Angličan se v 88. minutě objevil tváří v tvář gólmanovi, ale opět mířil vedle.

West Ham tedy zvítězil i napodruhé a udržel si stoprocentní bilanci. Jeho příštím soupeřem bude 26. října Olympiakos, Freiburg ve stejný den přivítá srbské TSC.

Více informací k zápasu

TSC Bačka Topola - Olympiakos Pireus 2:2

05.10.2023 18:45

Góly: 63. Ifet Djakovać, 90. Miloš Pantović - 16. Georgios Masouras, 57. Daniel Podence

Hráči TSC si ve druhém kole Evropské ligy nečekaně připsali do tabulky základní skupiny A první bod, když se s Olympiakosem rozešli po výsledku 2:2. Vysoce favorizovaní hosté se přitom dostali v 57. minutě zásluhou Daniela Podenceho do luxusního dvoubrankového vedení. Portugalec se po začátku hostování z anglického Wolverhamptonu trefil v dresu řeckého klubu už počtvrté. Srbský celek se však ve svém premiérovém domácím vystoupení v hlavní fázi některého z evropských pohárů nevzdal a duel i díky vyloučení jednoho ze soupeřů dotáhl k remíze. Tu v 90. minutě vystřelil Miloš Pantović.

Oba celky vstoupily do skupinové fáze prohrou. TSC nestačilo v prvním kole na West Ham, se kterým prohrálo 1:3, Olympiakos pak doma těsně podlehl Freiburgu. Řecký celek si však napravil reputaci v domácí soutěži, kde hned třikrát v řadě vyhrál s celkovým skóre 14:1. Naopak Srbové o víkendu pouze remizovali. Hosté tak byli jednoznačným favoritem, k čemuž přispíval i fakt, že zmíněná prohra s německým celkem byla jejich jedinou porážkou v této sezoně.

Což potvrzoval i úvod utkání, ve kterém si celek z Pirea vypracoval hned několik střeleckých příležitostí. Jak pokus Quiniho, tak rána Georgiose Masourase však mezi tři tyče nakonec nezamířily. Následně se už ale Řekové radovali, když Daniel Podence využil zmatků v obraně soupeře a z pravé strany hřiště vyslal parádní centr do vápna právě na nehlídaného Masourase. Hlavička klubové stálice sice postrádala razanci, přesto ale doskákala až za záda bezradného gólmana. V závěru poločasu se na druhé straně pokusil kontrovat Nemanja Petrovič, brankář Alexandros Paschalakis byl ovšem na svém místě a svůj tým podržel.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil, díky čemuž se v nebezpečném úniku ocitl Ayoub El Kaabi, gólovou mašinu ovšem v kritické chvíli vychytal Veljko Ilić. O pár minut později už ale srbský gólman lovil míč ze sítě, když Podence kličkou ve vápně zaskočil soupeře a následně nekompromisně umístil balon k pravé tyči.

Druhá inkasovaná branka měla na Srby povzbuzující efekt, díky čemuž se jen o šest minut později mohli radovat z kontaktního gólu. O ten se postaral Ifet Djakovać, kterého do vyložené šance vyslal Saša Jovanović. Červenobílým navíc zkomplikoval situaci Andreas Ndoj, který se za podražení soupeře ve vyložené šanci odebral do sprch. Klub z města Bačka Topola této výhody využil naplno, když v 90. minutě svému týmu vystřelil nechytatelnou pumelicí remízu Pantovič.

Řekové tak překvapivě zaváhali a ze Srbska si odvezli pouze bod. Třetí kolo skupinové fáze je na programu 26. října. Olympiakos se střetne s West Hamem, TSC poté vyzve Freiburg.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
West Ham United (ENG)
2
2
0
0
5 : 2
6
2
SC Freiburg (GER)
2
1
0
1
4 : 4
3
3
Olympiakos Pireus (GRE)
2
0
1
1
4 : 5
1
4
TSC Bačka Topola (SRB)
2
0
1
1
3 : 5
1

Skupina B

Olympique Marseille - Brighton & Hove Albion 2:2

05.10.2023 18:45

Góly: 19. Chancel Mbemba, 20. Jordan Veretout - 54. Pascal Groß, 88. João Pedro

Marseille v domácím utkání druhého kola skupiny B Evropské ligy remizovala s Brightonem 2:2. Každý z poločasů se nesl v režii jednoho z týmů. Úvodní dějství opanovala po dvou slepených brankách z rozmezí 19. a 20. minuty družina Gennara Gattusa, jenže po změně stran na hřišti vládl soupeř. Svěřenci Roberta De Zerbiho se nakonec dočkali i historicky prvního bodového zisku v pohárové Evropě, jelikož v 88. minutě srovnal z penalty Joao Pedro.

Obecné mínění širší fotbalové veřejnosti o hře Brightonu sice bylo na velmi vysoké úrovni, v posledních týdnech to však "Rackům" "nelétalo". Vše odstartovala nečekaná domácí porážka od AEK, již následovalo vypadnutí z EFL Cupu a potupný debakl 1:6 na půdě Aston Villy. Ještě hůře na tom byla Marseille, která se nedočkala soutěžní výhry v průběhu celého září, na což vedení klubu zareagovalo změnou trenéra. Při Gattusově premiéře Olympionici nezvládli přestřelku v Monaku.

Krizí zmítaní Les Olympiens dávali již od samotného úvodu najevo, že jsou to právě oni, kteří chtějí z této bitvy odejít jako vítězové. O první úder se postaral obránce Chancel Mbemba, kterého přesnou přihrávkou našel ve vápně navrátilec do reprezentace země galského kohouta Jonathan Clauss.

Druhý direkt přidal o pouhou minutu později Jordan Veretout. Francouzský záložník se ocitl na konci bleskového protiútoku, který s přehledem proměnil. Nejblíže třetí branky byl ve 36. minutě Amine Harit. Dělovkou z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel hostujícího gólmana, který měl co dělat, aby vytáhl pokus alespoň na roh.

Druhé dějství začala lépe družina De Zerbiho. V 55. minutě našel Kaoru Mitoma ve vápně Pascala Grosse a Němec ostřílený Premier League zvolil přízemní zakončení, jímž snížil skóre na 1:2.

Hra se oproti první půli výrazně přiostřila a kvůli zranění musel střídat jak střelec branky Veretout, tak Joaquín Correa. Racci bojovali urputně ve snaze vymanit se z trendu posledních týdnů a konečně si připsat bodový zisk. Dočkali se až v samotném závěru. Po faulu na Tariqa Lampteyho byl odpískán pokutový kop ke kterému se postavil hráč s číslem devět, Joao Pedro. Letní akvizice anglického celku penaltu sebevědomě proměnila a vyrovnala skóre.

Brighton si tak částečně napravil reputaci a po nečekané porážce z úvodního klání zapsal do tabulky první bod. V příštím kole 26. října přivítá Ajax, na půdě Marseille se tentýž den představí AEK.

Více informací k zápasu

AEK Atény - AFC Ajax 1:1

05.10.2023 18:45

Góly: 74. Domagoj Vida - 30. Steven Bergwijn (pen.)

Ajax ve druhém kole skupiny B Evropské ligy remizoval na hřišti AEK Atény 1:1. Skóre otevřel půl hodiny po úvodním hvizdu nizozemský tým, když Steven Bergwijn z pokutového kopu potrestal faul na vlastní osobu. Vyrovnání zajistil žlutočerným v 75. minutě zkušený Chorvat Domagoj Vida. Hosté tak nevyhráli šestý soutěžní duel v řadě, na vítězství čekají od 24. srpna, kdy uspěli v Razgradu.

Žlutočerným se na úvod podařil husarský kousek, když poprvé od roku 1976 zvítězili na anglické půdě. Ze hřiště Brightonu, který byl označován za černého koně celé soutěže, si totiž po divokém průběhu odvezli všechny body. Další úkol je čekal proti velkoklubu z Amsterdamu, který s řeckými týmy neprohrál už 11 zápasů v řadě. Nyní se ale nacházel ve výkonnostní krizi, jež vygradovala v nedávném derby s Feyenoordem. To přerušily nepokoje fanoušků, což vyústilo v odvolání sportovního ředitele.

Řecký tým, který nastoupil se základní jedenáctkou složenou výhradně z legionářů, spoléhal v úvodu duelu na brejky. Ve statistice držení míče za Holanďany zaostával, přesto ohrozil branku jako první. Opravdovou gólovku nicméně získal ve 13. minutě tým z Benátek severu zásluhou parádní individuální akce Carlose Forbse. Jeho ránu k pravé tyčce výtečně zlikvidoval Cican Stanković.

Další zákroky bývalé jedničky RB Salzburg athénský celek povzbudily k sebevědomějšímu projevu a obraz zápasu se vyrovnal. Vzápětí však přišel za nově nabitou pýchu krutý trest, po ztrátě AEK utekl Bergwijn a Orbelín Pineda ho ve vápně stáhl k zemi. Penaltu si vzal právě faulovaný hráč a po půlhodině hry přízemní ranou k levé tyči otevřel skóre zápasu. Ani inkasovaná branka Stankoviće nerozhodila a jen kvůli němu nevstřelil amsterdamský rodák v závěru první půle druhý gól.

Druhý poločas probíhal od počátku velmi nervózně, oba celky se prezentovaly spíše hrubými zákroky než pohlednou hrou. Z první pořádné akce druhého poločasu přišlo ovšem vyrovnání. Vida poslal v 75. minutě balon hlavou do sítě po skvělém centru z dílny Nordina Ambrata. Maročan tak přinutil funkcionáře Ajaxu zalitovat, že ho ve 13 letech kvůli pomalému dozrávání kostí vyhodili ze své akademie.

Ajax na vyrovnání již odpovědět nedokázal a také druhý duel de Godenzonen ve skupinové fázi skončil remízou. Další soupeř jej bude čekat 26. října na hřišti Brightonu, zatímco AEK ve stejný den zavítá do Marseille.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AEK Atény (GRE)
2
1
1
0
4 : 3
4
2
Olympique Marseille (FRA)
2
0
2
0
5 : 5
2
3
AFC Ajax (NED)
2
0
2
0
4 : 4
2
4
Brighton & Hove Albion (ENG)
2
0
1
1
4 : 5
1

Skupina C

Real Betis - Sparta Praha 2:1

05.10.2023 18:45

Góly: 9. Assane Diao, 79. Isco - 3. Veljko Birmančević

Sparťané padli ve druhém kole skupiny C Evropské ligy na půdě Betisu Sevilla 1:2. Skóre duelu hraného ve více než 30stupňovém vedru otevřel už ve třetí minutě v situaci jeden na jednoho parádní ranou Srb Veljko Birmančević. Rudí však vedení dlouho neudrželi, poněvadž po velké minele Petera Vindahla uklidil míč do prázdné brány teprve 18letý Assane Diao, jenž se prosadil ve třetím utkání v řadě. Český mistr nakonec nedosáhl ani na bod, neboť v závěrečné čtvrthodině zajistil Andalusanům výhru netradičně hlavou jen 176 centimetrů vysoký Isco.

Český klub nesoucí název po starověkých bojovnících Řecka zvládal náročný rozpis chvályhodně, počínaje comebackem v pětigólovém dramatu proti Arisu Limassol. Ligové derby se Slavií pak pojal jako bitvu doslova, získaný bod znamenal jedinou ztrátu poslední doby. Generálka proti Plzni již byla vítězná, nejtěžší skupinová prověrka však Spartu teprve čekala. Španělský Betis platil navzdory úvodnímu zaváhání na půdě Rangers za jasného favorita na postup, v posledním ligovém utkání navíc porazil Valencii jasně 3:0.

Krátce po zahájení utkání dostal od Matěje Ryneše fantastický balon za obranu Birmančević a v souboji tváří v tvář s brankářem ho s ledovým klidem překonal, a Letenští se tak ujali bleskurychlého vedení. O chvíli později mohlo být pro Spartu ještě lépe. Z hloubi pole vyslal milimetrově přesnou průnikovku kapitán Ladislav Krejčí, Tomáš Wiesner si nicméně míč nezpracoval.

Z následného protiútoku ovšem udeřili domácí. Po obrovské hrubce Vindahla do prázdné brány zakončovala kometa Diao. Rudé ale rychlý vyrovnávací gól nevykolejil, a i nadále byli velmi aktivní. Obrovskou šanci měl krátce po půlhodině Ryneš, který ovšem nestřílel vůbec dobře a minul.

Ke třem bodům mohl Betis chvíli po změně stran přiblížit Isco. Šikovný záložník svým přímým kopem ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po zaváhání Guida Rodrígueze našel Birmančević Qazima Laciho, albánskému záložníkovi ovšem ránu tečoval nad břevno stoper Germán Pezzella. Vindahl svou chybu ale odčinil, poněvadž zakončení Aitora Ruibala mělo gólové parametry.

V závěru už Sparta rezignovala na útočné snahy, což se jí také vymstilo. Centr z hloubi pole si našel Isco, který sice nepatří mezi nejvyšší hráče, avšak tuto šanci proměnil a zajistil týmu ze Sevilly tři body. Na konci nastaveného času dostal parádní balon Adam Karabec, jeho hlavička zblízka ale letěla nad bránu.

Betis tak potvrdil roli favorita a ve skupině C si připsal první triumf. Další zápas v rámci Evropské ligy jej čeká 26. října, kdy vyzve Aris Limassol na jeho hřišti. Sparta téhož dne svede na Letné duel s Rangers.

Více informací k zápasu

Aris Limassol - Rangers FC 2:1

05.10.2023 18:45

Góly: 9. Alex Moussounda, 59. Shavy Babicka - 70. Abdallah Sima

Aris Limassol porazil ve druhém kole skupiny C Evropské ligy na svém hřišti Rangers 2:1. Domácí napravili úvodní porážku s pražskou Spartou, po níž jejich trenér prohlásil, že měl při pohledu na výšku Letenských pocit, že jeho svěřenci hráli proti basketbalistům. Tentokrát však kyperský klub sám ze vzduchu udeřil, když v deváté minutě otevřel hlavou skóre Alex Moucketou-Moussounda. Autorem vítězné trefy se po změně stran stal jeho krajan z Gabonu Shavy Babicka. The Gers tak při premiéře kouče Stevena Davise, jenž dosud oficiálně neukončil hráčskou kariéru, nebodovali.

Sestupnou tendenci výkonů hráčů Limassolu započal duel s pražskou Spartou, která je v prvním kole skupinové fáze porazila 3:2. Po tomto neúspěchu nezvládl kyperský celek ani dvě střetnutí v domácí soutěži, a do bitvy s Rangers tak nastupoval se sérií čtyř klání v řadě bez vítězství. Ani Skoti nebyli příliš dobře naladění, jelikož v lize nedosahovali kýžených výsledků, což stálo místo kouče Michaela Bealea. Toho minimálně dočasně nahradil Davis, stále ještě aktivní, byť dlouhodobě zraněný, záložník.

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi aktivně. První akci si vytvořili v šesté minutě hosté, když si John Lundstram připravil ve velkém vápně míč, jeho tvrdá střela však mířila pouze nad břevno. O tři minuty později došlo k obrovské radosti na druhé straně. Moucketou-Moussounda si naskočil na centr z pravé strany a krásnou hlavičkou nedal brankáři šanci. Odpověď přišla ve 21. minutě, ale naneštěstí pro Rangers stál Cyriel Dessers v ofsajdovém postavení. Limassol dostal ve 33. minutě výhodu přímého volného kopu. Slobodan Uroševič si postavil balon, avšak zamířil jen kousek od pravé tyče.

Ve druhém poločase měnili skóre opět domácí. V 59. minutě prosprintoval obranou Leo Bengtsson a připravil přízemní přihrávku pro Babicku. Ten se tváří v tvář brankáři nemýlil. The Gers dokázali vstřelit kontaktní branku v 70. minutě. Kroucený centr Jamese Taverniera si vyhlédl Abdallah Sima, který se ze středu šestnáctky nemýlil. Obrana kyperského klubu od té chvíle pracovala velmi kompaktně a Rangers si tak nedokázali vytvořit další gólovou šanci k zajištění remízového stavu.

Limassol tak doma zaskočil Rangers a připsal si první tři body. Další kolo je na programu 26. října. Kyperský klub vyzve na souboj Betis, Rangers poté změří síly se Spartou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha (CZE)
2
1
0
1
4 : 4
3
Aris Limassol (CYP)
2
1
0
1
4 : 4
3
3
Rangers FC (SCO)
2
1
0
1
2 : 2
3
Real Betis (ESP)
2
1
0
1
2 : 2
3

Skupina D

Sporting CP - Atalanta Bergamo 1:2

05.10.2023 18:45

Góly: 76. Viktor Gyökeres (pen.) - 33. Giorgio Scalvini, 43. Matteo Ruggeri

Souboj dosud bezchybných celků základní skupiny D Evropské ligy opanovala ve druhém kole Atalanta, když na půdě Sportingu zvítězila 2:1. Domácí celek, jenž hořkost porážky okusil v této sezoně poprvé, čelil v úvodním dějství výrazné herní převaze Nerazzurri, kterou po půlhodině hry přetavil ve vedoucí trefu 19letý Giorgio Scalvini. Svého kolegu z defenzivních řad Bergama navíc krátce před odchodem do šaten napodobil jen o dva roky starší Matteo Ruggeri, pro oba se přitom jednalo o první trefy v evropských pohárech. Velezkušený kouč Gian Piero Gasperini se tak díky nim dočkal 175. výhry na lavičce Orobici.

Jedním z papírově nejatraktivnějších zápasů druhého kola skupinové fáze byl souboj mezi Sportingem a Atalantou. Portugalský tým od startu nové sezony nepoznal přemožitele, přičemž pouze jednou remizoval. Bergamo zase nastupovalo se sérií čtyř duelů v řadě bez porážky a velmi pevnou defenzivou, která byla v italské nejvyšší soutěži druhá nejlepší.

To, že kvalita Nerazzurri nespočívá pouze v obraně, se pokusil hned v 11. minutě prokázat Ademola Lookman. Nigerijský útočník si po levé straně navedl míč až do pokutového území a vypálil, jeho ránu ale stihl na poslední chvíli vytěsnit jeden z protihráčů. Na úvodní ohrožení branky si tak diváci počkali až do 33. minuty a hned se jednalo o úspěšnou akci.

Davide Zappacosta utekl konkurenci a z ostrého úhlu vyslal přízemní centr před malé vápno, kde se nacházel mladík Scalvini, jenž premiérovým gólem v evropských pohárech poslal svůj tým do vedení. Zelenobílí dále tahali za kratší konec a byli za to o 10 minut později znovu potrestáni. Další z mladých hvězd Ruggeri se dostal do úniku a nadvakrát překonal Antonia Adána.

V úvodu druhé půle se svůj tým pokusil vrátit do utkání střeleckým pokusem střídající žolík Geny Catamo, jeho rána byla ovšem zablokována. Klub z hlavního města Portugalska se dál tlačil do útoku, doplácel však na nedostatečnou kreativitu v oblasti pokutového území. Obrovskou příležitostí v 73. minutě navíc pohrdl Matheus Reis, jehož nebezpečný obstřel k levé tyči parádně vychytal Juan Musso.

"Lvi" se ale přece jenom dočkali, když autor úvodní trefy fauloval ve vápně a Viktor Gyökeres s přehledem proměnil následný pokutový kop. Domácí kontaktní gól nastartoval a ti se jen díky opětovnému zákroku Mussa a dobře postavené brankové konstrukci se již vyrovnání nedočkali.

Atalanta tak na hřišti Sportingu uspěla a zároveň ukončila sérii neporazitelnosti domácích. Následující kolo skupinové fáze je na programu 26. října. Celek z Portugalska se střetne s Rakówem, Bergamo změří síly se Sturmem Graz.

Více informací k zápasu

Raków Częstochowa - SK Sturm Graz 0:1

05.10.2023 18:45

Góly: 23. William Bøving

Sturm Graz si ve druhém kole Evropské ligy připsal do tabulky skupiny D první body, když v Polsku porazil domácí Raków 1:0. O vítězství hostů rozhodl v polovině úvodního dějství 20letý dánský útočník William Böving, jenž tak navázal na individuálně povedené střetnutí proti Sportingu, ve kterém se rovněž gólově prosadil. Klub z Čenstochové naopak podobného kanonýra postrádá a s nulou na kontě celkového počtu vstřelených branek se nachází na poslední příčce tabulky.

Druhé kolo prestižní evropské soutěže proti sobě svedlo celky, které zažily povedený vstup do domácích lig, ale také prohru v úvodním duelu skupiny D. Zajímavou příchuť klání dostalo pro útočníka hostů Szymona Wlodarczyka, jenž měl z pozice nejlepšího střelce týmu zálusk na své polské krajany. V dresu Rakówa zase poutal pozornost českým fanouškům dobře známý Srdjan Plavšič, který si na konci září připsal premiérový gól v novém působišti.

Fotbalisté v bílých dresech nedávali domácím svým agresivním napadáním moc prostoru k manévrování. Presink nutil Medailony k chybám v zadních řadách, což byl i případ úvodní branky zápasu. Ke špatně odvrácenému míči se dostal Böving, který si počínal mazácky a střelou bez přípravy poslal klub ze Štýrského Hradce do vedení. Dominance Rakušanů se jasně zrcadlila ve statistických údajích, když domácí za úvodních 45 minut ani jednou nevystřelili na gólmana Kjella Scherpena.

Ani ve druhém poločase nevyužíval polský mistr domácího prostředí a ve většině případů se pouze bránil. Čenstochová marně hledala recept nejen na urputnou obranu Grazu, ale také na kvalitně pracující záložní řadu v čele se skvěle hrajícím Otarem Kiteishvilim. Pojistku mohl přidat v 75. minutě Polák Wlodarczyk, avšak jeho pokus jen těsně minul levou tyč branky domácích. V nastavení mohl klub z Čenstochové dosáhnout na body prostřednictvím střídajícího Bryana Teixeiry. Kapverďan se dostal k odraženému míči, z voleje ale zamířil pouze do brankáře Scherpena.

Raków tak domácí premiéru ve skupinové fázi nezvládl, když s Grazem padl. O nápravu se polský tým pokusí 26. října v souboji se Sportingem. Rakušané ve stejný den vyzvou Atalantu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
2
2
0
0
4 : 1
6
2
Sporting CP (POR)
2
1
0
1
3 : 3
3
3
SK Sturm Graz (AUT)
2
1
0
1
2 : 2
3
4
Raków Częstochowa (POL)
2
0
0
2
0 : 3
0

Skupina E

Liverpool FC - RU Saint-Gilloise 2:0

05.10.2023 21:00

Góly: 44. Ryan Gravenberch, 90+2. Diogo Jota

Liverpool ve druhém kole skupiny E Evropské ligy porazil na Anfieldu Royale Union 2:0, a udržel si tak stoprocentní bilanci v soutěži. O vítězství anglického favorita se ve 44. minutě zasloužil prvním gólem v dresu Reds Ryan Gravenberch a v samotném závěru zápasu i Diogo Jota. Duel byl speciální rovněž pro mistra světa z Argentiny Alexise Mac Allistera, jelikož v dresu Belgičanů nastoupil jeho bratr Kevin Mac Allister. Na utkání z lavičky dohlížel i český brankář Vítězslav Jaroš.

Domácí po posledním zápase doprovázeném řadou kontroverzí, dvěma červenými kartami a vlastním gólem v úplném závěru padli s Tottenhamem 1:2. Reds navíc byl zneplatněn regulérní gól, což angličtí rozhodčí sami potvrdili a uznali zásadní chybu. Vášnivého Jürgena Kloppa těšil alespoň srdnatý výkon jeho svěřenců, jehož zopakování proti Royale Union by mohlo znamenat stoprocentní úspěšnost v Evropské lize. V ní belgický klub remizoval s Toulouse a od té doby bezchybně kráčel domácí soutěží.

Reds nechtěli připustit senzaci, a tak na belgický tým vyrukovali s velmi silnou sestavou. Na první ohrožení hostující branky nemuseli diváci dlouho čekat. K odraženému míči se dostal Mohamed Salah, avšak tváří v tvář brankáři zklamal. O pár minut později Darwin Núňez sice síť rozvlnil, nacházel se ovšem v postavení mimo hru a jeho gól rozhodčí neuznal. Domácí se přesného zásahu přece jen dočkali těsně před koncem prvního poločasu. Dalekonosnou ránu kapitána Trenta Alexandra-Arnolda dorazil do branky nikým nehlídaný Gravenberch.

Druhá půle málem zaskočila fotbalisty z Merseyside v nedbalkách. Několik nepřesvědčivých defenzivních zákroků téměř vyvrcholilo ve vyrovnávací branku, avšak ostřílení domácí udrželi nejtěsnější možné vedení. Rozjetí Reds z prvního dějství do druhého poločasu nenastoupili. I přes několik příležitostí nedokázali znovu prolomit defenzivní hradbu Unionu a naopak Saint-Gilloise svou aktivitou často znepříjemňovali Liverpoolu čtvrteční večer.

Vyloženou gólovku spálil na konci 80. minuty Luis Díaz, který si naběhl na centr a zajímavým pokusem orazítkoval tyč. V 92. minutě se tribuny Anfield Road otřásly podruhé. Diogo Jota zakončil vražedný protiútok a definitivně setnul zbývající naděje Belgičanů.

Liverpoolu tak podle očekávání zůstala v Evropské lize stoprocentní úspěšnost. Další utkání v této soutěži jej čeká 26. října doma proti Toulouse, Royale Union téhož dne vyzve LASK.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - LASK Linz 1:0

05.10.2023 21:00

Góly: 31. Gabriel Suazo

Toulouse doma porazilo ve druhém kole skupiny E Evropské ligy LASK 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v prvním poločase reprezentant Chile Gabriel Suazo, jenž se od lednového příchodu z Jižní Ameriky trefil teprve podruhé. Les Violets díky němu zvítězili v utkání některého z evropských pohárů poprvé od prosince 2009, kdy v hlavní fázi téže soutěže zdolali srbský Partizan.

Toulouse o víkendu po dlouhé době vykouzlilo svým fanouškům úsměv na tváři, když po šesti duelech v řadě bez vítězství porazilo na domácí půdě Méty 3:0. Na dobrý výkon chtělo navázat opět před domácími tribunami, kde přivítalo tým z Lince. Hosté nebyli příliš daleko od zaskočení favorita skupiny Liverpoolu. Poločasové vedení však nedokázali udržet až do konce, a museli se tak smířit s nulovým bodovým ziskem. Boj o druhou příčku se však zdál být velmi vyrovnaný a LASK přijel do Francie s cílem zvítězit.

Oba týmy hráli od začátku velmi zodpovědně, a tak si fanoušci museli na první velkou šanci počkat do 31. minuty. V té vystihl na malém vápně odražený míč Suazo a překonal svou levačkou gólmana hostů. O devět minut později dostal na velké vápno přihrávku Moses Usor, ovšem následná střela se mu vůbec nepovedla a mířila vysoko nad břevno. Ve 43. minutě si naběhl na skákavý centr z pravé strany Thijs Dallinga, avšak netrefil míč ideálně a v obrovské šanci selhal.

LASK nastoupil do druhého poločasu lépe. V 51. minutě měl na své kopačce srovnání Marin Ljubičić, ovšem jeho jemný lob jen o kousek minul levou tyč. Chorvatský útočník dostal další šanci o chvíli později, kdy jej přesným centrem našel Usor, ovšem ani tentokrát nedopadlo zakončení přesně. Skvělým reflexem se blýskl v 69. minutě Tobias Lawal, kdy vychytal dobře mířenou hlavičku od Dallinga. Les Violets si své těsné vedení dokázali udržet až do konce zápasu a dokonce přidali v nastaveném čase další gól, ovšem z ofsajdového postavení.

Toulouse tak domácí duel zvládlo a připsalo si druhou výhru v řadě. V následujícím kole se 26. října utká s Liverpoolem, Lask ve stejný den vyzve Royale Union SG.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
2
2
0
0
5 : 1
6
2
Toulouse FC (FRA)
2
1
1
0
2 : 1
4
3
RU Saint-Gilloise (BEL)
2
0
1
1
1 : 3
1
4
LASK Linz (AUT)
2
0
0
2
1 : 4
0

Skupina F

Villarreal CF - Stade Rennes 1:0

05.10.2023 21:00

Góly: 36. Alexander Sørloth

Hráči Villarrealu zvítězili ve druhém kole skupiny F Evropské ligy proti Rennes 1:0. Trenér hostí se rozhodl hned několik opor nechat od začátku na lavičce, což se mu následně také vymstilo. Rozhodující úder jeho svěřencům zasadil na konci prvního poločasu Alexander Sörloth. Hosté měli exkluzivní možnost srovnat v samém závěru utkání, jenže Martin Terrier, který se na trávníku objevil poprvé od ledna, neproměnil pokutový kop.

"Žlutá ponorka" začala plavbu skupinou Evropské ligy porážkou na půdě Panathinaikosu. Ta se na ní následně podepsala i v domácí soutěži, kde již tři zápasy nevyhrála. Naopak Rennes prožilo o víkendu vytoužený úspěch v podobě tří bodů, které přišly po sérii neuvěřitelných pěti remíz v řadě. Klíčovou postavou ofenzivních řad celku z Bretaně byl Ibrahim Salah, jenž se v nejvyšší francouzské soutěži trefil už třikrát.

Krátce po odehrání 10 minut se v pokutovém území Villarrealu skvěle prosmýkl Ludovic Blas, jehož střelu z úhlu nakonec brankář vyrazil na roh. Na druhé straně zakončoval po parádní kombinaci Manuel Trigueros, španělský záložník však přestřelil bránu Steveho Mandandy. Zkušený brankář musel o pár minut později předvést fantastický zákrok, jelikož Sörloth utekl obraně hostů a nebezpečně vypálil.

Jasný gól měl poté na hlavě Salah, ovšem ten mířil vedle. Neproměněná příležitost ho mrzela daleko víc o několik minut později. Dělovku z dálky vyslal obrovský Sörloth a Mandanda absolutně neměl nárok tuto bombu zneškodnit.

Po změně stran se hosté dostali více do hry, vytvářeli si i nějaké příležitosti, jenže žádná z nich dlouho nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi. Po více než hodině hry se dostaly na hřiště opory útoku týmu z Bretaně Amine Gouiri a Arnaud Kalimuendo. V 70. minutě se ukázal také Pepe Reina, střela Blase ale k jeho štěstí letěla pouze doprostřed brány.

Krátce nato ovšem v pokutovém území fauloval a Rennes mělo výhodu penalty. Španělský matador si ale mohl oddychnout, hlavní rozhodčí totiž po zhlédnutí videa svůj verdikt změnil. Napodruhé už ale zákrok ve vápně byl posouzen jako nedovolený a penalty se ujal Terrier, jenž ji následně zahodil, a Rennes tak odjelo ze Španělska s prázdnou.

Villarreal odčinil nezdar z prvního duelu, když francouzského soka porazil. Další zápas sehraje Žlutá ponorka 26. října proti Haifě. Rennes zavítá ve stejný den na horkou půdu Panathinaikosu.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Panathinaikos FC 0:0

05.10.2023 21:00

Góly: -

Maccabi Haifa si do tabulky skupiny F Evropské ligy připsalo první bod, když ve druhém kole remizovalo na domácí půdě s Panathinaikosem 0:0. Ve vyrovnaném duelu měli blíže ke vsítění branky domácí fotbalisté, skvěle chytajícího Alberta Brignoliho ale překonat nedokázali. Tým z Haify tak vysokou prohru v úvodním duelu s Rennes odčinil jen částečně, přesto si díky remíze prodloužil domácí neporazitelnost trvající od února. Řekové se ziskem bodu vyhoupli do čela těžké skupiny.

Atraktivní skupina měla svoje pokračování v severoizraelském městě, kde domácí Haifa chtěla odčinit úvodní výbuch na hřišti francouzského Rennes. Na druhé straně Panathinaikos zahájil plavbu mezi ostřílenými rivaly úspěšně, když dvěma góly potopil "Žlutou ponorku" z Villarrealu. Jedním přesným zásahem se na výhře podílel i slovinský útočník Andraž Šporar, jenž měl za sebou mimo jiné velmi úspěšné angažmá ve Slovanu Bratislava.

Tým z Atén začal aktivně i na hřišti Maccabi, z čehož mohl těžit Daniel Mancini, argentinský záložník si ale špatně seřídil mířidla a pálil mimo tři tyče. Následně se v úvodní střelecké příležitosti na bránu prezentoval z dorážky Abdoulaye Seck. Rána senegalského obránce ale na úkor razance postrádala přesnost a skončila pouze v rukavicích pozorného gólmana. O chvíli později zase Brignoliho prověřil Anan Khalaili, italský brankář svůj tým ovšem znovu podržel. V závěrečné desetiminutovce prvního dějství opět zahrozil izraelský mladík, točený pokus ale proletěl pouze nad břevnem.

V úvodu druhé půle hned nadvakrát zahrozil tým z Izraele, když se v časovém rozmezí jedné minuty pokusili propálit defenzivu soupeře Daniel Sundgren a Dean David. Ani jeden však nedokázal propasírovat míč přes dobře zorganizovanou obranu. Izraelský útočník se následně po parádním pasu do běhu opět probíjel do zajímavé pozice, obětavým zákrokem mu však na poslední chvíli v zakončení zamezil jeden z protihráčů. Tým z Haify byl nadále nebezpečnější a Trojlístkům do konce duelu nepovolil jedinou střelu mezi tři tyče, sám se přesto rozhodujícího gólu nedočkal.

Haifa tak zaváhání z francouzské půdy napravila pouze částečně, když s řeckým sokem remizovala. O další bodový přísun se Izraelci poperou 26. října na půdě Villarrealu. Panathinaikos bude ve stejný den hostit Rennes.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Panathinaikos FC (GRE)
2
1
1
0
2 : 0
4
2
Stade Rennes (FRA)
2
1
0
1
3 : 1
3
3
Villarreal CF (ESP)
2
1
0
1
1 : 2
3
4
Maccabi Haifa (ISR)
2
0
1
1
0 : 3
1

Skupina G

AS Řím - Servette Ženeva 4:0

05.10.2023 21:00

Góly: 21. Romelu Lukaku, 46. Andrea Belotti, 52. Lorenzo Pellegrini, 59. Andrea Belotti

AS Řím ve druhém kole skupiny G Evropské ligy porazil Servette 4:0 a vytvořil si společně s pražskou Slavií, která v souběžně hraném utkání rovněž jasně zvítězila, náskok šesti bodů na zbylé pronásledovatele. Dobrý vstup do zápasu zajistil týmu z Apeninského poloostrova ve 21. minutě Romelu Lukaku, jenž se s pěti trefami v sedmi vystoupeních v novém angažmá rychle stal střeleckým tahounem "Vlků". S hubeným vítězstvím se legendární italský mančaft nehodlal spokojit a ve druhém poločase již rozjel svůj brankostroj naplno. Dvěma góly se po změně stran prezentoval Andrea Belotti.

Ač by to před startem sezony znělo překvapivě, poslední ligový duel římského AS s Frosinone byl jedním z klíčových. Vlci totiž měli nejhorší ligový start v historii klubu, pročež se začala snášet kritika i na hlavu Josého Mourinha. Zvítězit proti nováčkovi ligy tak bylo nejen nutností, ale zároveň mentální vzpruhou. Na výhru chtěli Římané navázat i v Evropské lize, kde přivítali Servette. Švýcarskému celku se v poslední době také příliš nedařilo, což potvrzovala i prohra s pražskou Slavií.

Četná zranění v kádru Giallorossi přiměla nastoupit na pozici stopera záložníka Bryana Cristanteho, jehož nejistoty ve druhé minutě málem využil Chris Bedia. Po úspěšném zisku míče na hraně vápna nicméně pálil mimo bránu Mileho Svilara. Náladu Mourinhovi, který z důvodu čtyřzápasového trestu za verbální projevy po prohře ve finále minulého ročníku Evropské ligy mohl zápas sledovat jen z tribuny, vylepšil ve 21. minutě Lukaku. Hvězdný útočník poslal balon o nohu skluzujícího pohárového debutanta Keiga Cunemota za záda Jérémyho Fricka. Tato střela byla v první půli vůbec jediným na branku mířícím pokusem.

Druhý poločas začal pro fanoušky ofenzivního fotbalu nadějně, když se už po půl minutě prosadil technickým zakončením mezi nohy gólmana Belotti. Lví podíl měl na zásahu nový hráč na hřišti Lorenzo Pellegrini, jehož geniální hlavička za švýcarskou obranu trefu umožnila.

O šest minut později se Stadio Olimpico opět otřásalo v základech, když brilantně hrající italský středopolař vylepšil své statistiky přesným volejem k pravé tyči. Druhé dějství bylo protikladem unylé první půle, což odvážným gólovým skokem potvrdil a konečné skóre zápasu určil po rohovém kopu v 59. minutě opět Belotti.

AS Řím tak navázal na ligovou výhru a ve skupinové fázi si po drtivém vítězství připsal podruhé tři body. V následujícím kole se 26. října střetne doma v souboji o první příčku s pražskou Slavií, Servette změří ve stejný den síly s Tiraspolem.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sheriff Tiraspol 6:0

05.10.2023 21:00

Góly: 4. Mojmír Chytil, 7. Igoh Ogbu, 39. Munashe Garananga (vl.), 47. Ivan Schranz, 58. David Douděra, 71. Mojmír Chytil

Slavisté zvítězili i ve druhém klání skupiny G Evropské ligy, když porazili zcela odevzdaný Šeriff Tiraspol vysoko 6:0. Jindřich Trpišovský vyslyšel hlasy fanoušků, z nichž někteří dokonce začali spekulovat o budoucnosti muže s kšiltovkou na lavičce, a do základní sestavy nasadil Mojmíra Chytila. Ten se mu za důvěru odvděčil dvěma góly. Tím ze čtvrté minuty rozjel snadnou jízdu červenobílých směrem k pomstě za rok 2009, kdy klub z Podněstří připravil fanouškům Pražanů jeden z nejvíce negativních zážitků prožitých na tribunách Fortuna Areny.

Druhé kolo přihrálo Pražanům soupeře, na něhož neměli nejlepší vzpomínky. V roce 2009 totiž Šeriff rozmetal v předkole Ligy mistrů slávistický sen o účasti ve skupině. Speciální příchuť měl duel pro současného vedoucího mužstva Stanislava Vlčka, jenž před 14 lety zasáhl do obou střetnutí se soupeřem z Podněstří. Mimo více než dekádu starého strašáka představoval pro Trpišovského daleko větší problém neproduktivní útok, v němž postupně vlhnul střelecký prach všem ofenzivním tahounům.

Sešívaní se ujali vedení už ve čtvrté minutě, kdy po přihrávce Conrada Wallema pod sebe zakončil mezi nohy brankáře s ledovým klidem Chytil. Na další přesný zásah nemusela věhlasná severní tribuna čekat dlouho. Tentokrát přímý kop Lukáše Masopusta našel hlavu Igoha Ogbua, jenž nedal brankáři moldavského celku sebemenší šanci.

Kličkovanou si zahrál ve vápně Šeriffu Christos Zafeiris, adresátem jeho pobídky ke střele byl jeden z obránců. Nakonec se mu ale ještě před přestávkou podařilo třetí branku vstřelit. S přispěním teče Murasheho Garanangy nedal ukrajinskému brankáři sebemenší šanci zasáhnout.

Čtvrtá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Prakticky hned po hvizdu zahajující druhou půli do prázdné brány zakončoval po přihrávce Davida Douděry Ivan Schranz.

Mezi střelce se zapsal také sám Douděra, který si našel odražený balon a zakončoval rovněž do odkryté části zařízení. Střídající Mick van Buren také neměl daleko, aby se objevil na výsledkové tabuli jako přesný zakončovatel, nizozemský snajpr ale těsně svým obloučkem minul. Další zásah si ovšem připsal Chytil po dobré přihrávce Tomáše Holeše.

Slavia tak vyhrála i druhý duel skupiny. O překvapení se sešívaní pokusí 26. října na půdě AS Řím. Moldavané ve stejný den vyzvou Servette.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
2
2
0
0
8 : 0
6
2
AS Řím (ITA)
2
2
0
0
6 : 1
6
3
Servette Ženeva (SUI)
2
0
0
2
0 : 6
0
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
2
0
0
2
1 : 8
0

Skupina H

BK Häcken - Qarabağ Ağdam 0:1

05.10.2023 21:00

Góly: 70. Juninho

Hráči Karabachu si ve druhém kole Evropské ligy připsali další výhru, když v základní skupině H přehráli domácí Häcken 1:0. Švédové ve svém domácím debutu na evropské scéně dlouho odolávali střeleckému tlaku Ázerbájdžánců, kteří v úvodní hodině hry zamířili mezi tři tyče jen jednou. Střeleckou impotenci nakonec dokázala vyléčit brazilská posila Juninho, který vzal v 70. minutě zápas do vlastních rukou a individuální akcí rozhodl.

Švédský Häcken v prvním zápase skupinové fáze pocítil sílu Leverkusenu, kterému vysoko podlehl. Seveřany prohra natolik poznamenala, že i o tři dny později padli v domácí soutěži. Na dva neúspěchy v řadě ovšem zareagovali stejným počtem vítězství. Mnohem lepší formu měl hostující Karabach, který vstupoval do utkání se čtyřmi výhrami v řadě, přičemž během této série pouze jednou inkasoval.

A byli to právě Ázerbájdžánci, kteří se jako první prezentovali střeleckým pokusem mezi tři tyče. Yassine Benzia se na hranici pokutového území odpoutal od obránce a razantní ranou prověřil gólmana, ten byl ovšem na svém místě a míč s přehledem ukryl do rukavic. Klub z Agdamu si nadále udržoval optickou převahu, která vedla hned k několika zajímavým příležitostem, žádná z nich však branku napřímo neohrozila. To se v závěru pokusil změnit Juninho, ani brazilský střelec se ale v nadějné pozici neosvědčil.

Po změně stran se Jezdci opět hrnuli do útoku. Již ve třetí minutě druhé půle se dostal k hlavičce na malém vápně Elvin Cafarquliyev, mladého obránce ale na poslední chvíli stihl v souboji zablokovat jeden z protihráčů. Následně si pokus mezi tři tyče zapsal Leandro Andrade, jenže gólman švédského klubu svůj tým podržel. Situaci tak do svých rukou vzal Juninho. Ten si na hranici pokutového území převzal přihrávku Benzia, obtočil se okolo obránce a výstavní pumelicí poslal míč k levé tyči.

Häcken tak doma favorizovaný Karabach nezaskočil a podruhé ve skupině padl. Následující zápas skupinové fáze sehraje 26. října, kdy se střetne s Molde. Klub z Agdamu vyzve ve stejný den na souboj Leverkusen.

Více informací k zápasu

Molde FK - Bayer Leverkusen 1:2

05.10.2023 21:00

Góly: 87. Emil Breivik - 14. Nathan Tella, 18. Jeremie Frimpong

Leverkusen navázal ve druhém kole Evropské ligy na povedené ligové výkony a po vítězství 2:1 na hřišti norského Molde vévodí bez ztráty bodu tabulce skupiny H. Hosté již v úvodních 20 minutách dvakrát gólově udeřili, když na zásah Jeremieho Frimponga navázal svou první trefou v dresu Die Werkself Nathan Tella. U branky posily ze Southamptonu si asistenci připsal Adam Hložek, jenž se v základní sestavě Bayeru objevil poprvé v letošní sezoně. Celé utkání odehrál český gólman Matěj Kovář, který o čisté konto přišel až krátce před koncem.

Leverkusen od startu sezony fungoval jako dobře namazaný stroj. Hlavní mechanik týmu Xabi Alonso měl jako odměnu výhled na tabulku Bundesligy ze samotného vrcholu. Až na remízu s Bayernem byla stoprocentní úspěšnost Die Werkself napříč soutěžemi na úkor herní vytíženosti Adama Hložka, u nějž se začalo spekulovat o hostování. Skvělé formě se naopak těšil Victor Boniface, jehož místo v základní sestavě pro duel v Molde zaujal právě český reprezentant.

První velká příležitost zápasu přišla až ve 14. minutě. Obrovské chyby v obraně využil Amine Adli, který předložil míč Frimpongovi a ten jej uklidil k pravé tyči. O pouhé čtyři minuty později udeřil Bayer znovu. Hložek si potáhl míč kousek před velké vápno a následně přihrál na Tellu, jehož střela do protipohybu brankáře zapadla do sítě. Tým z Molde si v první půli větší příležitosti nevytvářel, naopak ve 37. minutě mohl potřetí inkasovat, Adliho rána z úhlu ale těsně minula vzdálenější tyč.

Začátek druhého poločasu nabídl gólovou šanci Hložka. V 50. minutě se český útočník po náběhu ocitl před domácí brankou, jeho pokus doprostřed však Oliver Petersen zneškodnil. V 57. minutě ukázal své fotbalové umění Magnus Wolff Eikrem, když přešel přes tři hráče, následná střela z blízkosti ale ke gólu nevedla.

Obrovského závaru ve vápně nedokázal využít Fredrik Gulbrandsen, který před prázdnou brankou trefil pouze tyč. V 87. minutě se tým z Norska kontaktní trefy přece jen dočkal, když Kováře překonal přesnou hlavičkou Emil Breivik.

Molde tak podle očekávání bookmakerů padlo. Další šanci na úspěch v Evropské lize bude mít 26. října doma proti týmu Häcken. Leverkusen si téhož dne užije výhodu domácího prostředí proti Karabachu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
2
2
0
0
6 : 1
6
2
Qarabağ Ağdam (AZE)
2
2
0
0
2 : 0
6
3
Molde FK (NOR)
2
0
0
2
1 : 3
0
4
BK Häcken (SWE)
2
0
0
2
0 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

Fandil jsem Betisu (kvůli koeficientu), takže spokojenost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele