Evropská liga - preview 2. kola skupinové fáze

05.10.2023, 09:18
Previews
Stade Vélodrome (© Olympique Marseille)

Dva české kluby vstoupí do dalšího kola základních skupin Evropské ligy, Sparta i Slavia se pokusí navázat na minulá vítězství. Představí se také tři anglické celky, West Ham pocestuje na půdu Freiburgu, Brighton vyzve venku Marseille, Liverpool narazí na Union SG. Sporting čeká souboj s Atalantou...

Skupina A

SC Freiburg - West Ham United

čtvrtek 18:45

Ve čtvrtek navečer se Europa-Park Stadion zaplní a očekávání budou hodně vysoká. Domácí Freiburg zvládl první utkání základních skupin Evropské ligy se ctí, teď ho ovšem čeká těžší soupeř. Do Německa se chystají Kladiváři z West Hamu.

V Anglii je hodně týmů, které schytaly vlnu kritiky za nepovedený start do nového ročníku. West Ham k nim ale nepatří. Kladiváři naopak dobře navazují na zakončení minulého ročníku, v němž opanovali Konferenční ligu a vyhráli cennou trofej. A zatím to vypadá, že to byla jen startovní pozice a že londýnský klub má mnohem větší, ambicióznější plány. Týmu trenéra Davida Moyese se daří jak na půdě anglické Premier League, tak i v Evropské lize.

Ostatně, Kladiváři zatím prohráli jen s Manchesterem City a s Liverpoolem. Od konce srpna se jim povedlo vyhrát všech šest ostatních duelů v rámci všech soutěží, což je skvělá vizitka. Je pravda, že Moyesův tým umí ukázat svoje slabiny, jak se to stalo při jejich prvním vystoupení v Evropské lize proti outsiderovi ze Srbska. Bačka Topola se totiž v Londýně ujala vedení a šokovala překvapené diváctvo. Nicméně West Ham po změně stran zabral a dokázal vsítit tři branky i díky jednomu vlastenci a nové posile v podobě Mohammeda Kuduse.

Od té doby Kladiváři prohráli se zmíněným Liverpoolem, ale svou chybu napravili výhrami nad Lincolnem v poháru a minule si poradili i se Sheffieldem United. Do boje s Freiburgem půjdou z pozice prvního týmu tabulky, o skóre právě před Němci. Manažer Moyes bude mít k dispozici kompletní kádr, trest si odpykal i Edson Álvarez.

Proti Freiburgu ale asi nebude radno příliš rotovat obvyklou sestavou. Německý celek se doma představí bez zraněného Yannicka Keitela, zato ale s poslední výhrou v kapse. První duel Evropské ligy zvládli svěřenci trenéra Christiana Streicha dobře, když si poradili s Olympiacosem, byť se při tom dost nadřeli. Poté remizovali s Eintrachtem, aby se na West Ham naladili výhrou nad Augsburgem. Zatím ale nepřipomínají ten tým, který si v minulém ročníku málem vybojoval Ligu mistrů.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart - Sallai, Rohl, Eggestein, Kubler - Doan, Höler, Grifo

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Kehrer, Zouma, Mavropanos, Palmieri - Álvarez, Ward-Prowse, Paquetá - Kudus, Antonio, Benrahma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.48 - 2.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSC Bačka Topola - Olympiakos Pireus

čtvrtek 18:45

Svůj debut v hlavní fázi evropských pohárů největší klub z města Bačka Topola nezvládl po výsledkové stránce úspěšně, nutno však podotknout, že na půdě West Hamu se od něj žádný zázrak napříč sportovní veřejností nečekal. Teď ho každopádně čeká další ostřílený protivník, po vítězi Konferenční ligy z loňské sezóny vyzve doma řeckého velikána, tedy Olympiakos.

A je otázkou, v jakém rozpoložení v současné chvíli parta kouče Žarka Lazetiče vůbec je. Už dva její nedávné zápasy v srbské nejvyšší soutěži byly totiž odloženy. Až o minulém víkendu tak absolvovala aspoň jeden na hřišti Lučani právě od té doby, co se v září prezentovala v Londýně. "Tak dlouhou přestávku jsme nepotřebovali. Další dva měsíce budou jeden velký chaos, budeme hrát prakticky každé tři dny,” konstatoval už před sobotním kláním v Moravickém okruhu domácí stratég.

V prvém případě se celek z Vojvodiny dohodl s Crvenou Zvezdou na posunutí termínu kvůli lepší organizaci vzhledem k účasti obou týmů v evropských pohárech. A podruhé, kdy bylo v plánu utkání s Napredakem, se odkládalo z nařízení vlády, která v Srbsku vyhlásila den smutku kvůli událostem na území Kosova. Tam byla napadena skupinou ozbrojenců místní policejní hlídka a jeden z příslušníků byl zabit.

Špatně si při vstupu do Evropské ligy počínal také Olympiakos, před vlastními fanoušky nestačil na Freiburg. Následně ale sehrál na ligové scéně tři mače a ve všech případech vyhrál. I proto na sever Srbska odcestuje v dobrém rozpoložení s ambicí zužitkovat, a to zrovna nyní proti nezkušenému konkurentovi, své letité znalosti z působení v pohárové Evropě. V tabulce řecké scény jsou Thrylos aktuálně první a začínají navíc svým sokům bodově trochu unikat. "My se ovšem nezabýváme ostatními soupeři, jinými zápasy či výsledky. Myslíme jen na sebe, abychom dosáhli na své cíle,” uvedl po nedělním vítězném střetu na půdě PAS Gianniny hostující stratég Diego Martínez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.32 - 4.25 - 1.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
West Ham United (ENG)
1
1
0
0
3 : 1
3
2
SC Freiburg (GER)
1
1
0
0
3 : 2
3
3
Olympiakos Pireus (GRE)
1
0
0
1
2 : 3
0
4
TSC Bačka Topola (SRB)
1
0
0
1
1 : 3
0

Skupina B

Olympique Marseille - Brighton & Hove Albion

čtvrtek 18:45

Domácí Marseille se na Stade Velodrome ve čtvrtek navečer představí svým náročným fanouškům v duelu s atraktivním soupeřem, protože do Francie míří Brighton. A mohla by to být hodně zajímavá podívaná, protože oba týmy jsou zvyklé na střílení mnoha branek.

Marseille se dostala do poměrně náročné skupiny a kdo tomu nevěřil, tak tomu asi ukázalo hodně první kolo. V něm sehrála Marseille krásný zápas s Ajaxem a střet dvou týmů, které se ocitají v problémech na hřišti i mimo něj nabídl až šest gólů! Po třech na obou stranách, takže Francouzům zůstal po utkání na kontě jeden bod. Brighton je na tom ale ještě hůř, byť byl pasován na černého koně skupiny. Ve svém historicky prvním utkání v evropských pohárech totiž selhal a AEK Atény ho obraly o všechny tři body!

Do strhujícího utkání s několikanásobným nizozemským mistrem šel Olympique ještě s náhradním a dočasným trenérem, pak už ale otěže klubové lavičky a kabiny převzal Gennaro Gattuso. Legendární záložník, který se snaží najít své dlouhodobé místo na slunci i coby trenér, ale zatím se nepotýká se zas tak oslnivými výsledky. Teď mu dala šanci Marseille, další klub, který má plno starostí. A Gattuso zatím nezačal úplně ideálně.

Hned v prvním svém utkání na lavičce francouzského mužstva z Provence zažil porážku, kterou mu uštědřil vedoucí celek Ligue 1, Monaco. Marseille sice rychle vedla, dokonce dvakrát, ale na třetí branku domácího mužstva už odpověď nenašla a kapitulovala. Nebyl to ale zas tak špatný výkon, takže je na čem stavět.

Brighton podává poslední dobou rozhodně horší výkony. Sice dokázal porazit Manchester United nebo po něm Bournemouth, ale v posledních dvou duelech prohrál. Nejprve si s ním poradila Chelsea v rámci poháru a následně zažil Brighton šok. Aston Villa mu totiž doma uštědřila debakl v podobě hrozivě vypadající výhry 6:1! Za minulých pět soutěžních klání tak svěřenci trenéra Roberta De Zerbiho prohráli už třikrát a nutně potřebují výsledkové zlepšení. Dočkají se v Evropské lize proti Marseille v souboji dvou italských koučů?

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Gigot, Renan Lodi - Ounahi, Veretout, V. Rongier - I. Sarr, Aubameyang, I. Ndiaye

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Lamptey, van Hecke, Dunk, Estupiňán - Dahoud, Baleba - Adingra, Joao Pedro, Ansu Fati - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.96 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AEK Atény - AFC Ajax

čtvrtek 18:45

Ajax má za sebou velmi divokou druhou polovinu září, jelikož hned dva rozehrané ligové zápasy nebyly dokončeny a také vstup do základní skupiny Evropské ligy mu nevyšel úplně podle představ. Amsterdamský gigant má v současnosti rozsáhlé výsledkové problémy a jeho fanoušci nejsou spokojeni. Momentálně se navíc musí vypořádat s velmi náročným programem a na řecké půdě v Aténách se znovu potřebuje připravit na bouřlivou atmosféru.

Hostující celek zatím odehrál v nizozemské nejvyšší soutěži jen pět utkání místo sedmi naplánovaných a získal v nich pouhých pět bodů, proto mu patří až nelichotivá patnáctá pozice. Před necelými čtrnácti dny se představil v tradičním De Klassiker s rotterdamským Feyenoordem a po katastrofickém prvním poločase (0:3) byl zápas z kraje toho druhého předčasně ukončen kvůli výtržnostem příznivců Ajaxu.

AFC pak dohrálo toto utkání ve středu a muselo se smířit s debaklem 0:4. Uplynulý víkend zažilo další velkou ránu, protože ve Waalwijku za příznivého stavu 3:2 se srazil jeho útočník Brian Brobbey s brankářem Etiennem Vaessenem a ten musel být několik minut oživován přímo na hrací ploše. Rozhodčí tak z tohoto důvodu utkání předčasně ukončil a to se podle středečního rozhodnutí svazu bude dohrávat začátkem prosince.

Aktuálních problémů v amsterdamském klubu je tedy poměrně dost a vedení na to zareagovalo angažováním bývalého slavného trenéra Louise van Gaala jako hlavního poradce, i když ten se v tuto chvílí léčí s rakovinou prostaty. "Chci Ajaxu pomoci, rád bych nabídl své fotbalové znalosti. Musíme zase najít cestu vzhůru," uvedl v prohlášení kouč, jenž u týmu působil jako hlavní trenér v letech 1991- 1997.

Ajax v EL nejprve přivítal francouzského vyzyvatele z Marseille a před čtrnácti dny s ním hned dvakrát prohospodařil dvoubrankové vedení, konečná remíza 3:3 ho v žádném případě uspokojit nemohla. Řeckému celku jen těsně unikl postup do hlavní fáze milionářské Ligy mistrů, když v závěrečném play-off nestačil na belgického mistra z Antverp (0:1, 1:2), ovšem vstup do skupiny B mu vyšel na jedničku.

Na půdě anglického Brightonu totiž plnil úlohu jasného outsidera, i přesto se ale radoval ze senzačního vítězství 3:2. Na druhou stranu mu vůbec nevyšla generálka na tento čtvrteční duel, protože v lize prohrál s týmem OFI Kréta 0:2. Oba soupeři na sebe naposledy narazili v roce 2018 ve skupině E Ligy mistrů a v obou případech dominoval nizozemský gigant (3:0, 2:0).

Domácí lodivod Matías Almeyda postrádá Fernandese, Garcia a Vidu. Jeho protějšek Maurice Steijn nenasadí vykartovaného Vose, na marodce se nacházejí Mannsverk, Kaplan, Milovanovič i argentinský brankář Rulli.

AEK Atény - pravděpodobná sestava:
Stankovič - Sidibe, Szymanski, Mitoglou, Hajsafi - Galanopoulos - Amrabat, Gačinovič - Pineda - Araujo, Ponce

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Gorter - Rensch, Šutalo, Hato, Sosa - Taylor, Van den Boomen, Berghuis - Bergwijn, Brobbey, Forbs

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.85 - 3.51

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AEK Atény (GRE)
1
1
0
0
3 : 2
3
2
AFC Ajax (NED)
1
0
1
0
3 : 3
1
Olympique Marseille (FRA)
1
0
1
0
3 : 3
1
4
Brighton & Hove Albion (ENG)
1
0
0
1
2 : 3
0

Skupina C

Real Betis - Sparta Praha

čtvrtek 18:45

Hráči Sparty se ve druhém utkání skupiny C Evropské ligy představí ve čtvrtek na hřišti Betisu. Pražané se pokusí navázat na úvodní výhru 3:2 nad Arisem Limassol a zároveň se stát prvním českým týmem od prosince 2001, který vyhraje pohárové utkání ve Španělsku (bez Poháru Intertoto). Naopak andaluský celek chce odčinit prohru 0:1 ze stadionu Rangers. Utkání má výkop v 18:45.

Obhájci českého titulu půjdou do souboje s Betisem v dobrém rozpoložení. Letenští v sobotu v lize porazili Plzeň 2:1 a nenašli přemožitele osm soutěžních duelů po sobě, z nichž sedm vyhráli. Domácí ligu vedou o dva body.

"Jsme na tom jak v počtu bodů, tak fotbalově docela dobře. Střílíme dost branek a jsme i pevní v obraně. Čeká nás ale ještě dlouhá sezona, další náročná utkání. Musíme se hlavně soustředit na sebe a na další rozvoj našich hráčů. Nezbývá nám nic jiného než neustále udržovat vysokou disciplínu a pokračovat v tvrdé práci. Vím, že to může znít trochu nudně, ale je to tak," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske na tiskové konferenci po utkání s Plzní.

Česká mužstva porazila v pohárech španělského soupeře v jediném z posledních 20 utkání (Slavia navíc v osmifinále EL 2018/19 proti FC Sevilla zvítězila až po prodloužení). Ve Španělsku vyhrála jen dva z dosavadních 43 duelů (bez Veletržního poháru a Poháru Intertoto) a od prosince 2001, kdy Liberec uspěl na Mallorce 2:1, tam nezvítězila ve 20 zápasech po sobě (bez Poháru Intertoto).

Aktuálně sedmý celek španělské ligy Betis vyhrál všechna čtyři dosavadní pohárová utkání s českými mužstvy, na něž pokaždé narazil v Poháru UEFA/EL, a ve dvou domácích duelech zvítězil s celkovým skóre 9:0. Pražský celek Žižkov porazil na Estadio Benito Villamarín 3:0 a Jablonec dokonce 6:0.

Sparta vyhrála ve Španělsku jediný z dosavadních devíti pohárových zápasů (bez Veletržního poháru) a od října 1985 tam nezvítězila šestkrát po sobě. Od listopadu 2020 nevyhrála venku v pohárech 10 utkání po sobě.

"Zelenobílí" budou usilovat o první body poté, co Rangers podlehli po gólu bývalého útočníka Slavie Abdallaha Simy. "Je to nespravedlivý výsledek s ohledem na to, co se dělo na hřišti. Výkon a nasazení hráčů mě těší, z výsledku jsem ale zklamaný," uvedl trenér Betisu Manuel Pellegrini.

Betis, který získal jediný španělský titul v sezoně 1934/35, zdolal v neděli v La Lize Valencii 3:0 a zvítězil po čtyřech soutěžních utkáních. Doma v sezoně v dosavadních čtyřech zápasech neprohrál a inkasoval v nich jediný gól.

Podle klubového webu podpoří Spartu v Seville více než 540 fanoušků. Kapacita stadionu Betisu je necelých 61 tisíc diváků.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerín, Pezzella, Riad, Miranda - Rodríguez, Roca - Rodri, Isco, Diao - Pérez

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Preciado, Sadílek, Laci, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.96 - 4.51

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Aris Limassol - Rangers FC

čtvrtek 18:45

Rangers si začínají zvykat na život bez kouče Michaela Bealeho a jejich první pohárový duel bez něj se odehraje na Kypru. Skotský celek se v něm utká s domácím Arisem Limassol, který má rozhodně co napravovat.

Českým fanouškům dobře známá skupina C je dost náročná. Na postup pomýšlí všechny čtyři týmy, ale největším outsiderem je právě Aris. Jeho pohárová pouť tomu zatím odpovídá, neboť v prvním kole se mu vůbec nedařilo. Před zápasem s pražskou Spartou sice vedení klubu vyhlašovalo, že do Prahy nepřijelo v roli turistů a ostatně ani zápas samotný nebyl pro sparťany snadný, ale nakonec odjížděl Aris domů bez bodů.

A na prohru nereagoval nejlépe ani v domácí soutěži. Kyperské mužstvo remizovalo s Omonií a v minulém kole dokonce prohrálo v městském derby s Apollonem Limassol. Po této porážce se nalézá až na pátém místě tabulky. Svěřenci trenéra Alexeje Špilevského budou chtít v dalším zápase předvést lepší výkon a vrátit se na vítěznou vlnu.

Přivítají mužstvo, které prochází jistou transformací. Rangers propustili trenéra Michaela Bealeho, který doplatil na relativně špatné výkony ve skotské nejvyšší soutěži. Sérii čtyř výher v řadě ukončil Aberdeen, který nad Rangers vyhrál 3:1 na jeho vlastní půdě a do tabulky se tahle ztráta hned razantně promítla. Rangers spadli až na třetí místo s odstupem sedmi bodů od prvního Celticu. Napraví si teď chuť pod dočasným koučem Stevenem Davisem?

Aris Limassol - pravděpodobná sestava:
Vana - Boakye, Brorsson, Urošević, Caju - Struski, Szoke - Babicka, Kokorin, Bengtsson - Stepiński

Rangers FC - pravděpodobná sestava:
Butland - Tavernier, Goldson, Davies, Yilmaz - Cifuentes, Lundstram, Jack - Lammers, Dessers, Sima

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.73 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha (CZE)
1
1
0
0
3 : 2
3
2
Rangers FC (SCO)
1
1
0
0
1 : 0
3
3
Aris Limassol (CYP)
1
0
0
1
2 : 3
0
4
Real Betis (ESP)
1
0
0
1
0 : 1
0

Skupina D

Sporting CP - Atalanta Bergamo

čtvrtek 18:45

Estádio José Alvalade se ve čtvrtek večer stane dějištěm napínavého souboje domácího Sportingu a italského návštěvníka z Bergama. Oba kluby usilují o první příčku a zatím si oba vedou výborně. A jejich přímý střet by mohl být skvělou podívanou i z toho důvodu, že se oba kluby dostaly do výborné formy.

Sporting už se s Atalantou dvakrát utkal, ale pamatuje si to asi jen zlomek osazenstva Eurofotbalu. Psal se tehdy rok 1988 a oba týmy na sebe narazily v rámci čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů. Šťastnější byli Italové, kteří nejprve doma svého soka porazili jasně 2:0 a tenhle náskok se ukázal jako rozhodující, neboť v Portugalsku byla k vidění jen remíza.

Sporting se do základní skupiny Evropské ligy dostal poté, co mu loňský ročník Primeira Ligy nevyšel podle očekávání. Protože konečné čtvrté místo se dá v jeho podání označit jako jasné zklamání. Oproti tomu letošní sezona Sportingu vychází parádně. Svěřenci trenéra Rubéna Amorima ztratili v lize za sedm utkání body jen jednou, když remizovali s Bragou. Jinak se vezou na úspěšné vlně a berou bod za bodem.

A nejinak je tomu i v Evropské lize. Sporting zvládl úvodní střet se Sturmem Graz, i když inkasovali jako první a museli dotahovat skóre. Díky trefám dvojice Gyökeres a Diomande ale vše zvládli a připsali si první tři body. Teď ale Portugalce čeká mnohem náročnější, v evropských pohárech protřelejší soupeř.

A trenér Amorim si to moc dobře uvědomuje. "Atalanta hraje rychlý, technický fotbal. Každý z jejích hráčů systém trenéra Gasperiniho perfektně zná a ovládá. Atalanta jen málokdy mění celkovou kostru týmu, hráči spolu hrají velmi dlouho a dobře se znají na hřišti i mimo něj. Víme, jak složitý zápas nás čeká, ale doufáme, že s pomocí našich fanoušků a domácího prostředí se nám povede uhrát dobrý výsledek," dodal Amorim v rozhovoru pro klubový web.

Domácím se uzdravil obránce St. Juste, ale mimo hru pořád zůstává Sebastian Coates. Atalanta se zase může těšit z návratu Gianlucy Scamaccy, který je zpět v tréninkovém procesu. Atalanta si taky nevede špatně a v sezoně zatím i přes velkou obměnu útočné linie odvádí dobrou práci. Raków minule porazila snadno 2:0 a v Serii A taky prožívá převážně úspěchy. Padla jen s Frosinone ve druhém a s Fiorentinou ve 4. kole, minule si rozdělila body s Juventusem.

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - Diomande, Inacio, Reis - Esgaio, Hjumland, Morita, Santos - Edwards, Gyökeres, Goncalves

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, Éderson, De Roon, Kolašinac - Lookman, Koopmeiners - De Ketelaere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.50 - 3.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Raków Częstochowa - SK Sturm Graz

čtvrtek 18:45

Kvůli nevyhovujícím podmínkám na vlastním stadionu musí hrát Raków své domácí zápasy v Evropské lize v nedalekém Sosnovci. To ovšem natěšení fanoušků celku z Čenstochové moc nezmenšuje. Své první utkání ve skupinové fázi na polské půdě odehraje úřadující vítěz Ekstraklasy proti Sturmu Graz, jenž bude stejně jako domácí výběr usilovat o první body.

Raków zahájil své působení ve skupině D porážkou na hřišti italské Atalanty. Polské mužstvo ovšem věří, že i tento výsledek pro něj může být přínosný. "Pro postup vpřed musíme vědět, jak jsme vypadali ve srovnání s našimi soupeři. Atalanta byla lepší, zaslouženě zvítězila a je to pro nás cenná lekce, kterou věřím, že zužitkujeme v dalších zápasech," prohlásil po mači v Bergamu trenér Rakówu Dawid Szwarga, jenž v létě povýšil z pozice asistenta poté, co Čenstochovou opustil veleúspěšný Marek Papszun.

Také Graz vyšel před dvěma týdny naprázdno. "Schwarz-Weiß" se sice proti Sportingu Lisabon ujali vedení, nicméně v poslední čtvrthodině klání dvakrát inkasovali. Vzhledem k rozloženým kartám si tak uvědomují důležitost následujícího měření sil v Sosnovci. "Vítěz udělá ve skupině velký krok," řekl kouč zástupce rakouské kopané Christian Ilzer.

Oba čtvrteční soupeři se ve svých domácích ligách pohybují vysoko. Graz v probíhajícím ročníku rakouské Bundesligy ještě neprohrál a jeví se být hlavním vyzyvatelem dlouhodobě dominujícího Salcburku. Raków v polské Ekstraklase již dvakrát ztratil všechny body, ze třetího místa však má soupeře před sebou stále na dohled.

Raków Częstochowa - pravděpodobná sestava:
V. Kovacević - Racovițan, A. Kovačević, Rundić - Tudor, Berggren, Kočerhin, Plavšić - Yeboah, Zwolinski, Kittel

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Scherpen - Gazibegović, Affengruber, Wüthrich, Schnegg - Stanković - Hierländer, Prass - Horvat - Bøving, Włodarczyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.22 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
1
1
0
0
2 : 0
3
2
Sporting CP (POR)
1
1
0
0
2 : 1
3
3
SK Sturm Graz (AUT)
1
0
0
1
1 : 2
0
4
Raków Częstochowa (POL)
1
0
0
1
0 : 2
0

Skupina E

Liverpool FC - RU Saint-Gilloise

čtvrtek 21:00

Anglický Liverpool opět bojuje na několika frontách, a i když úspěch v Evropské lize není pro něj hlavní prioritou, tak ji na vedlejší kolej určitě stavět nechce. Před čtrnácti dny sice překvapivě prohrával v Rakousku, ovšem po změně stran vývoj otočil a nakonec se radoval z vítězství 3:1. Nyní se poprvé představí na stadionu Anfield a znovu bude považován za jasného favorita, nicméně jeho belgický protivník se určitě bez boje nevzdá.

Reds pod dlouholetým trenérem Jürgenem Kloppem ovládli Ligu mistrů v roce 2019 a následující sezónu ukončili své třicetileté čekání na zisk anglického titulu, od té doby však na další velkou trofej čekají. V uplynulém ročníku Premier League obsadili až pátou pozici a nejprestižnější evropská klubová soutěž jim tak těsně unikla, teď se do ní určitě chtějí vrátit a zatím si mezi anglickou elitou nevedou úplně špatně.

V dosavadních sedmi kolech vybojovali velmi solidních šestnáct bodů, navíc až do víkendového duelu v Londýně ani jednou neprohráli. Po pěti výhrách za sebou se v sobotu střetli s Tottenhamem a i kvůli dvěma vyloučením prohráli 1:2 kvůli vlastnímu gólu Joëla Matipa v šesté minutě nastavení. Tabulkou se tedy propadli na čtvrtou pozici, ovšem za vedoucím Manchesterem City zaostávají o pouhé dva body.

Saint-Gilloise se v probíhajícím ročníku také celkem daří a určitě by chtělo získat belgický titul, na který dokonce čeká od roku 1935. V uplynulém ročníku bylo hodně blízko, a před závěrečným utkáním mělo vše ve svých rukách, jenže v závěrečném střetnutí vyhořelo a nakonec obsadilo třetí příčku s jednobodovým mankem za vítěznými Antverpami. Letos v dosavadních devíti duelech získalo solidních devatenáct bodů a je první o skóre před druhým Gentem.

Vstup do skupiny E mu ale nevyšel úplně podle představ, protože nepotvrdilo úlohu favorita s francouzským Toulouse a s nerozhodným výsledkem 1:1 nebylo spokojeno. Se svým nadcházejícím rivalem se ještě nikdy v historii neutkalo a na Anfieldu ho proto čeká velmi atraktivní premiéra. Trenér Alexander Blessin se určitě musí obejít bez Eckerta Ayensy, na trávníku se možná neobjeví ani Castro-Montes s Lapoussinem.

Jeho protějšek Klopp postrádá Thiaga Alcântaru s Gakpem, kvůli poraněnému lýtku zřejmě nenastoupí ani mladičký španělský záložník Bajčetič. Tento duel může mít velmi speciální náboj pro argentinské bratrské duo - v dresu Liverpoolu by se totiž mohl objevit Alexis Mac Allister, zatímco v základní sestavě RU pravidelně nastupuje jeho bratr Kevin. "Může to být velmi pěkný příběh, avšak v první řadě jde o konečný výsledek," prohlásil Klopp v krátkosti.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Gomez, Konaté, Van Dijk, Tsimikas - Elliott, Endo, Gravenberch - Salah, Núñez, Jota

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Morris - Mac Allister, Burgess, Leysen - Castro-Montes, Sadiki, Vanhoutte, Lapoussin - Amani, Nilsson, Puertas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.27 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - LASK Linz

čtvrtek 21:00

O favoritovi skupiny E není pochyb, jelikož anglický Liverpool by se klidně mohl prát i o celkové vítězství v prestižní Lize mistrů, nicméně o druhou pozici zajišťující play-off osmifinále Evropské ligy by se měl strhnout pořádný boj. Francouzské Toulouse se vrátilo do evropských pohárů po dlouhých šestnácti letech, kdy se dostalo do základní skupiny ještě tehdejšího Poháru UEFA, a v žádném případě v něm nechce hrát druhé housle.

Domácí celek pronikl do základní skupiny díky nečekanému vítězství ve francouzském národním poháru, s tímto ročníkem Ligue 1 zatím nemůže být příliš spokojen. V dosavadních sedmi duelech získal jen devět bodů a patří mu až jedenáctá pozice, nicméně na tento čtvrteční zápas se dobře naladil, jelikož snadno přehrál Méty po výsledku 3:0. Před čtrnácti dny zažil v Belgii velmi netradiční premiéru, utkání totiž bylo kvůli komplikované dopravě posunuto o deset minut.

FC na půdě RU Saint-Gilloise nepřevedlo špatný výkon a v nastavení první půle se dokonce dostalo do vedení, o to ale nakonec přišlo a muselo se spokojit s remízou 1:1. "Je před námi druhý důležitý zápas a v tuto chvíli už potřebujeme vyhrát, protože pak nás hned dvakrát čeká Liverpool a to v žádném případě nebude snadná úloha. LASK má však velké kvality a dobře víme, že to může být nesmírně vyrovnaný souboj," prohlásil s respektem kouč Toulouse Carles Martínez Novell.

Rakouský vyzyvatel odehrál v tomto ročníku Bundesligy devět zápasů a získal patnáct bodů, v tuto chvíli mu patří třetí příčka s patnácti body a za vedoucím Salzburkem zaostává o propastných sedm bodů. Minulé klání mu vůbec nevyšlo, protože překvapivě prohrál ve Wolfsbergu po výsledku 1:2. Novell se musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Aboukhlal, Aradj, Cissoko, Skytta a Zanden, trest za červenou kartu v Belgii si k tomu musí odpykat Logan Costa. Hosté přijedou bez Anselma, Taouiho i Wiesingera.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Suazo, Mous. Diarra, Nicolaisen, Desler - Sierro, Cásseres, Schmidt - Dönnum, Dallinga, Genreau

LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Lawal - Ziereis, Andrade, Luckeneder - Flecker, Jovičič, Horvath, Renner - Ljubičič, Zulj, Havel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.89 - 4.54

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
1
1
0
0
3 : 1
3
2
RU Saint-Gilloise (BEL)
1
0
1
0
1 : 1
1
Toulouse FC (FRA)
1
0
1
0
1 : 1
1
4
LASK Linz (AUT)
1
0
0
1
1 : 3
0

Skupina F

Villarreal CF - Stade Rennes

čtvrtek 21:00

Trápící se Villarreal nedokáže od začátku ročníku najít sám sebe. Pokud by přitom v LaLize i nadále pokračoval v současném výsledkovém rozpoložení, jen stěží by mohl usilovat o místa, jež mu pro příští sezónu znovu zaručí účast v pohárové Evropě. Teď si zkusí napravit reputaci proti Rennes, které na rozdíl od něj vstoupilo do hlavní části Evropské ligy správnou nohou.

Bretaňský výběr se díky pohotové výhře nad Maccabi Haifa dostal do čela tabulky skupiny F, a může tak být v daleko větším klidu než jeho španělský konkurent. SRFC by zkrátka případný neúspěch tolik nohy nesvázal. Žlutá ponorka by se naopak rozhodně potřebovala naladit na bodovou notu poté, co v září nevydolovala zdárný výsledek na hřišti Panathinaikosu. Tam mimochodem ani jednou neskórovala.

Vedení klubu z Castellónu už zkraje září sáhlo k poměrně překvapivému kroku, z trenérské židle si totiž odsedl Quique Setién, sotva nové období odstartovalo. O pár dnů později ho nahrazoval Pacheta. Avšak ani pod jeho vedením zásadní zlepšení na řadu nepřišlo. Domácí z devíti dosavadních utkání, včetně toho na evropské scéně, zvítězili pouze dvakrát. "Nejsem šťastný, když nevyhrajeme. Ale jsem hrdý na tuhle odvedenou práci,” nehanil každopádně své svěřence lodivod Villarrealu po minulém ligovém klání na půdě Getafe, kde jeho mužstvo uzmulo plichtu, přestože dlouhou dobu hrálo o deseti mužích v poli.

Rennes se naopak navnadilo na nynější duel nejlepším možným způsobem, zvládlo vítězně Derby Breton před vlastními fanoušky a skolilo Nantes. Obecně si zatím počíná daleko lépe než jeho aktuální soupeř z Pyrenejského poloostrova, letos zatím v součtu s duelem s Maccabi osmkrát za sebou neprohrálo. "Dokázali jsme pořád kontrolovat hru, vrátit se pak do zápasu a ukázat ten pravý charakter, abychom si vynutili vítězství,” hodnotil víkendové střetnutí Bruno Génésio, kouč Les Rennais. "Tohle všechno se začíná stávat naším společným tématem. Jsme schopni reagovat na nepříjemné události," připomínal fakt, že ještě zhruba patnáct minut před koncem Kanárci drželi v Roazhon Parku remízu, pak však jeho parta přece urvala tříbodový rezultát.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Pepe Reina - Kiko Femenía, Mandi, Raúl Albiol, Alberto Moreno - Dani Parejo, É. Capoue, Álex Baena - Manu Trigueros, Sörloth, José Luis Morales

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matič, D. Doué - Blas, Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.62 - 2.95

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Panathinaikos FC

čtvrtek 21:00

Maccabi Haifa v prvním kole skupinové fáze Evropské ligy nijak nepřekvapilo favorizované Rennes, hledat přitom nápravu zrovna proti Panathinaikosu nebude zajisté snadným úkolem. Řecký celek totiž hned na úvod ukázal, že se míní poprat o postup do jarní fáze, a doma skolil ostřílený Villarreal. Obecně se na každý pád čeká dle papírových predikcí vyrovnané utkání.

Je totiž pravda, že aténský výběr od cenného skalpu nad španělským protivníkem na domácí scéně úplně nezářil, a do role favorita tak v Izraeli, rovněž kvůli této skutečnosti, pasovaný není. Připomeňme, že následně padl v městském derby s AEK, a ano, pak sice vyhrál poměrně hravě na půdě Asterasu Tripolis, jenže generálku na nynější střet zase vítězně nezvládl. V dalším klání s PAOK, tedy dvou řeckých velikánů, se konala pouze plichta.

Zvítězit navíc na stadionu Sammyho Ofera představuje od začátku nového ročníku dosud neuskutečněný plán od všech mužstev, která tam zavítala. Družinu kouče Messaye Dega neuměl porazit nikdo v rámci čtyř předkolových zápasů Ligy mistrů, i na domácí scéně žádného přemožitele Maccabi zatím nenašlo. Suma sumárum, před vlastními fanoušky to zkrátka šlape tomuhle týmu dobře.

Velkou motivaci konečně zbořit hradby stánku v Haife však rozhodně bude mít hostující lodivod Ivan Jovanovič. Vždyť srbský stratég, který působí na lavičce Panathinaikosu od roku 2021, absolvuje již svůj jubilejní 100. duel na lavičce řeckého klubu. A bezpochyby bude v jeho zájmu, aby na něj pozitivně vzpomínal. Pokud uspěje naplno, bude PAO slušně nastartované ke kvalifikaci do jarní části pohárové Evropy.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.31 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes (FRA)
1
1
0
0
3 : 0
3
2
Panathinaikos FC (GRE)
1
1
0
0
2 : 0
3
3
Villarreal CF (ESP)
1
0
0
1
0 : 2
0
4
Maccabi Haifa (ISR)
1
0
0
1
0 : 3
0

Skupina G

AS Řím - Servette Ženeva

čtvrtek 21:00

AS Řím je velkým favoritem skupiny, která zajímavá i většinu českých fanoušků kvůli přítomnosti pražské Slavie. A zatím svoji roli plní dobře, protože v prvním duelu vyhrál. Ještě než změří síly právě se Slavií, přivítá doma poslední Servette, které čeká na první body.

Tým trenéra Josého Mourinha zatím prožívá hodně špatný start do nové sezony a platí to hlavně v lize. V ní se Giallorossi ocitají až ve druhé polovině tabulky, protože několikrát ošklivě klopýtli. Z poslední doby zaujali zejména debaklem od nováčka z Janova, který svou jednoduchou hrou naprosto rozebral tápající obranu soupeře a dal slavnému týmu s ještě slavnějším koučem potupné čtyři branky!

Minule už to bylo v podání AS přeci jen lepší a proti Frosinone si díky zlepšené druhé půle připsali plný počet bodů. Přesto je AS často kritizované jak za výsledky, tak především za hru bez nápadu a organizace. Velkou měrou se na negativních výsledcích podílejí absence. A platí to u tentokrát, protože proti Švýcarům se na hřišti neobjeví hráči jako Kumbulla, Abraham, Llorente nebo Smalling, menší svalové potíže měli i Dybala se Spinazzolou či Sanchesem.

Trenér Mourinho pak přidává další důvod a to je nahuštěný program. Na tiskové konferenci mimo jiné zmínil: "Když hrajete tak často, tak je těžké rozložit síly a přitom neoslabit základní jedenáctku. Oproti minulým rokům máme širší a kvalitnější kádr, ale stejně mám pocit, že s tím máme problém. Věřím ale, že budeme pokračovat v dobrých výkonech z nedávné doby a připíšeme si do tabulky další tři body."

Na ty naopak stále čeká švýcarský celek. Servette si v prvním kole nedokázalo poradit se Slavií a doma od ní dostalo dvě branky. Hodně nevyrovnané výkony předvádí i dál, protože v rámci ligy následně prohrálo s Luzernem, remizovalo s Winterthurem a minule si konečně aspoň připsalo vítězství s Lausanne. Svěřenci trenéra Reneho Weilera se teprve učí, jak distribuovat své síly, a do Itálie se v rámci soutěžního zápasu pod hlavičkou UEFA podívají teprve poprvé v historii.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Cristante, Ndicka - Kristensen, Aouar, Paredes, Pellegrini, Zalewski - Belotti, El Shaaraway

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Mall - Tsunemoto, Rouiller, Onguene, Mazikou - Stevanović, Cognat, Antunes, Douline - Guillemenot, Bedia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.59 - 10.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sheriff Tiraspol

čtvrtek 21:00

Slávisté ve čtvrtek nastoupí doma proti Šeriffu Tiraspol k druhému z šesti zápasů skupiny Evropské ligy. Pražané se pokusí navázat na úvodní výhru 2:0 v Ženevě nad Servette a přiblížit se postupu. Zároveň si chtějí zlepšit náladu po dvou ligových remízách po sobě. Moldavskému suverénovi mají co vracet, v roce 2009 s ním vypadli v kvalifikaci Ligy mistrů poté, co rozhodující gól inkasovali v nastavení.

Zatímco Slavia před dvěma týdny na úvod hlavní fáze Evropské ligy zvítězila, Tiraspol doma prohrál s favorizovaným AS Řím 1:2. V jarní části pohárů budou pokračovat tři ze čtyř mužstev. První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druzí v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze s kluby z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy. Pražané hrají v pohárech skupinovou fázi posedmé za sebou.

Tiraspol zvítězil v jediném z 10 zápasů s českými týmy v soutěžích UEFA a vloni ve 3. předkole Ligy mistrů vypadl po dvou porážkách 1:2 s Plzní, na Slavii má ale dobré vzpomínky. Před 14 lety po remízách 0:0 doma a 1:1 venku nečekaně vyřadil červenobílé ve 3. předkole Ligy mistrů. Za Pražany tehdy do obou zápasů zasáhl současný vedoucí mužstva Stanislav Vlček.

"Je to taková retro vzpomínka, ale samozřejmě negativní. Tehdy jsem seděl na jižní tribuně, kam padl ten gól," zavzpomínal slávistický trenér Jindřich Trpišovský. "Vloni hráli s Plzní, oba zápasy jsme viděli. Je to tradiční tým v pohárech. I když je to už dlouhá doba, tak to bude pro Slavii možnost rehabilitace nebo odvety za ten nešťastný dvojzápas," doplnil kouč Pražanů.

Jeho svěřenci sice prohráli jediný z 16 soutěžních zápasů v sezoně, v lize však dvakrát po sobě jen remizovali. V neděli se rozešli v Teplicích smírně bez branek a poprvé od března neskórovali. Na druhém místě tabulky ztrácejí dva body na obhájce titulu Spartu.

"Musíme na to co nejrychleji zapomenout a soustředit se na další utkání. Hrajeme hned v týdnu, doufejme, že nám to pomůže. Pokud hrajete rychle za sebou, je to pro tým lepší," řekl brankář Aleš Mandous, který v Teplicích chytil penaltu.

Zatímco Slavia v domácí soutěži v předchozích dvou sezonách skončila druhá, Tiraspol osmkrát po sobě vyhrál moldavskou ligu. V pohárech potřetí za sebou hraje skupinu, předloni v Lize mistrů šokoval vítězstvím 2:1 v Madridu nad Realem. V této sezoně ale v předkolech nevyhrál ani jeden ze čtyř venkovních zápasů. I proto bude v Edenu jasným outsiderem.

"Čeká nás velmi těžký zápas. Slavia je velmi dobře vybaveným týmem, který má vyvážené složení a může nastupovat v různých sestavách. Zápas bude výsledkově velmi důležitý. Musíme získat nějaké body, i když nás čeká velmi dynamický a silný soupeř. Musíme využít své šance," řekl italský trenér Tiraspolu Roberto Bordin.

Zápas v Edenu začne ve čtvrtek v 21:00. Slávisté budou znovu spoléhat na výbornou bilanci doma, kde od porážky s Kluží vloni v říjnu už 23 soutěžních zápasů po sobě neprohráli.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Masopust, Holeš, Ogbu - Tomič, Zafeiris, Oscar, Dumitrescu - Jurásek, Schranz - Chytil.

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Zohouri, Tovar, Garananga, Kiki, Artunduaga - Mbekeli, Talal, Ademo, Luvannor - Ankeye.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.83 - 9.05

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
1
1
0
0
2 : 0
3
2
AS Řím (ITA)
1
1
0
0
2 : 1
3
3
Sheriff Tiraspol (MDA)
1
0
0
1
1 : 2
0
4
Servette Ženeva (SUI)
1
0
0
1
0 : 2
0

Skupina H

BK Häcken - Qarabağ Ağdam

čtvrtek 21:00

Häcken zažil náročný start do nového ročníku Evropské ligy a ještě dlouho se z debaklu od Bayeru léčil. A ani teď se nedá říct, že by dorazil slabý soupeř, protože Häcken na své půdě uvítá Qarabağ Ağdam, který je ve skvělé formě.

Úvodní kolo nového ročníku se Häckenu vůbec nepovedlo. Švédský celek narazil na německého lídra z Leverkusenu a Bayer byl jasně nad jeho síly. Trenér Per-Mathias Hogmo sledoval, jak jeho hráči plavou zejména v obraně a nakonec byl asi i trochu rád, že Němci nevyužili všechny své šance. Protože porážka 0:4 mu asi moc příjemné sny neudělala. Následovala ligová porážka od Kalmaru, kterou se nakonec povedlo odčinit až v minulém kole proti AIK Solně.

Qarabağ si na úbytek formy nemůže stěžovat, protože se mu v poslední době daří nadmíru. Celek z Ázerbájdžánu vyhrál čtyři z posledních pěti soutěžních duelů a ve třech z nich udržel čisté konto. Zvládl to i proti Molde v prvním kole skupinových bojů, kdy mu tři body vystřelil jedinou trefou v utkání Leandro Andrade.

BK Häcken - pravděpodobná sestava:
Abrahamsson - Sanberg, Ousou, Hovland, Fridriksson - Rygaard, Gustafson, Romeo - Layouni, Sonko, Chilufya

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Ramazanov - Bayramov, Mustafazada, Medina, Cafarquliyev - Jankovic, Romao - Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.57 - 2.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Molde FK - Bayer Leverkusen

čtvrtek 21:00

Molde ukázalo v prvním kole Evropské ligy poměrně dost kvality, ale stejně mu to nestačilo na bodový zisk. Ve čtvrtek večer se ale na jeho půdu dostaví ještě mnohem silnější soupeř, protože Norska se podívá rozjetý Bayer Leverkusen.

Aker Stadion v Molde se stane kulisou hodně zajímavého a atraktivního utkání mezi domácí ekipou a Bayerem Leverkusen. Domácí mužstvo se hned na úvod představilo v Baku a nevedlo si proti Qarabağu Ağdam vůbec špatně. I přes náznaky kvality v ofenzivě totiž jeho obrana selhala a jedinou brankou se proslavil deset minut po změně stran Leandro Andrade. To znamená, že po jednom odehraném utkání skupinové fáze je norský celek na předposledním místě a bez bodů, jen o skóre před posledním Häckenem.

Naštěstí se ale svěřenci trenéra Erlinga Moeho dokázali téměř okamžitě zvednout a vrátili se na vítěznou vlnu. V následujících třech zápasech rozdělených mezi první ligu a poháry totiž neprohráli ani jednou a ve dvou posledních duelech kromě výher dokázali udržet i čisté konto. Což třiapadesátiletý rodák z Molde považuje jako skvělou průpravu na německou návštěvu.

Trenér Moe před utkáním zmínil: "Stojí proti nám velmi silný celek, který je ve formě a má skvělé hráče prakticky v každé řadě. Musíme být připravení a doufat, že to bude stačit na dobrý výsledek. Snažíme se analyzovat a studovat našeho soupeře co nejlépe, věřím, že jsme přišli na způsob, jak s ním hrát vyrovnanou partii. Poslední dobou se nám daří a já myslím, že především obrana bude klíčem k dobrému výsledku."

Domácí se budou muset opět obejít bez zraněného dua Martin Linnes a Erling Knudtzon. Trenér Xabi Alonso přiveze výpravu bez Arthura, Noaha Mbamby a Patrika Schicka.

Dorazí ale skvělý a silný tým, který v bundesligovém dění mluví hodně hlasitě o prvním místě. Bayer letos skvěle nakročil do sezony, neprohrál v úvodních šesti kolech ani jednou a připsal si jen jednu remízu ve šlágru s Bayernem Mnichov. Se skóre 20:6 se mu daří udržet se na prvním místě a jeho hráči si věří i v Evropské lize, zvlášť po první výhře 4:0 nad Häckenem.

Molde FK - pravděpodobná sestava:
Karlstrøm - Øyvann, Bjørnbak, Hagelskjaer - Løvik, Hestad, Kaasa, Breivik, Haugen - Kitolano, Eikrem

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.72 - 4.81 - 1.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
1
1
0
0
4 : 0
3
2
Qarabağ Ağdam (AZE)
1
1
0
0
1 : 0
3
3
Molde FK (NOR)
1
0
0
1
0 : 1
0
4
BK Häcken (SWE)
1
0
0
1
0 : 4
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele