základní skupiny - skupina H, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juninho (© AFP)

Häcken si z historického večera neodnesl ani bod. Střelecký prach Karabachu zažehl Juninho

Hráči Karabachu si ve druhém kole Evropské ligy připsali další výhru, když v základní skupině H přehráli domácí Häcken 1:0. Švédové ve svém domácím debutu na evropské scéně dlouho odolávali střeleckému tlaku Ázerbájdžánců, kteří v úvodní hodině hry zamířili mezi tři tyče jen jednou. Střeleckou impotenci nakonec dokázala vyléčit brazilská posila Juninho, který vzal v 70. minutě zápas do vlastních rukou a individuální akcí rozhodl.

Švédský Häcken v prvním zápase skupinové fáze pocítil sílu Leverkusenu, kterému vysoko podlehl. Seveřany prohra natolik poznamenala, že i o tři dny později padli v domácí soutěži. Na dva neúspěchy v řadě ovšem zareagovali stejným počtem vítězství. Mnohem lepší formu měl hostující Karabach, který vstupoval do utkání se čtyřmi výhrami v řadě, přičemž během této série pouze jednou inkasoval.

A byli to právě Ázerbájdžánci, kteří se jako první prezentovali střeleckým pokusem mezi tři tyče. Yassine Benzia se na hranici pokutového území odpoutal od obránce a razantní ranou prověřil gólmana, ten byl ovšem na svém místě a míč s přehledem ukryl do rukavic. Klub z Agdamu si nadále udržoval optickou převahu, která vedla hned k několika zajímavým příležitostem, žádná z nich však branku napřímo neohrozila. To se v závěru pokusil změnit Juninho, ani brazilský střelec se ale v nadějné pozici neosvědčil.

Po změně stran se Jezdci opět hrnuli do útoku. Již ve třetí minutě druhé půle se dostal k hlavičce na malém vápně Elvin Cafarquliyev, mladého obránce ale na poslední chvíli stihl v souboji zablokovat jeden z protihráčů. Následně si pokus mezi tři tyče zapsal Leandro Andrade, jenže gólman švédského klubu svůj tým podržel. Situaci tak do svých rukou vzal Juninho. Ten si na hranici pokutového území převzal přihrávku Benzia, obtočil se okolo obránce a výstavní pumelicí poslal míč k levé tyči.

Häcken tak doma favorizovaný Karabach nezaskočil a podruhé ve skupině padl. Následující zápas skupinové fáze sehraje 26. října, kdy se střetne s Molde. Klub z Agdamu vyzve ve stejný den na souboj Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele