základní skupiny - skupina F, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alberto Brignoli (© AFP)

Haifa si proti Panathinaikosu částečně spravila chuť, odjezdu Řeků s prázdnou zabránil Brignoli

Maccabi Haifa si do tabulky skupiny F Evropské ligy připsalo první bod, když ve druhém kole remizovalo na domácí půdě s Panathinaikosem 0:0. Ve vyrovnaném duelu měli blíže ke vsítění branky domácí fotbalisté, skvěle chytajícího Alberta Brignoliho ale překonat nedokázali. Tým z Haify tak vysokou prohru v úvodním duelu s Rennes odčinil jen částečně, přesto si díky remíze prodloužil domácí neporazitelnost trvající od února. Řekové se ziskem bodu vyhoupli do čela těžké skupiny.

Atraktivní skupina měla svoje pokračování v severoizraelském městě, kde domácí Haifa chtěla odčinit úvodní výbuch na hřišti francouzského Rennes. Na druhé straně Panathinaikos zahájil plavbu mezi ostřílenými rivaly úspěšně, když dvěma góly potopil "Žlutou ponorku" z Villarrealu. Jedním přesným zásahem se na výhře podílel i slovinský útočník Andraž Šporar, jenž měl za sebou mimo jiné velmi úspěšné angažmá ve Slovanu Bratislava.

Tým z Atén začal aktivně i na hřišti Maccabi, z čehož mohl těžit Daniel Mancini, argentinský záložník si ale špatně seřídil mířidla a pálil mimo tři tyče. Následně se v úvodní střelecké příležitosti na bránu prezentoval z dorážky Abdoulaye Seck. Rána senegalského obránce ale na úkor razance postrádala přesnost a skončila pouze v rukavicích pozorného gólmana. O chvíli později zase Brignoliho prověřil Anan Khalaili, italský brankář svůj tým ovšem znovu podržel. V závěrečné desetiminutovce prvního dějství opět zahrozil izraelský mladík, točený pokus ale proletěl pouze nad břevnem.

V úvodu druhé půle hned nadvakrát zahrozil tým z Izraele, když se v časovém rozmezí jedné minuty pokusili propálit defenzivu soupeře Daniel Sundgren a Dean David. Ani jeden však nedokázal propasírovat míč přes dobře zorganizovanou obranu. Izraelský útočník se následně po parádním pasu do běhu opět probíjel do zajímavé pozice, obětavým zákrokem mu však na poslední chvíli v zakončení zamezil jeden z protihráčů. Tým z Haify byl nadále nebezpečnější a Trojlístkům do konce duelu nepovolil jedinou střelu mezi tři tyče, sám se přesto rozhodujícího gólu nedočkal.

Haifa tak zaváhání z francouzské půdy napravila pouze částečně, když s řeckým sokem remizovala. O další bodový přísun se Izraelci poperou 26. října na půdě Villarrealu. Panathinaikos bude ve stejný den hostit Rennes.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele